Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 18:25   #4111
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Slyszalam, ze sie dzieci pod tymi kocykami poca.
Hmmm... nie wiem. Nigdy nie zwracałam na to uwagi z czego jest kocyk. Może jakby dziecko miało gołe pod nim leżeć, albo być zawinięte... ale jak jest ubrane w bawełnę, a kocyk służy tylko do ewentualnego okrycia, czy do przykrycia w wózku, to chyba to nie ma znaczenia... Nie wiem...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:25   #4112
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Kilka stron wcześniej ? Podaj chociaż numer strony Ja zaglądam tak rzadko, że nie jestem w stanie śledzić na bieżąco.

Za 'nadrabianie codziennie' podziwiam
Mój mąż się mnie boi, albo tak mu zbrzydłam... nie wiem. A mnie to strasznie bolało, a było to jakieś 3 m-ce temu i do dziś go nie namawiam. Chyba go zgwałcę dopiero jakieś 2 tygodnie przed terminem, co by młody szybciej zechciał wyjść

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

.

Jakie zbrzydłaś chcesz w pupe ??? Wygladasz slicznie , ciąża ci służy !!!!!!!!

ja igraszek nie mialam od 6 miechów bo jakoś nie mam ochoty a maz hmm jest zły ale co ja mam zrobic.

dziewczyny ta cc jest az tak okropna

Cytat:
Weronisia

Mój leży odwrotnie Główkę wypina po prawej, a pupcię po lewej, pleckami styka się z moim żołądkiem, a nóżkami i rączkami smyra mnie na dole

Kurcze a ja nie moge wyczaic po której stronie ma główke a gdzie pupcie. Takie duze to pupcia?? Mnie gniecie po prawej zwlaszcza jak sie objem

bella ja wole nie pytac o te przypadki wystarczy ze sie naczytałam w internecie i mam dość .
Ale co zrobic jak tu stosuja dziwne metody.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:27   #4113
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Taki mam ucisk w biodrze ze nie moge nawet uleżec Boli normalnie masakrycznie, juz miejsca nie umiem sobie znalezc

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn co miały USG w kolorku. Ja mam juterko i chcualabym wiedziec jak to bedzie dlugo trwalo? Tak jak normalne USG i tez taka glowicą robią po brzuszku i potem wydruk zdjecia??
u mnie trwało ok 30 minutek, zdjęcia, płytkę, opis dostałam na końcu

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
żeby jeszcze było o co.... ale o lepszy pokrowiec na butelki albo lepszą koszulę do szpitala? paranoja!!!

To prawda są cienkie tylko ja wychodzę z założenia że on nie ma ogrzewać a otulać i żeby mała miała ciasno tak jak w brzuchu

w nocy po prostu będę ją jeszcze czymś okrywać
właśnie, zawsze można kołderką lub kocykiem przykryć jak będzie zimno. to chyba ja też kupię otulaczek

Weronisia ale córa podobna do Ciebie

niebieska ja w pepco ostatnio spędziłam 30 minut grzebiąc w tym koszu im dłużej tam stałam tym bardziej nie mogłam się zdecydować i ta bawełna taka milusia hihi. co wychodzę lub jadę na jakieś zakupy muszę coś kupić małej. To już jakaś mania ja też narazie kupuję tak na 'ślepo', bo wszystkie ubranka co dostałam to muszę poprać i pochować a to zamierzam schować jak już zamówiona komoda przyjdzie, bo tak to nie ma sensu żeby mi się obkurzyły i sama nawet nie wiem czego ile mam a kupujesz na jaki rozmiar?

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:29
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:29   #4114
De28
Wtajemniczenie

Ja podejrzewam co jest glowka a co pupcia, pewna nie jestem. Ale jak sie wybrzuszy, to uwazam ze to twardsze, co boli to glowka, a to mniejsze to pupcia i az tak sie nie wybrzusza

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:31   #4115
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, kapcie za***iste

Sysunia, ja nie wiem, jak mój leży, nie umiem tego wyczuć. Ostatnie usg miałam w 23tc i wtedy leżał główkowo, ale diabli go wiedzą, jak leży teraz, przecież takie wygibasy wyczynia, że wszystko możliwe Chociaż wydaje mi się, że najwyraźniejsze wierzgnięcia czuję pod prawym żebrem, czyli to byłyby nogi pewnie... ale głowy nie dam

Co do twardnień, to mnie się często zdarza przy wysiłku, jak szybciej idę itp. Ale takie stwardnienie trwa kilkanaście sekund i mija. Biorę też magnez i no-spę, jak lekarz przykazał. No i jeśli zdarza się taki dzień, że dużo mi twardnieje, to odpoczynek zdecydowanie pomaga a dokładnie leżenie na boku

Weronisia, pięknie wyglądasz Domyślam się, że na drugim zdjęciu to twoja córka - jest strasznie do Ciebie podobna

De, a mnie się zwykle wybrzusza mocno i twarde jest w tym miejscu po prawej stronie od pępka. Jeśli by to była główka, to znaczy, że nie mogę mieć pod prawym żebrem nóg więc co mnie tam tak wierzga? Jakieś czułki ma ten mój obcy? A może podnosi łapki nad głowę i tak nimi wymachuje?... No nie wiem, mnie się zdawało, że największe wybrzuszenie tam się robi, gdzie się dupką wypina...

Co do cc to ja się boję panicznie, za wszelką cenę chciałabym jej uniknąć. Przeraża mnie wizja leżenie sparaliżowaną od pasa w dół na stole i że będą mi przecinać tyle warstw ciała i wyciągać małego niemal na siłę - dziecko wtedy podobno większy szok przeżywa... 1 października idę do okulisty, zobaczymy, czy pozwoli mi rodzić sn...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:36
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:34   #4116
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie będzie ci kazał rodzić SN przy takim ułożeniu. Od razu cc.
Ja miałam CC w pierwszej ciąży, bo córka leżała główką do góry, a pupcią na dole.
O tym, że źle leży wiedziałam od 28 tc i lekarz już wtedy kazał mi się nie nastawiać na cud, że się obróci, bo z każdym dniem dziecko jest większe i ma mniej miejsca na obrót. I rzeczywiście nie obróciła się. Nie miałam wyznaczonego CC. Miałam czekać do końca. Byłam już po terminie jak mi nagle wody chlusnęły. Myślałam, że nie zdążę dojechać do szpitala. Od razu zrobili mi CC.

Drugie dziecko rodziłam SN, bo leżało prawidłowo.

Teraz mały leżał główką na dół. Ale tydzień temu okazało się, że leży w poprzek, a to się kwalifikuje do CC. Ma jeszcze parę tygodni czasu.
Jutro mam rano wizytę u gina i USG, więc może dowiem się więcej.
Bardzo się boję kolejnej cesarki, wręcz panicznie się boję.

A w obracanie mechaniczne nikt się nie bawi. Może to robić tylko wyspecjalizowana położna. Nieraz się uda obrócić dziecko. Ale samemu nie wolno robić takich rzeczy!
Jeśli jutro znowu się potwierdzi, że mały leży w poprzek - a raczej sie potwierdzi, bo widze po brzuchu, że tak właśnie leży - to zaraz dzwonię do mojej położnej, bo obiecywała mi go obrócić przez masaż i akupunkturę.
Sama nie mam zamiaru nic obracac wiem ze mozna wykonywac jakies cwiczenia , ale tu napewno w takie akcje bawia sie lekarze - niby ugniatajac brzuch obracaja dziecko podobno to bolesne

W srode ide na usg ale watpie zeby sie do srody zechcialo obrocic. Mam nadzieje ze mi zleca na pazdziernik jeszcze jakies usg. Generalnie im blizej daty porodu tym bardziej zaczynam panikowac bo jak do tej pory bylo pieknie tak teraz musi sie chrzanic - jak sie nie obroci to

Stary 2010-09-06, 18:34   #4117
Weronisia
Zakorzenienie

DE28 to może zamiast mąki ziemniaczanej użyj Speisestärke ? Ja chyba miałam z firmy Mandamin i było OK.

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Jakie zbrzydłaś chcesz w pupe ??? Wygladasz slicznie , ciąża ci służy !!!!!!!!

ja igraszek nie mialam od 6 miechów bo jakoś nie mam ochoty a maz hmm jest zły ale co ja mam zrobic.

dziewczyny ta cc jest az tak okropna

Kurcze a ja nie moge wyczaic po której stronie ma główke a gdzie pupcie. Takie duze to pupcia?? Mnie gniecie po prawej zwlaszcza jak sie objem
Sysunia po pierwsze dziękuję za miłe słowa
Po drugie: ja wiem gdzie mój ma głowkę, bo widziałam na USG tydzień temu. A w moim przypadku ta większa górka to jest pupcia, a ta mniejsza górka to jest główka
Po trzecie: CC nie musi być straszne i wcale nie chcę Cię straszyć.
Samo CC jak dla mnie było OK, bo przecież nic nie czułam. Miałam pełną narkozę i smacznie sobie spałam. Natomiast to co się działo po wybudzeniu, to.... brak opisu. Ten potworny ból, źle gojąca się rana... nie mogłam się wyprostować przez kilka miesięcy, a musiałam być na chodzie, żeby zająć się dzieckiem. Dopiero po pół roku w miarę funkcjonowałam.
Dlatego mam porównanie jak się czułam po CC a jak po SN. Samo Sn jest straszne, ale potem szybko organizm wraca do normy i działa jak trzeba. A po cc może być różnie i tego się boję. A najbardziej bólu tej rany. Moja rana nie była jakaś wielka. Miałam 14 szwów, a niektóre kobiety miały większe rany i mniej je bolało. Nie ma reguły.
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Weronisia ale córa podobna do Ciebie
Zgadza się
Stary 2010-09-06, 18:36   #4118
_paulinka2
Wtajemniczenie

słuchajcie oglądam gazetkę selgros i tam jest 6 opakowań chusteczek pampers tych sensitive lub normalnych za 22,56 zl to chyba taniooooo

dbam o włosy

Stary 2010-09-06, 18:37   #4119
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Weronisia, pięknie wyglądasz Domyślam się, że na drugim zdjęciu to twoja córka - jest strasznie do Ciebie podobna

De, a mnie się zwykle wybrzusza mocno i twarde jest w tym miejscu po prawej stronie od pępka. Jeśli by to była główka, to znaczy, że nie mogę mieć pod prawym żebrem nóg więc co mnie tam tak wierzga? Jakieś czułki ma ten mój obcy? A może podnosi łapki nad głowę i tak nimi wymachuje?... No nie wiem, mnie się zdawało, że największe wybrzuszenie tam się robi, gdzie się dupką wypina...
Dzięki
A co do wybrzuszania i machania łapkami... to mój podczas USG wyraźnie pokazał gdzie sięgają jego rączki. Miał je cały czas przy główce i strasznie nimi machał. A więc tam gdzie główka, mogą być też rączki.
Obejrzyj go na filmiku. Pod koniec szczególnie widać, że rączką maca się po czole, a więc ta jedna rączka ciągle w górze.
http://www.youtube.com/watch?v=plTDU8F5-YM

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:40
Stary 2010-09-06, 18:37   #4120
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś pochodziłam trochę po lumpeksach

i o to co kupiłam

nowe skarpetki z primarka paczka 9zł
bolerko srebno-szare 1zł
czerwone spodnie nexa 5zł
i śmieszne kapcie 8zł

słodkości

dbam o włosy

Stary 2010-09-06, 18:37   #4121
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
o boziu dziewczyny poodpisywałam wam i zamknęłam okienko nie wysyłając zaraz spróbuję nadrobić to co pamiętam wrrr ale jestem zła bo się naprodukowałam

słuchajcie oglądam gazetkę selgros i tam jest 6 opakowań chusteczek pampers tych sensitive lub normalnych za 22,56 zl to chyba taniooooo
Ty to masz szczeście

bardzo tanio!! tylko ja jeszcze nie mam karty do selgrosa a chyba jest potrzebna jak w makro
no i selgros jest dalego muszę wydać z 20zł na benzyne hahaha

paulinka

dziś stwierdziłam że mam gdzieś ubranka od kogoś które nieraz naprawdę nie nadają się od niczego
jak za takie grosze można kupić fajne ciuchy

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:39
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:38   #4122
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Apoolonia, kapcie za***iste

Sysunia, ja nie wiem, jak mój leży, nie umiem tego wyczuć. Ostatnie usg miałam w 23tc i wtedy leżał główkowo, ale diabli go wiedzą, jak leży teraz, przecież takie wygibasy wyczynia, że wszystko możliwe Chociaż wydaje mi się, że najwyraźniejsze wierzgnięcia czuję pod prawym żebrem, czyli to byłyby nogi pewnie... ale głowy nie dam

Ja umiem wyczuc poniewaz po obu stronach wypina sie cos duzego

Własnie ja tez tak myślałam ze to duze to pupcia

Stary 2010-09-06, 18:41   #4123
kretencja
Zakorzenienie

No, jeśli ja czuję po prawej stronie pod żebrami jego łapki, to niezły bokser z niego musi być Ale może to nogi jednak i koło pępka wybrzusza się pupinka Najbliższe usg pewnie jakoś po 30 tygodniu, wtedy się dowiemy, jak jest ułożony

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 18:44   #4124
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
DE28 to może zamiast mąki ziemniaczanej użyj Speisestärke ? Ja chyba miałam z firmy Mandamin i było OK.

Sysunia po pierwsze dziękuję za miłe słowa
Po drugie: ja wiem gdzie mój ma głowkę, bo widziałam na USG tydzień temu. A w moim przypadku ta większa górka to jest pupcia, a ta mniejsza górka to jest główka
Po trzecie: CC nie musi być straszne i wcale nie chcę Cię straszyć.
Samo CC jak dla mnie było OK, bo przecież nic nie czułam. Miałam pełną narkozę i smacznie sobie spałam. Natomiast to co się działo po wybudzeniu, to.... brak opisu. Ten potworny ból, źle gojąca się rana... nie mogłam się wyprostować przez kilka miesięcy, a musiałam być na chodzie, żeby zająć się dzieckiem. Dopiero po pół roku w miarę funkcjonowałam.
Dlatego mam porównanie jak się czułam po CC a jak po SN. Samo Sn jest straszne, ale potem szybko organizm wraca do normy i działa jak trzeba. A po cc może być różnie i tego się boję. A najbardziej bólu tej rany. Moja rana nie była jakaś wielka. Miałam 14 szwów, a niektóre kobiety miały większe rany i mniej je bolało. Nie ma reguły.

Zgadza się

Rozumiem o co chodzi z ta cc. Fakt faktem jakby nie bylo jest operacja i kazdy moze reagowac inaczej. Co do rany to wiem ze róznie sie goi , mojej siostrze np podeszła ropa i musieli jej to wyciskac na zywca. Tak wiec mozna sobie wyobrazic jak to wyglada tyle ze nie sadzilam iz tak dlugo sie do siebie dochodzi.

Po SN jedynie co mnie zdziwilo a to dlatego ze nie mam dzieci ze kobieta jest w stanie normalnie wstac i isc sie umyc a ja myslalam ze czlowieka tak wszystko tam boli ze sie ruszyc nie moze a co dopiero wstac .

U nas jak jest oki to 6 godzi po porodzie wraca sie do domu.

Stary 2010-09-06, 18:48   #4125
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to masz szczeście

bardzo tanio!! tylko ja jeszcze nie mam karty do selgrosa a chyba jest potrzebna jak w makro
no i selgros jest dalego muszę wydać z 20zł na benzyne hahaha

paulinka

dziś stwierdziłam że mam gdzieś ubranka od kogoś które nieraz naprawdę nie nadają się od niczego
jak za takie grosze można kupić fajne ciuchy

apolonia a Ty skąd jesteś jeśli można wiedzieć ?
aaa to jak masz daleko to się nie opłaca
niom, do selgrosu potrzebna jest karta tak jak do makro, ja akurat mam blisko, pozatym moja mama często tam jeździ więc pojadę z nią
wiesz co okazało się że ten mój wpis się jednak pojawił nie wiem czy to ja już tak wariuje czy mój laptop ale przeglądałam i odświeżałam stronę i patrze nie ma i myśle jak nic nie wyslałam a tu jest
pewnie ! i te bodziaki w pepco są takie tanie, a naprawde mięciutkie w dotyku i auchan są też tanie rzeczy jak patrzyłam i po lumpkach jak lubisz chodzić to zawsze właśnie coś ładnego i niezniszczonego i ZA GROSZE znajdziesz... to po co odkupować od innych używane i w złym stanie. Zresztą niech się odczepią od Ciebie,o

dbam o włosy

Stary 2010-09-06, 18:49   #4126
kliwia
Zakorzenienie

hello
wybylam do sklepu dzieciecego
zakupilam butelke lovi z tym smoczkiem co sie rusza jak cycus
kupilam dwie pidzamy do karmienia firmy Muzzy
tetrowe i flanelowe pieluchy - flanelowe musze jeszcze dokupic, bo byly albo biale albo niebieskie
kupilam grzebyk i szczotke
smoczek lovi,na wrazie co, z owcą
o taki - ten jasny:
http://allegro.pl/ra-lovi-smoczek-si...212077161.html

i skarpetunie - co prawda na 3-6 miesiecy ale mi sie spodobaly hahaha
reszte chyba kupie w necie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:52   #4127
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, ile dałaś za piżamy do karmienia?
Też mam butlę Lovi z cyckowym smokiem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 18:55   #4128
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
No, jeśli ja czuję po prawej stronie pod żebrami jego łapki, to niezły bokser z niego musi być Ale może to nogi jednak i koło pępka wybrzusza się pupinka Najbliższe usg pewnie jakoś po 30 tygodniu, wtedy się dowiemy, jak jest ułożony
No to u ciebie zgaduj zgadula

Jak mój mały leżał główką do dołu, a pupą w górze, to kopał mnie bardzo nisko i mój gin twierdził, że to jest prawidłowe ułożenie, bo dziecko złożone jest jakby w scyzoryk, czyli główka i stópki są na podobnej wysokości Gdy główką był na dole, to tej główki nie dało się zobaczyć podczas wygibasów. Jedynie pod żebrem wypinał mi pupcię.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
U nas jak jest oki to 6 godzi po porodzie wraca sie do domu.
Tutaj też. Ale ja osobiście nie znam nikogo, kto by się na to odważył
Tu możesz po 3 godzinach iść do domu jeśli masz położną. Ale jednak ja wolę zostać w szpitalu te 2-3 dni niż o byle pierdółkę stresować się w domu
Stary 2010-09-06, 18:58   #4129
79 Marta
Wtajemniczenie

w szpitalu, gdzie chcę rodzić - o ile jest ok- po SN się wychodzi po dwóch dniach, a po CC po trzech
Stary 2010-09-06, 18:59   #4130
kretencja
Zakorzenienie

Też bym chyba wolała nie iść tego samego dnia do domu. Jednak z jakiegoś powodu zalecają przez 2-3 dni obserwację.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 19:00   #4131
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
apolonia a Ty skąd jesteś jeśli można wiedzieć ?
aaa to jak masz daleko to się nie opłaca
niom, do selgrosu potrzebna jest karta tak jak do makro, ja akurat mam blisko, pozatym moja mama często tam jeździ więc pojadę z nią
wiesz co okazało się że ten mój wpis się jednak pojawił nie wiem czy to ja już tak wariuje czy mój laptop ale przeglądałam i odświeżałam stronę i patrze nie ma i myśle jak nic nie wyslałam a tu jest
pewnie ! i te bodziaki w pepco są takie tanie, a naprawde mięciutkie w dotyku i auchan są też tanie rzeczy jak patrzyłam i po lumpkach jak lubisz chodzić to zawsze właśnie coś ładnego i niezniszczonego i ZA GROSZE znajdziesz... to po co odkupować od innych używane i w złym stanie. Zresztą niech się odczepią od Ciebie,o
okolice 3city

to dobrze że się pojawił nie ma jak pisanie przez kilkanaście minut a potem się skasuje

ja już do pepco nie wchodzę bo patrzą na mnie jak na
siedzę przy tym koszu i wybieram
a tam jest tyle tego że nigdy nie mogę się zdecydować hahaah

naprawdę jeśli ma się czas to nie trzeba dużo kasy by dziecko ubrać
ja dziś wszystko kupiłam na wycenach ale jeśli ktoś chce jeszcze bardziej zaoszczędzić to pójdzie na "wagę" i za 10zł ma multum ciuchów

kliwia

pochwal się

tak lubię oglądać zakupy

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-06 o 19:01
Stary 2010-09-06, 19:05   #4132
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
tzn. jakich??
Golina

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 19:10   #4133
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
okolice 3city
To moje rodzinne strony

A ja już znikam, bo ledwo siedzę. Kręgosłup mnie za bardzo boli i żebra.
Pewnie jutro po wizycie u gina wpadnę podzielić się wrażeniami
Stary 2010-09-06, 19:11   #4134
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
hello
wybylam do sklepu dzieciecego
zakupilam butelke lovi z tym smoczkiem co sie rusza jak cycus
kupilam dwie pidzamy do karmienia firmy Muzzy
tetrowe i flanelowe pieluchy - flanelowe musze jeszcze dokupic, bo byly albo biale albo niebieskie
kupilam grzebyk i szczotke
smoczek lovi,na wrazie co, z owcą
o taki - ten jasny:
http://allegro.pl/ra-lovi-smoczek-si...212077161.html

i skarpetunie - co prawda na 3-6 miesiecy ale mi sie spodobaly hahaha
reszte chyba kupie w necie.
u mnie w sklepach to jakoś drogo jest. a u Ciebie jak z cenami?
ja też kupiłam te smoczki tylko że obydwa są cudne dla mnie

słuchajcie bo miałam prać dzidzi rzeczy w loveli ale patrze że bobas 2 kg - 15,56. Prała któraś z was w nim ?

apolonia masz racje a że w ciąży ma się dużo czasiku to można polatać po sklepach

nie no martwie się dziewczyny bo ta moja mała czasem tak nerwowo kopie nie wiem czy to normalne...

dbam o włosy

Stary 2010-09-06, 19:14   #4135
apoolonia
Rozeznanie

Ja bym w tym bobasie wyprała bez obaw
Stary 2010-09-06, 19:31   #4136
kretencja
Zakorzenienie

Paulinka, a nie jest to przypadkiem związane z Twoim nastrojem? Bo jak ja się zdenerwuję, zestresuję mocno, to mój mały też jakiś kwadrans później zaczyna mocno, nerwowo się ruszać.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 19:32   #4137
melabn
Wtajemniczenie

poszlam sobie kupic bluzke i wyszlam z tym
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 19:33   #4138
NUCHISIA
Raczkowanie

Witam Was Dziewczynki

Nadrabiam z czytaniem bo wczoraj nie zaglądałam,

Ja też się bardzo wzruszam jak czytam o Michałku, ale za niedługo przybierze na wadze i pójdzie do domku, tego mu najbardziej życzę

Mnie od wczoraj coś dziwnie w brzuchu rozpiera najgorzej, bo nie mogę na boku się położyć, bo wtedy cały brzuch boli i czuję że mały naciska mi na wszystko, martwię się czy to normalne w 30 tc, bolą mnie nerki, żołądek, krzyż no w sumie wszystko, aż się boję jak ja znowu tą noc przeżyję, chyba na siedząco będę spała. Pocieszcie mnie dziewczyny, że Wy też tak macie, bo ja się zamartwiam
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 19:39   #4139
kretencja
Zakorzenienie

NUCHISIA, ja nie mam tak cały czas. Są momenty, że czuję, jak mi np. coś (ktoś ) na pęcherz uciska strasznie albo dostaję kopa w żołądek (chyba, bo budzi mnie niepodziewany ból żołądka, który po paru minutach przechodzi), ale nie trwa to cały czas. Z tym, że ja dopiero zaczęłam 28 tydzień, więc mój dzidziuś trochę mniej miejsca zajmuje w brzuchu, niż Twój.
Jedyne, co prawie stale czuję to lekki ucisk na okolice przepony - po prostu trochę trudniej mi oddychać, ale daje się przeżyć

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 19:44   #4140
ona1010
Raczkowanie

De i Weronisia- dziekuje za pomoc, kupilam jakis proszek dali w realu dla wrazliwej i alergicznej skory, wypiore w tym i dodam plyn Lenor. A rozek dla dzidziusia????
De- make ziemniaczana kupisz w rewe, ja ją tam widzialam, na polce z mąkami i innymi produktami do ciast, w malym papierowym pudeleczku, poszukaj jak bedziesz, napwno znajdziesz
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości