|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
To zależy z którą. ;P
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
coś chyba nie doczytałam
była przepowiednia z 3?
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też takiej nie kojarzę.
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
ta przepowiednia nie dotyczyła 3 września, tylko najbliższego weekendu... bodajże 4 września albo 5, nie pamiętam dokładnie.
|
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
Też mnie się tak wydaję coś było z 4,5 września
![]() Czekamy,czekamy nic innego od ponad miesiąca nie robimy tylko z wieeeelką nadzieją czekamy na powrót Iwony do domu
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy artykuł:
Iwona musi się odnaleźć http://www.emetro.pl/emetro/1,85651,..._odnalezc.html
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2498 |
|
BAN stały
|
Szkoda że o niej nikt nie słyszał, jak widać świat dzieli się na lepszych i gorszych, zaginęła tydzień po Iwonie, każe w Gdańsku , poza suchym wpisem dodanym dzisiaj na Itace nie ma nic o niej
![]() http://www.zaginieni.pl/baza-danych-...33937303130323 |
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Dla porządku...
http://wiadomosci.onet.pl/2217646,11...ycje,item.html jak było to przepraszam
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten tekst jest tutaj zupełnie nie na miejscu.
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego nie na miejscu? bez przesady... szkoda dziewczyny, i szkoda, że ma mniejsze szanse na odnalezienie niż Iwona
|
|
#2502 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie można oczekiwać że główne media będą teraz pisać o wszystkich zaginionych mając suche informacje z itaki czy zaginionych. Trzeba najpierw tą sprawą ludzi zainteresować. Może najpierw w środowisku lokalnym, zorganizować akcje plakatowania, może też jakiś marsz na który zaprosi się media lokalne. Strona internetowa zaginionej,czy choćby na początku wpisy na różnych forach z prośbą o pomoc. Kto ma to robić jak nie rodzina, czy bliscy? Ja zerknęłam na ten profil, ale nie wiem nic o tej dziewczynie, nawet nie wiem w jakich okolicznościach zaginęła. Być może to nie taki przypadek jak Iwony, że wiadomo że stało się coś złego, może rodzina podejrzewa ucieczkę i dlatego nie nagłaśnia. Ale nie oczekuj od obcych ludzi czy mediów że będą teraz robić szum nie mając nawet podstawowych informacji. Ja chciałam się czegoś o niej dowiedziec, ale nie wiem nic. |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zraz wystukałam w google Jej dane i nie ma kompletnie nic,żadnych apeli jak w przypadku tego chłopaka co jednak się utopił(wybaczcie nie pamiętam ten chłopak z Zaspy)gdzie Jego przyjaciele apelowali o pomoc były jakiś szczegóły kiedy wyszedł,w co był ubrany.....a tutaj nic tyle,ze ostatni raz widziana w Gdańsku a Gdańsk jest duży...
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiscie o tej 16latce nic nie wiadomo. Przejrzalam internet w poszukiwaniu chociażby najmniejszej infromacji na temat jej zaginiecia i nie znalazłam nic. I tu nie można oskarżać mediów , że nic nie robią, bo nie jest ich obowiazkiem pisanie o kazdym zaginionym. Teraz każdy ma dostęp do netu i moze zalozyc watki w sprawie osoby zaginionej i podac jakies szczegóły. Moze to zrobic rodzina zaginionej, jej sasiedzi, znajomi, koledzy czy kolezanki z klasy. Trzeba tylko chcieć.
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak dokonca to nie wiadomo czy ma mniejsze szanse...tak jak wczeniej wspominalismy naglasnianie sprawy z jednej strony moze miec dobry skutek a zdrugiej zły. Naprzyklad gdyby Iwona byla porwana sprawca moglby się wystraszyc że jest to najgłośniejsze porwanie w Polsce od lat...odechcialo by mu się już okupu i ryzyka...wolalby pozbyć sie przetrzymywanej.
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również uważam te pretensje za dziwne, tym bardziej że: Cytat:
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawe zaginiecia Iwony bezdyskusyjnie pomoglo naglosnic zaangazowanie Rutkowskiego. Potem machina medialna ruszyla. Zainteresowali sie nia internauci i zaangazowali sie w pomoc tej akurat konkretnej osoby. Mieli tzw. "bodziec". Draznia mnie wypowiedzi typu, ze sa lepsi i gorsi zaginieni; glupkowate pytania - kim ona jest, ze o niej tak glosno; stwierdzenia, ze matka pewno spi na pieniadzach. Jak wiadomo Pani Kinda nie nalezy do grona osob najmozniejszych. Ona poprostu chce za wszelka cene odnalezc corke i nie ustaje w wysilkach. Dodatkowo ma to - powiedzmy - szczescie, ze zaginiecie jej corki poruszylo wiele osob postronnych, ktore staraja sie i pomagaja rozwiklac zagadke zaginiecia Iwony. Nie zapominajmy, ze wrzawa medialna wokol tej sprawy niesie za soba rowniez mnostwo nieprzyjemnosci i przykrosci dla najblizszych Iwony. Nie musze chyba przypominac, za Pani Kinda musiala znosic okropne telefony z falszywymi alarmami, czy czytac na temat swojej corki niestworzone rzeczy. Nawet nie potrafie sobie wyobrazic, jak to musi bolec... A niektorzy zamiast biadolic i stekac, ze jakie to wszystko niesprawiedliwe mogliby pomoc przyczynic sie do naglasniania spraw zagniecia innych osob, ktore ich poruszyly. Najlatwiej jest usiasc przed komputerem i za przeproszeniem smęcic. Samo sie nic nie zrobi! Edytowane przez obserwatorka79 Czas edycji: 2010-09-03 o 10:43 |
|
|
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Powiem wam że zaginięcia są różne
sama znam przypadek gdzie zaginą mąż mojej koleżanki wywieszali zwykłe plakaty było jakieś tam ogłoszenie a potem się okazało że był dwa tygodnie u kochanki! koleżanka miała przeczucie więc aż tak bardzo nie nagłaśniali tej sprawy może z dziewczyna było podobnie? często uciekała z domu może zostawiła jakąś wiadomość że się wyprowadza? w przypadki Iwony zaginięcie jest po prostu bardzo dziwne |
|
|
|
#2510 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
zastanow się czym jest dla ciebie równość... nigdy nie będziemy RÓWNI. ale aż nie chce mi się tego rozwijać... skoro tak Cię boli (możliwe) uciśnienie tych ludzi, to wsiadaj w pociąg i jedź im pomóc.
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa ale dziwczyna pewnie miala kolezanki, rodzine?
a jesli nie to rodzice napewno wiedza co to prasa, mogla sie zglosic do lokalnego dziennika, telewizji...
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2514 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa to Twoj kolezanka? dziewczyny Ci ladnie milo wytlumaczyly dlaczego nic o niej nie slychac, bo nie ma informacji!
nie rozumiem skad ten Twój jad, jestem pewna ze gdyby bylo wiecej wiadomo sporo dziewczyn chciałoby pomoc a tak nie maja nawet jak
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś chce, to sobie poradzi. Z drugiej strony może byc tak, że sprawa nie jest nagłośniona, bo np. zachodzi podejrzenie ucieczki i rodzina nie chce, aby wszyscy wiedzieli o takiej sprawie. Mogą być w tej sprawie inne, nieprzyjemne dla tych ludzi szczegóły, dlatego mamy ciszę...
|
|
#2517 |
|
BAN stały
|
to nie jest jad tylko logiczne myślenie, nie to nie moja koleżanka, nie obracam się w towarzystwie dzieci , to jest właśnie przykład u was zachowania polskiego społeczeństwa, Iwony nie znamy ale jest ładna , fajna i ma fajnych rodziców , to jej pomożemy, a resztę mamy gdzieś, bo przecież to jej wina że nie ma fajnych rodziców, którzy coś mogą, bo ja napisałam w tej sprawie wczoraj min. do lublin.com, który tak chętnie piszę o Iwonie, nawet nie odpisali .. . chociaż uwagi o sprawie Iwony opublikowali od razu, tak to jest jak się dzieli świat na lepszych i gorszych
|
|
|
|
#2518 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wybacz, ale to informacje o zaginionym powinny znależć mnie a nie odwrotnie. Ja nie muszę przesiadywać na itace. Jak ty to sobie wyobrażasz, że teraz ludzie którzy weszli na jej profil mają dzwonić do administratora tego portalu, aby przekazał im namiary na rodziców, a następnie dzwonić do nich aby się dowiedzieć czegoś o ich córce? Obcy ludzie mają się wykazać większym działaniem niz rodzina czy znajomi? Jakim prawem chcesz tego oczekiwać? Gdy zaginie osoba trzeba poruszyć niebo i ziemię. Ja mieszkając w woj kuj-pom znam dokładnie historie zaginięć Iwony, Maćka Marczaka czy Bartka Bogacza. I to wcale nie z telewizji czy gazet a z internetu się o tym dowiedziałam. I znam lepiej te historie niż historie osób z mojego regionu, bo zostały dobrze nagłośnione przez bliskich. Tak samo ten Łukasz z Zaspy- ledwo zaginął też ruszyła machina - plakaty, info w necie. Nie zdążyło się rozkręcić bo odnaleziono ciało, ale sporo osób się nim zainteresowało. Piszesz że jesteś stamtąd i że Cię to boli. Czy nie lepiej byłoby zamiast zarzucać komuś układy i biadolić, zainteresować nas tą sprawą, napisać coś o tej dziewczynie, o tym co się stało? Poprosić o pomoc? |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa... zobacz co ty piszesz
|
|
#2520 | |
|
BAN stały
|
przecież to właśnie pisze, napisałam do prasy, tej tak zaangażowanej w sprawę Iwony, żadnej reakcji, bo na takich nie mają czasu , lepiej pisać o tych znanych poczytnych bo przecież to medialne i ludzie się tym interesują
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Chyba jesli napisałam o zaginionej to na logikę informację was znalazły. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

była przepowiednia z 3?

]