Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 08:12   #781
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

mszu a Ty jak tam sie czujesz na tydzień przed TP??Jakieś symptomy zbliżającego się końca są czy niet?

Ninaad
dlaczego niemożliwe??

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:13   #782
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
jutro rodzę

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

"Jestem w szpitalu.W nocy miałam skurcze takie co 5 minut,ale nie bardzo bolesne,a na ktg wyszło 127. Czekam na wizytę o 9:00. Urodziła któraś?"

do boju dziewuszki do boju Trzymam kciuki

A ja o 23 nie wytrzymałam Wezwałam straż miejską na tego pieprzonego kundla (albo na jego właścicieli) jak tak można robić ja już ich prosiłam tyle razy sąsiedzi prosili a oni mają w dupie. Straż nie przyjechała bo po 22 nie mogą ale dziś mają być potem słyszałam na klatce jak inni sąsiedzi próbowali coś z tym zrobić JA DZIŚ SIĘ DO NICH WYBIERAM I ZAPYTAM CZY JAK KTOŚ ZOSTAWI IM PŁACZĄCE DZIECKO TO NIE BĘDZIE IM PRZESZKADZAĆ?? Dla mnie pies jak człowiek jak można go tak krzywdzić??? Wyszli o 18-stej i wrócili o 2 w nocy a pies non stop wył i szczekał masakra jakaś
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:17   #783
dziuba81
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.Dzięki za kciuki.
24 godz od podania hormonu rozwarcia zaledwie na opuszek,Kubus ma to gdzieś i wcale mu nie spieszno,dziś zaczynam 39tydz.Nie długo ma mnie obejzec lekarz i podjąć decyzje co dalej,prawdopodobnie żel dopochwowo.Najgorsze to czekanie.Poza tym pól dnia przeryczlam ze strachu,boje się bólu,porodu i tego co będzie po.Straszna się nastała zrobiłam.leżą tu inne dziewczyny ale tylko ja rycze jak taka cipa ostatnia.

Szczęśliwa-ja mam przepis na garne.Najlepiej do wody wrzuć makaron i wtedy idź sobie na wizaz zostawiając na gazie.Na ok 45min-60min.Efekt gwarantowany.

Gabi trzymam kciuki.

Dziewczyny z zamkniętymi szyjkami i te bez skurczow-nie przejmujcie się ja nawet po hormonach nie nie wykazuje progresu.

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:19   #784
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
mszu a Ty jak tam sie czujesz na tydzień przed TP??Jakieś symptomy zbliżającego się końca są czy niet?
hehe... no niestety nic a od kiedy temperatura spadla (......) czuje wrecz ze cofnelam sie do kwietnia z postepem ciazowym....

no nic.. moze i lepiej... przynajmniej jak sie cos zacznie dziac to bede wiedziala ze TO JUZ!

a u Ciebie?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-09-03, 08:20   #785
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

A ja o 23 nie wytrzymałam Wezwałam straż miejską na tego pieprzonego kundla
Ale debile.Jak bym nie wytrzymała,gnębiłabym ich razem z innymi sasiadami,bo jak tak można.Czy oni są jacyś nienormalni??I na straż miejską też bym dzwoniła,kiedy tylko by sie sytuacja powtarzała

Mszu u mnie jeszcze dwa tygodnie,ale też nic.jak bynajmniej nic nie czuję.Dziś kolejne ktg, ale pewnie znowu nic ciekawego się dziać nie będzie i jakiś lekarzyna z dyżurki zrobi mi badanie dowcipne tak delikatnie jak ostatnio,czyli,że aż mi o mało co oczy z obrit nie wyskoczyły...

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-09-03 o 08:23
Stary 2010-09-03, 08:30   #786
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Nie, to dr. T. Wójcik..przyjmuje w Pro-famili w Rzeszowie i bierze 100zł za wizyte...!!!
Ale faktycznie na ilość idzie...
Na każda pacjentkę ma 15-20 min bo tak sa robione zapisy..
Neked to przynajmniej wie na czym stoi..zgłosi się dziś rano..po południu zrobia cc..czarno na białym..
A ja?? mam się zgłosic i albo zrobią albo nie zrobia cc....
Nie moge spac w nocy bo tak się boję....

Neked..trzymam kciukasy za WAS!!

Kurcze..ale mam smaka na krokiety!!! a tak nie chce mi się robić.......
do niej chodzi połowa moich znajomych i juz myslałam że po ciąży sie przeniose do niej bo ją chwaliły sobie bardzo buahhhahah. Może faktycznie jej kasa na mozg sie rzuciła.Teraz prowdzi tez ciąze koleżanki ale ona ma termin na listopad i niby jej powiedziała że cesarke będzie mieć bo to taka kruszka 40 kg waży normalnie a teraz prawie nic nie przytyła a bioderka ma nie dużo większe niż moje udoMasakra ze sie tyle płaci i tak cie zlewa. Ja płace 80zł ale wizyta trwa max 10 min (nawet jak mam USG)Mam nadzieje że wytrzymasz do tego 17 i pojedziesz na weekendzie.

Gabi : kciuki:
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:31   #787
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ale debile.Jak bym nie wytrzymała,gnębiłabym ich razem z innymi sasiadami,bo jak tak można.Czy oni są jacyś nienormalni??I na straż miejską też bym dzwoniła,kiedy tylko by sie sytuacja powtarzała

Mszu u mnie jeszcze dwa tygodnie,ale też nic.jak bynajmniej nic nie czuję.Dziś kolejne ktg, ale pewnie znowu nic ciekawego się dziać nie będzie i jakiś lekarzyna z dyżurki zrobi mi badanie dowcipne tak delikatnie jak ostatnio,czyli,że aż mi o mało co oczy z obrit nie wyskoczyły...
Debile albo jacyś niedorobieni. Bo już słów do nich nie mam. Jak się wkurzę do wniosę oficjalnie oskarżenie złożę zeznania na policji a oni będą mieć sprawę a jest to wykroczenie więc dostaną grzywnę.

A co do lekarzy to ja jak do tek pory tylko jednym spotkam się który miał gdzieś czy boli czy nie ale usłyszał ode mnie praw słów i więcej do niego nie poszłam

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-09-03 o 08:32
Stary 2010-09-03, 08:32   #788
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam z rana
mam nowe wieści od Ycnan:
"Wiem, że się wpycham w kolejkę ale... o 6 rano odeszły mi wody. Rozwarcie jeszcze niewielkie, ale dziś będę już miała Borysa przy sobie".

To trzymamy kciuki! Do boju

edit:
i jeszcze kciuki za naked i gabi dziś natłok będzie

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-09-03 o 08:34
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:34   #789
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
witam z rana
"Wiem, że się wpycham w kolejkę ale... o 6 rano odeszły mi wody. Rozwarcie jeszcze niewielkie, ale dziś będę już miała Borysa przy sobie".

To trzymamy kciuki! Do boju

edit:
O proszę i trzecia do kolekcji Może jeszcze jedna??
Stary 2010-09-03, 08:35   #790
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Dobrze, ze masz chociaz KTG... chociaz wiesz, ze naprawde sie nic nie dzieje... ja mam zaplanowane pierwsze KTG dopiero za tydzien...
i dobrze, ze (szkoda ze bolesnie) ktos Cie "dowcipnie" zbadal mi ostatnio tylko usg po brzuchu pojezdzil...

ycnan... kurde... no!!!! do booooju mamuśka!!!!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-09-03 o 08:41
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:36   #791
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
O proszę i trzecia do kolekcji Może jeszcze jedna??
hehehe no właśnie, dziś może paść rekord
Stary 2010-09-03, 08:40   #792
kasienka1701
Zadomowienie

Hehe,też dostałam sms od Ycnan.No niezły ruch dzisiaj Nie zdziwiłabym się,jakby jeszcze z pięć kolejnych wyskoczyło nam tu z porodem

A niech rodzą,bynajmniej będą miały z głowy

gabisun
pisze,że pewnie dlatego taki ruch się zrobił,bo ona przestała kolejkę blokować,więc reszta może sie spokojnie rozpakować

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-09-03 o 08:47
Stary 2010-09-03, 08:47   #793
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ruch od rana jak na targowisku - zobaczymy, która będzie pierwsza

ja wczoraj byłam u gina - wszystko pozamykane na 4 spusty wyniki ok, nic nie mówił na moje liczne bakterie w moczu w środę będę mieć wyznaczony termin cc
Stary 2010-09-03, 08:52   #794
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Wstawiałam już fotkę na odchowalni, ale dam Wam jeszcze tu Na zdjęciu ma 4 dni
Opisu porodu jeszcze nie doczytała, a Asiulka jest przepiękna

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Tak to wygląda (przód i tył), wzięłam rozmiar L i ramiączka są trochę długie, ale M były by za małe "w klacie", przy okazji mój brzuchol 37 tc+3 :
Ślicznie wyglądasz i niezły z Ciebie chudzielec

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych, które kupiły termometr w biedronie. Moj pokazuje jakas dziwna temperaturę... Ciągle mam 35,9 TŻ też i poza tym miał też wskazywać temp pomieszczenia... jak to się ustawia jak tam jest tylko jeden przycisk... ? pomóżcie, bo nie wiem, czy nie oddać go.
A instrukcję dziewczynka przeczytała?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie rośnie. Ani nie przytyłam od 7 msc ciąży, cały czas ważę 60 kg... i boję się, nie wiem jaka duża jest moja córcia bo ginka poszła na urlop i nie mam jak zrobić usg a ja się martwię czy moje dziecko nie ma jakiejś niedowagi ... dopiero 10 września umówiłam sobie wizytę prywatnie... i dopiero wtedy się dowiem. Dlatego w sumie nie jestem szczęśliwa z małego brzucha bo moje dziecię wg ostatniego pomiaru miało 2100 g a wiadomo, że mogli się nawet o 500g pomylić...
Nic się nie martw. Często zdarzają się przypadki, że kobiety w dwóch ostatnich miesiącach ciąży nie tyją, a z maleństwami wszystko jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ech, od razu widac, ze mi lepiej....

Wlasnie spalilam kolejny garnek...
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
kolejne wieści od Ray:
"urodziła któraś już? dziś mam urodziny to może by która urodziła. Z nami ok, robią nam od rana kupę badań, dziewczynka została dziewczynką i ma się dobrze i ma już 2700 g. W sobotę jak będą już wyniki to planuję się wypisać na własne życzenie. Pozdrawiam was"

przekazałam pozdrowienia od was i napisałam, że ma grzecznie leżeć i nie wygłupiać się z żadnym wypisywaniem na życzenie

i kolejny sms:
"dziękuję za życzenia i nawzajem. Z tym wypisem zastanawiamy się z mężem. Dziś wieczór będą wyniki badań. Z córką wiem, że jest ok. Miałam nawet EKG, dwa razy dziennie KTG, skurczy nie ma. Dziś kończę zastrzyki sterydami i na obchodzie porozmawiam co planują za mną, bo jeśli po prostu poza tą szyjką reszta jest ok to nie chcę leżeć tu, bo mogę to robić w domu, a jestem u mamy w szpitalu, gdzie w razie czego i tak nie odbiorą porodu, tylko przewiozą mnie do Warszawy, więc ja wolę leżeć w domui sama pojechać, jakby coś się działo. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie. Gabisun to już chyba bije rekord długości rodzenia "
Hmm sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Może faktycznie Ray ma rację, że leżeć to ona może w domu, ale w końcówce ciąży wszystko się może zdarzyć i lepiej żeby ją mieli na oku...

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie u gina. Wszystko pozamykane, a ze skurcze sie uspokoily, to powiedzial, ze raczej sobie jeszcze chwilke pochodze w ciazy i lepiej sie cieszyc, bo najlepiej urodzic w 40 tygodniu, nie wczesniej. A juz w ogole to najlepiej urodzic idealnie w terminie. Mam sie zglosic za tydzien, no chyba ze wczesniej spotkamy sie na porodowce.
Za to panie w rejestracji byly strasznie niemile i tylko podniosly mi cisnienie. Lekarz kazal mi isc po karte. Nie bylam zarejestrowana, ale do niego czasami i miesiac albo 2 trzeba czekac, a on mi tydzien temu kazal sie zglosic dzisiaj, pokazac sie mu i isc po karte. Kobiety powiedzialy, ze na NFZ jest komplet, a one mi nie beda placic za prywatna wizyte i nie wydadza karty pomimo tego, ze lekarz pozwala.
Tyle sie z nimi posprzeczalam i wytlumaczylam, ze jestem przed porodem i MUSZA mi wydac karte, ze w koncu jedna ulegla, ale zaznaczyla, ze SAMA zaniesie karte. Lekarzowi powiedzialam co i jak, byl oburzony cala sytuacja i powiedzial, ze sobie z nimi porozmawia i mam sie zglosic za tydzien, a gdyby byly klopoty to powiedziec, ze maja isc do niego. Dodal jeszcze, ze ma ich dosc, ze sa chamskie, juz wiele klopotow bylo, a on ma ochote przestac tam przyjmowac (przyjmuje jeszcze w swoim prywatnym gabinecie, w innej przychodni i dodatkowo pracuje w szpitalu... ).

No nic. Za to przyszedl mi wozek. Strasznie szybko wyslali. Podoba mi sie, dobrze sie prowadzi i jest strasznie lekki. Jedynie troche przeszkadza mi raczka, ale to sie zobaczy. Udalo mi sie trafic na dobra aukcje i dodali sporo rzeczy
No to miałaś przeżycia z babami w rejestracji. Ehhh u mojej ginki też są takie wredne babsztule co mi zawsze ciśnienie podniosą...
No to pochwal nam się wózeczkiem, a nie sama się nim zachwycasz

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
jutro rodzę

Fajnie! Trzymam mocno

Cytat:

W takim razie chyba dziś nasze grono powiększy się o dwa bobaski,bo mam wieści od Gabisun:

"Jestem w szpitalu.W nocy miałam skurcze takie co 5 minut,ale nie bardzo bolesne,a na ktg wyszło 127. Czekam na wizytę o 9:00. Urodziła któraś?"
Ooo nareszcie pojechała do szpitala. To może być dziś owocny dzionek

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:52   #795
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
witam z rana
edit:
no przez tydzień był tu spokój, więc najwyższy czas
Cytat:

gabisun
pisze,że pewnie dlatego taki ruch się zrobił,bo ona przestała kolejkę blokować,więc reszta może sie spokojnie rozpakować
może i coś w tym jest

No to czekamy na dalsze wieści od dziewczyn
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:52   #796
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
gabisun pisze,że pewnie dlatego taki ruch się zrobił,bo ona przestała kolejkę blokować,więc reszta może sie spokojnie rozpakować
skubana jeszcze ma sile zartowac powodzenia gabisun!!!!!!!!!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-09-03 o 08:54
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 08:56   #797
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Ycnan pisze, że jeżeli w takim tempie jak teraz będzie szedł u niej poród to będzie dziś ostatnia z dziewczyn
Stary 2010-09-03, 08:59   #798
tifio
Rozeznanie

Cytat:
witam z rana
No No! Trzymam kciuki

A co one wszystkie tak na weekend do szpitala wydarły? Może coś dają w bonusie? Fajnie! Będą już tulić swoje maleństwa, a my musimy jeszcze czekać i czekać

Stary 2010-09-03, 09:10   #799
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

jakby któraś z Was nie miała w planach jutro rodzenia to możecie sobie obejrzeć koncert o 20 na TVP2 "sabat czarownic" - transmisja na żywo z Kielc z amfiteatru Kadzielnia będą same gwiazdy tu macie program: http://sabatczarownic.pl/

mam wejściówki na ten koncert, ale jeszcze nie wiem czy pójdziemy - wszystko zależy od pogody i mojego samopoczucia (jak będzie ok to może na pierwszą część koncertu tylko pójdziemy)

edit:
dla zainteresowanych podaję link do artykułu z jednej z kieleckich gazet, gdzie są opisane dno wolne przysługujące rodzicom (temat akurat na czasie ): http://www.strefabiznesu.echodnia.eu...acy-40014.html

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-09-03 o 09:12
Stary 2010-09-03, 09:11   #800
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
A co one wszystkie tak na weekend do szpitala wydarły? Może coś dają w bonusie? Fajnie! Będą już tulić swoje maleństwa, a my musimy jeszcze czekać i czekać
tifio...iii tam, jeszcze bedziesz miala ochote swoje ukochane "ryczace" malenstwo schowac spoworotem do brzucha

teraz juz nam blizej niz dalej, i juz niedlugo na kazda przyjdzie ta chwila... to nieuniknione! bardzo mi przykro

Stary 2010-09-03, 09:13   #801
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tifio - Ty to już niedługo też możesz tulić maleństwo
Stary 2010-09-03, 09:19   #802
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
tifio...iii tam, jeszcze bedziesz miala ochote swoje ukochane "ryczace" malenstwo schowac spoworotem do brzucha

teraz juz nam blizej niz dalej, i juz niedlugo na kazda przyjdzie ta chwila... to nieuniknione! bardzo mi przykro
Ty to zawsze potrafisz poprawić humor
Wczoraj myślałam, że mi Młody normalnie wyskoczy z brzucha przez pępęk

Cytat:
tifio - Ty to już niedługo też możesz tulić maleństwo
Teoretycznie został mi miesiąc, ale ja bym chciała urodzić 22.09. Tylko okaże się co na to Młody

Zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj poprasowałam pierwszą turę, a nie było tego mało: wszystkie body (przeróżne rozmiary), tetry i pościelki. Dziś kolejny etap.

Stary 2010-09-03, 09:26   #803
martynka81
Rozeznanie

heloł

ale ruch dzisiaj

Naked, Gabisun, Ycnan - kciuki dla was dziewczyny, czekamy na wieści i fotki waszych maluszków .

Zuziczka - gratulacje kolejnego spalonego garnka . Fajnie, że wypad na miasto udany

Bordowa - Asia fajniusia

Chwilę nie pisałam, bo weny brakowało, ale Gratuluję wszystkim udanych wizyt .

Aneczka - Tobie współczuję tej lekarki, no co za babsko

a ja wizytę miałam w poniedziałek, wszystko oki, wyniki w porządeczku, szyjka miękka ale generalnie zamknięta i rozwarcia brak, Mały nadal nisko siedzi no i pozostaje nam czekać na znak

Kasieńka - no i który szpital,, kochana??? Zdecydowałaś???

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-09-03 o 09:27
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:26   #804
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
do niej chodzi połowa moich znajomych i juz myslałam że po ciąży sie przeniose do niej bo ją chwaliły sobie bardzo buahhhahah. Może faktycznie jej kasa na mozg sie rzuciła.Teraz prowdzi tez ciąze koleżanki ale ona ma termin na listopad i niby jej powiedziała że cesarke będzie mieć bo to taka kruszka 40 kg waży normalnie a teraz prawie nic nie przytyła a bioderka ma nie dużo większe niż moje udoMasakra ze sie tyle płaci i tak cie zlewa. Ja płace 80zł ale wizyta trwa max 10 min (nawet jak mam USG)Mam nadzieje że wytrzymasz do tego 17 i pojedziesz na weekendzie.

Gabi : kciuki:
wiesz, ona jest bardzo miła i ciąze z pierwszeym synkiem mi bardzo dobrze prowadziła...
teraz tez za kazdym razem miałam robione usg, wszystkie pomiary , ale np dowcipnie to mnie zbadała na pierwszej wizycie i do tej pory wsio...
ciut se mnie olała....
Może to dlatego, że zawsze wizyty mam umówione jako ostatnia na 19-20 i po całym dniu jej się poprostu nie chce juz ....
Nie miałabym żadnych zastrzezen, gdyby nie przepisałą mi wyników glukozy z pierwszej ciązy, no i gdyby mi teraz coś konkretnego powiedziała na temat porodu....
Poza tym ja te do grubasek nie należe..teraz waże niecałe 51kg..fakt że niziutka jestem...ale bioderka też mam wąskie...
Sama nie wiem...może powinnam być na wizycie bardziej stanowcza..
Ale zawsze wtedy jestem w nerwach i o połowie spraw najzwyczajniej zapominam zapytać....

ycnan, gabi no w reszcie cos ruszyło!!!
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:34   #805
Weronisia
Zakorzenienie

Naked, Gabisun, Ycnan zmówiłyście się czy co?
Powodzenia!
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:45   #806
Astorianka
Raczkowanie

Naked, Gabisun, Ycnan trzymam kciuki Podwójne!!!

A za mną nieprzespana noc,śniły mi się bzdury, bejbica szalała (jakiś nocny potworek mi się trafił)..i coraz większa świadomość, że tak narprawdę to może być już....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:51   #807
tulumka
Raczkowanie

Hej! Rzadko zaglądam, ale nie mam czasu.

Miałam napisać o zzo na ujastku. Podają na życzenie nieodpłatnie, ale trzeba spełniać warunki, m. in. rozwarcie od 4 do 7cm, elektrolity i płytki w normie oraz prawidłowe ułożenie,wstawianie się dziecka. Może o czymś zapomniała, ale to chyba najważniejsze. Położna mówiła, że czasami już 15 min od podania rodzi się dziecko.

Ilona a jak tam waga twojego baby. Ja chyba ostatnio nie zrozumiałam mojego lekarza. Pytam ile dziecko może teraz ważyc, a on, że 3500 Koniec końców na następnej wizycie zapadnie decyzja czy cc czy sn.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:58   #808
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
U ciężarnych robi się żeby wykluczyć holestazę.Ja już dwa razy robiłam.Raz bo mnie dłonie swędziały,a póżniej drugi po 33tyg.Ciut mam podwyższone ,ale nie na tyle żeby się strachać.Moja gin mówiła,że trzeba bedzie jeszce raz zrobić czy dalej nie rosną.Nie bój .
ja wcześniej nie miałam tego zleconego, więc się zaniepokoiłam, że może cosik u mnie podejrzewa... ale moja gin woli zrobic jakieś badanie profilaktycznie... w sumie to dobrze...

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a czemu miałyby wyjść podwyższone?
nie wiem, ale nie chciałabym żeby wyszło... mam nadzieję, że wszystko wporządku

Cytat:
mam wieści od Gabisun:

no to do dzieła Gabiwreszcie sie doczekała czegoś większego niż ciągle odchodzący czop

Cytat:
no to do dzieła...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:07   #809
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka81;21834444
a ja wizytę miałam w poniedziałek, wszystko oki, wyniki w porządeczku, szyjka miękka ale generalnie zamknięta i rozwarcia brak, Mały nadal nisko siedzi no i pozostaje nam czekać na znak :D

[B
Kasieńka[/B] - no i który szpital,, kochana??? Zdecydowałaś???
Martynka u Ciebie to też już,aby,aby...

Z tym szpitalem,to jakoś przestałam myśleć o tym.Pewnie jak cos się zacznie to pojadę na jaczewskiego(jeszcze zadzwonie to położnej),ale biorę pod uwagę to,że mogą mnie nie przyjać,bo tak jak Lenka pisała,że ją przyjęli,tylko ze względu na płynące wody.Moim planem B jest Kraśnicka.Jeśli trfiłoby mi się tak,że na jaczewskiego nie będzie tłoku(w co wątpię) to byłabym szczęsliwa,a tak to jednak nie będzie to poród moich marzeń,po ostatniej rozmowie z położną wiem o tym na 100%.Mówiła,że są straszne tłumy,ostatnio brali ławkę z poczekalni,żeby usadzić na niej rodzące kobiety,bo już nigdzie indziej nie było miejsca...poza tym też ze wzgledu na tłok,kobiety leżą gdzie sie da,na korytarzu,po kątach,dzieci są zabierane od matek...Dla mnie to jakiś koszmar.Maż na bank nie będzie mógł być przy porodzie,no i nie wiem jak z tymi odwiedzinami,ale też coś czuję,że lipa...Na krasnickiej tak nie robią,jak nie ma wolnego łóżka,to po prostu Cię nie przyjmą i tyle,a nie taki hurt,nie ma łóżek na korytarzu,mąż ma dostęp do Ciebie i dziecka,może być przy porodzie i potem z tobą na sali...Bądź tu mądry i pisz wiersze....
A Ty jak?Gdzie będziesz jechać na poród?

Stary 2010-09-03, 10:22   #810
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam Mamuśki

Ja dzisiaj po 11 jadę do szpitala na usg, poźniej wizyta u mojego gin. mam nadziję, że brzuszek urósł

Na 15 idę na imprezę z pracy, szef odchodzi i robi imprezę w fajnym ośrodku agroturystycznym.

Pewnie jak wrócę to dziewczyny będą już rozpakowane

GABISUN, NAKED21, YCNAN-
trzymam kciuki!!! Krótkiego i jak najmniej bolesnego porodu życzę

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie u gina. Wszystko pozamykane, a ze skurcze sie uspokoily, to powiedzial, ze raczej sobie jeszcze chwilke pochodze w ciazy i lepiej sie cieszyc, bo najlepiej urodzic w 40 tygodniu, nie wczesniej.
No i fajnie, że na wizycie wszystko ok (pomijając Panie z recepcji)

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
... Lekarz powiedział, że gdyby się coś działo przed terminem umówionej CC, mam się nigdzie nie zapisywać, tylko od razu wjechać na 1 piętro, na ginekologię... Tzn., że mam wogóle ominąć IP???
Ja się ostatnio pytałam jak byłam na ktg gdzie mam się zgłosić do porodu- i u mnie zgłaszać się trzeba na IP.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Stawiasz naczynie na gazie, idziesz do pokoju i siedzisz na wizazu np, potem czujesz swąd i lecisz do kuchni- a tam garnek śmierdzi i krzyczy, ze go boli!
aaaaa takie to proste może spróbuję

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
mam pytanie bo dostałam skierowanie na badania na ALT i AST... wie któraś na co to jest dokładniej, bo wiem, że to coś z wątrobą związane... ale jakoś coś więcej bym chciała wiedzieć...
Też miałam te wyniki do zrobienia po 34 tygodniu.

Cytat:

A ja o 23 nie wytrzymałam Wezwałam straż miejską na tego pieprzonego kundla (albo na jego właścicieli) jak tak można robić ja już ich prosiłam tyle razy sąsiedzi prosili a oni mają w dupie.
Nie zazdroszczę naprawdę ktoś powinien z tymi ludźmi zrobić porządek.

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.Dzięki za kciuki.
24 godz od podania hormonu rozwarcia zaledwie na opuszek,Kubus ma to gdzieś i wcale mu nie spieszno,dziś zaczynam 39tydz
Oby się sprawy przyspieszyły
Trzymamy kciuki za szybkie wyjście Kubusia!
Ale skoro jest podejrzenie holestazy a poród nie postępuje, to może zrobią cc?

Cytat:

gabisun
dobre może i to prawda

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości