Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 18:19   #3541
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

MY dzis bylismy na grilu na dzialce u znajomych co maja 3 tyg Wiktorie, male nawet grzeczne, spaly lerzaly itd. Mala nawet oki lezy i czekamy do 20 na kapiel

lilka
- ja usypiam, daje smoczka klade pieluche pomiedzy mna a Natka, zawijam w kocyk i troche trzese, i przytulam do cycka max 5 minut i spi, odkladam do lozeczka i spi

Wspólczuje ciezkiego dnia

A i umoawiam sie na sesje w pleneze we 3 na 3 rocznice slubu

A TO ARTYKUL O MOJEJ GIN MASAKRA:

http://interwencja.interia.pl/archiwum/news?inf=1526139
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-04 o 18:44
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 18:48   #3542
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Lilka u nas też nie ma mowy o smoczku. A mam 3różne. Julia zaczyna się dusić, dźwiga ja na wymioty, i aż jej oczy wychodzą. Więc nic na siłę!

A jak u was po kąpieli?jak to wszystko wygląda?i jak nad ranem?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 18:55   #3543
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Lilka u nas też nie ma mowy o smoczku. A mam 3różne. Julia zaczyna się dusić, dźwiga ja na wymioty, i aż jej oczy wychodzą. Więc nic na siłę!

Kapiel, pielgnacja, jedzonko, odbicie, chwile trzymam na raczkach by sie nie ulalo lub cos w tym czasie usypia juz, odnosze do lozeczka i spi, czasem dydek wypadnie to pojde wsadzic i zasypia, jesli budzi sie okolo 4,5 to je i zasypia jeszcze tak do 8, a jak wstaje po 6 to je i lezy juz, nie chce spac....podrzemie czasem a zasnie okolo 7.30 a ja juz pije kawke

Stary 2010-09-04, 18:56   #3544
entertete
Rozeznanie

karolcia, mam pytanko, bo jakoś zapamiętałam Wasz rytm dnia, i chyba tam było jedzenie okolo 18, potem kąpiel, jedzenie i spanie, i otóż: co Twoja mała robi między tą 18 a kapielą i kolejnym jedzeniem? bo mój marudzi, trochę przyśnie i na kąpiel jest tak czy siak wkurzony. Teraz chciałam wykapać godzinę po jedzeniu to wzięła cholera zasnęła, nie wiem na ile.
I nie wiem czy budzić czy czekać aż sam obudzi się - tak czy siak będzie pewnie wnerwiony. Nie wiem jak to zrobić, żeby tę kąpiel jakoś uregulować i żeby nie było wnerwu.

Co do zasypiania to daję jeść do syta, trzymam na rękach przy lampkach nocnych słuchając cicho rmf classic albo jakiejś łagodnej płyty i czytam książeczkę, zasypia po ok pół godziny, ma smoka w buźce, potem odkładam i śpi. W nocy dam jeść, i prawie do niego nie gadam, po jedzeniu daję smoka i do łózia i sam zasypia.
ale już o 5 zazwyczaj się nie udaje, trochę się męczymy aż oprzytomniejębo on jest super przytomny i tak se leży u nas w łóżku i czeka a ja tylko mówię "noc jeszcze, śpimy" choć to nic nie daje, potem jak już marudzi, biorę na klate i jakoś jeszcze z pół godziny pośpimy i zaczyna się nowy dzień.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-04 o 18:59
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 19:17   #3545
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

aaa i jeszcze materiał- chuste który przed chwilą wypróbowałam
bardzo fajna chusta

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A i czy wasze dzieci też tak jęczą, skrzypią i stękają bo on więcej wydaje takich dziwnych dźwięków niż płaczu.
pięknie to ujęłaś
Mój częśto podczas snu sapie, dyszy, stęka itd. Już się przyzwyczailiśmy ale na początku myślałam, że się budzi.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 19:23   #3546
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Jakie karuzelki i maty sie u was sprawdzily, co polecacie , bo maly dostal kaske od cioci i trzeba mu cos kupic ???

-
ja mam taka karuzele
http://allegro.pl/karuzela-rainfores...204869950.html

i taka mate
http://allegro.pl/fisher-price-mata-...204462892.html

obie misiek lubi. mata ma dwie funkcje albo gra przez 20 minut albo melodyjki uruchamiane sa przez ruszenie zabawkami. mata jest super tyle ze droga
karuzela potrafi sie czasem pol godziny zajac

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
matko! dobrze ze u ciebie bylo wszystko w porzatku. ale tragedia

ja nie wiem co jest mojemu dziecku caly dziej ryk marudzenie i rzucanie sie na wszystkie strony. spokojny byl tylko jak pojechalismy do sklepu teraz wykapany zjadl i dostal takiej histerii ze nie wiedzialam co mam robic w koncu zawinelam go bardzo ciasno w rozek i dopiero przestal sie dzrec. dalej jest niespokojny i kweka ale przynajmniej histeria minela. masakra co sie dzisiaj z nim dzieje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 19:29   #3547
karolcia228
Zakorzenienie

entertete - dzis jadla o 17, spala do 18.30 a po tem gadala z mama, lezala w lezaczku, juz wykapana zjadla i lezy jeszcze na raczkach

Stary 2010-09-04, 19:31   #3548
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

u nas po kapieli Hubert sie bardzo wycisza czesto jest tak ze zasypia gdy ja sprzatam po kapieli i potrafi tak juz spac do 3-4 rano ale staram sie go budzic lub gdy sie nie da obudzic karmie go na spiacego zeby poprostu nie byl glodny po rannym karmieniu tym w okolicy 4 sam zasypia a pozniej budzi sie 8-9 rano czasem po 7 ale to zadko wtedy godzinke sie pousmiecha pogawozy i idzie znowu spac

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

ogladalam to w interwencji straszne tak wlasnie pomyslalam ze bedziesz wiedziala o ktora ginke chodzi a najlepsze jest to ze jak ta pani l=doktor sie wypowiadala to mowila ze to nie mozliwe ze ona powiedziala ze do od wysokiej temp te ruchy sa slabsze

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

aniaa wspolczuje i tobie i Michciowi tez sie biedny pewnie meczy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 19:37   #3549
karolcia228
Zakorzenienie

anoxa - ja tego nie widzialam, ale wiem doczego jest zdolna, a to moja gin, ja podobnie przeszlam z 1 ciaza za pono poszlam na wizyte....

Stary 2010-09-04, 19:44   #3550
entertete
Rozeznanie

karolcia, dzięki za odpowiedź, dziś jednak coś czuję, że zasnął snem nocnym (bez kąpania), bo wypuścił smoka i śpi jak zabity, ech
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 19:45   #3551
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
U mnie tez dzis masakra.
wspolczuje, i jak wieczorem, lepiej?

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam mojemu Miśkowi leżaczek. będzie miał gdzie kupole strzelać http://allegro.pl/show_item.php?item=1216998330
bardzo fajny

Cytat:
Dawno mnie nie było, bo mój mały terrorysta nie daje mi spać
sil zycze kochana na przetrwanie tego ciezkego czasu

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
ide we wtorek do lekarza
trzymam kciuki zeby nie bylo alergii i zeby brzuszek nie dokuczal

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mnie tez sie podobaja obie rzeczy, ale mata bardziej i chyba sie skusze

w histerii wspolczuje. u nas tak jest jesli przegapie ze Zosia zmeczona
wiolek
no wlasnie nie moge tak zrobic bo ona sie wtedy wscieka i wogole

a dzis dzien super, najpierw drzemka 4h. poltorej godziny aktywnosci, drzemka przeszlo 2h, znow poltorej godziny aktywnosci i teraz spi juz po kapieli. caly dzien spokojna, zasypia sama. szkoda ze tylko wtedy kiedy caly dzien wyglada tak jak ona chce i spi tylko w lozeczku. no ale coz, nie ma idealu

a teraz tz robi pizze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-04, 20:09   #3552
karolcia228
Zakorzenienie

itakaska - to dobrze ze dzisiejszy dzien byl o niebo lepszy niz tydzien
Anastazja spi a ja jem mus malinowy

Stary 2010-09-04, 20:23   #3553
anoxa
Zakorzenienie

a ja ogladam mam talent i poplakalam sie jak ten niewidomy piotrek spiewal a Hubcio smacznie spi ja czekam az mam talent sie skonczy i ide sie kapac
Stary 2010-09-04, 20:33   #3554
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja ogladam mam talent i poplakalam sie jak ten niewidomy piotrek spiewal a Hubcio smacznie spi ja czekam az mam talent sie skonczy i ide sie kapac
ja tez ogladam i Janusz mnie powalil
Stary 2010-09-04, 20:45   #3555
anoxa
Zakorzenienie

hehe no Janusz byl rewelacyjny
Stary 2010-09-04, 21:05   #3556
karolcia228
Zakorzenienie

Anoxa, itakaska, tez ogladalam, jak Piotrek spiewal to mnie dreszcze przeszly a janusz...ta piosneka wyszla mu po 32 latach obmyslania

Stary 2010-09-04, 21:25   #3557
aniaa22
Zakorzenienie

kurde ale macie dobrze rano. misio przewaznie w nocy zasypia zaraz po jedzeniu ale rano jak budzi sie o 6 to juz nie spi potem i trzeba z nim siedziec, na szczescie najczesciej to damian z nim wstaje
a ta histeria dzisiejsza to nie wiem zupelnie czemu wogole caly dzien byl dziwny a misiek jaks taki jakby wystraszony. rano sie wystraszyl jak mialam go na rekach i kichnelam ale czy to mozliwe zeby caly dzien sie po tym bal?
w dzien plakal i marudzil a za chwile bawil sie i gadal. jak tylko mu zniknelam z oczu to zaraz ryk. ech mam nadzieje ze jutro obudzi sie moj kochany misio.
my sobie pijemy winko i ogladamy poranek kojota
Stary 2010-09-04, 21:33   #3558
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Siala, no nie wiem może to nie alergia, ale te bóle brzuszka są tak okropne, że chcę sprawdzić, bo czytałam ze własnie bóle brzucha i sluz w kupie mogą byc zwiastunami alergii, na modyfikowanym pojawia sie koło 2-3 miesiąca, i nie musi być to skaza ale np problem z trawieniem laktozy. ide we wtorek do lekarza. A ten sab simplex to w aptece czy na necie bo np espumisan [simeticon] nie działa, czy daje czy nie to bóle są, nic nie łagodzi, nawet jak dam wiekszą dawkę.
Sab silmplex tylko dostępny w niemczech i czechach, wypróbuj Bobotic (w każdej aptece polskiej) - zawiera tyle samo simeticonu co sab simplex.

A dzieć w ciągu ostatnich wpisów spał z godzinkę i dalej jazda.. teraz zasnął przed chwilą.. i też nie wiem na jak długo.
Aaaa! I dziś trafił sobie kilka razy łapką do buzi i tak fajnie memlał
Ciekawe czy jutro się to powtórzy
Aha i wygrałam aukcję na chustę
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...208660932.html
40zł i 8zł przesyłka

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 21:47   #3559
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Siala - tak mi się zkojarzyło, ja opisałas o tych rykach małego.. Nad nami mieszka małżeństwo z 3 dzieci ( 10, jakieś 4 i 1 lat ) i tamto najmłodsze dziecko CAŁY CZAS OD ROKU się wydziera... to nie jest chyba normalne... Wszyscy cisną się w kawalerce... matka wydziera sie na dzieciaki jak coś broją ( czyli codziennie), dzieci ryczą a to najmłodsze najbardziej....

no a co do chusty, to widziałam na allegro te aukcje : http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi...205222961.html

albo

http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...199356683.html

te chusty są złe czy ok ? bo piszecie o tych droższych... to może te tańsze są jakieś złe

A no i jaki krem na rozstępy doradzacie ??? cena nie ma znaczenia, ważne, żeby działał w miarę...
ja się nie znam ale myślę, że są ok a pisałam o droższych bo takie widziałam na stronach

papeteria no to super, że sobie sama dobrze radzisz i że cię mały "uspokoił " przydzedł już podgrzewacz? jak przyjdzie koniecznie daj znać jak działa
ten mój na 1 jak włączam to podgrzeje i utrzyma temp wody ale to długo schodzi i nie jest ażtak ciepła jak powinna być a na 2 znowu już jest za gorąca- praktycznie się gotuje tak jak na 3
ale szybko podgrzewa faktycznie
i jakościowo nie ma nawet porównania do tych bezfirmowych

Cytat:
Witam mamusie
Dawno mnie nie było, bo mój mały terrorysta nie daje mi spać i każdą chwilę kiedy on zasypia ja też wykorzystuje na spanie.
Dziewczyny macie jakiś patent na zasypianie dzieci, bo mój tylko przy cycku zasypia i tez mu to zajmuje sporo czasu. A najgorzej jest w nocy bo niekiedy 2 godziny się z nim męczę zanim zaśnie. O odłożeniu go od razu do łóżeczka nie ma mowy bo zaraz otwiera oczy i macha nogami i rękami. A dzisiaj to przeszedł samego siebie prawie 3 godziny wisiał na cycu jak mu wyciągałam to zaraz ryk I nie przesypia już nawet 3 godzin jak wcześniej. Czuję się już jak etatowa dojarka, nie potrafię nic innego zrobić bo ciągle zmęczona jestem.
A i czy wasze dzieci też tak jęczą, skrzypią i stękają bo on więcej wydaje takich dziwnych dźwięków niż płaczu.
mój tak skrzypi jak stara szafa
i to zazwyczaj koło 6-7 rano jak mama chce jeszcze pospac to on potrafi przez pól godziny jęczeć

jeżeli chodzi o usypianie u mnie to wkładam do łóżeczka daje buzi i zasypia ( tak jest wieczorem bo jak ja idę spać to i tak go biorę do siebie żeby się do niego przytulać )
czasem jak jest marudny to smoka wypluje to muszę z 2 razy podejść i mu podać i pogłaskac po głowce ale nie ma mowy o żadnym noszeniu telepaniu czy takich tam
M tak przyzwyczaja, że jak mały krzyknie to ten go na ręce, na to się godze ale już chodzić z nim mu nie pozwalam
jak to pisze w jezyku niemowląt, że usypiając chodząc i kołysząc na rękach przywiązać sobie dodatkowo worek 10 kg to będziemy wiedzieć co nas cxzeka w przyszłości

i ogólnie dziękuje w myślach, że aleks jest takim grzecznym maluchem, wiadomo zdarzają się chwile krzyku ale jego histeria nigdy nie trwała dłużej niż 10 minut i ogólnie łatwo się domyśleć co mu jest
albo głodny albo zmęczony albo go pierdki męczą ( zwłaszcza w nocy po karmieniu jak klade na przewijaku i w momencie odpinania pieluszki jest ryk- poprostu codziennie tak jest ale pieluszkę muszę mu zmienić więc na tym przewijaku jest masowanie nogami brzuszka przez 5 minut i dopiero zmiana i spać )

czytając o krzykach u was cięzko mi cokolwiek poradzić ale może przeczytajcie język niemowląt mimo, że wiele rzeczy ciężko jest "wprowadzić" to podejście w tej książce faktycznie ułatwia zrozumienie dziecka i może jakieś sposoby się przydadzą ?

itakasia oj no to nie wiem mam nadzieję, ż ejakoś uda się znaleźć rozwiązanie

a ja stwierdziłam, że nie będę próbowała "ustawiać" synka na godziny
bo u niego jest tak, że nigdy nie mieści się w wyznaczonych godzinach
tzn jedzenie zazwyczaj przypada co 3 - 3 i pół godziny ale nic innego bo czasem między jednym a 2 jedzeniem nie śpi wogóle żeby móc wprowadzić ten ŁATWY PLAN z języka niemowląt (jedzenie - aktywność- sen ) i czasem mi w nocy prześpi 3 godziny a czasem 4 i pół się zdarza, zależy od nocy i potem dzień wyglada już zupełnie inaczej niż wcześniejszy...
ale i tak wiem mniej więcej za ile będzie chciał jesć więc nie jest źle i nie zamierzam "przetrzymywać" małego jak moja koleżanka - wprowadzała w miare regularne pory karmienia więc czasem przez pól godziny synek się darł bo głodny, dla mnie to trochę znęcanie się
więc niech ten mój sobie je kiedy chce ja wiem, że zazwyczaj po 3 godzinach i tyle mi wystarczy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 21:49   #3560
FraniaPirania
Rozeznanie

Anoxa juz wiem o co mu chodzi, po prostu nie chcial juz jesc, kiedys usta zaciskal, albo tylko cmoczek czymal i sie bawil a dzisiaj to
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 21:54   #3561
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
miskowi tz sie udalo pare razy
fajnie ze wygralas aukcje

Kasiu mata jest naprawde bardzo fajna. szkoda tylko ze ta karuzelka co tam jest sie nie kreci sama ale i tak jest swietna
Stary 2010-09-04, 22:08   #3562
FraniaPirania
Rozeznanie

Siala ja tez sie cieszylam ze mamla reke, ale juz robi to bez opamietania i sobie zdarl kostke nie wiem czy mu zeby ida? slini sie tez jak szalony
trzeba go pilnowac bo jak nie ma cmoka to reka idzie w ruch, a caly czas go pilnowac nie moge
Stary 2010-09-04, 22:25   #3563
glooria
Raczkowanie

Jeżeli chcecie kupiś SAB SIMPLEX lub lefax a macie kartę debetową to możecie kupić korzystając z tej strony www.apo-rot.de nie trzeba się logować aby kupić a krople przesyłają na adres jaki chcesz ja tak kupiłam cztery buteleczki koszt 22,69 Euro z dostawą do Angli ale widziałam że można też wybrać adres innych krajów
a dodatkowo informuję, że opłaca sie kupić od razu cztery buteleczki bo jedna starcza na ok 12 dni (to zależy jak często je dziecko)

Mam nadzieję że pomogłam trzymam kciuki żeby te krople ulżyły waszym skarbom
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 22:37   #3564
Siala_Bala
Zakorzenienie

już wolę żeby rękę cmokał niż smoczek... bo smoczek jak wypadnie to jest lament a ręką się sam zadowoli

Stary 2010-09-04, 23:00   #3565
bassienkaw
Zakorzenienie

Czy jak napisze że kuwa znowu to samo i chusteczka mnie strzela to ktoś się zdziwi. Jak przez dzień mam kochane dziecko tak w nocy mogłabym ja w reklamowe i za okno wystawić. Serio. Aż mnie trzepie. Jeszcze po wczorajszej tak tragicznej nocy której ni chu chu w dzień nie odespałam. To dziecko ma popieprzony dzień z nocą,a mnie to wcale nie bawi. Drzemła się ponoć Julia jakieś pół godziny,a walczymy od kąpieli o 19.30. Najpierw ja,po godzinie Damian a ja się położyłam i przespalam jakąś godzinę może. Julia kilka razy usnęła,ale po odłożeniu do łóżka po wszystkim. Pospane! Teraz ja noszę bo zjadła,a wcześniej zwaliła mega kupsztala,którego łapałam w locie. No zobaczymy. Szczerze? Jak dla mnie mogłaby praktycznie cały dzień nie spać,ale noce by mogła przesypiac ładnie. Budzić się do jedzenia i spać dalej. Wrr!

A z Łucja było tak pięknie i jej spaniem. Nie było problemu. Cholera oczy jej leciały a teraz jak 5zł ma. Kuwa!

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

Język niemowląt może i fajna sprawa ale nie do końca tak naprawdę.

Przy Łucji mogłam stosować większość rzeczy z niego. Zresztą z nią nie trzeba było chodzić, lulać,nie było problemu w nocy,ona wstała, przebrałam ja,zjadła i szła dalej spać. A to dziecko wymaga zainteresowania. Myślalan że śpi już,odłożyłam,pisze z wc teraz,a ta zaś się drze,bo się obudziła. Masakra

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 23:17   #3566
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
a ręką się sam zadowoli
noooo w przyszlosci tez mu sie to przyda

http://www.youtube.com/watch?v=VDcN6kpmJ40 kocham ta kolysanke, szczegolnie jak obejrzalam taki filmik gdzie mama zegnala swoje dziecko ta piosenka, bo zmarlo, ryczalam jak bobr i jak to pisze tez becze, ogladalam kiedys takie filmiki pol dnia i to mi uswiadomilo jak kruche jest zycie... jak moj maly krzyczy a ja nie wiem ze zlosci co robic przypominam sobie o tym ze nie wszyscy mieli to szczescie, nie wszyscy mogli urodzic zdrowe dziecko...
musze sie wziasc w garsc, ale ciezko jest patrzec na to, ciezko jest zyc z ta mysla... i ta mala biala trumienka... boszzz dlaczego los taki jest ze jak mialy byc dwa szczescia to byl dramat? bede silna... nie mialam zaloby w ciazy, mam ja teraz... [*] powinienes byc Rafalku z mamusia...

przepraszam dziewczyny ale musialam to napisac, to tak jakby to przeczytal.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

co moze czuc matka patrzaca na gorb dziecka? co moze czuc ojciec ktory niesie mala biala trumienke syna? ona powinna stac nad lozeczkiem, a on powinien go nosic, ale jego, zywego a nie jego cialko... nie wiem co mogli czuc, a co ja czulam? pustke... a dzis? wielki bol [*]

przepraszam...

Edytowane przez FraniaPirania
Czas edycji: 2010-09-04 o 23:04
Stary 2010-09-05, 00:22   #3567
Siala_Bala
Zakorzenienie

Franiu
Ja płaczę zawsze przy tym... http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related chciałabym zaśpiewać mojemu synkowi ale za każdym razem jak zaczynam to beczę jak głupia.

Stary 2010-09-05, 09:36   #3568
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Sab silmplex tylko dostępny w niemczech i czechach, wypróbuj Bobotic (w każdej aptece polskiej) - zawiera tyle samo simeticonu co sab simplex.

A dzieć w ciągu ostatnich wpisów spał z godzinkę i dalej jazda.. teraz zasnął przed chwilą.. i też nie wiem na jak długo.
Ciekawe czy jutro się to powtórzy
Aha i wygrałam aukcję na chustę
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...208660932.html
40zł i 8zł przesyłka
fajna ta chusta i nie drogo a z ta raczka to moj od jakiegos czasu nie wiem gdzies dwa tyg ja wklada i ciumka w buzce i od razu slysze bo robi to tak glosno i smieje sie z niego ze chyba miodem jest wysmarowana bo z takim smakiem to robi

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
noooo w przyszlosci tez mu sie to przyda

http://www.youtube.com/watch?v=VDcN6kpmJ40 kocham ta kolysanke, szczegolnie jak obejrzalam taki filmik gdzie mama zegnala swoje dziecko ta piosenka, bo zmarlo, ryczalam jak bobr i jak to pisze tez becze, ogladalam kiedys takie filmiki pol dnia i to mi uswiadomilo jak kruche jest zycie... jak moj maly krzyczy a ja nie wiem ze zlosci co robic przypominam sobie o tym ze nie wszyscy mieli to szczescie, nie wszyscy mogli urodzic zdrowe dziecko...
musze sie wziasc w garsc, ale ciezko jest patrzec na to, ciezko jest zyc z ta mysla... i ta mala biala trumienka... boszzz dlaczego los taki jest ze jak mialy byc dwa szczescia to byl dramat? bede silna... nie mialam zaloby w ciazy, mam ja teraz... [*] powinienes byc Rafalku z mamusia...

przepraszam dziewczyny ale musialam to napisac, to tak jakby to przeczytal.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

co moze czuc matka patrzaca na gorb dziecka? co moze czuc ojciec ktory niesie mala biala trumienke syna? ona powinna stac nad lozeczkiem, a on powinien go nosic, ale jego, zywego a nie jego cialko... nie wiem co mogli czuc, a co ja czulam? pustke... a dzis? wielki bol [*]

przepraszam...
przykro mi nie wiedzialam ze stracilas dzidzie wiem co czujesz bo ja rowniez stracilam dzieciatko byla to ciaza obumarla i mimo ze to byl zaledwie 9tc to i tak bolalo i do tej pory czesto sie zastanawiam co by bylo gdy by... trzymaj sie dzielnie
Stary 2010-09-05, 09:41   #3569
karolcia228
Zakorzenienie

Witam, u nas noc nawet oki, pobudka o 3 jedzonko i spanie, a po tem o 6:30 jedzonko i lezakowanie do jakiejs 8.30 i nie spanie do 10:30 zjadla i zasypia w lozeczku nie jest zle...w nocy budzi ja chyba mega mokra pielucha, no ale zasypia wiec dajemy rade...
A mnie znow boli glowa

Stary 2010-09-05, 10:37   #3570
alisa32
Raczkowanie

witajcie dziewczyny u mnie dzis nocka nienajlepsza juz o 3 rano pobudka do rana niewiem co te3j mjej małej się dzieje ale mam pytanie niewiem czy podawac jeje dalej piers bo muj pokarm jest prawie przeżroczysty a ona wypije dwie piersi i ciągle chce jesc krzyczy i sie denerwuje ostatnio podałam jej dodatkowo mleko to jeszcze wypiła 90 niewiem czy mozena tyle jej dawac bo potem ciągle ulewa ale jak jej niedam to wrzeszczy całyczas niewiem już czy moje mleko jej niewystarcza czy można tak na zmiane dokarmiac ja sztucznym mlekiem poradzcie coś
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości