FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 14:12   #2071
Agnese69
Zadomowienie

Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Miałam nadzieję, że dołączę do Was niebawem tj.19 sierpnia jednak jeszcze 4kg brakuje mi do celu.........nie wyrobiłam się wg testu wujcia Dukana ..................
tak więc, pozostaje podczytywać i dokształcać się zanim rozpocznę III etap .
I ja sie nie wyrobiłam (grzeszny urlop był) i też się przedłużył mój czas oczekiwania na III. Ale zaglądam i czytam...

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
To jest nas już kilka podczytujących
Przynajmniej oswojone wejdziemy w kolejny etap i mądrzejsze o doświadczenia koleżanek.
Otóż właśnie. Chcę WIEDZY!!!

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Ooo znajome twarze , to ja też sie zamelduje bo niedługo tu się pojawię na stałe, tzn za jakieś 3 kg . Już od jakiegoś czasu sobie podczytuje co i jak
Fajnie, że jest nas tu kilka dwójkowiczek Zawsze to raźniej...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 14:45   #2072
Emila3000
Zakorzenienie

skrobie sobie zrob - tylko ze uwazaj z sola
i uczte jak chesz to tez zrob - tylko nie jakas nie wiadomo jaka o cos "skrobiopodobengo" z lekkim deserem

jak po czwartku nie bedzie ladnego spadku, zrob sobie drugi dzien PP

a nadwyzka spadnie jak nie w tym tygodniu to w przyszlym
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 15:09   #2073
f0czka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
skrobie sobie zrob - tylko ze uwazaj z sola
i uczte jak chesz to tez zrob - tylko nie jakas nie wiadomo jaka o cos "skrobiopodobengo" z lekkim deserem

jak po czwartku nie bedzie ladnego spadku, zrob sobie drugi dzien PP

a nadwyzka spadnie jak nie w tym tygodniu to w przyszlym
Tak zrobię, dzieki i chyba przestane się ważyć codziennie bo staje sie to moja obsesja. Nie miałam dużo do zrzucenia, na dwójce spadalo bardzo powoli a teraz jak widzę te wzrosty to łapię doła. Naprawdę wiekszość z Was miała taka hustawkę na początku III fazy? Szczerze mówiąc, to liczyłam jeszcze na spadek 1-2kg na trojce, ale chyba moge o tym zapomnieć.
Gratuluje Wam wszystkim osiągnięć i dziękuję za to, że tu jesteście!
f0czka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 15:21   #2074
Emila3000
Zakorzenienie

u mnie 3 pierwsze tygodnie z poltora kg na plusie, i dopiero pozniej zaczelo spadac ladnie teraz jej co chce tylko ze rozsadnie, i waga nadal delikatnie czasem spadnie, ale ogolnie utrzymuje sie na tym samym poziomie - najwiecej chyba potora kg, ale to sama woda ktora zeszla bez problemu i bez mojej pomocy po 2 dniach
czwartki robie co 2-3 tygodnie

i dzisiaj juz minelo 90 dni 3 fazy
Stary 2010-09-06, 17:23   #2075
Izuszka
Raczkowanie

Dzięki dziewczynki za wczorajsze odpowiedzi, wdzięczna jestem co do budyni z lidla, to one pyszne są ;p jak się dowiedziałam że są dla nas dozwolone, to zakupiłam wczoraj 2paczuchy jeszcze kupię syrop i będzie bajlando. Rodzice moi przerzucili się na Dukana od dzisiaj, ale sajgon w domu, człowiek się do kuchni dostać nie może!

Oh, stabilizacja piękna jest, tyle pyszności można jeść! Jak się dzisiaj zważyłam to byłam lżejsza o 1kg (?!), w mnie to urządza! A na kolację budyń całuje dukanki weteranki!
Izuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 19:06   #2076
saab_
Rozeznanie

Witam Was wszystkie serdecznie Dzisiaj przechodzę na III fazę i pozwalam sobie do Was dołączyć Moja dukanowa historia trwa od 12 lipca, zaczynałam z 62,4 kg, teraz jest 55,8 i chociaż marzyło mi się 55, to i tak już trochę przedłużyłam dietę w stosunku do wykresu Dukana i stwierdziłam, że obecna waga jest kompromisem pomiędzy moją wymarzoną, a wyliczonym przez test 56,2 Nie chciałam już na siłę przeciągać o kolejny tydzień, a po cichu liczę na to, że jeszcze ten kilogram zleci, miałam Was nawet pytać, jak to wygląda, ale wyłapałam z kilku postów, że troszkę jeszcze można stracić, także jestem dobrej myśli
Zaczynam trzyfazowe utrwalanie, mam nadzieję, że wytrzymam i obędzie się bez szaleństw.
Mam pytanie- jaki chleb polecacie? Jakieś pakowane kupne, czy np. zwykły orkiszowy też mógłby być? Chlebowe zakupy robię jutro i chcę być dobrze przygotowana
Poza tym- czy na tej fazie już luźno dodajecie skrobi do posiłków? Mówię o tej dozwolonej jednej łyżce, do naleśników byłaby wybawieniem, a ja na II fazie praktycznie skrobi nie używałam, bo miałam zastoje...
Będę bardzo wdzięczna za pomoc, a ze swojej strony obiecuję śledzenie na bieżąco, pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Aha, i jeszcze jedno, wiem, że trochę może głupie, pytanko Dukan pisze, że jako porcję skrobiową zaleca 200 gr makaronu lub kuskusu lub 125- ryżu lub ziemniaków.
Pytanie brzmi- ważymy przed, czy po gotowaniu?)
saab_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 19:55   #2077
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

po gotowaniu

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 19:59   #2078
saab_
Rozeznanie

Dzięki Gdzieś czytałam, że przed, bo później to tylko nasiąka wodą, ale wtedy porcje byłyby jakieś ogromniaste
Stary 2010-09-07, 07:58   #2079
eliza40
Zakorzenienie

Dziewczyny dzisiaj mam posiłek skrobiowy i chcę zjeść makaron ,a jutro uczta i chciałam zjeść spagetti może tak być? Trochę dziwnie no nie?
Stary 2010-09-07, 11:38   #2080
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cześć Dziewczyny,
100 dni III fazy za mną. 10 kilo utrwalone, jeszcze 2 i przechodzę na permanentne zdrowe jedzenie bez dietkowania.
Tak, jak mi radziłyście, zgubionych na trójeczce 6 kilogramów nie będę utrwalać. Właściwie już od jakiegoś czasu zdarza mi się jadać jak na czwóreczce i nic się z wagą nie dzieje. Może dlatego, że mąka z pełnego przemiału czy razowa na stałe zagościła w mojej kuchni a ziemniaki zostały z niej w ogóle wyeliminowane.
Nie boję się dań z makaronem, praktycznie codziennie do posiłku dodaję skrobię i ładnie mi się waga bilansuje. Tak więc u mnie wszystko dobrze, czego i Wam Kochane życzę...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez saab_ Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie serdecznie Dzisiaj przechodzę na III fazę i pozwalam sobie do Was dołączyć (...)
Mam pytanie- jaki chleb polecacie? Jakieś pakowane kupne, czy np. zwykły orkiszowy też mógłby być? Chlebowe zakupy robię jutro i chcę być dobrze przygotowana
Poza tym- czy na tej fazie już luźno dodajecie skrobi do posiłków? Mówię o tej dozwolonej jednej łyżce, do naleśników byłaby wybawieniem, a ja na II fazie praktycznie skrobi nie używałam, bo miałam zastoje...
Będę bardzo wdzięczna za pomoc, a ze swojej strony obiecuję śledzenie na bieżąco, pozdrawiam
Mnie nadal nie znudziło się pieczenie chlebka. Regularnie co drugi dzień wypiekam 2 bochenki, jeden idzie do teściów, który wolą mi zapłacić za ten mój, niż kupować w sklepie. Dodaję do niego mnóstwo otrąb, tak więc nawet jeśli nie zaserwuję sobie dziennej dawki otrąb, to i tak wiem, że dostaję co trzeba w chlebku.
Jeśli chodzi o skrobię to mi za bardzo nie podchodzi. Dla mnie potrawy zagęszczone skrobią kukurydzianą nabierają gorzkawego posmaku. Jeśli robię naleśniki to mielę niezbyt mocno otręby i dodaję trochę mąki z pełnego ziarna, do tego serka homo, kilka jaj i wodę gazowaną. Naleśniczki wychodzą bajeczne.... skrobia nie jest mi w nich do niczego potrzebna. Dla tych, które mają problemy z utrzymaniem wagi w rydzach, polecam tylko na posiłki skrobiowe, natomiast ja mogę się nimi zajadać codziennie i dodatkowa porcja węglowodanów z mąki nie wpływa na dodatni wynik na wadze.
A budyniów gotowych nie kupuję. Po co? Tak pysznie smakuje owsianka z dziennej porcji otrąb z całym jajem i mlekiem z dodatkiem zapachu śmietankowego, podana z łyżką własnoręcznie usmażonych konfitur ze śliwek, słodzonych słodzikiem, posypane łyżeczką xylitolu po wierzchu...mniam! I tu również skrobia staje się zbędna.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj mam posiłek skrobiowy i chcę zjeść makaron ,a jutro uczta i chciałam zjeść spagetti może tak być? Trochę dziwnie no nie?
Szkoda uczty na kolejny posiłek skrobiowy... Nawet jeśli spagetti podrajcujesz na bardziej tłusto i ucztowo to i tak znam lepsze potrawy wymyślone do tego, aby cieszyć się błogostanem na podniebieniu po takim posiłku
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 15:24   #2081
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witajcie Dziewczyny )
U mnie waga w 3-miesiącu dietkowania "na zastoju",ale poniżej 60kg się trzyma wedle życzenia,chociaż nadal marzeniem jest 55kg.
Ale tak mi dobrze na 3-czce,że nie mam już mobilizacji powrotu na 2-kę,tylko się zastanawiam,co by tu urozmaicić w tej dziecie,żeby chciały te 3-4kg jeszcze spaść,może coś mi doradzicie?
Proto czwartki staram się trzymać wg zalecenia,chlebek dukanowy piekę,a jak go brak,to kupuję ciemny,w sładzie z maka razową.
Z owoców bardziej praktykuję,dżemik niskosłodzony,anizeli gotowe owoce.Ze skrobi wolę(niestety)budyń kupny z dwoma skrobiami,niż makaron albo ciemny ryż.
No co do mięska,to bez problemu,dodatki zalecane, mogą być,ale i tak częściej drobiowe,bo taki nawyk kupowania.
Warzywka jak najbardziej,ciasta tradycyjne,raczej drożdżowe i to w dni uczt,jedyne co zdarza mi się te uczty mieć coraz częściej przez weekend,bez dnia przerwy,a wiem,że Dukan zaleca,by była.
Z płynami nie ma problemu i standard otrębów(bez mielenia),raczej zachowany...
Co jeszcze radzicie??
Miłego dnia

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-09-07 o 15:28
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 15:31   #2082
patrycja1
Raczkowanie

Witam.
Widze dziewczynki, że też macie wzrosty. Ja mam tak samo, kurcze od wczoraj mam na plusie 0,8 kg, jak stanęłam na wadze to sie normalnie wkurzyłam, tyle że waży łam się po południu.
patrycja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 15:36   #2083
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hello Pożegnałam się na wątku dwójkowym i witam Was na III. Wytrzymałam jeszcze trochę, do wymarzonej wagi brakuje mi 2kg ale nie mogę tego zrzucić, a ciało się buntuje do tego stopnia że jestem lekko zestresowana i postanowiłam przejść na fazę III określaną jako zbilansowana :P

Mam taki plan i proszę o opinię czy to dobry pomysł:
Jutro zaczynam III i zamierzam zjeść 2 kromki chleba z serem białym plus jeden owoc, poza tym żywić się tak jak na PW fazy II. Tak chciałabym do końca tygodnia bo nie mam czasu na kombinowanie z jedzeniem niestety A od poniedziałku chciałabym wejść na tą trójstopniową trójkę. Co Wy na to? Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale panicznie boję się przybrania na wadze, jednak zdrowie przede wszystkim
Stary 2010-09-07, 15:44   #2084
estre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hello Pożegnałam się na wątku dwójkowym i witam Was na III. Wytrzymałam jeszcze trochę, do wymarzonej wagi brakuje mi 2kg ale nie mogę tego zrzucić, a ciało się buntuje do tego stopnia że jestem lekko zestresowana i postanowiłam przejść na fazę III określaną jako zbilansowana :P

Mam taki plan i proszę o opinię czy to dobry pomysł:
Jutro zaczynam III i zamierzam zjeść 2 kromki chleba z serem białym plus jeden owoc, poza tym żywić się tak jak na PW fazy II. Tak chciałabym do końca tygodnia bo nie mam czasu na kombinowanie z jedzeniem niestety A od poniedziałku chciałabym wejść na tą trójstopniową trójkę. Co Wy na to? Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale panicznie boję się przybrania na wadze, jednak zdrowie przede wszystkim

Od biedy możesz tak zrobić.
Ale chyba mniejszym kombinowaniem będzie wprowadzić te dwie uczty, niż robić dzień proteinowy...

Ja na Twoim miejscu poszłabym normalną III fazą.
Czyli 2 kromki chleba,
2 plasterki sera żółtego,
owoc/porcja
2 uczty
2 skrobiowe.

Dlatego, że na początku zawsze waga skacze, organizm szok przeżywa i leci 1-2 kg w górę. Potem powolutku wraca do wagi z końca II fazy.
A jak będziesz mu tak stopniować to nie wiem jak będzie.

Nie możesz się bać przybrania na wadze, bo niestety III faza to ciągłe skoki. Czasem ważę 2kg więcej, czasem 1kg, a czasem normalnie te 50,5kg.
Wszystko zależy od dnia, ale zawsze waga wraca mi po protoczwartku. W tygodniu jest różnie.
Stary 2010-09-07, 15:57   #2085
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Od biedy możesz tak zrobić.
Ale chyba mniejszym kombinowaniem będzie wprowadzić te dwie uczty, niż robić dzień proteinowy...

Ja na Twoim miejscu poszłabym normalną III fazą.
Czyli 2 kromki chleba,
2 plasterki sera żółtego,
owoc/porcja
2 uczty
2 skrobiowe.

Dlatego, że na początku zawsze waga skacze, organizm szok przeżywa i leci 1-2 kg w górę. Potem powolutku wraca do wagi z końca II fazy.
A jak będziesz mu tak stopniować to nie wiem jak będzie.

Nie możesz się bać przybrania na wadze, bo niestety III faza to ciągłe skoki. Czasem ważę 2kg więcej, czasem 1kg, a czasem normalnie te 50,5kg.
Wszystko zależy od dnia, ale zawsze waga wraca mi po protoczwartku. W tygodniu jest różnie.
Bałam się tej normalnej III bo II mi szła jak krew z nosa, przedłużyłam ją o miesiąc i wraz nie osiągnęłam wyliczonej przez test wagi. Mam 162cm i teraz ważę 55,3kg a chciałam tak z 52kg...ale mam nieciekawe wyniki i różne niefajne objawy, dlatego jednak idę na III.
2 skrobiowe to na tydzień rozumiem?
Ucztę to chyba narazie jedną albo nie takie wypaśne zastosuję
Ktoś tu kupuje chleb z piekarni Hert? I poleciłby taki co się nadaje na tę fazę? Mają tam w sumie coś co nazywa się "pełnoziarnisty"...
Stary 2010-09-07, 16:03   #2086
estre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Bałam się tej normalnej III bo II mi szła jak krew z nosa, przedłużyłam ją o miesiąc i wraz nie osiągnęłam wyliczonej przez test wagi. Mam 162cm i teraz ważę 55,3kg a chciałam tak z 52kg...ale mam nieciekawe wyniki i różne niefajne objawy, dlatego jednak idę na III.
2 skrobiowe to na tydzień rozumiem?
Ucztę to chyba narazie jedną albo nie takie wypaśne zastosuję
Ktoś tu kupuje chleb z piekarni Hert? I poleciłby taki co się nadaje na tę fazę? Mają tam w sumie coś co nazywa się "pełnoziarnisty"...
2 w tygodniu.
Jak masz nieciekawe wyniki to tym bardziej przejdź na pełną III fazę.

Jeśli nie możesz osiągnąć wagi wyliczonej wg testu to może po prostu Twój organizm uważa inaczej i nie zejdziesz do niej wcale
Stary 2010-09-07, 16:05   #2087
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

A ja polecam jeszcze na wrześniowe dni herbatkę o smaku śmietankowo-karmelowym :

dzięki której wyrównuję bilans płynowy,wg zalecenia,bo ostatnio już przestają mi smakować wody butelkowe...trochę tu obawiam się zimnych dni,bo herbat aż tak dużo nie pijam...
A poza tym staram sie też pomału wyeliminować colę...
Stary 2010-09-07, 16:12   #2088
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
2 w tygodniu.
Jak masz nieciekawe wyniki to tym bardziej przejdź na pełną III fazę.

Jeśli nie możesz osiągnąć wagi wyliczonej wg testu to może po prostu Twój organizm uważa inaczej i nie zejdziesz do niej wcale
Ech kurde, dołuje mnie to, ludzie tak ładnie chudną a ja
Idę jeszcze raz przeczytać rozdział o III fazie z obu książek co by Wam nerwów nie zruszyć pytaniami

Czy tran jest dozwolony w ogóle? Bo chyba zacznę go łykać...
Stary 2010-09-07, 19:39   #2089
saab_
Rozeznanie

"Cześć Dziewczyny,
100 dni III fazy za mną. 10 kilo utrwalone, jeszcze 2 i przechodzę na permanentne zdrowe jedzenie bez dietkowania.
Tak, jak mi radziłyście, zgubionych na trójeczce 6 kilogramów nie będę utrwalać. Właściwie już od jakiegoś czasu zdarza mi się jadać jak na czwóreczce i nic się z wagą nie dzieje.

Mnie nadal nie znudziło się pieczenie chlebka. Regularnie co drugi dzień wypiekam 2 bochenki, jeden idzie do teściów, który wolą mi zapłacić za ten mój, niż kupować w sklepie. Dodaję do niego mnóstwo otrąb, tak więc nawet jeśli nie zaserwuję sobie dziennej dawki otrąb, to i tak wiem, że dostaję co trzeba w chlebku.
Jeśli chodzi o skrobię to mi za bardzo nie podchodzi. Dla mnie potrawy zagęszczone skrobią kukurydzianą nabierają gorzkawego posmaku. Jeśli robię naleśniki to mielę niezbyt mocno otręby i dodaję trochę mąki z pełnego ziarna, do tego serka homo, kilka jaj i wodę gazowaną. Naleśniczki wychodzą bajeczne.... skrobia nie jest mi w nich do niczego potrzebna. Dla tych, które mają problemy z utrzymaniem wagi w rydzach, polecam tylko na posiłki skrobiowe, natomiast ja mogę się nimi zajadać codziennie i dodatkowa porcja węglowodanów z mąki nie wpływa na dodatni wynik na wadze.
A budyniów gotowych nie kupuję. Po co? Tak pysznie smakuje owsianka z dziennej porcji otrąb z całym jajem i mlekiem z dodatkiem zapachu śmietankowego, podana z łyżką własnoręcznie usmażonych konfitur ze śliwek, słodzonych słodzikiem, posypane łyżeczką xylitolu po wierzchu...mniam! I tu również skrobia staje się zbędna.
"

Ja problemów z otrebami nie mam żadnych, uwielbiam je i są moim śniadaniowym must have'm z cynamonem, słodzikiem i odrobiną mleka- mniam... Tak myślałam, czy by nie zastąpić tych dwóch kromek większą ilością otrębów rano, ale nie chcę tak kombinować, poza tym w pracy kanapka też się w końcu przyda. Chociaż co do chleba, to nie wiem sama, chyba zgrzeszyłam dzisiaj- kupiłam z mąki żytniej, na zakwasie, bez dodatku pszennej... ale wieloziarnisty... a takiego chyba nie można? dzisiaj już zjadłam 2 kromki, ale jak napiszecie, że zły, to bez żalu oddam rodzicom i wyruszę na dalsze poszukiwania. Ma w każdym razie trochę ziaren w sobie...
Zmartwiłaś mnie tą skrobią, ale w sumie jak już kupiłam, to od czasu do czasu sobie zafunduję naleśnika i tyle
No i gratuluję takiego spadku na 3 fazie, robiłaś sobie podział na te trzy pomniejsze? Miałaś na początku jakiś wzrost, czy od razu ładnie leciało? No i co ile się ważyć na III, żeby nie zwariować?
Myślałam, ze utrwalanie to już będzie bułka z masłem, a tu wciąż tyle wątpliwości...
Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez saab_
Czas edycji: 2010-09-07 o 19:47
Stary 2010-09-07, 20:13   #2090
Achika
Zadomowienie

wydaje mi sie ze pelnoziarnisty chleb jest wlasnie najlepszy bo ma najwiecej blonnika...i tkai chyba tez jest wymieniony w ksiazce

moja IV faza jest straszna...przez to ze nie widze zmian na wadze codziennie grzesze, wczoraj byly lody i snikers....i i makaron z krewetkami ---dzis rano byl spadek o jakies 800 gram ( w nocy duzo razy robilam siku)

dzis tez byl grzech a o to moj jadlospis:

Sniadanie: jajecznica z wedlina pomidorem i kukurydza- oczywiscie smazona na teflonie
II sniadanie: nalesnik z otrebow z odrobina maki razowej, do tego twarog z lyzeczka kakao
Obiad I: talerz zypy- barszcz czerwony z duza iloscia bukakow i wwarzyw
ObiadII: karkowka z grila z salatka ze swierzych warzyw do tego sos czosnkowy zrobiony z jogurtu i twarozku
Podwieczorek: pare kulek winogron ale takiego malego z ogrodka )
Grzech: pol paczki nachosow
Kolacja: wlasnie ja wcinam: pol kostki twarogu z rzodkiewka

Niby jadlospis ladny ale te nachosy nie daja mi spokoju...a jak je jadlam to nawet nie pomyslalam ze to zle...taka jestem, na dobra sprawe moge sobie to jakos wmowic ze to w zamian za te dwie kromki chleba , i plastry sera zoltego ktorych dzisiaj nie bylo D
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 20:26   #2091
saab_
Rozeznanie

No właśnie on nie jest pełnoziarnisty, a wieloziarnisty Czyli ma trochę ziaren, wydaje mi się, że dynię dojrzałam, a jej nie wolno... jak jutro znajdę pełnoziarnisty, orkiszowy, to kupię, dzisiaj się ucieszyłam, że jest na zakwasie i bez mąki pszennej i kupiłam tak na szybko...

Chyba, że ktoś taki je i poleca?
Stary 2010-09-07, 21:12   #2092
Achika
Zadomowienie

nie nie zwracalam uwagi na chleb juz o tym wczesniej wspominalam...jadlam kazdy ciemny z ziarnami czy to ze slonecznikiem czy z dynia...ale ja to ja kazdy ma swoj wlasny wybor :P
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 22:10   #2093
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez saab_ Pokaż wiadomość
Ja problemów z otrebami nie mam żadnych, uwielbiam je i są moim śniadaniowym must have'm z cynamonem, słodzikiem i odrobiną mleka- mniam... Tak myślałam, czy by nie zastąpić tych dwóch kromek większą ilością otrębów rano, ale nie chcę tak kombinować, poza tym w pracy kanapka też się w końcu przyda. Chociaż co do chleba, to nie wiem sama, chyba zgrzeszyłam dzisiaj- kupiłam z mąki żytniej, na zakwasie, bez dodatku pszennej... ale wieloziarnisty... a takiego chyba nie można? dzisiaj już zjadłam 2 kromki, ale jak napiszecie, że zły, to bez żalu oddam rodzicom i wyruszę na dalsze poszukiwania. Ma w każdym razie trochę ziaren w sobie...
Zmartwiłaś mnie tą skrobią, ale w sumie jak już kupiłam, to od czasu do czasu sobie zafunduję naleśnika i tyle
No i gratuluję takiego spadku na 3 fazie, robiłaś sobie podział na te trzy pomniejsze? Miałaś na początku jakiś wzrost, czy od razu ładnie leciało? No i co ile się ważyć na III, żeby nie zwariować?
Myślałam, ze utrwalanie to już będzie bułka z masłem, a tu wciąż tyle wątpliwości...
Pozdrawiam serdecznie
Całą dietę trzymam się zasad w/g pierwszej książki Dukana, czyli normalnie jednym rzutem, żadnych podziałów. Mnie cały czas sukcesywnie leciało w dół. Przypuszczam, że dużo "winy" było w nie do końca obficie skomponowanych uczt. Nie jadałam w restauracjach ani po ludziach a samej mi przez ręce by nie przeszło smażenie w głębokim oleju czy serwowanie sobie golonki . Przeszłam na wyłącznie ciemne twarde makarony, a jak zajadam się na przykład ruskimi pierogami w ramach uczty, to cebulkę do farszu duszę na wodzie, ser wybieram chudy a ziemniaków nie daję tak dużo jak dawniej. Słowem, sprytnie redukuję kaloryczność, nie tracąc na jakości i smaku. I tak robię w przypadku większości potraw. Jednak gdy nie przestawałam chudnąć, wprowadziłam więcej posiłków skrobiowych (głównie ciemnego makaronu) do obiadów i zrezygnowałam z czystych protoczwartków, zastępując je posiłkami z II fazy: W+P.
Od kiedy wyczułam, że mimo codziennych deserków niedukanowych czy porcji owoców extra waga nie rośnie, i ustabilizowała się na w granicy 54-55 kg, zaczęłam jadać makarony i ciemny ryż nawet codziennie jeśli tak mi pasuje w moim menu.
Jeśli chodzi o ważenie... to ja już dawno zwariowałam. Poranne ważenie to główna atrakcja dnia dla mnie Ważąc się codziennie kontroluję swoją wagę całkowicie i jestem w stanie wychwycić i unormować każde najmniejsze odchylenie wagi od założonej normy.

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-09-07 o 22:12
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 22:17   #2094
Emila3000
Zakorzenienie

Lyra to jestesmy tak samo pogiete i obydwie juz sobie z 3 fazy zrobilysmy 4 faze
ja mam dalej moj magiczny wykresik i codziennie sobie notuje i ogladam jak tam waga sobie stoi sztywno na moich 55-55,2 kg
Stary 2010-09-07, 22:38   #2095
saab_
Rozeznanie

Ech, zazdroszczę Wam straszliwie Ja jakoś się nagle czuję taka pełna i stanę na wadze chyba po pierwszym tygodniu dopiero albo najlepiej w drugim po proteinach. Ale w końcu niczym nie zgrzeszyłam i muszę się przyzwyczaić, że mogę jeść te węglowodany Chociaż pójdę trzyfazowo,bo jakbym wrzuciła wszystko, to mój organizm by przeżył jakiś mega szok
Ale dobrze się czyta takie posty jak powyżej, bo stanowicie niesamowitą nadzieję na to, że można- nawet jeśli nie schudnąć- to chociaż podtrzymać to, co się osiągnęło
Stary 2010-09-08, 07:37   #2096
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze pelnoziarnisty chleb jest wlasnie najlepszy bo ma najwiecej blonnika...i tkai chyba tez jest wymieniony w ksiazce

moja IV faza jest straszna...przez to ze nie widze zmian na wadze codziennie grzesze, wczoraj byly lody i snikers....i i makaron z krewetkami ---dzis rano byl spadek o jakies 800 gram ( w nocy duzo razy robilam siku)

dzis tez byl grzech a o to moj jadlospis:

Sniadanie: jajecznica z wedlina pomidorem i kukurydza- oczywiscie smazona na teflonie
II sniadanie: nalesnik z otrebow z odrobina maki razowej, do tego twarog z lyzeczka kakao
Obiad I: talerz zypy- barszcz czerwony z duza iloscia bukakow i wwarzyw
ObiadII: karkowka z grila z salatka ze swierzych warzyw do tego sos czosnkowy zrobiony z jogurtu i twarozku
Podwieczorek: pare kulek winogron ale takiego malego z ogrodka )
Grzech: pol paczki nachosow
Kolacja: wlasnie ja wcinam: pol kostki twarogu z rzodkiewka

Niby jadlospis ladny ale te nachosy nie daja mi spokoju...a jak je jadlam to nawet nie pomyslalam ze to zle...taka jestem, na dobra sprawe moge sobie to jakos wmowic ze to w zamian za te dwie kromki chleba , i plastry sera zoltego ktorych dzisiaj nie bylo D
ale na IV fazie się nie grzeszy to już jest "norma" wiem, ze po dukanie ma się spaczoną psychikę i wszystko niedozwolone uważa się nie grzech, ale bez przesady

ja grzeszyłam cała III faze, która od połowy to już wyglądała bardziej jak IV no i teraz właściwie nic nie zmienilam bo ni było co, IV faza pełną gębą, już od dłuższego czasu leci

a żeby było śmieszniej, to mam @, więc mimo że jem wszystko to waga dziś pokazała o 0,5kg mniej niż w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
nie nie zwracalam uwagi na chleb juz o tym wczesniej wspominalam...jadlam kazdy ciemny z ziarnami czy to ze slonecznikiem czy z dynia...ale ja to ja kazdy ma swoj wlasny wybor :P
ja nighdy na tej diecie nie zwracałam uwagi na chleb .... no może na początku - czytałam składy, zeby nie było karmelu i ulepszaczy, ale tak naprawdę, ta ich magiczne tabeleczki zarąbiście mijają się z prawdą, więc dała msobi spokój kupuje pierwszy lepszy razowy, albo taki typu pumpernikiel, a jak nie ma w sklepie żadnego, to zjem i bialy, a nawet bułeczki
na makaron też nie patrzę u mnie na wiosce nie ma tych poełnoziarnistych, więc tutaj od początku zrobiłam odstepstwo ..... raz tylko udało mi się kupić w biedronie, ale szybko się zjadł
ale mimo wszystko waga nie wariuje

tak więc generalnie jestem zadowolona z tych dwóch faz

miłego dnia

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 07:41   #2097
estre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
Lyra to jestesmy tak samo pogiete i obydwie juz sobie z 3 fazy zrobilysmy 4 faze
ja mam dalej moj magiczny wykresik i codziennie sobie notuje i ogladam jak tam waga sobie stoi sztywno na moich 55-55,2 kg
Ja w sumie też już jadę na 4 fazie.
Zobaczymy jak będzie w piątek rano. Na razie jestem 1,2kg ponad
Stary 2010-09-08, 09:26   #2098
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

poczytałam co wczoraj pisałyście i kurcze... zaczynam mieć schizy....
weszłam w III z wagą 63kg, na III po pierwszym tygodniu spadło do 62 z groszem i...pojechałam na wakacje... wróciłam z wagą o prawie 2kg wieksza i kurde za cholere nie mogę tego zrzucić
i tak się zastanawiam czy sobie nie zrobić dwóch protodni w tygodniu... jak myślicie? bo nie dość że chciałabym jednak zrzucić to co mi na wakacjach przybyło ale i jeszcze kilka kilosków... w sumie na dzień dzisiejszy to chciałabym jeszcze zrzucić około 6kg..... wiem, że niemało ale może się uda.... a jakoś niekoniecznie chce mi się na II wracać.... wydaje mi się bezsensem teraz powrót na II
mamo, ale ja marudzę...... doradźcie babeczki...

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 09:28   #2099
Emila3000
Zakorzenienie

zrob sobie drugi dzien PP, wisienka chyba wszystkie dni PW zamienila na PP, ale nie wiem z jakim skutkiem
Stary 2010-09-08, 11:07   #2100
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Mi na wet skacze do +1 kg, ale później wszystko wraca do normy. Proponuję herbatkę z pokrzywy
No właśnie, czytam na wątkach już kolejny raz o herbatce z pokrzywy. Jakie ona ma działanie, powiedzciemi, proszę... No i czy jest wypijalna?
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości