|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Widzę, że poruszyłyście temat herbatek na laktacje. Ja miałam HIPPA i dopiero po trzech dniach się zorientowałam, że i Natunia i ja mamy po niej straszne gazy. Po kiego grzyba taki szajs sprzedają?
Pytanko do was - jak wygląda tak z grubsza wasz plan dnia, a raczej popołudnia - o której spacer, karmienie i kąpiel? Bo tak sobie wymysliłam, że może ja popołudnie i wieczór źle organizuję i dlatego niunia po kąpieli takie histerie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Hej, u nas standardowo 2 pobudki w nocy.
basienka współczuję Ci kochana... Moja Iga jest kąpana o 19, ubieram ją, pielegnuję, podaję witaminy, potem cyc i dziecka nie ma do 2-3 ![]() Za to w dzień praktycznie wcale nie śpi, no może po pół godziny i zaraz się budzi, potrafi poleżeć w łóżeczku ze smokiem, ale najbardziej lubi być na rękach. I to nie siedzieć, ale chodzić! Ale tak jak piszesz, 100 razy wolę takie zabawy w dzień niż w nocy. Tym bardziej, że w dzień trochę moja mama ją ponosi, trochę moja siostra. No i ja jestem wyspana... Wczoraj wieczorem miałam brak mleka. Nie było ani kropli, musiałam zrobić Małej nan... Nie wiem co jest grane. Dziś rano z pełnej piersi odciągnęłam tylko 70 ml, a wczoraj 150 i dalej leciało. Kurcze, może mleko mi zanika?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem miałam brak mleka. Nie było ani kropli, musiałam zrobić Małej nan... Nie wiem co jest grane. Dziś rano z pełnej piersi odciągnęłam tylko 70 ml, a wczoraj 150 i dalej leciało. Kurcze, może mleko mi zanika??
![]() hej anuszka ja mam to samo własnie i boje sie że będe musiała przejśc na mieszanke bo od wczoraj ją dokarmiam a cyca jak podoji chwile nto zaraz sie denerwuje jakby jej nic nieleciało i jest ciągle głodna |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
witam
basienka kurcze, rzeczywiscie ciezko. powiedz mi, jak ona nie spi w nocy to co robi? placze? ale z nudow czy cos jej dokucza? jaki to placz? taki bolesny, histeria czy jaki? martysek Zosia lubi popoludniu jeszcze pospac, ale tak do 18 -18.30. pozniej przed kapiela ma ok 1.5h godziny aktywnosci. zazwyczaj spi w lozeczku ale czasami popoludnia spedzamy poza domem i wtedy w wozku lub foteliku. wtedy spi krocej. u nas wazne jest zeby 0.5 -1 h przed kapiela byc juz w domu i ona wtedy sie wycisza powoli. o 19.30 kapiel, tatus masuje i naciera jakims mleczkiem, nastepnie przy nocnej lampce ją karmie. jak zje to odkladam do lozeczka. czesto zasypia natychmiast, jesli nie to kiedy placze to co kilka minut podchodze i uspokajam. Siala super chusta ![]() ![]() niesamowite ze kazdego dnia odkyrwam cos nowego u Zosi. i nie tylko w kwestii jej rozwoju ale tez tego co ona chce mi powiedziec, czego potrzebuje itp. dzis poszlismy do kosciola na 10, czyli tak jak ona idzie spac. spala troszke w wozku, troche sie przebudzala. wrocilismy do domu, rozebralam ja, troche podkarmilam i odlozylam do lozeczka. od razu poszla spac. wiec mamy maly sukces. ![]() a w drodze spotkalam znajoma ktorej corka urodzila tydzien temu, porod niestety byl ciezki i z powiklaniami, maly byl owiniety pepowina i urodzil sie podduszony, lekarze 3 razy podchodzili do jego reanimacji ![]() ![]()
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() itakaska - brawo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Mój synek mnie zadziwia dziś w nocy jadł o 19.25, 1.55 i 6.15. Aniołek kochany!
Dzisiaj idziemy na wesele i mały zostaje z babcia. Tak średnio mi się chce, bo nadal dziwnie czuje się w swoim ciele. Często nie atrakcyjnie i tak rozlaźle. Największe kompleksy mam w związku z piersiami. Przed ciążą miałam spory biust a teraz to już w ogóle masakra. Źle mi z tym. Jak to jest, że niektóre kobiety nawet jak karmią nie maja tak monstrualnych piersi? A i dzisiaj mam w prawej takie kłucie, jakby mi ktoś igły wbijał. Przestraszyłam sie, że w internecie wyczytałam, że po prostu mleko sie produkuje. Dziwne, bo pierwszy raz mi się to darzyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
pochwalilam za szybko
![]() ![]()
#3578 |
Wtajemniczenie
|
Alisa, Anuszka ja mam to samo i podaje malemu nan juz jak skończyl ok 3 tyg. teraz leci 9 tydzien a laktacja ani sie nie zwiększyla ani nie zmniejszyla, po prostu juz tak mam, nie pomaga nawet częste ściąganie i przystawianie małego, po prostu tak mam i juz. Więc karmie mieszanie a mały 2 tyg temu ważył 5,5 wiec na pewno nie głodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
My standardowo z mężem użeramy się z małym rozdarciuchem
![]() Spać chce ale nie w łóżeczku, na rękach i koniec :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze czekam az skonczy sie to plamienie, niby nic nie ma caly dzien a nagle potrafi duzo poleciec. Mam nadzieje ze to sie w koncu skonczy! Mam non stop sny erotyczne hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja z kolei ciesze sie ze mam wieksze, wygladaja rewelacyjnie, normalnie jak implanty ![]() ![]() Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-09-05 o 12:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Siala
no to niech chusta szybko dojdzie do was ![]() Zoska zasnela jednak, a ja czekam na obiad, dzis niedziela wiec tz gotuje ![]() łaże po allegro i spodobala mi sie taka zabawka, starczy na dlugo ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-09-05 o 12:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam ten sam problem! Ściągałam maksymalnie 60 ml.... teraz mama za to nawał pokarmu! Stało się tak w dziwaczny sposób... Pojechałam w piątek do miasta i cały dzień ( od 6 rano do 16) nie ściągąłam pokarmu, bo nei było jak i gdzie... Jak przyjechaąłam ściągnęłam z siebie w 10 minut 200 ml... nakarmiłam po godzinie dziecko piersią... w nocy leciało ze mnei jak z kranu, cała sobote też.... ( przynajmniej sobie pozamrażałam dużo ![]() Dziwne są te nasze piersi powiem Wam... ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- aaa papi i basieńka - dzięki za rady co do kremów Lilka - ja anastazję o 19:30 / 45 kąpię, w pokoju gdzie śpi robię ciemno, wlaczam jej standardową listę odtwarzania, potem oporządzam dziecko ( oliwki etc), potem karmię ( jedna pierś az jej bokiem wyjdzie, odbije, poczekam chwile, druga pierś aż padnie przy niej prawie), wtedy jest juz zwykle tak wymęczona, że jest w pół śnie, więc kładę do łóżeczka.. i dziecko się trochę rozbudza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Mam dziwne pytanie
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
hm, ja siedzialam, ale rzeczywiscie glownie chodzilam, bo jak siedze to moge zazwyczaj trzymac ja na reku a przy chodzeniu wygodniej.
#3585 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane...
u mnie na szczęście o cudowna noc, pomimo dupiatego wieczoru... mała padła po północy... i spała do 4, zjadła i do 7, a potem do 8:30. I jej już spać nie dałam, był długi okres aktywności ![]() Itakasiu ten płacz jest już potem ze zmęczenia, tak to nie płacze... tylko trzeba ją nosić, bo marudzi jak odkładam, wymaga zainteresowania. Raczej nic ją nie boli, nie pręży się itd... nic z tych rzeczy. Po prostu ma okres długiej aktywności, który większość dzieci ma w dzień... Caprica dlatego tabletki dopiero po karmieniu, bo te tabletki są tańsze... a jednoskładnikowe o wiele droższe. Przemęczę się jakiś czas z prezerwatywami... ![]() Dziewczyny znalazłam fajny artykuł o skokach rozwojowych... u mnie by się zgadzało... akurat jak dziecko kończyło miesiąc. Zaraz Wam tu wkleję... Poza tym byłam dziś dopołudnia u babci i kupiła Julci w ciuchlandzie super kombinezon, za całe 4zł... hahaha. Jestem mega zadowolona, bo właśnie za takim się na allegro rozglądałam. Zaraz wrzucę też zdjęcie ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ODNOŚNIE SKOKÓW ROZWOJOWYCH: I miesiąc Pierwszy skok pojawia się ok. 5 tygodnia życia, kiedy nasz maluch ma zwykle skończony pierwszy miesiąc życia. Jest to skok związany ze zwiększeniem wrażliwości na odbierane wrażenia. Zmysły stają się wrażliwsze. Od tej chwili inaczej niż dotąd dziecko słyszy, widzi i czuje zapach oraz smak. Nowe doznania mogą wywołać w nim strach, który objawia się krzykiem czy płaczem. Na tym etapie często pojawiają się pierwsze łzy, ale i uśmiechy. II miesiąc Około 8 tygodnia przychodzi kolejny skok, w którym dziecko zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku. Uważniej niż dotychczas malec może przyglądać się wyrazowi Twojej twarzy czy w ogóle obserwować ludzi. Jest to moment, w którym dziecko odkrywa własne dłonie – często na nie patrzy, próbuje się nimi bawić, bywa, że sięga po przedmioty lub dotyka ich. Powoli nasz maluch zaczyna kontrolować swoje ruchy. III miesiąc Po upływie 11 lub 12 tygodni dziecko może wydać się nam bardziej nieznośne. Zmniejsza się apetyt, gorzej śpi, częściej marudzi czy nawet krzyczy. Na tym etapie niemowlę staje się bowiem bardziej wrażliwe na świat detali. Dziecko zaczyna dostrzegać różnice np. w tonie głosu, intensywności światła – może go obudzić szczekający pies, który dotąd nie robił na nim wrażenia. Odtąd dziecko zwykle potrafi skoordynować ruchy oczu i głowy, śledząc ruch. Zaczyna się etap poznawania świata poprzez wkładanie wszystkiego do buzi. W tym momencie również malec odkrywa możliwości własnego głosu – piszczy, pokrzykuje, zmienia ton. IV-V miesiąc Kolejny skok może oznaczać znacznie dłużej utrzymujące się zmiany w zachowaniu, bowiem w tym wieku skok może potrwać od 14 do 19 tygodnia. Dziecko zaczyna rozumieć pewne zdarzenia – np. uczy się wyciągać rękę po zabawkę, złapać ją, potrząsnąć, przekręcić i włożyć do buzi. Maluch zaczyna teraz również wymawiać nowe dźwięki, rozumie wypowiadane słowa, reaguje na własne imię. Potrafi też odepchnąć butelkę, kiedy jest najedzony lub wyciągnąć rączki, gdy chce, by go wziąć na ręce. Zaczyna rozpoznawać w lustrze własną twarz. VI miesiąc Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem. Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre sytuacje są ze sobą związane, obserwuje dziwne ruchy osób w jego otoczeniu. Protestuje gdy rodzice wychodzą z pokoju. Podczas zabawy potrafi skupić uwagę na drobnym szczególe – na tym etapie dzieci wydają się wprost zafascynowane wszelkimi metkami przy zabawkach. VIII-IX miesiąc Ten etap w rozwoju naszych dzieci to według badaczy czas, kiedy rozwija się inteligencja dziecka. Między 33 a 37 tygodniem maluch zaczyna bowiem dzielić świat na kategorie, a jego sposób myślenia zaczyna zbliżać się do myślenia dorosłych. Dziecko dostrzega, że rzeczy mogą mieć cechy wspólne np. mogą brzmieć lub pachnieć podobnie. Na tym etapie dziecko zaczyna również przejawiać własne poczucie humoru i robi miny do lustra. Około 8 miesiąca maluch może zacząć wykazywać inicjatywę do zabawy. XI miesiąc Twój maluch ma już prawie rok i właśnie około 46 tygodnia zaczyna znajdować i tworzyć sekwencje za pomocą swoich zmysłów. Dziecko zaczyna rozumieć, że niektóre zdarzenia następują po sobie i wie, co się wydarzy. Niemowlę potrafi powiedzieć „nie”, naśladuje odgłosy zwierząt, a nawet umie na swój sposób powiedzieć, że jest głodne. Podczas zabawy chętnie się wspina, próbuje rysować, umie dopasować kształty zabawek, szuka przedmiotów, które ktoś dla niego ukrył lub sam chowa i chce, by je znaleźć. Na tym etapie dziecko bardzo wyraźnie potrafi zaprosić do zabawy osobę, z którą chce się bawić. Pierwszych 12 miesięcy życia naszych pociech owocuje w zdarzenia, które zdarzają się po raz pierwszy. Premierowy uśmiech, krok, pierwsze słowo czy świadome przytulenie. Na każdą z tych czynności jest jednak w rozwoju naszych dzieci odpowiedni czas, o którym decydują one same, a my jako kochający rodzice możemy na to cierpliwie czekać i w tym wyjątkowym czasie starać się jak najlepiej zrozumieć czasem nawet uciążliwe zachowanie naszych dzieci. Pierwszy rok życia jest dla nich bowiem daleką podróżą z dużą dawką ekstremalnych wrażeń. zaczerpnięte ze strony wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia... miśkowy kombinezon z ciuchacza (4zł)
No i z dzisiaj Łucja w jeansach i bluzie... I z mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
basiu fajny kombinezon
![]() ![]() widzę, że nie tylko ja mam problem z piersiami... Gdzieś wyczytałam, że w 3 tygodniu wystepuje kryzys laktacyjny, mam nadzieję, że to przejściowe. Iga praktycznie dziś nic nie zjadła. Co dawałam jej cycka to się wściekała, wypluwała go, a raz strasznie się zakrztusiła więc odpuściłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Rozeznanie
|
Anoxa nie ja stracilam dziecko, tylko moja siostra, tragedia spotegowana bo tylko 3 tygodnie bylo roznicy miedzy nami, bylo zbyt chore zeby przezyc, robila badania w uk, wyszly zle, zrobila w polsce, wyszly jeszcze gorzej, w 25 tygodniu dostala zastrzyk a dwa dni potem poszla urodzic martwe dziecko, chlopczyka, tak sie cieszylysmy ciaza, chodzilysmy razem z brzuszkami, teraz ona chodzi na cmentarz... w ciazy plakalam tylko raz, nie wierzylam w to, nie dopuszczalam do siebie mysli ze to prawda, odcielam sie od tego, dotarlo to do mnie na pogrzebie, ale i tak nie plakalam, nie moglam, nosilam w sobie zycie, nie moglam sie denerwowac, martwic,
w srode dostala zastrzyk, w piatek miala porod, dwa dlugie dni, powinno to byc odrazu, nie wiem czemu tak sie czeka, urodzila dopiero w niedziele, bo nie miala rozwarcia, nie wiem czy doszla do siebie, ale jest lepiej, pamietam jak po wszystkim patrzyla smutnymi oczami na moj brzuch, a jak sie urodzil Ernest nie dotykala go, tylko patrzyla, jakby sie bala, ale czego? maly ma dwa miesiace a ona go niedawno pocalowala, spedza kazda wolna chwile z nami, mysle ze to jej pomaga, i mam nadzieje ze juz niedlugo zdecyduje sie na kolejna ciaze ![]()
#3589 |
Zakorzenienie
|
frania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Raczkowanie
|
Ja również wiem co to znaczy stracić dziecko i zawsze się pamięta o aniołku
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() basienka super ze ta nocka lepsza mam nadzieje ze Julci juz tak zostanie ![]() my bylismy na zakupach dla miska. kupilismy troche ciuszkow w re-kids i kombinezon polarkowy i spiworek do lozeczka w smyku. kurde pare rzeczy tylko a tyle kasy wydalismy ze szok ![]() a wczoraj ja kupilam sobie spodnie i dwie bluzki. ciesze sie bo przynajmniej mam sie w co ubrac ![]() misiek dzis w nocy superowo spal ![]() ![]() Siala zaczelismy dzis dawac po 15 kropli boboticu. ale damian mnie zastrzelil pytaniem skad wiemy ze dozownik w buteleczkach odmierza takie same krople ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- niezawsze sie nie odzywa. miala zostac sama z Maja mam nadzieje ze wszystko ok u nich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
widziałam niezawsze na pasku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Co tam kobiety? Ale tu cisza! Pustki normalnie. My super popołudnie u mamy. Teraz Julia zrobiła kupę więc wcześniej niż zawsze,więc może i spać wcześniej pójdzie. No oby!
Ja w tym tygodniu wybiorę się chyba na dwa dni do mamy,może trzy. Bo Damian teraz ma dodatkową fuche dopołudnia,a na 14 do pracy. I całymi dniami go nie będzie. Babcia też jedzie jutro do szpitala na dłuższy czas,więc zostaniemy same na placu boju. A że mama też sama,bo tata na grzybach na 10dni jechał to się wprosiłam hihi |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proste ![]() Bobotic - 1ml to 27 kropli SabSimplex - 1ml to 25 kropli ![]() Bobotic ma minimalnie mniej simeticonu od SS więc się w tych 2 kroplach wyrównuje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Baby co tu taka cisza? Ja oglądam taniec z gwiazdami i chodzę chodzę chodzę by Julia poszła spać. Ale narazie ni chu... Niby oczy zamyka a za chwilę jak 5zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Karola zazdroszczę! My znowu się męczymy z Julia by wkońcu poszła spać. Nie rozumie o co chodzi. Gdyby były kolki byłby i płacz. Nie widzę by coś było nie tak. Jedyne co przychodzi mi do głowy to pomylony dzień z nocą. Innej opcji nie widzę. Cały dzień będzie ładnie i bez problemu usypiac,dziś miała sporo okresów aktywności...i dalej dupa. Nawet nie kapaliśmy jej by nie wiedziała że idzie noc,wiecie o co chodzi. Ale gdzie tam. Od 19 nie śpi. Przebrałam,dałam jeść i dupa. Niby oczy jej leciały,ale zaraz jak 5zł. Potem całkowite wzbudzenie. I znowu prawie lecą i to samo. Nie rozumie tego,denerwuje mnie to. Nie wiem co mam z tym zrobić. Teraz Damian się z nią męczy. Widać że jest zmęczona a dupa blada.
Próbowaliśmy nawet opcji fotelik samochodowy. Bo w ciągu dnia praktycznie od razu usypia w nim,jak tylko ja wsadzimy. Albo jak kilka razy bujniemy. I Damian prawie 20minut tak machał i nic. I teraz już mówi kij,sama w łożeczku będziesz usypiac. I był płacz, więc zaczął bujać materacem. Ale dalej płacz by wziąć ja na ręce. A ten że nie. Że nie ma bujania i nie ma rąk. I może się drzeć,on to ma w nosie,wkońcu uśnie. Wkońcu po walkach chwyciła smoczek i chwila ciszy jest. Ciągnie go i leży w łożeczku. Ciekawe czy uśnie? I jak długo smoka będzie trzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() misiek wieczorem urzadzil histeie przy jedzeniu. darl sie i jadl i w koncu zwymiotowal w trakcie jedzenia ![]() zla troche jestem bo w sklepie sie zastanawialismy jaki rozmiar kupic tego spiworka i damian stwierdzil ze lepiej mniejszy bo w wiekszym sie utopi no i jak go wlozylam wieczorem to sie okazalo ze tak z 7 cm tylko luzu zostaje na nozki wiec niedlugo trzeba bedzie kupic nowy ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Basiu wspolczuje. ja z miskiem nigdy nie mialam problemu z zasypianiem na noc. czasem po ncnym papu nie chcial zasnac ale to przez pierdki a tak to o 19 czasem juz odlatuje na nocny sen |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zadomowienie
|
Siala - jesteś moje guru
![]() ![]() ![]() ![]() moje małe szczęście daje mi równo popalić a dziś jest apogeum! nie wiem po co on ryczy, serio, skończyły mi się pomysły... on się zachowuje jak na speedzie jakimś ![]() ![]() teraz rzuciłam mu tetrę na oczy (dzięki Sialuś!! ![]() ![]() i tak już 3 dni!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ratunku! ![]()
#3600 |
Zakorzenienie
|
frania
to straszne co musiala przejsc twoja siostra ![]() basienka, jaszczka wspolczuje ![]() ![]() a ja jestem wsciekla bo jadlam zapiekanki i ulamal mi sie zab ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.