|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Hmmm... nie wiem. Nigdy nie zwracałam na to uwagi z czego jest kocyk. Może jakby dziecko miało gołe pod nim leżeć, albo być zawinięte... ale jak jest ubrane w bawełnę, a kocyk służy tylko do ewentualnego okrycia, czy do przykrycia w wózku, to chyba to nie ma znaczenia... Nie wiem...
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Jakie zbrzydłaś chcesz w pupe ??? Wygladasz slicznie , ciąża ci służy !!!!!!!!ja igraszek nie mialam od 6 miechów bo jakoś nie mam ochoty a maz hmm jest zły ale co ja mam zrobic. ![]() dziewczyny ta cc jest az tak okropna ![]() Cytat:
Kurcze a ja nie moge wyczaic po której stronie ma główke a gdzie pupcie. Takie duze to pupcia?? Mnie gniecie po prawej zwlaszcza jak sie objem ![]() bella ja wole nie pytac o te przypadki wystarczy ze sie naczytałam w internecie i mam dość . Ale co zrobic jak tu stosuja dziwne metody.
|
|
#4113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Weronisia ale córa podobna do Ciebie ![]() ![]() niebieska ja w pepco ostatnio spędziłam 30 minut grzebiąc w tym koszu im dłużej tam stałam tym bardziej nie mogłam się zdecydować i ta bawełna taka milusia ja też narazie kupuję tak na 'ślepo', bo wszystkie ubranka co dostałam to muszę poprać i pochować a to zamierzam schować jak już zamówiona komoda przyjdzie, bo tak to nie ma sensu żeby mi się obkurzyły i sama nawet nie wiem czego ile mam a kupujesz na jaki rozmiar?
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-06 o 18:29 |
||
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podejrzewam co jest glowka a co pupcia, pewna nie jestem. Ale jak sie wybrzuszy, to uwazam ze to twardsze, co boli to glowka, a to mniejsze to pupcia i az tak sie nie wybrzusza
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, kapcie za***iste
![]() Sysunia, ja nie wiem, jak mój leży, nie umiem tego wyczuć. Ostatnie usg miałam w 23tc i wtedy leżał główkowo, ale diabli go wiedzą, jak leży teraz, przecież takie wygibasy wyczynia, że wszystko możliwe Chociaż wydaje mi się, że najwyraźniejsze wierzgnięcia czuję pod prawym żebrem, czyli to byłyby nogi pewnie... ale głowy nie dam ![]() Co do twardnień, to mnie się często zdarza przy wysiłku, jak szybciej idę itp. Ale takie stwardnienie trwa kilkanaście sekund i mija. Biorę też magnez i no-spę, jak lekarz przykazał. No i jeśli zdarza się taki dzień, że dużo mi twardnieje, to odpoczynek zdecydowanie pomaga Weronisia, pięknie wyglądasz De, a mnie się zwykle wybrzusza mocno i twarde jest w tym miejscu po prawej stronie od pępka. Jeśli by to była główka, to znaczy, że nie mogę mieć pod prawym żebrem nóg więc co mnie tam tak wierzga? Jakieś czułki ma ten mój obcy? ![]() Co do cc to ja się boję panicznie, za wszelką cenę chciałabym jej uniknąć. Przeraża mnie wizja leżenie sparaliżowaną od pasa w dół na stole i że będą mi przecinać tyle warstw ciała i wyciągać małego niemal na siłę - dziecko wtedy podobno większy szok przeżywa... 1 października idę do okulisty, zobaczymy, czy pozwoli mi rodzić sn...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-06 o 18:36 |
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze mozna wykonywac jakies cwiczenia , ale tu napewno w takie akcje bawia sie lekarze - niby ugniatajac brzuch obracaja dziecko podobno to bolesne W srode ide na usg ale watpie zeby sie do srody zechcialo obrocic. Mam nadzieje ze mi zleca na pazdziernik jeszcze jakies usg. Generalnie im blizej daty porodu tym bardziej zaczynam panikowac bo jak do tej pory bylo pieknie tak teraz musi sie chrzanic - jak sie nie obroci to
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
DE28 to może zamiast mąki ziemniaczanej użyj Speisestärke ? Ja chyba miałam z firmy Mandamin i było OK.
