|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3512 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
ja mialam takie schizy, ze on taki niewinny, taki ,,czysty,, a my z tata takie zberezniki
![]() ![]() ale w koncu po rozmowach z mezem dalam sie namowic, matko kochana nasz pierwszy raz nie byl taki namietny jak ten, a jakie doznania ![]() jak ja bym wiedziala ze tak bedzie po porodzie to bym juz zaszla tracac cnote ![]()
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie tak dawno temu pisałam jak to ja się wyżywałam na Sebku.. znaczy się nie fizycznie ale darłam się, wyzywałam go, miałam ochotę go wziąć i potrzepać porządnie aż mu głowa spadnie i się przestanie drzeć bo już fioła dostawałam jak darł się non stop bez chwili przerwy od 8 rano do 21 wieczorem przez kilka tygodni. Ale ostatnio (tfu tfuu) się nieci uspokoiło.. nie całkiem ale jest trochę lżej.. a ja się wyciszyłam i już mnie to tak nie wkurza jak wcześniej.. niech się drze ![]() ![]() Zjadł ok 11:40, gadał do karuzelki, słuchał muzyczki.. zaczął popłakiwać to wyłączyłam karuzelkę, dałam smoka a on moment i śpi ![]() ![]() Smok wypadł i doopa ze spaniem - 20 minut spał.. wtykam smoka ale poprawy nie ma, ryk.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Rozeznanie
|
dziewczyny my wyjezdzamy bo u nas dlugii weekend wiec jakby sie ktos pojawil nowy to kierowac do mnie na pw albo jakiegolwiek zmiany. nie wiem czy was nadrobie. mam nadzieje ze maly przespi podroz bo mamy do przjechania jakies 3h jak nie bedzie korkow a dzisiaj to nic nie wiadomo... jeszcze mezowi sie przypomnialo ze musi zmienic olej w samochodzie wiec czekamy do 8 a pozniej dopiero jedziemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
Pociesze was kobiety że przy kolejnym dziecku jakoś tak więcej cierpliwości jest. Oj więcej. Ale wiem co znaczą nerwy, odreagowywanie na dziecku itd. Jestem tego świadoma.pojawia się to u większości matek ale mało która się do tego przyznaje z obawy że zostanie oceniona jako zła matka.
Co do szaszłyków to ja robiłam z piersią z kurczaka, kiełbasa drobiową, papryką czerwoną, ziemniaczkami a mąż dodatkowo miał z cebula. Oprószone ziołami. Podawałam z buraczkami bo lubię,i keczup do szaszłyków. I w sumie tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Rozeznanie
|
Basia udanego wyoczynku
![]() moj maly ma nowy rekord, w jedzeniu, pojadl o 19:30 potem poszlismy do tesco na zakupy, troche spal, troche nie, jak wracilismy do domu to juz spal, czekalam do 23 zeby mu dac, ale spal wiec poszlam i ja, wstal dopiero o 2:30, ale nie pytajcie jaki byl wrzask ![]()
#3517 |
Zakorzenienie
|
basia
milego wyjazdu ![]() minely 4h wiec pewnie Zoska wstanie zaraz na obiad ![]() ![]() ![]() ![]()
#3518 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a miskowi dzisiaj cos jest i nie wiem co. przesypia jedzenie jak ma spac to sie drze. nic nie pomaga lulanie gadanie zabawki karuzela. kupe udalo nam sie wycisnac o 9 i myslalam ze bedzie spokoj a tu doopa. wszystko mu sie pomieszalo, a tak ladnie mial juz rytm dnia ustalony ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
Ania ciekawa jestem co Michałowi...a może po prostu w co poniektóre dzieci diabełek wstąpił hehehe
![]() Ja dzisiaj rano odebrałam dwie paczuszki z poczty... w obydwu prezenty dla Julii. W jednej śliczny bodziak biało różowy w paseczki i ekstra jeansy, a w drugiej dwa komplety śpiochów plus kaftanik na guzickzi... super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kur****aaaaa!! Mam go już dziś serdecznie dość! Oczy zamknięte, smoczek w ryjku i się drze! Kwękoli, robi to swoje "oj, oj, oj, ojo oj oj", sapie ale kurna nie śpi! Coś te nasze dzieci dziś mają kiepski dzień.. tyle, że u mojego to trwa już nie wiem ile dni :/ Ojezuu spadam bo mały ma taka kur**icę, że chyba go rozerwie :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-04 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Siala wiesz mogę Cię pocieszyć, że lepiej przez dzień niż w nocy... naprawdę jest o wiele większy stopień cierpliwości w ciągu dnia... a o wiele mniejszy w nocy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na rekach cisza wiec go trzymam i pisze druga :[ ale nie spi, patrzy se i cyca smoka
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-04 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Zadomowienie
|
itakasia a jak prowadzisz dziewczynki rano to nie da się Zosi na śpiącego do wózeczka ? żeby jej nie budzić i nie rozregulowywać ?
Cytat:
ja wczoraj dostałam właśnie paczke ze stanów od koleżanki a w niej leżaczek o ten http://allegro.pl/fischer-price-leza...207756069.html 4 butelki, 2 smoczki, 3 pajacyki, 2 body, 2 czapeczki, trampki, 9 opakowań chusteczek nawilzonych, zastaw łyżeczek i jeszcze paczka pieluszek heh ![]() takiego prezentu to od nikogo nie dostałam aaa i jeszcze materiał- chuste który przed chwilą wypróbowałam ![]() i mogę polecić super jest, brałam małego na śpiąco ( wstrętna mama ![]() ![]() tylko musialam mu tą chustą główkę podtrzymać bo tak strasznie ją odginał, że by mu odpadła ![]() ![]() aha i ten materiał kosztował moją koleżankę 5 dolarów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- wiolek i basienkaw fajnie z tymi prezentami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do chusty... to super sprawa pewnie. Choć mi szkoda kasy by tutaj wydać tyle. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
kufa to tylko ja nic nie dostałam? nooo przepraszam. oprócz tesciowej co dala gumowa rozowa kaczke piszczałke ze sklepu wszystko po 2zł.. w opakowaniu z chinskim drukiem... pies ma wspaniala zabawke
![]() ah ja niedobra synowa ![]() faaaajne prezenty ![]() ![]() wiolek, ja jestem w trakcie licytowania chusty ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to wtedy by było bardzo wygodnie on by się przytulał do ciebie a ty byś miała wolne ręce ![]() myśle, że w sklepach z materiałami można by kupić taki bo to jest jakiś cotton jersey czyli taka bawełna rozciągliwa sama muszę popatrzeć to bym sobie jakis kolor inny dokupiła ![]() tylko na pewno musi być dobrej jakości żeby się nie podarło i mocno trzymało ![]() i na pewno by nie kosztowało 150 zł ( swoją drogą ładnie na tym interes robią) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
Siala - tak mi się zkojarzyło, ja opisałas o tych rykach małego.. Nad nami mieszka małżeństwo z 3 dzieci ( 10, jakieś 4 i 1 lat ) i tamto najmłodsze dziecko CAŁY CZAS OD ROKU się wydziera... to nie jest chyba normalne... Wszyscy cisną się w kawalerce... matka wydziera sie na dzieciaki jak coś broją ( czyli codziennie), dzieci ryczą a to najmłodsze najbardziej....
no a co do chusty, to widziałam na allegro te aukcje : http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi...205222961.html albo http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...199356683.html te chusty są złe czy ok ? bo piszecie o tych droższych... to może te tańsze są jakieś złe ![]() A no i jaki krem na rozstępy doradzacie ??? cena nie ma znaczenia, ważne, żeby działał w miarę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
karolcia mala rosnie w oczach siala Sebcio gangsta wymiata ![]() zuziunia ![]() wiolek super sprawa z ta chusta linka biedulko trzymam kciuki by poszlo szybko i bezbolesnie anuszka to cie pociesze ...ja tez po takim czasie jak ty czyli 3 tyg mialam krotka przerwe w krwawieniu tzn lecialo juz zolte i dzien przerwy i zas czerwone i krwawie do dzis(ww wtorek bedzie 6 tyg ) a w zasadzie dzis to juz lekkie krwawienie i chyba zas zolte bedzie....mysle ze wszystko ok... anuszka wspolczuje akcji z pogotowiem ![]() a ja tez najczesciej na lezaco bo tak mi najwygodniej a mam duuuuuuze i nie przygniatam malego ![]() Co do pierdków to mojego 2 dzien juz mecza . ![]() oprocz tego niestety co dzien punkt 19:00 kolka.... ![]() Poza tym popoludnia bez tzta jakos przelecialy a tak sie balam a dzieki temu ja stałam sie bardziej odwazna,samodzielna i zorganizowana(zawsze taka bylam ale porod cos mi rozregulowal ![]() ![]() (jak tz byl miesiac na urlopie to ja tylko karmilam ![]() poza tym od pewnego czasu jestem jakas dziwnie spokojna jak nacpana ![]() Chyba nie pisalam ale dwa tygodnie po porodzie chyba mialam baby blues bo ryczalam non stop i wogole zalamana i przerazona bylam ale w momencie kiedy maly musial byc operowany ...wtedy ten moj stan poszedl w cholere...nabralam jakiejs takiej mocy ...glupio brzmi ale nie wiem jak to inaczej opisac.... Poza tym mam juz ten pas pani Teresa ale chyba jest za duzy (wzielam M )bo moge oddychac ![]() Ile godzin powinno siego nosic ![]() ![]() Jakie karuzelki i maty sie u was sprawdzily, co polecacie , bo maly dostal kaske od cioci i trzeba mu cos kupic ??? ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- morgana rozstepy napewno nie znikna niestety ale wiadomo czlowiek chce zeby chociaz byly bledsze i bardziej plytkie...ja zdecydowalam sie na eveline 3d i chce jeszcze kupic no scar |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
SIALA i jak tam mały? Moja Julia śpi od jakiś 2h na brzuchu. Ale ona ogólnie w dzień całkiem dobrze śpi. Niestety. Gorzej z nocą. Ale jestem dobrej myśli
A co do prezentów to my trochę dostaliśmy. Miło tak! PAPETERIA baby blues to bardzo częsty problem młodych mam,więc nie jesteś jedyna w tym temacie. Ja mat i karuzel nie polece,bo nie mamy i kupować nie będziemy. MORGANA co do ujedrniania, wyszczuplania i rozstepów to ja uwielbiam kosmetyki z eveline. Biało zielona seria. Nie lubię tylko tego rozgrzewajacego mazidła. A tak to super. Zarówno skuteczność jak i cena. Najważniejsza jest systematyczność. Dwa razy dziennie najlepiej. I nie zapominać |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
pojadł i nie śpi ale też się nie drze.. lezy sobie
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Rozeznanie
|
U mnie tez dzis masakra. Rece mi odpadaja, mala zje, probuje zasnac, mecza ja pierdki i sie budzi od nowa. Albo zasnie, odkladam ja a ona budzi sie za chwile. Dzis wszystko kreci sie dookola Dagusi. Ja juz padam. Mam nadzieje, ze nocka bedzie spokojna.
Cytat:
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Alutka nie wiem czy mogą. Ja stosowałam po ciąży z Łucja i teraz też mam zamiar kupić.
Co do spania i noszenia twojej małej to ja tak miałam z Julia przez noc,więc z dwojga złego lepiej w dzień. Julia teraz wstała gdzieś pół godziny temu po ponad 3godzinach snu. Cały ten czas na brzuchu. Ja też pospalam z 40minut,więc lepiej mi. A co do bąków to ja za rada którejś z dziewczyn pije rumianek od wczoraj popołudnia i jest lepiej. Alutka pijesz może jakieś herbatki na laktacje. Ja po jednym dużym kubku miałam problem z gazami u siebie i Julii. Ja mam z herbapola. Ale źle zapazyłam. Dziś robiłam zgodnie z instrukcja i zobaczymy |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
Oj, Iga dziś wcale nie spi. Ok. 11 obudziła się i doopa :/ Byłam z nią w kauflandzie, a potem na długim spacerze, ale nie spała w ogóle. Nie płacze, leży ze smokiem. Może dzieki temu w nocy będzie lepiej spała... choć w sumie i tak ładnie śpi
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- papeteria a na co Twój Adaś był operowany?? Matko, wiedziałam, że byłam do tyłu na forum, ale nie wiedziałam, że aż tak! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Wtajemniczenie
|
a ja kupiłam mojemu Miśkowi leżaczek. będzie miał gdzie kupole strzelać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Dawno mnie nie było, bo mój mały terrorysta nie daje mi spać i każdą chwilę kiedy on zasypia ja też wykorzystuje na spanie. Dziewczyny macie jakiś patent na zasypianie dzieci, bo mój tylko przy cycku zasypia i tez mu to zajmuje sporo czasu. A najgorzej jest w nocy bo niekiedy 2 godziny się z nim męczę zanim zaśnie. O odłożeniu go od razu do łóżeczka nie ma mowy bo zaraz otwiera oczy i macha nogami i rękami. A dzisiaj to przeszedł samego siebie prawie 3 godziny wisiał na cycu jak mu wyciągałam to zaraz ryk ![]() A i czy wasze dzieci też tak jęczą, skrzypią i stękają bo on więcej wydaje takich dziwnych dźwięków niż płaczu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my bylismy w srode u ortopedy wszystko ok Hubcio ma biodra rozwiniete jak 6mc dziecko i ortopeda powiedzial ze szybko bedzie chodzil jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy ![]() a 7 wrzesnia mamy szczepienie a 13 wrzesnia kardiologa dzisiaj caly dzien sprzatalam mycie okien pranie prasowanie firanek i ubran standardowo podlogi mycie i odkurzanie wycieranie kurzy zmiana poscieli jeszcze robilam mezowi salatke bo dzisiaj w nocy wraca ![]() dzisiaj w nocy sprawdzalam czy moje dziecko oddycha bo znowu zjadl o 21 4.30 a ten dalej spi wiec przerazona sprawdzalam czy oddycha ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- linka fajny lezaczek
![]() |
#3538 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smoczka pewnie dziecko nie chce co nie? Bo ja jak położnej powiedziałam, że w nocy neiraz Julia wisi i wisi na piersi, to mówi, że ona głodna raczej nie jest, że to potrzeba bliskości i coś tam. I ja to sprawdzałam... szykowałam butlę i patrzyłam czy głodna czy nie po takim długim wiszeniu na cycku. Kilka razy zdarzyło się, że po prostu była głodna. Po długim wiszeniu na cycku, potrafiła zjeść jeszcze 90ml np ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Siala, no nie wiem może to nie alergia, ale te bóle brzuszka są tak okropne, że chcę sprawdzić, bo czytałam ze własnie bóle brzucha i sluz w kupie mogą byc zwiastunami alergii, na modyfikowanym pojawia sie koło 2-3 miesiąca, i nie musi być to skaza ale np problem z trawieniem laktozy. ide we wtorek do lekarza. A ten sab simplex to w aptece czy na necie bo np espumisan [simeticon] nie działa, czy daje czy nie to bóle są, nic nie łagodzi, nawet jak dam wiekszą dawkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Rozeznanie
|
Basiu o smoczku nie ma mowy bo zaraz się dławi i wypluwa. Spróbuję z tym kocykiem, bo dzisiaj w nocy wsadziłam go do śpiwora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.