Dobry fryzjer w Warszawie - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 07:38   #2641
martea
Przyczajenie

Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie

Cytat:
Napisane przez anaket Pokaż wiadomość
Jak wygląda cenowo Daily Beauty na Wilczej?
Za strzyżenie i kolor na krótkie włosy przy pierwszej wizycie zapłaciłam 195 zł, przy drugiej, tydzień temu - 205 zł. Samo strzyżenie kosztuje 60-70 zł. Przy obydwu wizytach dostałam też kupony na bezpłatne strzyżenie lub stylizację do wykorzystania przez inną osobę do końca września.

Edytowane przez martea
Czas edycji: 2010-09-03 o 07:39
martea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 21:44   #2642
Tysia188
Przyczajenie

Exclamation profesjonalne farbowanie i stylista WARSZAWA !

WITAM,

wiem ze na pewno byly juz watki na temat fryzjerow w Warszawie, ale zalezy mi bardzo na szybkiej odpowiedzi a wiem ze zwrocicie Panie uwage na nowy temat. Wlosy farbuje juz od 2 lat, a 3 miesiace temu zrobilam dekoloryzacje wlosow czego bardzo zaluje bo moje wlosy lamia sie w pol chce odczekac 1.5 miesiaca i pojsc zrobic moj naturalny kolor wlosow(jasny braz) i zostawic pare refleksow blond z gory, jednak mam czarny spod i wiem ze bede musiala rowniez poddac go dekoloryzacji. Czy polecicie jakis dobry salon gdzie pracuje sie na b.dobrej jakosci farbach i fryzjera ktory zrobi to z tzw wyczuciem i odpowiednim doradzeniem co do pielegnacji i odzywienia moich wlosow ??? serdecznie pozdrawiam ) !
Tysia188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 12:55   #2643
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Dot.: profesjonalne farbowanie i stylista WARSZAWA !

Cytat:
Napisane przez Tysia188 Pokaż wiadomość
WITAM,

wiem ze na pewno byly juz watki na temat fryzjerow w Warszawie, ale zalezy mi bardzo na szybkiej odpowiedzi a wiem ze zwrocicie Panie uwage na nowy temat. Wlosy farbuje juz od 2 lat, a 3 miesiace temu zrobilam dekoloryzacje wlosow czego bardzo zaluje bo moje wlosy lamia sie w pol chce odczekac 1.5 miesiaca i pojsc zrobic moj naturalny kolor wlosow(jasny braz) i zostawic pare refleksow blond z gory, jednak mam czarny spod i wiem ze bede musiala rowniez poddac go dekoloryzacji. Czy polecicie jakis dobry salon gdzie pracuje sie na b.dobrej jakosci farbach i fryzjera ktory zrobi to z tzw wyczuciem i odpowiednim doradzeniem co do pielegnacji i odzywienia moich wlosow ??? serdecznie pozdrawiam ) !
,,Perfect Hair,, ul. Swiętokrzyska - pani Maryla (ona szkoli fryzjerów, zna się na rzeczy). Pracują tam na kosmetykach welli.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 13:37   #2644
HerbADKA
Raczkowanie

A czy któraś z Was zna może salon Feel Good przy metrze Stokłosy?

Byłam tam 2 razy. Ale to już z rok temu. Raz na odnowie i cięciu, a drugi raz na samym cięciu. Ceny w miarę. Za pierwszym razem byłam nawet zadowolona. Nie wiem jak jest teraz. Warto - nie warto?
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 21:26   #2645
grewana
Wtajemniczenie

Akademia Wizerunku L'Oreal Professionnel w Warszawie

Hej!
Zamierzam się wybrać do tego salonu na obcięcie i mam pytanie czy któraś z Wizażanek może tam kiedyś była, jeśli tak to co mogłaby powiedzieć na temat tego miejsca? Może doradzicie mi do którego fryzjera tam pracującego się zapisać? Bardzo proszę o radę, bo nie mam pojęcia co zrobić ze swoimi włosami i potrzebuję dobrej porady jakiegoś sprawdzonego fryzjera (z tego konkretnego salonu)

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 11:42   #2646
FoQs
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gad Pokaż wiadomość
Szukam fryzjera w Warszawie, który świetnie scina fryzury z grzywką, chcę sobie zrobić grzywkę na bok, ale chciałabym żeby była idealnie obcięta, znacie może kogoś takiego? no i niekoniecznie musi być to ktoś z modnego salonu, nie mam parcia na topowych fryzjerów może być nawet osiedlowy , byle sprawdzony!
Beata z Wilczej 18/1 super fryzjerka chodze do niej od 2 lat polecam jak najbardziej
FoQs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 13:09   #2647
Iaroslava
Przyczajenie

Witam! Czy ktoś się orientuje, gdzie teraz pracuje pan Maciej z salonu Jean Louis David w Galerii Wileńskiej w Warszawie? Podobno otworzył własny salon na Targówku...
Iaroslava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 13:56   #2648
patrycja350
Zadomowienie

Dot.: Akademia Wizerunku L'Oreal Professionnel w Warszawie

A czemu akurat w tym salonie??

,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 07:47   #2649
grewana
Wtajemniczenie

Dot.: Akademia Wizerunku L'Oreal Professionnel w Warszawie

hehe, ponieważ była właśnie pewna promocja na usługi fryzjerskie w tym lokalu i z niej skorzystałam i zanim tam pójdę chciałam się dowiedzieć czegoś o tym miejscu, czyli przede wszystkim do kogo się tam zapisać.

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 10:46   #2650
Ska
Zadomowienie

dziewuszki,

poszukuję dobrego fryzjera, najchętniej w okolicach Urysnów - Mokotów - Centrum - Ochota, który zrobi mi dekoloryzację.
i byłabym przeszczęśliwa, gdyby mnie za bardzo nie zdarł z kasy
Stary 2010-09-13, 12:11   #2651
milo_12
Przyczajenie

Dot.: Najlepszy/najgorszy fryzjer w Warszawie?

Cytat:
Napisane przez szw5 Pokaż wiadomość
Ja korzystam z usług tego salonu i jestem bardzo zadowolona.
Pewnie trafiłas felernie na którąś z pracownic, obecnie one juz tam nie pracują.
Mi zawsze włoski robi szefowa - Pani Asia i jest super.
Zreszta moja mama oraz wszystkie kolezanki są bardzo zadowolone z jej robotki.
Trafiłam do tego salonu jak po wyjsciu od innego fryzjera miałam niebieskie włosy, a pani Asia poradziła sobie z tym i mogłam sie cieszyć bardzo ładnym blondem. Gdy moja koleżanka przyszła do mnie z płaczem, że ma zielone włosy (pistacjowe) od razu zaprowadziłam ja do pani Asi, a ta znowu uczyniła cud i koleżanka wyszła szczęśliwa.
Zawsze będziemy tam wracać i innemu fryzjerowi nie damy sie dotknąc do naszych kochanych włosków.
Naprawde pani Asia potrafi zdzialac cuda.
Dla mnie najlepszym salonem fryzjerskim jest Salon Urody na ul. Samolotowej 8.
Moge z czystym sumieniem polecic ten salon.

klask i:
Dobra ściema...pisała to pewnie sama "SZEFOWA PANI ASIA" albo któraś z jej "POMOCNIC" HEHEH.To najgorsza fryzjerka na świecie!!!!!nie umie ścinać ,farbować ani czesać nawet nie ma dyplomu...SZEFOWA OD SIEDMIU BOLEŚCI
milo_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 12:31   #2652
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Dot.: Najlepszy/najgorszy fryzjer w Warszawie?

szw5
mogę prosic o fotkę fryzurki

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-14, 15:56   #2653
malinova84
Przyczajenie

Dziewczyny! Czy znacie salon Frederic Moreno w Wola Parku? Umówiłam się tam na wizytę, ale teraz boję się tam pójść, bo może to jakaś marna sieciówa?! Help plizzz....
malinova84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 16:05   #2654
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez malinova84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Czy znacie salon Frederic Moreno w Wola Parku? Umówiłam się tam na wizytę, ale teraz boję się tam pójść, bo może to jakaś marna sieciówa?! Help plizzz....

widziałam ofertę z Grupon też się zastanawiałam

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-15, 14:48   #2655
malinova84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
widziałam ofertę z Grupon też się zastanawiałam
A ja własnie zakupiłam to na grouponie, ale dopiero potem przyszła refleksja... nie wiem czy zrezygnować czy zaryzykować :/
Stary 2010-09-15, 15:13   #2656
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
A ja własnie zakupiłam to na grouponie, ale dopiero potem przyszła refleksja... nie wiem czy zrezygnować czy zaryzykować :/

oferta całkiem fajna też się zastanawiałaś - zadzwoń i poproś że chcesz się umówić z osobą z wieloletnią praktyką, myślę że to wystarczy żeby zapisać się do dobrego fryzjera - 2 opcja to pojechać na miejsce i podpatrzeć....daj znac jak wyszło
....ja też jestem sceptyczna - do FrYzJeRóW

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-15, 22:27   #2657
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Nie chcę nikogo zniechęcać, ale ja nie jestem zadowolona. Dosłownie przed chwilką marudziłam po raz setny mojemu TŻ jak żałuję tej wizyty u fryzjera. Byłam w Arkadii. Obcinała mnie jakaś drobna dziewczyna z krótkimi farbowanymi na blond włosami.
Miałam ze sobą swoje zdjęcie sprzed paru lat i chciałam taką właśnie fryzurę jak na tym zdjęciu. Pani wyraźnie miała swoją własną wizję mojej fryzury. Skrytykowała obecną, mimo, że wszyscy znajomi uważają, że było mi w niej najkorzystniej ze wszystkich, które do tej pory miałam.Wypytywała nie wiadomo po co o to czy i na jaki kolor farbowałam włosy, np. a farbowała Pani na blond?...a na rudy...?itp. pytania zupełnie niepotrzebne bo poszłam tam ściąć włosy a nie farbować. Ścinanie trwało bardzo krótko, na dodatek Pani zacięła mnie nożyczkami do krwi, o czym mnie nie raczyła poinformować i nie zdezynfekowała rany. Zauważył ją dopiero mój TŻ, ponoć była spora.
Na koniec fajny tekst usłyszałam: o, na zdjęciu pani jakoś inaczej wygląda...
Pewnie, że inaczej, bo mam inną fryzuję. Przede wszystkim krótsza.
Ponoć włosy miały mi się lepiej układać, być lżejsze dzięki cieniowaniu. Akurat, przede wszystkim wyglądam jakbym miała o połowę mniej włosów, a układanie wcale nie pomaga. Jeszcze pół biedy inna fryzura, często mi się to zdarza, ale jednak na ogół z tej "nie zamawianej" jestem zadowolona, bo w miarę dobrze wygląda. Tym razem wyjątkowo żałuję wydanych pieniędzy. Ostatnio byłam w takim małym saloniku osiedlowym i jakaś starsza pani zrobiła mi przyzwoitą fryzurę, dokładnie jak chciałam. Bałam się jednak iść do niej na bardziej radykalne ścięcie i pokarało mnie Nawet jakby coś było nie tak, to chociaż straciłabym mniej kasy.
Strasznie żałuję, tyle miesięcy odżywiania włosów różnymi olejami i maskami, a wystarczyło pół godziny u fryzjerki i włosy wyglądają fatalnie. Naprawdę nie wiem jak ona mi je pocieniowała, że tak źle to wygląda.
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 09:03   #2658
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Loouisse Pokaż wiadomość
Nie chcę nikogo zniechęcać, ale ja nie jestem zadowolona. Dosłownie przed chwilką marudziłam po raz setny mojemu TŻ jak żałuję tej wizyty u fryzjera. Byłam w Arkadii. Obcinała mnie jakaś drobna dziewczyna z krótkimi farbowanymi na blond włosami.
Miałam ze sobą swoje zdjęcie sprzed paru lat i chciałam taką właśnie fryzurę jak na tym zdjęciu. Pani wyraźnie miała swoją własną wizję mojej fryzury. Skrytykowała obecną, mimo, że wszyscy znajomi uważają, że było mi w niej najkorzystniej ze wszystkich, które do tej pory miałam.Wypytywała nie wiadomo po co o to czy i na jaki kolor farbowałam włosy, np. a farbowała Pani na blond?...a na rudy...?itp. pytania zupełnie niepotrzebne bo poszłam tam ściąć włosy a nie farbować. Ścinanie trwało bardzo krótko, na dodatek Pani zacięła mnie nożyczkami do krwi, o czym mnie nie raczyła poinformować i nie zdezynfekowała rany. Zauważył ją dopiero mój TŻ, ponoć była spora.
Ponoć włosy miały mi się lepiej układać, być lżejsze dzięki cieniowaniu. Akurat, przede wszystkim wyglądam jakbym miała o połowę mniej włosów, a układanie wcale nie pomaga. Jeszcze pół biedy inna fryzura, często mi się to zdarza, ale jednak na ogół z tej "nie zamawianej" jestem zadowolona, bo w miarę dobrze wygląda. Tym razem wyjątkowo żałuję wydanych pieniędzy. Ostatnio byłam w takim małym saloniku osiedlowym i jakaś starsza pani zrobiła mi przyzwoitą fryzurę, dokładnie jak chciałam. Bałam się jednak iść do niej na bardziej radykalne ścięcie i pokarało mnie Nawet jakby coś było nie tak, to chociaż straciłabym mniej kasy.
Strasznie żałuję, tyle miesięcy odżywiania włosów różnymi olejami i maskami, a wystarczyło pół godziny u fryzjerki i włosy wyglądają fatalnie. Naprawdę nie wiem jak ona mi je pocieniowała, że tak źle to wygląda.
Naprawdę bardzo współczuję i dzięki że napisałaś - więc wiadomo do kogo nie pójść, rozumiem dokładnie bo mi 2 miesiące temu fryzjerka zniszczyła włosy - właśnie miałam takie pół roku regenerowane w domu;( - myślę że trzeba chodzic tylko do tych z polecenia a inne omijać szerokim łukiem - moim skromnym zdaniem powinnaś złożyć zażalenie i poprosić o zwrot pieniędzy!! w żadnym wypadku nie rób tam poprawek (też przez to przechodziłam) - poinformuj że włosy zostały ścięte nie tak jak chciałaś, fryzjerka była niegrzeczna i jeszcze zraniła cię co może doprowadzić do zarażenia np WZW b lub c - na pewno oddadzą pieniądze - musisz zrobić to najlepiej dzisiaj i od razu rozmawiaj z kierownikiem lub szefem - powodzenia
NIE ODPUSZCZAJ TY JESTEŚ POSZKODOWANA

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-16, 09:54   #2659
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę bardzo współczuję i dzięki że napisałaś - więc wiadomo do kogo nie pójść, rozumiem dokładnie bo mi 2 miesiące temu fryzjerka zniszczyła włosy - właśnie miałam takie pół roku regenerowane w domu;( - myślę że trzeba chodzic tylko do tych z polecenia a inne omijać szerokim łukiem - moim skromnym zdaniem powinnaś złożyć zażalenie i poprosić o zwrot pieniędzy!! w żadnym wypadku nie rób tam poprawek (też przez to przechodziłam) - poinformuj że włosy zostały ścięte nie tak jak chciałaś, fryzjerka była niegrzeczna i jeszcze zraniła cię co może doprowadzić do zarażenia np WZW b lub c - na pewno oddadzą pieniądze - musisz zrobić to najlepiej dzisiaj i od razu rozmawiaj z kierownikiem lub szefem - powodzenia
NIE ODPUSZCZAJ TY JESTEŚ POSZKODOWANA
Żałuję, że od razu nie poszłam w sprawie tego zacięcia. Teraz już się nie dziwię dlaczego nie pokazała mi fryzury z tyłu...
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 10:15   #2660
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Żałuję, że od razu nie poszłam w sprawie tego zacięcia. Teraz już się nie dziwię dlaczego nie pokazała mi fryzury z tyłu...
na prawdę nie poddawaj się, wiadomo że związane jest to ze stresem dlatego że jest to nie miła sytuacja, ale przecież możesz to załatwić w sposób grzeczny i miły, a tym samym pomożesz innym bo dziewczyna będzie uważniejsza przy następnej klientce, a i ty będziesz miała pieniązki na poprawkę lub dobrą maskę do włosów. Powiedz grzecznie że nie tego oczekiwałaś i że życzysz sobie zwrot gotówki.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-16, 11:43   #2661
malinova84
Przyczajenie

Cytat:
oferta całkiem fajna też się zastanawiałaś - zadzwoń i poproś że chcesz się umówić z osobą z wieloletnią praktyką, myślę że to wystarczy żeby zapisać się do dobrego fryzjera - 2 opcja to pojechać na miejsce i podpatrzeć....daj znac jak wyszło
....ja też jestem sceptyczna - do FrYzJeRóW
Dzięki kathy... spróbuję tak zrobić i na pewno zdam wam relację.
Stary 2010-09-16, 18:50   #2662
Yariewenka
Zadomowienie

Wink Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie

Drogie Panie, po naczytaniu się na forum o Freehair, zaryzykowałam i zapisałam się na cięcie do pani Magdy. Mój problem to kłaki nie do opanowania - tu się kręci, tam faluje, tu proste a kształtu zero. Czy któraś z Was moze trafiła tam wcześniej z podobnym problemem? Jaki efekt??
Yariewenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 20:23   #2663
Ruda Grazyna
Przyczajenie

Długo szukałam dobrego fryzjera w Warszawie, przeszłam ich dziesiątki i nigdy do końca nie byłam zadowolona. Ostatnio trafiłam do JLD w Blue City i jestem w szoku. Zawsze obchodziłam ten salon szerokim łukiem nie byłam co do niego przekonana, trafiłam tam w akcie desperacji, bo nikt się nie chciał podjąć zdjęcia farby z moich długich czarnych włosów. A tam nie było z tym większego problemu po 2 dekoloryzacjach mam piękny jasny miedziany kolorek... włosy na tym nie ucierpiały i co najważniejsze moja kieszeń też nie więc jak najbardziej polecam ten salon i P. Mariolę
Ruda Grazyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 21:52   #2664
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Ruda Grazyna Pokaż wiadomość
Długo szukałam dobrego fryzjera w Warszawie, przeszłam ich dziesiątki i nigdy do końca nie byłam zadowolona. Ostatnio trafiłam do JLD w Blue City i jestem w szoku. Zawsze obchodziłam ten salon szerokim łukiem nie byłam co do niego przekonana, trafiłam tam w akcie desperacji, bo nikt się nie chciał podjąć zdjęcia farby z moich długich czarnych włosów. A tam nie było z tym większego problemu po 2 dekoloryzacjach mam piękny jasny miedziany kolorek... włosy na tym nie ucierpiały i co najważniejsze moja kieszeń też nie więc jak najbardziej polecam ten salon i P. Mariolę
...no to fajnie że tam trafiłaś, mogła byś opisać jak przebiegał proces dekoloryzacji (pytam bo mam wątpliwości co do mojej..?)

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-19, 00:32   #2665
Ruda Grazyna
Przyczajenie

Cytat:
...no to fajnie że tam trafiłaś, mogła byś opisać jak przebiegał proces dekoloryzacji (pytam bo mam wątpliwości co do mojej..?)
Też się bałam co z tego wyjdzie, czy mi włosy się nie osłabią i nie wypadną ale naprawdę nie ma się czego bać, fryzjer nakłada specjalną mieszankę rozjaśniającą włosy i trzyma ją jakiś czas do momentu aż pigment z włosów zejdzie do zamierzonego efektu... jeśli schodzisz do blondu włosy będą żółte, jeśli do rudego pomarańczowe efekt jest porażający na początku ja miałam akurat pomarańcz a na odrostach żółć aż sama się z siebie śmiałam tak okropnie wyglądałam, ale da się ten widok przeżyć... po nałożeniu farby jest śliczny nowy kolorek więc jest to warte zachodu Później wiadomo trzeba dobrze nawilżać włosy, używać masek, olejków żeby kolor tak szybko się nie spłukiwał i żeby je odżywić... ja dekoloryzację miałam 3 tyg temu i włosy są w tak dobrej kondycji że nikt by nie pomyślał ile one przeszły. Nie radzę robić nic na własną rękę bo można sobie tylko zaszkodzić, w dobrym salonie profesjonalnie się tym zajmą Także powodzenia życzę

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Jeśli dobrze kojarzę to byłam u tej samej fryzjerki P. Kasia z salonu Frederic Moreno w Arkadii ja byłam z niej całkiem zadowolona, może dlatego że farbowała mi włosy na czarno a tego nie można chyba zepsuć, cięcie było w miarę dobre ale nie powaliło mnie bo mam tak dużo włosów że nawet jak cieniowanie jest kiepsko wykonane to tego nie widać jedno czego nie mogłam przeżyć to to że pani mi doliczyła do umówionego rachunku ponad 100 zł za 2 farby które podobno zużyła dodatkowo na moje włosy a ja zazwyczaj farbowałam same odrosty z przeciągnięciem na włosy dla wyrównania (w innych salonach co najwyżej dodadzą jedną farbę na to jak już naprawdę nie starczy ) salon tak naciąga ludzi że masakra...
Ruda Grazyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 10:58   #2666
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

[QUOTE=Ruda Grazyna;22153756]Też się bałam co z tego wyjdzie, czy mi włosy się nie osłabią i nie wypadną ale naprawdę nie ma się czego bać, fryzjer nakłada specjalną mieszankę rozjaśniającą włosy i trzyma ją jakiś czas do momentu aż pigment z włosów zejdzie do zamierzonego efektu... jeśli schodzisz do blondu włosy będą żółte, jeśli do rudego pomarańczowe efekt jest porażający na początku ja miałam akurat pomarańcz a na odrostach żółć aż sama się z siebie śmiałam tak okropnie wyglądałam, ale da się ten widok przeżyć... po nałożeniu farby jest śliczny nowy kolorek więc jest to warte zachodu Później wiadomo trzeba dobrze nawilżać włosy, używać masek, olejków żeby kolor tak szybko się nie spłukiwał i żeby je odżywić... ja dekoloryzację miałam 3 tyg temu i włosy są w tak dobrej kondycji że nikt by nie pomyślał ile one przeszły. Nie radzę robić nic na własną rękę bo można sobie tylko zaszkodzić, w dobrym salonie profesjonalnie się tym zajmą Także powodzenia życzę

Ja już miałam ściągany kolor u fryzjera, w domu bym się nie odważyłam - ale fryzjerka straszna badziewiara i u mnie inaczej to przebiegało.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-19, 11:38   #2667
Ruda Grazyna
Przyczajenie

[QUOTE=kathy579;22156069]
Cytat:
Napisane przez Ruda Grazyna Pokaż wiadomość
Też się bałam co z tego wyjdzie, czy mi włosy się nie osłabią i nie wypadną ale naprawdę nie ma się czego bać, fryzjer nakłada specjalną mieszankę rozjaśniającą włosy i trzyma ją jakiś czas do momentu aż pigment z włosów zejdzie do zamierzonego efektu... jeśli schodzisz do blondu włosy będą żółte, jeśli do rudego pomarańczowe efekt jest porażający na początku ja miałam akurat pomarańcz a na odrostach żółć aż sama się z siebie śmiałam tak okropnie wyglądałam, ale da się ten widok przeżyć... po nałożeniu farby jest śliczny nowy kolorek więc jest to warte zachodu Później wiadomo trzeba dobrze nawilżać włosy, używać masek, olejków żeby kolor tak szybko się nie spłukiwał i żeby je odżywić... ja dekoloryzację miałam 3 tyg temu i włosy są w tak dobrej kondycji że nikt by nie pomyślał ile one przeszły. Nie radzę robić nic na własną rękę bo można sobie tylko zaszkodzić, w dobrym salonie profesjonalnie się tym zajmą Także powodzenia życzę

Ja już miałam ściągany kolor u fryzjera, w domu bym się nie odważyłam - ale fryzjerka straszna badziewiara i u mnie inaczej to przebiegało.
Ja też pierwszą dekoloryzację miałam zwaloną totalnie, zeszła mi do niby czegoś podobnego do kasztanu nawet dość jasnego, ale po zafarbowaniu miałam czerwone odrosty, 2 razy mi farbę kładła, pieniła te odrosty i w sumie tak mi pokrywała te nierówności koloru że znów miałam ciemne włosy... matko myślałam że ją tam uduszę ale mam dość dużą determinację i zdecydowałam się ponownie zaryzykować tylko już w JLD i opłacało się, miałam szczęście że trafiłam akurat na dobrą fryzjerkę, bo kto wie co by mi inna zrobiła z włosami tym razem
Stary 2010-09-19, 12:02   #2668
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

[QUOTE=Ruda Grazyna;22156876]
Cytat:

Ja też pierwszą dekoloryzację miałam zwaloną totalnie, zeszła mi do niby czegoś podobnego do kasztanu nawet dość jasnego, ale po zafarbowaniu miałam czerwone odrosty, 2 razy mi farbę kładła, pieniła te odrosty i w sumie tak mi pokrywała te nierówności koloru że znów miałam ciemne włosy... matko myślałam że ją tam uduszę ale mam dość dużą determinację i zdecydowałam się ponownie zaryzykować tylko już w JLD i opłacało się, miałam szczęście że trafiłam akurat na dobrą fryzjerkę, bo kto wie co by mi inna zrobiła z włosami tym razem
zgadza się trafiłaś akurat na dobrą fryzjerkę, a mi robiła dekoloryzację ta sama fryzjerka co mi zbadziewiła kolor, po dekloryzacji włosy były żółte końce białe - następnie zrobiła tonowanie w rezultacie jakiś dziwny kolor miedziano żółty plus żółte końce które musiałam ściąc ale już u innej fryzjerki w salonie Gabriel - babka poradziła sobie na medal - fajnie ścięła to co potrzeba

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-09-19, 12:12   #2669
kreska333
Raczkowanie

akurat rozglądam sie za fryzjerem, ktory nie oskubie mojego portfela i włosów oraz nie doprowadzi mnie do łez ( dziękuję za taką usługę 3 w 1 z jakiej skorzystałam ostatnio w Miłku

kogo polecacie ? (farbowanie, blond)
kreska333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 12:34   #2670
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez kreska333 Pokaż wiadomość
akurat rozglądam sie za fryzjerem, ktory nie oskubie mojego portfela i włosów oraz nie doprowadzi mnie do łez ( dziękuję za taką usługę 3 w 1 z jakiej skorzystałam ostatnio w Miłku

kogo polecacie ? (farbowanie, blond)
Powiem tak ci którzy coś potrafią to raczej oskubią i to bardzo, znam dobrą fryzjerkę ale ceny takie że sama nie chodzę - strzyżenie, cieniowanie ok 200 - 250 zł,

Dużo dziewczyn ceni sobie salon Joile na Kruczej i panią Magdę, ceny powinnaś znaleźć na stronie internetowej.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:36
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości