|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klaski:Gratuluję.Cytat:
![]() : oklaski: - jak Wy to robicie?Cytat:
Dobre i 100g, za 10 dni będzie kilogram
|
|||||||
|
|
|
#1832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
anyway nie robilam rozdzielenia na te dwa cholesterole dobre i zle, i mi tez kazala odganiczyc jajka. wczoraj juz sie zastosowalam i dalam do lodow tylko bialko jesli z kolei o zoltka chodzi, to bede starala sie jesc jedno dziennie max.a plytki z tego co pamietam to mialam niziutkie, ale w normie, wiec chyba po prostu mam malo krzepliwa krew ![]() wlasnie, mialam jeszcze powiedziec, ze cukier wyszedl mi dosyc wysoki - 95, a norma jest do 99. moja mama oczywiscie zaczela siac panike, ale ja jestem spokojna poki nie jest za wysoki. tylko czemu ten cukier, ja sie pytam, tak wysoko, jak bylam na czczo ;o moze trzustka mi glupieje? ![]() szkoda ze nigdy wczesniej nie robilam badan (gowniara jeszcze jestem ), bo nie mam do czego sie porownywac :<
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tak, żeby ciepelko dawało.
Cytat:
Która z Was ma A rh - i chudnie??
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
melduję 2 kg mniej w ciągu pierwszego tygodnia ! ![]() pierwszy kilogram w 3-dniowej fazie uderzeniowej, następny w reszte tygodnia i wiecie co? kocham tą dietę! z bloga dukan.blox.pl ściągam sobie przepisy na różne pyszne dania, wcinam, a i tak chudnę! wczoraj np. zrobiłam sobie pyyszne gofry kakaowe na skrobii kukurydzianej i wiecie co ? to były jedne z najlepszych gofrów jakie kiedykolwiek jadłam! jedyny problem jaki miałam(piszę w czasie przeszłym, bo mam nadzieję, że to już za mną) to zaparcia. Jestem osobą, która ma bardzo słabą przemianę materii (i może stąd się bierze nadwaga), a na tej diecie tym bardziej. Na szczęście poczytałam trochę na forach i kupiłam sobie Colon C, piję herbatki wspomagające trawienie, wcinam dużo otrębów i problemu na razie nie ma. Dawno się nie czułam tak dobrze jadę dalej z tą dietą, mam mnóstwo motywacji i Wam też tego życzę, pozdrawiam!
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- mialam wzrost na wlasne zyczenie wiec musialo w koncu spac na P
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
songoma wymyśliłam sobie ciasto sama
haha upiekłam biszkopt który okazał się chyba zakalcem na to wyłożyłam lidlowski budyń czekoladowy i mam niby deser na 4 dni muszę rozłożyć bo dużo skrobii ma... albo z kimś się podzielę żeby się nie zmarnowało.co do badań to ja też muszę się wybrać... ale teraz jestem chora, mam zapalenie gardła pewnie (jak zawsze o tej porze roku :/ choruję od września do maja prawie co miesiąc - dwa :/) więc poczekam aż przejdzie i pójdę zrobić badania. ale też się boję...
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po mega długiej przerwie. U mnie zastój, ale nic to.
W ubiegłym tygodniu i ja się przebadałam po 3 latach przerwy bodajże. USG piersi, jamy brzusznej i tarczycy ok. Badanie moczu ok. Krew: cholesterol całkowity 227 , LDL 161 Delikatnie podwyższony kwas moczowy i Alat. Trójglicerydy, cukier, mocznik, kreatynina, elektrolity, hormony tarczycy w porządku. Teraz odrzucę część żółtek i za miesiąc powtórka cholesterolu. |
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jeszcze z innej strony. Poziom cholesterolu nie jest za bardzo zależny od wagi. Utarło się, że tylko otyli mają wysoki, ale nie tylko. Mój brat jest wysoki i bardzo szczupły i miał sporo za wysoki tylko dlatego, że lubił świeże tłuste mleko. |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyglada tak:
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko czekamy az ja szlag trafi
|
|
#1842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Prawdopodobnie ma dyslipidemię. Modlę się, żebym ja tego nie miała. Jestem na etapie śledztwa skąd taki wynik...
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Laski zrobiłam te kotlety jajeczne i rzeczywiście są pyszne... posmarowałam odrobiną ketchupu i normalnie niebo w gębie
nie wiem czy wytrwałabym tyle bez waszych przepisów... pewnie odpuściłabym już dawno bo wszystko znudziłoby mi się za szybko.. dzięki wam trwam dalej i wcale nie czuje się zmęczona dietą.
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ona ciagle chodzi i jeczy ze ma cholesterol a zebys widziala jak ona sie zywi...
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
USG brzucha zrobiłam i wszystko jest w porządku. Skonsultowałam wyniki z internistą i powiedział że nie mam się aż tak przejmować tym bardziej przy takim rodzinnym obciążeniu. Poza tym nie wiem jaki miałam cholesterol przed rozpoczęciem diety więc nie będę mówić że to z jej powodu. Powtórzę wyniki za miesiąc. |
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak te kotlety takie pyszne to zrobię sobie jutro do bułki
a teraz idę wykombinować coś z rzodkiewki
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=songoma;21927836]
Cytat:
Songoma ja mam możliwość wyjazdu z mojej Uczelni, bo ja studiuję Hotelarstwo i Turystykę na wydziale Ekonomicznym i mamy podpisane kontrakty z GRECOTELEM na obszarze całej Grecji. No i ja wybrałam z grupą Kretę. Miałam wyżywienie i mieszkanie za darmochę i jeszcze dostawałam kasę za praktykę Super 3,5 miesiąca
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok - też chciałabym to móc powiedzieć o sobie ![]() Dziś zjadłam pierwsze od 3 miesięcy jabłko - ekstaza...ale nadal boję się III jak diabli
|
|
#1849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja zdjadłam włąśnie leniwe...bombeczka
ale chyba dałam za dużo słodzika ![]() Cytat:
a Ty nie dobra, masz kalpsa za klapsem hehe ale nie masz co żałować bo pizza była boska, prawda? Cytat:
![]() Co tu się dzieje że wszyscy taaak grzeszą, co? Cytat:
Ja się dziś skapnęłam że zjadłam strasznie mało. Rano placek z otrębami plus jedno jajko, łyżkę tuńczyka i teraz leniwe z 2 opakowań twarogu chudego ( w tym 2 jajka, słodzik) za mało!!!! Sparta ...
|
|
#1850 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znajoma Pani na USG zrobila mi USG: tarczycy, piersi, pach, wątroby, śledziony, nerek I WSZYSTKO JEST OK!!!! a najważniejsze, że ŚLEDZIONA JEST JEDNORODNA i nie powiększona!!!!!! znaczy to chyba, ze nie ma wskazan do choroby krwi... ale nie wiem na 100%....RTG płuc też piękne ![]() Nie wiem co z tego wyjdzie ale najbardziej ciesze sie ze śledziony bo na pierwszym usg wyszla niejednorodna i powiekszona...Moze to zasługa tych uzdrowicieli, do których jeżdze... Ta Pani, która mnie 'ulecza' daje mi takie dziwne uczucie, radosci szczescia, jakby mi ładowala baterie.. uzdrowila duuuuuzo ludzi, poznalam chlopaka, którego uzdrowila z bialaczki! I mi powiedziala, ze nic mi nie jest I to żadni naciągacze, oni nie chcą pieniędzy![]() nooooo więc kochane, trzymajcie nadal kciuki tak jak to robilyscie do tej pory bo jak widac POMAGACIE! nawet nie wiecie jak bardzo Dziękuję Wam wszystkim! Jeszcze troche badan przede mną, przebadam sobie doslownie calego czlowieka. A za dwa tygodnie hematolog, wtedy okaze się tak naprawde co dalej ze mna... A co do dietki to jej nie mam... ale nie tyje jem dukanowe sniadania, reszte raczej normalnie, unikam tylko ziemniakow, chleba, makaronu, slodyczy...Zycze Wam duuuuzo spadków ale przede wszystkim zdrówka! Dziekuje Wam za tyle ciepła
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-09-08 o 19:48 |
|||||
|
|
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też się boję III |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kupujecie koncentrat pomidorowy w LIDLu? ja kupiłam po raz pierwszy i się bardzo zdziwiłam że takie cacko w LIDLu jest- Włoski koncentrat pomidorowy podwójnie skoncentrowany- 99,5% pomidorów i sól! Super normalnie, prawie jak same pomidory! w metalowej puszce jest. |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama bym poszła do tych ludzi co ładuję Ci baterie, hahahah ojj dałabym się podłączyć do ładowarki szczęścia
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica ciesze sie, ze u Ciebie lepiej
![]() Konczita kochana, wspolczuje poranka ![]() Za ten moj wtorek to chyba nie trzymalas mocno kciukow bo mam wzrosty od dwoch dni ![]() Dziewczyny Was tez prosze o kciuki w poniedzialek, 13stego rano bo mam kolejne juz wizytu u dermatologa i onkologa zapewne...
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, czy tak szybko zobaczysz jakas roznice - z tego co mowila mi moja lekarka zbijanie cholesterolu to kilkuletnie branie tabletek, chociaz mowila ze w moim przypadku moze pomoc dieta. tyle ze, dziewuszki, wiekszosc tej diety jaka mi zalecila, to dokladnie to samo co nasze dukanie. problem jest faktycznie z iloscia jaj - nie chce mi sie w to wierzyc, bo juz niby dawno to obalili, ale no.. co poradzic. od czego innego nie mam tego cholesterolu x_x
widze ze coraz wiecej nas z tym problemem. ![]() moja lekarka nic nie wspominala o tym, ze trzeba zrobic usg, kazala za pol roku powtorzyc cholesterol przy zdrowym odzywianiu. przeciez ja sie odzywiam zdrowo =.= na razie ogranicze zoltka, a jak przejde na III bede mogla sobie pofolgowac z warzywami i blonnikiem - to podobno pomaga. myslalam tez o omega 3 w kapsulkach, nie zawsze uda sie zjesc 2 ryby tygodniowo. co myslicie? |
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1859 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze sie ze lepiej u Ciebie i czekam na ostateczny wynik. mam nadzieje ze to bedzie cos błahego, latwego do wyleczenia !! ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
mam kupiony, czeka na napady przed @---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łudzę się że przed dietą był może wyższy i teraz spada ![]() USG zrobiłam głównie ze względu na nerki i wątrobę Szkoda że tak wyszło z tymi jajami
Edytowane przez MrsVargas Czas edycji: 2010-09-08 o 20:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Nie jest dobrze...
pomimo obżerania się skrobią, kakao i innymi 

wiedziałąm że będzie gitez majonez w końcu
klaski:Gratuluję.

jesli z kolei o zoltka chodzi, to bede starala sie jesc jedno dziennie max.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Zjadłam dzisiaj rano wielkie jabłko
, LDL 161 

zjadłam trzy kawałki pizzy i wypiłam kieliszek wina należy mi się porządne biczowanie
a Ty nie dobra, masz kalpsa za klapsem hehe