Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 22:04   #961
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Naked gratuluje ślicznego Filusia

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy czujecie takie dziwne ruchy dziecka jakby główką chciało się wydostać albo zrobić dziurę tam na dole? Ja mam tak od tygodnia?
Mam takie coś jak opisujesz, do tego okropne bóle w kroczu. Ale podobno nic się u mnie nie dzieje - tak mi wczoraj lekarz powiedział. A moja młoda szaleje jak dzika.

----------------------------------
Ja sobie dzisiaj zafundowałam przyjemność i zrobiłam paciorkowca. Wyniki mam w środę, zrobiłam prywatnie (bo moja ginka na urlopie i nie wiadomo czy zdążę do niej a po co mi mają dziecko faszerować antybiotykami). No i kupiłam sobie dzisiaj torebkę a co

Spakowałam też obie torby do szpitala - dla mnie i dla małej. Ta dla małej jest większa Z tym, że nie pakowałam żadnych ubrań, chyba przygotuję w domu i zostawię na wierzchu, tż mi przywiezie przed samym wyjściem ze szpitala - tak samo jak nosidełko dla małej i śpiworek (bo w coś ją będę musiała ubrać na transport). Torby zamierzam już wrzucić do bagażnika - wraz z kompletem badań, bo zaczynam się bać, że jakby co.. to wiadomo

No i teraz rozpocznie się już tylko to czekanie...
Stary 2010-09-03, 22:14   #962
martynka81
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja więcej dziś nie napiszę, bo przeryczałam cały dzień z moim małym Chyba zaczynają się kolki, nie wiem już, jak mu pomóc, ogłuchłam od krzyku normalnie. No i moje poczucie wartości jako matki spadło do poziomu zerowego. Pewnie też zasługa hormonów. No nic, nie straszę więcej, jutro musi być lepiej, bo jutro idziemy na pierwszy spacer
trzymaj się Pomi, mam nadzieję, że małemu przejdzie szybciutko.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka;21846395[SIZE=4
]
[/SIZE]
Wrocilam z wizyty. Maly znow sie leni i malo przybiera...
37tydzien i 2200gr, ech.. to mniej niz wasze dzieciaki w 33tyg...
zmartwilam sie. jest mniejszy o jakies 3tygodnie..
poza tym rozwarcie 1.5cm, szyjka skrocona plus jakies zapalenie. musialam zrobic posiew..

Chyba musze sobie poryczec dla oczyszczenia.
nie ryczeć mi tu kochana, tylko zasuwaj sobie zrobić kaszkę i wsuwaj, Alek na pewno bardzo je lubi i dlatego tak na nich przybrał w szpitalu będzie dobrze - musi być . A może ta glukoza, którą piłaś wcześniej pomoże, co ???
Trzymam za was kciuki kochani

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
No niestety, ginka potwierdziła moje obserwacje, mała siedzi główką do góry. Niby czułam to i miałam świadomość, ale jak mi potwierdziła to jakoś posmutniałam. Właśnie jestem w połowie gorzkiej czekoladki na rozpacz.

Poza tym wszystko dobrze, 2100g w 33tc, wymiary tak na 33/34tc.

Powiedziała że pierwiastki powinny się obrócić do 34tc to nam zostało raptem tydzień. I tak mówi mi żebym się powoli szykowała na cc.
Powiedziałam jej, że nic z tego, że idę do domu i będę poważnie jeszcze z dzieckiem rozmawiać.

Ee, idę sobie...
jeszcze się może obróci u Gabisun była taka sytuacja z tego co pamiętam, że mała się jakoś pod koniec obróciła, także główka do góry

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szpitala i mam wiadomość od Ycnan

"Ja nadal bez dzieciątka skurcze paskudne mam co dwie minuty,kroplówkę z oxy,ale rozwarcie nadal minimalne.Każą czekać,a ja mam dośc bom głodna:P"
oj biedna, nie dość że się tyle już męczy to jeszcze głodna. mam nadzieję, że szybko się coś rozwinie i Borysek zawita jeszcze dziś do nas .

ciekawe co u Gabi???

Kasieńka - jak tam po KTG???
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 02:31   #963
camillet
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Nie mogę spać więc postanowiałm sie tu zalogować , witam Was mamusie.
U mnie 34+5, ale widze ze ja tu chyba najmniej zaawansowana jest jakis maluszek który ma się przywitać z mamą w październiku?

Edytowane przez camillet
Czas edycji: 2010-09-04 o 02:41
camillet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 07:37   #964
elenka1
Rozeznanie

witam z rana

i co z gabi i ycnan??? ciekawe czy ktoras juz tuli malenstwo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 08:32   #965
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Myślałam, ze już będą nowe dobre wiadomości o powiększeniu naszej populacji

U mnie dziś początek 9 m-ca

camillet - witaj
Połowa z nas ma termin na październik (jest lista na 1-szej str.)

Klarissa - jak już wszystko dla maluszka zakupione, pokoik przygotowany, torby spakowane, a tp tuż, tuż, to pozostaje odliczanie
Stary 2010-09-04, 08:35   #966
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Naked gratulacje Kochana

Gabi Ycnan cały czas trzymamy kciuki

pomidorko walcz. Niestety chłopcy podobno mają częściej kolki niż dziewczynki Moja mama zawsze mówiła że trzeba być cierpliwym i nauczyć się masować dziecku brzusio w jednym kierunku, okrągłymi ruchami

Wczoraj zaczepił nas inny sąsiad i jak się okazało co najmniej 3 osoby dzwoniły na Straż Miejską w sprawie tego psa, I jak tak dalej pójdzie to pójdziemy wszyscy i złożymy te zeznania bo już się nie da z tym gościem rozmawiać.

Jadę zaraz na zakupy z TZ bo dziś mam gośći Dostałam za***isty zegarek na urodzinki od męża Wprawdzie one są za 4 dni ale już mi dał
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 08:39   #967
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam ze szpitala i mam wiadomość od Ycnan

"Ja nadal bez dzieciątka skurcze paskudne mam co dwie minuty,kroplówkę z oxy,ale rozwarcie nadal minimalne.Każą czekać,a ja mam dośc bom głodna:P"
biedactwo, ciekawe jak tam teraz mam nadzije ze tuli dzieciatko...

a co z gabisun?

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Naked- gratulacje !!!!!dla Ciebie i FILIPKA

A my dziś byliśmy w przychodni na ważeniu Milenki i przybrała na wadze przez tydzień 180g jak wychodziłysmy ze szpitala miała 2620, teraz 2800g czyli 180g
własnie przeczytałam, że W pierwszych czterech miesiącach malec przybiera 120–225 g na tydzień. Więc cieszę się, że jest OK
superrr fajnie przytyla :P
Stary 2010-09-04, 09:01   #968
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć
Witam w sobotni poranek
Myślałam, że jak wstanę, to już będą wieści od Gabi i Ycnan...
Niemniej jednak trzymam kciuki i mam nadzieję, że dziewczyny (a przynajmniej Ycnan, bo ona się męczyła od rana) już tulą swoje dzieciaczki...

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość
Nie mogę spać więc postanowiłam się tu zalogować , witam Was mamusie.
U mnie 34+5, ale widzę, że ja tu chyba najmniej zaawansowana jest jakiś maluszek który ma się przywitać z mamą w październiku?
Witaj
napisz coś więcej o sobie
I zachęcamy do aktywności w wątku
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 09:34   #969
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Czesc Nierozpakowne

Korzystam z okazji, ze moi goscie jeszcze spia i pewnie jeszcze pospią... conajmniej do 11 (jeeej pomyslec, ze kiedys tez tak mogłam ) i zagladam co tam u Was....

Widze, ze njusow od gabisun i ycnan brak... albo nasze dyzrunym tez dzis sie dobrze spi jesli im sie dobrze spi niech spia... niedlugo sie to skonczy bo jak tak sobie czytam ten opisy "ROZPAKOWANYCH" to mam wrazenie ze zbliza sie istny horror... dzieci płaczą, one płaczą... jakis kosmos... to chyba bycie w ciazy przy tym to pikuś

no nic Mamuski rozpakowane trzymam za Was kciuki i zycze wiecej wytrwalosci!!! na pocieszenie dodam, ze prawdopodobnie dołacze juz bardzo wkrótce do Waszego grona "MATEK -> "

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-09-04 o 09:39
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 09:43   #970
camillet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Witaj
napisz coś więcej o sobie
I zachęcamy do aktywności w wątku
Więc jak juz pisałam jestem w końcówce 35 tygodnia, czekamy na upragnionego synka Wojtusia, to nasza 3 ciąża, ale nie mamy jeszcze dzidziusia...
Jesteśmy małżeństwem ponad rok a parą ponad 7 lat. oboje zwariowani na punkcie maluszka w brzuszku, nie możemy się już doczekać spotkania!!

Wojtuś na ten moment waży ok 2600 (info z poniedziałku), mam nadzieję, że nie urodzi się takim klocuszkiem jak tatuś, który miał 4500
bo mam zamiar rodzić sn, póki co nie ma przeciwskazań, z tym że mały jest wyjątkowym wierciochem o boje się żeby czegoś nie pokombinował, łądnie go proszę żeby został tam gdzie jest ale co rusz jest na innym boczku więc boje się żeby nie fiknął w poprzek

może tyle na początek, a i jak widac straszna ze mnie gaduła (pisarka)

trzymam kciuki za rodzące mamusie i pozdrawiam te jeszcze w dwupakach!! życze miłego dnia!!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

znalazłam listę!! bardzo dużo Was tutaj!! super aktywne forum, szkoda że wczesniej nie trafiłam, i widzę że na 11.10 nie jestem sama
Stary 2010-09-04, 09:53   #971
kasienka1701
Zadomowienie

Witam

Mam wiadomość od Ycnan(niestety z wczoraj(22:30) i nie za dobrą):

"Jednak dziś nie urodzę.Lekarze dopiero teraz wpadli na genialny pomysł,żeby zrobić usg i okazało sie,że ilość wód mam nadal prawidłową,a pęcherz musiał pęknąć gdzieś u góry,więc się będą wody lały.Leżę na patologii,bo chcą jak najdłużej mnie przetrzymać,bo zawsze to lepiej dla dziecka."

Sorki,że przekazuję dopiero teraz,ale poszłam wczesnie spać,bo nie bardzo się czułam.Mam nadzieje,że dziś już u niej lepiej

Od gabisun na razie też nie mam żadnych wieści.

Wczoraj byłam na Ktg,wszystko w porządku,ale położna mi powiedziała,że ze względu na to moje zapalenie oskrzeli lepiej,żebym jeszcze przez najbliższy tydzień nie rodziła,bo dziecko może sie z infekcją urodzić i będzie źle.Także przez najbliższy tydzień muszę się ostatecznie wykurować i zaciskać nogi....

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-09-04 o 09:57
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 09:56   #972
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
na pocieszenie dodam, ze prawdopodobnie dołacze juz bardzo wkrótce do Waszego grona "MATEK -> "
Powinnaś się cieszyć
Ja przyznam szczerze, że myślałam, że cc będę miała już ok. 6września... A muszę czekać do 20go
No i teraz mam nadzieję, że wytrzymam, bo mój lekarz ma dyżury tylko w poniedziałki (24h), a na codzień jest w szpitalu tylko w godzinach dopołudniowych... A nie chciałabym powierzać swojego losu komuś innemu

Cytat:
Więc jak juz pisałam jestem w końcówce 35 tygodnia, czekamy na upragnionego synka Wojtusia, to nasza 3 ciąża, ale nie mamy jeszcze dzidziusia...
Jesteśmy małżeństwem ponad rok a parą ponad 7 lat. oboje zwariowani na punkcie maluszka w brzuszku, nie możemy się już doczekać spotkania!!

Wojtuś na ten moment waży ok 2600 (info z poniedziałku), mam nadzieję, że nie urodzi się takim klocuszkiem jak tatuś, który miał 4500
bo mam zamiar rodzić sn, póki co nie ma przeciwskazań, z tym że mały jest wyjątkowym wierciochem o boje się żeby czegoś nie pokombinował, łądnie go proszę żeby został tam gdzie jest ale co rusz jest na innym boczku więc boje się żeby nie fiknął w poprzek

może tyle na początek, a i jak widac straszna ze mnie gaduła (pisarka)

trzymam kciuki za rodzące mamusie i pozdrawiam te jeszcze w dwupakach!! życze miłego dnia!!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

znalazłam listę!! bardzo dużo Was tutaj!! super aktywne forum, szkoda że wczesniej nie trafiłam, i widzę że na 11.10 nie jestem sama
camillet - widzę, że sporo przeszłaś, ale cieszę się, że tym razem się udało Trzymam kciuki no i pisz, pisz....
My tylko tak sobie narzekamy, że nadążyć z czytaniem nie możemy, ale lepsze to, niż ciągła cisza na forum
Stary 2010-09-04, 09:58   #973
martynka81
Rozeznanie

Witam się z rańca

Widzę, że nadal nie ma wieści od dziewczyn, no nic poczekamy na dyżurne może mają jakieś świeże info

a ja zła jestem.....mąż miał mieć wolne i dziś i jutro (zazwyczaj pracuje albo w sb, albo w nd), zaplanowaliśmy sobie ostatnie zakupy zanim Młody się pojawi no i tak się cieszyłam że cały weekend będziemy razem a tu . O 9 zadzwoniła jego koleżanka, która dziś miała pracować (zresztą to ze względu na jej jakieś plany tak się umówili), że ona nie może bo coś tam, coś tam .......... i musiał mąż lecieć do roboty, fakt tylko do 14, ale ona chyba nie wie że kobietom w ciąży się tak nie robi i to w ostatniej chwili , , bo hormony buzują i teraz jestem . A dodam tylko, że nie pierwszy raz tak zrobiła, że najpierw się umawiała, że to ona przyjdzie, a później rano dzwoniła, że jednak nie może, no co za baba...............
Oj wiem że to może drobnostka, w sumie się nic nie stało ale się wygadałam chociaż i już mi trochę lepiej.

witam nową mamusię na wątku

Mszu a może nasze dyżurne też rodzić pojechały, tak solidarnie z dziewczynami , no może nie Kalex, bo ona ma termin dopiero na październik, to lepiej niech sobie posiedzi jeszcze 2w1, ale Kasieńka , kto wie

EDIT: właśnie widzę, że nasza Kasieńka jest w dwupaku wciąż, no i z tego co piszesz to na pewno lepiej żebyś się najpierw wykurowała , także kuruj się i zaciskaj nóżki kochana

Edit2: Ycnan - trzymamy kciuki za Ciebie i Boryska

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-09-04 o 10:07
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 09:59   #974
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

"Jednak dziś nie urodzę.Lekarze dopiero teraz wpadli na genialny pomysł,żeby zrobić usg i okazało sie,że ilość wód mam nadal prawidłową,a pęcherz musiał pęknąć gdzieś u góry,więc się będą wody lały.Leżę na patologii,bo chcą jak najdłużej mnie przetrzymać,bo zawsze to lepiej dla dziecka."
Oj biedna.... Tyle się męczyła i nic z tego? Przecież to końcówka 38tc, a ciąża już donoszona... Nie rozumiem...
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Przesyłam pozytywne fluidki
Stary 2010-09-04, 10:09   #975
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Sorki,że przekazuję dopiero teraz,ale poszłam wczesnie spać,bo nie bardzo się czułam.Mam nadzieje,że dziś już u niej lepiej

Wczoraj byłam na Ktg,wszystko w porządku,ale położna mi powiedziała,że ze względu na to moje zapalenie oskrzeli lepiej,żebym jeszcze przez najbliższy tydzień nie rodziła,bo dziecko może sie z infekcją urodzić i będzie źle.Także przez najbliższy tydzień muszę się ostatecznie wykurować i zaciskać nogi....

Biedulka ycnan. Podali jej oksytocynę, skurcze silne, a teraz taka decyzja.
To jednak potwierdza to co usłyszałam w SR, że najlepiej urodzić w 40 t.c. a nie wcześniej nawet jak już ciąża jest właściwie donoszona.

Kasiu - dobrze, że na ktg wszystko w porządku. Trzymam kciuki, żeby infekcja poszła precz
Stary 2010-09-04, 10:14   #976
bordowa
Wtajemniczenie

Biedna ycnan

Melduję, że dziś w nocy ani razu Aśka nie dostała mleka z butli Chyba rozkręca mi się produkcja
Stary 2010-09-04, 10:14   #977
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
\
no nic Mamuski rozpakowane trzymam za Was kciuki i zycze wiecej wytrwalosci!!! na pocieszenie dodam, ze prawdopodobnie dołacze juz bardzo wkrótce do Waszego grona "MATEK -> "
ja od poczatku mowilam ze porod to pikus w porównaniu do bycia mama - pan pikus :P

Cytat:
Witam

[SIZE=4][COLOR=Red]Mam wiadomość od Ycnan(niestety z wczoraj(22:30) i nie za dobrą):

]
biedactwo... trzymam kciuki...
Stary 2010-09-04, 10:16   #978
camillet
Raczkowanie

Oj , musze się nauczyć tego forum....napiusałam posta, chciałam zaytowac fragment wypowiedzi jedenj z Was i zeżarło wszystko a nie zacytował sie fragment tylko cały post ;/ popierdółka prosi o małe wskazówki

mam nadzieję, że Ycan urodzi szybko, nie sądziłam że można tyle czekać że skurczami

teraz jak odpowiadam to nie widzę postów ale pierdoła ze mnie, jednak co forum to inne a jak się człowiek przyzwyczai do innego "modelu" to naciska jak przysłowiowy pies pawłowa
Stary 2010-09-04, 10:18   #979
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Melduję, że dziś w nocy ani razu Aśka nie dostała mleka z butli Chyba rozkręca mi się produkcja
Super
Stary 2010-09-04, 10:18   #980
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewuszki u mnie dzisiaj dzień skurczowo-bólowo-@, oj coraz częściej się mi one zdarzają

Cytat:
Nie mogę spać więc postanowiałm sie tu zalogować , witam Was mamusie.
U mnie 34+5, ale widze ze ja tu chyba najmniej zaawansowana jest jakis maluszek który ma się przywitać z mamą w październiku?
Witamy i zapraszamy di INTENSYWNEJ dyskusji

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jadę zaraz na zakupy z TZ bo dziś mam gośći Dostałam za***isty zegarek na urodzinki od męża Wprawdzie one są za 4 dni ale już mi dał
Oj ale masz się fajnie, to ty też panna jesteś ja mam urodzinki za 15 dni, ciekawe co moje kochanie wymyśli (no chyba,że już na porodówce będę )

Cytat:
Witam

No to kochana, kuruj się, zaciskaj nogi i przygotowywuj się do porodu

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Oj biedna.... Tyle się męczyła i nic z tego? Przecież to końcówka 38tc, a ciąża już donoszona... Nie rozumiem...
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Przesyłam pozytywne fluidki
Wiesz co też dla mnie to dziwne bo ja jestem z moją ginką na cc umówiona jak będę miała dokładnie 37t6d. Coś mi się wydaje,że znów wszystko rozbija się o kasę....szpital chce naciągnąć NFZ kosztem pacjentów, a potem dziwić się że są limity i brak kasy na leczenie.

A miałam was zapytać już dawno....od dłuższego czasu mam lewą pierś taką bardziej tkliwą w jednym miejscu na dole, na otoczce. Co ciekawe to ta z której prawie wogóle mi siara nie leci. Macie coś podobnego? Za każdym razem co jestem u ginki to zapominam spytać bo zapominam. Generalnie nic nie boli, dopiero jak dotknę to takie uczucie jakby ...no nie wiem podrażniona była
Stary 2010-09-04, 10:22   #981
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Oj , musze się nauczyć tego forum....napiusałam posta, chciałam zaytowac fragment wypowiedzi jedenj z Was i zeżarło wszystko a nie zacytował sie fragment tylko cały post ;/ popierdółka prosi o małe wskazówki
Cytujesz całego posta i potem wywalasz co nieporzebne, pamiętając, by zostawić te kwadratowe nawiasy... Cytat musi zaczynać się słowem QUOTE w nawiasach [] i kończyć [/QUOTE] też w nawiasach

Możesz też cytować kilka wypowiedzi naraz wciskając pod daną wypowiedzią taki kwadracik w środku (między cytuj a odp.), a potem kliknąć odpowiedz...
Stary 2010-09-04, 10:23   #982
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
na pocieszenie dodam, ze prawdopodobnie dołacze juz bardzo wkrótce do Waszego grona "MATEK -> "
a co- masz jakieś objawy?
Cytat:
Witam

biedactwo...
a u Ciebie dziś lepiej?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 10:24   #983
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A miałam was zapytać już dawno....od dłuższego czasu mam lewą pierś taką bardziej tkliwą w jednym miejscu na dole, na otoczce.
Ja czasem mam bardzo tkliwe otoczki... A siary nie mam wcale... Czasem tylko zaschnięte białe grudki...
Stary 2010-09-04, 10:24   #984
Zuziczka
Rozeznanie

Dzieki za wsparcie Dziewczyny.

Trzymamy sie jakos, choc nie wyobrazam sobie, ze Olo urodzi sie taki 2kg...
Lekarz mowil,ze on nie ma szans nadrobic tych kilogramow i wielkoludem to on nie bedzie po urodzeniu. Wazne zeby zdrowy byl tylko.
No i mamy wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie; lekarz mowil, ze tak by bylo najlepiej. Ciekawe. Rozwarcie mi sie bezbolowo powieksza (teraz juz na 1,5cm) to skad mam wiedziec ile ja wytrzymam?

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
nie ryczeć mi tu kochana, tylko zasuwaj sobie zrobić kaszkę i wsuwaj, Alek na pewno bardzo je lubi i dlatego tak na nich przybrał w szpitalu będzie dobrze - musi być . A może ta glukoza, którą piłaś wcześniej pomoże, co ???
Trzymam za was kciuki kochani
Martynka- dzieki Kochana. Glukoze wlasnie zaczelam znowu wpylac, bleee.

Biedna Ycnan- trzymamy kciuki! Pewnie ja w niepewnosci i glodzie trzymaja. Dasz rade Mamusiu!!!

Kasienka- kuruj sie!

Ciekawe jak tam Gabi- cos sie nie odzywa, nie?
No i nasz Naked z Filusiem
Stary 2010-09-04, 10:26   #985
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Fantastycznie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A miałam was zapytać już dawno....od dłuższego czasu mam lewą pierś taką bardziej tkliwą w jednym miejscu na dole, na otoczce. Co ciekawe to ta z której prawie wogóle mi siara nie leci. Macie coś podobnego? Za każdym razem co jestem u ginki to zapominam spytać bo zapominam. Generalnie nic nie boli, dopiero jak dotknę to takie uczucie jakby ...no nie wiem podrażniona była
Nie pomogę, bo tak nie mam.
Ja wyciągam te moje nieszczęsne brodawki i wtedy tak mi się siara zbiera w tych osłonkach i jest jej naprawdę sporo...

Co do umówionej cesarki to ja gdybym musiała mieć cc to chcialabym mieć je zaplanowane nie wcześniej niż w 39 t.c. bo skoro dziecko nie pcha się jeszcze na ten świat to po co je za wcześnie wyciągać może właśnie potrzebuje tam jezszcze posiedzieć
Stary 2010-09-04, 10:28   #986
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Lekarz mowil,ze on nie ma szans nadrobic tych kilogramow i wielkoludem to on nie bedzie po urodzeniu.
najwyżej nadrobi po urodzeniu
U znajomej kilka m-cy temu robili cesarkę chyba pod koniec 8 m-ca, bo właśnie mała nie chciała przybierać na wadze. Urodziła się z wagą 1700g, ale teraz zdrowo rośnie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 10:32   #987
Majka232
Zakorzenienie

Zuziczka - a Twoje łożysko jest wydolne i przez nie wszystko co trzeba dociera do dziecka?
Synek na pewno troszkę przybierze, a po urodzeniu rodzice zadbają o to żeby ładnie przybierał i będzie w porządku. Zobaczysz, od cyca go nie oderwiesz
Stary 2010-09-04, 10:35   #988
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Klarissa - jak już wszystko dla maluszka zakupione, pokoik przygotowany, torby spakowane, a tp tuż, tuż, to pozostaje odliczanie
Raz, dwa, trzy.. boję się żebym do jakiegoś biliona nie doliczyła

A ja dzisiaj miałam śmieszną przygodę Zjedliśmy z mężem śniadanie, wstaję od stołu patrzę tyłek mam mokry, szlafrok mokry, koszula nocna mokra... patrzę na krzesło - mokre... Myślę sobie wody mi odeszły podczas śniadania i nic nie poczułam? Mąż wstaje - patrze, jego krzesło też mokre. I wtedy sobie przypomniałam - wczoraj wyprałam tapicerkę na krzesłach, jeszcze nie wyschła

Jadę dzisiaj do mamy i pewnie zabawię tam do jutra. Za wszystkie w trakcie rozpakowania trzymam kciukasy żeby jakoś to szło No i zabraniam się rozpakowywać dopóki nie wrócę
Stary 2010-09-04, 10:37   #989
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ninaad... objawów brak... wiec napisalam ze prawdopodobnie dolacze

martucha84
... wygladasz na silna babe! w przedszkolu panujesz nad cala zgraja... to pewnie wypracujesz sobie jakas metode na ten domowy Patrolowy "areszt"! trzmam za Ciebie kciuki

Zuzi... przynajmniej wykorzystasz wszytskie ubranka... bo o ile dobrze pamietam to mowilas ze masz ich cała fuuuuure

kasienka ja wczoraj tez bylam jakas slaba i ciezko dychajaca.... moze to po prostu wpływ pogodowy...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-09-04, 10:37   #990
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dzieki za wsparcie Dziewczyny.

Lekarz mowil,ze on nie ma szans nadrobic tych kilogramow i wielkoludem to on nie bedzie po urodzeniu. Wazne zeby zdrowy byl tylko.
No i mamy wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie; lekarz mowil, ze tak by bylo najlepiej. Ciekawe. Rozwarcie mi sie bezbolowo powieksza (teraz juz na 1,5cm) to skad mam wiedziec ile ja wytrzymam?
Zuziczka nie martw się, moja córeczka też będzie maleńka - lekarka powiedziała mi, że koło 2,5 - 3,0kg (to 3 to maksimum). Ale potem dzieciaczki urosną Ważne żeby były zdrowe.

Dziewczyny tak mnie boli spojenie łonowe, że chyba będę wyć z bólu... Mam tak od wczoraj, ale coraz bardziej się to nasila... Moja mała chyba mocno napiera główką... Pół nocy przez to nie przespałam

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-09-04 o 10:39
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości