Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 08:58   #4171
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Kliwia, Ale po 30 tygodniu to już chyba będzie częściej, co? Ja czytałam taki ogólny schemat i tam było podane, że chodzi się co 3-4 tygodnie, ale po 30 tygodniu co dwa No, na szczęście u mnie "dopiero" 28 idzie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:12   #4172
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Karolina, ale fajnie
My tez dostaliśmy mały zastrzyk pieniążków - moja ciotka z Hamburga była w Polsce i zostawiła dla mnie u Rodziców (niestety nie mogłam się z nią zobaczyć) 50euro To będzie jakieś 180zł chyba. To połowa szkoły rodzenia Bardzo się cieszę, bo w zasadzie SR w odłożonych na wyprawkę pieniążkach nie było uwzględnione. Teraz będzie łatwiej

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

A ja sobie zajrzałam tak z nostalgii na pierwszą część naszego wątku. I widzę, że dużo dziewczyn, które się na początku udzielały, jakoś teraz w ogóle nie widać Natka80, Kasiule, Buziaczekk... Ciekawe co się z nimi dzieje
HEJ

Buziaczekk jest - podczytuje nas i z tego co wiem wszystko ok poza twardniejacym brzuszkiem :/
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:14   #4173
kretencja
Zakorzenienie

No to dobrze

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 09:16   #4174
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
W którym jestes tyg ??? Współczuje tych bóli - one uprzykszaja zycie i radosc Co do rozstepów tez jak narazie nie mam ani jednego a celulitt tez mi sie pojawił a nie miałam

Dlaczego poleca taki osobny przewijak??? Ja raczej sie na cos takiego nie zdecyduje bo nie mam gdzie postawic to raz a dwa ze tani to on chyba nie jest Kupie taki chyba na łóżeczko albo zwykly .

Sliczne zakupy a naklejek zazdroszcze ja nie moge takich rzeczy naklejac na sciane
U mnie leci 31 tc.
A co do przewijaka to właśnie z powodu takich bóli położna poleca osobny przewijak, na którym wszystko jest pod ręką. Mówi, że na tym nakładanym na łóżko dziecko mieści się tylko w pierwszym miesiącu życia a potem często mamy przenoszą się na kanapę i przeciążają kręgosłup schylaniem się. Nie martw się, Ja też nie mam gdzie czegoś takiego postawić i chyba się jednak nie zdecyduję. Mówiła jeszcze coś o bezpieczeństwie maluszka, że wszystko musi być tak blisko, aby młoda mama nie puszczała ani na chwilę dzidziusia.

Jeżeli chodzi o naklejki to mam jeszcze drugi pomysł Chcę kupić 3 takie duże plakaty z Kubusiem Puchatkiem i wprawić je w kolorowe ramki a potem powiesić na ścianie.
Stary 2010-09-07, 09:18   #4175
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kliwia, dzięki Ale ja to chyba powinnam mieć piżamę z długim rękawem i długimi nogawkami na zimę, bo jestem straszny zmarzluch
u nas w szpitalu tak grzeja ze w krotkim sie chodzi a jak chlodniej od otwrtych drzwi z korytarza jest to pod koldre i gotowe tyle ze skarpety polecam kazdej w ciagu dnia... by kataru od zmian nie dostac

mialm 3 noc z rzedu nie przespana od 3 nad ranem, zasypiam ok 7 a 5 min po 7 musze wstawac...

dzis zostawilam kartke naucycielce w zlobku - wczoraj T,. nie dali miska do spania i plakal a w szafce bvl, o smoczkach dla placzacych dz. pamietaja a o misiu juz nie :/ mimo ze mowilismy, wiec dzis na pismie im napisalam
juz widze jak gadaja o nas ( o mnie i o tż) nie chcielismy przekazywac znowu rano bo babeczka majac 30 dz. nie jest pewnie gotowa wszystko spamietac... a co przeczyta i ma przed soba to inaczej no i jak T, by widzial ze sie z nia gada to pewnie zaczal by plakac a tak buziak papa na rece do pani kartka wreczona i gotowe ehhh

wiem ze dobrze zrobilam ale jakos sie przejmuje tym ze beda gadac ze jakas nawiedzona jestem
Stary 2010-09-07, 09:23   #4176
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Pokoik śliczny
A jesteś zadowolona z SR? Własnie chyba muszę się już rozejrzeć i gdzieś zapisać na zajęcia od października...

hmm, co na śniadanie?
Z zajęć teoretycznych jestem zadowolona, bo dużo fajnych informacji nam położna przekazuje, ale jeżeli chodzi o ćwiczenia to przez bóle w moich lędźwiach ledwo wytrzymuję. Poza tym ćwiczenia trwają 20-30 minut a ja dojeżdżam godzinę, więc nie wiem czy to ma sens.

Na śniadanie ? U mnie jajecznica z pieczarkami
Stary 2010-09-07, 09:23   #4177
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Najgorsza noc ever !

Nigdy jeszcze nie bolala mnie tak glowa, a od niej uszy, kark, szyja i oczodoly - jakas masakra .
O 2 wstawalam brac Apap - wczesniej myslalam, ze przespie bol, ale sie nei udalo- raz bylo mi goraco, raz zimno.

Naprawde juz myslalam, ze zaraz umre bo cos mi jest zlego.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:23   #4178
apoolonia
Rozeznanie

melabn i kliwia
super rzeczy

M25
ładne to łózeczko

Kootek

ja nawet bym nie wpadła na to żeby zostać w szpitalu, po co? dla towarzystwa innym babą? w domu tylko zregenerujesz siły

Anecka

zdecydowanie mieszkam w Polsce
ale mam czas na sklepy, lumpeksy i allegro

Jutro wizyta u lekarza ciągle myślę o płci
co ja zrobię jak powie że będzie chłopak?

chyba złapałam zapalenie pęcherza pół nocy nie spałam
wypiłam rumianek i czuję się trochę lepiej
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:25   #4179
kliwia
Zakorzenienie

kretencja w necie pisza ze:
-do 32 tygodnia- co 4 tygodnie,

-między 32 a 36 tygodniem- co 2 tygodnie,

-powyżej 36 tygodnia-co 1 tydzień.

ale watpie by mnie ginka chciala co 2 tygodnie ogladac. zbankrutuje

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

irsin Ty to bidulka jestes
trzymaj sie cieplo.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:26   #4180
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
DE jutro ide n apoczte to zapytam ile kg do Nienmiec kosztuje hehe nawet z ciekawosci najwyzej kupie ci i podesle hehe[COLOR="Silver"]
Polecam stronę: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

Usługi zagraniczne
Paczka pocztowa ekonomiczna
Cel: Europa (łącznie z Cyprem, całą Rosją i Izraelem)
Masa: do 1kg
Opłata zasadnicza 56.00 zł
Suma 56.00 zł
Opłata pobierana w placówce pocztowej może różnić się od wyliczonej.
Z uwagi na uwarunkowania lokalne część krajów nie wykonuje wszystkich usług komplementarnych (potwierdzenie odbioru, poste restante itp) lub wprowadza ograniczenia dotyczące wartości listów, co ma wpływ na opłatę pobieraną za przesyłkę wysyłaną do konkretnego kraju.

Wszystkie obliczane na tej stronie opłaty mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą stanowić podstawy do roszczeń finansowych w stosunku do Poczty Polskiej.
Podstawa prawna
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:27   #4181
Artystka23
Dragonfly

te naklejki z ksiezniczkami sa fajneja prawdopodobnie w kaciku dla maluszka namaluje zlote rybki,albo tropikalne motyleheh cos czuje,ze za pare dni bedzie sajgon...jeszcze polowe segmentu musze spakowac,babka tzta tu jedzie(szlag mnie trafi jak kolezanki tu sprowadzi i zamiast mi pomoc to bedzie lazic i zrzedzic)..zapowiedzialam mojemu ze w czwartek wyjezdzam a on "jak to,Ty nigdzie nie pojedziesz,przeciez Ci brzuch twardnieje,a jak cos sie stanie?".A o tym wyjezdze trabie mu od zeszlego tygodnia,ze pojade i juz,bo mam ciezko chora babcie w miescie rodzinnym i chce ja jeszcze zobaczyc,przeciez w 9 miesiacu albo po porodzie juz nie pojade
Stary 2010-09-07, 09:28   #4182
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

M25, śliczny pokoik. Bardzo podoba mi się kolor ściany w pokoiku malucha. Mam podobny, trochę ciemniejszy w kuchni. No i super dobrane kolorystycznie łóżeczko.
Naklejki u mnie by nie przeszły. Mój mąż jest anty-księżniczkowy.

A mi jak zwykle spało się cuuudownie. W ogóle w tej ciąży nie wiem co to bezsenność. Za to pęcherz mi dokucza, czasami bardzo. Zwłaszcza jak siadam.
Aaa ten zielony pokoik to nie dla dzidziusia, to nasz pokój ale z powodu przemeblowania nic nie stało na swoim miejscu. Pokój Madzi jest różowy W sumie to jest tam jeszcze nasza sypialnia, ale wiosna będzie już tylko pokoik dziecięcy. Na szczęście wszystkie meble w domu mamy w tym samym stylu i możemy je dowolnie przestawiać.

Zazdroszczę cudownego wysypiania się, bo mi się właśnie zaczęły bezsenne noce Do tego dochodzą jeszcze bóle bioder w nocy a siku robię chyba co godzinę
Stary 2010-09-07, 09:29   #4183
Patrycja_1708
Zadomowienie

M25 Co do naklejek to mi sie bardzo podobaja owieczki. Wyglądają przeslodko nad łózeczkiem dziecka bo jakis czas temu widzialam to na necie jak przegladalam lozeczka to taka dekoracja byla. Tyle ze tam akurat to nie byly naklejki tylko cos bardziej wypukłego jakby male maskoteczki. Poszukam zaraz tego zdjecia to pokaze o co mi chodzi.

O 12 juz ciekne dzisiaj do gin na USG w kolorku, tak jestem ciekawa jak to wyjdzie wszystko A po USG bede robila reszte zakupow dla maluszka aby juz byla wiekszosc. A na pozniej zostawiam sobie tylko wozek bo lozeczko chce jakos w tym tyg zamowic.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:30   #4184
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kretencja w necie pisza ze:
-do 32 tygodnia- co 4 tygodnie,

-między 32 a 36 tygodniem- co 2 tygodnie,

-powyżej 36 tygodnia-co 1 tydzień.

ale watpie by mnie ginka chciala co 2 tygodnie ogladac. zbankrutuje
Mój lekarz to chyba w ogóle nie ma zamiaru oglądać mnie częściej niż raz w miesiącu :/
Stary 2010-09-07, 09:31   #4185
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu tak grzeja ze w krotkim sie chodzi a jak chlodniej od otwrtych drzwi z korytarza jest to pod koldre i gotowe tyle ze skarpety polecam kazdej w ciagu dnia... by kataru od zmian nie dostac

mialm 3 noc z rzedu nie przespana od 3 nad ranem, zasypiam ok 7 a 5 min po 7 musze wstawac...

dzis zostawilam kartke naucycielce w zlobku - wczoraj T,. nie dali miska do spania i plakal a w szafce bvl, o smoczkach dla placzacych dz. pamietaja a o misiu juz nie :/ mimo ze mowilismy, wiec dzis na pismie im napisalam
juz widze jak gadaja o nas ( o mnie i o tż) nie chcielismy przekazywac znowu rano bo babeczka majac 30 dz. nie jest pewnie gotowa wszystko spamietac... a co przeczyta i ma przed soba to inaczej no i jak T, by widzial ze sie z nia gada to pewnie zaczal by plakac a tak buziak papa na rece do pani kartka wreczona i gotowe ehhh

wiem ze dobrze zrobilam ale jakos sie przejmuje tym ze beda gadac ze jakas nawiedzona jestem

u mnie w przedszkolu byl jeden dzien na przynoszenie wlasnych zabawek bo:
- dzieci je gubily, brudzily i byla rozpacz
- przynosily malutkie zabawki, ktore znikaly
- przynosily coraz wieksze zabawki jak np. wielkie transofmresy, ktore siegaly mi do uda
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:33   #4186
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
U mnie leci 31 tc.
A co do przewijaka to właśnie z powodu takich bóli położna poleca osobny przewijak, na którym wszystko jest pod ręką. Mówi, że na tym nakładanym na łóżko dziecko mieści się tylko w pierwszym miesiącu życia a potem często mamy przenoszą się na kanapę i przeciążają kręgosłup schylaniem się. Nie martw się, Ja też nie mam gdzie czegoś takiego postawić i chyba się jednak nie zdecyduję. Mówiła jeszcze coś o bezpieczeństwie maluszka, że wszystko musi być tak blisko, aby młoda mama nie puszczała ani na chwilę dzidziusia.

Jeżeli chodzi o naklejki to mam jeszcze drugi pomysł Chcę kupić 3 takie duże plakaty z Kubusiem Puchatkiem i wprawić je w kolorowe ramki a potem powiesić na ścianie.
Mam komodę a u góry jest miejsce do przewijania tzn. komoda ma jakby takie obramowanie z drewna
i myślałam żeby na to kupić tą nakładkę
ale mówisz tylko do 1 miesiąca życia?
to co ja mam zrobić przecież dziecka kłaść nie będę na desce
a jak położę kocyk to może zasiusiać i trzeba prać
jest coś takiego gumowego ale większego?
Stary 2010-09-07, 09:35   #4187
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jakos wydaje mi sie ze wszyscy dziwnie na mnie patrza ze wyszlam ze szpitala zamiast siedziec tam z michalkiem, podkreslam ze siedzialam w pokoju 3 osobowym w kotym lezaly 2 matki z dziecmi no sorry ale to byly tortury, w sumie dopiero dzisiaj mnie do niego przekwaterowali ale te kilka godzin dalo mi w kosc
chyba nie jestem jakas wyrodna matka ze nie zostalam z nim
Kootek nie gadaj głupot, bo nikt normalny nie pomyślałby nawet, że jestes wyrodną matką. To co przechodzisz jest arcy trudnym doświadczeniem i musisz być naprawdę silna dla siebie i synka. Twój powrót do domu był najlepszą decyzją, o czym świadczy choćby pojawienie sie laktacji, a Michaś jest w dobrych rękach. Widok innych karmiących matek może dobić każdego, tak więc Twoja psyche też zyska będąc w domu przy wspierającym mężu. Nie katuj się wyrzutami sumienia o to Cię tylko pogrąży, liczy się co Ty czujesz i co jest najlepsze dla Michałka. Opinie innych wrzuć do szafy i zamknij na 4 spusty (moze Artystka udostępni Ci szafę po babci )
Siły, optymizmu i rzeki mleka życzę )
Stary 2010-09-07, 09:35   #4188
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
U mnie leci 31 tc.

z obciazeniem kregoslupa si ezgodze, w pokoju T, mielismy full miejsca i molam postawic sobie biurko i przewijak miekki na nim super sprawa, a obok mialam 3 polki na kolkach wiec wszystko pod reka, w biurku byla dodatkowa poleczka i tam trzymalam zapasowe ubranko...

ale ciocia ma teraz przewijak na lozeczku - dla mnie za wysoko!! rece bola przy przewijaniu, opatrunkach etc...
tyle ze miejsca nie zajmuje za bardzo ale nie zgodze sie ze do 1-go mies.
Kama ma teraz 56 cm i jest jeszcze 1/3 przewijaka wolnego - moze zalezy jaki dlugi??? al echyba rozm. robia bardzo podobnie by sie nie zsuwal z lozeczka...
Stary 2010-09-07, 09:35   #4189
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
M25 Co do naklejek to mi sie bardzo podobaja owieczki. Wyglądają przeslodko nad łózeczkiem dziecka bo jakis czas temu widzialam to na necie jak przegladalam lozeczka to taka dekoracja byla. Tyle ze tam akurat to nie byly naklejki tylko cos bardziej wypukłego jakby male maskoteczki. Poszukam zaraz tego zdjecia to pokaze o co mi chodzi.

O 12 juz ciekne dzisiaj do gin na USG w kolorku, tak jestem ciekawa jak to wyjdzie wszystko A po USG bede robila reszte zakupow dla maluszka aby juz byla wiekszosc. A na pozniej zostawiam sobie tylko wozek bo lozeczko chce jakos w tym tyg zamowic.
Tak naprawdę dekoracja zależy od reszty wystroju pokoju i od indywidualnych upodobań. Mi się bardzo podobają postaci z bajek Disney. Będą też idealnie pasowały do pokoju, firankę też kupiłam z Kubusiem Puchatkiem :P Zrobię dziś zdjęcie to Wam pokażę, ale jeszcze jej nie wieszam. Powieśsmy ją dopiero w listopadzie, aby była czyściutka na przywitanie maluszka
Stary 2010-09-07, 09:37   #4190
79 Marta
Wtajemniczenie

M25 gdzie chodzisz do SR? i jaki szpital wybrałaś?
Ja jestem masakrycznie niewyspana- po pólnocy siku - to juz rytuał, a potem 3 godziny gapienia się w sufit. masakra jakaś.
Jeżeli chodzi o wizyty ,to ja nadal mam chodzić co 3 tygodnie, dopiero po 36 tc co 2. No chyba, że zacznie się coś dziać to wtedy częściej

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-07 o 09:39
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:39   #4191
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Mam komodę a u góry jest miejsce do przewijania tzn. komoda ma jakby takie obramowanie z drewna
Napisałam tylko to co nam powiedziała położna, myślę, że najlepiej zapytać kogoś kto używał takiego przewijaka. Twój zresztą powinien być bardziej stabilny i chyba większy. Ja sama nie wiem co mam zrobić, bo od początku planowałam taki zakładany na łóżeczko. Muszę pochodzić po sklepach i pooglądać jak to wygląda w praktyce.
Stary 2010-09-07, 09:40   #4192
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, dzięki To znaczy, że ja i tak chodzę częściej niz ustawa przewiduje

Irsin, ajak z ciśnieniem u Ciebie? Może masz wysokie i stąd ten ból głowy?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 09:41   #4193
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
M25 gdzie chodzisz do SR? i jaki szpital wybrałaś?
Ja jestem masakrycznie niewyspana- po pólnocy siku - to juz rytuał, a potem 3 godziny gapienia się w sufit. masakra jakaś.
Jeżeli chodzi o wizyty ,to ja nadal mam chodzić co 3 tygodnie, dopiero po 36 tc co 2. No chyba, że zacznie się coś dziać to wtedy częściej
Ja będę rodziła w Katowicach Bogucicach, a na SR chodzę do Feminy w Katowicach na ul. Fligera 18
Stary 2010-09-07, 09:41   #4194
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisałam tylko to co nam powiedziała położna, myślę, że najlepiej zapytać kogoś kto używał takiego przewijaka. Twój zresztą powinien być bardziej stabilny i chyba większy. Ja sama nie wiem co mam zrobić, bo od początku planowałam taki zakładany na łóżeczko. Muszę pochodzić po sklepach i pooglądać jak to wygląda w praktyce.
komoda jest duża i zmieszczą się nawet trzy bobasy
więc będę mieć wszystko pod ręką

tylko właśnie na co kłaść dziecko?

kurcze nikt ze znajomych nie mal takiego mebla
to teraz mam problem

dobrze że nie kupiłam tej zwykłej podkładki

znalazłam cos takiego ale jak mi to mała zasika
będę codziennie to prać?
http://allegro.pl/ikea-mata-do-przew...206915945.html

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-07 o 09:46
Stary 2010-09-07, 09:43   #4195
Anecka
Zakorzenienie

Hejka

M25 bardzo ladne lozeczko, moj tz tez chce ciemne, ale nie bedzie pasowac bo meble kupujemy dosc jasne fakt ze z ciemnymi brzegami, ale ja juz mam dosc ciemnych mebli

No i tez chce kupic takie naklejki Podoba mi sie Tweety, ale caly zolty jest a ja mam zolte sciany wiec troche lipa.

W ogole wczoraj takie refelksje wieczorne mnie naszly i w sumie nie powinnam miec dola bo dobrze ze wogole mam dosc duzy pokoj i wszystko sie zmiesci.. ALE jest tu TV a ja wieczorami sobie ogladam tv no i tez w dzien jak cos jest.. a jak bedzie tu dziecko to jak bede ogladac. Nie chce zeby bejbik slyszal jakies dzwieki dziwne
Bo w ogole chcialabym wychowywac dziecko bez telewizji i nnych takich.. a chodzic do lasu, nad jeziora..

Eh no i zle sie czuje cala jestem obolala a w nocy nie moglam tchu zlapac

co do przewijania, to kolezanki moje przewijaja na lozko po prostu i jakos nic im nie jest..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-07 o 09:44
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:43   #4196
Aliszcze
Zakorzenienie

Mallinka, dziś lepiej się czuję, słonko świeci to mam więcej energii

co do częstego brania na ręce i do łóżka to różne są opinie. Moja koleżanka z pracy (pisałam kiedyś o tym) mówiła mi, bym za Chiny Ludowe nie przyzwyczajała dzieci do tego, bo ona zrobiła ten błąd (jak to nazwała) i przy pierwszym i przy drugim dziecku!! i potem mówiła, że obiad gotowała jedną ręką, bo na drugiej miała dziecko, albo przez pierwsze kilka lat mogła z mężem zapomnieć o jakiś intymnych chwilach, bo spała z dziećmi (mąż spał osobno w sypialni). Moja mama też jest tego samego zdania, mnie często na ręce nie brała i miała ze mną spokój natomiast mój brat miał kolki, płakał przez to dużo no i siłą rzeczy mama nosiła go często, kolki ustąpiły a mój brat niczym mały terrorysta chciał non stop na rękach być noszony

my chyba kupimy naklejki z Kubusiem Puchatkiem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:46   #4197
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

a ja czytam sobie pewien watek o porodach na wesolo,nie zamierzam sie dolowac i pesymistycznie nastawiac

dobra,tak bardzo poplakalam sie ze smiechu ze az rozbolal mnie brzuch
Artystka podaj link do tego wątku proszę Musze też optymistycznie spojrzeć natę kwestię Czytałam, że o tym jak przychodzimy ten moment w dużej mierze decyduje nastawienie. Kobiety idą z ogromnym lękiem i opowieściami koleżanek i potem tylko potwierdzają te przeżycia, a przecież każda jest inna i to nie musi być taka trauma.
Stary 2010-09-07, 09:47   #4198
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ja tak mialam tyle ze na biurku

SA:
np z -ej str material z 2-giej ceratka
http://allegro.onet.pl/my-sweet-baby...203318558.html

lub cale ceratkowe:
http://allegro.onet.pl/6177-miekki-p...202542974.html

wpisz w allegro przewijak miękki

ja to bym poloznej zadala pytanie - czy dz. np. 3 mies. majace 68 cm nei zmiesci sie na nim? a pozniej nawet mamy zmieniaja na takim przewijaku pieluszki a nozki dz. wisza...

niech da kase i miejsce w pokoju jak rzuca takimi tekstami - mnie to zawsze denerwuje i od razu odgaduje pelna para... rzecz jasna delikatnie

KOOTECZKU przestan tak myslec... to wyrzuty sumienia sie odzywaja bo nie masz go przy sobie... cudnie ze wyszlas bo psychicznie masz moc a i w domu dochodzi czlowiek szybciej do siebie chodzisz do Misia siedzisz przy nim dajesz jedzonko starasz sie - nawet jesli ktos tak pomysli to wiedz ze zrobilas najlepiej pod sloncem dla swojego SLONECZKA a ta osoba jest wyrodna bo nie rozumie. koniec i kropka
Stary 2010-09-07, 09:48   #4199
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
M25
Ja juz przywykłam do tego nocnego wstawania, ale u Ciebie to i tak nie jest źle bo ja zazwyczaj o 2 lub o 3 sie budze na siku Ale pozniej mam to samo, gapie sie w sufit i po spaniu. A nawet jak usne to o 6 sie budze i juz nie idzie usnac a po poludniu ledwo chodze tak sie spac chce. Masakra
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 09:52   #4200
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
W ogole wczoraj takie refelksje wieczorne mnie naszly i w sumie nie powinnam miec dola bo dobrze ze wogole mam dosc duzy pokoj i wszystko sie zmiesci.. ALE jest tu TV a ja wieczorami sobie ogladam tv no i tez w dzien jak cos jest.. a jak bedzie tu dziecko to jak bede ogladac. Nie chce zeby bejbik slyszal jakies dzwieki dziwne
Bo w ogole chcialabym wychowywac dziecko bez telewizji i nnych takich.. a chodzic do lasu, nad jeziora.
co do tv to moja kolezanka (mieszka z nimi też jej ojciec, wiec troche ciasno mają) śpi w jednym pokoju córeczką. Siłą rzeczy czasem z meżem, jak córka zaśnie, oglądają jakieś filmy. Rok temu (jak córka miała 3 latka) to oglądali Władce Pierścieni (myśleli, że córka śpi-okazało się, że nie). No i anstępnego dnia, jak poszli do teściowej na obiad to córeczka do babci mówi, że "wczoraj rodzice w nocy oglądali zły film" koleżanka prawie padła, bo tesciowa pewnie pomyślała, że jakiegoś pornola oglądali przy dziecku

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości