|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Dziewczyny czy Wy czasem na PW gotujecie "normalne" obiady? bo nic tu nie wyczytałam u Was o zupach i drugim daniu. A przecież skoro można tak wiele warzyw to można by zupke ugotowac albo na piersi z kurczaka albo na udku obranym ze skóry i białych tłuszczyków- co wy na to?
A co z pietruszką korzeniem i nacią? nie ma jej na liście dozwolonych warzyw, o marchewce jest wzmianka że jest dopuszczalna w rozsądnych ilościach, ale o pietruszce nie ma. |
|
|
|
#1142 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam moje Szczypiorki kochane
Idę Was nadrabiać, bo dopiero teraz mam czas , po pracy jeszcze dwa ciasta zrobiłam, jedno siedzi w piekarniku a drugie czeka na pieczenie.Słuchajcie kupiłam aromaty: Kokosowy, Orzechowy, Nugatowy Raj i Egzotic Cherry, są rewelacyjne ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
eeee , dzisiaj był wzrościk o.1, ale taki wzrost to ja łolewam . Zobaczymy co jutro bedzie . Dukam dalej grzecznie, bo czuję się lepiej
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
witajcie Kochane
długo mnie nie było, bo zalatana jestem strasznie.. a poza tym trochę było mi smutno, że nie mogę od ponad 1,5 tyg. zobaczyć na wadze 58kg. i wlasnie przez to wczoraj zrezygnowana jak wrocilam z pracy tak zmarnowana i glodna dalam sie skusic na 'karkowke' z dzika, ale przyrzadzana jak normalny kotlet. oczywiście rano zobaczylam 60 kg, przez co zla na siebie zjadlam jeszcze jednego tego 'kotleta' ale potem kopnelam sie w tylek i zjadlam juz grzecznie jajka i placek z otrebow. no i wrocilam z pracy i jakos tak z glupoty po prysznicu stanelam na wadze i zobaczylam 58kg! ![]() a teraz ide grzecznie zjadac jajecznice
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Jednak co razem to razem, nie? Łatwiej jest we dwoje się wspierać w takich wyzwaniach... Emilia też pięknie leci... Naprawdę jaesteście godni podziwu i naśladowania... Brawo. |
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Alex dzisiaj czuję się już duzo lepiej
i spokojnie dokończę II fazę![]() dziękuje kochana za wsparcie
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Śpicie? a ja czekam że mi ktoś odpisze, bo pytań mam jeszcze całe mnóstwo, ale nie ma z kim podyskutowac
|
|
|
|
#1147 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jeszce jestem...jeżeli Ty jeszcze jestes ![]()
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gotuje zupki na PW - najczesciej krem z brokulow, kalafiora, zielonej fasolki szparagowej i odrobiny marchewki. Gotuje na piersi, potem piers wyciagam, odlewam troche wywaru, warzywka blenduje, piers kroje w kawaleczki a do wywaru dodaje odrobine jogurtu natruralnego i czasem porcje protein sojowych, mieszam wszystko razem i zalewam tym cycki i wcinam
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
dziewuszki, wyruszam do Wroclawia - mam nadzieje ze przywioze duuzo zdjec
![]() bede dukac dziennie, wlasciwie to odkad wrocilam z pracy nie wychodze z kuchni - sernik, jogurtowiec, pampuchy i chlebek (he, przedawkuje otreby, oby to sie nie skonczylo w toalecie;P)! stanelam na 35 stronie czytania Was i nie mam kiedy skonczyc :< obiecuje nadrobic po powrocie ![]() trzymajcie sie kochane, paa |
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy będzie to dla Ciebie bardzo męczące gdybym poprosiła o przesłanie sprawdzonych przepisików na ww. zupki? (na poczte albo tu na priwa) Zawsze to lepiej już od kogoś sprawdzone. Wymieniasz rodzaje zupek: krem z brokułów, kalafiora, zielonej fasolki szparagowej i rozumiem że w tych przypadkach jest przewaga warzyw od których wzięła się nazwa zupy, ale inne też dodajesz? pietruszke (co z tą pietruszką?), por, marchewka? Czemu supka krem? jak dasz odrobine jogurtu to poprostu ją zabielasz jak śmietaną ale to nie jest jeszcze krem? chodziło Ci że taka gęsta (krem) po zblendrowaniu? |
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to cześć kochane siostrzyce
![]() Niektore już poszły spać pewnie - Alex już chrapie - a ja dopiero dotarłam do domu i do kompa się rzuciłam... Gonię Was, ale zanim dogonię to już wszystkie wymiękniecie, więc Wam tylko napiszę, że dziś na wadze kolejny imponujący spadzisko -0,1 Ale spadek jest zawsze spdkiem i nawet jak ma 100g to go kochamy, choćby z tego powodu, że nie nazywa się "wzrost" ![]() No i teraz się przyznam od razu i z biciem pewnie będzie i tak, że dziś oto, na 40 urodzinach naszej przyjaciółki żarłam pizzę i jeden kawałek tortu i w dodatku nie mam wyrzutów sumienia. Mam jedynie żołąd wypchany że ło matko! No Zjadłam 3 kawałki. Ledwo żyję. Jutro zaliczę wzrosta - to pewnik. I jeszcze wp*****l dostanę od sekty... Nie jest dobrze... Ale imprezę - niespodziankę sieknęliśmy. Bogu dzięki, że to już ostatnia 40 z naszego grona, bo już, cholera, nie wiem, co jeszcze moglibyśmy wymyślić żeby wkręcić chociaż jedną ofiarę jeszcze - czuję się wypłukana z pomysłów wkręcania ludzi w afery... Finito! Cytat:
![]() Ale generalnie uważam to za dobry pomysł... Brak "skoków w bok" powoduje, że chudniemy szybciej po prostu... Szkoda czasu na takie chece jak moja dzisiejsza Taaaaaaaaa. Opowiem Wam jutro o efektach dzisiejszego szaleństwa... Wygląda na to, że jeszcze chwilkę czy dwie tu zostanę... Patrz wyżej... |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) gotujesz wszystkie zupki warzywne jakie ci się podoba i jakie smakują, tylko zamiast śmietanki - jogurt, zamiast ziemniaczków czy makaronu, ryżu itp. wrzucasz malutkie pulpeciki mięsne - tatar z Biedrony świetnie się nadaje na takie pulpeciki - dodajesz tylko jajko i ciut soli i pieprz i kulasz w mokrych rekach i do zupki, do pomidorówki bądź rosołku dajesz naleśnika pokrojonego (jajko +łyżeczka skrobi - wybełtać, usmażyć i pokroić) albo bełtasz jajko (można dwa żeby było gęste) w kubku (samo!!!) i wylewasz na gotującą zupkę mieszając widelcem i masz coś ala lane kluski. Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- czasami dobrze jest się wyluzować i odstresować a nie tylko myśleć o kilogramach, w końcu 40stka trafia się raz ja za rok
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczer .... wróciłam z kręgli ... małżowina padła a ja jeszcze dycham ... ![]() Cytat:
Czarownica, kochana przykro mi , że Cię to spotkało, mam nadzieję że masz jeszcze w sobie pokład pozytywnych myśli - one bardzo pomagają, nie poddawaj się do póki masz siłę w sobie bo musi być dobrze z każdą chorobą można walczyć i można wygrać - sprawdziłam to !!!! Mój czarodziej mi pomógł ... mam nadzieje że i Twój zdziała cuda ... w razie chęci kontaktu z moim guru na pw podeślę namiarki a póki co trzymam za Ciebie kciuki i wysyłam same pozytywne myśli twinsplus posprzątałaś? to może jak już masz spierdzielony humor od sprzątania to wpadniesz do mnie hehe jutro mnie to czeka ... włącznie z oknem balkonowym ... a swoją droga pamiętam czasy gdy okna myłam przynajmniej raz na dwa tygodnie ale człowiek był głupi hahahaa
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-09-03 o 22:42 |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecino, mam nadzieję i będę bardzo mocno trzmała kciuki za Ciebie żebyś miała powód do tego śmiechu. Będę zaklinała los żeby nic złego Ci nie było. Bądź dobrej myśli, może to tylko jakaś infekcja, która szybko minie po leczeniu... Tego Ci z całego serca życzę... Dawaj nam znać jak sprawy wyglądają, a ja (my wszystkie na pewno) będziemy Cię tu myślami wspierać. Trzymaj się cieplutko, nasza roześmiana dziewczyno i wracaj z dobrymi wieściami...
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuje! Człowiek siedzi, zachodzi w głowę i czeka jak jakaś dobra duszyczka poda mu pomocą dłoń, a tymczasem można miejsce wysiedziec i dalej mało co się wie. No dobrze że czasem jakiś Anioł sfrunie:P Hehehe a nick to mam szalenie trudny, nawet nie wiesz ile czasu spędziłam zanim wpadł mi do głowy ![]() A oprócz piersi używacie jeszcze jakieś części drobiu? myśle o pałeczkach, udkach z kurczaka (bez skóry i tłuszczu)? na tym też można ugotowac zupkę a potem oddzielić od kości i mięsko wrzucić spowrotem. |
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka nawet wyrzutów nie ma tak ? a wiesz co się za takie grzeszenie należy ? ... spokojnie juto sekciary zdecydują jak potoczą się dalej Wasze losy Sekciaro Agnese ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
ja gotuję na pałeczkach bądź udkach oczywiście bez skóry
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam wszystko co mam pod reka - czyli zazwyczaj miks tych wszystkich warzywek. Czasem kapusty dodam, czasem por - ale zawsze uzywam blendera bo wole zupy kremy Wiekszosc przepisow biore oczywiscie z PRZEPISOWNI (http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667) i z tych blogow: http://redandpale.blox.pl/html - to blog naszej Adrijah ![]() http://breakfast.blox.pl/html - i to rowniez ![]() http://dukanowa.blox.pl/html - to tez jedna z naszych kolezanek, ale zapomnialam nicku ;( http://dukan.blox.pl/html http://dukanforever.blogspot.com/ Czesto tez zwykle potrawy adaptuje tak by pasowalo Zerknij sobie w moj album (link w podpisie) i jesli ktores z dan Cie zainteresuje to podam przepis
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
kolorowych senków życzę ... zmykam spaciu
d jutra szczypiorki
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
WItam
Na diecie jestem od 6 V czyli zaraz stuknie mi 4 miesiace W tym czasie zgubiłam 15 kg (zostały jeszcze 3). Sierpień był dla mnie miesiącem ogromnego kryzysu ale mniejsza z nim, ważne, ze wytrwałam ![]() Zdecydowaną większość przepisów biorę z tego forum: http://forum.dieta-dukan.pl/viewforu...0d1ece06908399 Ostatnio wypróbowałam ptasie mleczko - chcica na słodkości zaspokojona ![]() Trzymam kciuki za spadki i pozdrawiam
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Myj się częściej, a zobaczysz jakie cudowne efekty to przyniesie ![]() Gratki siostro No i oby jutro rano waga potwierdziła
|
||
|
|
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- [QUOTE=Konczita;21852036] koleżanka nawet wyrzutów nie ma tak ? a wiesz co się za takie grzeszenie należy ? ... spokojnie juto sekciary zdecydują jak potoczą się dalej Wasze losy Sekciaro Agnese ![]() Ups.... zaczęło się... No dobra, przyjmę, co da los... ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- A tymczasem umknę szybciutko spać, coby więcej batów na dupsko nie dostać... Jutro z rańca samych miłych niespodzianek życzę. Sobie to nawet boję się tego życzyć, no bo niby jak miałoby się to wydarzyć... ![]() Ale pomarzyć - piękna rzecz... Dobranoc kochanieńkie |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja dzisiaj zgrzeszyłam drinkami To czekam na baty Od razu poproszę o poddwójnę, bo jutro idę na domówkę i też będzie grzeszenia co niemiara ![]() ajjj, ten wzorst ostatni +0,9 kg tak mnie zdemotywował ... a wtedy nie grzeszyłam...Kobietki, bijcie , bo zaczynam wchodzić na złą drogę Mój brak silnej woli wygrywa z chęcią schudnięcia ![]() To DUKANOC |
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, podziw!!Cytat:
|
||
|
|
|
#1165 | |
|
Raczkowanie
|
jeszcze nie pojechalam (czekam az chlebek sie dopiecze, bozeee jak ja wstane rano po 6~~) i Was doczytalam!
Czarownica, dziewczyny chyba juz wszystko napisaly co bylo do napisania, popieram to w 100%, wszystkie tu myslami jestesmy z Toba i mocno trzymamy kciuki! Cytat:
powiem wam ze przygotowanie (do wyjazdu, pod wzgledem kulinarnym) to masakra jakas. i tak sie boje ze albo mi braknie, albo co i w ogole! w razie w biore ze soba lyzeczke i syrup, podratuje sie najwyzej jogurtem albo serkiem ;P oby to byly fajne dwa dni :< na poniedzialek jestem zapisana do lekarza, wiec mam nadzieje ze wyjudze te okresowe badania! i wreszcie sie dowiem co tam slychac w moich flakach. obawiam sie tylko choleserolu bo faktycznie ilosc jajek jaka wciagam jest powalajaca ;D no nic.. to do napisania dziewusie, po weekendzie, trzymajcie sie i pa! |
|
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, jutro czeka mnie rodzinny obiad i już zapowiedziałam, że przyjeżdżam z własnym jedzeniem. trochę lipa bo jutro wypada PP (mam grillowaną pierś kurczaka, ale wygląda małoobiadowo
). na wadze -0,5 kilo (wczoraj wieczorem było już ze mną kiepsko)udanego dukania |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
zabieram się za odgruzowywanie mieszkania pora schować letnie ciuszki i zobaczyć w czym to w zeszłej jesieni się paradowało![]() miłego dnia szczypioreczki
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Duk duk, to tylko ja
![]() Sobotni poranek zaczął się fatalnie. Obudził mnie straszny ból brzucha. Myslałam, źe to może przez tą herbate Red Slim co wieczorem wypilam, ale nie, bo powinno mnie przeczyscic, a jak na razie to brzuch jak balon i boli ;( Ja to tak zawsze w soboty mam, ze jak planuje dluzej pospac to max do 7.00 i jest pobudka
"When nothing goes right... go left" Edytowane przez milaminka80 Czas edycji: 2010-09-04 o 07:24 |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
witam..tak ładnie się dzień zapowiadał a tu teraz taka wielka czarna chmura przylazła nad mój dom
Ja dzisiaj na wadze (bo obiecałam sobie ważenie piątkowe) - dopisek: no tak, a dzisiaj już sobota - a tam mi wskazóweczka pokazała między 57 a 58 muszę na piątki pożyczać elektroniczną wagę od mamy. Jadę dzisiaj na dwa dni do teściowej biorę swoją patelnię ale już wiem ile będzie gadania i zaglądania mi na tą patelnię oczywiście laptopa biorę to będę podczytywać
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-09-04 o 07:57 |
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

, po pracy jeszcze dwa ciasta zrobiłam, jedno siedzi w piekarniku a drugie czeka na pieczenie.

pan barman jak zamawialam 1 cole zero (jeszcze nie drina) powiedzial: "oj kochana, takie malenstwo z Ciebie, po co Ci ta cola bez cukru"

Miałem mieszane uczucia, co do przejścia na fazę III. Ale chyba jeszcze poczekam na mojego Skarba 
klask i:

koleżanka nawet wyrzutów nie ma tak ? a wiesz co się za takie grzeszenie należy ? ... spokojnie juto sekciary zdecydują jak potoczą się dalej Wasze losy Sekciaro Agnese
zaczęło się...