![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do kobiet, które używają make upu.
omiecenie
![]() (żeby nie było, że się czepiam szczegółów - czuję się zachęcona do udzielenia odpowiedzi pytaniem zawartym w nawiasie) ![]() Nie wiem czy jestem piękna bez makijażu, ale nieumalowana nie czuję się gorsza i nie umniejsza to mojemu poczuciu własnej wartości. Lubię się malować i nawet nieźle mi to idzie, ale jak mi się nie chce to nie będę się z tego powodu chować po kątach. Niby dlaczego? ![]() A że koleżanka jest ładniejsza? Niech będzie.
Edytowane przez Amelia_bm Czas edycji: 2010-09-05 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Ja tam nie maluję się zbyt mocno, tusz do rzęs i puder mi wystarczą. Puder tylko dlatego, że mam mieszaną cerę i bez tego się błyszczę. ;P Wolę się pomalować, bo chociaż bez makijażu nie jest źle to z makijażem czuję się taka bardziej wyrazista. ;P I prawda jest taka, że każda kobieta z lekkim makijażem wygląda lepiej, niż bez niego. Makijaż podkreśla co nieco.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Oj nie, malowałam się dwa lata dzień w dzień. Po prostu denerwował mnie ten brak swobody- że coś się rozmaże, że muszę poprawić, że nie mogę sobie przetrzeć oczu. Zdecydowanie lepiej się czuję naturalnie, choć wiem że nie mam idealnej cery i makijaż mógłby trochę mnie upiększyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
jak ma się trwałe kosmetyki to nic się nie rozmazuje
![]() co do makijażu mam taką teorię na początku dziewczynka chce mieć jakiekolwiek kosmetyki potem nastolatka chce mieć kolorowe i firmowe a dopiero potem jako kobieta odnajduje faktycznie dobre i trwałe. Ja na początku kolekcjonowałam brokaty z avonu, potem podniecałam się wszystkim co sephora, dopiero teraz wiem że nie wszystko złoto co się świeci i nie musi koszotwać 100 zł żeby być dobre ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Nie, nie czuję się źle, bo ja się LUBIĘ malować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój TŻ lubi falowane i kręcone włosy. Mam właśnie takie, ale nie lubiłam ich przez to, że są niesforne i nie chciały się układać ( a koniecznie upierałam się na krótkie, geometryczne fryzury). Za jego namową zapuściłam włosy i to był strzał w dziesiątkę. Teraz są długie i falują sobie jak chcą, a mnie zaczęły się podobać. Prostownicą od czasu do czasu nie pogardzę, ale staram się nie przesadzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest gruba stara a w domu morduje małe kociaki (fajnie, skoro dla ciebie ideał musi po prostu wejść na łąkę i stać obok sarny. ;d) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Ale nie czujecie , że w make upie to tak naprawde nie wy? Tylko kitoś sztuczny? Ja tak wlasnie sie czuje. Co z tego, że w make upie wygladam pieknie, jak bez niego beznadziejnie i zupelnie inaczej? Czym tu sie zachwycac?
Co z tego ,że ktoś mi powie ze jestem piękna ? Jak to w zasadzie nie ja naturalna? I nigdy ta osoba nie widziala mnie bez makijaza, ktory z brzydali potrafi zrobic boginie? Edytowane przez tutmirlajt Czas edycji: 2010-09-06 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zazdroszczę innym jednolitej, gładkiej cery, gdybym tylko taką miała ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja zazdroszczę dobrych kosmetyków maca i pędzli maestro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ładnej dziewczyny makijaż może zrobić bóstwo, ale z brzydkiej wg mnie już nie. zresztą to samo można powiedzieć o wszelkich zabiegach, o farbowaniu włosów też ![]() ![]() ja akurat dostałam mega prezent od matki natury w tym względzie, posądzana jestem o farbowanie, mimo że nigdy tego nie robiłam ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Od matki natury dostałam piękne gęste zdrowe włosy które uwielbiają być długie, ale mają mysi kolor ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak naprawdę, to również nie spotkałam kobiet tak pięknych, których delikatny mejkap by oszpecił (no, chyba ze ktoś się wybitnie nie potrafi poslugiwać chociazby tuszem do rzęs). Większość dziewczyn, które znam, a które sie nie malują są po prostu zbyt leniwe, by się pomalować (same to przyznają) albo po prostu mają jakąś blokadę na zasadzie 'ale ja nie umiem'. Mi robienie makijażu rano sprawia przyjemność, nie jest dla mnie to jakiekolwiek wyrzeczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
nyan nyan ^^
|
Lubię swoją cerę, zatem nigdy nie czułam się przygnębiona z powodu wyglądu innych kobiet, jednak czasem nadchodzi dzień, kiedy nie mogę na siebie patrzeć i wtedy makijaż potrafi baaardzo poprawić mi humor
![]() Tutmirlajt, może skoro źle się czujesz bez makijażu, wybierzesz się do kosmetyczki na jakiś zabieg? Odprężyłby Cię, poprawił humor a i cera będzie promienna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To raczej kwestia pewności siebie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Dobra, moze to zalezy jaki makijaz kto ma. Ja czuje sie sztuczna, bez makijazu- oczy malutkie, rzesy ledwo widoczne, w makijazu- super duze oko, bo cienie potrafią zdzaialas cuda, do tego jeszcze kredka do oczu czy eyeliner. tusz do rzes.. Doszlo do tego, ze bez makijazu wstydze sie wyjsc nawet do sklepu.. I wiem ze cokolwiek bym nie robila-afirmacje, itp, nic nie pomoze. Musze miec makijaz i koniec:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Mój makijaż zajmuje mi tak niewiele czasu, że po prostu maluję się codziennie i nie czuję się gorsza. Tusz do rzęs, lekko kredką po brwiach no i zawsze mam jakąs pomadkę albo błyszczyk. Zajmuje mi to 10 minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21888206]Nie, nie czuję się źle, bo ja się LUBIĘ malować
![]() ![]() ![]() mam identyczne zdanie, zgadzam się z szajajaba
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Lepiej pomyśleć, że chociaż w makijażu wyglądamy dobrze
![]() Może zabrzmi to nieciekawie, ale dobrze wiemy, że tak jest, iż niektórym to tylko photoshop może pomóc :P Maluję się, bo lubię. Chociaż dopiero teraz właściwie zaczynam kombinowanie z cieniami, kredkami i eyelinerami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W wieku 22 lat zaczęłam używać pudru w kamieniu, w wieku 27 lat podkładu, do tego używam cieni i tuszu oraz szminki. I to jest cała moja kolorówka, przy czym maluję się bardzo delikatnie i raczej dla przyjemności ![]() ![]() I może nie jestem miss świata ale uważam, że grunt to mieć o sobie dobre zdanie. Bez sensu jest przejmować się tym, że ktoś lepiej ode mnie wygląda chociażby dlatego, że robię się coraz starsza i coraz więcej kobiet wygląda lepiej i ten stan będzie się pogłębiał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dla mnie kilka godzin snu to tez jest czas kiedy ciało w jakiś tam sposób się brudzi, poci, wydziela zapachy itd. Jeśli ktoś codziennie się myje wieczorem to od czego w takim razie brudzi mu się pościel? Przecież wg tego można by jej nigdy nie zmieniać na nową bo jak może się pościel ubrudzić od czystego człowieka, skoro on taki świeży? ![]() ![]() Napisałam autorce, że ja na jej miejscu bym się nie zachwycała koleżanką tylko zastanawiała raczej dlaczego się nie umyła - ale to ja. Nikomu nie karzę myśleć tak samo ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę innym jedynie ładnej cery, moja niestety nigdy nie będzie idealna, pomimo tego że leczę ją już z.. 10 lat? nawet jeśli zaczyna robić się w miarę okej, to i tak prędzej czy później jakiś krem czy podkład zaczyna mnie zapychać i tak w koło
![]() ![]() cała reszta (róż, cienie, eye liner, kredka, tusz, szminka, błyszczyk) to chyba przyzwyczajenie, malując się codziennie od x lat dziwnie tak nagle z tego zrezygnować, tym bardziej, że od zawsze lubiłam kosmetyki. mój dzienny makijaż oka (może ktoś coś dojrzy w avatarze) to szary cień, kreska eye linerem albo delikatna smuga grafitowego cienia na górnej powiece + czarna kredka do połowy dolnej powieki - czyli raczej mocno jak na dzień, ale właśnie tak najlepiej się czuję (kiedy czasem dla odmiany użyję np beżowych cieni mam wrażenie, że jednak mi nie pasują i wracam do szarości/srebra). mam taki typ urody (jasne włosy, jasna cera, niebieskie oczy z ciemną oprawą) że bez pomalowanych oczu wyglądam na dużo młodszą, może kiedyś z tego skorzystam ![]() nie mam problemów z pokazaniem się komuś bez makijażu, chyba, że akurat mocno mnie wysypie, wtedy faktycznie czułabym się źle, np w towarzystwie koleżanki z idealną cerą.
'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat 'how do you know I'm mad?' said Alice 'you must be' said the Cat 'or you wouldn't have come here' Edytowane przez laylaaa Czas edycji: 2010-09-06 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
eee nie znam kobiety która bez ani grama makijażu wyglądałaby pięknie i świeżo, szczególnie zaraz po przebudzeniu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Oj w wakacje nie brać prysznica rano, to co najmniej dziwne.
W zimę ewentualnie zrozumiem chwilami ale zgadzam się. Tym bardziej że ktoś rano nie ma nic do roboty to dziwię się, czemu wstanie 10 minut szybciej to taki problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka moja filozofia życia, nie lubię współczesności, wychudzonych i plastikowych kanonów piękna, dążenia do ideału, zapominanie o tym co ważne. To tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.