|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
ty, ale jak cewnik dożylny?? przecież to o siura chodzi
![]() Pełnia na liście szpitalnej mam wpisane,zeby kupić podkłady poporodowe SENI. kupiłam - za zestaw 5 szt jakies 9 zł dalam w aptece
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-09-05 o 20:44 |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Irsin, jak jesteś antyigłowa to będzie ciężko. Bo wenflon to właśnie jakby bardzo gruba igła...
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
DLA KOOTECZKA
![]() http://allegro.onet.pl/koszulka-kros...182610678.html http://allegro.onet.pl/biale-body-z-...182610413.html http://allegro.onet.pl/kaftanik-dla-...210806337.html http://allegro.onet.pl/kaftanik-niem...215231878.html http://allegro.onet.pl/pajac-bawelni...213010827.html http://allegro.onet.pl/c-a-dresik-dl...216042455.html |
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Fuu lapki z pazurami i kacze odrosty
![]() Ja sie wenflona boje, ale wenflon w stosunku do porodu to istny pikuś Zastanawiacie sie czasami co tam u Jastinady i Juszencji? Bo ja czesto o nich myślę. Ciekawe jak się mają No nic spadam sie polozyc rano wstajemy i dalej jazda z koksem czyli jakies porządki i przestawianie..
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
irsin cewnik to rurka ktora ci wkladaja do cewki moczowej, piecze jak nie powiem co, na dodatek polozna nie mogla znalezc u mnie dziury
i 4 razy mi go wsadzala malabn zakupy to moj lek na bole czesc, nazywam sie Karolina i jestem zakupoholiczka dzieki dziewczyny za linki, ale ja bym chciala cos z polaru czy welurku a nie bawelniane, bo to cieplejsze a taki wczesniaczek musi byc cieplo trzymany ah co do laktatora to nie ma sensu go kupowac narazie bo niekiedy odciaganie mleka recznie idzie lepiej niz laktatorem, a jak juz to zbawieniem okazal sie automatyczny |
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe nie az tak gruba - obroci glowe w druga strone polozna przytrzyma reke i wkluje sie najwazniejsze by sie nei spinac bo moze zyla pekac... i wtedy dodatkowe klucie wiec myslec o np,,,, hmmm czekoladzie dozylnej hehe ![]() dla NIEWRAŻLIWYCH OBRAZY CEWNIKOWANIA: http://www.google.com/images?hl=pl&q...w=1259&bih=823 a na wenflon mowi sie cewnik dozylny, jest jeszcze dozylny cewnik H... cos tam ale to na ogol przy powaznych operacjach daja i podlaczaja przez to kroplowki ... nie znam os. ktora przy porodzie cc czy sn mialaby taki! przy operacji zyl nog lub serca tak ale nie ciazy... a wiem ze chodzi o cewnik pecherza moczowego ale pisalam IRSIN wlasnie ze to nie dozylny
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
wenflon to ja mam zakladany co 2 dni nowy, oni go wkłuwają z igla i pozniej ta igle wyjmuja i zostaje tylko cienka rureczka ktorj sie nie czuje
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
A ja igły lubię
Nawet te grube
|
#3879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu np jest polarkowy ale drogi ehh http://www.earlydays.pl/PAJACYK_POLA...rnard-279.html WIECIE CO glupio mi to pisac... ale mi wkladanie cewnik sprawilo przyjemnosc - poczulam jakby Tż mi wchodzil nie pieklo mnie wogole ani przy wyjmowaniu ani przy wkladaniu, ale z moczem mialam problem nie moglam psych, go oddac i nie pieklo mnie... tyle z enieprzyjemne odczucie jak juz polecialo jakby tunelem dodatkowym - nieprzyjemne... zgadzam sie ze zakupy to lek tez go stosuje! ![]() tyle ze ostatnio wydalam ok 500 zl na Toska :/ ale trzeba bylo - do zlobk aosobne rzeczy po domu i na wyjscie... tak sie wydaje a kasa leci... bodziaki 80zl rajtki i skarpety 70 zl bluzki 40 dresy 100 buty 80 kapcie 30 czapki 30 swetr 30 ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
super ze ci wymieniaja! zwlaszcza jesli nie masz jeszcze buly a to robia - widac super polozne ![]() Kootku podaj mi swoj emeil
|
||
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ze i przy porodzie i przy cc wkladaja wenflon wrazie w gdyby sie cos dzialo, a przy cesarce to mi kroplowa tym spływala wiec potrzebowałam, teraz tez bo jeszcze dostaje kroplowki, a do porodu sn u nas zakladaja wenflony jak pobieraja krew na morfologie i zeby w razie w cos podlaczyc jak by sie cos dzialo |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
kotek, kochana gratulacje! bylas dzielna!
aha dziekuje wszytskim tez za gratulacje ze zostalam dzis ciocia
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
o masz... nienawidzę igieł i mdleje na pobraniu krwi... nie wiem jak ja to przetrwam
![]() odpisywałam każdej z osobna i mi się zamknęło całe okienko wrrr. wiem że apolonii odpisywałam na tą sytuację. nie przejmuj się i nie odbieraj sobie przyjemności jakie są zakupy ![]() ja też ostatnio usłyszałam "po co Ci to" a no bo mi się tak podoba. Moje pierwsze dziecko i narazie nie planuję drugiego tak więc o mogę sobie pozwolić dzisiaj się nie obeszło i też w h&mie kupiłam bodziaki ofc ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- która będzie taka kochana i pokaże mi lub poleci jaką koszulę kupiła do szpitala?
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisalam o tym drugim dozylnym - nie jako wenflon w zyle np reki nogi ewentualnie dloni... jest jeszcze taki na H... nie pamietam nazwy i nie chce mi sie szukac... wkluwaja go przy operacjach powazniejszych kolo pluca... ale nie znam os. ktora przy cc lub sn taki miala ![]() wenflon to wkluwaja nawet w wieeeeelu przypadkach przy naturalnym - czasem daja glukoze czasem musza podac cos innego, nagle stany lub wlasnie jak ktos traci duuzo krwi lub cisnienie spada albo wariuje w gore... dla mnie wenflon nie jest straszny choc jak wkluja w nietypowe miejsce bo nie moga sie wkluc gdzi eindziej lub zyly pekaja niektorym to przeszkadza potem przy dz. o ile trzeba go jeszcze miec... zaraz cos przesle...
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Dragonfly
|
Kootekk Twoj synek wiedzial kiedy wyjsc,a ten opis z wyciskaniem skrzepow z macicy i workiem z piasku byl straszny brrrr ciarki az mnie przeszly...
Mnie pobieranie krwi czeka we wtorek,najgorsze ze znowu bede glodna i oslabiona czekac godzine lub poltorej bo zaden z tych emerytow i emerytek nie bedzie mnie chcial przepuscic,ach Ci ludzie...chyba ze zaczne symulowac(albo i nie),ze mdleje i slabo mi sie robi Apoolonia a tzta siostrze nie zrobilo sie glupio?
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Kootek - opis całego wydarzenia trochę mnie wystraszył mówisz, że najlepsze lekarstwo to zakupy my dziś byliśmy w markecie i kupiliśmy pierwszą paczkę pampersów, bo była promocja ogląda któraś "Dom nad rozlewiskiem"?? to film kręcony w mojej miejscowości
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia to nie zrozumialam o jaki wenflon ci chodzi
![]() widzicie dziewczyny, po moim przypadku teraz wiemy ze warto robic zakupy predej a moj tz wczoraj z rodzicami przy obiedzie sie ze mnie smiali bo mama mowi ze ona sobie tego nie wyobraza jakby mieli teraz ganiac za ty wszystkim, a tz powiedzial, ze po pierwsze ganiac a po drugie co by kupili to od razu by musieli z tym leciec spowrotem bo i trudno dogodzic i napewno by mi se to nie podobalo tz byl az wystraszony jak mi przywiozl dzisiaj ten pajacyk pokazac, ale jak go pochwalilam to od razu urósł
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
PAULINKO
![]() dokupie jeszcze 3 podobna do tej krotka wlasnie http://allegro.onet.pl/koszula-nocna...200571220.html a mam 2 podobne: tyle ze inne motywy i kolory ![]() http://allegro.onet.pl/ciazowa-koszu...201927932.html ta tez jest fajna... ale pytanie czy bede miec checi i czas na rozpinanie tylu guzikow i w razie czego zamiany piersi to 8 bym musiala hehehttp://allegro.onet.pl/s-m-koszula-c...216071604.html a t achoc droga to swietna bo bez guzikow ![]() http://allegro.onet.pl/koszula-do-po...208156502.html bede leciec spac kochane... jeszcze pare meili musze wykonac a maly jak idzie do zlobka na 8 to musze wstawac teraz po 7 :/ |
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk jeszcze raz gratuluję,dzielna babka z ciebie,a z Michasia super facet
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tż ![]() może maja w innych kolorach to byloby wiecej pajacykow od razu? tymbardziej ze wam sie podoba a jak tak patrzylam to nie ma wielkiego wyboru na wczesniaczki :/
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia cos ty mi wyslala, nie moge tego odebrac bo mi net pada, ale wlacze na noc to mi to sciagnie
a co do pajacykow to nie bylo nic, tz go wygrzebal po godzinie chodzenia i szukania w h&m, jedyny okaz na rozmiar 50,ale jeszcze pojedziemy gdzie indziej zobaczyc ursull z tym wypuszczaniem do domu to tak to wyglada, ze wczesniak musi spelniac pewne kryteria zeby go wypuscili czyli 1. sam oddychac 2.sam jesc, ssac 3.sam utrzymywac cieplo 4. wazyc powyzej 2kg nasz pichalek spelnia pierwsze trzy kryteria ale niestrety za malo wazy, pani dr powiedziala ze spisuje sie swietnie, ogolnie dostal przy porodzie 7pkt a na wczesniaka to jest SUPER wiec ciesze sie tym ze jest jak jest i czekam cierpliwie az przybierze a ja mam 2 opcje, albo zostac z nim w szpitalu tzn on na oddziale patologii noworodkow a ja na polozniczym, albo isc do domu i przyjezdzac z mlekiem jesli bedzie ja chce isc do domu, bo tu do glowy dostane, psychicznie jestemw ykonczona a jak widze te matki z dziecmi to bym non stop mogla ryczec, pozniej sie nie dziwie z emleka nie ma, moze jak bede w domu to na spokojnie cos wyssam z cyca na szczescie mam blisko do szpitala, wsiade w samochod i w 3 min jestem, a itak mu wiecej pomoc nie moge |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Kootek rozumiem ciebie doskonale,na miejscu i tak Michasiowi nie pomożesz,a sama świra dostajesz. A jak u niego z przybieraniem na wadze? Przy porodzie wazył 1400 jeśli mnie pmięc nie myli? 7pkt to bardzo dobry wynik. A kiedy ty będziesz mogła wyjść? I podali już mu twoje mleczko?
|
|
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wróciłam z działki i - na szczęście - wszystko udało mi się nadrobić.
Dołączę się tylko do postów powyżej:Kootku, jesteś bardzo dzielna!!! |
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
ursull leko podaja ale modyfikowane,specialna mieszanke dla wczesniakow, ja niestety do tej pory odciagnelam kilka kropel, w sumie tyle ze to mi na dnie malenkiej butelki zaschlo
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
za mleko kotek ![]() dziękuję pelnia ![]() ![]() czyli ogólnie radzisz żeby były bez guzików ?
|
|
|
|
#3897 |
|
Rozeznanie
|
KOOTKU_WIELKIE GRATULACJE
![]() dzielna z ciebie kobieta. A jakos coraz ciężej ach........czuje sie jak wieloryb ![]() bóle kręgosłupa koszmar a w nocy boli okropnie krocze.no i jakis lęk we mnie wszedł ,cos ostatnio panikuję na temat porodu i jak ja sobie dam radę z noworodkiem. ![]() pozdrawiam was babeczki. |
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Belusia, masz już doświadczenie
Kootekk, to wspaniale, że Michałek dostał aż 7pkt! Ja już od godziny na nogach, bo panowie dalej w salonie działają. Myślę, że jutro skończą )
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie macie kocyki? Zastanawiam sie nad polarowym, akrylowego nie moge znalezc. Tylko czy pod polarem dziecko sie nie bedzie pocic?
Nie moge dzis od 5 spac.. ehh |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
De, ja mam taki:
http://allegro.pl/kocyk-welurowy-dwu...213837824.html Myślałam, że będzie grubszy, nie wiem, czy nie dokupię jeszcze jakiegoś ciepłego... Wydaje mi się, że widziałam akrylowy w Smyku (ale głowy nie dam), jakoś pod 50zł kosztował...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

czesc, nazywam sie Karolina i jestem zakupoholiczka 

aha dziekuje wszytskim tez za gratulacje ze zostalam dzis ciocia
mogę sobie pozwolić

za mleko kotek