|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III
???????????????? mała???? ja mam 163 cm ![]() ![]() teraz to jeszcze bardziej chcę obejrzeć twoje fotki bo mnie zaintrygowałaś ![]()
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sa tabletki dwuskladnikowe i tzw minipigulki. Trzeba pogadac z ginekologiem po prostu o za i przeciw ![]() Ja musialam odstawic tabletki na jakis czas bo mialam problemy z trzustka, wysokie amylazy i nie chcialam jej jeszcze bardziej przeciazac ale juz wrocilam ![]() Biore bo mialam bardzo, ale to bardzo nieregularne okresy, teraz przynajmniej wiem kiedy mam. Inne plusy - oczywiscie przyjemnosci bez stresu no ale to jasna sprawa, miesiaczka krotsza o 2 dni, mniej obfita i praktycznie bezbolesna. Nie przytylam ani 1 kg, nie mam wahania nastroju, nie boli mnie glowa. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. Zdecydowalam sie na tabletki z naprawde minimalna dawka estradiolu i gestagenem V generacji, najnowszej, ktory nalezy do lekow moczopednych - ale nie latam co chwile do lazienki, tylko on dziala w ten sposob ze po prostu nie puchne i nie mam tego wzrostu wagi w mechanizmie zatrzymania wody w ustroju. A tak w ogole jak slucham czasami jak dziewczyny mowia ze po tabletkach przytyly np 10 kg albo i wiecej to sie za glowe lapie. Mozna przytyc kilka kilo wlasnie poprzez zatrzymanie wody ale bez przesady. Czasami tabletki powoduja tez wzrost apetytu no ale to trzeba umiec sie kontrolowac a nie potem za przeproszeniem ze tak powiem niektore "zra" a potem wszystko zwalaja na hormony ![]() Co do ciazy - nie jest prawda ze utrudniaja zajscie, sa wrecz jednostki chorobowe gdzie pomagaja - np zespol policystycznych jajnikow. Co do ciaz mnogich - tak, to prawda, jest wieksza mozliwosc posiadania blizniakow jezeli sie zajdzie w ciaze zaraz po odstawnieu tabletek, najlepiej odczekac te pol roku, wtedy to "ryzyko" spada. Ja pisze "ryzyko" bo dla mnie to np bylby plus, ja bardzo bym chciala miec blizniaki ![]() Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-09-03 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za fachową opinię ![]() ![]() wiem że aby zacząć brać tabletki, lekarz musi najpierw zrobić odpowiednie badania i przeprowadzić z pacjentką wywiad, aby dopasować odpowiednie. Mowa jest o zwykłym badaniu ginekologicznym?? a wstawisz foteczki??? ![]()
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
patrzcie na to : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=462658
gdzie jest granica ludzkiej głupoty? |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Einstein powiedział: "są dwie rzeczy, które nie mają granic: Wszechświat i ludzka głupota. Co do pierwszego są jeszcze wątpliwości"
![]()
![]() |
#2467 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu najlepiej isc na wizyte i spokojnie porozmawiac. Pamietac tez trzeba koniecznie o zrobieniu testu ciazowego przed pierwsza tabletka (o ile sie oczywiscie wspolzyje) ![]() Cytat:
![]() Mialam sie zdrzemnac teraz i wizaz mnie tak wciagnal ze siedze tu ponad 1,5 h... A musze dzis zadbac troche o siebie: prysznic z syrenka i bardzo nawilzajacym zelem do ciala serum na biust oliwka na reszte ciala wlosy umyje czekoladowym szamponem lorys potem naloze znow maske lorys na troche no i oczywscie zel z czarna rzepa wypumeksuje stopy na buzie maseczka oczyszczajaca polkne moje nowe witaminy i wypije skrzyp z pokrzywka A teraz ide po kaaaawe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Talullah
dzięki ![]() ![]()
#2469 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- dzięki za opinie o glince
![]() ![]() KarolciaU2 , wkleisz może link do tych filmików z tańcem brzucha? Zawsze chciałam się nauczyć, a jak jeszcze wysmukla łydki... ![]() Talullah Dzieki za napisanie o tabletkach! Sama biorę YAZ (już ok 1,5 roku) i tylko jedno mnie zastanawiało- pogłoski o trudnościach z zajściem w ciążę, czy o tym, że trzeba robić jakieś przerwy, żeby nie zaszkodzić organizmowi. Dzięki za wyjaśnienie! ![]() Co do samych tabsów- nie miałam żadnych efektów ubocznych, nawet zeszczuplałam 1 kg dzieki moczopędnemu działaniu. Gładka cera, zero problemów z okresem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
ojej to Ty chudzinka jestes
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=XOMtF6irGNg na poczatek proponuje ta lekcje, potem bedzie latwiej robic inne ![]() http://www.youtube.com/watch?v=In1bp...eature=related ta daje niezly wycisk lydkom ![]() http://www.youtube.com/watch?v=qsWK5...eature=related a to jest fajne na ramiona i brzuch, na nogi zreszta tez ![]() powodzenia i milych cwiczen zycze, mnie sie cwiczy swietnie ![]() a co do tabletek anty, to ja bralam przez 5miesiecy harmonet, bardzo lagodne, zadnych skutkow ubocznych nie zaobserwowalam, i chyba do nich wroce bo znowu mam nieregularne okresy, spoznia mi sie juz ponad tydzien... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Co do bolesnych okresów to mnie zwykle nie bolą ,ale zdarza się ,żę 1 i2 dzień minimalnie odczuwam ból ,a ostatnio biorę tabletki z wiesiołka i żadnego bólu , po prostu żadnych oznak ,że okres się zbliża. Drugiego dnia robiłam ostry trening i wszystko było ok.
karolcia- mój chłopak ma ponad 190 i czuję się jeszcze mniejsza przy nim ![]() loluska- ja nie mam teraz zdjeć niestety i przez dluzszy czas raczej nie bede miala bo od tabletek na włosy mam cerę tak okropną jakiej nigdy nie miałam. A ja wiele słyszałam,że tabletki anty poprawiają wygląd cery. Ale czym to jest spowodowane ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W etipatogenezie tradziku pospolitego (taki jest najczestszy wiec o nim powiem) bierze sie pod uwage osobnicza sklonnosc do nadmiernego wytwarzania loju i rogowacenia ujsc mieszkow wlosowych, role hormonow i role bakterii. Rola hormonow - glownie androgeny dlatego ze komorki gruczolow lojowych maja receptory dla androgenow (tak w skrocie). Wiec preparaty antyandrogenowe znacznie zmniejszaja wydzielanie loju a co za tym idzie cera sie poprawia. Takim glownym dermatologicznym srodkiem hormonalnym jest Diane. Dobra, juz sie nie bede wymadrzac bo mnie z watku wyrzucicie ![]() Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-09-03 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Karolcia, dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() zaliczyłam szkołę, zrobiłam ciasto i teraz wizaż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziękuję za zaproszenie ![]() śliczna jesteś i rzeczywiście nie wyglądasz na swój wiek ![]() A ja mam jeszcze pytanie co do BB - jak sobie radzi z cieniami pod oczami? (no chyba że jesteś szczęśliwą ich nie-posiadaczką ![]() Cytat:
![]() A ja zaliczyłam szkołę i zrobiłam moją uukochaną grecką salatkę ![]() ![]() ![]() Jak wrzucę zdjecia botków na kompa to wstawię ;D Kupiłam dzisiaj zapas nawilżających maseczek z Perfecty - aloes + kwiat pomarańczy, takie małe zielone saszetki. Nie wiecie może czy sprzedają ją w jakiś większych opakowaniach? Bo ją uwielbiam a takie kupowanie co chwilę saszetek raczej się nie opłaca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć, Dziewczyny!
![]() Cytat:
Zaraz będzie fotka butów, tylko przerzucę z telefonu ![]() EDIT: proszę ![]() Edytowane przez Shadii Czas edycji: 2010-09-03 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Coldplay
a jaka to sałatka ![]() z serem feta? wczoraj też była pielęgnacja, ale nie napisałam co ![]() głownie zadbałam o włosy (rycyna, później nafta z żółtkiem, mycie szamponem ziołowym i glorią, maska Avon Planet SPA), na całe ciało olejek z YR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Wtajemniczenie
|
Ooo, ja też sobie grecką zrobię
![]() Ale na razie maluję paznokcie u stóp. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mam bardzo problematyczną cerę. Z trądzikiem (głównie zaskórniki) walczę już kilka lat. Od roku chodzę do rzekomo najlepszej dermatolog w Krakowie. Za wizytę płacę 100zł. Ale niestety efektów jak na razie nie widać. ![]() Może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie..być może już takie padło Może wie któraś z was co jest lepsze na włosy i paznokcie? wybrałybyście regital czy skrzypovitę? ![]() chodzi mi tu o takie ogólne wzmocnienie
#2482 |
Zakorzenienie
|
znów kupiłam lakier do paznokci...
już 3 miętowy .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę Wam poiwedzieć, że po czekoladowym lorysie moje włosy są cudowne!!
![]() ![]() Ja planuje kupić teraz belisse detox ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Wtajemniczenie
|
a ja dziś zrobiłam
relaksacyjną kapiel masaż syrenką maseczke odżywczą z perfkty opiłowałam paznokcie nałożyłam balsam na usta z ziaji ja poszukuje ładnego brązu z lakierów do paznokci
#2485 |
Rozeznanie
|
Ja się ostatnio nie pielęgnuje, mam leniaaaaaaa
![]() ![]()
#2486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie Ty te mietowe kupujesz, bo tez chce taki ![]() bita smietana nie ma za co ![]() ja juz po spa, paznokcie pomalowane na kolor fuksji, uwielbiam, moj ulubiony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() dodaja spóźnione ale szczere Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń! ![]() HelloKitty mam dokładnie te same wymiary co ty łącznie z nr-em buta i wydaje mi się że nie będziesz miała problemów z kupnem butów w tym rozmiarze i tak jak dziewczyny mówią na wyprzedarzach głównie nasze nr-y zostają. Ostatnio widziałąm fajne szare w CCC za 39zł. A co do ogólnego wyglądu to sobie się podobam poza nogami oczywiście ale tu chyba nikomu nie dogodzi a ja boję się że stracę swój biust jeśli postaram się to zmienić i postanowiłam siebie zaakceptować ![]() jennifer na przyspieszenie porostu włosów warto jest zrobić włosom kurację dotleniającą, dobra też jest kuracja z czarnej rzepy i olejku rycynowego, najlepsze rezultaty daje wcieranie tych specyfików w skórę głowy żeby cebulki pobudziły do wzrostu włosy.. loluska ja też biorę tabletki i nie narezkam okres mi sie ustabilizował i teraz czuję się o niebo lepiej w trakcie @. Włosy mi wypadają ale to zawsze mnie prześladowało, więc nie zwalałabym na hormony w całości poza tym nie przytyłam, i mój ginekolog powiedział że teraz tabletki są tak robione aby nie robiły krzywdy organizmowi i ja mu wierzę, aha...piersi tez zwiększają rozmiar ![]() ja dziś pielęgnację dopiero zamierzam zacząć a za mną już: BP oleje na końcówkach manicure serum na biust depilację wąsika planuję: masaż syrenką balsam serum na biust krem nawilżający do stóp pasta cynkowa PS tillavanilla masz cudownego synka i sama śliczna jesteś i masz piękne włosy ![]() ![]()
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny albo ja jestem nienormalna albo juz sama nie wiem, macie tak czasami, że jak czujecie sie źle ze sobą/brzydko itd bo chyba kazda kobieta tak ma, to wpływa do destruktywnie na wasz związek? Ja mam tak dzisiaj, nie wiem czemu ale tż doprowadzał mnie do szewskiej pasji ;/ żartował z rzeczy które bawią nas na co dzień, a mnie jakos denerwował...czuje sie okropnie przez te włosy/brak solarium i relaksu.. Mój chłopak niesamowicie o siebie dba, poprosił mnie dzisiaj żebym posmarowała mu buzie kremem, co jest zwyczajną pielęgnacją zarówno u mężczyzn jak i kobiet a wydało mi sie to jakies niemęskie wrecz odpychajace... a moze to tabletki anty tak na mnie działają ![]()
![]() |
#2489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
jennifer777 ja też tak czasem mam. Chyba to normalne u kobiet.
![]() Ja to teraz złapałam doła, bo żadne plany na weekend mi nie wychodzą. Dzisiaj planowałam z Tż spędzić we dwoje wieczór to jego ojciec poprosił go, czy może z nim pójść na mecz. A jutro chciałam gdzieś jechać to nie ma kasy i nie za bardzo mu się chce. Ech... może chociaż z niedzielą coś wyjdzie, a to podobno ostatki ładnej pogody. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.