|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Cytat:
![]() Najbardziej pociąga mnie LA chociaż podoba mi się też w Tennssee (zwłaszcza w Nashville) ale jeszcze się nie zdecydowałam, może jakieś sugestie ? ![]() Ogólnie bardzo chcę wyjechać i jeżeli wyjadę to w grę wchodzi tylko USA, po powrocie mam zamiar składać papiery na amerykanistykę więc roczny pobyt w tym kraju bardzo by mi pomógł
|
|
#3212 |
|
Raczkowanie
|
Windy: prawo .
K666: Masz juz czekoladowego ojca czekoladowych dzieci?;D
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pytalam ale to bardzo dobre pytanie jest! O wlasnie sprawdzilam maila, napisala mi adres (a chcialam to napisac) i taka wiadomosc : Please could you let me know more information about your Island Music Classes. When are they? Is there a cost associated with it? Jak Boga kocham (a wierze) to normalnie nie mam pojecia o co biega! Hyyyym.. to jej sie spytam i jeszcze podam moj english number i cos chcialam jeszcze ale nie pamietam! :P ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Ojj chyba kochanej A. sie cos pomyliło bo napisala "dear ashley" hyymmm....
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z ta Ashley Marty?
Kurcze hostka przed chwilka przyszla,pytala czy przyniesc mi cos do picia albo jedzenia i czy sie lepiej czuje a ja kurcze pojechalam w sumie ,ze nie ma sie martwic bo nie jestem jej trzecim dzieckiem(skad mi sie to wzielo? ) a ona-I don't mind being nice for you .
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro idę na kolejne spotkanie z czoko-strażakiem I uwaga... on jest normalny! W sensie... nie to co te wszystkie nachalne czoko czoko boje ![]() Cytat:
Pomyliło jej się ![]() Ja wylatuję w środę rano
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naucze ją "poszly w pole kurki trzy" i "wlazł kotek na plotek" i oczywiście klasyczne "sto lat" hihihi ![]() aha we środe, no to bedzie gruuubo
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Marty, czemu grubo?
Ech.. przeraża mnie pakowanie ![]() zwłaszcza, że mam taki pier...lnik
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grubooo to znaczyy , że fajnieee! ![]() ale faktyczniee tyle dni bedziemy wspolnie sie nia opiekować to cyba troszke mi da (żeby mi skitelsy starczylo ;P )
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
No Marty, to tylko 2 dni z małą
Bo w piątek tylko podrzucić do żłobka i odebrać i nie ma dziecka cały dzień
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba bede musiala to ogarnąc :P ten caly stopowy grafik ![]() aha no to jak tak to mi wystarczy cale 60p na te skitelsy :P ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- tak sie zastanawialam.. co robisz jak masz wolne gdy mała jest w przedszkolu? tam sobie cos prasujesz czy co ![]() w ogole jest tam gdzies primark? bo musiałabym wstąpić na sekundke..
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj obiad urodzinowy, dzis praca i kolejne dwa dni tez.
![]() za tydz. wracam do PL. ![]() dobranoc!
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Marty, na Canary Wharf Primarka nie znajdziesz
Nie ta dzielnica. Ja jeżdżę na Oxford. Z resztą będę jechała tam pewnie w sobotę tą. No a co robię? Wstawiam pranie, czekam aż się upierze, wstawiam do suszarki, czekam aż się wysuszy i potem prasuje ![]() Czasu wolnego aż nadto
|
#3223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale poważnie. troszke depresjogenne.... no chyba bede musiala sobie z tym poradzić! a z tym czasem wolnym to bardzo miło tak słyszeć ![]() można sobie wtedy pofantazjować cotosie nie zrobiłoby ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
dobranoc mała ;* ;*
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
kurde laski jutro zamierzam z bamboocha pogadac, ze musze wrocic do pl
tak cholernie się boję, ze szok. Co ja mam wymyslic, jakis dobry argument? Przeciez ona mnie zabije chyba... |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
jestem padnieta, a nie moge zasnac
![]() Ines ![]() madzior22 pojecia nie mam. pojechalabym tam, gdzie sa zolnierze napisz cos wiecej o sobie. skad dowiedzialas sie o programie au pair? swietny pomysl- na pewno ta przygoda pomoze ci pozniej na studiach ![]() Iza- ![]() moze taki argument ( prawdy jej raczej nie powiesz,prawda? chcesz jej powiedziec,ze do polski wracasz, tak? ) to moze cos takiego. najpierw niech ktos z polski pusci ci sygnal na komorke/zadzwoni na chwile, aby bylo widac,ze bylo polaczenie. (nie wiadomo,co jej strzeli do glowy, moze bedzie chciala zobaczyc): umiesz byc smutna na zawolanie? " moja mama dzwonila. plakala przez telefon. powiedziala,ze mam natychmiast wracac do domu, ale nie moze mi powiedziec dlaczego. jestem tak zdezorientowana teraz, nie wiem, co sie dzieje w domu. chce plakac z powodu tej niepewnosci. nie mam wyjscia- musze wracac juz teraz) nie wiem.. jakos tak moze? w koncu sie uwolnisz od tych ludzi ![]()
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co Ruciu to by było dobre, ale naprawdę ja ostatnimi dniami za dużo stresu mam, mega wkurzona ciagle jestem, czasami tez mi sie coś wkreci do tej głupiej głowki, (dzisiaj cos nie potrzebnie komus powiedzialam ) ja juz naprawde chce odpoczac, ja nie wiem jak ja tu wytrzymam do czasu wyprowadzki ale dam rade, choc psychicznie sie wykoncze przez te dni... Dlatego taka akcja to za duzo na moje skolotane nerwy...Moze tak.... Ona wroci z pracy spyta sie mnie jak zawsze, jak minal dzien... powiem ze nie dobrze, ze mama dzwonila do mnie i mam problemy w szkole, nie zdalam egzaminow jakis, matury czy kij wie czego i musze wracac, napisac od nowa itp bo inaczej nie bede mogla isc na studia w przyszlosci znaczy powiem jej, ze musze zlozyc podanie do zalozmy poniedzialku. I moze powiedziec dla sciemy ze musialabym zostac w polsce 2miesiace czy cos? Latwiej by mi chyba bylo, a wiadomo ze ona i tak by na mnie nie czekala... tylko taka sciema ze tak mi przykro, i ze wrocilabym ale po 2 miesiacach ojj ciezki dzien jutro bedzie, no ale musze?
Edytowane przez izunia90 Czas edycji: 2010-09-08 o 00:21 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
boje sie
z liv chyba mi pisza referencje wlasnie, bo H napisal: jak daleko mieszkasz od warszawy? ale po co mu to ? serce mi wali. haaalo, jest tu ktos? ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- iza- taka sciema to lepsza sciema od mojej. dobry pomysl- pokaz, ze ci smutno,ze musisz ich zostawic, ale nie masz wyjscia. nie moge sobie wyobrazic, jak bardzo jest ci zle tam samej.. z takimi ludzmi. jestes przesympatyczna dziewczyna- a takie rzeczy cie spotykaja ![]() odetchne z ulga, jak juz sie wyprowadzisz. ![]() a sluchaj- gdzie bedziesz mieszkac najpierw?
|
|
#3228 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie boj sie na zapas, dadza Ci to zobaczysz bo przeciez i tak wczesniej Ty je zobaczysz zanim potencjalna rodzinka zobaczy chyba nie?![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
Tak tez chyba zrobie i powiem z ta szkola, ze dzisiaj byly wyniki i kilka dni na podania. Kurde nie wyobrazam sobie tej rozmowy to bedzie jeden z szczesliwszych dni normalnie kiedy sie stad wyniose. A bede mieszkac z ta dziewczyna co mi zalatwia ta prace i wszystko (znajoma kuzyna). I w ogole stamtad mam 10-15min autobusem do 2 dobrych znajomych z Polski
|
||
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
hehe- boje sie tylko tego,ze napisza,ze siedzialam w pokoju wiekszosc czasu wieczorami.
(mowilam wam- nie bylam soba tam. soba bylam w stuttgarcie, gdzie czulam sie jak czloneek rodziny) H szanuje,cenie i podziwiam. tez mnie lubil. tak mysle. uwielbialam go sluchac- bardzo madrze mowil. a kiedys jak mielismy rozmowe o moim ojcu- to wkurzylam sie na niego, ze mowil,ze powinnam dac szanse. i opowiadal o swoim koledze, ktory mial problem z alkoholem i go nie poznawal, a mimo to pomogl. pod koniec rozmowy nie bylam juz zla- bo chcial pomoc. hostka juz w lozku siedziala i wysylala mu smsy,zeby szedl juz na gore, a on mimo wszystko mnie wysluchal i dopiero pozniej poszedl, kiedy to ja skonczylam rozmowe. hostka tym krzyczeniem na mnie na schodach zepsula mi caly pobyt tam. bo bardzo niesprawiedliwe to bylo. najpierw- nim sie na kogos nawrzeszczy- trzeba spytac, czy ta osoba faktycznie cos zrobila. i uwierzyc czasem,ze dzieci tez klamia. iza- maaaaaaaatko!!! to swietnie! o nic nie bedziesz musiala sie martwic! ruciak jest s z c z e s l i w y dzieki tobie! jesli ci sie wszystko uda- a uda sie- dostarczysz mi nadziei,ze sprawiedliwosc jest na tym swiecie i dobrzy ludzie sa szczesliwi. ![]()
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie bedzie dobrze, czekam spokojnie co Ci tam napisza
![]() a to on w ogole bedzie pisal referencje, bo jak tak to fajnie bedziesz miaal Ty chyba pisalas o nim kilka stron wczesniej ze niezwykle intelinentuda Ci sie na pewno tez ze wszystkim wieerze w to, fajnei jakby wypalilo z ta rodzink o ktorej pisalas Normalnie tez sie ciesze ze bede z nia mieszka, tak beznpieczenij ale lece w kime bo normalnie padam![]() |
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
oni wszystko razem robia. (oprocz obowiazkow domowych
wiec denerwuje sie. jutro skoncza sie nerwy pewnie. na szczescie ![]() baaaaardzo inteligentny jest. takie rady zyciowe mi dawal, ze do dzis w szoku jestem ![]() bardzo przydatne. dobranoc iza ![]() ![]() pomysl,ze jutro juz bedzie po wszystkim!
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm coś o sobie
![]() Jak może wywynioskowałyście po moim poście w tym roku piszę maturę. Wyjazd jako au pair interesował mnie od...hu hu odkąd miałam chyba ze 13-14 lat. Na początku myślałam o Anglii ale z biegiem czasu coraz bardziej interesowała mnie złożona i bardzo ciekawa kultura i obyczajowość USA a ponieważ tu w Polsce zaczęłam pracę jako opiekunka stwierdziłam że mogę urzeczywstnić moje marzenia. Nie jestem głupia, wiem że jest to ciężka i często niewdzięczna praca ale myślę że profity jakie ona przynosi będą znacznie większe. Zastanawiam się jeszcze nad jednym. Moja mama pracuje w przedszkolu i ja bardzo często jej w tym pomagam (pilnuję dzieci kiedy ona załatwia różne rzeczy w innych grupach, pomagam przy obiedzie itp.) czy myślicie że jeżeli p. Dyrektor przedszkola napisałaby kilka słów o tym jak się udzielałam w ich placówce (może jako wolontariusz czy coś ?) rownież się to zaliczy do referencji ?
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
Madziora, teeneesse ? Hanna Montana mi się kojarzy haha
Jeśli chodzi o referencje najlepiej napisz do agencji. Moja siostra chodziła do domu dziecka te 200 czy ileś tam godzin. Tez z nią chodziłam bo miałam 14 lat to się z dzieciakami bawilam, ale niektóre historie, płacz dzieci... Masakra ![]() A masz prawko ? Bo to podstawa Rielka a czemu ty na boltona do Berlina nie jedziesz glupcze, spać byś gdzie miała i byśmy się spotkały Jaaaaaaaka burza tu przed chwila była !!!! Masakra!!! Morze i góry w 1 miejscu to masakra dla burzy Ej wiecie co, tak was czytam i sobie moja hostke przypomnialam. Doszłam do wniosku ze ona traktuje operke tylko jak służąca .... No bo co to za opieka nad dziećmi ? Wstać rano zrobić śniadanie, 2 starszych idzie do szkoły malenstwo do przedszkola , potem masa sprzątania , prasowanie np poscieli :P i o 13.3o odbiór 2 starszych którzy i tak z operka nie chcą nic robić , potem malenstwo o 15.00 hosta zazwyczaj była ok 16, 17 w ostateczności host zawsze o 18.30 no chyba ze na jakieś sporty poszli no i te głupie babysittingi Hostka na moje wykorzystywana operke jako pomoc domowa. Nawet jak kolacje robiła to mnie zawola żebym kuchnie sprzatnela a oni jedli :/ ja z nimi nigdy nie jadlam , ostatni mały posiłek miałam ok 13 wiec wiadomo czemu taki grubas jestem haha No ale matka była dobra, tylko jak złe się czuła to szła się położyć, tak to cały czas na dole przy dzieciach A ja nie mogę spać zdecydowaliśmy z E ze jednak zostajemy bo jego szef może nam załatwić ten Hotel tylko na 100 e a normalnie kosztuje 60o fajnie czasami z jego praca jechać no ale co się wynudzilam to się wynudzilamNa szczęście już koniec to teraz się będę enjoyowac cannes z gorączka :P Roux powodzenia w Niemczech. Ejjj a możesz nam powiedzieć ile kasy masz na miesiąc od nich ? |
|
|
|
#3234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale stwierdziłam , że muszę najpierw sprawdzić jak sobie radze (prawie) sama w londynie. tu zawsze jest mozliwość , że można wrócić. a z usa nie jest tak latwo. to zazwyczaj one way ticket =) ale po ciuchu sobie marze o stanach. jak nie teraz to pozniej - chociaż wole teraz ^^ i rownież amerykanistyyyka <3 ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() i wystarczylo powiedziec i dyrektor by mi napisal wszystko co bym chciala bo on jest bardzo lajtoowy ziomek ^^obyło się bez tego , ale co sie tam "napracowalam" to moje
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Adka ! Ja jestem tak ciekawa jak Ty E. poznalas , ze nawet nie mozesz sobie tego wyobrazic . Kocham historie typu 'poznalismy sie ... ' Prosze
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
wczoraj H w nocy napisal maila: jak daleko od warszawy mieszkasz? ja juz przerazenie w oczach ![]() a on,ze bedzie w warszawie na weekend na wieczorze kawalerskim (to wnioskuje,ze chcial sie spotkac- czyli taka zla nie jestem ) ale 2,5 h pociagiem to pewnie dla mnie za droga podroz i dosc dluga wiec nie bedzie mnie martwil ![]() a po polsku napisal : witam karolina ![]() i na koniec dodal,ze dostane referencje niedlugo ![]() ![]() ![]()
|
|
#3237 |
|
Konto usunięte
|
witam
![]() a wiec przepraszam ze teraz ale czasu nie mam stae goci cos kumple mnie zaskoczyli wpadnli my z kosciola a oni w pokoju u mnie:O dzis lekarz i uczelnia jutro dentysta wczorja torun. brak czasu ale do rzeczy ![]() nadrobie watek potem ![]() mama pol po ang pol po pl i po niemiecku ale smiechwo i sie dogaduje ![]() calej rodzinie sie podoba hehehe ![]() ![]() ogolnie nie mam czasu i was przepraszam ale nadrobie jak wroce na angielska zieie hhhehe;D buziaki ![]() ![]() aha wesele w sobote ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- dobrze ake schize mialam nie wiem czemu ![]() kg bylo 15,7 a u Hostow zostawilam rzeczy i tak ale przepuscili :cool :100lat spoznione ale szczere ![]() |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Adka- wlasnie!! wies,zze myslalam o tym dosc dlugo? ale nie chcialam sie narzucac wam.
to teraz widze,ze moglam haha! ![]() madzior22- mysle,ze spokojnie dyrektor by ci napisala kilka slow o tym,ze sie udzielalas. na pewno! ![]() fajnie jest widziec,ze tak mloda osoba ma plany na przyszlosc sprecyzowane. trzymam kciuki! wlasnie- masz prawo jazdy? kacha- haha, super! filmiku nie ma zadnego dla ruciaka? ![]() (namawiam mame na wybielanie zebow i jestem juz bliziutko celu- tylko ona mowila,ze trzeba zamowic wczesniej preparat, wiec moge nie zdazyc. shyyyyyt)
|
|
#3239 |
|
Konto usunięte
|
nie ma co ty :P
ale z wesea bedze ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- wesela *
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
pokazesz dla ruciaka,prawda?
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

) a ona-I don't mind being nice for you
.

ale dam rade, choc psychicznie sie wykoncze przez te dni... Dlatego taka akcja to za duzo na moje skolotane nerwy...
fajnie czasami z jego praca jechać no ale co się wynudzilam to się wynudzilam
) ale 2,5 h pociagiem to pewnie dla mnie za droga podroz i dosc dluga wiec nie bedzie mnie martwil ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)