Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 09:16   #3511
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam nadzieje że do zdjęcia ubierzesz się w płaszczyk

Kretencja śliczny brzusio

środowiskowa przychodzi sprawdzić jak sobie radzimy z maluszkiem, zwłaszcza z karmieniem itp. pomaga rozwiązać różne wątpliwości i problemy-np. kolki. przychodzi co najmniej 1 raz ale zdarza się też że 2 a nawet 3 wszystko zależy od niej samej.
I nie jestem pewna czy przy wypisie ze szpitala nie podajemy do której przychodni zapiszemy dziecko-a oni informują tu nie mam pewności
Ale do mnie np. prawdopodobnie nie przyjedzie gdyż mieszkam 6km poza miastem a wiem że jeździ samochodem...-muszę to jeszcze załatwić bo to fajna sprawa-mojej siostrze bardzo pomogła-miała też lekką depresję i nikogo nie chciała słuchać a jej od razu posluchała i wszystko robiła tak jak jej pokazala za plecami moja mama się z nią dogadała

Może to nasze hormony tak wszystko wyolbrzymiają u nas też było krucho-zwłaszcza lipiec-sierpień-ale na szczęście jakos się unormowało... Ale nie bez znaczenia jest olbrzymia wyrozumiałość TZta bo ze mną to nigdy nic nie wiadomo... wczoraj, wróciłam z badań i na wejscie przyczepiłam się do niego o różne pierdo.y, a on poszedł zrobił mi śniadanie, uśmiechnął się i od razu mi przeszło-normalnie na 5 min jakiś diabeł mnie opętał ale kiedyś by się obraził i pokłócił ze mną lub wyszedł
dużo rozmawalismy o tych moich nastrojach no i jakoś udało się dojść do consensusu-a może się przestraszył jak kiedyś bardzo źle się poczułam kiedy tak 3 dni wciąż się kłóciliśmy... sama nie wiem, ważnie że jest lepiej.
Wierzę że u Was też tak będzie trzymam kciuki

Będzie dobrze

trudny wybór my od razu wstawiamy łóżeczko do dziecięcego pokoju bo żadne do sypialni się nie zmieści a dzidzia na początku będzie spać w sypialni w gondoli wózka

A ja dla odmiany mam dziś dobry nastrój

słońce u mnie świeci wciągnęłam 2 drożdżówki z jabłkami mojej mamy na śniadanie i jestem cała happy
u mnie też tak podobno jest że w szpitalu wypełnia się jakiś formularz, w którym wskazuje sie z której przychodni ma przychodzić położna. a później trzeba się z tą przychodnią skontaktować. ja wybieram inna przychodnię niż mój"region"bo mam dośc współpracy z nimi.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:17   #3512
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

hej mnie na SR powiedzieli, ze w szpiatlu mowi sie jaka poradnia od razu. takze tam sa przesyłane dokummenty. Cwiczycie miesnie Kegla???
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:19   #3513
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Mam odpowiedz niemowlak ok 10-12 pampersów na dobę
pięknie czyli paczka na tydzień hahaahah
nie musze się martwić że nie wykorzystam opakowania newborn haha
prawdziwa fabryka kupy

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
hej mnie na SR powiedzieli, ze w szpiatlu mowi sie jaka poradnia od razu. takze tam sa przesyłane dokummenty. Cwiczycie miesnie Kegla???
ja próbowałam ale jakieś dziwne mam uczucie po którymś"spięciu"i to mnie zniechęca.

Stary 2010-09-03, 09:22   #3514
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ćwicze regularnie jak ide siku

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:29   #3515
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja ćwicze regularnie jak ide siku
Ja nei cwicze,ale chyba zaczne.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:34   #3516
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Te dodatkowe 2 tygodnie płatne są tak jak macierzyński, czyli nadal ze środków ZUS?
Czy ja mogę jeszcze jedno jedyne pytanie?A co tam spróbuję najwyżej mnie zabijesz. Mianpowiecie chodzi o urlop. Zaraz po macierzyńskim chciałam skorzystać z urlopu za 2010(jestem na L-4 od kwietnia ale z tego co wiem urlop należy mi się za cały rok) a nstąpnie wziąć całe 26 dni za 2011. I moje pytanie jest takie:
-czy mogę wziąć w kolejności macierzyński-urlop 2010-urlop 2011-wychowawczy
-czy urlop za 2011 przy takich założeniach przysługuje mi w pełnym wymiarze(część roku przebywam na macierzyńskim, część na wychowawczym)
Powiem Ci, że w chwili obecnej nie wiem, czy tacierzyński idzie z ZUS ,ale tak mi sie wydaję. Nie miałam okazji wypłacać tacierzyńskiego, wiec nie zajmowałam się tym ale jeśli mąż pracuje w firmie powyżej 20 osób, to pieniądze na konto i tak od pracodawcy bedzie mieć przelewane. Nalezy pamiętać, że 7 dni tacierzyńskiego to nie 7 dni roboczych tylko kalendarzowych!! warto brać to pod uwagę patrząc na świąteczne dni
Jak najbardziej możesz wziąć po macierzynskim urlop, tak chyba każda firma robi, by pracownik wykorzystał zaległy urlop, bo na macierzynskim naliczany jest urlop. Natomiast urlop wypoczynkowy nie nalezy się za okres urlopu wychowawczego. Jeśli poł roku jesteś na wychowawczym, to za te pół roku nie nalicza Ci się urlop wypoczynkowy. Po macierzyńskim kadry powinny Ci powiedzieć ile Ci się należy urlopu i tyle powinnaś dostać urlopu, czyli zaległy plus urlop wypoczynkowy za 2011 ale do urlopu wychowawczego. Oczywiście pracodwca może Ci udzielić urlopu wypoczynkowego "w przód", no ale wątpię, czy by chciał

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:35   #3517
kliwia
Zakorzenienie

kretencja wyburzylismy 2 sciany - miedzy kuchnia i jadalnia i sciane z tego 'otwartego' pokoju - bo on mial 2metry na 2
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:35   #3518
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Dzieki za pocieszenie...rocznice mamy 13.09 . za duzo sie denerwuje a nie chce szkodzic dziecku, myślę czesto że wolałabym być sama, zeby nie polegać na nikim innym i tym samym nie zawodzić się ehh smutno mi juz 3dzień ryczałam
nie znam waszej sytuacji i ciężko radzić w takich sprawach, ale może dajcie sobie trochę czasu. Zajmij się czymś aby się nie denerwować. Ci faceci to czasami zasługują tylko na mam nadzieje że dzisiaj będziesz już w lepszym humorku

Cytat:
_paulinka2

body CK kupiłam na allegro i z tego co wiem w Polsce będzie trudno, no chyba że jakieś małe sklepiki sprowadzają ze stanów
ale prawdę mówiąc gatunkowo wypadają podobnie jak te z pepco haahah
no możne trochę lepiej chyba że zmieni się coś po praniu

kootek
dobrze że jeszcze jesteś w duopacku tak trzymaj
i naprawdę się nie przejmuj bo dziewczyny rodzą w 26 tygodniu i z dzieckiem jest wszystko ok!

Mi lekarz przepisał feminital ale jakoś różnicy nie widzę myślałam że skóra albo włosy się poprawią, widocznie działają jedynie na dzidzię

Do prania tez kupiłam lovele w promocji wyszło podobnie jak zwykły persil którego używam więc nie jest tak zle
jak spodoba mi się zapach prania to może będę używać dalej

Dziś ma przyjść wózek już się nie mogę doczekać!
ale zobaczę go wieczorem mąż podpisał umowę z kurierem i wszystkie paczki przywożą do zakładu więc zakupem naciesze się po 18stej
jak ja dam rade tyle czekać

Juro robimy wiechę więc dziś czekają mnie mega zakupy
z czego nie jestem zadowolona nie dość że się namęczę
to jeszcze kasy pójdzie tyle ile kosztuje łóżeczko z materacem
żeby ktoś się nażarł i napił
ale są SZŁODKIE a na jaki wózek się zdecydowaliście?
ja też nie lubię takich imprez, nastać, narobić się żeby ktoś zjadł i poszedł

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny.
Też czytałam o bezsenności w 7 miesiącu, ale ja dopiero 7 miesiąc zaczynam A od dwóch budzę się o 6-6,30 i nie mogę już zasnąć, nieważne o której się położę. Nie wiem, co jest przyczyną. Czasem mi się chce siku, ale nie zawsze...Więc też nie kumam...

W strasznie złym nastroju jestem dziś. Wczoraj wieczorem znowu z mężem się pokłóciłam strasznie, przepłakałam cały wieczór i zasnęliśmy obrażeni (a bardzo rzadko kładziemy się spać bez dogadania się wcześniej). Dziś rano pogadaliśmy i może jest trochę lepiej, ale ja ciągle mam chandrę. Biedny ten mój synuś, ciągle go nerwami zamęczam
Do tego robotnicy przyszli i... okazało się, że gładź nie doschła w narożnikach. Więc przyjdą dopiero w poniedziałek ją szlifować. Wszystko się przeciąga, cholera jasna. Dopiero jak będą ściany zrobione, można zawołać ludzi od paneli do pomiarów podłogi. Dopiero jak pomierzą - można panele kupić. Dopiero jak będzie ustalony termin założenia paneli - można zamówić meble... I tak dalej. Będziemy się z tym do listopada bujać jak tak dalej pójdzie. A ja juć teraz męczę się głupim umyciem wanny... Kto będzie sprzątał i urządzał po remoncie?
Masakra.
i energia na lepszy dzionek

a jak się ćwiczy te mięśnie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:37   #3519
kretencja
Zakorzenienie

Ja Kegla nie ćwiczę, chociaż ciągle staram się zmobilizować i... zapominam

Kurde, jednak poczytałam trochę o tych farbach olejnych i przyznam, że mam stracha. Czy dwa dni wystarczą, żeby dziadostwo przestało być szkodliwe?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:38   #3520
malgosiak25
Raczkowanie

dziewczyny szalejecie z remontami my na szczescie juz przystopowaliśmy kuchnia zrobiona więc tyle spokoju a ja się biore za prasowanie i pakowanie do teściów. Najchętniej to bym cały dzień przeleżała w łóżku
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:42   #3521
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
u mnie też tak podobno jest że w szpitalu wypełnia się jakiś formularz, w którym wskazuje sie z której przychodni ma przychodzić położna. a później trzeba się z tą przychodnią skontaktować. ja wybieram inna przychodnię niż mój"region"bo mam dośc współpracy z nimi.
a ja zapiszę do tej samej w której ja jestem, ale to też nie mój "region" dobrze że już nie ma tej rejonizacji

Kootek kciuki nadal mocno zaciśnięte

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:48   #3522
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że w chwili obecnej nie wiem, czy tacierzyński idzie z ZUS ,ale tak mi sie wydaję. Nie miałam okazji wypłacać tacierzyńskiego, wiec nie zajmowałam się tym ale jeśli mąż pracuje w firmie powyżej 20 osób, to pieniądze na konto i tak od pracodawcy bedzie mieć przelewane. Nalezy pamiętać, że 7 dni tacierzyńskiego to nie 7 dni roboczych tylko kalendarzowych!! warto brać to pod uwagę patrząc na świąteczne dni
Jak najbardziej możesz wziąć po macierzynskim urlop, tak chyba każda firma robi, by pracownik wykorzystał zaległy urlop, bo na macierzynskim naliczany jest urlop. Natomiast urlop wypoczynkowy nie nalezy się za okres urlopu wychowawczego. Jeśli poł roku jesteś na wychowawczym, to za te pół roku nie nalicza Ci się urlop wypoczynkowy. Po macierzyńskim kadry powinny Ci powiedzieć ile Ci się należy urlopu i tyle powinnaś dostać urlopu, czyli zaległy plus urlop wypoczynkowy za 2011 ale do urlopu wychowawczego. Oczywiście pracodwca może Ci udzielić urlopu wypoczynkowego "w przód", no ale wątpię, czy by chciał
dziękuję Ci bardzo dobra kobietowiem, że czasem ludzie biorą w przód ten urlop a później dopiero mówią o wychowawczym. nie wiem jak te sprawy się kończą ale w taki razie nie będę już takai wezmę proporcjonalnie.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

noooooooooooooo dobra to się biorę dziewczyny skoro muszę.

Stary 2010-09-03, 09:51   #3523
apoolonia
Rozeznanie

_paulinka2 qunny buzz
w taki kolorze
z nosidełkiem maxi cosi

Aliszcze

mogę zasięgnąć rady? moją wypłatę dostaje od pracodawcy bo przekracza liczbę pracowników
i teraz mam pytanie jak ZUS oddaje pracodawcy tą kasę? w jakiej to jest formie?

z góry dziękuję

kretencja

muszę Cię zmartwić nie wiem jak ze szkodliwością ale olejna po dwóch dniach bedizesz jeszcze czuć
moja mama ostatnio malowała progi gdy byliśmy na wakacjach, farbę było czuć jeszcze po 4 dniach

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-03 o 09:53
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:51   #3524
sylwia01485
Zadomowienie

Witajcie,

niebieska - nie martw się problemami z tz. Druga rocznica jest takim momentem przełomowym. Ja w 2 rocznicę ślubu miałam poważne plany, żeby się rozwieść, a teraz uważam, że jesteśmy fajnym małżeństwem.
Do tego dochodzą hormony ciążowe, stres, inne zachowania facetów i ich reakcje na ciążę, które są dla nas kobiet niezrozumiałe. Jedno Ci poradzę- warto dawać sobie szansę, o ile problemy nie są jakieś fundamentalne, a dotyczą spraw, co do któych trzeba się dogadać i coś ustalić. Trzymaj się

Szarlot- nie wiem jakie masz te drzwi w łazience, ale może fototapeta na drzwi, jeśli są gładkie. CZasami daje to niesamowity efekt.
Zobacz sobie wizualizacje :

http://allegro.pl/fototapety-komar-f...209394376.html

http://allegro.pl/fototapety-fototap...210980701.html

http://allegro.pl/fototapeta-na-drzw...206809414.html
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:54   #3525
kretencja
Zakorzenienie

Czy któraś z Was wie coś na temat tych głupich farb olejnych?
Czy po pomalowaniu grzejników można już za dwa dni spać w takim pomieszczeniu? Czy to za krótko?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-03, 09:58   #3526
kliwia
Zakorzenienie

kretencja mi sie wydaje ze spokojnie wystarczy, te nowe farby do kaloryferow, dekoral chyba, to po dniu wietrzenia nic nie czuc w powietrzu ze bylomalowane
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:00   #3527
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
_paulinka2 qunny buzz
w taki kolorze
z nosidełkiem maxi cosi
Wstaw koniecznie zdjecia jak juz go bedziesz miała . Ciekawa jestem jak sie na zywo prezentuje. Tez sie nad nim zastanawialismi ale w sklepie odradzili go ze wzgledu na spacerówke.

A jak poszukiwania kombinezonika ?

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:02   #3528
kretencja
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to jest Dekoral O kota się tez martwię bardzo.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-03, 10:05   #3529
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszcze

mogę zasięgnąć rady? moją wypłatę dostaje od pracodawcy bo przekracza liczbę pracowników
i teraz mam pytanie jak ZUS oddaje pracodawcy tą kasę? w jakiej to jest formie?

z góry dziękuję
Moja szefowa się tym zajmuję, więc dokładnie nie wiem, jak to wygląda. Pracodawca wysyła raport (drogą elektroniczna) do ZUS-u ilu pracowników jest na L-4 w danym miesiącu, czy to 100% czy 80% itp a ZUS oddaje kasę za to pracodawcy. Raporty takie są co miesiąc po płacach wysyłane do ZUS.

Stary 2010-09-03, 10:12   #3530
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Wstaw koniecznie zdjecia jak juz go bedziesz miała . Ciekawa jestem jak sie na zywo prezentuje. Tez sie nad nim zastanawialismi ale w sklepie odradzili go ze wzgledu na spacerówke.

A jak poszukiwania kombinezonika ?
Powiem Tobie że chcieliśmy sama gondole plus nosidełko a potem spacerówkę maclarena
ale taki zestaw trudno dostać i udało nam się kupić komplet ze spacerówką w cale nie dużo większej cenie
wiec wyszliśmy z założenia że jeśli spacerówka się nie sprawdzi a jedyne czego się w niej obawiam to wielkości to gdy mała będzie miał już roczek kupimy i tak inną spacerówkę

na początku napaliłam się na maxi cosi ale używane komplety kosztowały ok 1800zł! a co się potem okazało Kootek zwrócił mi uwagę że spacerówka nie nadaje się dla dziecka powyżej roku bo głowa wystaje po za oparcie
więc jak mam wydać 1800-1900 za używany wózek gdzie spacerówką będę jeździć też kilka miesięcy to dziękuje kupie qunny buzz z podobna wada ale taniej.....

do zestawu mamy dostać spiwór ale on niby jest do spacerówki
może jednak będzie tez pasował do gondoli w taki wypadku będę szukać trochę cieńszego kombinezonu

na allegro chyba z 80 stron kombinezonów mi się spodobał tylko jeden haahahah
ale jest bardzo dziewczęcy a ja ciągle się obawiam że na następnym USG wyjdzie chłopak więc czekam jeszcze tydzień z podjęciem decyzji

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Moja szefowa się tym zajmuję, więc dokładnie nie wiem, jak to wygląda. Pracodawca wysyła raport (drogą elektroniczna) do ZUS-u ilu pracowników jest na L-4 w danym miesiącu, czy to 100% czy 80% itp a ZUS oddaje kasę za to pracodawcy. Raporty takie są co miesiąc po płacach wysyłane do ZUS.
bo słyszałam że jest to jakoś oddawane w składkach za innych pracowników

popraw mnie jeśli się mylę, pracodawca nie jest wcale poszkodowany finasowo i nie ponosi dodatkowych kosztów ze względu na to ze to on musi mi wypłacać pensję?

Stary 2010-09-03, 10:16   #3531
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Tobie że chcieliśmy sama gondole plus nosidełko a potem spacerówkę maclarena
ale taki zestaw trudno dostać i udało nam się kupić komplet ze spacerówką w cale nie dużo większej cenie
wiec wyszliśmy z założenia że jeśli spacerówka się nie sprawdzi a jedyne czego się w niej obawiam to wielkości to gdy mała będzie miał już roczek kupimy i tak inną spacerówkę

na początku napaliłam się na maxi cosi ale używane komplety kosztowały ok 1800zł! a co się potem okazało Kootek zwrócił mi uwagę że spacerówka nie nadaje się dla dziecka powyżej roku bo głowa wystaje po za oparcie
więc jak mam wydać 1800-1900 za używany wózek gdzie spacerówką będę jeździć też kilka miesięcy to dziękuje kupie qunny buzz z podobna wada ale taniej.....

do zestawu mamy dostać spiwór ale on niby jest do spacerówki
może jednak będzie tez pasował do gondoli w taki wypadku będę szukać trochę cieńszego kombinezonu

na allegro chyba z 80 stron kombinezonów mi się spodobał tylko jeden haahahah
ale jest bardzo dziewczęcy a ja ciągle się obawiam że na następnym USG wyjdzie chłopak więc czekam jeszcze tydzień z podjęciem decyzji
No tak z ta spacerówka to masz racje. My sami wybralismy Maxi Cosi w koncu, ale kto wie moze jeszcze zmienimy zdanie bo wózek jeszcze nie zamówiony . Chociaz my wybralismy ze wzgledu na rozkładana spacerówke na płasko.. Chociaz ciągle kusi mnie jeszcze Jane Rider z ta kubełkowa spacerówka...
A zawsze w razie czego mozna dokupic lekka spacerówke i tez myslelismy o mclarenie

Coś niezdecydowana jestem ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:30   #3532
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
No tak z ta spacerówka to masz racje. My sami wybralismy Maxi Cosi w koncu, ale kto wie moze jeszcze zmienimy zdanie bo wózek jeszcze nie zamówiony . Chociaz my wybralismy ze wzgledu na rozkładana spacerówke na płasko.. Chociaz ciągle kusi mnie jeszcze Jane Rider z ta kubełkowa spacerówka...
A zawsze w razie czego mozna dokupic lekka spacerówke i tez myslelismy o mclarenie

Coś niezdecydowana jestem ...

Można dwa lata wybierać wózek a i tak nie będzie do końca super
jeszcze nie znam takiej osoby która z wózka 3w1 była by od początku do końca zadowolona
ja mam nadzieję że będzie chociaż w miarę ok

jak się zdecydujecie to napisz koniecznie!

Jane Rider bardzo ładny wózek ale się tym modelem nie interesowałam więc nie znam zalet i wad
wizualnie super!
Stary 2010-09-03, 10:33   #3533
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kosmetyki od razu kupię sklepowe, najprawdopodobniej Hipp, ewentualnie Babydream.
Co do proszku to jeszcze nie wiem, ale myślałam o Loveli właśnie. Mój mąż uważa, że nie trzeba dziecięcych ubranek prać w czym innym niż naszych, ale ja nieraz po praniu widzę niedopłukane drobinki proszku na ciuchach. To niech chociaż to będzie proszek delikatny
no moim zdaniem to powinno sie w czyms delikatniejszym niz nasze rzeczy prac
Cytat:
Czy któraś z Was wie coś na temat tych głupich farb olejnych?
Czy po pomalowaniu grzejników można już za dwa dni spać w takim pomieszczeniu? Czy to za krótko?
ja na poczatku ciazy malowalam drzwi,niby nie olejna tylko cos innego ,ale smierdzialo chyba z tydzien pomimo intensywnego wietrzenia
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:39   #3534
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
bo słyszałam że jest to jakoś oddawane w składkach za innych pracowników

popraw mnie jeśli się mylę, pracodawca nie jest wcale poszkodowany finasowo i nie ponosi dodatkowych kosztów ze względu na to ze to on musi mi wypłacać pensję?
pieniądze wpierw wykłada (za ZUS) pracodawca, dzięki temu pracownik otrzymuje pieniadze w terminie, natomiast potem całość kwoty, którą wyłożył pracodawca jest spłacane temu pracodawcy przez ZUS. Tu pracodawca nie jest stratny.

Stary 2010-09-03, 10:39   #3535
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Musisz porządnie wywietrzyć mieszkanie i najlepiej okna zostawić otwarte na całą noc. Rok temu TŻ malował grzejniki u teściów więc capiło nieźle. Ale szybko wyschły. Mam nadzieje że Ciebie nie będzie w mieszkaniu jak bedą malowane bo
aha jeszcze jeden minus że jak zaczniesz grzać mieszkanie to ta farbę też będzie trochę czuć nie tak intensywnie jak przy malowaniu ale jednak.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-09-03 o 10:42
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:54   #3536
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Tak czytam o tym waszym spaniu a raczej jego braku i mam dokładnie to samo. Ja wstaje siku tak o 3 w nocy pierwszy raz to potem zasypiam ale jak potem o 6 znowu siku ide to juz niestety nie idzie usnac. Jeszcze mam okna blisko ulicy przy ktorej non stop w te i we wte auta to idzie cholery dostac Musze koreczki do uszu kupic moze to cos pomoze. Spijam kakao bo wlasnie zjadłam bułeczke na sniadanie i pasowałoby sie ubrac. Dobrze ze chociaz sloneczko swieci to inny nastroj od razu
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:00   #3537
gimikis
Rozeznanie

A co do spania to dołączam do waszego grona. Wieczorem nie mogę usnąć, przewracam się z boku na bok a to na plecy. I nic dzisiaj usnęłam dopiero po 3 godzinach kręcenia się w łóżku. TŻ jak wychodzi do pracy o 7 daje całusa i... ja juz nie śpie. Oczy jak ping-pongi i wstaje. A później snuje się jak pies po domu.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:05   #3538
KarolinaB
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, u mnie dzis słonko i dobry humor, nadrobiłam was w 45 minut i to dośc dokładnie, choć 5 stron od wczoraj od 16, no no, ładnie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No no o pit mi chodzilo wlasnie.. wow ale trzeba trzymac jakies dowody zakupu czegos? czy to jest odliczenie za urodzenie dziecka sorki jestem groszkowa w tym temacie..

a dobra uz wiem przeczytalam artykul.. to w sumie ja malo dostane, w ogole my malo dostaniemy rodzac pod koniec roku, ale zawsze to cos.. te 200zl heh zalezy jak to bedzie w 2011..

kretencja, masz piekny ten brzuch skora taka ladna i taki krąglutki.. faktycznie widac pepek troszke wystaje A moj juz taki plytki i malutki..

Jeju wstalam do wc i zaczeluy mnie plecy bolec.. co sie dzieje
Anecka - podaj prosze linka z tymi info odnosnie odpisu podatku na dziecko, będe wdzieczna. No i troche wolniej perszingu jeden, daj sobie trochę pomóc ze strony TŻ-a a nie ty Zosia-Samosia i potem boli ;/ Wrzuc na wolniejsze obroty, nic sie nie stanie jak poczekasz na niego, az będzie miał czas

Cytat:
Wiecie co, mąż mi zrobił cotygodniowe zdjęcie brzucha i widzę na nim wielką zmianę, jak porównuję z wcześniejszymi, nawet z tym z zeszłego tyg.
Po pierwsze zaczął wyłazić pępul (to już zauważyłam parę dnie temu bez zdjęcia ). A po drugie brzuch wyraźnie mi się podniósł. To by tłumaczyło, dlaczego tak ciężko mi się oddycha. To teraz aż do wstawienia się główki dziecka w miednicę będzie coraz gorzej
Załączam fotkę - 26tc+4d
Kretencja - śliczny brzuś - heheh no i pępęk ci wychodzi dobrze dobrze mi juz dawno wylazł, a to i Tobie musi heheh mój to juz wygląda jak guzik w starych windach

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
faktycznie urósł brzusio ale jaki fajny

wiem, ze środowiskowa przychodzi, ale nie wiem po jakiego grzyba i ie razy a jak ona w ogóle się dowiaduje o noworodku w domu?? trzeba ją jakoś powiadomić?? ale ja jestem ciemna w niektórych sprawach

to i ja się pochwalę moim dzisiejszym MEGA zakupem a mianowicie skarpetkami ale za to jakie śliczne nie mogłam się oprzeć
Dzasta - skarpetki sliczne ja w ogóle uwielbiam skarpetki i kupuję je maniakalnie, jak narazie dla siebie i im bardziej pstrokate tym lepiej lubie takie wesołe stópki No i o co chodzi z tą środowiskową to tez nie wiem ;/
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:05   #3539
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej jakos mi sie udalo net odpalic, ale nie weim czy zdolam cos wiecej zrbic niz tylko tego posta napisac

bardzo bym was chciala nadrobic i ppoczytac co tam u was, moze mi sie uda

ja dalej leze ale wyniki z dnia na dzien gorzej mam nadzieje ze jeszcze przynajmniej ten weekend przetrzyiemy, no zobaczymy

moj gin i polozne mnie pocieszaja ze dziecko sobe da rady bo to juz nie takie male znowu i nie takie malenstwa sie rodza, ostatnio mieli blizniaki po 1kg i juz je wypisali bo ladnie podrsly wiec nie mam sie martwic

troche nie to podtrzymuje na duchu

ide probowac czy was nadrobie, nawet nie wiem co u ishki

trzymajcie sie
buziaczki
Kootekk - ciesze sie z wami każdym nowym dniem, mimo iż wyniki gorsze, ale każdy dzień jednak cały czas w dwupaku no i tak jak lekarze mówią, chlopak juz duzy i silny (po mamusi ) to spokojnie, nie trzeba sie martwic mocno. za każdy kolejny dzień

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Ehh ciagle przezywam z tż wzloty i upadki daliśmy sobie ostatnią szansę, ale chyba ja zmarnowaliśmy, nie wiem co z tego będzie w ogóle...a niedługo nasza 2 rocznica ma być
Niebieskaa - trzymaj się dzielnie i nie denerwuj się, to wszystko co dziewczyny piszą o naszych hormonach to prawda, teraz jest nam też ciężej, wiele wyolbrzymiamy, ja z moim TŻ-em miałam kryzys przez dwa miechy kwiecień, maj to była dla nas katorga przebywanie ze sobą. Ale przetrwalismy, sami dalismy sobie na wstrzymanie i teraz to moja kochana gadzina jest, choć wczoraj sobie na niego tez ponarzekałam

Cytat:
Napisane przez szarlot27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny witam w ten deszczowy poranek. nie wiem czemu ale codziennie budzę się około 5.potem trochę przysypiam i wstaję.

wczoraj robiłam odnowienie mebli w kuchni. meble mam dosyć stare,ale się trzymają. na razie nie mamy kasy żeby je wymieniać.Kupiłam okleinę imitującą stare drewno w Leclercu (8 zł za rolkę) i zaczęłam powoli oklejać szafki.myślałam, że mi to nie wyjdzie, że bedą bąble itp.ale efekt jest super.zostały mi jeszcze do oklejenia dwie szafki.trochę zabawy z tym jest.ale warto.jakbym nowe meble miała.

mam jeszcze problem z drzwiami w łazience są stare i zniszczone.jak można je odnowić czy macie jakieś pomysły.
czy pomalować farbą olejną,czy emaliową, czy jeszcze coś innego. czekam na podpowiedzi.
dzięki

Szarlot - dawaj fotki, skoro mówisz, że wyszły ci nowe meble, to ja chce ozbaczyc ja strasznie ciekawska jestem

Cytat:
rptrbj1978 - ja rzadko niestety, jak mi się przypomni podczas siedzenia na kibelku to tak, ale zazwyczaj jak leci juz, to tak mi blogo :coje st:
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:12   #3540
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mykam troche pobuszowac po lumpikach Może cos sie trafi fajniutkiego Bede pozniej
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości