|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Dragonfly
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
mimiskierka witamy
![]() a ja jak na zlosc spac nie moge,bo mnie wszystko SWEDZI,nawet skora na glowie jadlam dzis winogrona i rzodkiewki,ale nigdy mi nic nie bylo
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
no to przybijmy sobie piątkę
ja dziś wyjątkowo nie mogę zasnąć i wstałam z łóżka bo ileż można się kręcić i barany liczyć no jedyny pozytyw, że śliwki chyba zadziałały , naskarżyłam na forum że nic nie idzie, to się obudziły do roboty w końcu. Dobranoc spróbuję zasnąć za drugim podejściem
|
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() ja juz nie spie, ale czuje sie wyspana w końcu mam czas na nadrobienie was ![]() Kootek ucałuj Michałka i pamietaj, ze jestesmy z toba cały czas super, ze tak ładnie przybiera na wadze - oby tak dalej
|
#4414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz pewnie niedługo go utulisz 3majcie się cieplutko i wypoczywaj troszkę Cytat:
i ogólnie cześć dziewczynki
|
||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie dzis zwazylam 7kilo na plus, a to dopiero 25t
![]() Zalozylam dzis taki sportowy plaszczyk co mam, i jak mi tylek urosl zapinam sie tylko na guzik pod szyja
|
|
|
|
#4417 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Witaj Takie forum to naprawdę bardzo fajna sprawa Zawsze można coś napisać, poczytać i człowiek od razu czuje się że sam nie jest w koło jest tyle kobitek z brzusiami które cię zrozumieją lepiej niż rodzinka Ja też często cierpię na bezsenność (o zaparciach nie wspomnę) ale wczoraj po tylu emocjach zasnęłam jak dzidzi ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
pewnie aż miło popatrzeć na siebie w lustrze ja kocham swoje dodatkowe tłuszczyki zdobyte w ciąży mimo że super szczupła nigdy nie byłam nie narzekam
|
|||
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
mimiskierka, witaj kootekk, ciągle trzymam kciuki i posyłam ciepłe myśli do Was ![]() olajka, ja łykam Feminatal cały czas. Tzn. jak miałam taki moment, że miałam brać magnez 3 razy dziennie, to sobie witaminy darowałam, ale teraz biorę dwa razy dziennie magnez (rano i wieczorem) i wróciłam do Feminatalu po obiedzie kliwia, jak już pisałam, ja w 25tc już miałam prawie 10kg na plusie ![]() Wiecie co, postanowiłam sobie w końcu założyć konto na all Bo do tej pory wszystko kupowałam przez męża (ew. Brata), to trochę niewygodne. W końcu będę mogła samodzielnie to pozałatwiać
|
#4419 |
|
Przyczajenie
|
Co do witaminek, to ja też biorę Feminatal ale dodatkowo robię sobie soczki z warzywek: pora, pomidora, marchewki, pietruszki...
Ginio zalecił żeby Dzidzi miało dużo witaminek... |
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja no i bardzo dobrze
konto na all to wg mnie przydatna sprawa ![]() artystka a nie da rady żeby Cię teraz ktoś zawiózł do urzędu pracy? samochodem np? albo jak studiujesz to do 25 r.ż podchodzisz pod ubezpieczenie Twoich rodziców (tak mi coś mama wspominała,ale byś się musiała dowiedzieć dokładniej bo głowy nie daję)olajka ja łykam falvit mama ale nie codziennie bo wymiotuję. Codziennie staram się łyknąć folik chociaż.
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja gratuluje konta, ale pamietaj ze na niektorych aukcjach Nowi uzytkownicy nie moga kupowac wiec konto meza i tak bedzie potrzebne. A nie moze Ci on hasla dac? Ja kupuje z konta meza, bo takie jakby nasze wspolne konto mimo danych meza.
Nie narzekam na takie rozwiazanie. Ja i tak hasla do konta bankowego internetowego nie mam. Wiec po kryjomu nic zorbic nei moge. Ja tylko kupuje, w zasadzie klikam. A maz zajmuje sie korespondencja i oplacaniem przelewow Tylko mu czasem napisze jak cos trzeba wybrac jakis model czy kolor ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- paulinka jak lykasz falvit to juz nie lykaj foliku. Moze sporboj o innej godzinie lykac. Na pewno w trakcie posilku albo bezposrednio po nim trzeba lykac falvit. A moze zmien na inne witaminki.
|
|
|
|
#4422 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ha, ha. To ja byłabym na minusie na razie. ![]() Cytat:
mimiskierka witaj! Dziecko mnie dzisiaj od rana mocno kopie, nie moge się skupić. Ruchy są co raz mocniejsze i niestety na razie wnioskuję z nich, że mała jest ułożona w poprzek brzucha. No cóż, ma jeszcze troche czasu. Dziś kończymy 26 tc. Kretencja i EdziaO - mam fajną stronkę dla mam z Łodzi - sprawdźcie sobie: http://mamawlodzi.pl/ |
|||
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, po kryjomu
![]() Nie no, ja nie chcę po kryjomu nic robić. Jest teraz taka opcja "szybka aktywacja", kosztuje złotówkę (płaci się z konta), którą potem zwracają i najdalej w ciągu 3 dni ma się aktywne konto A mój mąż jest takim "hasłowym freakiem" Może pod groźbą kalectwa lub śmierci jakieś by mi zdradził Nie znam żadnych jego haseł, mamy osobne konta w innych bankach itd Joanna, dzięki za linka, na pewno poczytam
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-08 o 08:42 |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja nie chodzi o aktywne konto, tylko o ilosc gwiazdek przy niku
Zobaczysz w praniu. No po kryjomu, nie moge nic kupic w prezencie na allegro dla meza niestety wiec niespodzianki nei ma
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis mam usg ciekawe ile dzidzia wazy ![]() Widze ze Weronisi synus ładnie przybrał na wadze w tydzien tyle szok Daj znac czy ten masaz zadziałał
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz, prezenty!
A co do gwiazdek - od czegoś trzeba zacząć, nie? Ja zamierzam głównie korzystać z opcji Kup Teraz, licytowanie jakoś mnie przeraża
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
sysunia ale ja waze 30 kilo wiecej od Ciebie
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja ważę teraz 60kg i jest to około 11kg więcej niż przed ciążą
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Widzę, że szybko co niektóre zaczeły dzień... Ja wreszcie przespałam noc nawet po wc - wstrzymywałam sie 2 godz, ale wolę pójść o 5 niż o 3 i nie spać 5 dobą. I udało się! ![]() W prawdzie mały się dziś obudził wczesniej - kwilił nam w nocy - albo ząbki albo katar żlobkowy się zaczyna... :/ ale o 6,30 na pół godz, wzięliśmy go do siebie i poleżał przy nas z misiem rzecz jasna a cichuteńko byl!! Wogóle zauważyłam, że strasznie tęskni za tatą :/ przykro mi się robi... wrócił przedwczoraj ze złobka wszedl do naszego pokoiku a tam łóżko miałam rozlozone i koszula tż na wierzchu leżała... zaczal ja szarpac jakby tate budzil i wolac go , to podnioslam mu koldre i mowie tata nie spi, taty nie, jest w pracy... jaki rozczarowany byl - szok! pierwszy raz u swojego dz. widzialam rozczarowanie prawdziwe! ehhhh ale moze dobrze ze tak jest, bo sie powoli przyzwyczaja a nie nagle! tymbardziej ze maly jeszcze... Wczoraj weszlam was troszk eponadrabiac ale nawet sil nie mialam by odpisac lub dobranoc skrobnac bo czytalam juz jednym okiem doslownie no i oczywiscie zasnelam przy laptopiku hehe...KOTKU super super i super wiec juz wkrotce bedziecie razem a jak pytaja to powiedz ze w domu twa dusza ozywa a w szpitalu umiera hehehenie przejmuj sie - zrozumie ten kto przezyl lub ten kogomoze cos opdobnego spotkac - takie zycie badzcie szczesliwi i dazcie do szczescia ![]() JOANNA< EDI buźka dla Was ![]() JASIOWA witaj! nie czytaj za wiele - ufaj a bedzie ok ![]() ANECKA to moje mebelki wlasnie - skladam na nie by na raty nie brac hehe zwlaszcza witrynke na gorze owalna, ale jej nie dalas na zdjeciu fajniutkie sa i nawet dosc glebokie, pieknie stylizuja wnetrze zamierzamy je kupic na LIbana a wy gdzi ezakup zrobiliscie? masz je juz w domku? ![]() KTOS pytal o staniki!!!!!!!! nie pamietam kto jak sie martwicie ze wam cycuszki urosna jeszcze to kupcie z rosnaca miseczka ![]() nie do konca zgodze sie z teoria, ze stanik taki do karmienia jak z przed ciazy - ja mialam przed 1 c. 80C, w ciazy i podczas karmienia 85C, po roku powoli zaczal sie zmniejszac, ale teraz znowu jest 85C moze nieco wyzej nawet... poza tym one sa bawelniane i si enaciagaja ja kupuje taki jaki rozmiar mam w 7,5 mies. wtedy najlepiej dopasowac ![]() Strasznie dzis ciezki dzien :/ nawet odwazylam sie wypic cappuccino moze cos pomoze A co do babc... ja tam trafilam tylk oraz na taka ktora mnie przepuscic nie chciala na badanie, a przychodze pytam kto wchodzi i mowie ze wejde przed pania etc... jak ktos sie odzywa odsylam do reejstracji po rozporzadzenie chociaz ponoc juz 4 latat temu je zniesli - ale wiadomo ze nikt nie idzi ei nie pyta hehe i w d... to mam. Przynajmniej teraz zasluguje i korzystam ![]() W autobusie jak sie rzeczywiscie slab0 czuje to mowie komus ze mnie ciazy i mi nie dobrze zeby mi ustapil miejsca i wtedy 4-5 osob zazwyczaj wstaje... ale jak mam naprawde dobry dzien i nic nie doskwiera to jade na stojaco - nawet wole bo brzuch mi wisi jak siedze i wtedy siagnie dopiero ![]() MELABN jestesmy juz w 3 trymestrze! jak czas leci... niewiele mi juz brakuje - hmmm zalatwic sprawe z lozeczkiem, naklejki na sciane, projektor z lampka i pozytywka, staniki, kapcie, duuuze podklady na lozko i gotowi jestesmy ![]() tak mi sie oczy kleja ze zaraz pojde chyba sie zdrzemnac a mam chec robic dzis kopytka wiec za dlugo pospac ni emoge
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to zrobiłas ??? ja starsznie wolno przybieram na wadze choc jem bardzoo duzo. ![]() Zmykam do pracy na 2 godz a potem do szpitala wpadne potem.
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
folik łykam w te dni kiedy nie biorę falvitu tak nieskładnie wcześniej napisałam ale wiem że falvit ma kwas foliowy i że tak to podwajałabym dawkę. wiesz kochana, ja już probowałam różnych metod na te witaminy i niby ostatnio było dobrze, ale znowu teraz się zaczęło gin powiedział że to mi za bardzo nic nie da zmiana witamin.... ![]() za to staram się jeść warzywa i owoce
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niestety jem malutko owoców i warzyw, bo nie za bardzo lubię. Tak że witaminki w tabletce łykam uparcie
|
#4433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Spaaaaaććććććććććććććć! ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się blizną na cipce nie przejmuję
Mój mąż jest z tych, co w ogóle nie zwracają na to uwagi. Niedogolone nogi? Cellulit ("a co to jest?" - się pyta )? Rozstępy na piersiach? Nie umyłam się? Wysyp pryszczy? Brudny t-shirt zamiast koszuli nocnej? To wszystko nic Jak ma ochotę to ma i już
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- hmmm to co ja zrobię z resztą kg??? ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie moge spac
mallinka, zmien mi prosze wiek na 26 lat stawiam wszystkim pieknym mamom
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszło mi białko w moczu i to sporo bo 4,0
![]() Nic na necie nie mogę znaleźć - jakby mi ciśnienie skoczyło to możliwe byłoby zatrucie ciążowe ale ciśnienie mam ok 110/60 więc cholera wie... Jedna pielęgniarka przy rejestracji do gina stwierdziła, że to bardzo niedobrze, ale nie chciała nic więcej powiedzieć a druga powiedziała, że tak się zdarza Wizytę mam w południe, ale ten mój gin to ma stosunek ogólno-olewający do większości rzeczy i obawiam się, że to też oleje - a ja się kurde martwię |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
o ja też 11 kg prawie
przepięknie---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
#4440 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój Jasio też był tak ułożony do 27 tc, potem poszłam na wizytę a gincio mówi że już główka w dole Skoro jest aktywna to może właśnie dzisiaj się odwróci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

jadlam dzis winogrona i rzodkiewki,ale nigdy mi nic nie bylo

no jedyny pozytyw, że śliwki chyba zadziałały , naskarżyłam na forum że nic nie idzie, to się obudziły do roboty w końcu. Dobranoc spróbuję zasnąć za drugim podejściem

to jeszcze nie tak zle,ze Cie nie uziemili

albo jak studiujesz to do 25 r.ż podchodzisz pod ubezpieczenie Twoich rodziców (tak mi coś mama wspominała,ale byś się musiała dowiedzieć dokładniej bo głowy nie daję)

gin powiedział że to mi za bardzo nic nie da zmiana witamin....
za to staram się jeść warzywa i owoce