|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
ale mi się dzisiaj fajną rzecz udało kupić
jogurt grecki 0% |
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ooo a gdzie taki specyfik znalazłaś? Domyślam się, że nie w Niemczech
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w Bomi (podobno to niemiecki sklep ) i za 170g dałam 6,04zł ale nie mogłam się powstrzymać, bo uwielbiam jogurt grecki.poza tym na 100g ma 9g białka, 4g węglowodanów i oczywiście 0 tł
Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-09-05 o 21:31 |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie dukające Panie (i Jednego Pana
) wieczorową porą.Gratuluję wszystkich spadziorów ![]() Cytat:
ogólnie jest podzielona na trzy fazy. w 1F, która trwa dwa tygodnie, je się warzywa(z wyjątkiem ziemniaków, buraków, marchewki, kukurydzy) chude mięso, chudy nabiał, owoce morza,odtłuszczone sery żółte, orzechy i nasiona w ograniczonej ilości i można używać olei jednonienasyconych tj. oliwa z oliwek. Chudnie się szybko 3do 6 kilo w 1F (ja schudłam 7 ). Druga Faza chudnie się wolniej 0,5-1 kg na tydzień.. dodaje się owoce, oczywiście te najmniej słodkie, dieta opiera się na indeksie glikiemicznym wiec w obydwu tych fazach rezygnuje się z makaronu, wszelkiego pieczywa, kasz.. ale nawet na 2F można popłynąć, dozwolona jest gorzka czekolada z resztą z orzechami też można zaszaleć za bardzo.. 2F trwa, aż uzyska się docelową wagę.. dopiero w 3F ,trwa do końca życia, dodaje się powolutku pełnoziarniste pieczywo i makaron, kasze, słodkie ziemniaki(bataty).. Tylko trzeba bardzo uważać i kontrolować wtedy wagę, bo być może nawet jedna kromka chleba codziennie może spowodować wzrost wagi i wtedy znowu trzeba ograniczyć np do 3 razy w tygodniu. ogólnie dieta jest fajna, ale trzeba mieć duuuużo samozaparcia. Raz schudłam na niej spektakularnie.. Efekt jo jo wystąpił bo nie utrwaliłam swojej wagi. Próbowałam jeszcze kilka razy, ale bez większych skutków.. Za dużo rzeczy do wyboru z dozwolonej listy, a jednocześnie za wiele zakazów.. A z Dukasiem wierze, że mi się uda.. Ma jasno wytyczone granice.. ale nie pozbawia nas np. pieczywa i słodkości.. Nawet Dukanowy chlebek to jakaś alternatywa.. Ale to nie to, żebym pisała o SB, że to jest zła dieta i jej nie polecam.. Po prostu moja miłość do niej się już wypaliła![]() O rzesz.. miało być szybciutko, a znowu nastukałam, że ho ho..
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki witam, mega szczesliwa jestem dzisiaj bo wybila mi waga z przed dwoch lat
![]() od 17 sierpnia udało mi się 6,8 kg zrzucić jestem bardzooo zadowolona w całym toruniu nie moglam znalezc skrobii kukurydzianej i lodzika w proszku jak co znalazłam w koncu w Piotrze i Pawle moze sie komus przyda . pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Duk Duk
Rano o 7 wróciłam z weselicha padnięta i opuchnięta, 3 godziny w busie - makabra, tak mi stopy napuchły od tych niewygodnych krótkich siedzeń, że butów nie mogłam ubrać. Ale i tak weszłam na wagę ![]() Potem poszłam spać, wstałam po 15, siku i znowu na wagę - przed weselem rano 72,4kg, po weselu po 15 73,1kg. Niestety dukanowego jedzenia nie było za wiele, udało mi się dopaść 1 galaretkę z kurczaka. Jadłam mięska i surówki, skosztowałam słodkiego sernika i zjadłam ze smakiem 2 gałki lodów o północy Impreza była świetna, niewiele kawałków tanecznych opuściłam. Wódkę piłam często - mocząc usta - w sumie wyszło by może 4 kieliszki - nie żałuję a i tak nie czułam, że coś piłam.Jutro się okaże czy jeszcze wzrośnie, czy postoik. Co będzie to będzie. Kilka zdjęć już widziałam i pierwszy raz nie zamykam oczu jak na siebie patrzę. Jest lepiej i rodzinka widzi moją zmianę, co cieszy. Teraz będę dukać dalej przykładnie. Dzisiaj chciałam upiec chleb z przepisu Agnese i nie mam sera mielonego w lodówce i zaniechałam. Jutro upiekę, bo nie mam co brać do pracy, żeby zjeść na korytarzu, przecież kurczaka nie wyciągnę. |
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to sie nazywa dukanie - pieknie wyglądacie !!!!gratuluję imopnujących spadeczków ![]() kurdupel jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ugotuj sobie rybę z papryczką - jest wypaśna
|
|
#1389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Naprwadę masz powody do dumy i radości Cytat:
![]() Gratuluję
|
||
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
A co to za lodzik?
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rumcia dobrze że dałaś radę na weselichu - bo bardzo nie nagrzeszyłaś - tylko torszkę, a tyle to wybaczalne - oby mi za dwa tygodnie też tak dobrze poszło ![]() yyyy nie wyciągniesz kurczaka na korytarzu ? ja już widzę jak Ty tam piknik robisz
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
cudne te wasze wyniki
![]() i jakie zachecajace powtarzam się już niv tylko wciąż gratulować i gratulować
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
super rzecz... ale niestety nie na moja kieszen
![]() BOMI to zajefajny sklep. jak pojechalam do rodzicow na swieta bozegonarodzenia do Słupska to kupilam w koncu make pelnoziarnista pszenna i zytnia!! i wiozlam do Jeleniej Góry...bo tu nigdzie nie bylo ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- chyba slodzik mial byc ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- no ja w lodowce mam juz pieknie dukanowe: sernik bez skrobii i ciasto jogurtowe cytrynowe (no niesztety ze skrobia) a do pracy pulpeciki pieczone ide juz spac Zabki moje od jutra ostro, niech poleja sie lzy (wolalabym tluszcz.... ale woda niech tez ucieka z łorganizmu) wielkich spadkow z rana, spijcie dobrze. DUKANOC
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
A miałem cichą nadzieję na lodzika (jakby to nie brzmiało
).
|
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
I ja cierpię dziś, gdyż jutro wracam do pracy - koniec laby. A było tak pięknie... Ehhhh, życie...
Tak więc udam się na zasłużony spoczynek ![]() Spadeczki wizualizujemy, a jutro uśmiechy na pyszczyskach od rana samego z ich powodu Dobranoc dziewczynki |
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś cichutko siedzę, bo trochę narozrabiałam.
waga na bank podskoczy, więc lepiej pójdę wizualizować spadek ... odezwę się rano. |
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
i ja ide spać.
wszystkim życzę dobrej nocy i spadku wagi
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
To może ja też się podzielę moim wynikiem. Na diecie jestem od 10 lipca i pozbyłam się w sumie 11 kilogramów.
Ale mam nadzieję, że ciąg dalszy nastąpi![]() Musze jednak przyznać, że bez słodzika, kakaa i serniczka byłoby ciężko, oj bardzo bardzo. Tymczasem dobrej nocki życzę, dużych spadków i jak najrzadszych zastojów. |
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
hahaha a to napisałm tak miał być słodzik :d niestety lodzik zakazany ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- [QUOTE=beatika;21887670]To może ja też się podzielę moim wynikiem. Na diecie jestem od 10 lipca i pozbyłam się w sumie 11 kilogramów. [...] BRAWO BRAWO GRATKI
|
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Dziękować, dziękować
![]() Również gratuluję wszystkim pięknych spadków .
|
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zazdroszczę i gratuluję wszystkich spadeczków!
![]() U mnie ostatnio kiepsko z silną wolą. Prawdopodobnie dzieje się tak dlatego, że osiągnęłam już wagę, którą wskazał test. Powinnam przejść na III fazę, ale wymyśliłam sobie, iż trochę jeszcze powalczę... Tylko kiepsko mi to wychodzi, bo wczoraj zjadłam bardzo (bardzo!) dużo ciasta drożdżowego ze śliwkami a potem jeszcze dorzuciłam do tego zestawu paluszki słone.... To by taki niezwykle duży jednodniowy kryzys, który zaowocował dokładnie 1kg wzrostem dziś rano Mam nadzieje, że jutro zacznie się znowu spadeczek, bo dzisiejszy dzień był wzorowy. Muszę się jeszcze pożalić na @... mam z nim kłopot od początku stosowania diety. Otóż: cykl trwa u mnie ponad 35 dni... ech Dobrej nocki Wam życzę! |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie .. temat o gumkach, lodzikach i słodzikach - ale mnie ominęło
![]() ... dobrze że jutro mam labę - będę robić gołąbki mam mega fajnego plana zobaczymy czy wyjdą tak megowe
|
#1403 |
|
Rozeznanie
|
Mam kryzys
![]() - niby waga pokazuje mniej, ale ja tego w ogóle jakoś nie czuje - czuje się gruba ![]() - @ się spóźnia - za tydzień wesele, na które idę sama - waga stoi w miejscu - moja mama nie rozumie filozofii tej diety i ciągle mówi( zwłaszcza w weekendy kiedy widzi co i ile jem), że za dużo jem i że z takimi ilościami na pewno nie będzie żadnych efektów, co jeszcze bardziej mnie dobija. Moje dzisiejsze menu (PW): Ś: pół puszki tuńczyka, dwie łyżki wieśniaka, plaster twarogu (ok. 50 g), ogórek kiszony, troche papryki II Ś: wieśniak, 3 plastry szynki drobiowej, pomidor O: leczo: 200 g kurczaka - pojedyńcza pierś, jedna cała cukinia - średniej wielkości, pół papryki, troche cebuli i łyżka koncentratu pomidorowego - i fakt był tego pełny talerz K: pół puszki tuńczyka, ok. 300 g wieśniaka Za dużo żarcia? Myśle, że nie, ale psycha mi już siada od tych docinków.
|
#1404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hahaha Cytat:
brawo!! super wynik, zazdroszczę, musiałaś pięknie dukać Cytat:
|
|||
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, zastoje na dukanu są naturalne - organizm się broni .. moim zdaniem nie jeszcze za dużo ... sądzę że mama nie czytała książki ? spójrz w lustro przecież jest już lepiej
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem jesz jak najbardziej w porządku. Nie głodzisz się = nie będziesz miała efektu jojo! Nie schuchaj tych, którzy diety nie znają, którzy uważają, że tylko niejedzeniem można schudnąć. Skoro waga pokazuje mniejsze cyferki, to znaczy, że mniej ważysz, szczuplej wyglądasz! Głowa do góry, uśmiechaj się do siebie i ciesz się, że kilogramy lecą! |
|
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dopiero tydzień na diecie a już zaczynam miec dość piersi z kurczaka.
Wynika to może z tego że nie dostałam jeszcze w żadnym sklepie pasującego do diety mięska mielonego, bo mogłabym zrobić zraziki itp., a dopiero w tym tyg, mam zamiar udać się do takiego sklepu gdzie mam nadzieję zmielą mi jakieś chude mięsko i będzie nareszcie. Tak więc jadłam same cycki, blleeee Jutro postanowiłam rybę dla odmiany, bo akurat mam w zamrażarce, ale ja ogólnie nie lubię ryby pod żadną inną postacią jak w chrupiącej, złocistej panierce (wędzoną, śledziki, z puszki też lubię, ale miałam na myśli taką do 2 dania) Trudne zadanie dla Was i jednocześnie prośba, polećcie mi jakieś przepisy z zastosowaniem rybki, żebym smacznie zjadła i miała ochotę robić to częściej. Dziękuję |
|
|
|
#1408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio miałam kurczaka w pojemniczku plastikowym i jakoś tak niektórzy na mnie dziwnie patrzyli.Cytat:
Nie wydaje mi się, że zjadłaś za dużo. Czarownica musisz wierzyć, że będzie dobrze. Myśl pozytywnie. Myślę o Tobie i pomodlę się, żeby szybko wszystko się wyjaśniło. |
||
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lub zawin w folie aluminiowa, robiac taka kieszonke, zeby bylo zawiniete, ale w srodku ta rybka miala miejsce i powietrze, upiecz w piekarniku a na koncu rozetnij folie od gory, zrob z boku jakby scianki i wbij jajko na to i do piekarnika na kolejne 10 minut To byla moja wczorajsza kolacja i byla pyszna
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. polecam gotowaną rybkę ... jeżeli jesteś na PW do tego dodałabym bukiet warzyw .... pycha !!!!!! uwielbiam gotowaną rybkę - od dwóch dnia wcześniej żyłam tylko na kukuryku lub rybkach pieczonych ale ta wymiata wszystko ...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

jogurt grecki 0% 

no nie mogę wytrzymać, a mam truskawki w zamrażalniku...(z działeczki dziadziusia) :żarłok:
bo w Bomi (podobno to niemiecki sklep
ale nie mogłam się powstrzymać, bo uwielbiam jogurt grecki.
) wieczorową porą.
Impreza była świetna, niewiele kawałków tanecznych opuściłam. Wódkę piłam często - mocząc usta - w sumie wyszło by może 4 kieliszki - nie żałuję a i tak nie czułam, że coś piłam.