|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
w koncu pojadlam grzybow z smietanie!!!!!!!
maz przyttargal caly koszyk, polowa na patelni, polowe jutro zorbie i zamroze ![]() ![]() ![]() ![]() Musze jednak kupic wanienke, jaki rozmiar lepiej kupic? czy taka 100cm wanienka to nie za duzo? |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
kliwia, a ja sie dzis zastanawialam czy zjesc ta reszte grzybow w smietanie co mam.. bo stoja 4 dni w lodowce
jutro bedzie piąty dzien, wiec chyba nie zjem ![]() aaa musze sie pochwalic, ze kupilam dzis lozeczko w koncu z cala wyprawka ![]() Czas sie klasc, cholewa .. oby jutro bylo lepiej bo jak sie bede czula tak samo to co? do lekarza chyba pojde..
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
my lozeczko bedziemy miec w przyszlym tygodniu
![]() a po w okolicach 14go robie allegrowe zakupy ![]() i jeszcze musze jeden sklep tu odwiedziec, ale samochodu potrzebuje
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, no, prawie jedna pensja... Ale na szczęście etaty w oświacie są stosunkowo stabilne i pensje rosną z czasem, bo jest awans zawodowy. Musimy dać radę.
Teraz trochę nas wspierają Rodzice, bez ich pomocy byłoby bardzo krucho, a tak nie musimy każdej złotówki 3 razy oglądać (choć i tak żyjemy dosyć skromnie). 150 tys mieszkanie 60mkw? Za***iaszczo My daliśmy 200tys na nasze (53mkw), do nie całkowitego remontu i to była naprawdę niezła okazja. Obejrzeliśmy chyba 10 innych i w tej cenie nic lepszego by się nie znalazło ![]() No, ja też już powoli szykuję się do spania. Mąż jutro wstaje na zerówkę, o 5,20 Ja na szczęście mogę się wyspać, bo panowie od remontu skończyli Teraz jeszcze (jutro chyba) mąż musi wyrównać podłogę w tamtym pokoju i będzie można zawołać ludzi od paneli. A w piątek ma przyjść koleś zrobić pomiary na szafę do przedpokoju (+pawlacz). I tej szafy chyba najbardziej nie mogę się doczekać. Raz - że wreszcie będzie duże lustro, a dwa - szafa, którą mamy obecnie po poprzednim właścicielu jest w totalnej rozsypce. Drzwi się albo blokują albo wypadają Niestety po skończeniu remontu czeka mnie pranie prawie wszystkich rzeczy, bo te wypadające drzwi niestety nie ochroniły wnętrza przed pyłem ![]() No, zmykam, dobrej nocki!
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-08 o 21:47 |
|
|
|
#4655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
z all zamawiałaś łóżeczko ?
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-08 o 21:59 |
||
|
|
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny strasznie boli mnie krzyz, wiecie jak temu zaradzic?
![]() Witam nowe mamusie Irsin wszystkiego naj naj Co do mieszkania to ja tez mieszkalam z moimi rodzicami i pewnie z oszczednosci dalej bym mieszkala ale tz psychicznie nie wytrzymywal z moim bratem...zreszta ja tez ale ja ugodowa jestem a tz nie. Placimy za kawalerke 1300zł z mediami. Mala jest bo jeden pokuj kuchnia lazienka i garderoba.Jakies 32 mk.Ale nie ma to jak mieszkac samemu, zastanawiamy sie wlasnie nad tym kredytem rodzina na swoim ale nie wiem jak to wyglada jeszcze i czy warto. No uciekam sie polozyc bo boli mnie krzyz ![]() Ahhh Kotekk ciesze sie ze jest ok snilas mi sie nawet chociaz nie wiem jak wygladasz i jak wyglada michalek ale sen byl realny. I mily nic zlego sie nie dzialo
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie dam rady Was dzisiaj nadrobić, niestety.
![]() Byłam z mężem na zakupach. Kupiłam sobie spodnie rurki - mam nadzieję, że starczą do końca oraz bluzkę dzianinową. A dla małej obłędny pajacyk - miś. Jutro Wam pokażę. Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś pierwszy raz dostałam w żebro. Wcześniej mała ruszała się raczej nisko, ale dziś się rozbrykała. Nie powiem przyjemnie nie było. ![]() Dobra, ide spać, bo od tego łażenia po sklepach przy pępku mnie boli. ![]() Dobranoc. |
||
|
|
|
#4658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o rosmanowskich dobrze mówią i jakichś dada z biedronki, no ale zobaczymy co na to pupa Małej
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
Hejka ![]() dziś późno wpadam i powoli Was nadrabiam aliszcze termin wypada mi na 28.12. czyli być może w tym samym dniu co i Ty będziemy przec choć ja mam przeczucie że u mnie to będzie połowa grudnia, nie wiem skąd to przeczucie, bo jak dotąd wszystko ok.Trochę się martwię wagą, dziś się ważyłam i wyszło równo 58 kg, a początkowa waga 54 kg, to 4 kg na plusie w 25 tc hm... myślałam że nawet dużo jem, fakt że jem dużo owoców i warzyw, swojskie obiadki. Nie mam ochoty na nic takiego fast foodowego, żadnych hot dogów, pizzy, chipsów, jak chce mi się słodkiego to zjem batona, ale wolę słodką nektarynke zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek bo mam wizyte.A ty ile przytyłas? (mam nadzieję że nie powtarzam pytania) co do imienia to jestem z Tż na etapie "pertraktacji" tzn. wymyśla różne imiona, a do wyboru daję mu Julia lub Natalia. Strasznie mi się podoba imię Amelia, ale 4 miesiące temu zostało już zajęte przez moją siostrę, która urodziła córeczkę i tak dała jej na imię |
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
kredyt studencki- jak ja sie ciesze, ze przez 5 lat charowalam jak glupia i zadnego kredytu nie wzielam
Ciezko bylo, czasem nie bylo co do garnka wlozyc, bo i mieszkanie trzeba bylo oplacic, ale dalo sie rade.Nie wyobrazam sobie mieszkania z rodzicami. Wolalam bulic 1200 zl za kawalerke niz wariowac z moja matka, ktora podoba byla do ojca Anecki. Wparowywala mi do pokoju o 6 nad ranem i stwierdzala, ze juz dosyc spania. A to nic ze o 3 nad ranem wrocilam z pracy Zreszta matce tez placilam za pokoj, wiec wolalam placic wiecej i miec swiety spokoj. Moja matka potrafila wykonczyc psychicznie. Raz mowila jedno, raz drugie, nie dotrzymywala slowa, co chwile sie czegos czepiala. Nawet na odleglosc nie mamy ze soba kontaktu. Wynajmuje juz 10 lat i juz niedlugo wezmiemy cos wlasnego na kredyt. I kid ze na 20 lat, kto wie jak dlugo pozyjemy![]() Wlasnie wcinam pizze wrocilismy z San Sebastian, caly dzien tam spedzilismy ale nie moge sie ruszac Szukalam ramki na obrazki i kocyka, ale nie bylam w 100 % zadowolona z tego co znalazlam. Pogoda piekna, woda ciepla (plaza w centrum miasta ). Hiszpanie zachowuja sie inaczej niz Francuzi w stosunku do kobiet w ciazy. Stalam w sklepie, przede mna mloda para i kosz wypchany po brzegi- nie poprosili mnie na poczatek. Za to kilka razy prawie mnie stratowano Bylismy kilka razy w Hiszpani ale jakos nie utkwilo mi w pamieci, ze oni tacy glosni Nie czuje nog,no i jak sie spodziewalam, co 20 min. musialam szukam toalety. Szczerze mowiac pojawily sie u mnie watpliwosci, czy sobie dam rade,po calym dniu spedzonym z glosnymi Hiszpanami i ich glosnymi dziecmi![]() Jutro leze na lezaku z nogami do gory i sie nie ruszam ![]() Kootekk, zazdroszcze kangurowania. Nie moglabym spac po takich wrazeniach. Torby do szpitala nie mam spakowanej, ja nawet torby nie mam ![]() ![]() Wogole jakos przystopowalam i wszystko robie powoli. Nie spieszy mi sie. Po urlopie zamowimy lozeczko, oproznimy pokoj. Dzis mam wrazenie, ze maly sie inaczej ulozyl i moze nawet obrocil. Smyra mnie na samym dole i pod zebrami. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-09 o 00:00 |
|
|
|
#4661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na oko sądzę, że 10 kg, za to w biodrach sporo cm mi przybyło i tym się trochę martwię ale mąż wolał Joannę, a mi Joanna też sie bardzo podoba no i mamy Aśkę w brzuchu![]() ja też myślę, że nie dotrwam do 28.12., mam wadę macicy, a to może przyspieszyć poród, co z resztą sprawdziło się u koottekk.
|
|
#4663 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
prosze skonczyc z tymi mieszkaniami bo mi cisnienie podnosicie ze ja nie mam i chyba dlugo miec nie bede.
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, gdzie tak drogo?
![]() Ja od godziny nie śpię, bo się obudziłam, jak mąż do pracy wychodził i dupa z dalszym spaniem Zaraz sobie jakieś śniadanko pójdę zrobić.
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, masakra faktycznie.
Nie wiem jakie teraz są ceny w Łodzi Może już podobne
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie dobrze się czuję, jakoś mój organizm się przyzwyczaił do tego skróconego snu. Już od dwóch miesięcy budzę się bardzo wcześnie, niezależnie od tego, o której poprzedniego dnia się położyłam... Może mój organizm już się przystosowuje do nieprzespanych nocy?
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
boze jak super dzisiaj spalam, pierwszy raz od 2 tygodni tak dobrze spałam, bardzo odpoczelam psychicznie jak wrociłam do domu, na dodatek wczoraj pani dr mnie bardzo pocieszyła no i jeszcze to przytulanie michalka to juz wogole wczoraj odniosłam sukces, to był pierwszy dzien co NIC nie płakałam jestem teraz bardzo pozytywnie nastawiona i wiem ze to juz dlugo nie potrwa zanim zabiore małego do domciu |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, aż miło czytać
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
kootek pozytywne nastawienie! oby tak dalej.
Ja dzis obudzilam sie o 3,20 i zasnac nie moglam yhy poszlam siku bo co bede lezec - przylazlam przytulilam sie do meza, leze leze i nic. w koncu przeturlalam sie na swoje miejsce, by maz mogl mnie przytulic jak leze na lewej stronie i dziecie moglo pokopac w dlon i jakos zasnelam.w dodatku kaszel mnie meczyl i to taki dudniacy ze nie wiem. Nie wiem skad ten kaszel, lekarz ostatnio nic nie uslyszal. ![]() Syropek dzis w ruch poszedl
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, też tak często zasypiam - kładę się na lewym boku i dłoń na bok brzucha - wtedy mały mnie szturcha w nią
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk z dnia nadzien coraz lepiej
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ja meza dlon przykladam
dzieki temu ja sie czuje bezpiecznie i on ma radoche z kopania hahahah
|
|
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
co dziś tak cicho???
ja idę wykupić tabletki i mam nadzieję że żelazo pomoże na to moje ciągłe zmęczenie już miałam tego dosyć jestem w stanie funkcjonować 3-4 godziny dziennie ![]() a po drodze zakupy ![]() muszę kupić małej coś do ubrania hahah |
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Kootek super wieści, teraz będzie już tylko dobrze Cytat:
? ja, na tym samym etapie ciąży przytyłam dotąd 1,5kg wcale mnie to nie martwi ![]() Kretencja to już można powiedzieć że widać koniec remontu ![]() Zaraz jadę na zakupy, z teściową jest ponoc jakaś promocja w realu że można kupić 2 produkt za 1zł ale nie wiem dokładnie jakie produkty w to wchodzą U mnie dziś świetna pogoda-mam nadzieję że będzie tak jak najdłużej
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Ale mam zimno w mieszkaniu matko kochana! Do tego najadłam się od rana czekolady i jest mi niedobrze. A mały coś dzisiaj w ogóle nieruchliwy. A ajk tak będzie mi dalej robił to pewnie kole wieczora zacznę panikować. Ale ja mam łożysko na przedniej ścianie i z tego co czytałam ruchy czuję się słabiej. Co by się zgadzało bo po USG lekarz mówił, że mały bardzo ruchliwy a jak czuję że wręcz przeciwnie. Ma któraś też łożysko na przedniej ścianie? W poniedziałek mam USG,ufff byle do poniedziałku... Kotek absolutnie fantastyczne wieści. Nawet nie umiem sobie wyobrazić tego szczęścia, które musiałaś wczoraj czuć po tym wszystkim. Wszystko dzieje sie tak szybko, że aż trudno uwierzyć. Niedługo będziecie w domu, a teraz możesz się jeszcze ostatecznie zorganizować. Bardzo się cieszę i czytam wszystkie Twoje posty ze łzami w oczach. To co piszesz jest piękne szczególnie, w naszej sytacji-samych zapakowanych. A co do kredytów... My wynajmujemy mieszkanie. Mieliśmy możliwść zamieszkania z teściami w domu(mielibyśmy 20m pokój) lub u moich rodziców. Podziękowalismy za to pięknie i wynajeliśmy kawalerkę ok 25 m. Płacimy za nią niecały 1000 zł ze wszystkimi opłatami. Małe ciasne, ale własne. Nie mogę narzekać na rodziców ani teściów, ale nie zniosłabym bycia w pozycji "dziecko"cały czas. Tak jestem u siebie i nie zrezygnowałabym z tego za nic. Chociaż rodzinka się burzyła, bo budujemy dom z naszych oszczędności z UK, z pomocy rodziców oraz z kredytu. O kredyt występujemy lada dzień. I teoretycznie byłoby lepiej do czasu wykończenia domu mieszkać z rodzicami a kasę którą wydajmy na wynajem odkładać na kredyt. Ale tyle teoria...osobiście uważam że jeśli jest cień szansy to trzeba uciekać na swoje. Samemu być sobie panem po prostu. A czy się nie boję?Boję się strasznie. rata co prawda będzie nie tak wysoka jak u Kretencji bo 600 zł, ale koszty utrzymania domu znacznie wyższe nież mieszania. Samo ogrzewanie to 4500-500 rocznie. A gdzie reszta. Więc wyjdzie na to samo. Mój móż ma stałą posadę, średnio-płatną. Ja nie jestem w ogóle stabilna na dzień dzisiejszy. Na pewno będę zmieniać pracę, może i zawód. Do tego utrzymanie samochodu, jak wrócę do pracy będzie potrzebny też drugi dla mnie żeby dojechać do Łodzi. Pewnie przejdzie nam opłacać prywatny żłobek bo państwowy czynny tylko do 16. Jak my na to zarobimy?Nie mam pojęcia. Ale pracy się nie boimy, jesteśmy razem, zdrowi, młodzi. Trzeba myśleć że będzie dobrze.
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
No niby koniec widać, ale świadomość ile drobiazgów jeszcze jest do zrobienia i ogrom sprzątania, które nas czeka - nie nastrajają mnie póki co optymistycznie
![]() U mnie dziś pogoda taka sobie. Niby nie pada, ale jest jakoś szaro i nieprzyjemnie.. Edzia, ładnie to napisałaś
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-09 o 09:05 |
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
Znowu od 5 dzisiaj nie śpie, przewalam sie na łóżku z boku na bok, ale tak deszcz leje ze po popoludniu bede chciala sie zdrzemnąc może troszke bo takie juz mam since pod oczami ze masakra Kootekk, super wieści. Teraz juz z dnia na dzien bedzie wszystko lepiej |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
o zaraz następna część widzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

jutro bedzie piąty dzien, wiec chyba nie zjem 

z all zamawiałaś łóżeczko ?

i jakos zasnelam.
wcale mnie to nie martwi