|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. III
Witajcie! Potrzebuje pomocy w znalezieniu kolekcji, z której jest suknia z załącznika
Co prawda mam jeszcze troche czasu na sukni ...data nie wybrana choć mamy nadzieje na przyszły rok miedzy czerwcem a sierpniem, ale z nudów zaczęłam przeglądać wątki ślubne na wizażu i mocno mnie to wciągnęło .Pozdrawiam!
|
|
|
|
#4352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30 MICHAŁEK
18. 04. 2012 r. |
|
|
|
|
#4353 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny na ile przed ślubem zaczęłyście szukać sukni?
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie na pół roku przed W zupełności wystarczyło
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
7 miesięcy wcześniej i naprawdę to była kupa czasu na znalezienie rzeczywiście tej swojej ukochanej
|
|
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
ja nie szukałam a już mam, na rok przed
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4358 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
Od razu zaznaczam, że to mój pierwszy post na forum, więc proszę nie krzyczeć jak coś robię źle ![]() Ślub mam zaplanowany w przyszłym roku w sierpniu, moja siostra parę miesięcy później, akurat miałyśmy obie teraz parę dni wolnego i postanowiłyśmy zacząć przygotowania razem, od najprzyjemniejszej części - poszukiwań sukien ślubnych Oglądałyśmy duuuuużo sukienek na necie i miałyśmy swoje upatrzone typy. I tutaj muszę przyznać, że po wczorajszym rajdzie po sklepach jestem po prostu zawiedziona... Po 1- w części salonów ekspedientki zachowywały się jakby nie chciały nic sprzedać, były niemiłe, opryskliwe, żadnej sukni z katalogu nie było w sklepie, nie można było nic innego przymierzyć, bo zaraz jakaś inna dziewczyna przychodziła na przymiarkę... Ja wszystko rozumiem, różnie może się zdarzyć, ale wszystko można wyjaśnić miło i z uśmiechem na ustach, zapraszając w innym terminie... Po 2 - moje największe rozczarowanie - planujemy z Narzeczonym przyjęcie weselne tylko dla najbliższych, w fajnej restauracji, bez zbytniego przepychu. Poza tym, nie podobają mi się stroje suknie i dlatego szukałam czegoś skromnego i z klasą. Wymyśliłam sobie suknie w stylu greckim. Niestety - wyglądam w takim typie jakbym zaraz miała iść gęsi wypasać Moja siostra też - wymyśliła sobie krótszą sukienkę, do połowy łydki - i w żadnym salonie nie mieli takiej ani pół! Pomóżcie mi dziewczyny - też tak miałyście? Czytałam, że zamawiałyście suknie około pół roku przed ślubem. Nas w praktycznie wszystkich sklepach straszyli, że po Nowym Roku ceny sukienek pójdą w górę, bo w górę idzie VAT. Poza tym, część sukienek które mierzyłyśmy i nam się podobała, jest z tegorocznej kolekcji, a jako że kolekcja na 2011 rok wchodzi do sklepów pod koniec października, to potem tych modeli już nie będzie można zamawiać. Dlatego też zastanawiam się czy nie zamówić sukni teraz, a na poprawki umówić się w przyszłym roku, około 3 miesięcy przed ślubem. Czy któraś z Was zamawiała w ten sposób suknię? |
|
|
|
#4359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
ja szukałam tak właśnie w październiku i wszyscy mnie zbywali, że mam przyjść w styczniu, albo może w grudniu jak pojawią się nowe. Zamówiłam z grudniu i w sumie w MAdonnie, classie i jakiś tam innych salonach jak chciałam zamówić sukienkę z 2010( w twoim przypadku z 2011) do końca starego roku to dawali jakieś rabaciki, a od stycznia już sukienki szły w górę. Przymiarkę miałam teraz w sierpniu dopiero ale opłacalo się, bo zaoszczędziłam troszkę kasy.
|
#4361 |
|
Przyczajenie
|
a jak byłyście w salonach na dużo przed ślubem to nikt na was krzywo nie patrzył?
|
|
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja suknia też będzie "inna" - skromna i w stylu greckim ![]() aktualny typ to san patrick electra |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem w jaki sposób one zachęcają do kupna..bo mnie odrzuciło od ich salonów..żeby nie wiem co więcej tam na pewno nie pójdę.. W ogole nie daj Boże jak się powie, że chciało się pomierzyć suknie..bo nie wiadomo w jakim kroju dobrze się wygląda.. to na to uslyszałam..że tak to sobie pomierzyć nie wolno...więc spytałam..no to w takim razie jak mam wybrać suknie ??? Katalogi...uslyszalam..wi ęc powiedziałam , że to co na modelce lezy perfekcyjnie to nie zawsze będzie na mnie tak samo wyglądało... no tak...ALE...nie można wejść do salonu i powiedzieć, że chce się pomierzyć suknie...odpowiedziała Pani.. i tak koło się zamyka..wniosek z tego, że wchodząc do salonu trzeba mówić...przyszłam nie mierzyć tylko KUPIĆ tutaj suknie..wtedy może łaskawie dadzą zmierzyć.. Mnie to wyprowadziło z równowagi !! odechciało mi sie mierzenia i wybierania..na szczęście z może 10 salonów w 3 udało mi się zmierzyć i była bardzo miła obsługa.. Jak jednemu Panu obsługującemu mnie opowiedziałam moje przejścia..to spytał..to po co wiszą te suknie w salonie??..bo u nas po to żeby je mierzyć.. i po co te kobiety tam są?, chyba żeby pomóc a nie wygonić z salonu i zniechęcić klientki do powrotu... Także powodzenia życzę.. ja na pewno nie będę już mierzyła sukienek w PL tylko tu gdzie jestem... inne podejście do klienta przede wszystkim... A Paniom z salonów w Lublinie (przede wszystkim z ul. Narutowicza..pierwsze 3 salony od ul. Okopowej), życzę powodzenia w interesie..bo jak tak będą obsługiwały klientki...to za dużo ich nie będą miały... i oby kiedyś poczuły na własnej skórze jak się czlowiek czuje w takich sytuacjach !!!
|
|
#4364 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny - trochę mnie pocieszyłyście
))W niektórych salonach babki naprawdę niefajne, za to w paru innych były super Panie z salonu Dorota Wormuth w Katowicach bardzo miłe, doradziły co i jak, spisały mi modele na kartce, wraz z cenami. Bardzo sympatycznie.olla83 - śliczna sukienka! Ja też właśnie chciałam coś w tym stylu, ale jak pisałam - wyglądam jakbym gęsi pasła... Nie ten typ urody niestety Ja w sumie chyba zdecyduję się na którąś z sukienek z Gali, mierzyłam te 4 i wszystkie mi się podobały ![]() Coraz bardziej skłaniam się ku opcji, żeby zamówić sukienkę w najbliższym czasie, a w przyszłym roku umówić się na mierzenie, poprawki etc. Edytowane przez domwie Czas edycji: 2010-09-03 o 13:03 |
|
|
|
#4365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak przyjechałam to mierzyłam suknie, które chciałam no i wybrałam tą jedyną. Pytałam czy to nie wariactwo z mojej strony żeby kupować suknie tak wcześnie ale babka powiedziała, że nie bo jak są wyprzedaże to mają większość klientek już na przyszły rok. Po opiniach usłyszanych i przeczytanych tak się obawiałam wizyty a okazało się że było zupełnie inaczej Mam tylko nadzieję, że dalsza współpraca przebiegnie równie miło, przede mną jeszcze przymiarki Ale muszę przyznać, że w innych salonach w których byłam bez wcześniejszego uprzedzenia również byłam traktowana bardzo oschle i nie dziwię się że może to odrzucić przyszłe PM.
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
jak dla mnie nr4
jest inna niż wszystkie.. wszystkie pozostałe są 'popularne' tzn. niejednokrotnie spotkasz podobne, 4 jest interesująca i bardzo ładna
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Ja absolutnie nie chcę generalizować.. były te 3 salony w których mnie obsłużono bardzo miło i aż się chciało wracać... ale niestety ta cała reszta... byłam lekko zszokowana i moja mama również...Po prostu miałaś szczęście trafiając na takie fajne kobitki
..tym bardziej, że znalazłaś tam swoja wymarzoną
|
#4368 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale nie ma co, zwędrowałam w sierpniu kilka salonów i naprawdę ten jeden polecam!
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
na mnie nie, nie licząc salonu evita, gdzie ledwo weszłam to padło pytanie kiedy ślub i że mam przyjść później bo teraz nie ma nowych kolekcji ale to akurat była prawda.
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych niemiłych Pań w salonach to powiedziałabym,że chodzi im o to,żeby przyszłoroczne PM nie kupowały kiecek na wyprzedażach tylko w normalnych cenach i dlatego zachęcają (a czasem wręcz każą) do późniejszych zakupów.
Czyli dobrze zrozumiałam,że lepiej wybrać się po suknię jakoś w grudniu,bo od nowego roku ceny idą w górę? Czy w Madonnie też tak mówili? |
|
|
|
#4371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nawet nie miałam takiego zamiaru podpisałam umowę, wpłaciłam zaliczkę a suknia wisi nadal u nich, mówiła że oni ją odpowiednio przechowają
|
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszłe panny młode
![]() Ja jestem już szczęśliwą mężatką od 07.08.2010 roku ![]() Także nicały miesiąc ![]() Swoją suknie zamawiałam 5 miesięcy przed ślubem,Miałam co prawda jeszcze czas na zamówienie i zdecydowanie się na tą jedyną ale jak zobaczyłam moją suknie i ją przymierzyłam to od razu wiedziałam,że to jest to czego szukam ![]() ![]() Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia i tego samego Wam życze aby ten wybór był prosty a zarazem przyjemny ![]() A oto moja suknia marzeń.którą z chęcią założyłabym na siebie jeszcze raz
|
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
pięknie wyglądałaś
![]() ![]() ja swoją zamówilam już w lipcu a ślub mam w lutym,nie było z tym żadnych problemów
|
|
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
Pięknie wyglądałaś, suknia jak z bajki
|
|
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ma fason, który raczej Cię nie skróci![]() ja mam ślub w czerwcu, a byłam jakoś w sieprniu poszłam do tych salonów tylko po to, żeby wybrać fason sukni, uważałam, że to za wcześnie, ale moja mama stwierdziła, że wcale nie no i poszłyśmy..tym bardziej, że się wyprowadzam no i dowiedziałam sie, że już w styczniu muszę zamówićwłaśnie problem w tym, że nie mam zielonego pojęcia...znalazłam ją na allegro Cytat:
ja spotkałam się tylko w jednym salonie z taką okropną babą, która mi ciągle mówiła, nie ważne jaką suknie pokazałam, że chce mierzyć, że nie ma sensu bo będzie za duża bla bla bla no i wyszłam z teo salonu...nie wiem czy ona w ogóle miała jakieś klientki...a we wszystkich innych to nawet były spoko te sprzedawczynie..pozwalały mierzyć i w ogóle...ale najardziej pomógł mi pan w jednym z salonów...był na prawde taki miły, że aż chciało się tam mierzyć i kupować...widać, że zależało mu na klientkach |
||
|
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja uważam, że się mylisz. Każdy salon chce sprzedać suknię na wyprzedaży, bo po co komu towar który zalega w sklepie? Niech komuś posłuży, zamiast kolejny rok się kurzyć. Schody zaczynają się,kiedy sukien zostaje po prostu mało (bo się sprzedadzą) , bo wtedy nie masz co klientce zaproponować, a ona może stwierdzić, że " w tym salonie nic nie ma" i już więcej nie przyjdzie. Problem jedynie w tym, żeby to klientce wytłumaczyć porządnie. Teraz kiedy przychodzą panie na przyszły rok, tłumacze im , że jeśli chcą mogą wybrać już teraz, to ok, a jeśli nie są pewne to zapraszam na "domierzenie" sukien , kiedy będzie już pełna nowa kolekcja ( czyli u nas np. w listopadzie). Gorzej kiedy paniom tłumaczyć się nie chce, bo wtedy rzeczywiście mogą wyjść na "niemiłe". |
|
|
|
|
#4378 |
|
Rozeznanie
|
W sobotę byłam pierwszy raz porozglądać się za sukniami. Co prawda zeszło mi praktycznie cały dzień, ale udało mi się znaleźć ten wymarzony model
Urzekł mnie niesamowicie i takim sposobem w poniedziałek stałam się szczęśliwą posiadaczką mojej wymarzonej sukni ślubnej Co prawda mam jeszcze troszkę czasu, ale wiem, że to w niej będę czuła się wyjątkowo
Edytowane przez izzunja Czas edycji: 2010-09-08 o 17:27 |
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Izuunia piękna suknia
Gratuluje trafnego wyboru Ja też miałam tiulową suknie a'la księżniczka i czułam się naprawde wyjątkowo i pięknie |
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Dzisiaj żeby mniej więcej mieć troszkę spokojną głowę kupiłam 2 welony Nie mogłam się zdecydować i jeden mam długi a drugi krótki
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

.