Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 15:21   #2461
loluska
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
166 mała jestem niestety..

???????????????? mała????

ja mam 163 cm i 51 ważę i nie chciałabym mniej

teraz to jeszcze bardziej chcę obejrzeć twoje fotki bo mnie zaintrygowałaś

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:22   #2462
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko co do tabletek anty. jak to z nimi jest? one szkodzą organizmowi? czy mitem jest że np po długoletnim zażywaniu jest problem z ciążą? że później ciąże bliźniacze przez nie itp? bo słyszałam już wiele opinii za i przecie, sama chciałabym spróbować takich które minimalizowały by ból miesiączkowy i spełniały swoją główna rolę ale sama nie wiem....
Sa rozne rodzaje tabletek antykoncepcyjnych i sa rozne organizmy. Sa kobiety ktore nie moga ich brac - jest lista chorob. Np tez nie powinny palaczki chociaz one zwykle sie tym nie przejmuja i biora, ale na wlasne ryzyko. A w chorobach watroby - wtedy sie powinno tabletki odpuscic, lepsze plastry gdyz odpada efekt przejscia przez watrobe.

Sa tabletki dwuskladnikowe i tzw minipigulki. Trzeba pogadac z ginekologiem po prostu o za i przeciw

Ja musialam odstawic tabletki na jakis czas bo mialam problemy z trzustka, wysokie amylazy i nie chcialam jej jeszcze bardziej przeciazac ale juz wrocilam

Biore bo mialam bardzo, ale to bardzo nieregularne okresy, teraz przynajmniej wiem kiedy mam. Inne plusy - oczywiscie przyjemnosci bez stresu no ale to jasna sprawa, miesiaczka krotsza o 2 dni, mniej obfita i praktycznie bezbolesna.

Nie przytylam ani 1 kg, nie mam wahania nastroju, nie boli mnie glowa. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. Zdecydowalam sie na tabletki z naprawde minimalna dawka estradiolu i gestagenem V generacji, najnowszej, ktory nalezy do lekow moczopednych - ale nie latam co chwile do lazienki, tylko on dziala w ten sposob ze po prostu nie puchne i nie mam tego wzrostu wagi w mechanizmie zatrzymania wody w ustroju.

A tak w ogole jak slucham czasami jak dziewczyny mowia ze po tabletkach przytyly np 10 kg albo i wiecej to sie za glowe lapie. Mozna przytyc kilka kilo wlasnie poprzez zatrzymanie wody ale bez przesady. Czasami tabletki powoduja tez wzrost apetytu no ale to trzeba umiec sie kontrolowac a nie potem za przeproszeniem ze tak powiem niektore "zra" a potem wszystko zwalaja na hormony

Co do ciazy - nie jest prawda ze utrudniaja zajscie, sa wrecz jednostki chorobowe gdzie pomagaja - np zespol policystycznych jajnikow.

Co do ciaz mnogich - tak, to prawda, jest wieksza mozliwosc posiadania blizniakow jezeli sie zajdzie w ciaze zaraz po odstawnieu tabletek, najlepiej odczekac te pol roku, wtedy to "ryzyko" spada.

Ja pisze "ryzyko" bo dla mnie to np bylby plus, ja bardzo bym chciala miec blizniaki Ale mam male szanse bo ani w mojej rodzinie ani TZ nigdy nie bylo.

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:25
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:26   #2463
magne
Zadomowienie

Cytat:
???????????????? mała????

ja mam 163 cm i 51 ważę i nie chciałabym mniej

teraz to jeszcze bardziej chcę obejrzeć twoje fotki bo mnie zaintrygowałaś
za dużo sobie nie wyobrażaj , jestem malutka,szczupła i dziecinna :P
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:30   #2464
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Sa rozne rodzaje tabletek antykoncepcyjnych i sa rozne organizmy. Sa kobiety ktore nie moga ich brac - jest lista chorob. Np tez nie powinny palaczki chociaz one zwykle sie tym nie przejmuja i biora, ale na wlasne ryzyko. A w chorobach watroby - wtedy sie powinno tabletki odpuscic, lepsze plastry gdyz odpada efekt przejscia przez watrobe.

Sa tabletki dwuskladnikowe i tzw minipigulki. Trzeba pogadac z ginekologiem po prostu o za i przeciw

Ja musialam odstawic tabletki na jakis czas bo mialam problemy z trzustka, wysokie amylazy i nie chcialam jej jeszcze bardziej przeciazac ale juz wrocilam

Biore bo mialam bardzo, ale to bardzo nieregularne okresy, teraz przynajmniej wiem kiedy mam. Inne plusy - oczywiscie przyjemnosci bez stresu no ale to jasna sprawa, miesiaczka krotsza o 2 dni, mniej obfita i praktycznie bezbolesna.

Nie przytylam ani 1 kg, nie mam wahania nastroju, nie boli mnie glowa. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. Zdecydowalam sie na tabletki z naprawde minimalna dawka estradiolu i gestagenem V generacji, najnowszej, ktory nalezy do lekow moczopednych - ale nie latam co chwile do lazienki, tylko on dziala w ten sposob ze po prostu nie puchne i nie mam tego wzrostu wagi w mechanizmie zatrzymania wody w ustroju.

A tak w ogole jak slucham czasami jak dziewczyny mowia ze po tabletkach przytyly np 10 kg albo i wiecej to sie za glowe lapie. Mozna przytyc kilka kilo wlasnie poprzez zatrzymanie wody ale bez przesady. Czasami tabletki powoduja tez wzrost apetytu no ale to trzeba umiec sie kontrolowac a nie potem za przeproszeniem ze tak powiem niektore "zra" a potem wszystko zwalaja na hormony

Co do ciazy - nie jest prawda ze utrudniaja zajscie, sa wrecz jednostki chorobowe gdzie pomagaja - np zespol policystycznych jajnikow.

Co do ciaz mnogich - tak, to prawda, jest wieksza mozliwosc posiadania blizniakow jezeli sie zajdzie w ciaze zaraz po odstawnieu tabletek, najlepiej odczekac te pol roku, wtedy to "ryzyko" spada.

Ja pisze "ryzyko" bo dla mnie to np bylby plus, ja bardzo bym chciala miec blizniaki Ale mam male szanse bo ani w mojej rodzinie ani TZ nigdy nie bylo.

dziękuję za fachową opinię ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad tabletkami anty, głownie z powodów bardzo bolesnych miesiączek kiedy to gryzę ściany ;/ wiem że ciągłym braniem przeciwbólowych męczę serce i nie tylko, ale nie jestem w stanie przetrwać okresu bez co 3 godzinnej dawki np Ibupromu, czasem przez 4 dni trwania menstruacji... byłam z tym u dwóch ginekologów, i dowiedziałam się że taka moja natura niby przepisali jakieś tabletki ale w moim przypadku nic nie pomogły no i były to jakieś przeciwbólowe.

wiem że aby zacząć brać tabletki, lekarz musi najpierw zrobić odpowiednie badania i przeprowadzić z pacjentką wywiad, aby dopasować odpowiednie. Mowa jest o zwykłym badaniu ginekologicznym??

Cytat:
za dużo sobie nie wyobrażaj , jestem malutka,szczupła i dziecinna :P
a wstawisz foteczki??? chociaż na chwilkę??

Stary 2010-09-03, 15:34   #2465
samaraNW
Zakorzenienie

patrzcie na to : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=462658
gdzie jest granica ludzkiej głupoty?
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:39   #2466
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Einstein powiedział: "są dwie rzeczy, które nie mają granic: Wszechświat i ludzka głupota. Co do pierwszego są jeszcze wątpliwości"
Stary 2010-09-03, 15:48   #2467
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję za fachową opinię ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad tabletkami anty, głownie z powodów bardzo bolesnych miesiączek kiedy to gryzę ściany ;/ wiem że ciągłym braniem przeciwbólowych męczę serce i nie tylko, ale nie jestem w stanie przetrwać okresu bez co 3 godzinnej dawki np Ibupromu, czasem przez 4 dni trwania menstruacji... byłam z tym u dwóch ginekologów, i dowiedziałam się że taka moja natura niby przepisali jakieś tabletki ale w moim przypadku nic nie pomogły no i były to jakieś przeciwbólowe.

wiem że aby zacząć brać tabletki, lekarz musi najpierw zrobić odpowiednie badania i przeprowadzić z pacjentką wywiad, aby dopasować odpowiednie. Mowa jest o zwykłym badaniu ginekologicznym??

a wstawisz foteczki??? chociaż na chwilkę??
Wazny jest dokladny wywiad i ginekologicznie tez zbada. Niektorzy robia badanie poziomu hormonow ale to glownie przy podejrzeniu jakichs nieprawidlowosci endokrynologicznych. Wtedy wysylaja tez do endokrynologa na konsultacje
Po prostu najlepiej isc na wizyte i spokojnie porozmawiac. Pamietac tez trzeba koniecznie o zrobieniu testu ciazowego przed pierwsza tabletka (o ile sie oczywiscie wspolzyje)

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
patrzcie na to : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=462658
gdzie jest granica ludzkiej głupoty?
O jezu, fuuuu bleeeee

Mialam sie zdrzemnac teraz i wizaz mnie tak wciagnal ze siedze tu ponad 1,5 h...

A musze dzis zadbac troche o siebie:
prysznic z syrenka i bardzo nawilzajacym zelem do ciala
serum na biust
oliwka na reszte ciala
wlosy umyje czekoladowym szamponem lorys
potem naloze znow maske lorys na troche no i oczywscie zel z czarna rzepa
wypumeksuje stopy
na buzie maseczka oczyszczajaca
polkne moje nowe witaminy i wypije skrzyp z pokrzywka

A teraz ide po kaaaawe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 16:04   #2468
loluska
Zakorzenienie

Talullah
dzięki jak to dobrze mieć tu panią doktor

Stary 2010-09-03, 16:21   #2469
bita smietana
Zakorzenienie

Dziewczyny- dzięki za opinie o glince Już dowiedziałam się, że można ją zwilżać, i że to normalne przy ściąganiu skóry. Efekty po niej calkiem niezłe, chociaż nie tak dobre, jak po aspirynowej

KarolciaU2
, wkleisz może link do tych filmików z tańcem brzucha? Zawsze chciałam się nauczyć, a jak jeszcze wysmukla łydki...

Talullah Dzieki za napisanie o tabletkach! Sama biorę YAZ (już ok 1,5 roku) i tylko jedno mnie zastanawiało- pogłoski o trudnościach z zajściem w ciążę, czy o tym, że trzeba robić jakieś przerwy, żeby nie zaszkodzić organizmowi. Dzięki za wyjaśnienie!

Co do samych tabsów- nie miałam żadnych efektów ubocznych, nawet zeszczuplałam 1 kg dzieki moczopędnemu działaniu. Gładka cera, zero problemów z okresem Chociaż mam koleżankę, której te same szkodziły i musiała przerwać. Bardzi indywidualna sprawa
bita smietana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 16:44   #2470
KarolciaU2
Raczkowanie

Cytat:
166 mała jestem niestety..
ojej to Ty chudzinka jestes i mala nie jestes, to ja jestem mala, ale dobrze mi z tym, mezczyzni chca sie mna opiekowac dzieki temu

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Dziewczyny- dzięki za opinie o glince Już dowiedziałam się, że można ją zwilżać, i że to normalne przy ściąganiu skóry. Efekty po niej calkiem niezłe, chociaż nie tak dobre, jak po aspirynowej

KarolciaU2 , wkleisz może link do tych filmików z tańcem brzucha? Zawsze chciałam się nauczyć, a jak jeszcze wysmukla łydki...

Talullah Dzieki za napisanie o tabletkach! Sama biorę YAZ (już ok 1,5 roku) i tylko jedno mnie zastanawiało- pogłoski o trudnościach z zajściem w ciążę, czy o tym, że trzeba robić jakieś przerwy, żeby nie zaszkodzić organizmowi. Dzięki za wyjaśnienie!

Co do samych tabsów- nie miałam żadnych efektów ubocznych, nawet zeszczuplałam 1 kg dzieki moczopędnemu działaniu. Gładka cera, zero problemów z okresem Chociaż mam koleżankę, której te same szkodziły i musiała przerwać. Bardzi indywidualna sprawa
alez prosze to te linki:
http://www.youtube.com/watch?v=XOMtF6irGNg
na poczatek proponuje ta lekcje, potem bedzie latwiej robic inne wklejam tylko piersza czesc bo reszte latwo sama znajdziesz.
http://www.youtube.com/watch?v=In1bp...eature=related
ta daje niezly wycisk lydkom przygotuj sie na to ze bedziesz miec zakwasy!
http://www.youtube.com/watch?v=qsWK5...eature=related
a to jest fajne na ramiona i brzuch, na nogi zreszta tez

powodzenia i milych cwiczen zycze, mnie sie cwiczy swietnie

a co do tabletek anty, to ja bralam przez 5miesiecy harmonet, bardzo lagodne, zadnych skutkow ubocznych nie zaobserwowalam, i chyba do nich wroce bo znowu mam nieregularne okresy, spoznia mi sie juz ponad tydzien...
KarolciaU2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 16:53   #2471
magne
Zadomowienie

Co do bolesnych okresów to mnie zwykle nie bolą ,ale zdarza się ,żę 1 i2 dzień minimalnie odczuwam ból ,a ostatnio biorę tabletki z wiesiołka i żadnego bólu , po prostu żadnych oznak ,że okres się zbliża. Drugiego dnia robiłam ostry trening i wszystko było ok.
karolcia- mój chłopak ma ponad 190 i czuję się jeszcze mniejsza przy nim
loluska- ja nie mam teraz zdjeć niestety i przez dluzszy czas raczej nie bede miala bo od tabletek na włosy mam cerę tak okropną jakiej nigdy nie miałam.
A ja wiele słyszałam,że tabletki anty poprawiają wygląd cery. Ale czym to jest spowodowane ?
Stary 2010-09-03, 17:11   #2472
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do bolesnych okresów to mnie zwykle nie bolą ,ale zdarza się ,żę 1 i2 dzień minimalnie odczuwam ból ,a ostatnio biorę tabletki z wiesiołka i żadnego bólu , po prostu żadnych oznak ,że okres się zbliża. Drugiego dnia robiłam ostry trening i wszystko było ok.
karolcia- mój chłopak ma ponad 190 i czuję się jeszcze mniejsza przy nim
loluska- ja nie mam teraz zdjeć niestety i przez dluzszy czas raczej nie bede miala bo od tabletek na włosy mam cerę tak okropną jakiej nigdy nie miałam.
A ja wiele słyszałam,że tabletki anty poprawiają wygląd cery. Ale czym to jest spowodowane ?
Ja sie wypowiem
W etipatogenezie tradziku pospolitego (taki jest najczestszy wiec o nim powiem) bierze sie pod uwage osobnicza sklonnosc do nadmiernego wytwarzania loju i rogowacenia ujsc mieszkow wlosowych, role hormonow i role bakterii.

Rola hormonow - glownie androgeny dlatego ze komorki gruczolow lojowych maja receptory dla androgenow (tak w skrocie). Wiec preparaty antyandrogenowe znacznie zmniejszaja wydzielanie loju a co za tym idzie cera sie poprawia.

Takim glownym dermatologicznym srodkiem hormonalnym jest Diane.

Dobra, juz sie nie bede wymadrzac bo mnie z watku wyrzucicie

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2010-09-03 o 17:15
Stary 2010-09-03, 17:36   #2473
magne
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie wypowiem
W etipatogenezie tradziku pospolitego (taki jest najczestszy wiec o nim powiem) bierze sie pod uwage osobnicza sklonnosc do nadmiernego wytwarzania loju i rogowacenia ujsc mieszkow wlosowych, role hormonow i role bakterii.

Rola hormonow - glownie androgeny dlatego ze komorki gruczolow lojowych maja receptory dla androgenow (tak w skrocie). Wiec preparaty antyandrogenowe znacznie zmniejszaja wydzielanie loju a co za tym idzie cera sie poprawia.

Takim glownym dermatologicznym srodkiem hormonalnym jest Diane.

Dobra, juz sie nie bede wymadrzac bo mnie z watku wyrzucicie
własnie o tym przeczytałam na innym forum DZiękuję za wyjaśnienie. Ja się bardzo cieszę ,że jesteś ,przynajmniej mądrych rzeczy i pomocnych się dowiemy.
Stary 2010-09-03, 17:52   #2474
bita smietana
Zakorzenienie

Karolcia, dzięki Dzisiaj wieczorem bedę gwiazdą Bollywood
bita smietana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:55   #2475
Soph
Zakorzenienie

hej
zaliczyłam szkołę, zrobiłam ciasto i teraz wizaż

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 18:36   #2476
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Musze sie pochwalic ze zdalam dzis transfuzjologie

Co do kremu BB - mam go od 2 dni i musze powiedziec ze dzialanie fajne. Podoba mi sie to ze smaruje sie tylko nim i gotowe, 2 razy mniej czasu mi to zajmuje a dla mnie to rano wazne.
Gratulacje
i dziękuję za zaproszenie
śliczna jesteś i rzeczywiście nie wyglądasz na swój wiek

A ja mam jeszcze pytanie co do BB - jak sobie radzi z cieniami pod oczami? (no chyba że jesteś szczęśliwą ich nie-posiadaczką )

Cytat:
:O Ale jestem zaskoczona. Ważę 44 kg , nie mam pojęcia jak ta waga ze mnie spadła.. Jak założę obcasy to będe miała wymarzone nogi
Aaale Ty jesteś chudzina

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
hej
zaliczyłam szkołę, zrobiłam ciasto i teraz wizaż
A ja zaliczyłam szkołę i zrobiłam moją uukochaną grecką salatkę i się obżeram na noc

Jak wrzucę zdjecia botków na kompa to wstawię ;D

Kupiłam dzisiaj zapas nawilżających maseczek z Perfecty - aloes + kwiat pomarańczy, takie małe zielone saszetki. Nie wiecie może czy sprzedają ją w jakiś większych opakowaniach? Bo ją uwielbiam a takie kupowanie co chwilę saszetek raczej się nie opłaca
Coldplay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:49   #2477
Shadii
Wtajemniczenie

Cześć, Dziewczyny!
Cytat:
efekt po BP jest super ja płaciłam niecałe 40 zl z przesylka z all, jednak musze powiedziec ze zawiodlam sie ;/ od 3 tygodni nie uzywam juz tego zelu, musialam chwilowo zaprzestac no i wydaje mi się ze efekt juz nie jest tak widoczny ;/ myślałam ze na dluzej pozostaną bielutkie... wy tez tak macie??
Też. Zauważyłam, że np. zakładam nakładki przez miesiąc - jeśli robię przerwę na jakiś czas, to zęby szybko wracają do poprzedniego stanu. Po prostu MUSI się zakończyć wybielanie, całkiem, tak mi się przynajmniej wydaje....
Zaraz będzie fotka butów, tylko przerzucę z telefonu
EDIT:
proszę

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2010-09-03 o 18:56
Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:02   #2478
Soph
Zakorzenienie

Coldplay
a jaka to sałatka ?
z serem feta?

wczoraj też była pielęgnacja, ale nie napisałam co
głownie zadbałam o włosy (rycyna, później nafta z żółtkiem,
mycie szamponem ziołowym i glorią, maska Avon Planet SPA),
na całe ciało olejek z YR

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2010-09-03, 19:12   #2479
Shadii
Wtajemniczenie

Ooo, ja też sobie grecką zrobię
Ale na razie maluję paznokcie u stóp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:37   #2480
shine91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie W.
Wątek idealny dla mnie, szczególnie ostatnio. Aż mnie skręca jak o tym myśle ale musze tu wylać swoje żale
Odkąd pamiętam miałam fioła na punkcie włosów, tabsy(inneov,skrzyp tego typu) + profesjonalne kosmetyki, wolałam sobie czegoś odmówić, ale kase na produkty do włosów zawsze znajdowałam. Fryzjerka do której chodziłam tak mi spiep*&^%$ włosy(zawsze mam balejaż blond) że musiałam farbować dzień po dniu(dokładniej rozjaśniać). Z moich włosów za łopatki został jeden wielki puch- jezeli je wyprostowałam było ok, ale po samym wysuszeniu istne siano A niestety musiałam pofarbować je nastepnego dnia bo szłam na wesele z chłopakiem, z którym dopiero co zaczynałam sie spotkać(mój obecny tż)
Postawiłam na zdrowe włosy więc poszłam juz do innej fryzjerki zeby sciela mi za ramiona to uciapała mi do połowy szyi MASAKRA. Nigdy nie miałam tak krótkich włosów! Mało tego, ostatnio poszłam znowu na balejaz dodam ze do nowej fryzjerki z balejazu blon zrobił sie balejaz brazowy! Mam jakiegos pecha, za tydzien ide dorobic blond pasemka do swojej sprawdzonej fryzjerki ktorej juz chyba nigdy nie zmienie Teraz codziennie masuje glowe bo slyszałam ze to pobudza wzrost cebulek i biore skrzyp polny nie wiem co zrobic zeby szybciej rosły...

wracając do produktow pielegnacyjnych- na szorstką skóre stóp i piet polecam krem apteczny- Oxedermil kosztuje 23 zl ale jest rewelacyjny!! + na noc bielendy maska na ręce i nogi(ok 11zł)

jeśli chodzi o cerę to miałam problematyczną, duzo zaskórników, krostek polecono mi dermatologa w Warszawie, nie wiem czy moge tu pisac nazwisko, ale zrobił cudo z moja cerą:O wystarczyły 2 wizyty i rewelacja, w ogole nie przepisuje antybiotykow do łykania tylko maści robione na zamowienie ktore i tak kosztuja 5 zł na recepte, a wizyta u niego chyba 140 ale naprawde warto.
2 wizyty? Wow, zazdroszczę

Też mam bardzo problematyczną cerę. Z trądzikiem (głównie zaskórniki) walczę już kilka lat. Od roku chodzę do rzekomo najlepszej dermatolog w Krakowie. Za wizytę płacę 100zł. Ale niestety efektów jak na razie nie widać.
Może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby?
shine91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:44   #2481
Nulka93
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie..być może już takie padło
Może wie któraś z was co jest lepsze na włosy i paznokcie? wybrałybyście regital czy skrzypovitę?
chodzi mi tu o takie ogólne wzmocnienie

Nulka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:04   #2482
Soph
Zakorzenienie

znów kupiłam lakier do paznokci...
już 3 miętowy ....

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2010-09-03, 20:22   #2483
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dziewczyny muszę Wam poiwedzieć, że po czekoladowym lorysie moje włosy są cudowne!! I to dzięki Wizażowi o nim się dowiedziałam

Ja planuje kupić teraz belisse detox Jakaś nowość, teraz mam skrzypovite
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 20:24   #2484
ramoncia217
Wtajemniczenie

a ja dziś zrobiłam
relaksacyjną kapiel
masaż syrenką
maseczke odżywczą z perfkty
opiłowałam paznokcie
nałożyłam balsam na usta z ziaji

ja poszukuje ładnego brązu z lakierów do paznokci
Stary 2010-09-03, 21:09   #2485
ewcia19
Rozeznanie

Ja się ostatnio nie pielęgnuje, mam leniaaaaaaa tylko takie podstawy, nawet ćwiczyć mi się nie chce

Staram się bo warto!

ewcia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:27   #2486
KarolciaU2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shine91 Pokaż wiadomość
2 wizyty? Wow, zazdroszczę

Też mam bardzo problematyczną cerę. Z trądzikiem (głównie zaskórniki) walczę już kilka lat. Od roku chodzę do rzekomo najlepszej dermatolog w Krakowie. Za wizytę płacę 100zł. Ale niestety efektów jak na razie nie widać.
Może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby?
pytanie jak dlugo dokladnie sie meczysz i jaki to rodzaj tradziku i jak bardzo jest nasilony? a takze czy stac Cie na dosyc kosztowne kuracje dochodzace nawet do 200zl na miesiac i ciagnace sie przynajmniej pol roku... bo rozwiazaniem sa tu retinoidy, nie wiem czy o nich slyszalas...
Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
znów kupiłam lakier do paznokci...
już 3 miętowy ....
a gdzie Ty te mietowe kupujesz, bo tez chce taki

bita smietana nie ma za co

ja juz po spa, paznokcie pomalowane na kolor fuksji, uwielbiam, moj ulubiony byla maseczka z zielonej glinki, masaz gabka, ale to codziennie robie, balsamu tez uzywam codziennie, weszlo mi to w nawyk
KarolciaU2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 21:34   #2487
judus
Rozeznanie

GG do judus

Normalnie szlag mnie zaraz jakiś strzeli, próbuję napisać wiadomość i już kilka razy skasowałam dość długą wypowiedź więc teraz tylko w skrócie:
dodaja spóźnione ale szczere Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!
HelloKitty mam dokładnie te same wymiary co ty łącznie z nr-em buta i wydaje mi się że nie będziesz miała problemów z kupnem butów w tym rozmiarze i tak jak dziewczyny mówią na wyprzedarzach głównie nasze nr-y zostają. Ostatnio widziałąm fajne szare w CCC za 39zł.
A co do ogólnego wyglądu to sobie się podobam poza nogami oczywiście ale tu chyba nikomu nie dogodzi a ja boję się że stracę swój biust jeśli postaram się to zmienić i postanowiłam siebie zaakceptować
jennifer na przyspieszenie porostu włosów warto jest zrobić włosom kurację dotleniającą, dobra też jest kuracja z czarnej rzepy i olejku rycynowego, najlepsze rezultaty daje wcieranie tych specyfików w skórę głowy żeby cebulki pobudziły do wzrostu włosy..
loluska ja też biorę tabletki i nie narezkam okres mi sie ustabilizował i teraz czuję się o niebo lepiej w trakcie @. Włosy mi wypadają ale to zawsze mnie prześladowało, więc nie zwalałabym na hormony w całości poza tym nie przytyłam, i mój ginekolog powiedział że teraz tabletki są tak robione aby nie robiły krzywdy organizmowi i ja mu wierzę, aha...piersi tez zwiększają rozmiar
ja dziś pielęgnację dopiero zamierzam zacząć a za mną już:
BP
oleje na końcówkach
manicure
serum na biust
depilację wąsika
planuję:
masaż syrenką
balsam
serum na biust
krem nawilżający do stóp
pasta cynkowa

PS
tillavanilla masz cudownego synka i sama śliczna jesteś i masz piękne włosy takie błyszczące i w takiej fryzurce Ci bardzo ładnie ja bym się zastanowiła nad bobem ale takim na Twojej długości włosów te fryzurki mają jednak w sobie taki pazur
pilnie się uczę
oszczędzam
prowadzę zdrowy tryb życia
właściwie zarządzam czasem
judus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:09   #2488
jennifer777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judus Pokaż wiadomość
jennifer na przyspieszenie porostu włosów warto jest zrobić włosom kurację dotleniającą, dobra też jest kuracja z czarnej rzepy i olejku rycynowego, najlepsze rezultaty daje wcieranie tych specyfików w skórę głowy żeby cebulki pobudziły do wzrostu włosy..
Kuracja dotleniająca? a na czym ona polega
Dziewczyny albo ja jestem nienormalna albo juz sama nie wiem, macie tak czasami, że jak czujecie sie źle ze sobą/brzydko itd bo chyba kazda kobieta tak ma, to wpływa do destruktywnie na wasz związek? Ja mam tak dzisiaj, nie wiem czemu ale tż doprowadzał mnie do szewskiej pasji ;/ żartował z rzeczy które bawią nas na co dzień, a mnie jakos denerwował...czuje sie okropnie przez te włosy/brak solarium i relaksu.. Mój chłopak niesamowicie o siebie dba, poprosił mnie dzisiaj żebym posmarowała mu buzie kremem, co jest zwyczajną pielęgnacją zarówno u mężczyzn jak i kobiet a wydało mi sie to jakies niemęskie wrecz odpychajace... a moze to tabletki anty tak na mnie działają:confus ed:
Stary 2010-09-03, 22:41   #2489
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
Kuracja dotleniająca? a na czym ona polega
Dziewczyny albo ja jestem nienormalna albo juz sama nie wiem, macie tak czasami, że jak czujecie sie źle ze sobą/brzydko itd bo chyba kazda kobieta tak ma, to wpływa do destruktywnie na wasz związek? Ja mam tak dzisiaj, nie wiem czemu ale tż doprowadzał mnie do szewskiej pasji ;/ żartował z rzeczy które bawią nas na co dzień, a mnie jakos denerwował...czuje sie okropnie przez te włosy/brak solarium i relaksu.. Mój chłopak niesamowicie o siebie dba, poprosił mnie dzisiaj żebym posmarowała mu buzie kremem, co jest zwyczajną pielęgnacją zarówno u mężczyzn jak i kobiet a wydało mi sie to jakies niemęskie wrecz odpychajace... a moze to tabletki anty tak na mnie działają:confus ed:
Czasem też się tak czuję Staraj się nie okazywać tego TŻowi, bo to minie, a lepiej uniknąć nieporozumień i kłótni z tego powodu (mówię na podstawie własnego doświadczenia ).

Stary 2010-09-03, 22:50   #2490
angelinmyheart
Zakorzenienie

jennifer777 ja też tak czasem mam. Chyba to normalne u kobiet.

Ja to teraz złapałam doła, bo żadne plany na weekend mi nie wychodzą. Dzisiaj planowałam z Tż spędzić we dwoje wieczór to jego ojciec poprosił go, czy może z nim pójść na mecz. A jutro chciałam gdzieś jechać to nie ma kasy i nie za bardzo mu się chce. Ech... może chociaż z niedzielą coś wyjdzie, a to podobno ostatki ładnej pogody.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości