|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
no czy cos mowila o mnie, co o mnie mysli,..
a bardzo jestes na mnie zla:?? ze wtedy tak 0dpi 3rd0liłam
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak o Tobie rozmawiałam z nią to mówiła, że zaczyna szukać od nowa kogoś na au pair-world, więc aktualnych informacji to ja nie mam. Bo po prostu po pewnym czasie przestałam w jakikolwiek sposób wypowiadać się na Twój temat czy też zaczynać rozmowy o tym. Jeśli mam być szczera, to tak. Jestem.
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
Hości dowiedzieli się o kluczu i kazali mi się nie stresować
![]() Nawet moje muffinki im smakowały
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale napisze wszystko jutro wieczorem. Stresci mi ktos ostatnie 4dni?
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu:
opowiadaj! ![]() dwa dni temu napisalam streszczenie dla windy. wklejam. -roux doleciala do szwajcarii. hostka nie pomogla jej niesc torby nawet, czym zdenerwowala ruciaka. w domu rozmawiaja po francusku, a przeciez roux jeszcze nie zna, co zdenerwowalo ruciaka jeszcze bardziej. ale moze bedzie lepiej. ruciak - o ile sie nie myle, to kasia dzis doleciala do londynu, hostka da jej 3 tygodniowki, by zaplacila od razu za college. ruciak jest dumny z kasi, ze jest tak zmotywowana -ines konczy au pairowanie. moze uda jej sie na tydzien przed odlotem wyskoczyc do siostr. widziala cudnego faceta w parku, ale niestety nie ma numeru. dzwonila do niej rodzinka z hiszpanii, ale nie ma pieniedzy na koncie, by odsluchac wiadomosc. hostka jej nie pomaga w sprzataniu -indy byla w szkole w koncu - konopia jest na miejscu w londku. zaczyna kochac zycie tam. grzala sie dzis na sloncu, jutro jedzie z dziewczynami do centrum a w niedziele z kolezanka do kingston na zakupy -laines ma swietna rodzinke, w ktorej rodzice interesuja sie dziecmi (!), co bardzo cieszy ruciaka. ruciak ma nadzieje,ze wkrotce laines pozna. jutro wraz z konopia wybieraja sie do centrum, a ruciak boi sie, by sie nie zgubily - kacha jutro leci do polski z chlopakiem, a ruciak chcial, by nagrali filmik, bo chcialam zobaczyc jak bedzie wygladal ich pierwszy rodzinny obiad. ma nadbagaz, ale mam nadzieje,ze cos wywali jeszcze. -iza ma rodzinke,do ktorej mam ochote isc i powiedziec pare wulgaryzmow. wykorzystuja ja na potege. dzis prasowala 3h, prasuje tez majtki i skarpetki! a babka dala jej tylko 65 funtow. chyba sobie jaja robi. na szczescie ma rozmowe o prace i blagam blagam blagam niech ja dostanie i zacznie wspaniale zycie, bo zasluguje na to ![]() - marty jedzie do hostki kasienki. wyobrazasz sobie,ze kupi jej travelcard miesieczna? (na bilet i metro!) normalnie szok. ma super warunki tam.oby w koncu cieszyla sie londkiem. -norsk jest na miejscu i oglada facetow ![]() czuje,ze szybko sie odnajdzie tam.-laines polamala klucz i siedziala w domu - hostka norsk napisala na facebooku,ze cieszy sie ,ze to ja wlasnie wybrala ![]() - ruciak nie ma nic - lenka tez -reszte zapomnialam, wybacz. jak przypomne sobie, to dopisze. Mrs_Darcy- to jest absolutnie zle. Nie rozumiem tego calego chodzenia przez dzieci nago po plazy nawet. serio. takie gadki bla bla, ze to dzieci. powiem ci na przykladzie chlopcow moich lat 5 i 8 (cioci dzieci) nie do pomyslenia jest, by chodzili w samych majtkach nawet przy kims. (no w basenie to tak) przebieraja sie w lazience. kazdy wie,ze to ich intymna sprawa i w zyciu by nie nawyprawiali czegos takiego jak twoi ![]() moja siostra tez- przebiera sie w lazience sama. nigdy nie chodzi nie wiem bez koszulki po domu czy w samych majtkach.
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Ruciaostatnio streszczala ostatnie dni windy, jakas strone temu.
hosci sie znow kloca. i krzycza na caly dom
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Ines- tak?
moze on jej kaze zrezygnowac z pracy i zajac sie dziecmi i sprzataniem?
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Moj 6latek tez cos tam lata czasem nago po pokoju jak sie ubieraja albo nie przeszkadza mu ze mu spodnie spadaja,mlodszy jak go przewijam to czasem dotknie sie w genitalia czy pupke i mowi yummy poo albo peee ale ja zwracam im uwage,powstrzymuje ich ale w sumie to mam to gdzies,ja tu od wychowywania nie jestem,maja po prostu dziwne i niedopuszczalne dla mnie nawyki,pozatym starszy jest b.rezolutny,uczynny,uprze jmy i go lubie,mlodszy mnie nieustannie wkurza ale daje rade,i Mrs Darcy moze nie powinnas sie tym za bardzo stresowac i przejmowac wiesz
![]() Ruciaku dziekuje jeszcze raz za tamto strzeszczenie Malenstwo kiedy sie widzimy ?
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-09-05 o 22:23 |
|
|
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Ruciak No właśnie ja też nie rozumiem tak luźnego podejścia do nagości dzieci. No chyba, że rodzice są nudystami tylko się z tym dobrze kryją
Cytat:
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm z tym lataniem dzieciakow nago to jest prawda z agielskimi rodzinkami, ze nie zaracaja uwagi.
Pamietam jak kiedys Melissa (miala 4latka) rozebrala sie w ogrodzie do naga i skakala na trampolinie. Byla u niej wtedy kolezanka. Poprosilam ja aby sie ubrala, olala mnie. Poprosilam jeszcze pare razy, w koncu poszlam do jej mamy, a ona do mnie z tekscikiem 'to nie szkodzi, moze byc naga w ogrodzie'. No sorry :/ Czasami te latala naga po domu, bo nie chciala sie posmarowac kremem (musiala, bo miala egzeme) i ubrac. A raz pamietam jak siadala mamie na twarz, a ta jej pozwolila i ja jeszcze calowala ....byla w majtkach ale hahahaha nie wiedzialam czy mam sie smiac czy co innego robic.Pozniej sie nie dziwic, czemu wiekszosc anglikowe taka bezwstydna jest...
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam jak ruciak te streszczenia pisze
![]() ![]() klaski:![]() właśnie hostka napisała mi z góry że dzięki ze ugotowałam gołąbki dzień 4 mija i normalnie jest cudownie, ale ciągle nie wierze że ejstem w londynie bo nie widziałam big bena poza tym ukrycie licze ze jakiś romans mi się tu napatoczy buhahah eh te kobiece fantazje ![]() brakuje mi troche wychodzenia codziennie gdzieś spotkan ze najomymi mimo ze moi hosci sa extra i moge z nimi siedziec łazić pic piwo itp to ja bym wolała tak ze swoimi, ale to kwestia ogarnięcia sie jak juz każda z nas bedzie wiedziała co gdzie jak i kiedy to będziemy się umawiać na mitingy gdzieś nawet z naszymi babybornami
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Mrs Darcy to mnie od tego malego task odrzuca wiesz i on jest naprawde taki troszke no wole nie pisac,ale naprawde b. mnie irytuje jego zachowanie i tez jest troszke oblesny a przeciez jeszcze bardzo maly ale staram sie to jakos ingorowac chociaz tez nie lubie z nim przebywac,niby to maly chlopczyk ale jakos tak noo
![]() Wiec jestesmy obie w podobnej sytuacji
|
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Po prawie 2 tygodniach nadrobilam watek !
![]() ![]()
|
|
|
|
#3044 |
|
Rozeznanie
|
co do nagosci to... Moja hostka jest nudystka. jak bum drum. ona czasami wlacza ogrzewanie zeby ganiaz golo po domu. wiec nic tez dziwnego,z e dzieciaki sie nie wstydza swojej nagosci
Hostka sie mnie na poczatku pytala, czy to ok, ze bedzie sobie czasami ganiala nago a ja ..no, ze tak, ok. nie moge jej zabraniac robic tego we wlasnym domu. mi naprawde to nie przeszkadza. wrecz mi to pasuje, bo sama lubie paradowac w majteczkach. Norsk, Ty zrobilas golabki!? o matulu, ja umiem jajko na twardo
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
u mnie kiedys sasiadka przyszla a host robil grila wiec byl na doworze, dzieci sie bawily w basenie i ta sasiadka 8 LAT !!! do naga
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się przypomniała ta familia co kazała mi się nago z nimi opalać
To jednak nei na moje nerwy
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ruciak, dzięki za streszczenie tygodnia, mnie się również przydało ![]() Windy, nie chcesz się kiedyś spotkać ?
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
norsk- bądź spokojna
pewnie już niebawem sznureczek się zrobi adoratorów
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-09-05 o 22:54 |
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, przyszły weekend ?
|
#3051 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i potwierdzam, ze masz ladne oczy ![]() Cytat:
Raczej to ona jest zla na niego. Skonczyli sie teraz klocic, ale sa obrazeni na siebie, poniewaz slysze teraz cisze. Mam nadzieje, ze do jutra wszystko bedzie ok, w koncu moj obiad urodzinowy Nie ma to jak myslec samolubnie ![]() Gratuluje!
|
|
#3052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do sznrka adoratorów to jeżeli nie będę wysówać nosa poza willesden green to raczej nikogo nie znajde buhahah ale uwaga po drodze do parku z moją małą kiedyś minęłam dom do którego wchodził fajny angol, uwaga jak się ogarnełam juz z okolicą to sie okazuje ze w drodze do praku przechodze koóo jego chacjendy więc moze kiedys udam ze mi husteczka spada czy coś buhaha a to pod spodem to bobo me najsłodzeee śpi na mnie
About as subtle as an earthquake I know my mistakes were made for you... Edytowane przez norsk_kvinne Czas edycji: 2010-09-05 o 22:58 |
|
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez chce!
![]() ![]() Jezeli bede jeszcze u siebie w miescie
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze tak,w kazdym badz razie musze byc i tak w piatek albo w sobote u siostry w Ballybrack i sobote to bd miala cala wolna bo oni gdzies wybywaja wiec mozemy cos razem wymyslic tam albo pojechac gdzies indziej, daj Boze zeby mi kasy wystarczylo
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-09-05 o 23:05 |
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
Co do nagosci dzieci...
Mam dwojke, jedna 2 latka, wiec jest malutka, ale nigdy nie widzialam, zeby ona latala kiedykolwiek nago, zawsze w bodach, czy jak to sie tam zwie :P Starsza, lubi paradowac nago, ale rodzice zawsze jej zwracaja uwage Ja tez jej mowie, ze nie chce ogladac jej nago i ze ma sie szybko ubrac. Slucha sie.Ale denerwuje mnie, gdy np. naciska na moj biust i mowi, miekkie. ![]() Zwracam jej uwage, przestanie, ale nastepnego dnia potrafi zrobic to samo.
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
O to w sobotę do centrum pojedziemy
![]() Ines, to super że chcesz i mam nadzieję, że będziesz u siebie wtedy jeszcze :P
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Ines jasne ze tak! Obys dala rade
![]() ![]() A jaj jutro i w pt pracuje tylko od 9 do 13:30 i caly weekend wolny Wydaje mi sie ze mam duzo luzu z rodzinka
|
|
|
|
#3058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No tez mam nadzieje ![]() ![]() Centrum! Pasuje mi i sobota i centrum ![]() ![]() norsk, slicznego masz bobaska, taki slodziutki!
|
|
#3059 |
|
Rozeznanie
|
Norsk, cuudak z tego malucha. ile on ma? Masz tylko jego jednago, tak?
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja klade sie juz spac. Jutro pierwszy dzien pracy po 4mies nicnierobienia, na szczescie dzieci jutro szkole zaczynaja, tzn dziewwczynka idzie od 9-15:30 a chlopczyk 13-15:15 ale za dwa tyg beda juz razem na caly dzien chodzic ![]() Dobranoc, pchly na noc
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

klaski: