Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 16:21   #4261
rypka85
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
nadrobilam was troche, ale napisalyscie tyle dobrych słow skierowanych do mnie ze juz nie wiem ktorej za co mam dziekowac

wiec dziekuje wszystkim za pocieszenie i otuche dobrze ze wy mnie rozumiecie bo wydaje mi sie ze tylko wy i moja rodzina wie przez co przechodze, wydaje mi sie ze jakas depresja mnie zlapala bo non stop rycze, nie potrafie sie cieszyc z mojego malego cudu, a michalek to faktycznie cud pod kazdym wzgledem

jakos wydaje mi sie ze wszyscy dziwnie na mnie patrza ze wyszlam ze szpitala zamiast siedziec tam z michalkiem, podkreslam ze siedzialam w pokoju 3 osobowym w kotym lezaly 2 matki z dziecmi no sorry ale to byly tortury, w sumie dopiero dzisiaj mnie do niego przekwaterowali ale te kilka godzin dalo mi w kosc

chyba nie jestem jakas wyrodna matka ze nie zostalam z nim

jestem strasznie zmeczona i mam wyrzuty sumienia ze nie potrafie sie skupic na tym co u was, ogolnie chce pogratulowac pieknych oraglych brzuchow i slicznych zakupow fajnie ze u was ciaza przebiega bezprobleowo, ciesze sie z waszego szczescia

jutro z rana musze wczesnie wstac zeby leciec do szpitala i odciagnac mu mleczko, narazie na jedno odciaganie mam ok 30ml ale to sie za kazdym razem powieksza i rozkreca

ide spac bo jestem padnieta, szwy mnie rwia bo w sumie dzisiaj caly dzien na nogach

dobranoc i jeszcze raz dziekuje ze jestescie
Kochana ile czasu po zabiegu cesarki wróciłaś do domu???I jak sam zabieg???Ja bede miała planową cesarke i lekarz mówił ze nie jest to straszne.
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:22   #4262
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Paulina teraz to ja chce hod-dogi z IKEI!!!

a tu muszę czekać do 20 września na wizytę w akademii gdańskiej
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:25   #4263
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
W ktorym tc ciazy jestes?
Ja chyba chce cesarke miec przeraza mnie naturalny coraz bardziej im blizej...
Swietnie ze córcia rosnie Ciekawa jestem ile moja wazy

No to dizewczyny podgrzewam grzybasy i jem dawno nie jadlam wiec, co tam ze nic nie wnoszą.. dla mnie wnoszą smak
Kochana jestem w 30 tygodniu

Otóż wykład lekarza brzmiał w skrócie
Cesarka nie jest straszna, pobyt w szpitalu i zabieg planowany wiec obejdzie sie bez pierwszych silnych skurczów i bólu, sam zabieg trwa około godziny.Przewaznie wychodzi się po 3 dobach od operacji.I do sprawności po zabiegu mozna dojśc w ciągu 3-4 tygodni a nie 6-8 jak po naturalnym porodzie
Troche mnie pocieszył,ale i tak sie boje
Stary 2010-09-07, 16:29   #4264
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość

Cesarka nie jest straszna, pobyt w szpitalu i zabieg planowany wiec obejdzie sie bez pierwszych silnych skurczów i bólu, sam zabieg trwa około godziny.Przewaznie wychodzi się po 3 dobach od operacji.I do sprawności po zabiegu mozna dojśc w ciągu 3-4 tygodni a nie 6-8 jak po naturalnym porodzie
Ale jaką sprawność masz na myśli? Pierwsze słysze, wszyscy mowią ze do sprawnosci szybciej dochodzi sie po naturalnym.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:31   #4265
sereniti
Zakorzenienie

anecka ładne mebelki ja właśnie zjadłam 2 talerze grzybowej zupy sama zbieram grzyby od lat i nie rozumiem jak można zebrać trującego jak ktoś się nie zna to niech w domu siedzi...i dawać grzyby dzieciom ehh

co do cc - nie ma w Polsce na życzenie chyba ze w prywatnej klinice i to za ciężką kasę. ja będę mieć i sama nie wiem czy wolałabym sn czy nie...

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-09-07 o 16:33
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:33   #4266
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu mąż zamawiał linki do żagla na all. Sprzedawca za przesyłkę
policzył 12 zł . Jakie było moje zdziwienie gdy przesyłka nie dosyć że przyszła
listem nierejestrowanym za 3,5 to jeszcze w kopercie z odzysku.
Napisałam do sprzedawcy dlaczego zawyżył koszt przesyłki to stwierdził że
to są jego koszty a jak mi się nie podobały to mogliśmy nie zamawiać.

a to gnoj
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:34   #4267
KarolinaB
Raczkowanie

Skóry owczej???? Nieeeee stanowczo nie
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:35   #4268
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ale jaką sprawność masz na myśli? Pierwsze słysze, wszyscy mowią ze do sprawnosci szybciej dochodzi sie po naturalnym.
Podobno szybciej mozna dojść do sprawności w sensie nie tylko seksualnej ale tez szyciej nastepuje oczyszczenie niz po porodzie naturalnym, szybciej rozpoczyna sie samodzielne poruszanie.
Podobno rana szyta po cc boli ale łatwiej jest sie zginać i prostować, a po porodzie naturalnym jest cieżko z siadaniem i wstawaniem i czynnościami fizjologicznymi.

No ale okaże sie w praniu
Stary 2010-09-07, 16:35   #4269
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Widzialyscie Quinny BUZZ?

Mama TZ jest nim zachwycona, am i sie wydaje,ze w spacerowce jest masakrycznie malo miejsca

ja chyba zdecydowalam sie na X landera
Stary 2010-09-07, 16:36   #4270
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno szybciej mozna dojść do sprawności w sensie nie tylko seksualnej ale tez szyciej nastepuje oczyszczenie niz po porodzie naturalnym, szybciej rozpoczyna sie samodzielne poruszanie.
Podobno rana szyta po cc boli ale łatwiej jest sie zginać i prostować, a po porodzie naturalnym jest cieżko z siadaniem i wstawaniem i czynnościami fizjologicznymi.

Ale nie ważne czy cc czy poród naturalny i tak się boję ze to juz niedługo
Stary 2010-09-07, 16:37   #4271
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

powielam pytanie

kto się zastanawiał nad kupnem skóry owczej do wózka?
zamiast śpiworów i pościeli
ja nawet nie miałam pojęcia o takiej opcji a fajna jest taka skóra owcza?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:39   #4272
Artystka23
Dragonfly

Anecka bardzo fajne mebelki i tez sie nad podobnymi zastanawialam ale jednak wezmiemy chyba ten segmencik do naszego pokoju
Stary 2010-09-07, 16:40   #4273
kretencja
Zakorzenienie

Sysunia, mnie tu silna wola nie jest potrzebna, bo ja za prawdziwymi grzybami nawet nie szaleję specjalnie. Nie jest to dla mnie żadne wyrzeczenie.

Rypka, w ani jednej publikacji nie czytałam, żeby po cc się dochodziło szybciej do formy, niż po sn. Seks jest w zasadzie zakazany przez 6 tygodni po obu, natomiast słyszałam i czytałam, że pod względem bólowym po cc jest gorzej... No ale skoro i tak masz mieć planowaną to nie ma wyjścia - dasz radę Na pewno będzie wszystko OK

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:42   #4274
mallinka
Zadomowienie

Anecka to ten cały komplet bierzecie? bardzo mi się podoba

no właśnie ja bym sobie strzeliła szafę typu komandor w przedpokoju, który jest w salonie bo u nas wchodzi się do domu prosto do salonu-mamy otwarty plan z tym że obok maja być kiedyś schody na poddasze i chciałam te schody tak ładnie zabudować, ale szafę potrzebuję na już i nie wiem co robić bo poddasze musi zaczekać na lepsze czasy-jest ogromny koszt adaptacji a więcej miejscówek na szafę nie mam
chyba dokupię kolejną komodę i będę tam upychać reszte gratów-i tak robie często porządki-i wszystko wyrzucam albo oddaje na przechowanie mamie... straszne jest życie na dorobku

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:45   #4275
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Na SR dowiedziałam się jeszcze, że dzidziuś na początku wykazuje aktywność tak jak w brzuszku i się trochę załamałam, bo moja mała między 23-24:00 zamiast spać robi sobie z mojego brzucha dojo. Wczoraj byłam w stanie nawet wyczuć poszczególne części ciała, np. jak próbowała mi wbić nogę pod żebra to czułam małą stópkę na przyłożonej o brzucha dłoni! A jak mąż mówił do brzucha to cały czas boksowała w miejscu gdzie miał przyłożone usta Szkoda, że nie nagrałam tego jak mi brzuch falował ;-)

A oto on w 30 tc:
ale ślicznyyy

Cytat:
Nie no w Polsce chyba nie ma wyboru. Przynajmniej z tego co polozna mowila jesli chce sie cesarke to sie placi duuuzo kasy.
No a tak to cc w trudnych przypadkach tylko.

Haha dzieki juz zjedzone

Zapraszam

Moj ojciec to grzybiarz i zbiera tylko jedne dwa rodzaje grzybkow i nie bierze czegos jak pewien nie jest. W kazdym razie jakie toooooooo bylo dobre

No i mebelki chyba przyjda 17 wrzesnia o ile beda mieli na stanie.. zobaczymy, to pierwsze zakupy tak duze przez neta to nasze mebelki musielismy wziac ta waska komode jako ze salon bedzie tez sypialnia.. bo tak to bym wziela fajna witrynke

mallinka, ja mam hopla na punkcie wielkich szaf rozsuwanych i widzialam mega super w moim typie szafe i chcielismy ja wziac razem z tymi meblami bo byla dosc podobna kolorystycznie, ale tz mnie przekonal ze jak jedne meble to jeden zestaw.. jak znajde to wkleje fote no i ja tez sie nie mieszcze w szafie swojej 3 drzwiowej.. a ta nowa jest tak samo duza i nie wiem jak ja sie z tz pomieszcze lol

bardzo mi się podobają te meble sama mam podobne
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Paulina teraz to ja chce hod-dogi z IKEI!!!

a tu muszę czekać do 20 września na wizytę w akademii gdańskiej
a na jaką wizytę ?
a mogłaś powiedzieć bym Ci wyslała meilem tego hot doga
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja nawet nie miałam pojęcia o takiej opcji a fajna jest taka skóra owcza?
no właśnie ja o tym też nic a nic nie słyszałam

NADROBIŁAM

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:45   #4276
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez w 30

To faktycznie tak pociesznie to powiedział :P Boje sie popekania i tego bolu.. pamietam jak przezylam swoj 1 raz... z TZ.. no i zemdlalam bo tak mnie pozniej zaczelo bolec w srodku przy nastepnych razach tez mdlalam, raz karetke tz wolal bo nie budzilam sie.. pozniej smiac mi sie chcialo bo musial mnie bezwladną ubierac

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
anecka ładne mebelki ja właśnie zjadłam 2 talerze grzybowej zupy sama zbieram grzyby od lat i nie rozumiem jak można zebrać trującego jak ktoś się nie zna to niech w domu siedzi...i dawać grzyby dzieciom ehh

co do cc - nie ma w Polsce na życzenie chyba ze w prywatnej klinice i to za ciężką kasę. ja będę mieć i sama nie wiem czy wolałabym sn czy nie...
No dokladnie.. ja tez nie kumam tego

Artystka, ale duze to foto fajne rowniez, nie mniej ja juz mam dosc takich mebloscianek.. w ogole marzy mi sie niskie mieszkanie fajnie urządzone, takze naprawde tych mebli sie doczekac nie moge

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:45   #4277
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Widzialyscie Quinny BUZZ?

Mama TZ jest nim zachwycona, am i sie wydaje,ze w spacerowce jest masakrycznie malo miejsca

ja chyba zdecydowalam sie na X landera
Ja widziałam, i to prawda spacerówka wystarcza max. do roku-jest dużo takich opinii w necie , speedy ma większą spacerówkę ale mimo wszystko tez wybrałam x-landera

Stary 2010-09-07, 16:48   #4278
Anecka
Zakorzenienie

mallinka, calego kompletu nie kupujemy bo normalnie to sa jeszcze witryny,szafy stolik rtv.. a u nas stolik rtv nie pasuje bo mam wysokie mieszkanie, wiec tv na komodzie bedzie stac.. tej pierwszej a obok dekodery.

a to ta szafa co mi sie spodobala... taka duuuuuuza i piekna te polkola sa z pleksy fajnie to wyglada i w srodku solidna,. mnie to sie w ogole chce miec garderobe, osobny pokoj na wszystko.. ahhhhhh moze kiedys

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-07, 16:48   #4279
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
pamietam jak przezylam swoj 1 raz... z TZ.. no i zemdlalam bo tak mnie pozniej zaczelo bolec w srodku przy nastepnych razach tez mdlalam, raz karetke tz wolal bo nie budzilam sie.. pozniej smiac mi sie chcialo bo musial mnie bezwladną ubierac
o matko, ale TŻ miał atrakcje ale nie zniechęcił się

No fajna ta szafa

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-09-07 o 16:49
Stary 2010-09-07, 16:48   #4280
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mozna jesc grzyby ? Bo ojciec zrobil grzyby w smietanie i mam mega ochote, no ale nie wiem.. szukalam w necie info to sa rozne opinie ale nie znalazlam zadnej konkretnej od doktora jakiegos czy cos.
mozna a nad cesarka zastanow sie 5 razy
Cytat:
Kochana ile czasu po zabiegu cesarki wróciłaś do domu???I jak sam zabieg???Ja bede miała planową cesarke i lekarz mówił ze nie jest to straszne.
sam przeszedl, ze wie jak to jest?
Cytat:

bzdura totalna ,lepiej rodzic naturalnie a zginac i prostowac sie po cieciu jest choler**e ciezko
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:55   #4281
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sysunia, mnie tu silna wola nie jest potrzebna, bo ja za prawdziwymi grzybami nawet nie szaleję specjalnie. Nie jest to dla mnie żadne wyrzeczenie.

Rypka, w ani jednej publikacji nie czytałam, żeby po cc się dochodziło szybciej do formy, niż po sn. Seks jest w zasadzie zakazany przez 6 tygodni po obu, natomiast słyszałam i czytałam, że pod względem bólowym po cc jest gorzej... No ale skoro i tak masz mieć planowaną to nie ma wyjścia - dasz radę Na pewno będzie wszystko OK
Mój lekarz twierdził ze sprawa bólu to indywidualna sprawa.Ja czytałam też ze w ciąża tylko w jakimś odsetku procentowym przechodzi u niektórych kobiet bez mdłości, zawrotów głowy i innych problemów, a ja należe do tych szczęściar które w ciązy czują sie dobrze, nie mają mdłości i innych dolegliwości.Z tym ze jestem tak śpiąca ze aż strach.
Kupiłam publikacje "Ciąża dla bystrzaków" i tam o cesarce jest napisane wiele pozytywów.
Moja przyjaciółka tydzien temu urodziła przez cc ( ale nie planowane) po trzech dobach wyszła ze szpitala.A dzisiaj już wszędzie śmiga i jeździ autkiem.
Co prawda musi korzystać ze środków przeciwbólowych od czasu do czasu ale bezpiecznych dla dzidziusia

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Ja tez w 30

To faktycznie tak pociesznie to powiedział :P Boje sie popekania i tego bolu.. pamietam jak przezylam swoj 1 raz... z TZ.. no i zemdlalam bo tak mnie pozniej zaczelo bolec w srodku przy nastepnych razach tez mdlalam, raz karetke tz wolal bo nie budzilam sie.. pozniej smiac mi sie chcialo bo musial mnie bezwladną ubierac

No dokladnie.. ja tez nie kumam tego

Artystka, ale duze to foto fajne rowniez, nie mniej ja juz mam dosc takich mebloscianek.. w ogole marzy mi sie niskie mieszkanie fajnie urządzone, takze naprawde tych mebli sie doczekac nie moge
Ja też kochana jestem mało odporna na ból I jestem panikarą, ale wydaje mi się ze cc ma swoje pozytywy.
Nie zasmakujemy ciążowych skurczów i dzidziuś bedzie taki planowy i nie pojawi sie z zaskoczenia
Damy rade

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość

bzdura totalna ,lepiej rodzic naturalnie a zginac i prostowac sie po cieciu jest choler**e ciezko
Nigdy nic nie wiadomo

Ale wszystko jest do przeżycia
Damy sobie rade

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

Są plusy i minusy zarówno i porodu naturalnego i cc.

Mama mojej przyjaciółki odbiera wiele porodów, sama urodziła moją przyjaciółke przez cc, a jej brata naturalnie.
I uważa że zarowno za jednym i drugim razem ból i rekonwalescencja były podobne.

Ale jedno jest pewny my kobiety to musimy sie nacierpieć

Ja mimo wszystko mam nadal cichą nadzieje ze dzidzia sie przekręci( choć ponoć nie) ale cc nie bedzie chyba takie złe.
Stary 2010-09-07, 16:56   #4282
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
o matko, ale TŻ miał atrakcje ale nie zniechęcił się

No fajna ta szafa
ANO Ale ja od tamtego czasu nie lubie seksu za bardzo :/ bo mnie ciagle boli, choc juz przynajmniej nie mdleje.. a on to by chcial 3x dziennie

melabn, juz sie 10x zastanowilam, no ale zapewne bedzie naturalnie

rypka85, ja tez panikara, w ogole placze jak mnie mocniej cos zaboli.. nie mniej okres mialam strasznie bolesny bo bralam zastrzyki, wiec moze choc troche te okresowe bole mi pomogly w pozbyciu sie tej maloodpornosci na bol

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-07, 16:57   #4283
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ja widziałam, i to prawda spacerówka wystarcza max. do roku-jest dużo takich opinii w necie , speedy ma większą spacerówkę ale mimo wszystko tez wybrałam x-landera

w koncu ktos mnie poparl
Stary 2010-09-07, 17:03   #4284
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
ANO Ale ja od tamtego czasu nie lubie seksu za bardzo :/ bo mnie ciagle boli, choc juz przynajmniej nie mdleje.. a on to by chcial 3x dziennie

melabn, juz sie 10x zastanowilam, no ale zapewne bedzie naturalnie

rypka85, ja tez panikara, w ogole placze jak mnie mocniej cos zaboli.. nie mniej okres mialam strasznie bolesny bo bralam zastrzyki, wiec moze choc troche te okresowe bole mi pomogly w pozbyciu sie tej maloodpornosci na bol
To będziemy się wspierać w panice

Ja miałam niedawno usuwany ząb.No a że jestem w ciąży to dali mi specjalne znieczulenie, które wcale nie znieczulało
A bolało jak nie wiem.Myślałam że nie przeżyje

A u Ciebie bedzie córcia czy synuś???
Stary 2010-09-07, 17:03   #4285
Artystka23
Dragonfly

no ja wlasnie nie wiem czemu ta fotka jest az taka "wielka"..ja mebloscianki lubie,podobaja mi sie tez meble systemowe
Na przedpokoju pozniej bedziemy klasc zabudowe na wymiar,no chyba ze sie bedziemy stad wyprowadzac,to sobie darujemy...ja osobiscie wolalabym sie stad wyprowadzic,zgasic swiatlo i tu nie wracac,bo mnie to mieszkanie juz wystarczajaco wkurzylo i obrzydlo.Wolalabym isc na swoje,by babka kluczy nie miala i nie mogla przyjezdzac o kazdej porze,grzebac w moich rzeczach,plotkowac na mnie i mowic ze przy dziecku tak a tak,nie mozna inaczej..nie mam ochoty sie z nia dalej uzerac i pewnie jak mi nerwy puszcza jednego dnia,to zamkne ja w jakiejs starej szafie na przedpokoju i niech tam siedziWiem ze jestem okropna i powinnam dac spokoj starej kobiecie,ale co ja na to poradze ze mi para uszami wychodzi...W tym domu nie ma miejsca dla mnie ani tym bardziej dla dziecka
Stary 2010-09-07, 17:05   #4286
kretencja
Zakorzenienie

Co do tego cierpienia to ja akurat nie mam takiego podejścia Nie uważam, żeby nasze życie jakoś specjalnie było naznaczone cierpieniem. Nie postrzegałam nigdy miesiączki w kategorii cierpienia, raczej się cieszyłam, że ją mam (fakt faktem - przechodzę dosyć łagodnie), nie szykuję się tez na poród jako na straszne cierpienie i zło konieczne, raczej traktuję go jako wyzwanie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:06   #4287
M25
Zadomowienie

Cytat:

Trochę to dziwne bo inni lekarze twierdzą, że szybciej dochodzi się do siebie po normalnym porodzie, który jest fizjologicznie naturalny, CC to operacja. Ja miałam wycinany wyrostek robaczkowy, cięcia dokonuje się również na linii bikini i dziękuję bardzo za takie dochodzenie do siebie po raz drugi ;-) Mam nadzieję, że nie będę musiała mieć CC.
Stary 2010-09-07, 17:07   #4288
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
To będziemy się wspierać w panice

Ja miałam niedawno usuwany ząb.No a że jestem w ciąży to dali mi specjalne znieczulenie, które wcale nie znieczulało
A bolało jak nie wiem.Myślałam że nie przeżyje

A u Ciebie bedzie córcia czy synuś???
Córka

Artystka, no ja tez bym szału dostawala i pewnie tez bym takie myslenie miala ze juz zamkne ja w szafie zeby nie wylazla No i tez mam dosc teog mieszkania, chcialabym sie wyprowadzic, tyle ze ja mam go po dziurki w nosie bo nie ma tu ogrzewania takiego jakie bym chciala no i chcialabym niskie bo niskie to zawsze tak nowoczesniej wyglada

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-07, 17:09   #4289
Weronisia
Zakorzenienie

Hej kobietki
Byłam dziś u lekarza. Na KTG drukowały się skurcze nawet 60-70% !
Mały waży 1990g, a więc w tydzień przytył 480g! Nie wiem jak to w ogóle możliwe.
Leży nieprawidłowo. Tydzień temu leżał w poprzek, dosłownie w linii poziomej, a dziś bardziej po przekątnej z pupcią niżej, a główką pod żebrem. A więc zamiast się poprawić, to jest w ręcz gorzej.
To mój 33 tc, więc wiadomo, że już panikuję. Boję się okropnie kolejnej cesarki.
Zaraz dzwonię do mojej położnej, może jej się uda go obrócić.

Cytat:

Bzdury. Nigdy cc nie będzie lepsze od SN. Co naturalne to naturalne a cc, to ingerencja nienaturalna i jakby nie było jest to poważna operacja, a nie zabieg. Przecina się nie tylko skórę, ale i wszystkie powłoki brzuszne i każde z osobna są szyte.
Nie powinien się wypowiadać na ten temat nikt, kto tego nie przeżył.
Owszem są kobiety terminatory, które wstają i chodzą i wszystko robią tuż po operacji.
Ja nie byłam w stanie się podnieść przez wiele godzin, a z bólu tak wyłam, że ciągle dolewali mi leków do wenflona, żebym tylko się przymknęła. Mdlałam przez kilka kolejnych dni i nie mogłam nawet zająć się swoim dzieckiem. To nie jest normalne!
Po SN jakos kobiety potrafią się zająć dzieckiem i nikt nie musi się wyręczać.

Sama operacja cc trwa jakieś 15 minut, a nie godzinę. Nic się nie czuje w trakcie operacji.
Ale dochodzi się do siebie wiele godzin, a rana potrafi się goić i babrać miesiącami.

Poród SN może trwać wiele godzin i boli potwornie. Ale praktycznie tego samego dnia kobieta jest w stanie zaopiekować się dzieckiem, wstać, i chociażby się wysikać.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
I to jest prawda
Cytat:
Jeśli chodzi o oczyszczenie, to krew leciała mi i po cc i po SN dokładnie 2 tygodnie.
W jednym i drugim przypadku po tych dwóch tygodniach mogłam już uprawiać sex.
Co do rany po cc - na pewno nie jest łatwiej się zginać czy prostować. To jest po prostu nie wykonalne. Chodziłam zgięta prawie pół roku.
A po SN, gdzie sobie sporo popękałam i miałam sporo szwów, mogłam siadać bez problemu już po 2 tygodniach, a o bólu czy szwach zapomniałam po miesiącu.
Jak dla to wielka różnica.

Cytat:

Melabn przeszła cc, więc wie co pisze

Na wątku IX-X było już kilka cesarek i te opisy tylko potwierdzają moje i Melabn zdanie. Ale wy lepiej tych opisów nie czytajcie, bo będzie się wam po nocach śnić
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:09   #4290
79 Marta
Wtajemniczenie

ależ ja się dziś kijowo czuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości