|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
mszu a Ty jak tam sie czujesz na tydzień przed TP??Jakieś symptomy zbliżającego się końca są czy niet?
Ninaad dlaczego niemożliwe??
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Cytat:
do boju dziewuszki do boju Trzymam kciuki A ja o 23 nie wytrzymałam Wezwałam straż miejską na tego pieprzonego kundla (albo na jego właścicieli) jak tak można robić ja już ich prosiłam tyle razy sąsiedzi prosili a oni mają w dupie. Straż nie przyjechała bo po 22 nie mogą ale dziś mają być potem słyszałam na klatce jak inni sąsiedzi próbowali coś z tym zrobić JA DZIŚ SIĘ DO NICH WYBIERAM I ZAPYTAM CZY JAK KTOŚ ZOSTAWI IM PŁACZĄCE DZIECKO TO NIE BĘDZIE IM PRZESZKADZAĆ?? Dla mnie pies jak człowiek jak można go tak krzywdzić??? Wyszli o 18-stej i wrócili o 2 w nocy a pies non stop wył i szczekał masakra jakaś |
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.Dzięki za kciuki.
24 godz od podania hormonu rozwarcia zaledwie na opuszek,Kubus ma to gdzieś i wcale mu nie spieszno,dziś zaczynam 39tydz.Nie długo ma mnie obejzec lekarz i podjąć decyzje co dalej,prawdopodobnie żel dopochwowo.Najgorsze to czekanie.Poza tym pól dnia przeryczlam ze strachu,boje się bólu,porodu i tego co będzie po.Straszna się nastała zrobiłam.leżą tu inne dziewczyny ale tylko ja rycze jak taka cipa ostatnia. Szczęśliwa-ja mam przepis na garne.Najlepiej do wody wrzuć makaron i wtedy idź sobie na wizaz zostawiając na gazie.Na ok 45min-60min.Efekt gwarantowany. Gabi trzymam kciuki. Dziewczyny z zamkniętymi szyjkami i te bez skurczow-nie przejmujcie się ja nawet po hormonach nie nie wykazuje progresu. Pozdrawiam Was wszystkie gorąco. |
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a od kiedy temperatura spadla (... z postepem ciazowym.... ![]() no nic.. moze i lepiej... przynajmniej jak sie cos zacznie dziac to bede wiedziala ze TO JUZ! ![]() a u Ciebie?
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mszu u mnie jeszcze dwa tygodnie,ale też nic.jak bynajmniej nic nie czuję.Dziś kolejne ktg, ale pewnie znowu nic ciekawego się dziać nie będzie i jakiś lekarzyna z dyżurki zrobi mi badanie dowcipne tak delikatnie jak ostatnio,czyli,że aż mi o mało co oczy z obrit nie wyskoczyły...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-09-03 o 08:23 |
|
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do niej chodzi połowa moich znajomych i juz myslałam że po ciąży sie przeniose do niej bo ją chwaliły sobie bardzo Masakra ze sie tyle płaci i tak cie zlewa. Ja płace 80zł ale wizyta trwa max 10 min (nawet jak mam USG) Mam nadzieje że wytrzymasz do tego 17 i pojedziesz na weekendzie. Gabi ![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do lekarzy to ja jak do tek pory tylko jednym spotkam się który miał gdzieś czy boli czy nie ale usłyszał ode mnie praw słów i więcej do niego nie poszłam Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-09-03 o 08:32 |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() mam nowe wieści od Ycnan: "Wiem, że się wpycham w kolejkę ale... o 6 rano odeszły mi wody. Rozwarcie jeszcze niewielkie, ale dziś będę już miała Borysa przy sobie ".To trzymamy kciuki! Do boju ![]() edit: i jeszcze kciuki za naked i gabi dziś natłok będzie
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-09-03 o 08:34 |
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
O proszę i trzecia do kolekcji Może jeszcze jedna??
|
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dobrze, ze (szkoda ze bolesnie) ktos Cie "dowcipnie" zbadal mi ostatnio tylko usg po brzuchu pojezdzil... ![]() ycnan... kurde... no!!!! do booooju mamuśka!!!!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-09-03 o 08:41 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Hehe,też dostałam sms od Ycnan.No niezły ruch dzisiaj
Nie zdziwiłabym się,jakby jeszcze z pięć kolejnych wyskoczyło nam tu z porodem A niech rodzą,bynajmniej będą miały z głowy ![]() gabisun pisze,że pewnie dlatego taki ruch się zrobił,bo ona przestała kolejkę blokować,więc reszta może sie spokojnie rozpakować
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-09-03 o 08:47 |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
ruch od rana jak na targowisku - zobaczymy, która będzie pierwsza
ja wczoraj byłam u gina - wszystko pozamykane na 4 spusty wyniki ok, nic nie mówił na moje liczne bakterie w moczu w środę będę mieć wyznaczony termin cc |
|
|
|
#794 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to pochwal nam się wózeczkiem, a nie sama się nim zachwycasz Fajnie! Trzymam mocno ![]() Cytat:
|
|
#795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to czekamy na dalsze wieści od dziewczyn
|
||
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze ma sile zartowac powodzenia gabisun!!!!!!!!!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-09-03 o 08:54 |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Ycnan pisze, że jeżeli w takim tempie jak teraz będzie szedł u niej poród to będzie dziś ostatnia z dziewczyn
|
|
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co one wszystkie tak na weekend do szpitala wydarły? Może coś dają w bonusie? Fajnie! Będą już tulić swoje maleństwa, a my musimy jeszcze czekać i czekać ![]() ![]()
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
jakby któraś z Was nie miała w planach jutro rodzenia
to możecie sobie obejrzeć koncert o 20 na TVP2 "sabat czarownic" - transmisja na żywo z Kielc z amfiteatru Kadzielnia będą same gwiazdy tu macie program: http://sabatczarownic.pl/mam wejściówki na ten koncert, ale jeszcze nie wiem czy pójdziemy - wszystko zależy od pogody i mojego samopoczucia (jak będzie ok to może na pierwszą część koncertu tylko pójdziemy) edit: dla zainteresowanych podaję link do artykułu z jednej z kieleckich gazet, gdzie są opisane dno wolne przysługujące rodzicom (temat akurat na czasie ): http://www.strefabiznesu.echodnia.eu...acy-40014.html
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-09-03 o 09:12 |
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz juz nam blizej niz dalej, i juz niedlugo na kazda przyjdzie ta chwila... to nieuniknione! bardzo mi przykro
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
tifio - Ty to już niedługo też możesz tulić maleństwo
|
|
|
|
#802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj myślałam, że mi Młody normalnie wyskoczy z brzucha przez pępęk Teoretycznie został mi miesiąc, ale ja bym chciała urodzić 22.09. Tylko okaże się co na to Młody ![]() Zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj poprasowałam pierwszą turę, a nie było tego mało: wszystkie body (przeróżne rozmiary), tetry i pościelki. Dziś kolejny etap.
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
heloł
ale ruch dzisiaj Naked, Gabisun, Ycnan - kciuki dla was dziewczyny, czekamy na wieści i fotki waszych maluszków ![]() ![]() .Zuziczka - gratulacje kolejnego spalonego garnka . Fajnie, że wypad na miasto udany Bordowa - Asia fajniusia Chwilę nie pisałam, bo weny brakowało, ale Gratuluję wszystkim udanych wizyt Aneczka - Tobie współczuję tej lekarki, no co za babsko ![]() a ja wizytę miałam w poniedziałek, wszystko oki, wyniki w porządeczku, szyjka miękka ale generalnie zamknięta i rozwarcia brak, Mały nadal nisko siedzi no i pozostaje nam czekać na znak ![]() Kasieńka - no i który szpital,, kochana??? Zdecydowałaś??? Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-09-03 o 09:27 |
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz tez za kazdym razem miałam robione usg, wszystkie pomiary , ale np dowcipnie to mnie zbadała na pierwszej wizycie i do tej pory wsio... ciut se mnie olała.... Może to dlatego, że zawsze wizyty mam umówione jako ostatnia na 19-20 i po całym dniu jej się poprostu nie chce juz .... ![]() Nie miałabym żadnych zastrzezen, gdyby nie przepisałą mi wyników glukozy z pierwszej ciązy, no i gdyby mi teraz coś konkretnego powiedziała na temat porodu.... Poza tym ja te do grubasek nie należe..teraz waże niecałe 51kg..fakt że niziutka jestem...ale bioderka też mam wąskie... Sama nie wiem...może powinnam być na wizycie bardziej stanowcza.. Ale zawsze wtedy jestem w nerwach i o połowie spraw najzwyczajniej zapominam zapytać.... ycnan, gabi no w reszcie cos ruszyło!!!
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Naked, Gabisun, Ycnan zmówiłyście się czy co?
![]() Powodzenia! |
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Naked, Gabisun, Ycnan trzymam kciuki
Podwójne!!!A za mną nieprzespana noc,śniły mi się bzdury, bejbica szalała (jakiś nocny potworek mi się trafił)..i coraz większa świadomość, że tak narprawdę to może być już.... ![]() |
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Rzadko zaglądam, ale nie mam czasu.
Miałam napisać o zzo na ujastku. Podają na życzenie nieodpłatnie, ale trzeba spełniać warunki, m. in. rozwarcie od 4 do 7cm, elektrolity i płytki w normie oraz prawidłowe ułożenie,wstawianie się dziecka. Może o czymś zapomniała, ale to chyba najważniejsze. Położna mówiła, że czasami już 15 min od podania rodzi się dziecko. Ilona a jak tam waga twojego baby. Ja chyba ostatnio nie zrozumiałam mojego lekarza. Pytam ile dziecko może teraz ważyc, a on, że 3500 Koniec końców na następnej wizycie zapadnie decyzja czy cc czy sn.
|
|
|
|
#808 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem, ale nie chciałabym żeby wyszło... mam nadzieję, że wszystko wporządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym szpitalem,to jakoś przestałam myśleć o tym.Pewnie jak cos się zacznie to pojadę na jaczewskiego(jeszcze zadzwonie to położnej),ale biorę pod uwagę to,że mogą mnie nie przyjać,bo tak jak Lenka pisała,że ją przyjęli,tylko ze względu na płynące wody.Moim planem B jest Kraśnicka.Jeśli trfiłoby mi się tak,że na jaczewskiego nie będzie tłoku(w co wątpię) to byłabym szczęsliwa,a tak to jednak nie będzie to poród moich marzeń,po ostatniej rozmowie z położną wiem o tym na 100%.Mówiła,że są straszne tłumy,ostatnio brali ławkę z poczekalni,żeby usadzić na niej rodzące kobiety,bo już nigdzie indziej nie było miejsca...poza tym też ze wzgledu na tłok,kobiety leżą gdzie sie da,na korytarzu,po kątach,dzieci są zabierane od matek...Dla mnie to jakiś koszmar.Maż na bank nie będzie mógł być przy porodzie,no i nie wiem jak z tymi odwiedzinami,ale też coś czuję,że lipa...Na krasnickiej tak nie robią,jak nie ma wolnego łóżka,to po prostu Cię nie przyjmą i tyle,a nie taki hurt,nie ma łóżek na korytarzu,mąż ma dostęp do Ciebie i dziecka,może być przy porodzie i potem z tobą na sali...Bądź tu mądry i pisz wiersze.... A Ty jak?Gdzie będziesz jechać na poród?
|
|
#810 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() Ja dzisiaj po 11 jadę do szpitala na usg, poźniej wizyta u mojego gin. mam nadziję, że brzuszek urósł ![]() Na 15 idę na imprezę z pracy, szef odchodzi i robi imprezę w fajnym ośrodku agroturystycznym. Pewnie jak wrócę to dziewczyny będą już rozpakowane ![]() GABISUN, NAKED21, YCNAN- trzymam kciuki!!! Krótkiego i jak najmniej bolesnego porodu życzę Cytat:
)Cytat:
Cytat:
może spróbuję![]() Cytat:
Cytat:
naprawdę ktoś powinien z tymi ludźmi zrobić porządek.Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za szybkie wyjście Kubusia! Ale skoro jest podejrzenie holestazy a poród nie postępuje, to może zrobią cc? Cytat:
może i to prawda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Trzymam kciuki
a od kiedy temperatura spadla (...
z postepem ciazowym.... 

).