|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
kretencja pidzamy muzzy po 47zl kupilam - cena jak na allegro. ale to w sklepie z bielizna i pidzaamy znalazlam, w sklepie z artykulami dla dzieci i ciezarnych po 57zl
![]() kupilam rozmiar XXL i XL na zdjeciu ta w ten wzorek wyszedl jakos czerwono, a on taki rozowo-fuksjowy jest ![]() rekaw krotki ![]() paulina wiesz co jak tak popatrzylam po cenach w sklepach i na allegro to na to samo wychodzi - co innego jak kupujesz u jednego sprzedawcy wiekszosc rzeczy i placisz tylko 1 raz za przesylke - to sie oplaca butelka lovi 150ml - 21,50 smoczek lovi - 13,50 szczoteczja do wlosow i grzebyk - 7,90 skarpetki - 6zl flanelowe pieluchy - 6zl [w innym sklepie na meiscie po 5.80] ale to kupowalam w sklepie w takim centrum hadnlowym, wiec bylo ciutke drozej niz w sklepie 'zwyklym' na miescie - bo mneijsze koszty utrzymania.
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Kliwia, dzięki
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja w domu to ja bede zakaldac moje stare pidzamy, te do karmienia sa do szpitala
i welniane wojskowe skarpety
|
|
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
wykąpałam się, wybalsamowałam, wymasowałam- normalnie aż jestem ładniejsza
|
#4145 | ||||
|
Rozeznanie
|
To sie po tym LeroyM nachodziłam ze hoho zaraz co mnie rozbolało przy pepku z prawej strony, nie mogłam ustać, poszłam usiaść do samochodu i było lepiej, tż kupił coś tam i wrocilismy, kurcze
![]() Cytat:
tak mi sie zdaje, ale ostatnio porownalam body z h&m i body z biedronki hehe no i h&m 56 = biedronka62 pewnie się okaże w praktyce ze rozmiar rozmiarowi nierowny i trzeba bedzie dopasowac do bobaska naszego hehe a tak myślę ze chyba dokupię na 62-68 parę, ale nie wiem czy z krotkim sie sprawdza czy z dlugim na nasza pore roku. W sumie mowie sobie ze mam tak blisko to jak juz maly bedzie to sobie dokupie jak mi bedzie mało, ale ja tak lubie je kupywac juz teraz, dobrze ze nie jestem sama, bo nie jedna z Nas nie moze sie oprzec![]() Cytat:
ja kupilam sensitive, mam nadzieje ze sie sprawdza, najwyzej bedziemy sobie nimi tylki podcierac z tż jak malemu nie podpasują Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4146 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
niebieska butelka taka:
http://allegro.pl/21-821-lovi-butelk...210921165.html |
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Artystka, Paulinka, Mallinka dziękuje za pochwałe bebzolka
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Paulinka cudowne ciuszki dla Maluszka ![]() Weronisia wyglądasz jak zawsze kwitnąco i masz ładne ciuszki na sobie
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
od razu się przyznam, że dzisiejszego dnia nie nadrobiłam ![]() tak sie jakoś kiepsko czuje... głowa mnie boli od wczoraj, od południa męczyła zgaga, ale na szczęście już sobie poszła, ale ten ból kręgosłupa co mi dziś dokucza to przeginka na poprawę humoru wstawiłam pierwszą pralkę z ubrankami dziecięcymi tak się zastanawiam czy zmieszczę się w 10 pralkach ![]() przejrzałam zdjęcia dzisiejsze i wszystkie Wasze zakupy śliczne, no i Weronisia wygląda kwitnąco a teraz uciekam się kąpać i chyba położę się spać
|
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
apoolonia, melabn i kliwia swietne zakupy
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- U mnie była koleżanka, oglądaliśmy fotki Dawała mi już rady jako matka, żebym nosiła jak najczęściej swoje dziecko, nie patrzyła na to że się przyzwyczai czy coś i jak będzie chciało spać z nami to żebyśmy do łóżka brali![]() Zjedliśmy hot-dogi co mąż zrobił, potem kanapki zjadłam, a teraz czas na Andrutyyy.. A moja Dzidzia to najczęściej wybrzusza się z prawej strony pępka, a jak leże na lewym boku to nad kością biodrową czuje jak się ruszają jej chyba stópencje ![]() Byłam dziś z małżem przejść się i nie dalam rady, brzuś mi jakiś dziwny się zrobił i musiałam zaczekać na niego, a on na poczte poszedł. W drodze powrotnej to mnie z prawego boku zaczęło boleć, a w domu już i u góry brzuch, że pół no-spy wzięłam . Jutro po 16 wizyta u gina..i znowu stres. Teraz już nie ufam lekarzom.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Mam nadzieję, że prześpie się dzisiaj bezsenność jest straszna :/ i to wiercenie z boku na bok
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrocilismy ze spacerku, znow lapala mnie kolka. A teraz obzeram sie lodami i ide ogladam film. Ahh jak cudownie jest tak sie leniwic |
|
|
|
|
#4152 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sorry dla mnie jakas masakra. on NIGDY jeszcze nie przyjechal na czas. a dzis umawialismy sie na 9.30 a byl o 12.. ![]() Cytat:
Ale zgrabny brzuch ![]() Cytat:
Swietne wiesci, wiedzialam ze bedzie dobrze ![]() Zgrabny brzusio i pepolek ![]() Cytat:
w sumie taka dosc przyjemna kwota becikowego, choc myslalam ze jest 1000 funtow ![]() Fajne te HIMowe, fajnie zapinane i z dl rekawem, ile dalas za nie? Cytat:
![]() Cytat:
Fajne te kapciochy Nooo a my caly dzien w biegu. Pojechalismy do Bodzia, ale jednak tztowi sie nie spodobala ta komoda co mnie sie wydawala ok i zdecydowalismy jednak kupic caly zestaw mebli ktory nam posluzy juz pare/nascie lat.. no i mamy zamowic jutro mebelki za 2500 tys. oczywiscie na raty obliczlismy wszystkie nasze raty/kredyty/wydatki oplaty domowe i wyszlo ze miesiecznie na zycie zostawac nam bedzie.. 700zl no ale moze jakos damy radę te 1,5 roku.. ![]() Juz mielismy kupowac te meble na miejscu, ale okazalo sie ze na allegro producent ma te mebelki i sa duzo tansze, bo oszczednosc 400zl.. a dowoz 70zl tylko, ale musimy czekac 14 dni na dowoz... no ale lepsze te 330zl miec w garsci.Jak juz beda meble i wszystko bedzie zrobione to sie pochwale,, nie mniej juz mnie glowa boli na sama mysl przekladania z jednych mebli do drugich.. no ale zobaczymy jak to bedzie.
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Anecka dzięksss
![]() No a teraz czas na Magnezin.. właśnie mi bebzolek faluje z lewej na prawą. Nie oglądalam dziś ,,Na Wspólnej" a nowy pierwszy odcinek po wakacjach był ;/ ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Zmykam na winogrona z małżem i na filma jakiego. Miłej Nocki Kobietki wyśpijcie się i odpocznijcie, czego i sobie od razu życzę
|
#4154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DE rozumiem... szukaj a znajdziesz albo przekonasz sie do innych a jakie u was zimy??IRSIN ja tez zawyzam ehh ale regulamin jasno mowi - jesli sprzedawca moze udowodnic ze koszty przesylki rzeczywiscie tyle wyniosly to moze dac nawet 100 ![]() DE jutro ide n apoczte to zapytam ile kg do Nienmiec kosztuje hehe nawet z ciekawosci najwyzej kupie ci i podesle hehe---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Anecka wiesz 12 godz. to full - nic dziwnego ze chce rozprostowac kosci ![]() wazne ze przyjechal i nie robi cie w bambuko grunt to pozytywne myslenie ![]() TŻ wlasnie na mnie najechal ze chipsy wyciagnelam bym ni dziwila si epozniej ze tyje ... grrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak nie mam kasztankow to co mam jesc ??????? hehe a z owocow tylko jablka mam ... a te w zimie bede palaszowac przeciez ![]() KOOTKU |
||
|
|
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam was troche, ale napisalyscie tyle dobrych słow skierowanych do mnie ze juz nie wiem ktorej za co mam dziekowac
wiec dziekuje wszystkim za pocieszenie i otuche jakos wydaje mi sie ze wszyscy dziwnie na mnie patrza ze wyszlam ze szpitala zamiast siedziec tam z michalkiem, podkreslam ze siedzialam w pokoju 3 osobowym w kotym lezaly 2 matki z dziecmi chyba nie jestem jakas wyrodna matka ze nie zostalam z nim ![]() jestem strasznie zmeczona i mam wyrzuty sumienia ze nie potrafie sie skupic na tym co u was, ogolnie chce pogratulowac pieknych oraglych brzuchow i slicznych zakupow fajnie ze u was ciaza przebiega bezprobleowo, ciesze sie z waszego szczescia jutro z rana musze wczesnie wstac zeby leciec do szpitala i odciagnac mu mleczko, narazie na jedno odciaganie mam ok 30ml ale to sie za kazdym razem powieksza i rozkreca ide spac bo jestem padnieta, szwy mnie rwia bo w sumie dzisiaj caly dzien na nogach dobranoc i jeszcze raz dziekuje ze jestescie |
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
kochana jaką wyrodną matką?! serio uważasz że lepiej byłoby żebyś siedziała w szpitalu i wpadała w depresję? przecież masz blisko do synka a w domu masz wsparcie rodziny no i produkcja mleczka tak ważnego dla Michałka
musi przebiegać w komfortowych warunkach. jesteś super mamą i nie daj sobie wmówić niczego innego!!!!!!
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
kootekk, zawsze będą jacyś ludzie, którzy będą "swoje myślec", no bo własnych prboelmów nie mają i tyle. Olać takich. Żadna wyrodna matka z Ciebie!! Tak samo bymz robiła na Twoim miejscu. W szpitalu tylko byś psychicznie mogła się wykończysz, a tak w domu wypoczniesz, nabierzesz sił, a przecież Michałek musi mieć wypoczętą i szczęśliwą mamusię
![]() Weronisia, ślicznie wyglądasz ![]() miałąm jeszcze tyle do napisania, ale srednio się czuję, jakaś niestrawność mnie dopadła i nie mam na nic ochoty ani siły. Zmykam chyba zaraz do łóżka, spokojnej nocy życzę
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór wszystkim o ile jeszcze ktoś tu jest
![]() Kootek, cieszę się, że u Was coraz lepiej. Rozumiem Twoje samopoczucie i obawy ale nie zadręczaj się, jesteś dobra mamą Nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać, bo nazbierało się chyba z 15 stron odkąd pisałam ostatni raz. Zresztą z tego co zauważyłam nikomu mnie tu nie brakowało ;-) U mnie przemeblowanie i przygotowywanie pokoiku dla małej. Przychodzą też zakupy z allegro, póki co jestem zadowolona. Musiałam też zrobić zakupy dla siebie bo nie miałam żadnej tak dużej kurtki i płaskich ciepłych butów. Zaczęłam też chodzić na SR. Ostatnio bolą mnie biodra i plecy w odcinku lędźwiowym, coraz ciężej mi się oddycha i chodzi. Pisałyście o rozstępach, u mnie na szczęście ich nie widać, ale pojawił się cellulit, którego nigdy wcześniej nie widziałam nie lubię go i nie chce go. Wracając jeszcze do zakupów to położna na SR zachęca nas do kupna przewijaka jako osobnego mebla (a nie takiego nakładanego na łóżeczko) no i mam teraz problem bo nie mam gdzie czegoś takiego postawić. Nie wiem nawet gdzie będę dziecko kąpała bo mam bardzo małą łazienkę i to w dodatku z prysznicem i płytkim brodzikiem. Dołączam zdjęcie łóżeczka i pościeli jaka wybraliśmy oraz zdjęcia naklejek na ścianę prawdopodobnie będą nad łóżeczkiem. Kupiłam też śliczna firankę z Kubusiem Puchatkiem do pokoiku dziecięcego
|
#4160 |
|
Raczkowanie
|
Kotekk gratuluje ci jestes bardzo silna kobitka i jestes najlepsza mama pod sloncem dbaj takze o siebie bo maly to wyczuje i nie bedzie zadowolony przesylam ci buziaki
Weronisia sliczna masz corcie i kwitnaco wygladasz... Dziewczynki sliczne macie brzuszki i zakupow tylko pozazdroscic ![]() Uciekam spac bo ostatnio suuuuper mi sie spi po 3 nocach nie przespanychDobranoc ![]() M25 sliczne!!!!! ja wlasnie tez chce cos w tym stylu gdzie kupilas i za ile??? Jesli moge wiedziec ...yyy o łóżeczko mi chodzi haha.
Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-09-06 o 23:11 |
|
|
|
#4161 |
|
Dragonfly
|
kootekk popieram dziewczyny,to ze nie zostalas w szpitalu,nie znaczy wcale ze jestes wyrodna matka!masz blisko do szpitala,czesto odwiedzasz synka i dopiero w domu rozkrecila Ci sie laktacja...nie miej do siebie pretensji bo nie ma o co i nikt nie ma prawa Ciebie oceniac
![]() m25 ale Twoj dzidzius bedzie mial ladny kacik a ja czytam sobie pewien watek o porodach na wesolo,nie zamierzam sie dolowac i pesymistycznie nastawiac ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- dobra,tak bardzo poplakalam sie ze smiechu ze az rozbolal mnie brzuch
|
|
#4162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
M25 super lozeczko sie prezentuje z posciela
Mnie po wczorajszym chodzeniu troche kosc ogonowa boli, i gdzien ucisk lekki na nerw kulszowy mam. Nogi nie moge do gory podniesc haha. Do tego mam super bolace miejsce na stopie i podejrzewam super chorobe, ktora moze byc wykryta tylko przez rtg I jest super nieuleczalna, wiec pozostaje malo chodzenia i plaskie buty [choc obcasow prawie nie nosze, od swieta] no ale boli to miejsce na stopie, jakbym ceglowka przyfasolila. |
|
|
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Ja taki mam i uważam, że jest bardzo praktyczny. Usztywnienie przydaje się jak ktoś chce malucha koniecznie potrzymać na rękach a nie ma wprawy. Wkład można też zawsze wyjąć - wtedy powstaje fajny otulaczek lub - po rozłożeniu mała kołderka, np. do wózka. Fajna sprawa, a jaki mięciutki. Kootekk, jesteś mamą na medal!!! M25, śliczny pokoik. Naklejki u mnie by nie przeszły. A mi jak zwykle spało się cuuudownie. W ogóle w tej ciąży nie wiem co to bezsenność. Za to pęcherz mi dokucza, czasami bardzo. Zwłaszcza jak siadam.
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim kootekk - nawet tak nie myśl przez sekundę
Jesteś wspaniałą mama i Ty najlepiej wiesz i czujesz, co jest dobre dla Twojego dziecka. Potrzebna jest mu na pewno wypoczęta, optymistycznie nastawiona mama, a skoro lepiej wypoczywasz w domu, to znakomicie, że wyszłaś. Przecież nie opuściłaś go i chyba tylko kretyn mógłby pomyśleć, że jesteś wyrodną matką. Trzymaj się i nie słuchaj głupich opinii Olajka, nie wiem jak Ty, ale ja nie zamierzam za bardzo słuchać cudzych rad, tylko wypróbowywać różne metody sama A ja się zdenerwowałam właśnie, bo zadzwonili z przychodni, że ginekologa dziś nie będzie (a miałam wizytę na dziś). Przełożyli mi na za tydzień... Na szczęście rodzinna może mi wystawić zwolnienie, żeby była ciągłość, ale niestety przez to między wizytami kontrolnymi będę mieć 4 tygodnie przerwy... No trudno, nic niepokojącego się nie dzieje, tak że jakoś ten tydzień jeszcze przetrzymam
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Witam was. Ja własnie zajadam śniadanko. Spać nie moge tradycyjnie.
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Anecka to super że będą nowe meble a za 700zł będzie ciężko ale dacie radę Kootek ale sama widzisz że lepsze efekty sa jak jesteś w domku a z każdym dniem jest coraz lepiej i nawet się nie obejrzysz kiedy Michalka do domu zabierzesz coraz bliżej do tego dnia Aliszcze mam nadzieję że już dzis lepiej się czujesz Cytat:
![]() ![]() ![]() Pokoik śliczny ![]() A jesteś zadowolona z SR? Własnie chyba muszę się już rozejrzeć i gdzieś zapisać na zajęcia od października... Cytat:
doszłam do połowy-resztę zostawiam sobie na przed porodem, ale płakałam z godzine ze śmiechu-a TZ myślal że coś się stało jak mnie zobaczył ![]() Ja dziś kiepsko spałam-mam nowe zmartwienie i sobie pół nocy nad tym myślałam jak my sobie damy rade z naszym maluchem i dojazadami na uczelnię... boję się że jak TZ będzie go karmił butlą to się odzwyczai od piersi... hmm, co na śniadanie?
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Cytat:
Moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś ze wyszłaś ze szpitala tym bardziej ze Michałek jest zdrowy a nie chory . Dzieki temu szybciej dojdziesz do siebie a przeciez i tak codziennie chodzisz do szpitala i sie nim zajmujesz.Siedzenie w szpitalu jeszcze w takich warunkach z innymi mamami moze faktycznie mogloby zle na ciebie wplynac a tak widze ze jestes pełna energii. Nie patrz na to co inni gadaja bo ludzie teraz to sa walnieci. Rob to co ci serduchu i umysl mówi - najwazniejsze ze cie rodzina wspiera i rozumie . Zobaczysz moze sie uda ze juz w nastepnym tyg synek bedzie juz z Toba w domciu ! Trzymaj sie kochana bo najgorsze masz juz za soba Cytat:
Moim zdaniem dziecka nie powinno sie przyzwyczajac do pewnych rzeczy , pozatym wczoraj dostałam takie rózne ksiazeczki i tu pisza ze nie wolno spac z dzieckiem w łóżku , na krzesle, sofie itp bo mozna mu krzywde zrobic , albo nie daj boze moze samo spasc. Cytat:
Co do rozstepów tez jak narazie nie mam ani jednego Dlaczego poleca taki osobny przewijak??? Ja raczej sie na cos takiego nie zdecyduje bo nie mam gdzie postawic to raz a dwa ze tani to on chyba nie jest Kupie taki chyba na łóżeczko albo zwykly .Sliczne zakupy a naklejek zazdroszcze ja nie moge takich rzeczy naklejac na sciane
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć z rana
![]() dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia ![]() wczoraj poukładałam nareszcie dzidziusiowe rzeczy i mam tego już sporo. Przyszły butelki z aventu, smoczki, wanienka, przewijak i pierwsza grzechotka. i te wielkie podkłady z belli brrr gdzie ja mam sobie włożyć takiego wielkoluda??? a także szczotka, grzebień,przybory do paznokietków i uzbierała się tego wszystkiego już wielka sterta. Jeszcze ostatnie zakupki i poza łóżeczkiem i wózkiem będę mogła powiedzieć że koniec dobrego. Plecy bolą mnie jak głupie, nawet w nocy mnie budzi ten ból. kot wczoraj za wszelką cenę chciał mi się położyć na brzuchu i poszedł sobie obrażony
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ja chodze co 5 tygodni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i welniane wojskowe skarpety 
im dłużej tam stałam tym bardziej nie mogłam się zdecydować 

a panele powinni szybko ułozyc-ja sama z mężem w 2 dni w całym domu ułożyliśmy-ok70m
i to ile 

sliczne!!!!! ja wlasnie tez chce cos w tym stylu gdzie kupilas i za ile??? Jesli moge wiedziec ...yyy o łóżeczko mi chodzi haha.