Cytat:
Po drugie: ja wiem gdzie mój ma głowkę, bo widziałam na USG tydzień temu. A w moim przypadku ta większa górka to jest pupcia, a ta mniejsza górka to jest główka Po trzecie: CC nie musi być straszne i wcale nie chcę Cię straszyć. Samo CC jak dla mnie było OK, bo przecież nic nie czułam. Miałam pełną narkozę i smacznie sobie spałam. Natomiast to co się działo po wybudzeniu, to.... brak opisu. Ten potworny ból, źle gojąca się rana... nie mogłam się wyprostować przez kilka miesięcy, a musiałam być na chodzie, żeby zająć się dzieckiem. Dopiero po pół roku w miarę funkcjonowałam.Dlatego mam porównanie jak się czułam po CC a jak po SN. Samo Sn jest straszne, ale potem szybko organizm wraca do normy i działa jak trzeba. A po cc może być różnie i tego się boję. A najbardziej bólu tej rany. Moja rana nie była jakaś wielka. Miałam 14 szwów, a niektóre kobiety miały większe rany i mniej je bolało. Nie ma reguły. Zgadza się
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
słuchajcie oglądam gazetkę selgros i tam jest 6 opakowań chusteczek pampers tych sensitive lub normalnych za 22,56 zl to chyba taniooooo
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wybrzuszania i machania łapkami... to mój podczas USG wyraźnie pokazał gdzie sięgają jego rączki. Miał je cały czas przy główce i strasznie nimi machał. A więc tam gdzie główka, mogą być też rączki. Obejrzyj go na filmiku. Pod koniec szczególnie widać, że rączką maca się po czole, a więc ta jedna rączka ciągle w górze. http://www.youtube.com/watch?v=plTDU8F5-YM Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-09-06 o 18:40 |
|
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodkości |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo tanio!! tylko ja jeszcze nie mam karty do selgrosa a chyba jest potrzebna jak w makro no i selgros jest dalego muszę wydać z 20zł na benzyne hahaha paulinka dziś stwierdziłam że mam gdzieś ubranka od kogoś które nieraz naprawdę nie nadają się od niczego jak za takie grosze można kupić fajne ciuchy Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-06 o 18:39 |
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie ja tez tak myślałam ze to duze to pupcia
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
No, jeśli ja czuję po prawej stronie pod żebrami jego łapki, to niezły bokser z niego musi być
Ale może to nogi jednak i koło pępka wybrzusza się pupinka Najbliższe usg pewnie jakoś po 30 tygodniu, wtedy się dowiemy, jak jest ułożony
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem o co chodzi z ta cc. Fakt faktem jakby nie bylo jest operacja i kazdy moze reagowac inaczej. Co do rany to wiem ze róznie sie goi , mojej siostrze np podeszła ropa i musieli jej to wyciskac na zywca. Tak wiec mozna sobie wyobrazic jak to wyglada tyle ze nie sadzilam iz tak dlugo sie do siebie dochodzi. Po SN jedynie co mnie zdziwilo a to dlatego ze nie mam dzieci ze kobieta jest w stanie normalnie wstac i isc sie umyc a ja myslalam ze czlowieka tak wszystko tam boli ze sie ruszyc nie moze a co dopiero wstac . U nas jak jest oki to 6 godzi po porodzie wraca sie do domu.
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
apolonia a Ty skąd jesteś jeśli można wiedzieć ? ![]() aaa to jak masz daleko to się nie opłaca ![]() niom, do selgrosu potrzebna jest karta tak jak do makro, ja akurat mam blisko, pozatym moja mama często tam jeździ więc pojadę z nią ![]() wiesz co okazało się że ten mój wpis się jednak pojawił pewnie ! i te bodziaki w pepco są takie tanie, a naprawde mięciutkie w dotyku i auchan są też tanie rzeczy jak patrzyłam i po lumpkach jak lubisz chodzić to zawsze właśnie coś ładnego i niezniszczonego i ZA GROSZE znajdziesz... to po co odkupować od innych używane i w złym stanie. Zresztą niech się odczepią od Ciebie,o
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
hello
wybylam do sklepu dzieciecego ![]() zakupilam butelke lovi z tym smoczkiem co sie rusza jak cycus ![]() kupilam dwie pidzamy do karmienia firmy Muzzy tetrowe i flanelowe pieluchy - flanelowe musze jeszcze dokupic, bo byly albo biale albo niebieskie kupilam grzebyk i szczotke smoczek lovi,na wrazie co, z owcą o taki - ten jasny: http://allegro.pl/ra-lovi-smoczek-si...212077161.html i skarpetunie - co prawda na 3-6 miesiecy ale mi sie spodobaly hahaha reszte chyba kupie w necie. |
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, ile dałaś za piżamy do karmienia?
![]() Też mam butlę Lovi z cyckowym smokiem
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mój mały leżał główką do dołu, a pupą w górze, to kopał mnie bardzo nisko i mój gin twierdził, że to jest prawidłowe ułożenie, bo dziecko złożone jest jakby w scyzoryk, czyli główka i stópki są na podobnej wysokości ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Tutaj też. Ale ja osobiście nie znam nikogo, kto by się na to odważył ![]() Tu możesz po 3 godzinach iść do domu jeśli masz położną. Ale jednak ja wolę zostać w szpitalu te 2-3 dni niż o byle pierdółkę stresować się w domu
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
w szpitalu, gdzie chcę rodzić - o ile jest ok- po SN się wychodzi po dwóch dniach, a po CC po trzech
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chyba wolała nie iść tego samego dnia do domu. Jednak z jakiegoś powodu zalecają przez 2-3 dni obserwację.
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to dobrze że się pojawił nie ma jak pisanie przez kilkanaście minut a potem się skasuje ja już do pepco nie wchodzę bo patrzą na mnie jak na ![]() siedzę przy tym koszu i wybieram a tam jest tyle tego że nigdy nie mogę się zdecydować hahaah naprawdę jeśli ma się czas to nie trzeba dużo kasy by dziecko ubrać ja dziś wszystko kupiłam na wycenach ale jeśli ktoś chce jeszcze bardziej zaoszczędzić to pójdzie na "wagę" i za 10zł ma multum ciuchów kliwia pochwal się tak lubię oglądać zakupy
Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-06 o 19:01 |
|
|
|
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też kupiłam te smoczki tylko że obydwa są cudne dla mnie słuchajcie bo miałam prać dzidzi rzeczy w loveli ale patrze że bobas 2 kg - 15,56. Prała któraś z was w nim ? apolonia masz racje ![]() nie no martwie się dziewczyny bo ta moja mała czasem tak nerwowo kopie nie wiem czy to normalne...
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym w tym bobasie wyprała bez obaw
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, a nie jest to przypadkiem związane z Twoim nastrojem? Bo jak ja się zdenerwuję, zestresuję mocno, to mój mały też jakiś kwadrans później zaczyna mocno, nerwowo się ruszać.
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
poszlam sobie kupic bluzke i wyszlam z tym
|
|
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczynki
Nadrabiam z czytaniem bo wczoraj nie zaglądałam, Ja też się bardzo wzruszam jak czytam o Michałku, ale za niedługo przybierze na wadze i pójdzie do domku, tego mu najbardziej życzę ![]() Mnie od wczoraj coś dziwnie w brzuchu rozpiera najgorzej, bo nie mogę na boku się położyć, bo wtedy cały brzuch boli i czuję że mały naciska mi na wszystko, martwię się czy to normalne w 30 tc, bolą mnie nerki, żołądek, krzyż no w sumie wszystko, aż się boję jak ja znowu tą noc przeżyję, chyba na siedząco będę spała. Pocieszcie mnie dziewczyny, że Wy też tak macie, bo ja się zamartwiam
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
NUCHISIA, ja nie mam tak cały czas. Są momenty, że czuję, jak mi np. coś (ktoś
) na pęcherz uciska strasznie albo dostaję kopa w żołądek (chyba, bo budzi mnie niepodziewany ból żołądka, który po paru minutach przechodzi), ale nie trwa to cały czas. Z tym, że ja dopiero zaczęłam 28 tydzień, więc mój dzidziuś trochę mniej miejsca zajmuje w brzuchu, niż Twój.Jedyne, co prawie stale czuję to lekki ucisk na okolice przepony - po prostu trochę trudniej mi oddychać, ale daje się przeżyć
|
#4140 |
|
Raczkowanie
|
De i Weronisia- dziekuje za pomoc, kupilam jakis proszek dali w realu dla wrazliwej i alergicznej skory, wypiore w tym i dodam plyn Lenor. A rozek dla dzidziusia????
De- make ziemniaczana kupisz w rewe, ja ją tam widzialam, na polce z mąkami i innymi produktami do ciast, w malym papierowym pudeleczku, poszukaj jak bedziesz, napwno znajdziesz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

zaraz spróbuję nadrobić to co pamiętam