|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Nie moge dostac wlasnie takiego skladajacego sie z bawelny. Wszedzie widze tylko polyestrowe
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
hej ja dzisiaj wychodze do domu niestety bez dziecka
kurde jak ja to przetrwam to nie wiem, czekam na wizyte i na pani dr od noworodkow co mi powie o michalku dzisiaj, usze ja popytac pare rzeczy bo chcialabym mu ten pobyt w szpitalu ułatwic a nie wiem jak mu pomocdzisiaj widzialam pierwszy raz jego oczka
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, dacie radę
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kotekk mam nadzieje,ze w domu ruszysz z produkcja mleka |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za Michałka aby szybko przybrał na wadze i byś mogła go tulić i tulić... A jak się czujesz fizycznie/psychicznie kotku?Jejuuu idę dzisiaj na jazdy, nie wiem kiedy ja zdam te zasrane prawko chyba nigdy w życiu
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rano było słonecznie (choć zimno), a teraz też się chmurzy...
Radio w salonie gra, panowie ostro gładzie szlifują ![]() A mnie dziś dla odmiany pobolewa coś w pachwinie... A w nocy miałam zgagę Ech, trzeci trymestr to już nie bułka z masłem, nie?
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MASAKRA... na dodatek kark i barki mnie bola.. ehTez jak coraz blizej to panikuje wenetrznie ![]() Cytat:
No ale jak masz te 3 minutki, to nie jest zle bedziesz przyjezdzac i sobie cale dnie siedziec jesli zechcesz ![]() Oj Michal juz musi sie szykowac na lecące rozpieszczenie ![]() Dzis tak sie wiercilam w nocy ze rano po przebudzeniu dzidzia byla wypieta z lewej strony.. plecy mnie ciagle bolą tak bardzo bardzo nisko.. czuje sie jakos niewyraznie a dzis dalsze meblowanie i w ogole.. chyba umre, nienawidze jak w domu jest syf ktory ja musze sprzatac bo ojciec mowi ze od sprzatania jest baba w****ia mnie takie podejscie.kretencja, bulka z maslem :P mnie ciagle cos dolega.. i jeszcze treraz mnie kluje cos na dole w brzuchu
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-06 o 08:37 |
||
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
melabn ja tez mam nadzieje ze w domu cos rusze, wydaje mi sie ze w domu bede ogla sie zrelaksowac bo tu tak na wariackich papierach, sam stres
jak bylam w ciazy to jak odliczalam do porodu do tego 25pazdziernika to wydawalo sie to lada moment, a teraz jak juz urodzilam i tak sobie pomysle ze moze z miesiac moj malutki tu bedzie musial lezec to wydaje mi sie to cala wieczność
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka
![]() Mnie też właśnie ciągle coś a to kłuje, a to skurcz jakiś, a to ból kręgosłupa, a to uczucie słabości... Masakra. Niby dobrze znoszę ciążę, jak tak ogólnie spojrzeć, ale te drobiazgi jednak są denerwujące... Kootekk, no bo z czasem to właśnie tak dziwnie jest... Zależy na co się czeka - albo leci jak szalony albo się wlecze...
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja zdecydowanie to już nie przelewki
mi też coś co chwila doskwiera ale ostatnio tż mnie pochwalił że i tak nie narzekam tak dużo bo miał w sobotę porównanie z inną ciężarną (taką naszą koleżanką). Tylko ja tfu tfu tfu jeszcze ani razu nie miałam zgagi taki jeden plusik![]() Anecka zaproś jakąś koleżankę może na sprzątanie niech Ci pomoże, a co ![]() tż znowu wyjechal i znowu do soboty sama
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka ja sobie tego nie moge wyobrazic jakbym tu miala siedziec i patrzec na to wszystko, teraz mnie przeniesli do sali zaraz obok dzidziusiow, łzy cieka po policzkach jak to slysze, a moj tam samotny na dole lezy, a ja tu musze czekac na durna wizyte zeby mnie wypisali a u nich z porami wizyt to co łaska
tu w szpitalu to bym sie zalamala, w domu jednak sa pocieszacze - maz, rodzice, a tu jak placze to nikt mi dobrego slowa ni powie nikt nie pocieszy
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku, prawda.. w domu tez psychicznie sobie wypoczniesz, tylko sie nie zamartwiaj, bo Michal szybko przybierze na wadze i co najwazniejsze.. juz te 3 kryteria ma spelnione a to DUUUZO wiec same powody do radosci
paulinka, aaa jak nie bede sprzatac to sie ojciec w koncu wezmie kretencja, no wlasnie to denerwujące. Ostatnio poszlam do biedronki ktora mam naprawde blisko.. i ledwo doszlam
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
paulinko ogolnie to nie czuje sie za bardzo, fizycznie ten bol przecierpie ale psychicznie jest katastrofa
najgorsze jest to ze wszyscy wokol sie ciesza ze urodzilam a ja nie moge sie cieszyc bo zamiast radosci to sa obawy - czy bedzie dobrze, czy maly bedzie zdrowy itp mam nadzieje ze w domu sie troche uspokoje
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Kootekk,
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk,
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez melabn Czas edycji: 2010-09-06 o 09:07 |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaję mi się, że dobrze robisz wypisując się do domku. Zawsze jakoś raźniej, czymś się zajmiesz, z kimś pogadasz. A pewnie dopiero zaczniesz się tak na prawde cieszyć jak Misio będzie już w domku z Tobą, cały i zdrów.
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Noc z bolem glowy ale juz lepiej ![]() Dzis ide do mojej siostry ciotecznej uczyc cioteczke przemywania pepka ![]() Kolo od Tako zareklamowane ale czekac musimy az przysla :/ W sklepie tez wysylaja do producenta wiec na jedno wychodzi a moze my nawet szybciej sobie zalatwimy... bo juz wczoraj wieczorem sie kontaktowalam i to zalwialam przez gg a do sklepu dzis dopiero bysmy szli i niczym by zareklamowali to czas by mijal... zoabczymy ![]() PAULA ze swojego doswiadczenia te koszule bez i te z 3-4 guzikami po srodku tak ale te z dwoch stron rozpinane nie kazdemu sie spisuja - mi by nie zdaly efektu choc fajne dlaczego? bo przystawialam do 2 piersi a niczym zapielabym jedna strone otworzyla druga to bylby placz i lykanie przez malego powietrza w trakcie co kolka grozi... lepiej co prostszego i wygodnego
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
kotek glowa do gory
wszytsko bedzie dobrze.Ja bylam dzis na pobraniu krwi bo jutro mam kontrole u hematologa. pytalam sie czy mozna z cytryna isc na ociazenie glukoza, a paniw labie mowi ze one wola bez cytryny to badanie wykonywac. moze chociaz plaster sobie na jezyk poloze po wypiciu tego Pytalam sie tez, czy mozna wenflon zamontowac i z niego zlewac krew co godzine, to mi pani powiedziala ze nie buuuu - nie wiem jak ona 3 razy sie bedzie chciala wkluc jak mam max 2 zyly dostepne |
|
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Kootekk, jesteśmy z Tobą. A mnie zostało sto dni. Z tej okazji mam zamiar kupić przewijak zakładany na łóżeczko. Dziewczyny, powiedzcie mi tylko czy potrzebny jest do tego pokrowiec frotte??
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sa herbatki pobudzajace laktacje - slyszalas o nich? moze spytaj dzis lekarza na wizycie... tyle bys nie miala potem nawalu! ale jak masz w razie w elektryczny odciagacz to super ![]() w takich sytuacjach laktatory si eprzydaja w innych lepiej nie uzywac lub naduzywac bo wiecej szkody mozna sobie a potem dziecku zrobic no chyba ze ktos od razu na mame butelkowa chce przejsc
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ja coś dzisiaj znowu spać nie mogłam :/ O 6 byla pobudka i po spaniu. Wiec zeby sie nie meczyc wstalam i zjadlam sniadanko bo juz ulezec nie idzie. A mój synuś teraz kładzie sie spac i wstaje razem tak jak mamusia
Fajniutkie uczucie
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, no ja właśnie też nie wiem, czy dodatkowy pokrowiec na przewijak jest potrzebny
![]() Kliwia, u mnie też z takimi badaniami są jazdy, bo mam żyły w zgięciach łokci kompletnie niewidoczne Zwykle pobierają mi więc z tzw. żyły wenflonowej
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie nadrabiam zaległości wiec nie wiem... u Was wszystko ok? ![]() Ja tez z braku miejsca niestety mimo przenosnego przewijaka bede miec na lozeczko mowie niestety bo jak wyobraze sobie Grzesia sikajacego mi w gore lejacego na lozeczko oczywiscie neichcaco to mnei ciarki przechodza na mysl o zmianie przescieradla (poprostu nie lubie zmieniac poscieli ) ![]() pokrowiec frotte? wiec tak: jak masz kaske to kup nie masz lub chcesz oszczedzic mozesz zastapic go np: - piluszka ttrowa, gflanelowa, lub podkladem z ceratka... ja stosowalam pieluszki szybko sie praly zawsze miaalm ich dobry zapas nie naruszylam budzetu, a czasem zdarza sie ze 3 szt na dzien do wymiany ida moze i wiecej u niektorych ![]() tyle ze pieluszki lub ceratki sie zwijaja lub slizgaja... ale po przebraniu wymieniasz pieluche lub prostujesz ja i z glowy... |
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Wasze rozstepy? ( pytam te dziewczyny, ktore sie tym troche przejmuja - bo wiem,ze niektore maja to gdzies - zazdroszcze podescia
)smarujecie je czyms jak juz powstaly? |
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() wczoraj w ogóle wizaz mi nie dzialal ![]() Kootku trzymam kciuki za Michałka-żeby szybko przybral na wadze i za Twoje mleczko ![]() ![]() świetnie sobie radzisz a widok Maluszka musi być bezcenny Pozdrawiamy Was gorąco-ja i mój TŻet-bo i on przeżywa ze mną Waszą historię u mnie też są ciężkie noce-najbardziej krocze mnie boli ostatnio w sobotę mam wizytę u gina-fajnie że to już w tym tygodniu i odebrałam wyniki TSH, ft3, ft4 i po glukozie i wszystkie mam w normie pogoda jest dziś nędzna i chyba sobie kawę zapodam-to będzie 2 raz w ciąży, ale w ogole nic nie działa na moje zaparcie mam nadzieję że pomoże ![]() Kretencja to jak daleko do końca remontu ? dużo jeszcze zostalo?Anecka mam nadzieję że jakoś przetrwasz te przemeblowania-a TZ nie może wziąć paru dni wolnego i ze wszystkim sie sprezyc?
|
#3927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie najgorszy problem to cellulit niestety... Narobiło sie go baaardzo dużo od początku ciązy i z miesiaca na miesiac coraz go wiecej A co do rozstępów to mialam je juz wczesniej bo odchudzalam sie i powychodzily. Ale co do np. rozstepow na piersiach to pojawiły sie niedawno ale non stop smaruje sie oliwką taką dla kobiet w ciazy i nie widze ze jakies kolejne wychodzily. Ja w ogole jestem załamana bo moje ciało juz nigdy nie bedzie takie jak przed ciążą... |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy o taki ci chodzi? http://allegro.onet.pl/zdrowy-kocyk-...201827143.html TYLKO UWAGA!! PRZED SPRZEDAJĄCYM BETTINA27 OSTRZEGAM! lepiej u kogoś innego ![]() http://allegro.onet.pl/kocyk-letni-b...183268100.html http://allegro.onet.pl/kocyk-dziecie...203440650.html drogi dużyhttp://allegro.onet.pl/kocyk-bawelni...212621567.html na allegro jest full bawełnianych nam sie sprawdzily: 2 cienkie polarkowe 1 duzy akrylowy rewelka
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
joanna na przewijak mozesz polozyc pieluche tetrowa lub flanelowa takze
bo dziecko moze sie przykleic do ceratki albo moze byc mu zimno po prostu na tej ceracie ihihih ja bede kladla tetre wlasnie zwykly recznik tez zda sie Na moje lozeczko 140/70 - czyli przewijak musi byc 80, nie ma zbytniego wyboru w przewijakach Zobacze co maja w sklepach ![]() Mi sie podoba na allegro taki bialy z zyrafa kretencja ja mam jedna w zgieciu, ale mam juz zrosty na niej bo od 10 lat jest maltretowana. a jak mi ostatnio z wenflonowej na dloni w przychodni pobierala to przez 2 tygodnie mialam siniaka na pol dloni A dzis dalam sobie wkloc w zyle przed lokciem, ale na zewnetrznej stronie irsin ja mam stare rozstepy juz wyblakle, czasami niektore pod innym katem maja taki dziwny kolorek. Ale jak sie pojawia w ciazy to chyba nie mozna niczym smarowac typu masc na blizny. Ja kupilam sobie szorstka gabke i bede nia sie masowac na brzuchu, schabikach, udach i posladkach. No i codziennie sie smaruje co mam pod reka akurat
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-06 o 10:04 |
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam mnostwo po 1 c. a i przy 2 sie robia takie podwojne jakby szew na szwie! czy smaruje - oliwa tak, kremy nie pomagaly i nie kupuje juz ich bo cala 1 c. smarowalma sie najdrozszymi i g... teraz kase wole na maluchy wydac... same ubranka dla starszaczka wyniosly mnie 500 zl i to tak naprawde nie rozrzutnie dobrze z ejuz wczesniej kupilismy kombinezon bo byloby w zimie ciezko z kasa ... zwlaszcza ze Grzes juz bedzie... na rozstepyponoc najlepszy masaz i natkuszczanie ale co zrobic jak cialo tluste i sklonne do nich - mam je juz na tylku udach rekach pod pachami piersiach brzuchu ;/ tyle ze zaczynam to wypierac i mysle w ten sposob ze dla dania zycia dziecka warto miec nawet skore staruszki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

kurde jak ja to przetrwam to nie wiem, czekam na wizyte i na pani dr od noworodkow co mi powie o michalku dzisiaj, usze ja popytac pare rzeczy bo chcialabym mu ten pobyt w szpitalu ułatwic a nie wiem jak mu pomoc

za Michałka aby szybko przybrał na wadze i byś mogła go tulić i tulić... A jak się czujesz fizycznie/psychicznie kotku?
chyba nigdy w życiu 

MASAKRA... na dodatek kark i barki mnie bola.. eh
w****ia mnie takie podejscie.

mi też coś co chwila doskwiera
zaproś jakąś koleżankę może na sprzątanie 

? dużo jeszcze zostalo?