Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 18:17   #1831
rumcia1
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
DukDuk z rana, siostry drogie
No i WHY! Pytam WHY mam dziś wzrost?
+0,3 na wadze wskazują cyferki
Przeciez byłam grzeczna wczoraj, przedwczoraj, przed-przedwczoraj....
Nie wiem, może to wieczorny kogel-mogel... żółtko znaczy z tłuszczem...
Lalamido spada mi w takich sytuacjach. Dziś ważę prawie pół kilo więcej niż tydzień temu Nie jest dobrze...
Wiesz, ja myślę, że za grzeszki pokutujemy, bo ja po tym weselu nawet tego pół kilo nie mogę odrobić i znowu mimo grzecznego dukania na PP przybrałam +200g. Eh już sama nie wiem postój skrzydła podcina, a ja jeszcze minimum 7 kilo chcę zrzucić.
Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
cześć
ja tak szybciutko tylko, chciałam się pochwalić że wszystko dobrze poszło, obronę mam 14stego we wtorek
a do tego spadek 0,5 kg pomimo obżerania się skrobią, kakao i innymi
gratuluję wszystkich spadków, dużych i małych!
miłego dnia
Praca oddana, termin jest, więc rano o Tobie pomyślę we wtorek. Życzę co najmniej piątki.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Zapomniałam napisac że u mnie spadeczek tylko - 300 ale i tak zadawalające

kolejny spadek - 300 i kolejny kilogram Gratuluję.
Cytat:
Napisane przez makkapakka Pokaż wiadomość
czy u was tez tak zimno? od dziś codziennie rano obowiązkowo 15 min. dzikiego tańca na rozgrzanie. i smutki precz!

trzymacie się. zima idzie.
Jest zimno. Nienawidzę zimy.
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Heeeelllooouuł!! Melduję się JA! Mam taki zapierdziel w pracy że poprostu szok! no ale cuż trza se jakoś dać radę nie? NO! I w ogóle chciałam poinformować że po mega meeeega zastoju ciocia lusia zgubiła gdzieś aż 1 wielki kilogram!!!!
Ale czaad niee Tak więc moje wszystkie grzechy weselne z zeszłego miesiąca poszły się brzydko mówiąc je...ć yy bzykochać znaczy hłe hłę hę wiedziałąm że będzie gitez majonez w końcu

Także zmieniać lecę podpis hyhyhyyy lalalalalal yeeeaaaa
O mamo. Cudo. klaski:Gratuluję.
Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
spoznione DUK DUK
pochwale sie... dzis spadzior -700g wiec co????!!!!!!! 100g ponizej wagi z ktora weszlam w nibytrojke
nie wiem czy wierzyc tej glupiej wadze..... a nie, lepiej nie obrazam Pani szklanej....
moze do piateczku (PW) spadni mi jeszcze z pol kilogramka??
trzymajcie kciuki bo wiem ze ono moga wiele
Kolejny ogromny spadek: oklaski: - jak Wy to robicie?
Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zanotowalam spadek 100g, ale jestem zadowolona, bo wczoraj mialam urodziny i minimalnie zgrzeszylam - chociaz nie jakos wybitnie.

Caly czas bez alkoholu, nawet w moje urodziny!

Od poczatku dukania schudlam juz 700g, nie ma tragedii... tylko czemu inni chudna duuuuzo szybciej
Dobre i 100g, za 10 dni będzie kilogram

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:19   #1832
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Duk Duk

Witajcie kochanieńkie. Robiłam badania i niestety
Cholesterol calkowity 246 norma 140-200
Cholesterol LDL 170 < 155
płytki krwi WBC 16% norma 3-12
widze ze podobnie jak u mnie, tyle ze twoje podwyzszenie jest umiakowane, a moje 256 jest juz znaczące.
anyway nie robilam rozdzielenia na te dwa cholesterole dobre i zle, i mi tez kazala odganiczyc jajka. wczoraj juz sie zastosowalam i dalam do lodow tylko bialko jesli z kolei o zoltka chodzi, to bede starala sie jesc jedno dziennie max.
a plytki z tego co pamietam to mialam niziutkie, ale w normie, wiec chyba po prostu mam malo krzepliwa krew
wlasnie, mialam jeszcze powiedziec, ze cukier wyszedl mi dosyc wysoki - 95, a norma jest do 99. moja mama oczywiscie zaczela siac panike, ale ja jestem spokojna poki nie jest za wysoki. tylko czemu ten cukier, ja sie pytam, tak wysoko, jak bylam na czczo ;o
moze trzustka mi glupieje?
szkoda ze nigdy wczesniej nie robilam badan (gowniara jeszcze jestem ), bo nie mam do czego sie porownywac :<
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:19   #1833
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
podrasujemy trochę to Twoje
Tylko tak, żeby ciepelko dawało.

Cytat:
Napisane przez Gabi3ek Pokaż wiadomość
No ja też 2 tygodnie diety z przerwą 4 dniową i ciągle ten -1,5kg i tyle ;/ nic więcej… talej soję w tym samym, ja sobie daję szansę do końca października, jak to nie wyjdzie to zmieniam dietę. W październiku zaczynam siłownię, więc zobacyzmy jak ta dieta działa w połączeniu z wiczeniami. jak spadnę do 56 to zostaję. obym nie była jedną z tych dukanek co na diecie mięsno rybnej nie mogą schudnąć. Może ma na to wpływ grupa krwi?? ja mam A rh- i podobno powinnam unikac mięs i większości ryb, za to nabiał jest wskazany….. nie wiem co mam robić. No nic dukam dalej grzecznie i czekam na spadzior, byle by był ogromny :PP
No to łączy nas więcej niż myślisz, też mam A rh -. Z tego co mi wiadomo to możemy kurczaka i wołowinę bo są one obojętne.

Która z Was ma A rh - i chudnie??

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:29   #1834
agniecha9313
Rozeznanie

hej dziewczyny melduję 2 kg mniej w ciągu pierwszego tygodnia ! pierwszy kilogram w 3-dniowej fazie uderzeniowej, następny w reszte tygodnia i wiecie co? kocham tą dietę! z bloga dukan.blox.pl ściągam sobie przepisy na różne pyszne dania, wcinam, a i tak chudnę! wczoraj np. zrobiłam sobie pyyszne gofry kakaowe na skrobii kukurydzianej i wiecie co ? to były jedne z najlepszych gofrów jakie kiedykolwiek jadłam! jedyny problem jaki miałam(piszę w czasie przeszłym, bo mam nadzieję, że to już za mną) to zaparcia. Jestem osobą, która ma bardzo słabą przemianę materii (i może stąd się bierze nadwaga), a na tej diecie tym bardziej. Na szczęście poczytałam trochę na forach i kupiłam sobie Colon C, piję herbatki wspomagające trawienie, wcinam dużo otrębów i problemu na razie nie ma. Dawno się nie czułam tak dobrze jadę dalej z tą dietą, mam mnóstwo motywacji i Wam też tego życzę, pozdrawiam!
agniecha9313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:36   #1835
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Duk Duk

pojechałam z tymi wynikami do kolegi lekarza, który pracuje w szpitalu, powiedział, że mam się tym nie przejmować, bo pozostałe wyniki są ok i najważniesze Triglicerydy są niskie 50 a norma jest < 200. Mam brać Losek, na problemy z żołądkiem, jak za tydzień nie będzie poprawy to zrobi mi gastroskopię.
aaa i mówił coś o ograniczeniu jajec

Jednym słowem życie zmusza mnie do oszukanej III, starałam się temu zapobiec ale co. Zjadłam dzisiaj rano wielkie jabłko, o lodzie przecież nic nie napisałam. Musiałam jakoś odreagować. Chyba będe piekła serniki na samych białkach.
Kupiłam piękną malutko bułcie razową, ale jej nie zjadłam
mam @, chyba trochę przed czasem i chyba ta głupota z lodem jest powiązana z @

Kochane gratuluje Wam spadków i lecimy dalej
o matko boska.... az sie boje zrobic badania.....

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Kolejny ogromny spadek: oklaski: - jak Wy to robicie?
mialam wzrost na wlasne zyczenie wiec musialo w koncu spac na P
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:45   #1836
zlotqo
Zadomowienie

songoma wymyśliłam sobie ciasto sama haha upiekłam biszkopt który okazał się chyba zakalcem na to wyłożyłam lidlowski budyń czekoladowy i mam niby deser na 4 dni muszę rozłożyć bo dużo skrobii ma... albo z kimś się podzielę żeby się nie zmarnowało.

co do badań to ja też muszę się wybrać... ale teraz jestem chora, mam zapalenie gardła pewnie (jak zawsze o tej porze roku :/ choruję od września do maja prawie co miesiąc - dwa :/) więc poczekam aż przejdzie i pójdę zrobić badania. ale też się boję...

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:54   #1837
MrsVargas
Wtajemniczenie

Witam po mega długiej przerwie. U mnie zastój, ale nic to.
W ubiegłym tygodniu i ja się przebadałam po 3 latach przerwy bodajże.
USG piersi, jamy brzusznej i tarczycy ok.
Badanie moczu ok.
Krew: cholesterol całkowity 227 , LDL 161
Delikatnie podwyższony kwas moczowy i Alat.
Trójglicerydy, cukier, mocznik, kreatynina, elektrolity, hormony tarczycy w porządku.

Teraz odrzucę część żółtek i za miesiąc powtórka cholesterolu.
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:09   #1838
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki we wtorek o 8 rano

słuchajcie kochane, będę robiła biszkopt. czym go przełożyć? myślałam o budyniu z lidla, w środek go dać co o tym myślicie?
Jaki to jest budyń z LIDLA? taki co my możemy jeść bez ryzyka? jakiej firmy, znaki szczególne
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:12   #1839
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Duk Duk

pojechałam z tymi wynikami do kolegi lekarza, który pracuje w szpitalu, powiedział, że mam się tym nie przejmować, bo pozostałe wyniki są ok i najważniesze Triglicerydy są niskie 50 a norma jest < 200. Mam brać Losek, na problemy z żołądkiem, jak za tydzień nie będzie poprawy to zrobi mi gastroskopię.

Jednym słowem życie zmusza mnie do oszukanej III, starałam się temu zapobiec ale co. Zjadłam dzisiaj rano wielkie jabłko, o lodzie przecież nic nie napisałam. Musiałam jakoś odreagować. Chyba będe piekła serniki na samych białkach.

Ja też kiedyś usłyszałam, że przy tych cholesterolowych najważniejsze są trójglicerydy. U Ciebie widzę niziutkie, więc dobrze. A sam cholesterol, jak juz jest to trudno go zbić, więc może jest on pozostałością po jedzeniu sprzed diety?
Tak jeszcze z innej strony.
Poziom cholesterolu nie jest za bardzo zależny od wagi. Utarło się, że tylko otyli mają wysoki, ale nie tylko. Mój brat jest wysoki i bardzo szczupły i miał sporo za wysoki tylko dlatego, że lubił świeże tłuste mleko.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:14   #1840
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Jaki to jest budyń z LIDLA? taki co my możemy jeść bez ryzyka? jakiej firmy, znaki szczególne
budyn z Lidla, w przeciwienstwie do innych jest wylacznie na skrobi kuku, wiec nam mozna, ale nie szalej, bo to nadal skrobia!! wg mnie bezpieczna jest 1/3 porcji (z calego opakowania), no inic wiecej ze skrobia tego dnia nie wolno....
wyglada tak:
Stary 2010-09-08, 19:16   #1841
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Poziom cholesterolu nie jest za bardzo zależny od wagi. Utarło się, że tylko otyli mają wysoki, ale nie tylko. Mój brat jest wysoki i bardzo szczupły i miał sporo za wysoki tylko dlatego, że lubił świeże tłuste mleko.
moja posrana kierowniczka jest szczupla i ma gigantycznie wysoki...
tylko czekamy az ja szlag trafi
Stary 2010-09-08, 19:20   #1842
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Duk Duk

Cytat:
Napisane przez MrsVargas Pokaż wiadomość
Witam po mega długiej przerwie. U mnie zastój, ale nic to.
W ubiegłym tygodniu i ja się przebadałam po 3 latach przerwy bodajże.
USG piersi, jamy brzusznej i tarczycy ok.
Badanie moczu ok.
Krew: cholesterol całkowity 227 , LDL 161
Delikatnie podwyższony kwas moczowy i Alat.
Trójglicerydy, cukier, mocznik, kreatynina, elektrolity, hormony tarczycy w porządku.

Dziewczyny nikt Was nie wysłał na USG brzucha z takimi wynikami? Ja mam bardzo podobne i to wywołało niezłe zamieszanie i moja lekarka rodzinna mnie skierowała właśnie z tego powodu na takie badanie. Mam je dopiero za tydzień ale się okaże co dalej. O żółtkach w mojej diecie już nie ma mowy, jedno na tydzień sobie pozwalam...Nie chcę Was straszyć, ale to jest nie za fajny wynik jeśli nie jesteście otyłe i dziś mi też lekarz wyjaśnił, że to o czym pisze Dukan, że cholesterol płynie w żyłach podczas diety w zwiększonym stężeniu dotyczy osób OTYŁYCH. A gros osób tutaj ma jedynie nadwagę...Przyjrzyjcie się temu, ja emigrowałam na III fazę.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Prawdopodobnie ma dyslipidemię. Modlę się, żebym ja tego nie miała. Jestem na etapie śledztwa skąd taki wynik...
Stary 2010-09-08, 19:21   #1843
anemik18
Raczkowanie

GG do anemik18 Send a message via Skype™ to anemik18

Laski zrobiłam te kotlety jajeczne i rzeczywiście są pyszne... posmarowałam odrobiną ketchupu i normalnie niebo w gębie nie wiem czy wytrwałabym tyle bez waszych przepisów... pewnie odpuściłabym już dawno bo wszystko znudziłoby mi się za szybko.. dzięki wam trwam dalej i wcale nie czuje się zmęczona dietą.
Do celu: 4,4kg
III faza od 15.09.2010r.
95-90-85-80-74,3(aktualna waga)-69,9
anemik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:28   #1844
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie ma dyslipidemię. Modlę się, żebym ja tego nie miała. Jestem na etapie śledztwa skąd taki wynik...
nie wiem co ma, ale mam nadzieje ze Ty tego nie masz
ona ciagle chodzi i jeczy ze ma cholesterol a zebys widziala jak ona sie zywi...
Stary 2010-09-08, 19:32   #1845
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nikt Was nie wysłał na USG brzucha z takimi wynikami? Ja mam bardzo podobne i to wywołało niezłe zamieszanie i moja lekarka rodzinna mnie skierowała właśnie z tego powodu na takie badanie. Mam je dopiero za tydzień ale się okaże co dalej. O żółtkach w mojej diecie już nie ma mowy, jedno na tydzień sobie pozwalam...Nie chcę Was straszyć, ale to jest nie za fajny wynik jeśli nie jesteście otyłe i dziś mi też lekarz wyjaśnił, że to o czym pisze Dukan, że cholesterol płynie w żyłach podczas diety w zwiększonym stężeniu dotyczy osób OTYŁYCH. A gros osób tutaj ma jedynie nadwagę...Przyjrzyjcie się temu, ja emigrowałam na III fazę.
Cholesterol odkłada się w tętnicach. U mnie podwyższony cholesterol to rodzinna skłonność. Moja mama, wszystkie jej siostry, ja, mój brat, mimo "chudego jedzenia".
USG brzucha zrobiłam i wszystko jest w porządku.
Skonsultowałam wyniki z internistą i powiedział że nie mam się aż tak przejmować tym bardziej przy takim rodzinnym obciążeniu.
Poza tym nie wiem jaki miałam cholesterol przed rozpoczęciem diety więc nie będę mówić że to z jej powodu.
Powtórzę wyniki za miesiąc.
Stary 2010-09-08, 19:33   #1846
bzyczka1
Zakorzenienie

no to jak te kotlety takie pyszne to zrobię sobie jutro do bułki
a teraz idę wykombinować coś z rzodkiewki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:34   #1847
agnes305
Raczkowanie

[QUOTE=songoma;21927836]
Cytat:
Napisane przez agnes305 Pokaż wiadomość
co to za praktyki? bo ja swego czasu zastanawialam sie nad praktykami z The Tree - moze o tym mowisz ?

Songoma ja mam możliwość wyjazdu z mojej Uczelni, bo ja studiuję Hotelarstwo i Turystykę na wydziale Ekonomicznym i mamy podpisane kontrakty z GRECOTELEM na obszarze całej Grecji. No i ja wybrałam z grupą Kretę. Miałam wyżywienie i mieszkanie za darmochę i jeszcze dostawałam kasę za praktykę Super 3,5 miesiąca Acha i mogę jeździć co roku dopóki będę studentką

87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67

Dietowy suwaczek
http://www.suwaczki.com/tickers/hok83csze1b2qk3h.png
agnes305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:38   #1848
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Cholesterol odkłada się w tętnicach. U mnie podwyższony cholesterol to rodzinna skłonność. Moja mama, wszystkie jej siostry, ja, mój brat, mimo "chudego jedzenia".
USG brzucha zrobiłam i wszystko jest w porządku.
Skonsultowałam wyniki z internistą i powiedział że nie mam się aż tak przejmować tym bardziej przy takim rodzinnym obciążeniu.
Poza tym nie wiem jaki miałam cholesterol przed rozpoczęciem diety więc nie będę mówić że to z jej powodu.
Powtórzę wyniki za miesiąc.
Tak wiem że w tętnicach, napisałam o żyłach U mnie nie ma takiej skłonności za bardzo więc jestem tym bardziej zdziwiona
Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok - też chciałabym to móc powiedzieć o sobie

Dziś zjadłam pierwsze od 3 miesięcy jabłko - ekstaza...ale nadal boję się III jak diabli
Stary 2010-09-08, 19:44   #1849
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja też muszem!!! Nieee, no Lucia dziś jest moim HERO!!!!
Ja zdjadłam włąśnie leniwe...bombeczka ale chyba dałam za dużo słodzika zasłodziłam się
Cytat:
Napisane przez sudenly Pokaż wiadomość
cześć laski od razu sie przyznaje - zgrzeszyłam i to porządnie zjadłam trzy kawałki pizzy i wypiłam kieliszek wina należy mi się porządne biczowanie jak ja mogłam to zrobic
a Ty nie dobra, masz kalpsa za klapsem hehe ale nie masz co żałować bo pizza była boska, prawda?
Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Mam nadzieję, że Wam idzie lepiej niż mi
Jak się zaczęlo we wtorek od dwóch piw tak popłynęłam. cel I osiągnęłam.
Najważniejsze że Ty jesteś zadowolona, my zawsze będziemy trzymały kciuki za Ciebie
Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Poległam Dopadłam czekoladki z nadzieniem i odjechałam totalnie
Co tu się dzieje że wszyscy taaak grzeszą, co?
Cytat:
padłam na twarz

Ja się dziś skapnęłam że zjadłam strasznie mało. Rano placek z otrębami plus jedno jajko, łyżkę tuńczyka i teraz leniwe z 2 opakowań twarogu chudego ( w tym 2 jajka, słodzik) za mało!!!! Sparta ...

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:45   #1850
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Fajna sprawa, też się zapisałam. Dziś w Warszawie nic ciekawego - wybialanie zębów, a ja z racji aparaciku się nie piszę.
Poczekam na lepsze oferty.
Zdrówka, będzie dobrze.
Cytat:
o kurczaczek to ja se zrobie jajkowe w piątek to co ze juz na PW będę zrobie i zjenm se z pire kalafiorowym i jakąś surówką

czymamy kciuki babojago i będzie git majonez na bank!!
Cytat:
Trzymam kciuki, Czarownico.
Jak patrzę na Twój uśmiech to myślę, że nic złego CIe nie może spotkać
Cytat:
no wiadomo że nic złego nie może no jak tak jak nie no .. sekta przecież czuwa nie? Sekto broni! Sekta radzi! Sekta NEVER cie nie zdradzi!!!!
Cytat:
[/COLOR]
ja juz jestem zapisana czekam na fajna oferte... poki co, ni ma nic z mojego miasta albo bliskich okolic.. a do wroclawia nie oplaca mi sie jechac
mam nadzieje ze dorbze sie czujesz i ze sprawa zmierza ku wyjasnieniu
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość

Kochana, pisz teraz koniecznie co słychać. Jak zdrowie dietka itp
KOCHANE!!!!
Znajoma Pani na USG zrobila mi USG:
tarczycy, piersi, pach, wątroby, śledziony, nerek I WSZYSTKO JEST OK!!!! a najważniejsze, że ŚLEDZIONA JEST JEDNORODNA i nie powiększona!!!!!! znaczy to chyba, ze nie ma wskazan do choroby krwi... ale nie wiem na 100%....
RTG płuc też piękne
Nie wiem co z tego wyjdzie ale najbardziej ciesze sie ze śledziony bo na pierwszym usg wyszla niejednorodna i powiekszona...
Moze to zasługa tych uzdrowicieli, do których jeżdze... Ta Pani, która mnie 'ulecza' daje mi takie dziwne uczucie, radosci szczescia, jakby mi ładowala baterie.. uzdrowila duuuuuzo ludzi, poznalam chlopaka, którego uzdrowila z bialaczki! I mi powiedziala, ze nic mi nie jest I to żadni naciągacze, oni nie chcą pieniędzy

nooooo więc kochane, trzymajcie nadal kciuki tak jak to robilyscie do tej pory bo jak widac POMAGACIE! nawet nie wiecie jak bardzo
Dziękuję Wam wszystkim!
Jeszcze troche badan przede mną, przebadam sobie doslownie calego czlowieka. A za dwa tygodnie hematolog, wtedy okaze się tak naprawde co dalej ze mna...

A co do dietki to jej nie mam... ale nie tyje jem dukanowe sniadania, reszte raczej normalnie, unikam tylko ziemniakow, chleba, makaronu, slodyczy...

Zycze Wam duuuuzo spadków ale przede wszystkim zdrówka!
Dziekuje Wam za tyle ciepła

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-09-08 o 19:48
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:45   #1851
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak wiem że w tętnicach, napisałam o żyłach U mnie nie ma takiej skłonności za bardzo więc jestem tym bardziej zdziwiona
Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok - też chciałabym to móc powiedzieć o sobie

Dziś zjadłam pierwsze od 3 miesięcy jabłko - ekstaza...ale nadal boję się III jak diabli
Na pewno będzie dobrze
Ja też się boję III
Stary 2010-09-08, 19:53   #1852
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
KOCHANE!!!!
tarczycy, piersi, pach, wątroby, śledziony, nerek I WSZYSTKO JEST OK!!!! a najważniejsze, że ŚLEDZIONA JEST JEDNORODNA i nie powiększona!!!!!! znaczy to chyba, ze nie ma wskazan do choroby krwi... ale nie wiem na 100%....
RTG płuc też piękne
Cieszé sié bardzo, ze usg wyszlo w porzadku. Trzymam kciuki, zeby reszta tez byla ok.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:56   #1853
kasikr
Raczkowanie

Cytat:
budyn z Lidla, w przeciwienstwie do innych jest wylacznie na skrobi kuku, wiec nam mozna, ale nie szalej, bo to nadal skrobia!! wg mnie bezpieczna jest 1/3 porcji (z calego opakowania), no inic wiecej ze skrobia tego dnia nie wolno....
wyglada tak:
Dziękuje, kupie, będzie na gorsze dni

A kupujecie koncentrat pomidorowy w LIDLu?
ja kupiłam po raz pierwszy i się bardzo zdziwiłam że takie cacko w LIDLu jest- Włoski koncentrat pomidorowy podwójnie skoncentrowany- 99,5% pomidorów i sól! Super normalnie, prawie jak same pomidory! w metalowej puszce jest.
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:59   #1854
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
KOCHANE!!!!
tarczycy, piersi, pach, wątroby, śledziony, nerek I WSZYSTKO JEST OK!!!!
To najwazniejsze strsznie się cieszę kochana!!!
Sama bym poszła do tych ludzi co ładuję Ci baterie, hahahah ojj dałabym się podłączyć do ładowarki szczęścia

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:13   #1855
SimplyDivine
Zakorzenienie

Czarownica ciesze sie, ze u Ciebie lepiej Trzymamy kciuki za hematologa

Konczita kochana, wspolczuje poranka ale tak jak dziewczyny mowia, limit pecha to juz chyba wykorzystalas do konca roku
Za ten moj wtorek to chyba nie trzymalas mocno kciukow bo mam wzrosty od dwoch dni +200 we wtorek i kolejne +200 dzis rano. Ale co tam, wazne zeby te poniedzialkowe byly porzadne..

Dziewczyny Was tez prosze o kciuki w poniedzialek, 13stego rano bo mam kolejne juz wizytu u dermatologa i onkologa zapewne...
Stary 2010-09-08, 20:16   #1856
songoma
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem, czy tak szybko zobaczysz jakas roznice - z tego co mowila mi moja lekarka zbijanie cholesterolu to kilkuletnie branie tabletek, chociaz mowila ze w moim przypadku moze pomoc dieta. tyle ze, dziewuszki, wiekszosc tej diety jaka mi zalecila, to dokladnie to samo co nasze dukanie. problem jest faktycznie z iloscia jaj - nie chce mi sie w to wierzyc, bo juz niby dawno to obalili, ale no.. co poradzic. od czego innego nie mam tego cholesterolu x_x
widze ze coraz wiecej nas z tym problemem.
moja lekarka nic nie wspominala o tym, ze trzeba zrobic usg, kazala za pol roku powtorzyc cholesterol przy zdrowym odzywianiu. przeciez ja sie odzywiam zdrowo =.= na razie ogranicze zoltka, a jak przejde na III bede mogla sobie pofolgowac z warzywami i blonnikiem - to podobno pomaga. myslalam tez o omega 3 w kapsulkach, nie zawsze uda sie zjesc 2 ryby tygodniowo.
co myslicie?
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:24   #1857
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
no to jak te kotlety takie pyszne to zrobię sobie jutro do bułki
a teraz idę wykombinować coś z rzodkiewki
z rzodkiewki to ja bym zjadla zupe
Stary 2010-09-08, 20:25   #1858
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
z rzodkiewki to ja bym zjadla zupe
Zupe? Z rzodkiewki?
Stary 2010-09-08, 20:27   #1859
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
KOCHANE!!!!
RTG płuc też piękne
Nie wiem co z tego wyjdzie ale najbardziej ciesze sie ze śledziony bo na pierwszym usg wyszla niejednorodna i powiekszona...
Moze to zasługa tych uzdrowicieli, do których jeżdze... Ta Pani, która mnie 'ulecza' daje mi takie dziwne uczucie, radosci szczescia, jakby mi ładowala baterie.. uzdrowila duuuuuzo ludzi, poznalam chlopaka, którego uzdrowila z bialaczki! I mi powiedziala, ze nic mi nie jest I to żadni naciągacze, oni nie chcą pieniędzy

nooooo więc kochane, trzymajcie nadal kciuki tak jak to robilyscie do tej pory bo jak widac POMAGACIE! nawet nie wiecie jak bardzo
Dziękuję Wam wszystkim!
Jeszcze troche badan przede mną, przebadam sobie doslownie calego czlowieka. A za dwa tygodnie hematolog, wtedy okaze się tak naprawde co dalej ze mna...

A co do dietki to jej nie mam... ale nie tyje jem dukanowe sniadania, reszte raczej normalnie, unikam tylko ziemniakow, chleba, makaronu, slodyczy...

Zycze Wam duuuuzo spadków ale przede wszystkim zdrówka!
Dziekuje Wam za tyle ciepła
ja tez bym chciala zeby ktos mnie naladowal takimi uczuciami jak mowisz ciesze sie ze lepiej u Ciebie i czekam na ostateczny wynik. mam nadzieje ze to bedzie cos błahego, latwego do wyleczenia !!

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Dziękuje, kupie, będzie na gorsze dni

A kupujecie koncentrat pomidorowy w LIDLu?
ja kupiłam po raz pierwszy i się bardzo zdziwiłam że takie cacko w LIDLu jest- Włoski koncentrat pomidorowy podwójnie skoncentrowany- 99,5% pomidorów i sól! Super normalnie, prawie jak same pomidory! w metalowej puszce jest.
tez kupuje ten w puszce. bardzo dobry jest. a jeszcze w ALDI jest podobny budyn, ale smietankowy mam kupiony, czeka na napady przed @

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Dziewczyny Was tez prosze o kciuki w poniedzialek, 13stego rano bo mam kolejne juz wizytu u dermatologa i onkologa zapewne...
bedziemy trzymac
Stary 2010-09-08, 20:28   #1860
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
nie wiem, czy tak szybko zobaczysz jakas roznice - z tego co mowila mi moja lekarka zbijanie cholesterolu to kilkuletnie branie tabletek, chociaz mowila ze w moim przypadku moze pomoc dieta. tyle ze, dziewuszki, wiekszosc tej diety jaka mi zalecila, to dokladnie to samo co nasze dukanie. problem jest faktycznie z iloscia jaj - nie chce mi sie w to wierzyc, bo juz niby dawno to obalili, ale no.. co poradzic. od czego innego nie mam tego cholesterolu x_x
widze ze coraz wiecej nas z tym problemem.
moja lekarka nic nie wspominala o tym, ze trzeba zrobic usg, kazala za pol roku powtorzyc cholesterol przy zdrowym odzywianiu. przeciez ja sie odzywiam zdrowo =.= na razie ogranicze zoltka, a jak przejde na III bede mogla sobie pofolgowac z warzywami i blonnikiem - to podobno pomaga. myslalam tez o omega 3 w kapsulkach, nie zawsze uda sie zjesc 2 ryby tygodniowo.
co myslicie?
Spróbuję szczęścia łudzę się że przed dietą był może wyższy i teraz spada
USG zrobiłam głównie ze względu na nerki i wątrobę
Szkoda że tak wyszło z tymi jajami

Edytowane przez MrsVargas
Czas edycji: 2010-09-08 o 20:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości