|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
![]() Przyszłam się poskarżyć od dłuższego czasu jem wręcz modelowo, żadnych grzechów, 2-2,5 g białka/kg, ponad 1500 kalorii, białkowe kolacje i śniadania, żadnego nadmiaru skrobi czy mleka w proszku i co ? i Wg. wujka 22 października powinnam mieć jeszcze 10 kg mniej na wskaźniku, a tu dupa, nie widzę fizycznej możliwości zrzucenia tylko kg w tak krótkim czasie ![]() Ja rozumiem, że zastój może trwać tydzień, dwa, nawet dłużej, ale ja się z taką wagą męczę jeszcze od końca lipca ![]() Wyrzuciłam z siebie i jest mi lepiej już, ale focha na wagę mam ostatnio co rano
Edytowane przez Myszołapka Czas edycji: 2010-09-04 o 14:23 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
U mnie dziś taka sama waga jak wczoraj. Ja idę również trybem 3/4. PW mam piąte, sobota, niedziela. pozdrawiam
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
dziś byłam z siostrą na zakupach i usłyszałam, że schudłam i mam małą dupkę
a nowe spodnie, które założyłam (kupione przed odchudzaniem i mierzone na wdechu) dziś lekko mi spadały. czuję się zdrowo i nawet ładnie... a to tylko niecałe 3 kilo. z tego dobrego humoru kupiłam sobie półbuty na obcasie, a nie planowałam. |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
witam po kilku dniach nieobecności
niestety, nie nadrobię Was, nie mam czasu dzisiaj jeden egzamin, we wtorek drugi do tego przez 2 dni PW doszły mi 2kg PS. nie wiecie czy można mrozić rabarbar? i czy po rozmrożeniu będzie się nadawał na powidła? |
|
|
|
#1205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#1206 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że wylałaś to z siebie Jestem przekonana, że niedługo zacznie Ci spadać i to z prędkością światła! Także przygotuj się na spadki! I cierpliwości ![]() Cytat:
A te dodatkowe kilogramy, to na pewno woda po warzywkach!Ale tylko tych niedukanowych :P ![]() A ja właśnie jem drugi talerz zupy pomidorowej z cukinią i indyczkiem, bo tak mnie wzięło jak o waszych zupach poczytałam. No i takim oto sposobem, pochłaniam drugi talerz.. no cóż, bez powodu się tu nie znalazłam, zawsze lubiłam dobrze zjeść
|
|||
|
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba muszę zaryzykować, bo znalazłam już marne resztki w Tesco, a będę miała czas na zabawę z rabarbarem dopiero we wtorek albo w drugiej połowie września, bo w środę wyjeżdżam... a wtedy to już się nigdzie rabarbaru nie spodziewam no cóż, zobaczymy co z tego będzie ![]() Cytat:
co do egzaminów.. nie dziękuje ale bardzo proszę, trzymajcie kciuki - na razie dzisiaj o 18 panicznie się boję, nie wiem dlaczego. Może dlatego, że na 1 termin się uczyłam, wydawało mi się to wszystko łatwe do zapamiętania i całkiem logiczne, myślałam, że umiem, a tu |
||
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
A więc dodaję zdjęcia, nie załamcie się
Pierwsze zdjęcie, jestem ta blondina pierwsza od prawej 29 maj 2010 zobaczcie jakie mam łydy - raćki grube hahahaA drugie zdjęcie robione jakieś 4 dni temu. Miłego oglądania
Czas powiedzieć stop przemocy wobec zwierząt!!! Edytowane przez Sparta Czas edycji: 2010-09-04 o 15:48 |
|
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję!!
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1211 |
|
Przyczajenie
|
Witam Serdecznie
Chciałam się w końcu zameldować na Waszym wątku. Jestem pełna podziwu dla Was. Przeczytałam część 14 od deski do deski (chciałam po prostu wiedzieć co nieco o czym tu piszecie, żeby nie wcinać się w temat o niczym nie wiedząc). A czytając tamten wątek wiele razy było tak, i nawet ja się tym irytowałam, że ktoś się o coś pytał, a odpowiedź na pytanie była dwie strony wcześniej.. Ale no cóż, kto pyta nie błądzi i muszę Wam z całego serduszka podziękować bo dzięki temu, że na Was trafiłam rozwiałam wiele wątpliwości i uważam, że warto było zadać sobie troszeczkę trudu, żeby przebrnąć przez cały tamten wątek, choć dla mnie to była czysta przyjemność ![]() No a teraz napisze coś o sobie.. Jestem Sylwia, mam 24lata i jestem Dukanoholiczką od 27 dni. Mam 163 cm wzrostu i startowałam z wagą 79 kilo.. Według przelicznika BMI jeszcze ciutkę i byłabym otyła. I tak też się czułam.. Ale za swój stan mogę winić tylko samą siebie. Nie miałam problemu z hormonami, i nadwaga nie została mi po ciąży. Zawsze byłam pulchna.. I raz "utuczyłam" się do wagi 89 kilo i zrzuciłam 12 kilo dzięki nieszczęsnej diecie kopenhaskiej. O dziwo czułam się na niej dobrze, bo dla mnie jest ważny rygor w diecie. Później była era SB i tu miałam spektakularny sukces bo zeszłam z waga do 62kilo.. Ale pojawiły się zaburzenia odżywiania.. Jadłam bardzo mało (2 batoniki owsiane w polewie jogurtowej na calusi dzień) i wydawało mi się, że jestem panią swojego ciała. Dopóki nie poznałam Jego.. Mojego M. Zaczęły się obiadki u niego w domu przygotowywane przez jego mamę (tradycyjna polska kuchnia) a także wypady do restauracji, pizzerii i inne dogadzanie sobie.. obżarstwu nie było końca i popłynełam.. Po trzech latach znowu byłam małym grubym karakanem.. Oczywiście przez tan czas nie obyło się bez płaczu i lamentu, że gruba, że brzydka.. Pytań w stylu "Jak Ty możesz kochać takiego potwora jak ja???". I były nieudolne próby odtłuszczenia się, SB już nie pomagała.. Były wzloty i upadki.. I znowu dół.. waga wahał mi się pomiędzy 72-74 ale nigdy wyżej.. Aż do tego tych wakacji.. W ich połowie ważyłam masakryczne (dla mnie) 79 kilo, a przy moim wzroście to nie jest już fajne.. i jak tu się pokazać w kostiumie?? Więc nigdzie nie wyjechaliśmy na wakacje z mojego powodu :/ Trafiłam na dietę DUKANA i pomyślałam, że to coś dla mnie.. lista dozwolonych produktów.. można jeść do woli.. Wiec stwierdziłam: koniec z użalaniem się nad sobą i swoja wielka dupą.. Weź się w końcu w garść, przecież teraz masz Dukana.. I zaczęła się moja przygoda.. Żałuje tylko, że tak późno.. Na samym początku przeczytałam książkę oczywiście, Pożyczona od koleżanki której facet odchudzał się ta metoda.. Przeczytałam i stwierdziłam, że STARTUJE moja faza U trwała 10 dni (na własne ryzyko) stwierdziłam, że chce zrzucić ponad 2 dychy i według Was pewnie popełniłam błąd, ale wtedy nie miałam zielonego pojęcia o teście, wiec wybaczcie mi moją głupotę.. O tym dowiedziałam się dopiero u Was i od razu zrobiłam.. I szok.. na U miałam być zaledwie 2 dni, a ja już byłam po 10... Ale chyba te 10 mi nie zaszkodziło.. Po 24 dniach odnotowałam -6 kilosów na wadze i to na dodatek w 1 dzień @ więc chyba nie jest źle.. Jak myślicie?? od tamtej pory się nie ważyłam.. Zważę się dopiero po PP.. Ach no i idę trybem 5/5.. No to się nieźle rozpisałam Ale po prostu chciałam się prawie anonimowo komuś wypisać.. Padło na Was.. Wybaczycie?? I przyjmiecie mnie do Swojego Zacnego grona???PODZIWIAM I POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Padłam na twarz... Jezu, jak Ty zaj****cie wyglądasz!!!! Ale laska! Porównania BRAK!!! Cudownie Sparta, naprawdę wielkie gratki ![]() Takich motywacji tu potrzeba. Ale tak w ogóle to co Ty tu jeszcze robisz? Nie powinnaś być już na III? Czy na mnie czekasz?
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
No co Ty? Szalonaś czy jak? Przecież będą wtedy same kości a nie Sparta..
![]() Cytat:
Widzę, że mamy do czynienia z osóbką świadomą i gotową stawić czoła nadprogramowym kilogramom! Z nami na pewno będzie Ci łatwiej, przekonałam się na własnej skórze (zresztą, nie ja jedyna). Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej Ci zleciało . Cóż, to że przedłużyłaś niepotrzebnie uderzeniówkę już jest nie do odwrocenia, a więc miejmy nadzieję, że nie wpłynie to negatywnie na Twoje odchudzanie. Póki co- świetny wynik Dasz radę, na pewno te utracone kg mobilizują Cie do dalszej walki.I niech mi ktoś powie, że Dukan nie jest wspaniały!
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważę teraz 66kg, tak do 60kg bym chciała dobić, może nawet 59 -58 kg
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no fiuuuuuuu fiuuuuuuuu i jeszcze raz fiuuuuuuuuu!!! ale lasencja alez ja mam boska Żonke
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A widziałaś jakie Twoja żonka miała raćki hahahaha
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Kurka, Sparta, będziesz za sucha! Czekaj, bo może my czegoś tu nie widzimy, skoro Ty jeszcze tyle chcesz gubić... Co Ci jeszcze nie pasuje? Gadaj tu zaraz... A w ogóle to gidla jesteś jakaś wielka chyba jak Alex skoro przy tylu kg na liczniku wyglądasz jak modelka... Ale te 58 to nie wiem czy nie przegięcie. Znikniesz!!!
![]() Dobra, jak na spowiedzi mi tu: 1. Ile masz wzrostu? 2. Gdzie się pan tłuszcz chowa, że my go nie widzimy, a Ty tak? Gadać mi tu zaraz! No bo, kurna, taki szczypior i jeszcze 7 kg????
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
No to się nieźle rozpisałam
Ale po prostu chciałam się prawie anonimowo komuś wypisać.. Padło na Was.. Wybaczycie?? I przyjmiecie mnie do Swojego Zacnego grona???PODZIWIAM I POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE [/QUOTE]Sylwia, witamy, dawaj do nas, będzie Ci łatwiej. My tu mamy niezły jarmark ![]() Dobrze, że świadoma jesteś, to wiele ułatwia i nie stwarza zagrożeń dla Ciebie przede wszystkim. Powodzenia Ci życzę, będzie dobrze, zobaczysz |
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pan tłuszcz jeszcze na udach i dupce został, tego tu nie widać bo mam fajne spodnie (spodnie prawdy)Dukan mi wyliczył 60kg ja naprawdę taak bym chciałaz tych ud zgubić, te nędzne bryczesy
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wybaczamy, bo nie ma czego od tego poniekad jestesmy i przyjmujemy, bo skoro tyle przeczytalas, to nie bedziesz sie glupio pytac o parowki i Danio
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie kochana
Cytat:
![]() Dobrze, że świadoma jesteś, to wiele ułatwia i nie stwarza zagrożeń dla Ciebie przede wszystkim. Powodzenia Ci życzę, będzie dobrze, zobaczysz Dokładnie, ja dałam radę pognałam raćki w rajstopie hen daleko haha
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
slodziuchne z nimi tez bym Cie kochala, ale dobrze ze juz wujcio Dukan sie z nimi rozprawil
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To było zdjęcie z soboty a juz w poniedziałek byłam na Dukanie i na forum af korzzz
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wlasnie myslalam ze 170, bo ja przy swoich cm wazac Twoje 66 bede laska boska a teraz to jestem krowisko co prawda lydki takiej nimom, ale za to dupsko jak szafa trzydrzwiowa a udo jak cukinia po nawozie
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam co zgubić jeszcze (z brzucha głównie), choć ludzie mi móią (wczoraj przyjaciele na przykład) "Przestań się już odchudzać, bo znikniesz"... To miłe, ale ja w lustrze widzę, że brzuszyna jeszcze się fałduje niefajnie i trza się tego dziada pozbyć stamtąd... No to czekamy na się wzajemnie i Alex też z nami się spręża
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

No i kaplica, klientów nie ma do odchudzenia...
i popełniają błąd za błędem robiąc sobie tym samym krzywdę, co potem skutkuje wizytami u lekarza. I co się lekarzowi mói? "Stosowałam dietę DUNCANA i od tej pory mam takie dolegliwości..." I dieta jest be wtedy... Tak to widzę. Istnieje zagrożenie, że masowo stosowana dieta części społeczeństwa może zaszkodzić - tej części, która z lenistwa lub głupoty własnej stosuje ją niewłaściwie, nie trzymając się zasad

dzisiaj jeden egzamin, we wtorek drugi 

panicznie się boję, nie wiem dlaczego. Może dlatego, że na 1 termin się uczyłam, wydawało mi się to wszystko łatwe do zapamiętania i całkiem logiczne, myślałam, że umiem, a tu