Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 19:41   #3271
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI

To ja tez bym sie moze i dolaczyla ale jak mam takie akcje z przyzwyczajeniem sie i skoro tak blisko Polski tesknie i sobie wymyslam problemy,to pewnie na razie te USA nie dla mnie Poza tym juz mi nawet au pairkowanie w Hiszpanii przeszlo,bo niby chcialam sie nauczyc jezyka ale zanim bym sie z kimkolwiek w ogle dogadala bo nie znam hiszpanskiego wcale,to by mi caly rok minal,a i kieszonkowe maja tam kiepskie
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:51   #3272
martynoszka
Zadomowienie

Iza! trzymamy kciuki jak siostry bezendu

windy- ejj noo słonceee! kurcze rodzinka wydaje sie byc fajna, no to czego chcieć wiecej??

a nawet nie wiecie jak ja sie boje!
nagle teraz zaczelam sie denerwowac .
ale nie moge sie doczekac jak pojde do sklepu i powiem" good morning, top up for 5Ł please"
Stary 2010-09-08, 19:56   #3273
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Iza tak trzymamy kciuki,od 10 minut siedze i sie zastanawiam co ja chcialam wam tu w ostatnim poscie napisac i juz wiem-nie daj sie,wiemy ze sie strasznie boisz kochana ale nie odkladaj tego,dzis jest ten dzien!!! Jestesmy z Toba !!

Marty bo ja jestem jednym wielkim schizem i sama nie wiem czego chce,jak juz siedze w pokoju po pracy to jest fajnie,w weekend jest fajnie ale jak sie budze rano i sobie mysle ze wlasnie przede mna 10h z dzieciakami?

Ej a to o ktorej Ty jutro masz ten lot skoro sie tak ociagasz z tym wszystkim :p Ja na dzien przed odlotem to juz wszystko mialam w walizeczce usadowione,tip top.
Stary 2010-09-08, 20:09   #3274
Mrs_Darcy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość
Iza tak trzymamy kciuki,od 10 minut siedze i sie zastanawiam co ja chcialam wam tu w ostatnim poscie napisac i juz wiem-nie daj sie,wiemy ze sie strasznie boisz kochana ale nie odkladaj tego,dzis jest ten dzien!!! Jestesmy z Toba !!

Marty bo ja jestem jednym wielkim schizem i sama nie wiem czego chce,jak juz siedze w pokoju po pracy to jest fajnie,w weekend jest fajnie ale jak sie budze rano i sobie mysle ze wlasnie przede mna 10h z dzieciakami?

Ej a to o ktorej Ty jutro masz ten lot skoro sie tak ociagasz z tym wszystkim :p Ja na dzien przed odlotem to juz wszystko mialam w walizeczce usadowione,tip top.
Skąd ja to znam? Poranki to chyba najgorsza pora dla au pair. Jak sobie pomyślę o siedzeniu z dzieciakami to się wstawać nie chce No ale dobrze wiedziałam w co się pakuję, bo w Luksemburgu dzieciaki dały mi nieźle popalić. Szkoda, że nie można być au pair bez dzieci
Mrs_Darcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:15   #3275
ruciakks1
Zakorzenienie

iza - kciuki trzymam.

windy-
-wpisz w wyszukiwarce: exchange dublin - tam o wystawach,imprezach i takie tam.napisz na scianie moze
dalej:
www.gumtree.com/dublin
przede wszystkim community- masa kursow, zajec.
friends/partners - to tez!
i zaloz konto na gumtree- tam jest forum. i wlasnie chyba tam najlepiej szukac.
-wez malenstwo i idzcie na speed dating: siedzisz przy stoliku , masz 3min na rozmowe z chlopakiem, pozniej przychodzi nastepny chlopak.
-www.ukchatterbox.co.uk - tu czat miasta dublin znajdz koniecznie. czasem mozna znalezc fajnych ludzi
-strona 'randkowa', ale ja sobie ot tak pisze z ludzmi : www.tangowire.com
-trzeba zorientowac sie w jakims forum tam, moze jest cos takiego jak wizaz
- i wiesz co? poszukaj na facebooku studentow pierwszego roku. na pewno chca poznac nowych ludzi i moze tez sa z innego kraju.

duzo napisalam o spotkaniach z neta, ale same widzicie:kacha zyje, iza zyje

dzwoni telefon przed chwila.
ja zawal. moze jakas rodzinka.
odbieram:
-karolina, chodz kurczaka pilnowac
dzwonia do mnie z dolu,zeby mi cos powiedziec.
co za ludzie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mrs_Darcy : z tego co sie orientuje, to orenda byla au pair bez dzieci
mam racje, orenda?
czy snilo mi sie?
napisz cos do nas orenda-

windy- jak to 10h z dziecmi?
ile h tygodniowo pracujesz?
Stary 2010-09-08, 20:28   #3276
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Ruciaku ze tez chcialo Ci sie to wszystko tak mi dokladnie wypisac,dziekuje bardzo,normalnie chyba Cie kocham
Teraz ak siedze sobie i wrocilam do lektury wszystkich blogow i stron globtroterow,podroznikow, migrantow i przeciez ja tez tak chcialam i chce nadal,a ta Irlandia to miala byc taka proba sil,przedsmak,przyzwyczaj enie sie do zycia poza Polska,samodzielnego i poza wszystkimi ramami i schematami Musze sobie przypomniec znow wszystkie swoje priorytety

Ruciaku pracuje w poniedzialki i piatki od 9:00-13:30 a we wtorki,srody i czwartki od 7:30-17:30.
Stary 2010-09-08, 20:32   #3277
martynoszka
Zadomowienie

windy ja cala jestem "na ostatnią chwile".
ostatnio pakowalam sie 2h przed wyjazdem na lotnisko
no obiecalam ze sie dzisiaj spakuje , to moze cos tam do torby włoże
no jutro to bedzie latanie na maxa.
w ogole chyba sie nie pozegnam z moimi dziewczynami
bo tu chora a one tez maja mase spraw..
w ogole kolega tak mnie wqrwia ze chyba sie z nim pożegnam na amen.
Stary 2010-09-08, 21:19   #3278
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Ej czemu zadna nic nie pisze?!
Stary 2010-09-08, 21:50   #3279
martynoszka
Zadomowienie

no wlasnie.

piszemy piszemy.

własnie sie zorientowałam , że dzis ostatnia noc. ostatni obiad . i wszystko takie ostatnie....

znowu mam wrazenie , ze zgine w tym samolocie. dlatego dzisiaj nie oglądałam oszukac przeznaczenie 1, oraz nie pytalam sie facebooka "jak zgine?"
a tak lubie latac ...
jakby co to poprosicie adminów o czarną wstazeczke na logu przez tydzien i żalobe na 7dni ^^

pierwszy raz w nocy i pierwszy raz ryanairem...
whooaa
Stary 2010-09-08, 21:57   #3280
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Kochana ja lecialam juz 2 razy w nocy i to wyobraz sobie Ryaniairem,wiec obaw ,tania linia jak kazda inna,dasz rade
Ale wez sie spakuj troche!
Stary 2010-09-08, 21:59   #3281
Mrs_Darcy
Raczkowanie

Ruciak W sumie to wiem, że da się być au pair bez dzieci. Sama miałam propozycję od Dunki mieszkającej w małym zamku bez dzieci (sprzątanie, gotowanie i zajmowanie się jej chorym mężem-obowiązki dzielone z Filipinką, którą już mieli). Tylko czy to nadal można nazywać byciem au pair?

Windy A o czym chciałabyś żeby pisać? Może o tym, że dopiero niedawno jadłam obiad i że hostka całkiem nieźle gotuje i przez to ciężko mi przejść na dietę, mimo że powinnam? A teraz brałam prysznic a hostka przyszła do mnie na górę z herbatą, bo wie, że ja nigdy nie odmawiam cup of tea Moi hości chyba są najlepszymi hostami jakich można sobie wymarzyć A może o tym, że dziś w TV będzie "To nie jest kraj dla starych ludzi", więc może w końcu obejrzę, bo zbierałam się od dawna.
Stary 2010-09-08, 22:03   #3282
martynoszka
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja lecialam juz 2 razy w nocy i to wyobraz sobie Ryaniairem,wiec obaw ,tania linia jak kazda inna,dasz rade
Ale wez sie spakuj troche!
no wlasnie linia jak kazda. a ja sobie powkrecalam nie wiadomo co.
a przeciez miliard ludzi nimi leci i zyja i maja sie super

ja zawsze lecialam tak kulturalnie do poludnia bylam juz na miejscu

i znowu sama
nienawidze latac samej

mam juz otwartą torbe a w niej same bluzki i uwaga ... z 2sztuki spodenek. bo nie mam spodni.
na gwałt musze coś kupić!!
Stary 2010-09-08, 22:05   #3283
izunia90
Raczkowanie

Dziewczynyyyyy jestem po rozmowie....

Na początku jak ona wrócila ja bylam u siebie, i zawolala mnei i 20min kazanie ze jak dziewczynki sa na dole, to nie moge siedziec u siebie w pokoju...

pozniej troche posiedzialam u siebie, i poszlam sie przejsc do kuchni nalac sobie picia... i tak powoli wszystko robie, czaje sie z gadka...

i ona zaczela cos gadac o odchudzaniu, bo wspominalam ze musze zgubic co nie co... i tak gadka nawet spoko, i zaczelam ostroznie... ze mama do mnie dzwonila, mialam dzisiaj wyniki matury, ze nie zdalam i poprawki mozna raz w roku pisac w maju, i ze musze zlozyc podanie o poprawke do soboty i musialabym jechac na kilka dni do polski...

Powiedzialam ze musialabym busem z czwartku na piatek w nocy itp, normalnie sie tak wczulam w role ze szok, latwiej mi bylo bo sie nie darla ani nic

Spytala ile dni potrzebuje i powiedzialam ze nie wiem, sprawdze dokladnie, ona powiedziala zebym dala jej znac bo musi wymyslic jakis plan. Rozumiem to wszystko.

I sluchajcie tego...

powiedziala zebym powiedziala ile dni potrzebuje to kogos znajdzie...
albo... jesli nie bede mogla wrocic to zebym powiedziala jej teraz i ona szybko znajdzie nowa osobe

mialam ochote jej to powiedziec, ale napisze jej w sobote maila, cos wymysle. Na poczatku jak zaczynalam rozmowe, czulam sie strasznie zle, wiem ze ona mnie strasznie wykorzystywala i w ogole ale no ja nie potrafie byc chamska. Chociaz ja zachowam klase i zachowam sie jak cywilizowany czlowiek, teraz odejde a w sobote napisze maila z przeprosinami ale ze nie dam rady wrocic.

Jejuuuu dziewczyny niewiecie jak sie ciesze, normalnie jutro jak stad wyjde to bede chyba plakac z radosci, teraz mam ochote sie do kogos przytulic i wyzucic to z siebei

Czas na nowe lepsze zycie, zepne dup.ke i dam rade, przetrwalam tutaj to sobie poradze, a poki co czas zaczac zyc oszczednie przez jakis czas, zero primarka hehe

ciesze sie ogromnie:cmok :

Dziekuje ze mnei wspieralyscie
izunia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:11   #3284
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Mrs Darcy a gdzie bedzie lecial,tzn. na jakim kanale? Ja juz widzialam i w sumie wiesz sama w koncu nie wiedzialam o co chodzi,ciagle czekalam na jakies konkretniejsze rozwiniecie akcji ale J.Bardem zagral swietnie i klimat ten film ma swietny.
Chce zebyscie pisaly o czymkolwiek,bo nie moge teraz pogadac z rodzicami,siostra,wszyscy znajomi spia albo sa zajeci a ja sobie placze na lozko z tesknoty
Marty mowie Ci bedzie dobrze,Ty w ogole jestes szalona to dla Ciebie Ryanair niestraszny
No pozegnaj sie ladnie z mama i siostra,bo nie wiadomo kiedy sie znow zobaczycie chyba ze wracasz na bank na swieta?A ze spodniami to mialam to samo,do tej pory zadnych nie kupilam,jedynie zamiennie dresy i legginsy
Iza biore sie juz do czytania.. Woooooooooooooooooooowwww wwwwwwww to suuuuuuuuuper Ja to Ci zazdroszcze strasznie,super ze tak sie ulozylo,w koncu nikt Toba nie bedzie pomiatal i Cie wykorzystywal,baaaardzo sie ciesze
Dasz rade na pewno ze wszystkim,grunt ze masz jakies zaplecze w postaci znajomych i mieszkanka Sluchaj a twoj ang jest baaaardzo dobry? Bo ja juz tak brzydko rozmyslam czy bym dala rade znalezc jakas prace tutaj w Dublinie,jesli tutaj nie dam rady ...

Edytowane przez windykatorka
Czas edycji: 2010-09-08 o 22:14
Stary 2010-09-08, 22:28   #3285
martynoszka
Zadomowienie

Co trzymały?!
Kciuki trzymały!
Ile trzymały?!
"Bez Endu" trzymały!
Po co trzymały?!
By Iza była wolna!
I Iza jest wolna , bezendu wolna

no no zdolniacho!

a tak w ogole to szkoda by było gdyby ktoś znowu to co ty przeżywał..
Stary 2010-09-08, 22:36   #3286
Lena_ruda
Wtajemniczenie

GG do Lena_ruda Send a message via Skype™ to Lena_ruda

izunia- wiem jak jest trudno porozmawiać z hostami.. teraz jak na to wszystko patrzę to może ja też mogłam z Nimi porozmawiać.. ale nie każdy reaguje spokojnie.. ale cieszę się,że Tobie się udało!

martynoszka! jak to szybko zleciało ;O nie wierzę! będzie dobrze

dziewczyny. dzwonili do mnie z pracy z Holandii.. jak teraz się zdecyduje to znowu marzenie o UK legnie w gruzach ( .. znowu wszystko działa przeciw sobie
Stary 2010-09-08, 22:44   #3287
Mrs_Darcy
Raczkowanie

Windy Na RTE1. Właśnie się zaczął a ja już widzę, że mogę mieć problemy z załapaniem o czym to w ogóle jest.
Mam nadzieję, że poprawi ci się humor i dasz spokój poduszce (o ile to w nią płaczesz), bo przecież nie chcesz spać na mokrej A tęsknisz za domem? Czy to kwestia tego, że au pair to nie jest przygoda dla ciebie? A co z kursem angielskiego? Może jak się zapiszesz i zaczniesz się spotykać z ludźmi nie tylko w weekendy to jakoś szybciej i przyjemniej będzie mijał ci czas?
Stary 2010-09-08, 22:51   #3288
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Juz ogladam Wiesz co bo to bardzo zakrecony film i w sumie ja to takie bardziej ambitne i skomplikowane filmy wole ogladac po polsku,ale mysle ze dasz rade,wiec ogladaj
Sama nie wiem,chyba to bycie au pair nie dla mnie,ale w takich momentach,jak zbliza sie poranek to mi sie wszystko do mozdzka zbiera.
Ehh nie spodziewalam sie ze takie akcje Wam tu bd odwalac
A kursu to mi hostak szuka na razie jakiegos dobrego,ale waptie zeby to cos w moich odczuciach zmienilo.
Stary 2010-09-08, 23:01   #3289
Mrs_Darcy
Raczkowanie

Cytat:
Juz ogladam Wiesz co bo to bardzo zakrecony film i w sumie ja to takie bardziej ambitne i skomplikowane filmy wole ogladac po polsku,ale mysle ze dasz rade,wiec ogladaj
Sama nie wiem,chyba to bycie au pair nie dla mnie,ale w takich momentach,jak zbliza sie poranek to mi sie wszystko do mozdzka zbiera.
Ehh nie spodziewalam sie ze takie akcje Wam tu bd odwalac
A kursu to mi hostak szuka na razie jakiegos dobrego,ale waptie zeby to cos w moich odczuciach zmienilo.
To miłego oglądania. Ja sobie siedzę na moim gigantycznym łóżku (160cm szerokości) z lapkiem na kolanach i oglądam, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo za mało uwagi poświęcam filmowi i mogę mieć problemy z załapaniem o co chodzi.
Moja pierwsza przygoda z au pair to była psychiczna katastrofa. Strasznie się męczyłam i powiedziałam sobie, że nigdy więcej. No ale nigdy nie mów nigdy, bo znowu się w to bawię. Nadal wiem, że się nie nadaję do tego, ale jakoś wrzuciłam trochę bardziej na luz. No i dzieci mam jednak trochę grzeczniejsze, więc jest łatwiej.
Sama nie wiem co ci powiedzieć żeby jakoś podnieść cię na duchu. No cóż. Sama będziesz musiała się zastanowić i przemyśleć sens swojego pobytu tam i ogólnie kwestię bycia au pair, bo nie ma sensu się męczyć. Mam jednak nadzieję, że wszystko się ułoży i będziemy miały jeszcze okazję się spotkać
Stary 2010-09-08, 23:03   #3290
ruciakks1
Zakorzenienie

iza!!!
Stary 2010-09-08, 23:33   #3291
Ines131
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynoszka Pokaż wiadomość
widze smutną minkę czyli, że wolałabys zostac? ehh
dobranoc mała ;* ;*
szczerze, zawsze mam problemy z rozstawaniem sie. zbyt szybko przywiazuje sie do ludzi.
wiem, ze jak wroce nie bede zalowac, ale teraz nie chce wracac.

marty, pakuj sie! pakuj!
mysle, ze dobrym prezentem bedzie wlasnie pamiatka z Twojego miasta

Cytat:
Napisane przez ruciakks1 Pokaż wiadomość
hehe- boje sie tylko tego,ze napisza,ze siedzialam w pokoju wiekszosc czasu wieczorami.
(mowilam wam- nie bylam soba tam. soba bylam w stuttgarcie, gdzie czulam sie jak czloneek rodziny)
H szanuje,cenie i podziwiam.
tez mnie lubil. tak mysle.
uwielbialam go sluchac- bardzo madrze mowil.

Nawet jesli napisze, ze wieczorami siedzialas w pokoju, zawsze mozesz zaznaczyc tekst i wcisnac : delate i po problemie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
witam

dobrze ake schize mialam nie wiem czemu
kg bylo 15,7 a u Hostow zostawilam rzeczy i tak ale przepuscili:cool :

100lat spoznione ale szczere

dziekuje
to dobrze, ze moglas u hostow zostawic rzeczy i ze nie musialas niczego wyrzucac na lotnisku :P

czekam na relacje z wesela

Cytat:
Marty ja tez nie cierpie,mialam nadzieje ze na mnie nie trafi,starszy byl chory w zeszlym tygoniu,host pare dni po nim,hostka w ten weekend,a teraz ja Fajni sa ze mie daja odpoczac ale boli mnie to bo nie chce im robic problemow,ale z tego co widze to maja takie prace/stanowiska w ktorych na takie rzeczy moga sobie pozwolic.Pozatym ze nie umiem chodzic to chyba za niedlugo sie zwleke i chociaz troche posprzatam,bo nie chce dostac mniej kasy za o chorowanie

Ehhh

Ja mialam tak samo, najpierw mala zachorowala, potem starsza i na koncu hostka.. ja bylam akurat u siostry na weekendzie i poinformowali mnie o tym, ze maja problemy z zoladkiem.. po dwoch dniach przeszlo im, a mnie zlapalo na koniec tyg. cierpialam 3 dni

zdrowiej nam i bedzie wszystko dobrze! zobaczysz!

http://joannasylvia.blogspot.com/

Edytowane przez Ines131
Czas edycji: 2010-09-08 o 23:35
Ines131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 00:03   #3292
izunia90
Raczkowanie

Marty... też mi szkoda następnej dziewczyny co tu będzie, ale co ja mogę... znaczy mogę...

Napiszę w sobotę hostce maila, że niestety nie będę mogla wrocic, sama przeciez dzisiaj o tym wspomniala. I jesli nastepna au pair by poprosila o mojego maila, to napisalabym prawde, nie owijalabym w bawelne, czemu mialabym sie mscic za to co mnie tu spotkalo? Bez sensu Lub jakby znalazla namiary na wizaz hehe wydaje mi sie ze beda Polki znowu szukac...

No Lena zgodze sie cholernie jest ciezko z hostami rozmawiac, ale ja wyczulam atmosfere i nie byla zla, wiec naprawde latwiej mi to jakos poszlo, i zaczelam od *******, ze mama dzwonila, nie zdalam matury itp... Mam nadzieje ze jutro normalnie mi da kase, bez problemow. Ostatni dzien, nie wierze jakos, 76 dni wytrzymalam hehe Co zrobisz z tym fantem, jesli marzysz o UK to zrezygnuj z NL...

Windy wiesz co nie umiem ocenic mojego ang, na pewno jest lepiej niz zanim przyjechalam tutaj hehe czasami za cholere nie potrafie sie dogadac, a czasami mam lepsze dni, ze moge jakos bez problemow nawijac, choc wiadomo ze w czasach sie pomotam ale tyle osob kurde podobno przyjezdzalo z niczym a teraz smigaja bez problemow, tyle tych osob ma prace... Windy narazie siedz u rodzinki, z czasem moze sie ulozy, a jak nie to zawsze mozna pomyslec nad zmiana, tez na poczatku mialam cholerna tesknote, ja juz tyle razy wracalam do Polski ze szok rano to kazda au pair dopada chyba depresja, tez tak mam

Ruciak czekam tu na Ciebie

Boje sie teraz tego co bedzie, zacznie sie prawdziwe zycie, byle jakos sie wkrecic w system, zaoszczedzic troszku i wyjsc na prosta i juz zyc jeju jak to brzmi, tak odpowiedzialnie

ale wiecie co Wam powiem, mimo wszystko nie zrazilam sie do au pairowania

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

ale mi wygwiazdkowało, chyba wyszło przekleństwo, bo nie użyłam polskich znaków hehe chodziło że zaczełam od pierdół, drobnostek gadkę
izunia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 00:05   #3293
Lena_ruda
Wtajemniczenie

izunia- już zrezygnowałam z UK dwa razy .. bo zawsze nie po drodze.. teraz znowu?

aaaaaaa u mnie grzeją już centralne i do tego oknoo muszę juz mieć otwarte;P
Stary 2010-09-09, 00:08   #3294
Ines131
Rozeznanie

A teraz tak troche ode mnie

W poniedzialek mialam birthday dinner
Mialam miec wolny ten dzien, ale hostce cos wypadlo i musiala jechac do Dublina, zabrala mala i pojechala... mi zostalo odebranie starszej ze szkoly i opieka nad nia, dopoki host nie wroci. Nie bylo, zle.
Host wrocil, tak jak zawsze o 17.15, no ale ja gralam w DS ze starsza. Pozniej czas na obiad.
Schodze na dol ze starsza i zanim tam weszlam musialam zamknac oczy Wchodzimy, a tam pozwalaja mi odslonic oczy i krzycza SUPRISE!
Widze stol ze specjalna zastawa, hostka kupila 3 wina (biale, rozowe, czerwone), swieczka na stole. Balony przy moim krzesle, cala kuchnia przyozdobiona. Ja lzy w oczach, ze wzruszenia, z tego powodu, ze nigdy nie mialam wyprawionych urodzin (wiem, przykre to!), a tu u obcych ludzi taka czulosc.
Obiad zrobiony z dwoch dan, zupa i drugie danie. Na koniec tort ze swieczkami (po raz pierwszy moglam zdmuchnac swieczki i to ze swojego, wlasnego tortu!! ). A na koniec prezenty i kartka z zyczeniami, od moich irish parents Zdjecia z familia i pozniej rodzinna gra w gre planszowa. Mnostwo smiechu, poczulam sie jak prawdziwy czlonek rodziny. Dzieci poszly spac, to konczylismy wina (wyszla jedna butelka na glowe). Z hostka po raz pierwszy tak dobrze mi sie rozmawialo. Jutro idziemy razem do pubu, a w weekend zabiera mnie na zakupy
Wspanialy dzien to byl dla mnie
Az po czyms takim, na prawde szkoda mi wyjezdzac.

Aaaa dzis, bylismy na obiedzie w pizzerii
Powinnam sie odchudzac, ale kiepsko mi to idzie, a jutro na lunch czeka na mnie kawalek pizzy..

Hosci znalezli nowa aupair, jest z Finlandii, starsza ode mnie. Podobniez jest mila i ma dobry angielski.

Oraz host powiedzial, ze jezeli bede potrzebowac referencji to moge podac ich numer oraz emaile i bez problemu dadza mi referencje.

I zostalam zaproszona na slub ich, ktory bedzie w pazdzierniku, ale raczej nie pojade. Nie bedzie mnie stac.

Edytowane przez Ines131
Czas edycji: 2010-09-09 o 00:17
Stary 2010-09-09, 00:09   #3295
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Tadaaam, wróciłam Nadrobiłam wątek

Podróż minęła mi bardzo szybko... wiekszosć czasu przespałam A że autokarem (takim nowiuśkim, 2-poziomowym) jechało w sumie 10 (!!!) osób to mogłam się normalnie położyć

Odebrała mnie siostra we wtorek, pojechałam do cioci i tam znów spałam (pobiłam chyba rekord w spaniu) A dziś wreszcie dotarłam do domu i do mamusi

Gadałyśmy chyba z 5 h A jak zobaczyła stertę moich ciuchów to mało nie zemdlała... i od razu: a będę mogła pożyczać ?

Odwiedziłam babcię i dziadka, a teraz siedzę w swoim własnym pokoju)) Z jednej strony smutno było wyjezdżać z Londynu, z drugiej jestem niesamowicie podekscytowana ASP...No i wiem, że za rok znów będę w Londynie

Mam też dobre zajęcie na wrzesień, bo muszę napisać pracę magisterską. Oczywiście nie sobie, żeby nie było
Stary 2010-09-09, 00:14   #3296
Ines131
Rozeznanie

Zaczynam traktowac ten watek jak rucia, jako pamietnik :P

Nie musicie czytac, ani odpowiadac

iza, gratuluje!
zazdroszcze Ci, ze po tak krotkim czasie, bedziesz mogla juz zyc samodzielnie!
Powodzenia!

Stary 2010-09-09, 00:17   #3297
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ines - super te urodziny Ci zrobili Ech, przypominają mi się moje... tak fajnie było

Iza - nawet nie wiesz jak się cieszę, ze Ci się udało wybrnąć z tego wszystkiego Zasługujesz jak nikt żeby żyć i pracować normalnie, w normalnych warunkach, kążdy zasługuje Trzymam kciuki za nową pracę

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Acha, zapomniałam, muszę podziękować Rucince naszej za polecenie mi tej firmy autokarowej, naprawdę świetnie mi się z nią podróżowało, w obydwie strony Dzięki Rucia
Stary 2010-09-09, 00:18   #3298
Lena_ruda
Wtajemniczenie

ines- tak się cieszę czasem całkiem obcy ludzie potrafią nam dać tyle ciepła,sympatii ii to jest takie miłe.
Fajnie z ich strony,że pomyśleli o wszystkim i mieli czas by zaplanować ..
Stary 2010-09-09, 00:30   #3299
ruciakks1
Zakorzenienie

dobrze,ze podroz ci minela fajnie i szybko.
co ty robisz,ze spisz w autokarze?! masz sposob na zasniecie?

iza- kochana, jak ja sie ciesze!!!
zacznie sie zycie, ze ulala

Ines- hehe, cos ty. nie wcisne delete.
najwyzej ich nikomu nie wysle
cudne urodziny! ale tak mi sie przykro zrobilo,ze nie mialas wczesniej swojego torta
powiem ci,ze ja mialam robione fajne urodziny- mama sie zawsze starala. jakies napisy na torcie, zdjecia, cos tam.
wkurza mnie to,ze np. jak ktos z rodziny nie mial prezentu, to sie tlumaczyli, jakby to byl jakis nie wiem.. grzech.
a ja zawsze mowie,ze dla mnie sie liczy obecnosc!!!
co to w ogole za jakas tradycja z tymi prezentami.
wkurza mnie to.
prezentow nie lubie.
tak samo jak nie obchodze imienin, to to juz w ogole durne dla mnie.

windy

lenka-my musimy razem gdzies pojechac. nie ma wyjscia innego!

dobranocka!
ide ogladac film polecony przez windy

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

lucy- hehe,
faktycznie- lepszej firmy autokarowej nie znam!
oni sa tak profesjonalni, mili i licza sie z ludzmi. toz w dzisiejszych czasach to szok
Stary 2010-09-09, 00:33   #3300
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Rucia - też tak uważam, ale wiesz $$$ Chłopak uzupełnia sobie edukacje żeby dostać podwyżkę, a niedawno urodziły mu się bliźniaki... nie ma czasu na pisanie. Taka smutna bardzo rzeczywistość...

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Co robię? nie wiem Po prostu zasypiam muzyczka, chustka przerobiona na poduszkę, szum silnika i dalej A teraz jeszcze ogrzewanie było po prostu perfekcyjne, było mi cieplusio

A w sumie śmieszna sprawa, jak czekałam na victorii widziałam jakiś polski autokar wypełniony po brzegi ludźmi... a ten mój.. 10 osób, dosłownie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości