Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 21:21   #1141
kasikr
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Dziewczyny czy Wy czasem na PW gotujecie "normalne" obiady? bo nic tu nie wyczytałam u Was o zupach i drugim daniu. A przecież skoro można tak wiele warzyw to można by zupke ugotowac albo na piersi z kurczaka albo na udku obranym ze skóry i białych tłuszczyków- co wy na to?
A co z pietruszką korzeniem i nacią? nie ma jej na liście dozwolonych warzyw, o marchewce jest wzmianka że jest dopuszczalna w rozsądnych ilościach, ale o pietruszce nie ma.
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:31   #1142
Rozeznanie

Witam moje Szczypiorki kochane
Idę Was nadrabiać, bo dopiero teraz mam czas, po pracy jeszcze dwa ciasta zrobiłam, jedno siedzi w piekarniku a drugie czeka na pieczenie.

Słuchajcie kupiłam aromaty: Kokosowy, Orzechowy, Nugatowy Raj i Egzotic Cherry, są rewelacyjne

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
no i zgrzeszylam
wypilam dwa driny z cola zero. to byly tylko piecdziesiatki wodki i ze cola zero, wiec lepsze to niz piwo..
chrzanie wage jutro powiem wam ze czuje sie rewelacyjnie!
balam sie ze nawet mala ilosc alkoholu mnie sponiewiera, ale prawie nic nie poczulam, ale za to psychika wrocila mi do pionu.
chyba po prostu nie dawalam sobie rady z tyloma wyrzeczeniami
ale teraz mam energie do dalszego dukania, lacznie z konsekwencjami tych dwoch kieliszkow wodki :P
ajaj u uslyszalam dzis najlepszy komplemencior od kiedy jestem na diecie! pan barman jak zamawialam 1 cole zero (jeszcze nie drina) powiedzial: "oj kochana, takie malenstwo z Ciebie, po co Ci ta cola bez cukru"
a jaki byl przystojny
ok! jutro do Was wracam, nastawiam tylek na baty za drineczki i obiecuje juz byc dzielnaaa!
uwiebiam Was moje Dukaneeeczki <3
dobranoc!
songoma, ty driny, grzeszyłaś, o nie masz i nie grzesz już

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
oooo a mi wypada w pazdzierniku wlasnie ale co ty mowisz, pewnie zleci i siup bedziesz na III

eeee, dzisiaj był wzrościk o.1, ale taki wzrost to ja łolewam. Zobaczymy co jutro bedzie. Dukam dalej grzecznie, bo czuję się lepiej

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:33   #1143
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

witajcie Kochane
długo mnie nie było, bo zalatana jestem strasznie..
a poza tym trochę było mi smutno, że nie mogę od ponad 1,5 tyg. zobaczyć na wadze 58kg.
i wlasnie przez to wczoraj zrezygnowana jak wrocilam z pracy tak zmarnowana i glodna dalam sie skusic na 'karkowke' z dzika, ale przyrzadzana jak normalny kotlet.
oczywiście rano zobaczylam 60 kg, przez co zla na siebie zjadlam jeszcze jednego tego 'kotleta'
ale potem kopnelam sie w tylek i zjadlam juz grzecznie jajka i placek z otrebow.
no i wrocilam z pracy i jakos tak z glupoty po prysznicu stanelam na wadze i zobaczylam 58kg! az chyba z 10 razy wchodzilam na ta wage. chyba poczekam i jutro rano sie zwaze bo moze to po tej pracy juz mi kompletnie padlo na glowe
a teraz ide grzecznie zjadac jajecznice

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:43   #1144
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry moje miłe Panie Oficjalnie wczoraj osiągnąłem wagę z testu doktorka. Dziś mam co prawda 100 g więcej niż w teście, ale nie przejmuję się tym. Ważne, że wczoraj zobaczyłem 6 z przodu na wadze
Nie sądziłem, że uda mi się wytrwać. Miałem mieszane uczucia, co do przejścia na fazę III. Ale chyba jeszcze poczekam na mojego Skarba Wspólna pierwsza uczta musi być razem Dlatego zostanę jeszcze na fazie II, tylko pobawię się troszkę produktami z trzeciej listy. Teraz już mogę bez obaw po nie sięgać Mój cel to około 65 kilo. Dzisiaj brakuje mi do niego 5 kilo. Podobno na III fazie też się troszkę gubi, ale jak zacznę już konkretnie ćwiczyć, to myślę, że za chudo wyglądał nie będę
Więc oficjalnie oświadczam, że Wasz Rodzynek zjechał od 6 kwietnia z 94 kilo do dziś z wagą 70 kilo (dzisiejszy pomiar)
Wow!!! Moose, jestem naprawdę pod wrażeniem... klask i:
Jednak co razem to razem, nie? Łatwiej jest we dwoje się wspierać w takich wyzwaniach... Emilia też pięknie leci... Naprawdę jaesteście godni podziwu i naśladowania... Brawo.
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:46   #1145
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość

nie boj sie bede na 4/3 ale psychicznie z Toba na nibytrojce
Alex dzisiaj czuję się już duzo lepiej, mam nadzieję, że obejdzie się bez wyjść awaryjnych i spokojnie dokończę II fazę
dziękuje kochana za wsparcie

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:05   #1146
kasikr
Raczkowanie

Śpicie? a ja czekam że mi ktoś odpisze, bo pytań mam jeszcze całe mnóstwo, ale nie ma z kim podyskutowac
Stary 2010-09-03, 22:10   #1147
Monroe _
Przyczajenie

GG do Monroe _

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Śpicie? a ja czekam że mi ktoś odpisze, bo pytań mam jeszcze całe mnóstwo, ale nie ma z kim podyskutowac

ja jeszce jestem...jeżeli Ty jeszcze jestes
Stary 2010-09-03, 22:12   #1148
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

Ja gotuje zupki na PW - najczesciej krem z brokulow, kalafiora, zielonej fasolki szparagowej i odrobiny marchewki. Gotuje na piersi, potem piers wyciagam, odlewam troche wywaru, warzywka blenduje, piers kroje w kawaleczki a do wywaru dodaje odrobine jogurtu natruralnego i czasem porcje protein sojowych, mieszam wszystko razem i zalewam tym cycki i wcinam
Stary 2010-09-03, 22:17   #1149
songoma
Raczkowanie

dziewuszki, wyruszam do Wroclawia - mam nadzieje ze przywioze duuzo zdjec
bede dukac dziennie, wlasciwie to odkad wrocilam z pracy nie wychodze z kuchni - sernik, jogurtowiec, pampuchy i chlebek (he, przedawkuje otreby, oby to sie nie skonczylo w toalecie;P)!
stanelam na 35 stronie czytania Was i nie mam kiedy skonczyc :<
obiecuje nadrobic po powrocie
trzymajcie sie kochane, paa
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:19   #1150
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja gotuje zupki na PW - najczesciej krem z brokulow, kalafiora, zielonej fasolki szparagowej i odrobiny marchewki. Gotuje na piersi, potem piers wyciagam, odlewam troche wywaru, warzywka blenduje, piers kroje w kawaleczki a do wywaru dodaje odrobine jogurtu natruralnego i czasem porcje protein sojowych, mieszam wszystko razem i zalewam tym cycki i wcinam
O jak miło że jakaś zakorzeniona dukaneczka się odezwała.
Czy będzie to dla Ciebie bardzo męczące gdybym poprosiła o przesłanie sprawdzonych przepisików na ww. zupki? (na poczte albo tu na priwa) Zawsze to lepiej już od kogoś sprawdzone.
Wymieniasz rodzaje zupek: krem z brokułów, kalafiora, zielonej fasolki szparagowej i rozumiem że w tych przypadkach jest przewaga warzyw od których wzięła się nazwa zupy, ale inne też dodajesz? pietruszke (co z tą pietruszką?), por, marchewka?
Czemu supka krem? jak dasz odrobine jogurtu to poprostu ją zabielasz jak śmietaną ale to nie jest jeszcze krem? chodziło Ci że taka gęsta (krem) po zblendrowaniu?
Stary 2010-09-03, 22:28   #1151
Agnese69
Zadomowienie

Tak w ogóle to cześć kochane siostrzyce
Niektore już poszły spać pewnie - Alex już chrapie - a ja dopiero dotarłam do domu i do kompa się rzuciłam...
Gonię Was, ale zanim dogonię to już wszystkie wymiękniecie, więc Wam tylko napiszę, że dziś na wadze kolejny imponujący spadzisko -0,1
Ale spadek jest zawsze spdkiem i nawet jak ma 100g to go kochamy, choćby z tego powodu, że nie nazywa się "wzrost"

No i teraz się przyznam od razu i z biciem pewnie będzie i tak, że dziś oto, na 40 urodzinach naszej przyjaciółki żarłam pizzę i jeden kawałek tortu i w dodatku nie mam wyrzutów sumienia. Mam jedynie żołąd wypchany że ło matko! No Zjadłam 3 kawałki. Ledwo żyję. Jutro zaliczę wzrosta - to pewnik. I jeszcze wp*****l dostanę od sekty... Nie jest dobrze...

Ale imprezę - niespodziankę sieknęliśmy. Bogu dzięki, że to już ostatnia 40 z naszego grona, bo już, cholera, nie wiem, co jeszcze moglibyśmy wymyślić żeby wkręcić chociaż jedną ofiarę jeszcze - czuję się wypłukana z pomysłów wkręcania ludzi w afery... Finito!

Cytat:
Napisane przez makkapakka Pokaż wiadomość
jak dietuję to olewam imprezowe jedzenie. biorę swoje żarcie i już. konsekwentnie odmawiam. czasem wystarczy "nie, dziękuję", albo "nie jem tego", "tak, jestem na specjalnej diecie", ewentualnie "moja nowa religia mi tego zabrania" "zatrułam się czymś wczoraj" itp.

a własnych urodzin już nie obchodzę (33 ) za miesiąc czeka mnie świętowanie urodzin dziecka (2) i wiem, że tortu nie ruszę.

btw.
100 lat!!! i spełnienia marzeń.
No i ja tak zawsze robiłam... do dziś...
Ale generalnie uważam to za dobry pomysł... Brak "skoków w bok" powoduje, że chudniemy szybciej po prostu... Szkoda czasu na takie chece jak moja dzisiejsza
Taaaaaaaaa. Opowiem Wam jutro o efektach dzisiejszego szaleństwa...

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Nie zostawiaj nas ...
Wygląda na to, że jeszcze chwilkę czy dwie tu zostanę... Patrz wyżej...

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
A ja bym zrobiła białe ściężki i wciągnęła wieśniaka raz, dwa hahahaha
Wariatka
Stary 2010-09-03, 22:35   #1152
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy będzie to dla Ciebie bardzo męczące gdybym poprosiła o przesłanie sprawdzonych przepisików na ww. zupki? (na poczte albo tu na priwa) Zawsze to lepiej już od kogoś sprawdzone.
Kasikr (kurczę jaki trudny masz nick ) gotujesz wszystkie zupki warzywne jakie ci się podoba i jakie smakują, tylko zamiast śmietanki - jogurt, zamiast ziemniaczków czy makaronu, ryżu itp. wrzucasz malutkie pulpeciki mięsne - tatar z Biedrony świetnie się nadaje na takie pulpeciki - dodajesz tylko jajko i ciut soli i pieprz i kulasz w mokrych rekach i do zupki, do pomidorówki bądź rosołku dajesz naleśnika pokrojonego (jajko +łyżeczka skrobi - wybełtać, usmażyć i pokroić) albo bełtasz jajko (można dwa żeby było gęste) w kubku (samo!!!) i wylewasz na gotującą zupkę mieszając widelcem i masz coś ala lane kluski.
Smacznego

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No i ja tak zawsze robiłam... do dziś...
czasami dobrze jest się wyluzować i odstresować a nie tylko myśleć o kilogramach, w końcu 40stka trafia się raz ja za rok
Stary 2010-09-03, 22:38   #1153
Konczita
Zakorzenienie

dobry wieczer .... wróciłam z kręgli ... małżowina padła a ja jeszcze dycham ...

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
czesc kochane
nie pisze bo zyje w istnym piekle moich mysli i nerwów.. bylam u hematologa, mam zlecony stos badan... moja sledziona wskazuje na chorobe krwi.... nawet nie chce o tym myslec, wiaze sie to z choroba szpiku..
ciagle wyje i wygladam jak chodzace nieszczescie. Nic nie wiem napewno, na wszystko musze czekac, nikt nic nie mowi a mnie zjadają nerwy. Moje wyniki mogą byc objawem infekcji, zakażenia w organizmie, nowotworu, choroby szpiku....
Nie zycze nikomu tego co przezywam. Mam nadzieje, ze skonczy sie dobrze i ze bede sie smiala z tego co sobie wyobrazalam.....
ja za bardzo kocham zycie zeby cos mi mialo byc.

jesli chodzi o dukana to nie dukam prawie wcale.. co nie znaczy ze jem duzo, raczej jem mniej ... moze to bedzie dobra strona mojej nerwicy, ze moze schudne
dziewczyny trzymajcie kciuki, ja sie tak strasznie boje... kazda mysl powoduje, ze mam lzy w oczach.
Gratuluje Wam spadków, zycze kolejnych

Czarownica, kochana przykro mi , że Cię to spotkało, mam nadzieję że masz jeszcze w sobie pokład pozytywnych myśli - one bardzo pomagają, nie poddawaj się do póki masz siłę w sobie bo musi być dobrze z każdą chorobą można walczyć i można wygrać - sprawdziłam to !!!!
Mój czarodziej mi pomógł ... mam nadzieje że i Twój zdziała cuda ...
w razie chęci kontaktu z moim guru na pw podeślę namiarki a póki co trzymam za Ciebie kciuki i wysyłam same pozytywne myśli

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ide sprzatac dom jak ja nie lubie sprzatac

twinsplus posprzątałaś? to może jak już masz spierdzielony humor od sprzątania to wpadniesz do mnie hehe jutro mnie to czeka ... włącznie z oknem balkonowym ... a swoją droga pamiętam czasy gdy okna myłam przynajmniej raz na dwa tygodnie ale człowiek był głupi hahahaa
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-09-03 o 22:42
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:40   #1154
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
czesc kochane
nie pisze bo zyje w istnym piekle moich mysli i nerwów.. bylam u hematologa, mam zlecony stos badan... moja sledziona wskazuje na chorobe krwi.... nawet nie chce o tym myslec, wiaze sie to z choroba szpiku..
ciagle wyje i wygladam jak chodzace nieszczescie. Nic nie wiem napewno, na wszystko musze czekac, nikt nic nie mowi a mnie zjadają nerwy. Moje wyniki mogą byc objawem infekcji, zakażenia w organizmie, nowotworu, choroby szpiku....
Nie zycze nikomu tego co przezywam. Mam nadzieje, ze skonczy sie dobrze i ze bede sie smiala z tego co sobie wyobrazalam.....
ja za bardzo kocham zycie zeby cos mi mialo byc.

jesli chodzi o dukana to nie dukam prawie wcale.. co nie znaczy ze jem duzo, raczej jem mniej ... moze to bedzie dobra strona mojej nerwicy, ze moze schudne
dziewczyny trzymajcie kciuki, ja sie tak strasznie boje... kazda mysl powoduje, ze mam lzy w oczach.
Gratuluje Wam spadków, zycze kolejnych
Boże! Co Ty piszesz...
Dziecino, mam nadzieję i będę bardzo mocno trzmała kciuki za Ciebie żebyś miała powód do tego śmiechu. Będę zaklinała los żeby nic złego Ci nie było. Bądź dobrej myśli, może to tylko jakaś infekcja, która szybko minie po leczeniu... Tego Ci z całego serca życzę... Dawaj nam znać jak sprawy wyglądają, a ja (my wszystkie na pewno) będziemy Cię tu myślami wspierać.
Trzymaj się cieplutko, nasza roześmiana dziewczyno i wracaj z dobrymi wieściami...
Stary 2010-09-03, 22:40   #1155
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Kasikr (kurczę jaki trudny masz nick ) gotujesz wszystkie zupki warzywne jakie ci się podoba i jakie smakują, tylko zamiast śmietanki - jogurt, zamiast ziemniaczków czy makaronu, ryżu itp. wrzucasz malutkie pulpeciki mięsne - tatar z Biedrony świetnie się nadaje na takie pulpeciki - dodajesz tylko jajko i ciut soli i pieprz i kulasz w mokrych rekach i do zupki, do pomidorówki bądź rosołku dajesz naleśnika pokrojonego (jajko +łyżeczka skrobi - wybełtać, usmażyć i pokroić) albo bełtasz jajko (można dwa żeby było gęste) w kubku (samo!!!) i wylewasz na gotującą zupkę mieszając widelcem i masz coś ala lane kluski.
Smacznego
dzięki takim jak mi.in. Ty będe często i aktywnie tu zaglądac.
Bardzo dziękuje!
Człowiek siedzi, zachodzi w głowę i czeka jak jakaś dobra duszyczka poda mu pomocą dłoń, a tymczasem można miejsce wysiedziec i dalej mało co się wie. No dobrze że czasem jakiś Anioł sfrunie:P
Hehehe a nick to mam szalenie trudny, nawet nie wiesz ile czasu spędziłam zanim wpadł mi do głowy

A oprócz piersi używacie jeszcze jakieś części drobiu? myśle o pałeczkach, udkach z kurczaka (bez skóry i tłuszczu)? na tym też można ugotowac zupkę a potem oddzielić od kości i mięsko wrzucić spowrotem.
Stary 2010-09-03, 22:43   #1156
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to cześć kochane siostrzyce
Niektore już poszły spać pewnie - Alex już chrapie - a ja dopiero dotarłam do domu i do kompa się rzuciłam...
Gonię Was, ale zanim dogonię to już wszystkie wymiękniecie, więc Wam tylko napiszę, że dziś na wadze kolejny imponujący spadzisko -0,1
Ale spadek jest zawsze spdkiem i nawet jak ma 100g to go kochamy, choćby z tego powodu, że nie nazywa się "wzrost"

No i teraz się przyznam od razu i z biciem pewnie będzie i tak, że dziś oto, na 40 urodzinach naszej przyjaciółki żarłam pizzę i jeden kawałek tortu i w dodatku nie mam wyrzutów sumienia. Mam jedynie żołąd wypchany że ło matko! No Zjadłam 3 kawałki. Ledwo żyję. Jutro zaliczę wzrosta - to pewnik. I jeszcze wp*****l dostanę od sekty... Nie jest dobrze...

Ale imprezę - niespodziankę sieknęliśmy. Bogu dzięki, że to już ostatnia 40 z naszego grona, bo już, cholera, nie wiem, co jeszcze moglibyśmy wymyślić żeby wkręcić chociaż jedną ofiarę jeszcze - czuję się wypłukana z pomysłów wkręcania ludzi w afery... Finito!

koleżanka nawet wyrzutów nie ma tak ? a wiesz co się za takie grzeszenie należy ? ... spokojnie juto sekciary zdecydują jak potoczą się dalej Wasze losy Sekciaro Agnese

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:

A oprócz piersi używacie jeszcze jakieś części drobiu? myśle o pałeczkach, udkach z kurczaka (bez skóry i tłuszczu)? na tym też można ugotowac zupkę a potem oddzielić od kości i mięsko wrzucić spowrotem.

ja gotuję na pałeczkach bądź udkach oczywiście bez skóry uwielbiam kalafiorową i fasolową
Stary 2010-09-03, 22:48   #1157
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
O jak miło że jakaś zakorzeniona dukaneczka się odezwała.
Wymieniasz rodzaje zupek: krem z brokułów, kalafiora, zielonej fasolki szparagowej i rozumiem że w tych przypadkach jest przewaga warzyw od których wzięła się nazwa zupy, ale inne też dodajesz? pietruszke (co z tą pietruszką?), por, marchewka?
Czemu supka krem? jak dasz odrobine jogurtu to poprostu ją zabielasz jak śmietaną ale to nie jest jeszcze krem? chodziło Ci że taka gęsta (krem) po zblendrowaniu?
Zakorzeniona to nie bardzo bo ja dopiero 2 miesiace i niecale 10 kg na diecie jestem
Wrzucam wszystko co mam pod reka - czyli zazwyczaj miks tych wszystkich warzywek. Czasem kapusty dodam, czasem por - ale zawsze uzywam blendera bo wole zupy kremy Ale to poprostu moje preferencje.

Wiekszosc przepisow biore oczywiscie z PRZEPISOWNI (http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667) i z tych blogow:

http://redandpale.blox.pl/html - to blog naszej Adrijah

http://breakfast.blox.pl/html - i to rowniez

http://dukanowa.blox.pl/html - to tez jedna z naszych kolezanek, ale zapomnialam nicku ;(

http://dukan.blox.pl/html

http://dukanforever.blogspot.com/

Czesto tez zwykle potrawy adaptuje tak by pasowalo Zerknij sobie w moj album (link w podpisie) i jesli ktores z dan Cie zainteresuje to podam przepis
Stary 2010-09-03, 23:04   #1158
Konczita
Zakorzenienie

kolorowych senków życzę ... zmykam spaciu
d jutra szczypiorki
Stary 2010-09-03, 23:08   #1159
Zaczepka
Raczkowanie

WItam
Na diecie jestem od 6 V czyli zaraz stuknie mi 4 miesiace W tym czasie zgubiłam 15 kg (zostały jeszcze 3). Sierpień był dla mnie miesiącem ogromnego kryzysu ale mniejsza z nim, ważne, ze wytrwałam
Zdecydowaną większość przepisów biorę z tego forum: http://forum.dieta-dukan.pl/viewforu...0d1ece06908399
Ostatnio wypróbowałam ptasie mleczko - chcica na słodkości zaspokojona
Trzymam kciuki za spadki i pozdrawiam
Zaczepka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 23:12   #1160
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy Wy czasem na PW gotujecie "normalne" obiady? bo nic tu nie wyczytałam u Was o zupach i drugim daniu. A przecież skoro można tak wiele warzyw to można by zupke ugotowac albo na piersi z kurczaka albo na udku obranym ze skóry i białych tłuszczyków- co wy na to?
A co z pietruszką korzeniem i nacią? nie ma jej na liście dozwolonych warzyw, o marchewce jest wzmianka że jest dopuszczalna w rozsądnych ilościach, ale o pietruszce nie ma.
Ja gotuję zupy na PW. Z warzyw normalnie, na udku. Oczywiście bez śmietany... Mój małż wpierdziela przez weekend gar takiej zupy albo i dwa - zupożer.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
witajcie Kochane
długo mnie nie było, bo zalatana jestem strasznie..
a poza tym trochę było mi smutno, że nie mogę od ponad 1,5 tyg. zobaczyć na wadze 58kg.
i wlasnie przez to wczoraj zrezygnowana jak wrocilam z pracy tak zmarnowana i glodna dalam sie skusic na 'karkowke' z dzika, ale przyrzadzana jak normalny kotlet.
oczywiście rano zobaczylam 60 kg, przez co zla na siebie zjadlam jeszcze jednego tego 'kotleta'
ale potem kopnelam sie w tylek i zjadlam juz grzecznie jajka i placek z otrebow.
no i wrocilam z pracy i jakos tak z glupoty po prysznicu stanelam na wadze i zobaczylam 58kg! az chyba z 10 razy wchodzilam na ta wage. chyba poczekam i jutro rano sie zwaze bo moze to po tej pracy juz mi kompletnie padlo na glowe
a teraz ide grzecznie zjadac jajecznice
Ty, Ty brudna byłaś po prostu
Myj się częściej, a zobaczysz jakie cudowne efekty to przyniesie
Gratki siostro No i oby jutro rano waga potwierdziła
Stary 2010-09-03, 23:16   #1161
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
ja używam i wykorzystuję każda część kurczaka - często gotuję normalnie ze skórą dla rodzinki i dla siebie odlewam żeby dodać lane kluski czy makaron, wiem że nie wolno skóry ale lenistwo, brak czasu i przymusowe gotowanie na dwa garnki "zmusza" mnie do tyci grzeszków które nie wpływają jakoś znacząco na mój spadek wagi
Stary 2010-09-03, 23:43   #1162
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
dzięki takim jak mi.in. Ty będe często i aktywnie tu zaglądac.
Bardzo dziękuje!
Człowiek siedzi, zachodzi w głowę i czeka jak jakaś dobra duszyczka poda mu pomocą dłoń, a tymczasem można miejsce wysiedziec i dalej mało co się wie. No dobrze że czasem jakiś Anioł sfrunie:P
Hehehe a nick to mam szalenie trudny, nawet nie wiesz ile czasu spędziłam zanim wpadł mi do głowy

Taaaak. Można wszystko oprócz skrzydełek, gdzie oddzielenie skórki i tłuszczyky jest trudne. Dukan nie poleca skrzydełek. Poza tym wszystkie inne części bez wspomnienych "śmieci" można ciapać.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

[QUOTE=Konczita;21852036]
koleżanka nawet wyrzutów nie ma tak ? a wiesz co się za takie grzeszenie należy ? ... spokojnie juto sekciary zdecydują jak potoczą się dalej Wasze losy Sekciaro Agnese

Ups.... zaczęło się...
No dobra, przyjmę, co da los...

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

A tymczasem umknę szybciutko spać, coby więcej batów na dupsko nie dostać...
Jutro z rańca samych miłych niespodzianek życzę. Sobie to nawet boję się tego życzyć, no bo niby jak miałoby się to wydarzyć...
Ale pomarzyć - piękna rzecz...
Dobranoc kochanieńkie
Stary 2010-09-03, 23:56   #1163
CzarnaKropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość

Słuchajcie kupiłam aromaty: Kokosowy, Orzechowy, Nugatowy Raj i Egzotic Cherry, są rewelacyjne
gdzie gdzie gdzie?

A ja dzisiaj zgrzeszyłam drinkami Ale najgorsze jest to, że nie żałuję, bo były mega Ale jutro jak będę się ważyć to pożałuję pewnie ;p

To czekam na baty Od razu poproszę o poddwójnę, bo jutro idę na domówkę i też będzie grzeszenia co niemiara
ajjj, ten wzorst ostatni +0,9 kg tak mnie zdemotywował ... a wtedy nie grzeszyłam...Kobietki, bijcie , bo zaczynam wchodzić na złą drogę Mój brak silnej woli wygrywa z chęcią schudnięcia

To DUKANOC
CzarnaKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 00:28   #1164
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Zaczepka Pokaż wiadomość
WItam
Na diecie jestem od 6 V czyli zaraz stuknie mi 4 miesiace W tym czasie zgubiłam 15 kg (zostały jeszcze 3). Sierpień był dla mnie miesiącem ogromnego kryzysu ale mniejsza z nim, ważne, ze wytrwałam
Zdecydowaną większość przepisów biorę z tego forum: http://forum.dieta-dukan.pl/viewforu...0d1ece06908399
Ostatnio wypróbowałam ptasie mleczko - chcica na słodkości zaspokojona
Trzymam kciuki za spadki i pozdrawiam
brawo!!! super, podziw!!

Cytat:
Napisane przez CzarnaKropka Pokaż wiadomość
gdzie gdzie gdzie?

A ja dzisiaj zgrzeszyłam drinkami Ale najgorsze jest to, że nie żałuję, bo były mega Ale jutro jak będę się ważyć to pożałuję pewnie ;p

To czekam na baty Od razu poproszę o poddwójnę, bo jutro idę na domówkę i też będzie grzeszenia co niemiara
ajjj, ten wzorst ostatni +0,9 kg tak mnie zdemotywował ... a wtedy nie grzeszyłam...Kobietki, bijcie , bo zaczynam wchodzić na złą drogę Mój brak silnej woli wygrywa z chęcią schudnięcia

To DUKANOC
to się nie opłaca . Trzeba ćwiczyć silną wolę, uczyć się odmawiać i sobie pokazywać, że jak chcę to potrafię.
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 01:09   #1165
songoma
Raczkowanie

jeszcze nie pojechalam (czekam az chlebek sie dopiecze, bozeee jak ja wstane rano po 6~~) i Was doczytalam!
Czarownica, dziewczyny chyba juz wszystko napisaly co bylo do napisania, popieram to w 100%, wszystkie tu myslami jestesmy z Toba i mocno trzymamy kciuki!
Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
o dzizas, gdzie te delicje wyhaczylas?!

powiem wam ze przygotowanie (do wyjazdu, pod wzgledem kulinarnym) to masakra jakas. i tak sie boje ze albo mi braknie, albo co i w ogole! w razie w biore ze soba lyzeczke i syrup, podratuje sie najwyzej jogurtem albo serkiem ;P
oby to byly fajne dwa dni :<

na poniedzialek jestem zapisana do lekarza, wiec mam nadzieje ze wyjudze te okresowe badania! i wreszcie sie dowiem co tam slychac w moich flakach. obawiam sie tylko choleserolu bo faktycznie ilosc jajek jaka wciagam jest powalajaca ;D
no nic.. to do napisania dziewusie, po weekendzie, trzymajcie sie i pa!
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 06:55   #1166
makkapakka
Rozeznanie

hej dziewczyny, jutro czeka mnie rodzinny obiad i już zapowiedziałam, że przyjeżdżam z własnym jedzeniem. trochę lipa bo jutro wypada PP (mam grillowaną pierś kurczaka, ale wygląda małoobiadowo ).

na wadze -0,5 kilo i jestem wyjątkowo zmotywowana (wczoraj wieczorem było już ze mną kiepsko)

udanego dukania
makkapakka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 07:01   #1167
Konczita
Zakorzenienie

.... i zaczęło się kolejny wzrościk jednak nie lubię PP wolę PW ..

zabieram się za odgruzowywanie mieszkania pora schować letnie ciuszki i zobaczyć w czym to w zeszłej jesieni się paradowało

miłego dnia szczypioreczki
Stary 2010-09-04, 07:19   #1168
milaminka80
Raczkowanie

Duk duk, to tylko ja
Sobotni poranek zaczął się fatalnie. Obudził mnie straszny ból brzucha. Myslałam, źe to może przez tą herbate Red Slim co wieczorem wypilam, ale nie, bo powinno mnie przeczyscic, a jak na razie to brzuch jak balon i boli ;( Ja to tak zawsze w soboty mam, ze jak planuje dluzej pospac to max do 7.00 i jest pobudka

Edytowane przez milaminka80
Czas edycji: 2010-09-04 o 07:24
milaminka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 07:55   #1169
bzyczka1
Zakorzenienie

witam..tak ładnie się dzień zapowiadał a tu teraz taka wielka czarna chmura przylazła nad mój dom

Ja dzisiaj na wadze (bo obiecałam sobie ważenie piątkowe) - dopisek: no tak, a dzisiaj już sobota - a tam mi wskazóweczka pokazała między 57 a 58 muszę na piątki pożyczać elektroniczną wagę od mamy.

Jadę dzisiaj na dwa dni do teściowej biorę swoją patelnię ale już wiem ile będzie gadania i zaglądania mi na tą patelnię oczywiście laptopa biorę to będę podczytywać

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-09-04 o 07:57
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 08:04   #1170
makkapakka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Jadę dzisiaj na dwa dni do teściowej biorę swoją patelnię ale już wiem ile będzie gadania i zaglądania mi na tą patelnię
współczuję i łącze się w bólach.
makkapakka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości