|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
polozna powiedziala na nia--paczek w masle
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() Jakie ma włoooooochyyy ![]() Mojej koleżanki z pracy córcia sie urodziła z taka bujną czupryną i wcale jej się włoski nie wytarły, w lipcu skończyła roczek i dalej ma piękne, długie włoski
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Ja nikogo nie chce straszyc, ani pouczac co ma jesc. Pisze co ja jadlam i co moglo zaszkodzic mojej coreczce, a kazda zrobi jak bedzie uwazac.
Jesli dzidzia zwija sie i prezy, budzi sie ze snu z placzem, przy gazach tez placze, a do tego jest karmiona mlekiem mamy to znaczy, ze cos w mojej diecie jest nie tak.
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
itakaska - wiem rozumiem, mi tez czasem ciezko bo ona wie ze pracuje caly dzien, a ja czasem cos zaplanuje a TZ dzwoni ze zostaje dluzej to jest wkurzajace. Najgorsze ze TZ nie decyduje o urlopie tylko z gory ma zaplanowany, w lipcu udalo sie nam ze bylismy w 3, najblizsze wolne 1 dzien w listopadzie na 1.11 i od 11.11 4 dni
nio i dopiero w grudniu tak jak w szkolach no ale coz zrobic, teraz beda pomnik stawiac tesciowej i znow sama bede musiala wszystko zaltwic...ach dobrze ze weekendy ma wolne![]() Wkurzajce to troche...bo to dunska firma i oni maja dziwne zasady, ale placa co miesiac, fakt ze TZ zarabia mniej niz ja co go boli no ale coz...wazne ze praca jest
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały pobił wszelkie rekordy
Wczoraj jadł o 19:30.. nie spał, darł sie.. lulałam i bujałam.. zasnął na amen w momencie jak damian mu zrobił kolejną butlę.. chciałam nakarmić na śpiąco ale ani nawet raz nie cycnął, odłożyłam do łóżeczka i wstał o 7 rano!!! Więc 11,5h bez jedzenia wytrzymał a zjadł normalnie 130ml. Dziś po jedzonku już dwa razy zaliczył godzinę aktywności i po pół godzinki snu.. budzi się i za nic nie chce zasnąć dalej, woli gadać, brykać i.. płakać ![]() Ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka i usypianie :/ W sumie beczy przez połowę dnia.. albo z rana do samego popołudnia albo od południa do snu nocnego :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje....naprawde i powdziwiam![]() Jestem za tym by przyznac ci tytul MAMY NA MEDAL...po prostu jestes juz za hartowana i nic juz chyba gorszego ci nie zaskoczy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy Wasze dzieci jak nie śpią, to grzecznie poleżą chociaż 10 min.? bo ja czasem nawet na siku nie mogę iść, bo On chce mieć mnie przy sobie i najczęściej na rączki a wtedy jest grzeczniutki. mało śpi w dzień ale na rączkach chciałby być noszony... ja była polożna, to powiedziała "był w brzuszku 9msc, to i teraz chce być blisko i potrzebuje czulości" robicie dzieciaczkom ćwiczenia? i w czasie aktywności jak je zabawiacie? Cytat:
a dlaczego ten hipp taki zly? ja piję i nie narzekam... |
||
|
|
|
#3668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dalej coś na ten temat przeczytam ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Musze cały czas chodzić w staniku, z obowiązkowymi wkładkami bo inaczej zaraz mam mokrą bluzkę. Od kilku dni śpię też w staniku bo mam dość zmienienia codziennie prześcieradła. Byliśmy wczoraj u znajomych, którzy maja 3 miesięczną córkę. Jej mama miała mały biust, teraz też ma mały. Chodzi bez stanika bo nic się jej nie macha na boki. Jak dziecko jest głodne to siup - koszula do góry i juz mała ma cyca. U mnie to cała ceremonia aby wystawić pierś Gdy mały zapłacze czuję jak mi się piersi spinają i wiem, że w ciągu 10 - 15 sekund popłynie rzeka Natura mnie zaskakuje - jakie to mądre.
|
||
|
|
|
#3670 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pampersów, to ja mam Dady i jestem bardzo zadowolona. Nic nie wylatuje, ładnie chłoną i wogóle. Przy Łucji też stosowałam i byłam zadowolona. Łucja na Pampers miała uczulenie... hehehe Cytat:
Cytat:
Ślicznotka jak się patrzy... i te włoski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A rumianek mam... piję co najmniej raz dziennie. Jest lepiej! Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Szymek
Załącznik 3390846 Załącznik 3390847 |
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba kazda z nas ma z tym problem. krople Sab Simpex chyba najlepeij dzialaja ale dostepne w niemczech a u nas Bobotic. rozne rzeczy dzialaj na maluchy. u nas trzeba duuuzo masowac brzuszek podginac mocno nozki do brzuszka. zmiana pozycji tez czasem dziala jak lezy i sie prezy a podniesiemy go do pionu to czesto ladnie pierdki wychodza.
Cytat:
moze te dzionki i darcie tak go wykanczaja ze potem spi cala nocke. u nas tez ostatnio marudzenie na calego. misiek placze i placze nagle zaczyna sie usmiechac i gadac. pogada troche pobawi sie i nagle podkowka i ryk nie wiem co sie z nim dzieje. odstawilismu dzis Bobotic i nie widze roznicy wiec nie bedziemy mu narazie dawac. HD a jak tam maly? dalej ma kolki? |
|
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
czy ktoras z Was nie daje smoczka.................. .
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Szymek na szczęście jest spokojny i daje mi czasem popracować.
Pokażę Wam ostatnie "dzieło" Album ślubny HARMONIAZałącznik 3390875Załącznik 3390876Załącznik 3390877Załącznik 3390878Załącznik 3390879 Kilka dni wcześniej skończyłam skrzynię"dla Iwony" Załącznik 3390872Załącznik 3390873Załącznik 3390874 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-09-06 o 15:57 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Xawmeli ja nie dawałam, bo mała nie chciała... wczoraj w sumie pierwszy raz wzięła i usnęła sama z nim w łóżeczku a co
HD śliczny ten twój skarb! i piękne rzeczy wyprodukowałaś zdolna bestia
|
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
aaa co do przypraw--jest vegeta natur
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam bułkę z ziarnami, z polędwicą... i pijemy z Łucją gorącą czekoladę do tego
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
nie, na szczęście to tylko dwudniowa akcja
Jestem pewna, że to efekt przemycenia przez moją mamę cebuli w potrawach. Wróciliśmy do domu,wróciłam do swojej diety i spokój. Mały czasem się spina ale to na bąki lub kupę. Podziwiam dziewczyny, które walczą z kolkami. |
|
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aaaa rozumiem Cie w 100% z tym zostawaniem aaaaaaa i masz gorzej bo ja mam psa, a Ty dzidzie 2ga ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- hd--a co szymek taki opatulony.......zimno tam u Was w warzawie |
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Xawmeli mnie pytasz co na obiadek? Dzisiaj akurat były kupne pierogi z truskawkami, teraz szukam inspiracji na jutro... i w sumie jako tako pomysłów brak. Zjadłabym coś dobrego... muszę pomyśleć
![]() Swoją drogą zapomniałam już co to obiad... jedliśmy o 12:30 heheh |
|
|
|
#3682 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moze byc tez tak ze uklad pokarmowy maluszka nie jest do konca rozwiniety i nic nie poradzisz... Cytat:
Siala a on na spacerach tez takie cyrki? jak nie to spaceruj ile wlezie - szybciej figura wroci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rosnie chlopak ![]() moja nie lubi smoka ale jakby chciala to bym dala - tylko nic na sile ![]() Cytat:
(tylko kapuste wywale - tesciowa golabki przywiozla nam... a wie ze karmie.. no coz liczy sie ze zrobila hehe)
|
|
#3683 | ||
|
Zadomowienie
|
Moja mecza wzdecia odkad ja pije.
Mam zamiar kupic bocianka zamiast... Ja nie daje. Jakos sie potrafi uspokoic bez niego... Cytat:
Kupilam nawet wielorazowe wkladki aventa bo na jednorazowe wydalam juz majatek ![]() Cytat:
tak samo marchew, pomidory i sery, wszystkie zupy ... oprocz cebuli i czosnku oczywiscie |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
pilotka bo to w uk kupowane i moze dlatego,
jak dlugo wasze dzieci jedza butle?? moj potrafi 120 jesc ok godziny, spac w miedzy czasie, a jak sie zdrzemnie i obudzi to tak sie rzuca na ta butle ze az harczy
|
|
#3685 |
|
Rozeznanie
|
aaa pytam o smoka, bo ja nie daje.........
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja tylko na chwilę, bo moje dzieciątko cały dzień nie śpi. Chyba już jej tak zostanie, bo praktycznie jest tak od paru dni. Ale wolę, żeby spała w nocy, w dzień mogę się "przemęczyć" tym bardziej, że nie mam jako takich obowiązków- moja mama robi zakupy, gotuje, pomaga mi baaaardzo. Właśnie zajmuje się Igusią Dzięki Ci Boże za taką mamę ![]() hd pytałaś o herbatę, czy pomogła. W moim przypadku sprawdza się bardzo, od razu widzę więcej mleka po jej wypiciu. Nas nie męczą gazy więc jest super ![]() I znalazłam tez przyczynę, dla której Iga nie chce już moich piersi. Dosłownie 3 razy ściągnęłam mleko i dałam jej z butli i teraz ta cwaniara nie chce ssać sutka! Za wolno jej leci. Myslicie, że uda mi się ją znowu przyzwyczaić czy pozostaje mi odciąganie i butla?? basienka mam nadzieję, że z babcią będzie ok. Swoją drogą długo wytrzymała z rakiem. Mojego ojca zniszczył w 3 miesiące od wykrycia. Jeśli chodzi o moją dietę mamy karmiącej to już chyba tej diety nie ma Jadłam już wszystko- smażone, pieczone, gotowane, z vegetą, bez vegety, fasolkę, surówkę z kapusty, surowe marchewki, jabłka i wszystko ok Dziś zjadłam pasztecik z kapustą i pieczarkami (mama robiła) i zobaczymy...---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Co do chodzenia w staniku- ja niestety też non stop- ściągam go tylko do kąpania, na noc znów zakładam. w dzień chodzę bez wkładek, ale w nocy często się przelewa, bo Iga dość długo śpi. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- jeśli chodzi i pieluchy dada- ja uzywam (tzn. Iga ) i dla mnie są ok chociaż nie mam porównania, bo do tej pory były tylko te.
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Pilotka mi tez chodzi o nierobienie kupki przez 4 dni i o moja diete z tym zwiazana.
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Mój 130ml wysysa w 10-15 minut
![]() A na spacery często nie chodzę bo jak on się drze cały czas to ja nawet nie mam jak się ubrać, uczesać :/ i ludzie się gapią jakbym dziecko okładała batem jak go wyprowadzam w wózku z bloku :/ Jak zaśnie to się zbieram.. najczęściej się budzi przed wyjściem i jest cyrk
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-06 o 16:57 |
|
|
|
#3689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki i bobaski, dawno mnie tu nie było bo miałam przez miesiąc mamę przyjechała do wnusi, czasami was podczytywałam ale odpisać nie miałam już kiedy, no ale dzisiaj wyjechała i mam nadzieję, że teraz będę na bierząco.
Moja Niunia całymi dniami nie śpi wystarczają jej 5 min. drzemki. Xaw jak tam śmigasz już w szpilkach
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

no ale coz zrobic, teraz beda pomnik stawiac tesciowej i znow sama bede musiala wszystko zaltwic...ach dobrze ze weekendy ma wolne![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)