Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 12:59   #871
tulumka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Klarissa no jak na ten etap ciąży to całkiem dobrze.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
WOW 3.5 kg juz? Ty tez jesteś 34/35 tydzień tak? to mój mały we wtorek warzył 2500 i powiedział ze to sporo. Więc może ty już dalej jesteś?

Dorwałam tego typa od psa i co to nie jego pies on jest grzeczny no myślałam że mu walne i powiedziałam mu ze jak to się powtórzy to niech się do sądu szykuje Gały postawił i odszedł

W poniedziałek skończyłam 33 tyg. Wizytę miałam we wtorek. Jeśli chodzi o termin to trzymam się usg w 8 i 14 tyg. No ja też tak obstawiałam, że max 2600g wyjdzie. Źle zrozumiałam napewno. W każdym razie jest duży i jeśli będzie się kierował w stronę 4kg to cc. No i jeszcze ważne czy się obróci w stronę kręgosłupa, bo teraz patrzy w bok. No nic, pożyjemy - zobaczymy.

W zasadzie to nie wiem po co komu pies skoro nie ma się kto nim zająć. A jeśli ktoś już tak bardzo chce mieć psa, a nie ma czasu to można zawsze wynająć opiekuna na ten czas kiedy kogoś nie ma w domu. Ja mam szczęście, bo teraz mojego pieska zabiera na spacery dziewczyna, która zdaje egzamin trenerski. Nie dość, że pies wyspacerowany to jeszcze uczy go różnych dobrych/pozytywnych zachowań (pies po przejściach).
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:03   #872
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez Binka0310 Pokaż wiadomość
Ja nic nie rozpruwalam, wypierz wtedy kiedy jest ladna pogoda badz wietrznie to szybko wyschnie,
Ja pralam wszystko koldre, poduszke, poszwy, rozki, ochraniacz, baldachim i wszytko pieknie wyschlo tylko ze ja pralam jak bylo piekne sloneczko caly dzien to na dwor i cod miod i orzeszki
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Nie no gąbki to się nie wyciąga..no bo jak??
Ja piorę w całości...jakoś nie ma problemu ze schnięciem....
przynajmniej te moje rożki nie mają jakich specjalnych otworów do wyciągania wkładu..no jeden ma taki dodatkowy wkład..utwardzający..toto moża wyjąć
no właśnie - ja też prałam z gąbką i bardzo szybko wyschło na dworze

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja mam oba rożki tak zrobione, że jest taka kieszonka z której można wyjąć gąbkę (to usztywnienie), niczego nie trzeba rozpruwać. A Paula kupiła taki sam komplet dlatego jej napisałam, żeby sobie gąbkę wyjęła bo lepiej i łatwiej to wyschnie, bo te nasze rożki są strasznie grube.
to co innego

Lenka* - witajcie w domu
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:04   #873
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

gabisun, naked21, ycnan powodzenia!!!

mam nadzieję, że Gabisun nie zaklinował się ten czop, że ją tak nic nie boli .
swoją drogą fajny dzień sobie wybrałyście. dziś mamy z TŻ 5 rocznicę ślubu. dokładnie o 16.30 tylko, że dziś strasznie zimno a 5 lat temu taki skwar był po zdjęciach miałam już dość

witaj Lenka czekamy na opis porodu no i dużo zdrówka dla Malutkiej.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:06   #874
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Z Ciebie to prawdziwy chudzielec. A ta piłka, którą połknęłaś to chyba była do gry w piłkę ręczną
Szkoda, ze dupka i uda nie są już takie zgrabne jak brzuszek, a do tego ogromniasty biust i wyglądam jak mamuśka

Lenka
- fajnie, że juz jesteście w domku
Czekamy na opis porodu i dobre rady już nieco doświadczonej mamy
Stary 2010-09-03, 13:12   #875
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
W poniedziałek skończyłam 33 tyg. Wizytę miałam we wtorek. Jeśli chodzi o termin to trzymam się usg w 8 i 14 tyg. No ja też tak obstawiałam, że max 2600g wyjdzie. Źle zrozumiałam napewno. W każdym razie jest duży i jeśli będzie się kierował w stronę 4kg to cc. No i jeszcze ważne czy się obróci w stronę kręgosłupa, bo teraz patrzy w bok. No nic, pożyjemy - zobaczymy.
No właśnie może 2600 Ja miałam USG w 33+1 dokładnie i ważył 2510 (ale ja biorę poprawkę na USG bo pod koniec ciąży może błąd wynosić nawet do + - 500g) Według OM mam terimn na 18 październik a według ostatnich trzech USG na 13-stego Nie wiem czego się trzymać bo ja wiem dokładnie kiedy zaszłam. No wolałabym wcześniej ale się okaże
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:17   #876
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ja tym razem tylko na sekundę, bo wczoraj wróciłam ze szpitala i aktualnie odsypiam cały ten tydzień w szpitalu. Nadrobię was później

U mnie wszystko ok, jestem zakochana w mojej małej Martynce, mój Aniołek ciągle śpi i je, więc mam dużo czasu dla siebie, co jest dla mnie miłym zaskoczeniem.

O porodzie napiszę Wam później, powiem tylko że poszło błyskawicznie Niestety zostałyśmy dłużej w szpitalu bo Martynka miała nasiloną żółtaczkę i musiała leżeć naświetlana pod lampami Dodatkowo wykryto u niej szmery nad serduszkiem i ma małą wadę Ma również lekką anemię i musi brać witaminki żeby podnieść hemoglobinę.

Moje życie zmieniło się o 180 stopni, nie wyobrażam sobie, że tej Kruszynki mogłoby nie być koło mnie.. Trochę tęsknię za brzuszkiem, ale jak patrzę na Martynkę to ogromnie się wzruszam.

Zmykam na razie, jak się wyśpię i ogarnę to zajrzę na dłużej

PS. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom!!
Witajcie w domku! Życzę dużo odpoczynku dla Was obu i mam nadzieję, że problemy zdrowotne Martynki szybko miną i pójdą w zapomnienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Chyba zdrzemnę się trochę, bo oczy mi się jakoś same zamykają. TŻ wstawał dziś do pracy i ja też od 6 nie spałam. No i w nocy znowu kiepsko mi się spało. A teraz zmęczyło mnie chyba dodatkowo sprzątanie (m.in. latanie z odkurzaczem po schodach) i gotowanie (obiadek, placek ze śliwkami, ciasteczka owsiane...) Normalnie czuję się jak stara babcia
Do tego mała od wczoraj jakaś taka leniwa, mało się rusza. Przeciągnie się tylko raz na jakiś czas, wypchnie na chwilę kopytko i tyle.
A...no i jeszcze jakieś problemy żołądkowe - w sumie nie wiem czemu...
... czyżby zbliżała się godzina "0"...nie wierzę
Wszystko możliwe. Dziś taki wysyp, że może i Twoja mała się rozochociła A teraz odpoczywaj póki możesz, bo nieźle dziś poszalałaś z robotą.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Szkoda, ze dupka i uda nie są już takie zgrabne jak brzuszek, a do tego ogromniasty biust i wyglądam jak mamuśka
Nie przesadzaj! Dupka zmieściła się na zdjęciu i wygląda rewelacyjnie. Mojej ogromniastej nie widziałaś, więc nie narzekaj Jak mamuśka będziesz wyglądać jak już pozbędziesz się tej piłki z brzusia

_______

Wracam do prasowania - dziś kaftaniki, koszulki itp. Może zdążę jeszcze śpiochy, ale nie wiem czy tyle weny mam w sobie.

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:23   #877
Majka232
Zakorzenienie

Ilona - spora ta Twoja dzidzia Tp ustalany na podst. usg po 13 tyg. nic nam nie mówi. Jedynie ten ustalony w 12-13 t.c. jest wiarygodny, bo później dzieci rosną "jak chcą" I jeśli tp na podst. usg w 13 t.c. nie różni się więcej niż tydzień od tego na podst. OM to uznajemy za prawidłowy termin ten z OM. U mnie w 13 t.c. termin - 06.10, a na podst OM - 09.10 wiec trzymam się tego z OM a date zapł. też znam
Nie wiem czy nie zagmatwałam i zrozumiałaś...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

tifio - ale ud nie widać

Dziś od rana wciąż coś przegryzam... Kolega Apetyt mnie nie opuszcza..

Coś mszu nie ma - czyżby czwarta wrześniówka się rozpakowuje?
Stary 2010-09-03, 13:25   #878
tifio
Rozeznanie

Cytat:

tifio - ale ud nie widać
Nie sądzę żebyś miała uda większe od pupy

Stary 2010-09-03, 13:45   #879
martucha84
Zakorzenienie

Majka232 super brzuszek

malinka pogratuluj mamuscie od nas - duzo zdrowka zyczymy

Klarissa dziekuje bardzo za wiadomosc - jutro jada kupic

macie jakies wiesci od naszych walczacych mamus?
Stary 2010-09-03, 13:48   #880
elenka1
Rozeznanie

NO CIEKAWE AK TAM NASZE DZIEWCZYNY

CHYBA NIC SIE NIE DZIEJE JAK NARAZIE BO NIE MA ZADNYCH WIESCI...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:02   #881
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja nie mam żadnych wieści, pousypiały czy co?

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie (byłam wczoraj) ale jakoś lekarz nie powiedział ile mała waży powiedział tylko ze wszystko ok i od 37 tyg czyli od poniedzialku moge rodzic bo ciąża donoszona, mówił ze podany TP to data przyblizona... zeby sie nim nie sugerowac bo moge urodzic za tydzien i moge urodzic za msc
powiedział ze szyjak jest scentralizowana????? nierozumiem....
kazał się spakować do szpitala, w weekend dokupie brakujące rzeczy i moze wózek
jak zapytalam czy cos sie szykuje w najblizszych dniach to powiedział ze nie... a szkoda
elenka, bo nie pamiętam, do jakiego gina chodzisz i w którym szpitalu będziesz rodzić?
my jutro jedziemy kupić wózek-w końcu bierzemy JumperX z Tako
Cytat:

Wstawiam fotkę mojego brzucha pod koniec 35 t.c. (wyglądam jakbym połknęła piłkę )
super brzuch, wygląda jak klon mojego też mam taką piłkę właśnie
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:12   #882
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ja nie mam żadnych wieści, pousypiały czy co?

elenka, bo nie pamiętam, do jakiego gina chodzisz i w którym szpitalu będziesz rodzić?

super brzuch, wygląda jak klon mojego też mam taką piłkę właśnie
chodzę do kowalskiego a rodziła będę na kościuszki

a gdzie kupujesz wozek?

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:17   #883
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aaa to ja na drugim końcu będę rodzić - na Czarnowie
kupujemy wózek w Maji na Ściegiennego
Stary 2010-09-03, 14:24   #884
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona - spora ta Twoja dzidzia Tp ustalany na podst. usg po 13 tyg. nic nam nie mówi. Jedynie ten ustalony w 12-13 t.c. jest wiarygodny, bo później dzieci rosną "jak chcą" I jeśli tp na podst. usg w 13 t.c. nie różni się więcej niż tydzień od tego na podst. OM to uznajemy za prawidłowy termin ten z OM. U mnie w 13 t.c. termin - 06.10, a na podst OM - 09.10 wiec trzymam się tego z OM a date zapł. też znam
Nie wiem czy nie zagmatwałam i zrozumiałaś...
Spora ?? Znalazłam coś takiego

tydzień 22 - długość ok. 19 cm. Waga 350g
tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g
tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g
tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g
tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g
tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g
tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g
tydzień 29 - długość ok. 26 cm Waga 1250g
tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g
tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g
tydzień 32 - długość ok. 29 cm Waga 1800g
tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g
tydzień 34 - długość ok. 32 cm. Waga 2250g
tydzień 35 - długość ok. 33 cm Waga 2550g
tydzień 36 - długość ok. 33 cm. Waga 2750g
tydzień 37 - długość ok. 35 cm Waga 2950g
tydzień 38 - długość ok. 35 cm. Waga 3100g
tydzień 39 - długość ok. 36 cm. Waga 3250g
tydzień 40 - długość z wyprostowanymi nóżkami ok. 48-51 cm. Waga 3500

Moje małe ważyło na początku 34 bo (33+1) już 2510 i faktycznie według USG był to już 33+6 wiec 5 dni do przodu. Jak pamiętam USG w 13 tygodniu to było tylko 4 dni różnicy więc pewnie zostanie ten 8 październik
Stary 2010-09-03, 14:27   #885
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

wg mojego wczorajszego USG (33 tydzień ciąży) Mati waży 1940g
ja wielkiego brzucha nie mam, więc gdyby miał więcej to bym się zdziwiła a tak to chyba nawet wierzę temu pomiarowi wg USG
Stary 2010-09-03, 14:29   #886
Ray
Zakorzenienie

a ja sobie wlasnie porozmawialam z mama i jestem skolowana

moja mama uwaza ze powinnam u niej w miescie rodzic i zostac tu do dnia porodu a potem tydzien po czy dwa
plusy:
- mama jest na miejscu, zajmuje sie starsza corka, nie musze nic robic poza lezeniem
-moja mama gotuje, sprzata itp
- szpital mam 3 ulice dalej i o kazdej porze dnia bede tam w 5 min
- jest tu cala rodzina i zawsze ktos bedzie mogl mi podejsc cos przyniesc czy pomoc (gdyby mama nie mogla)
- po porodzie zajmnie sie starsza corka no i wiadomo ze mi tez ciut pomoze przy dziecku (przynajmniej odpadnie mi z glowy gotowanie itp)

minusy-
-no to wiadomo nie jestem u siebie, a u siebie zawsze inaczej sie funkcjonuje
- musze pozwozic teraz te wszystkie rzeczy

sama nie wiem wiadomo w domu jest inaczej u siebie, ale z drugiej storny nikogo tam nie mamy, i w razie porodu jest stress czy maz zdarzy dojechac, co z corka itp

skolowana jestem chodze teraz jak bomba zegarowa
Stary 2010-09-03, 14:34   #887
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
witam z rana
mam nowe wieści od Ycnan:
"Wiem, że się wpycham w kolejkę
Ja, wprawdzie ze smutkiem, ale ustępuję dziewczynom moje zaklepane na dzisiaj miejsce.
Byłam rano u położnej i... mam czekać! (tak jak bym do tej pory robiła coś innego) Powiedziała, że mam się nie denerwować, bo u mnie może się przesunąć, bo miałam cykle 30-35 dniowe.
Zmierzyła brzuch, posłuchałyśmy serduszka małej, kazała liczyć 10 ruchów dziennie i za tydzień, jak nic się nie zmieni, mam przyjść znowu.

Gabisun, Ycnan
i Naked21 Życzę Wam szybkich i bezbolesnych porodów!!
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:43   #888
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję wyboru! Świetny wózek i super się go prowadzi, chociaż ja zdecydowałam się na Tako Warrior w drugiej wersji, bo pierwsza była bardzo, bardzo podobna właśnie do JumperX

Cytat:
Spora ?? Znalazłam coś takiego

tydzień 22 - długość ok. 19 cm. Waga 350g
tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g
tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g
tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g
tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g
tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g
tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g
tydzień 29 - długość ok. 26 cm Waga 1250g
tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g
tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g
tydzień 32 - długość ok. 29 cm Waga 1800g
tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g
tydzień 34 - długość ok. 32 cm. Waga 2250g
tydzień 35 - długość ok. 33 cm Waga 2550g
tydzień 36 - długość ok. 33 cm. Waga 2750g
tydzień 37 - długość ok. 35 cm Waga 2950g
tydzień 38 - długość ok. 35 cm. Waga 3100g
tydzień 39 - długość ok. 36 cm. Waga 3250g
tydzień 40 - długość z wyprostowanymi nóżkami ok. 48-51 cm. Waga 3500

Moje małe ważyło na początku 34 bo (33+1) już 2510 i faktycznie według USG był to już 33+6 wiec 5 dni do przodu. Jak pamiętam USG w 13 tygodniu to było tylko 4 dni różnicy więc pewnie zostanie ten 8 październik
Ha! Mój Młodzieniec w 32+6 ważył 2450g Chyba w tatusia rośnie Chociaż może teraz się trochę uspokoił, bo brzuch stoi w miejscu. Zobaczymy we wtorek.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a ja sobie wlasnie porozmawialam z mama i jestem skolowana

moja mama uwaza ze powinnam u niej w miescie rodzic i zostac tu do dnia porodu a potem tydzien po czy dwa
plusy:
- mama jest na miejscu, zajmuje sie starsza corka, nie musze nic robic poza lezeniem
-moja mama gotuje, sprzata itp
- szpital mam 3 ulice dalej i o kazdej porze dnia bede tam w 5 min
- jest tu cala rodzina i zawsze ktos bedzie mogl mi podejsc cos przyniesc czy pomoc (gdyby mama nie mogla)
- po porodzie zajmnie sie starsza corka no i wiadomo ze mi tez ciut pomoze przy dziecku (przynajmniej odpadnie mi z glowy gotowanie itp)

minusy-
-no to wiadomo nie jestem u siebie, a u siebie zawsze inaczej sie funkcjonuje
- musze pozwozic teraz te wszystkie rzeczy

sama nie wiem wiadomo w domu jest inaczej u siebie, ale z drugiej storny nikogo tam nie mamy, i w razie porodu jest stress czy maz zdarzy dojechac, co z corka itp

skolowana jestem chodze teraz jak bomba zegarowa
Może faktycznie pozostanie u mamy to lepsze rozwiązanie. Chociaż nie będziesz miała dodatkowego stresu czy mąż zdąży i co zrobić ze starszą córką. Dodatkowo będziesz miała pomoc po porodzie, a moja położna mówiła, że to bardzo ważne, bo mama jest zmęczona i ktoś do pomocy się przyda, tym bardziej, że masz jeszcze córeczkę, którą też będziesz musiała się zająć. Jest jeden plus: zawsze lepsza mama niż teściowa

Stary 2010-09-03, 14:54   #889
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie może 2600 Ja miałam USG w 33+1 dokładnie i ważył 2510 (ale ja biorę poprawkę na USG bo pod koniec ciąży może błąd wynosić nawet do + - 500g) Według OM mam terimn na 18 październik a według ostatnich trzech USG na 13-stego Nie wiem czego się trzymać bo ja wiem dokładnie kiedy zaszłam. No wolałabym wcześniej, ale się okaże

Mój lekarz potwierdził, że usg myli się raczej na minus. Pewnie też zależy jaki aparat. Tak było przynajmniej z jasiem. Lekarka przed porodem szacowała go na 3500g, a faktycznie ważył 3740g. Hehehehe mnie według usg też wychodzi tp na 13.10 Ale tym się nie sugeruje Jestem przygotowana na chodzenie do samego końca
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:05   #890
tifio
Rozeznanie

A ja znalazłam, że w 13 tygodniu dziecko powinno mierzyć 53-60 mm, a moje miało 72mm, więc w końcu nie wiem na ile tygodni wtedy wyglądało
Może któraś z Was ma takie wymiary jak IlonaN2 tylko, że z wcześniejszego okresu ciąży??

Stary 2010-09-03, 15:16   #891
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Mój lekarz potwierdził, że usg myli się raczej na minus. Pewnie też zależy jaki aparat. Tak było przynajmniej z jasiem. Lekarka przed porodem szacowała go na 3500g, a faktycznie ważył 3740g. Hehehehe mnie według usg też wychodzi tp na 13.10 Ale tym się nie sugeruje Jestem przygotowana na chodzenie do samego końca
heheh nam to jest chyba pisane spotkać się na ty Ujastku. Ja 14-stego jadę tam na dni otwarte jeszcze nie byłam i stwierdziłam że pojadę.
Stary 2010-09-03, 15:18   #892
bordowa
Wtajemniczenie

naked21 Rana jeszcze trochę boli z jednej strony ale generalnie nie czuję się jak po operacji

kasienka1701 Dziękuję Też byś dała radę

cellaris Ja urodziłam w piątek, wyszłam w poniedziałek przed południem. Od wtorku-środy już wcale nie czuję się jak po operacji poza tym, że rana boli z jednej strony i trzeba być ostrożnym przy wstawaniu, rozciąganiu itd.

Zuziczka Już troszkę lepiej z karmieniem, Aśka tylko raz w nocy dostała butlę

Dziewczyny, skurcze naprawdę mogą nie boleć Mnie zaczęły boleć dopiero pod koniec

Aśka kończy dziś tydzień

Trzymam kciuki dziewczyny
Stary 2010-09-03, 15:22   #893
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Coś mszu nie ma - czyżby czwarta wrześniówka się rozpakowuje?
Mszu ma chyba jeszcze gości w domu(brata z narzeczoną).Uprzedzała,że będzie się mniej udzielać przez te dni

Paula Shin
,widzę,że zamawiałyśmy wózek od tego samego sprzedawcy U mnie też doszło ekspresowo i raczej ze wszystkiego jestem zadowolona,poza kolorem parasolki...Nie wiem co teraz robić,czy kupić sobie na własną rękę drugą,czy odesłać,żeby wymienili,ale i tak nie mam gwarancji,że będzie pasować
Co do prania,to rożki poprałam(położna to zasugerowała,że raczej powinno się,a ochraniacza na szczeble nie,tylko go wywietrzyłam i przeprasowałam,żeby się zarazki ewentualne uparowały

Lenka ,super,że już w domciu z Niunią.Jest taka śliczna,że można by ją schrupać Czekamy z niecierpliwością na opis porodu,no i oczywiście mam masę pytań

Coś cisza,nic nie wiadomo jak tam nasze rodzące...Ha,pewnie się smsy posypią jak wyjdę z domu(normalka),bo na 17 jadę do szpitala na ktg i trochę mi zejdzie

Bordowa, widać,że Asieńka twoja córa,podobna.Super

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:24
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:23   #894
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Aśka kończy dziś tydzień
Boska jest

Swoją drogą to ciekawe co u dziewczyn, zamilkły na wielki, a ja tu umieram z ciekawości

Stary 2010-09-03, 15:43   #895
kasienka1701
Zadomowienie

Dziewczyny Naked urodziła!!!

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:49
Stary 2010-09-03, 15:44   #896
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

naked21 urodziła Filipa Leona

przesłała mi foto na komórkę, musicie chwilkę poczekać żebym foto zgrała
Stary 2010-09-03, 15:46   #897
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Naked urodziła!!!
Gratulacje!!!

Jakies inne wieści?

Bordowa : love: śliczności
Stary 2010-09-03, 15:47   #898
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

kasieńka byłaś pierwsza

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:53
Stary 2010-09-03, 15:52   #899
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
kasieńka byłaś pierwsza
Akurat miałam kabelek do komórki pod ręką,więc już nie musisz zgrywać .Dobrze,że chociaż jednej się udało urodzić póki jestem w domu,jak wyjdę i mi któraś napisze,to Ci prześlę,żebyś przekazała na forum

Stary 2010-09-03, 15:55   #900
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

kasieńka - ok mnie zajmuje trochę czasu obcowanie z techniką

tifio - no właśnie nad Warrior'em też myśleliśmy, ale w końcu wybór padł na JumperX

póki co zmykam kończyć placki po węgiersku, bo zaraz wróci głodny mąż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości