Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-05, 17:31   #3841
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Caly dzien siedze jak kluska w domu bo pada
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 17:48   #3842
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Irsin, to zakladaj kurtke, kalosze, bierz parasol i jazda. Mnie zawsze spacer w deszczowa pogode poprawia humor,szczegolnie jak zmarzne i moge potem z kubkiem goracej herbaty zniknac pod kocem. Ide jesc

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 18:24   #3843
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
ozywa wieczorem, Anecka moja cioteczka urodzila Kamile 2 wrzesnia, ma 56 cm i 3050 przy porodzie, wody sie zaczely saczyc od 2-30 ok 4 pojechala do szpiatala nie chcieli jej jeszcze przyjac mowili by poczekala az skurcze beda co 5 min, ale tz zaczal im nawijac i ja przyjeli o ok 8-30 urodzila, nacieli ja ale okropnie popekala! mimo wszystko! w aptece jednak zaproponowali jej masc na C... juz nie pamietam teraz jaka... ale mowi ze dziala na niej cuda! wiec super - ma jednak problem z mala bo nie chce ciagnac piersi i placze, rano spi raz cos pociamie a pozniej w nocy placze chce jesc a nie chce ciagnac! i chce sie bawic...
ooooo a na kiedy miala termin? .. no i dobrze ze ja przyjeli skoro urodzila no i widze z opisu ze szybko sie potoczylo, wiec bardzo dobrze
Ehh no wiec wlasnie nacinają a i tak sie peka, ja nie wiem.. u mnie bedzie jakas masakra pewnie bo ja jestem wąska mega o ile to ma znaczenie..
No ale fajnie ze juz po ciekawe czemu corcia ciagnac nie chce

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Znowu pada
U mnie caly dzien slonce

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej u nas co dzien to jasniej swieci słoneczko dzisiaj michalka od wszystkich rurek odwolnili, w sumie ial tylko tlen w nosku ale bez tych rurek od razu ładniej wyglada co dzien to silniejszy

ja dalej walcze z prosukcja mleka ale jak to po cc, od razu nie przyjdzie a tak bardzo bym chciala zeby dostal moje mleczko

a michalek lezy i sobie nozkami kopie i ciamka buzka, napewno by chcial cyca ale niestrty musi jeszcze poczekac, narazie to sie paluszkami zadowala bo tej je ciamka

boze jak ja sie ciesze ze on z dnia na dzien w lepszym stanie, ale niz on przybierze te 600g na wadze to ja zwariuje z tesnoty
Zobaczysz ze minie troszke czasu, nim sie obejrzysz i juz bedziecie razem w domu No i nie martw sie cycem, predzej czy pozniej bedziesz karmic swoim mleczkiem

Napisz jak się czujesz fizycznie?

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
no i zostałam dziś ciocią o godz. 9.30 przyszedł na świat syn mojego brata, 2700g 49cm długizałączam zdjątkoZałącznik 3388740

Gratulacje ciociu

aaa ja od rana mialam zamiane mebla jednego najwiekszej szafy 3drzwiowej.. masakra samo wyciaganie z niej.. pare razy tak mnie brzuch zabolal ze musialam usiasc i gleboko oddychac.
No i okazalo sie ze kolor ktory kupilismy na sciane nie jest ten mnie sie ciagle kojarzyla wlasnie ta nazwa wiec wzielismy a pomalowalismy za meblem i jest roznica delikatna.. wiec z drugiej strony gdzie bedzie komoda a meble znikna musimy cala sciane pomalowac, bo inaczej bedzie smiesznie jak tylko braki zamalujemy

No a pozniej pojechalismy do sklepu, kupilam sobie tuszke dorsza, mysle ze jutro zrobie, juz dzis mi sie nie chce nic pożarłam wlasnie chipsletten fromage, grzesia w czekoladzie i mam dziką ochotę na jakas czekolade jeszcze

ahaaa w auchan jakies nowosci byly zrobilam fotke, mialam chec zeby kupic bo takie idelane na jesien.zimę.. ale jednak nie kupilam. Swietny material taki mieciutkki i grubiutki.. byly jeszcze na dole z dlugim rekawem 10zl drozej.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-05 o 18:27
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 18:39   #3844
Stokrotka_76
Raczkowanie

Olajka znalazłam takie dysputy o materacach dla dzieci - i wypowiedz Zawitkowskiego
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...itkowskie.html
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 18:59   #3845
Artystka23
Dragonfly

jejku,dobe mnie nie bylo a wy tyle postow naprodukowalyscie

Kootekk,ciesze sie ze z synkiem coraz lepiej,lada dzien pewnie go przytulisz,skoro jest taki silny normalnie Was podziwiam

Skarpetki sa boskie

mallinka,musze zostac przez pare dni niestety w Gdyni,bo mam zrobic badania krwi,mam wizyte u gina w czwartek(kontrola lozyska)..przez ten czas oproznie segment babki tzta,bo w weekend on ma wyjechac na wies a tam jest tyle rzeczy ze chyba umre ze zmeczenia,a w piatek ja sie zawijam i jade od mojej babci,prawdopodobnie na kilka dni lub tydzien..na razie sytuacja z nia jest stabilna ale wkurzam sie,ze jak moja rodzina jej potrzebowala to ona byla zawsze dla wszystkich,a jak ona jest chora i potrzebuje wizyty u specjalisty,to zaluja 100zl na prywatna wizyte bo przez narodowy fundusz trzeba czekac do czerwca przyszlego rokuja tak czegos nie rozumiem,zamierzam tam pojechac i zrobic w koncu z moja matka porzadek
Stary 2010-09-05, 19:05   #3846
kretencja
Zakorzenienie

Ale mnie wkurza dziś ten wizaz, chodzi jak potłuczony...
Zajrzę potem...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 19:07   #3847
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
ahaaa w auchan jakies nowosci byly zrobilam fotke, mialam chec zeby kupic bo takie idelane na jesien.zimę.. ale jednak nie kupilam. Swietny material taki mieciutkki i grubiutki.. byly jeszcze na dole z dlugim rekawem 10zl drozej.
Fajne, zwłaszcza różowy z owieczką

U nas też słońce cały dzień

Aga, gratuluję zostania ciocią

a ja wcinam placek ze sliwkami i czytam ....." Super linię"

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 19:33   #3848
Artystka23
Dragonfly

mi sie ten jasny z misiem podoba
Stary 2010-09-05, 19:54   #3849
kootekk
Zakorzenienie

dziewczyny niestety zdjecia jeszcze nie pokaze bo poki co jak lezy w tym inkubatorze to sa to dla nas intymnie chwile i narazie tylko ja i maz mozemy go odwiedzac, to nie chce sie tym dzielic, ale jak zabiore do domu to napewno wstawie fotke

wiem ze zrozumiecie

no teraz na spokojnie moge wam opisac akcje z cc i ogolnie caly pobyt w szpitalu

w niedziele odszedł mi ten nieszczesny czop, ktory wogole jakos dziwnie wygladał,zaraz po tym poleciało mi cos mokrego i ja szybko za telefon, na szczescie moj gin mial dyzur to mnie zbadal i faktycznie wody zaczely sie saczyc bo mały miał malo miejsca w brzuchu i nozki prawie w szyjce i tak kopal ze sie dokopal

caly tydzien lezalam plackiem, w smuie nawet mialam nogi wyzej zeby sila grawitacji te wody bardziej nie ciekly, nawet nie moglam wstac sie zalatwic DLA MNIE TRAGEDIA

w czwartek wieczorem wyniki crp sie pogorszyly ale jeszcze nic nie planowali, a w piatek rano przyszedl ordynator (moj gin) i mowi ze beda mnie zaraz szykowali do ciecia

ja szybko za telefon, maz z mama przyjechali a w miedzy czasie pielegniarki mi brzuch ogoliły, zrobily jeszcze ktg i wsadzily cewnik PASKUDZTWO

maz przyjechal i od razu zawiezli mnie na sale tortur tak posadzili mnie na stole, przyleciala anesteziolog (dobra znajoma moich rodzicow) i mnie pocieszala i rozbawiala, znieczulenie NIC nie bolało, a mowili ze mam sie na bol przygotowac itp a ja nic nie czulam

pozniej od razu na stol mnie polozyli, glowe odgrodzili plachta zebym nie widziala i jazda z tym koksem

atmosfera na sali byla super, moja cc to istna impreza byla, dowcipy lecialy, wszyscy zartowali a ja wyluzowana jak nigdy pocieszal mnie fakt ze byl przy mnie moj gin i znajoma lekarka, ona to ogolnie baba z jajami wiec bylo fajnie

o 8:00 mnie zawiezli na cc a o 8:12 urodzil sie Michałek, o 8:35 juz mnie wiezli na sale poperacyjna
pierwsza dobe lezalam plackiem jak kazali, a w sobote rano juz wywalili z lozka
dzisiaj rano czulam sie super, poszlam sie wykompac, ogolic nawet nogi ogoliłam, zdjelam opatrunek i bylo bosko
kryzys zaczął sie w połodnie, zaczelo mnie ciagnac i musiala isc po cos przeciwbolowego

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

aha ogolnie po cc najgorszy jest ten 2 dzien jak czlowieka rozkrecaja na nogi, boli wszystko, ale najgorsze jest jak zaraz po i praktycznie co kilka godzin nastawiaja macice!!

zaraz po cc walneli mi wor z piaskiem na brzuch zeby macica weszla, pozniej jak go sciagneli to wsadzili łapska w brzuch i przeciskali macie w dol i przy okazji patrzyli ile krwi mi przy tym wylatuje SZOK

i tak co kilka godzin przychodzili i tak robili

aha i na cc okazalo sie ze moja macica ma baaaardzo duza przegrode i przez to nie utrzymalam tej ciazy do konca, maly mial malo miejsca, nie mogl rosnac i pokarm pozadnie do niego przez łozysko nie docierał dlatego sobie wykopal droge na zewnatrz

gin juz mi tu grozil skalpelem ze mam duza przegrode i cos trzeba z tym zrobic jesli chce miec jeszcze dzieci, ale ja poki co nie mysle o tym, wizja kolejnej operacji nie przeraza a poaztym moje mysli kraza wokol michalka

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 19:54   #3850
Aliszcze
Zakorzenienie

kootekk, pewnie że poczekamy na fotki Michałka, jak już będzie w domu teraz niech trochę "przypakuje" zanim pokaże sie ciocią a powiedz mi, czy to, co się stało, że wcześniejszy poród miałaś, to sprawa wady macicy? lekarz coś mówił? Czy po prostu tak się zdarzyło? Tak się pytam, bo interesuje mnie to również ze względu na to, że sama mam wadę macicy i nie wiem, czego mogę się spodziewać.

Stary 2010-09-05, 19:58   #3851
kootekk
Zakorzenienie

teraz siedze i szukam w necie ubranka na rozmiar 50, dobrze ze kupilam duzo na 56 ale maly sie w nich utopi
maz byl w h&m dzisiaj i jedyne co kupil to sliczny welurkowy pajacyk z barbapapa jaki dumny ze pierwszy raz cos sam wybral i kupil i na dodatek mi sie to podoba

Stary 2010-09-05, 19:59   #3852
Anecka
Zakorzenienie

Artystka, to faktycznie dziwne ze zaluja nawet jesli by to mialo byc 200zl.. to pare osob by sie zrzucilo.. no nie kumam

kootekk, to szybko, pol godzinki i po wszystkim..
Dzielna jestes nie ma co! Chyba bym umarla jakby mi macice nastawiali.. brzmi to nieprzyjemnie

Teraz tylko nabieraj sil i produkuj mleko

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-05, 19:59   #3853
kootekk
Zakorzenienie

aliszcze nie wiem czy doczytalas tam co dopisalam, tak bylo to spowodowane wada macicy, maly chcial jesc, byl glodny mial malo miejsca i tak dlugo kopal az przekopal dziure, na dodatek lezal posladkowo to mu to ulatwilo zadanie

Stary 2010-09-05, 20:10   #3854
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Kootku, jestes bardzo dzielna!!!

Powiedz mi tylko co to ten cewnik bo slyszalam o nim wiele....wiele zlego
Stary 2010-09-05, 20:12   #3855
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

heja!
KOOTECZku dyielna babeczko dacie rade + na pewno juz lzej patrzec na Misia gdy odlaczony
calujemy Was...

CHcialam powiedzieci ze nei wszystkim worek z piaskiem klada! przy wadach macicy wlasnie i przy czyms jeszcze... nastawiania macicy i worka nie mialam wogole przy cc!!!!!!
jedyne co to dali kolezance kroplowke bo za duzo krwi stracila przy nacieciu, wieczorem kazdej z nas dali zastrzyk by usnac, ale na mnie podzialal odwrotnie niestety i cala noc nie spalam... no i jak mialam cc o 9 to przychodzili co 3 godz oprozniac cewnik i zmieniac odklady, jak ktos sie pobrudzil to go obmywaly pielegniarki... niestety dz. zadna z nas nie widziala chyba ze ktos ma znajma polozna :/

ANECKA - miala termin na 7 wrzesnia, Kama wyszla 2
ma zoltaczke ale w malym stopniu nie przekraczajaca punktacji wiec dzis ich wypisali... niestety nie chce ssac a placze ze glodna - pamietam ze z T. bylo identyko do brodawki nie a smoka tak, walczylam ale jak dz. spada duzo z wagi to matka rozpacza i... podaje wreczceie z butli...
najgorzej bo dalam jej laktator avent by mogla chociaz odciagnac mleko lub naciagnac brodawke zwlaszcza jedna plaska ! ale na nia nie dzialal ani kropelka nie splynela! wiec tz jechal wczoraj po 21 do apteki i kupil laktator gruszkowy za 9 zl i super jej sciaga!
]
NO I WOZEK TAKO JUMPER jaki kupili dzis dopompowywali powietrze i??? kolo poszlo!!!!!!!!!!!!!!

A JA? brzuch mi dalej twardnieje! :/ ciezko...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 20:16   #3856
_paulinka2
Wtajemniczenie

jeju kotku, jesteś najdzielniejsza najważniejsze że Michałek zdrowy,zaraz szybko urośnie i już. Ty dużo wypoczywaj żebyś miała siłki

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-05 o 20:18
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 20:16   #3857
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
aliszcze nie wiem czy doczytalas tam co dopisalam, tak bylo to spowodowane wada macicy, maly chcial jesc, byl glodny mial malo miejsca i tak dlugo kopal az przekopal dziure, na dodatek lezal posladkowo to mu to ulatwilo zadanie
tak, teraz doczytałam kurcze, jaka szkoda, że nic nie można poradzić na tę przegrodę. No ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze

Stary 2010-09-05, 20:16   #3858
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Kootku, jestes bardzo dzielna!!!

Powiedz mi tylko co to ten cewnik bo slyszalam o nim wiele....wiele zlego
IRSIN cewnik to rurka z woreczkiem ktory wciskaja ci do c... bys nie obsikala nie wstawala siku robic tylko od razu nawet nie wiesz jak jest mocz to on splywa do tego woreczka, pielegniarki go oczyszczaja co pare godzin...

dla mnie nie byl straszny - ja go wogole nie czulam!!! ani zakladania bo mnie zagadaly polozne ani pozniej bo niogami dluugo nie moglam ruszyc...
a potem to tylko te rurke czulam udami...

mozna dostac od niej zapalenia ale mi sie to nie rpzydarzylo i dziewczetom co mialy tez nie - tyle ze my od razu po zdjeciu poszlysmy pod prysznic niczym odebralsmy maluszki i kazda z nas plynem intymnym si emyla!
Stary 2010-09-05, 20:17   #3859
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, jesteście bardzo dzielni Trzymajcie tak dalej

Mnie też dzisiaj brzuszek twardnieje dużo. Są lepsze dni i gorsze... Łykam ciągle no-spę forte zgodnie z zaleceniem i jestem dobrej myśli, że szyjka się nie skraca. Gin we wtorek, tak że się przekonamy, czy dalej wszystko w porządku.

Kończę dziś 27 tydzień, czyli wchodzimy w III trymestr Wita mnie on niestety coraz większym zmęczeniem... No ale cóż, trzeba się jeszcze te 3 miesiące przemęczyć

No, idę mężowi kolację zrobić

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 20:18   #3860
melabn
Wtajemniczenie

kotekk jak Ty juz zakupy robisz znaczy zdrowiejesz
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 20:21   #3861
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

AGNIESZKO GRATULUJE
Tak piszecie ze w 62 by sie utopilo malenstwo jak ma 46 cm.. i sie zgadzam, ale moja cioteczka ma 12 rzeczy na 56 Kama w szpitalu miala 56 teraz kazde ubranko tego riozmiaru jest za male wiec 62 od razu...
wszystko zalezy jakie dz. sie urodzi...
ja wole ewentualnie dokupic lub miec 2 tylko z 56 niz potem myslec ze kasa by sie przydala na wieksze rzeczy... a te wystawiac na sprzedaz... :/
ale i tak zalezy od sytuacji - nasz Kootek wiedzial ze moze byc mniejszy Misio i ze wczesniej moze wyjsc na swiat wiec i tak jest super przygotowana

KOOTKU cos dla ciebie

http://allegro.onet.pl/3pak-motherca...202621965.html
Stary 2010-09-05, 20:22   #3862
melabn
Wtajemniczenie

dla mnie cewnik tez nie byl straszny-fakt zakladanieboli i piecze ,ale potem nawet zalowalam ze go wyjeli bo nie mialam sily lazic do kibelka
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 20:25   #3863
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
kotekk jak Ty juz zakupy robisz znaczy zdrowiejesz
NIE dam rady was nadrobic - mam wybor albo nadrabianie albo na biezaco wybieram tu i teraz a jakbyscie mialy jakies pytania to ponowcie je do mnie prosze

KOOTEk
http://allegro.onet.pl/nowa-wyprawka...218214123.html

Mojej c. w szpitalu pzydaly sie tez podklady na lozko - takie jak dla dz. dajemy do wietrzenia pupy nie chcieli im zmieniac poscieli bo ponoc duzo porodow i nie mieli na tyle...
Stary 2010-09-05, 20:27   #3864
Anecka
Zakorzenienie

No wlasnie i jaki jest sens kupowania laktatora drogiego?
Chyba faktycznie sie wstrzymam z zakupem i jak bedzie trzeba to najzwyklejszy.. a jeden sutek ciagle schowany

pelnia, bylas u lekarza i pytalas czemu Tobie tak twardnieje?

A mnie juz az niedobrze, bo caly dzien Mała mi sie wypina w prawym boku a teraz prawie w zebra mi weszla, strasnie nieprzyjemne uczucie Ciekawe czemu dzis taka aktywna jesli chodzi o wypinanie się

No i zaczelam 30 tc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-05, 20:32   #3865
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny, ale na jakims watku pisaly o cewniku dozylnym
Stary 2010-09-05, 20:35   #3866
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

co dolaktatora zgodze sie - jedynie co to z tym gruszkowym nalezy uwazac by nie przyciskac gruszki do konca!!! by brodawki nie popekaly i krew nie saczyla sie bo wowczas ta piersia trzeba sie wstrzymac z karmienim przynajmniej 2 czasem 3 dni...

twardnienei - nie Anecko wlasnie nie... powiem ci szczerze ze tak mnie rwalo i twardnialo jak stalam ze nawet bym nie dojechala do szpitala, jak lezalam bylo znacznie lepiej, bralam nospe ale wymiotowalam ...
wiem ze nastalam sie jak tesciowie byli gotowanie etc... sama wiesz jak jest gdy 5 osob ci sie zwali na glowe...
a teraz tylko slucham uwag! od tesciow - tz sie spytal tescia jak miesko pieczone czy dobre miekkie a ten - no wiesz J.... kazda gospodyni musi sie nauczyc gotowac, w praktyce bedzie lepiej wychodzic A... jak to uslyszalam to mnie krew zalala!!!!
to czemu zjadl ch... 3 kawalki?? ale wiadomo bylo bez sosu ehhh
a tesciowa przywiozla nam koguciki z gospodartwa liliputki wiec one malenkie sa - i mowi tylko ich A... nie smaz mowie a czemu a ona no wydaje mi sie ze takie malenkie ci sie zrobia wiec mowie ze najpierw gotuje a potem smaze albo podpiekam
oni to wciaz jedza gotowane mieso i to kladzie tak na wspolny talerz jeden! i kazdy wybiera sobie - jak pierwszym razem to zobaczylam to do wc wymiotowac polecialam i wogole tammiesa nie tykam - do tego lapki z pazurami daja!!!! i gdzieniegdzie jeszcze wloski odstaja w kurze bleeeeee
no i tak mnie wkurzaja tel
Stary 2010-09-05, 20:36   #3867
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No wlasnie i jaki jest sens kupowania laktatora drogiego?
Chyba faktycznie sie wstrzymam z zakupem i jak bedzie trzeba to najzwyklejszy.. a jeden sutek ciagle schowany

pelnia, bylas u lekarza i pytalas czemu Tobie tak twardnieje?

A mnie juz az niedobrze, bo caly dzien Mała mi sie wypina w prawym boku a teraz prawie w zebra mi weszla, strasnie nieprzyjemne uczucie Ciekawe czemu dzis taka aktywna jesli chodzi o wypinanie się

No i zaczelam 30 tc

o ,to witamy przekraczajac magiczna 30
Stary 2010-09-05, 20:37   #3868
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Dziewczyny, ale na jakims watku pisaly o cewniku dozylnym
z tego co sie orientuje cewnik dożylny to wenflon poprostu
Stary 2010-09-05, 20:41   #3869
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
z tego co sie orientuje cewnik dożylny to wenflon poprostu

aha, bo ja jestem antyiglowa i bardzo sie boje takich rzeczy

wenflon wiec przezyje w razie czego
Stary 2010-09-05, 20:42   #3870
apoolonia
Rozeznanie

Kootek to super że stan coraz lepszy no i ty się lepiej czujesz
zobaczysz niedługo pojedziecie do domu

Ja dziś byłam u teściowej
zaprosiła mnie do sypialni a tam całe łóżko ciuchów wnuczki sąsiadki, po prostu multum!! fajne ciuchy ale strasznie zniszczone plama goni plamę
podobno dziewczyna chciała 200zł za wszystko ale tam 70% to może by się nadawało do chodzenia po domu jak nikt nie przyjdzie
po drugie ta dziewczynka była rodzona wiosną więc po co mi sukienki na 3 miesiące?
powiedziałam że mogę zabrać tylko część i sobie wybiorę
skończyło się lekkim fochem ale nie teściowej ale TŻ siostry
która stwierdziła że za 200zł to trzeba brać!
więc z tej sterty znalazłam spodnie dla jej dziecka i mówię zobacz jakie fajne kup sobie
a ona na to że ona takie akurat.... i kupi w sklepie inne

no proszę bo ja to nawet jak w lumpeksie coś kupie to słyszę tylko po co ci?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości