|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Kasia zgadzam sie,moja siostrzenica ktora ma 3 latka i zapewniam,ze jest wychowywana bardzo dobrze tez zaczyna interesowac sie swoim cialem i seksualnoscia i uwazam to za calkiem normalne,ba tak powinno wlasnie byc by dziecko w przyszlosci nie bylo przesadnie wstydliwe czy zakompleksione albo nie daj boze nieuswiadomione.Ale np. dotykanie swojej pupki ktora ma na sobie resztki kupy,wsadzanie palca do ust i mowienie yummy poo z wyzywajacym usmieszkiem to nie jest normalne i uwazam,ze np. moj maly by tego nie robil gdyby w przeszlosci rodzice tego nie ignorowali.
Norsk super ze umiesz tak gotowac,w sumie zazdroszcze,zastanawiam sie kto mi bd gotowali jak bd kiedys juz mieszka na swoim ale i tak jest ze mna coraz lepiej bo codziennie przygotowuje dla chlopcow obiad i daje sobie rade,na razie niczego z ogniem nie puscilam A wiem ze to tez dzieki Ruciakowi bo ona za mnie kciuki zawsze w tej i w innych materiach trzymala ![]()
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
windy
bardzo dobrze napisalas windy.zgadzam sie z wszystkim. jasne- poznawanie ciala jest normalne. ale nie wymachiwanie czy robienie tego specjalnie. moim zdaniem to rodzicow wina. jest jakas granica w tym. a potem dzieci sa molestowane przez jakiegos wujka (naczytalam sie na wizazu) i nie wiedza nawet o tym nago na plazy - glupota. to wszystko przez to,ze wszyscy tak kochaja male dzieci i zawsze: aj ti ti i takie to fajne, jak gole dziecko sobie lata po ogrodzie. ja jestem na nie- Kasiu, ja sie zgadzam z toba. Poznawanie ciala jest normalne. Ale my tu mowimy o ekstremalnych przypadkach Mrs_Darcy i windy(to z kupa to szok ) zdenerwowalam sie. denerwuja mnie ludzie. musza sie nauczyc, gdzie jest granica- by dziecko bylo pewne siebie, nie bylo tak wstydliwe i zakompleksione (jak napisala windy) ale nie odprawialy takich numerow.
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-09-05 o 23:43 |
|
|
|
#3063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no cudak cudak a raczej cudaczka:P haha jest piękna mądra kochana słodka a jak się smieje to az człowiekowi sie baban na ryjku robi ![]() ale, zawsze jest to straszne ale, więc ona jest strasznie ciekawska i wszystko musi dotknąć i ogólnie musze bardzo duzo uwagi na niej skupiac co jest męczące, ale jej uśmiech czy śmiech wszytsko łagodzą
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawie się spakowałam
walizka będzie cięęęęężka, ale się zmieszczę I znalazłam swoją polską kartę sim hurrrrrrra, już myślałam że przepadła.... napiszę jeszcze jutro przed wyjściem i może z w drodze jak będziemy koło eurotunelu ![]() Smutno miiiiii
|
|
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dotykania mojego biustu, raz jak dotknie to nie ma problemu, ale ona to robi codzinnie, bo uwaza to za zabawe. A mi sie nie widzi, zeby ktos mi naciskal paluchem na piers. Nie pasuje mi to- zwracam uwage. Jezeli chce poznawac cialo i dotykac swoich miejsc intymnych niech tak robi, ale jezeli chce poznawac cialo dojrzalej kobiety to niech idzie obmacac swoja matke.
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole jestem w szoku,ze wywalaja takie numery przy 'obcych' ludziach!
Mrs_Darcy jest tydzien, windy tez. Kasiu- karaluchy na rano ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Ines- ze co mowi mlodszej siostrze? ![]() i au pair musi z takimi przypadkami sobie poradzic. a powinni to zrobic rodzice. Ines
|
|
#3067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak samo jest z moim malenstwem. musze miec oczy dookola glowy caly dzien, ale pozniej jego usmiech .,.,
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
kurde piszecie jak szalone hehe
ale nie mam siły dzisiaj pisać, 2h tylko spałam hehe... odezwę się jutrodobranoc Wam, kolorowych |
|
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do nagości - moje raczej nie biegają na golaska
Mała jest na etapie poznawania swojego ciała (jak to ładnie ujęłyście) i rodzice czasem muszą jej zwrócić uwagę... Czasem jak chce się poprzebierać to chodzi częściowo nieubrana, ale w wieku 3 lat to nic strasznego... Ale jeżeli starsze dziecko robi coś takiego specjalnie, to trzeba też czasami uważać z tym zwracaniem uwagi, tzn trzeba powiedzieć ze tak nie wolno ale też nie peszyć się, nie pokazywać że cię to jakoś obchodzi, bo inaczej może mały delikwent na złość robić widząc ze cię to zawstydza. Tak mi się wydaje... |
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
no ines tu masz racje ,takie cos znowu przypomina jakas chora fascynacje,ty nie jestes krolikiem dosiwadczalnym i dobrze ,ze stanowczo i konsekwentnie upominasz dzieciaka.Ja mowie tylko i wylacznie o pytaniach i poznawaniu wlasnego ciala,dziecko powinno wiedziec ze ma siusiaka albo sapke,ze jego brat siostra ma cos innego/to samo,ze mama to dziewczynka a tata chlopczyk itd.Wszystko z jak najczulszym pilnowaniem granicy dobrego wychowania i zbyt poglebionych zainteresowan.
Ruciak dokladnie,jestem tu tydzien a byly momenty gdy starszemu zsuwayly sie spodnie w salonie,jak stal przed tv i on sie wtedy zaczul usmiechac i pajacowac i nie wygladalo na to,ze wciagnalby je gdyby nie uwagi rodzicow. Lucy przyjemnej i bezpiecznej podrozy ![]() Lucy dokladnie,trzeba zwrocic uwage ze tak sie nie wolno zachowywac ale nie daj boze dziecko nie moze tego odebrac tak,ze nie wolno tak robic bo czesci intymne to jakies zle,brudne czesci ciala,ktorych powinno sie wstydzic i bac. Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-09-05 o 23:53 |
|
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nooooooo i jak widze jak sie cieszy i skacze łapy podnosi itp jak tylko wyjde z pokoju to mnie rozbraja a gdzie ty mieszkasz bo ja wiedziałam na 100% a zapomniałam:/ moja ma 1.5 roku i jest z typu dzieci nad którymi naprawde chce się opiekowac ![]()
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, jeszcze o boobies
Ja mam tego co nieco i mały J na początku miał niezłą zabawę - wrzucał mi smoczek za dekolt A że ja zawsze noszę w miarę spory dekolt to było łatwo W sumie mnie to śmieszyło. hahah i też ten jego rozbrajający uśmiech Czasami siedzi sibie obok mnie i nagle łapie mnie za bluzkę i zagląda sobie i ma taką minę ze byście padły jakby myślał: ooooo jakie duże Jego mama nie ma praktycznie nic w staniku wie może dlatego![]() Mała też czasami mówi np: i will tickle your boobies! albo you have boobies and i dont Ale nic na złość, zresztą ona ma tylko 3 lata![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Windy - dokładnie! Łaaaaaaa post nr 500 a ja piszę o BOOBIES
|
|
|
|
#3073 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak ja to uslyszalam, to takie same oczy zrobilam. ![]() Ale upomnialam i ta sytuacja juz sie wiecej nie powtorzyla. ![]() Cytat:
![]() Odnosnie pytan to w zeszlym tygodniu, moja 7latka zapytala sie mamy przy obiedzie jak powstaja dzieci, a ta prosto z mostu jej, ze potrzebna jest sperma taty i ze pozniej plod rozwija sie w brzuchu mamy itd. To 7latka zaczela zadawac wiecej pytan, to hostka spojrzala na mnie i powiedziala do malej, ze to jest ptywatna rozmowa i ze porozmawiaja o tym kiedy indziej. Ale u mnie leje i wieje ![]() Masakra! ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- lucy, bezpiecznego lotu rowniez zycze
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
Ups, wybacz. Wylecialo mi to z glowy. A ja za 9dni do PL wracam ![]() Szybko! Za szybko, zlecialo!
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
windy- polec film dla ruciaka
![]() nie horror
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Hm Ruciaczku nie wiem,takie w moim stylu i guscie to pierwsze z brzegu,jakies tem ulubione ulubionych to -Pianistka,Ladunek 200,cokolwiek Larsa von Triera(Dogville,Tanczac w ciemnosciach,Przelamujac fale),Biala wstazka.
Masz jakas konrketna zachcianke ?
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
pianistka to niezle zarty, pamietam.
nie ogladalam od poczatku, ale pamietam reakcje: niezle porabany. mozna sie zaglebic w analize tej kobiety, ale to za duzo dla mnie bylo. komedie bym chciala
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj to ja ci kochanie chyba nie pomoge,bo ostatnia komedie jaka ogladalam byl Hangover i sama nie wiem czemu w ogole ogl komedie,nie znam sie na tym gatunku totalnie
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
o
![]() to obejrze the simpsons ![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- windy, wlacze simpsonow i ide spac. a jutro ciag dalszy poszukiwan. dobranoc
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tez czułam.
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
marty- kiedy beda wyniki z poprawki?
nastawilam budzik na 8, bo mieli przyjechac technicy z neostrady o 13, a juz dziala wszystko, to musialam zadzwonic. a z mojego telefonu nie moglam sie polaczyc (dziwne, z wszystkich innych komorek/sieci w domu-tak) ![]() dostalam smsa od rodzinki takiej jednej i sms sie zepsul, nie da sie odczytac calego, tylko 3 razy to samo, a nawet, by wlaczyc, trzeba nacisnac 3 razy ![]() i tam jest napisane,ze to full-time i masa prac domowych.hah wracam spac
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
No Marty, a czego się spodziewałaś?
Odpowiedziałam Ci szczerze.
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dobrze , że powiedzialaś prawde - ale juz nie musisz byc na mnie zła. Naprawdę bardzo Cię przepraszam
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Marty
![]() Ty sie chociaz nie boj tam jechac, bo K666 jest zla. Bo wiem,ze sie boisz i bedziesz 233535456454564 razy przepraszac. Przeprosilas raz- wystarczy. Teraz sobie tym glowy nie zawracaj. Wyjasnilas sprawe. (Mowie tak tylko dlatego,ze z moim durnym charakterem bym przepraszala za swoj blad przez caly moj pobyt tam. Wiec ruciaka bledu nie popelniaj i ze swieza energia tam pojedz, bo rozwalisz sobie wyjazd na wstepie)
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
nie boje sie.
na mysl o wyjezdzie mam delikatne motyle w brzuchu z ekstytacji, a nie ze strachu (jak to bylo poprzednio). wiec pod tym względem jest naprawde OK
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie z nagością dzieci nie ma problemu.
Mała ma 22 miesiące, więc sama się nie rozbiera. Czasem jak ją przebieram, to wstanie i chwilę pochodzi nago, ale to jest małe dziecko. Reszta dzieci, czyli 9, 10, 12 i 14 lat nie przebiera się przy mnie, ani nie rozbiera się w środku domu Ale 12latek ma plakat bardzo skąpo ubranej pani nad łóżkiem Mała czasem jeszcze próbuje dotknąć moich piersi, ale myślę, że to dlatego, że jej mama ma malutkie, a ja duże, zresztą jest to za małe dziecko, żeby robiła to złośliwie. Drugi tydzień września, a ja nadal nie zapisana na kurs, bez nowego planu tygodnia, bez 38h i bez 150e..
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem w Lymm kolo Liverpoolu ![]() o, to juz sobie biega pewnie. My ejstesmy na etapie probawania stania na wlasnych nozkach ![]() zaprosilam Cie na fb
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, pytanie mam !!! Jesli kupie sobie starter z o2, wtedy za 15£ mam darmowego neta i 500 smsow do UK ??? Ratujcie szybko !
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nie róbcie ze mnie potwora.
Kto by nie był zły? Dałam z siebie naprawdę wszystko, Marty nie odpowiadała na moje wiadomości na fb ani nic (to akurat mnie najbardziej wkurzyło ). Ja sama byłam bardzo zdezorientowana. Spoko. Myślę, że pogadamy i dojdziemy do porozumienia. Mam nadzieję Marty, że masz nauczkę i tutaj będziesz bardziej zorganizowana
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

ale i tak jest ze mna coraz lepiej bo codziennie przygotowuje dla chlopcow obiad i daje sobie rade,na razie niczego z ogniem nie puscilam
A wiem ze to tez dzieki Ruciakowi bo ona za mnie kciuki zawsze w tej i w innych materiach trzymala 

) 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

odezwę się jutro