Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 21:13   #4651
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

w koncu pojadlam grzybow z smietanie!!!!!!!
maz przyttargal caly koszyk, polowa na patelni, polowe jutro zorbie i zamroze

Musze jednak kupic wanienke, jaki rozmiar lepiej kupic? czy taka 100cm wanienka to nie za duzo?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:20   #4652
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

kliwia, a ja sie dzis zastanawialam czy zjesc ta reszte grzybow w smietanie co mam.. bo stoja 4 dni w lodowce jutro bedzie piąty dzien, wiec chyba nie zjem

aaa musze sie pochwalic, ze kupilam dzis lozeczko w koncu z cala wyprawka mam nadzieje, ze bedzie w przyszlym tygodniu.. nie mniej bedziemy skladac gdzies za miesiac dopiero

Czas sie klasc, cholewa .. oby jutro bylo lepiej bo jak sie bede czula tak samo to co? do lekarza chyba pojde..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:27   #4653
kliwia
Zakorzenienie

my lozeczko bedziemy miec w przyszlym tygodniu
a po w okolicach 14go robie allegrowe zakupy
i jeszcze musze jeden sklep tu odwiedziec, ale samochodu potrzebuje
Stary 2010-09-08, 21:46   #4654
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, no, prawie jedna pensja... Ale na szczęście etaty w oświacie są stosunkowo stabilne i pensje rosną z czasem, bo jest awans zawodowy. Musimy dać radę.
Teraz trochę nas wspierają Rodzice, bez ich pomocy byłoby bardzo krucho, a tak nie musimy każdej złotówki 3 razy oglądać (choć i tak żyjemy dosyć skromnie).

150 tys mieszkanie 60mkw? Za***iaszczo My daliśmy 200tys na nasze (53mkw), do nie całkowitego remontu i to była naprawdę niezła okazja. Obejrzeliśmy chyba 10 innych i w tej cenie nic lepszego by się nie znalazło W Łodzi za 150zł to można sobie kupić 2 pokoje do remontu, jakieś 42mkw

No, ja też już powoli szykuję się do spania. Mąż jutro wstaje na zerówkę, o 5,20 Ja na szczęście mogę się wyspać, bo panowie od remontu skończyli
Teraz jeszcze (jutro chyba) mąż musi wyrównać podłogę w tamtym pokoju i będzie można zawołać ludzi od paneli. A w piątek ma przyjść koleś zrobić pomiary na szafę do przedpokoju (+pawlacz). I tej szafy chyba najbardziej nie mogę się doczekać. Raz - że wreszcie będzie duże lustro, a dwa - szafa, którą mamy obecnie po poprzednim właścicielu jest w totalnej rozsypce. Drzwi się albo blokują albo wypadają Niestety po skończeniu remontu czeka mnie pranie prawie wszystkich rzeczy, bo te wypadające drzwi niestety nie ochroniły wnętrza przed pyłem

No, zmykam, dobrej nocki!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-08 o 21:47
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:53   #4655
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Paulinka my tez mamy kupione pampersiaki 2x94 szt rozmiar 2 ale do szpitala małą paczuszkę 1 trzeba mieć

Ok dziewczynki ja sie powoli z Wami żegnam bo do domku jedziemy za chwile nie wiem kiedy znowu zaglądne moze jutro zobaczymy jak cos napewno zaraz napisze.

MIłego wieczorku Wam zycze
wiem wiem, to zamierzam dokupić te new born sensitive care do szpitala małą paczkę

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
kliwia, a ja sie dzis zastanawialam czy zjesc ta reszte grzybow w smietanie co mam.. bo stoja 4 dni w lodowce jutro bedzie piąty dzien, wiec chyba nie zjem

aaa musze sie pochwalic, ze kupilam dzis lozeczko w koncu z cala wyprawka mam nadzieje, ze bedzie w przyszlym tygodniu.. nie mniej bedziemy skladac gdzies za miesiac dopiero

Czas sie klasc, cholewa .. oby jutro bylo lepiej bo jak sie bede czula tak samo to co? do lekarza chyba pojde..
z all zamawiałaś łóżeczko ?

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-08 o 21:59
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:24   #4656
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Hej dziewczyny strasznie boli mnie krzyz, wiecie jak temu zaradzic?

Witam nowe mamusie

Irsin wszystkiego naj naj

Co do mieszkania to ja tez mieszkalam z moimi rodzicami i pewnie z oszczednosci dalej bym mieszkala ale tz psychicznie nie wytrzymywal z moim bratem...zreszta ja tez ale ja ugodowa jestem a tz nie.
Placimy za kawalerke 1300zł z mediami. Mala jest bo jeden pokuj kuchnia lazienka i garderoba.Jakies 32 mk.Ale nie ma to jak mieszkac samemu, zastanawiamy sie wlasnie nad tym kredytem rodzina na swoim ale nie wiem jak to wyglada jeszcze i czy warto.

No uciekam sie polozyc bo boli mnie krzyz

Ahhh Kotekk ciesze sie ze jest ok snilas mi sie nawet chociaz nie wiem jak wygladasz i jak wyglada michalek ale sen byl realny.I mily nic zlego sie nie dzialo

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:34   #4657
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Nie dam rady Was dzisiaj nadrobić, niestety.
Byłam z mężem na zakupach. Kupiłam sobie spodnie rurki - mam nadzieję, że starczą do końca oraz bluzkę dzianinową. A dla małej obłędny pajacyk - miś. Jutro Wam pokażę.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja nie moge spac

mallinka, zmien mi prosze wiek na 26 lat
stawiam wszystkim pieknym mamom
Irsin, STO LAT, kochana. Lekkiego porodu, dogadania się z Tż i spełnienia w macierzyństwie.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dziewczyny dzisiaj po połodniu bedziemy kangurowac juz sie nie moge doczekac kiedy przytule moje malenstwo
pani dr mnie dzisiaj pocieszyla, powiedziala ze nie mam sie absolutnie martwic o malego bo one tez sie nie martwia, jedyne co przy nim musza robic to karmic bo glodomorek maly z niego powiedziala ze nie mam tam caly dzien siedziec u malego bo to nic nie da, wystarczy ze rano i wieczorem przyjade mleko odciagnac i go poprzytulac a ani sie obejrze bede go miala w domu

tak sie ciesze ze jest wszystko super z malym, az mi lzej na sercu, napisze pozniej wrazenia po przytuleniu mojego skarbka
Super wiadomości. Już niedługo będziecie kangurować w domku.

A ja dziś pierwszy raz dostałam w żebro. Wcześniej mała ruszała się raczej nisko, ale dziś się rozbrykała. Nie powiem przyjemnie nie było.

Dobra, ide spać, bo od tego łażenia po sklepach przy pępku mnie boli.

Dobranoc.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 23:20   #4658
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
jakie pampersy kupiłyście młode damy dla waszych maleństw? albo jakie zamierzacie
do szpitala kupilam małą paczkę huggiesów newborn, potem dostałam pakę pampersów 2 od koleżanki której synek nie zdążył zużyć bo wyrósł, a dalej to już będziemy testować wszystko co drogeria dała o rosmanowskich dobrze mówią i jakichś dada z biedronki, no ale zobaczymy co na to pupa Małej
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 23:43   #4659
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mimiskierka, witam na kiedy masz termin? imię macie juz wybrane?

Hejka

dziś późno wpadam i powoli Was nadrabiam

aliszcze termin wypada mi na 28.12. czyli być może w tym samym dniu co i Ty będziemy przec choć ja mam przeczucie że u mnie to będzie połowa grudnia, nie wiem skąd to przeczucie, bo jak dotąd wszystko ok.
Trochę się martwię wagą, dziś się ważyłam i wyszło równo 58 kg, a początkowa waga 54 kg, to 4 kg na plusie w 25 tc hm... myślałam że nawet dużo jem, fakt że jem dużo owoców i warzyw, swojskie obiadki. Nie mam ochoty na nic takiego fast foodowego, żadnych hot dogów, pizzy, chipsów, jak chce mi się słodkiego to zjem batona, ale wolę słodką nektarynke zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek bo mam wizyte.

A ty ile przytyłas? (mam nadzieję że nie powtarzam pytania)

co do imienia to jestem z Tż na etapie "pertraktacji" tzn. wymyśla różne imiona, a do wyboru daję mu Julia lub Natalia. Strasznie mi się podoba imię Amelia, ale 4 miesiące temu zostało już zajęte przez moją siostrę, która urodziła córeczkę i tak dała jej na imię
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 23:56   #4660
De28
Wtajemniczenie

kredyt studencki- jak ja sie ciesze, ze przez 5 lat charowalam jak glupia i zadnego kredytu nie wzielam Ciezko bylo, czasem nie bylo co do garnka wlozyc, bo i mieszkanie trzeba bylo oplacic, ale dalo sie rade.

Nie wyobrazam sobie mieszkania z rodzicami. Wolalam bulic 1200 zl za kawalerke niz wariowac z moja matka, ktora podoba byla do ojca Anecki. Wparowywala mi do pokoju o 6 nad ranem i stwierdzala, ze juz dosyc spania. A to nic ze o 3 nad ranem wrocilam z pracy Zreszta matce tez placilam za pokoj, wiec wolalam placic wiecej i miec swiety spokoj. Moja matka potrafila wykonczyc psychicznie. Raz mowila jedno, raz drugie, nie dotrzymywala slowa, co chwile sie czegos czepiala. Nawet na odleglosc nie mamy ze soba kontaktu. Wynajmuje juz 10 lat i juz niedlugo wezmiemy cos wlasnego na kredyt. I kid ze na 20 lat, kto wie jak dlugo pozyjemy
Wlasnie wcinam pizze wrocilismy z San Sebastian, caly dzien tam spedzilismy ale nie moge sie ruszac Lazilismy kilka godzin po miescie i po sklepach i nic nie kupilam Szukalam ramki na obrazki i kocyka, ale nie bylam w 100 % zadowolona z tego co znalazlam. Pogoda piekna, woda ciepla (plaza w centrum miasta). Hiszpanie zachowuja sie inaczej niz Francuzi w stosunku do kobiet w ciazy. Stalam w sklepie, przede mna mloda para i kosz wypchany po brzegi- nie poprosili mnie na poczatek. Za to kilka razy prawie mnie stratowano Bylismy kilka razy w Hiszpani ale jakos nie utkwilo mi w pamieci, ze oni tacy glosni Ma sie wrazenie, ze tylko krzykiem sie do siebie oddzywaja a dzieci tylko placza Nie czuje nog,no i jak sie spodziewalam, co 20 min. musialam szukam toalety. Szczerze mowiac pojawily sie u mnie watpliwosci, czy sobie dam rade,po calym dniu spedzonym z glosnymi Hiszpanami i ich glosnymi dziecmi
Jutro leze na lezaku z nogami do gory i sie nie ruszam

Kootekk, zazdroszcze kangurowania. Nie moglabym spac po takich wrazeniach.

Torby do szpitala nie mam spakowanej, ja nawet torby nie mam
Wogole jakos przystopowalam i wszystko robie powoli. Nie spieszy mi sie. Po urlopie zamowimy lozeczko, oproznimy pokoj.

Dzis mam wrazenie, ze maly sie inaczej ulozyl i moze nawet obrocil. Smyra mnie na samym dole i pod zebrami.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-09 o 00:00
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 00:19   #4661
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
...
gustawku - jak wrażenia ze SR i ogólnie ze szpitala na Kasprzaka? Zdecydowałaś już, gdzie chcesz rodzić. U mnie 32 tydzień dobiega końca, a ja jeszcze nie wiem , gdzie będę rodzić ...
Sylwia, właśnie dziś jestem po przedostatnim spotkaniu, jestem bardzo zadowolona że zapisalam się na SR, bo pierwszy raz będę rodzić i poznanie personelu i szpitala sprawia że mniej się boję. Co do poziomu wykładów to jest nierówny np. z ginem bardzo ciekawy,dużo b.konkretnych info jakie są praktyki/procedury u nich na oddziale itd., z neonatologiem słabszy,bardziej teoria i poglądy prowadzącego, z położną ok (mimo strasznego filmu z porodami), ciekawe spotkanie z babką od prawa pracy. Najciekawsze za tydzień - oglądanie oddziału i warsztaty z pielęgnacji noworodka.Dam znać. Tam ponoć jest ta sala poporodowa 5osobowa co mnie lekko przeraża, bo niby oni tam wszyscy na SR tłumaczą żeby do szpitala nie przychodziły całe rodziny z odwiedzinami ale wystarczy że do każdej kobitki przyjdzie mąż+matka albo teściowa i już się robi tłum na sali, zero szans żeby odpocząć, zero prywatności. A jedynki raczej nie wezmę bo one są na patologii która jest chyba na innym piętrze i boję się że położne z noworodkowego mało tam zaglądają.Z kolei duży plus jedynki to że cały czas może być z Tobą ktoś rodziny.No nic, muszę to zobaczyć żeby coś zdecydować, bo na razie to gdybanie. Tak czy owak na ten szpital jestem zdecydowana,bo wiem czego się tam spodziewać, odpowiada mi ich podejście do porodu,mają neonatologię na najwyższym poziomie, no i jadę tam 10 minut w godzinach szczytu
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 00:43   #4662
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Hejka

aliszcze termin wypada mi na 28.12. czyli być może w tym samym dniu co i Ty będziemy przec choć ja mam przeczucie że u mnie to będzie połowa grudnia, nie wiem skąd to przeczucie, bo jak dotąd wszystko ok.
Trochę się martwię wagą, dziś się ważyłam i wyszło równo 58 kg, a początkowa waga 54 kg, to 4 kg na plusie w 25 tc hm... myślałam że nawet dużo jem, fakt że jem dużo owoców i warzyw, swojskie obiadki. Nie mam ochoty na nic takiego fast foodowego, żadnych hot dogów, pizzy, chipsów, jak chce mi się słodkiego to zjem batona, ale wolę słodką nektarynke zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek bo mam wizyte.

A ty ile przytyłas? (mam nadzieję że nie powtarzam pytania)

co do imienia to jestem z Tż na etapie "pertraktacji" tzn. wymyśla różne imiona, a do wyboru daję mu Julia lub Natalia. Strasznie mi się podoba imię Amelia, ale 4 miesiące temu zostało już zajęte przez moją siostrę, która urodziła córeczkę i tak dała jej na imię
nie wiem ile przytyłam, bo nie znam swojej wagi wyjsciowej ale na oko sądzę, że 10 kg, za to w biodrach sporo cm mi przybyło i tym się trochę martwię ja też myślałam nad imieniem Natalia ale mąż wolał Joannę, a mi Joanna też sie bardzo podoba no i mamy Aśkę w brzuchu
ja też myślę, że nie dotrwam do 28.12., mam wadę macicy, a to może przyspieszyć poród, co z resztą sprawdziło się u koottekk.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 07:29   #4663
melabn
Wtajemniczenie

czesc
prosze skonczyc z tymi mieszkaniami bo mi cisnienie podnosicie ze ja nie mam i chyba dlugo miec nie bede. U nas w miescie za 200tys to chyba tylko kawalerke 26m mozna sobie kupic, niestety trzeba wynajmowac a za 2 opokoje ok 40 m wolaja u nas ok 1600 1700zl pluss kaucja tyle samo, ktora zadko oddaja
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 07:31   #4664
kretencja
Zakorzenienie

Mela, gdzie tak drogo?

Ja od godziny nie śpię, bo się obudziłam, jak mąż do pracy wychodził i dupa z dalszym spaniem Zaraz sobie jakieś śniadanko pójdę zrobić.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 07:31   #4665
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mela, gdzie tak drogo?

Ja od godziny nie śpię, bo się obudziłam, jak mąż do pracy wychodził i dupa z dalszym spaniem Zaraz sobie jakieś śniadanko pójdę zrobić.
Wrocław
Stary 2010-09-09, 07:33   #4666
kretencja
Zakorzenienie

Kurde, masakra faktycznie.
Nie wiem jakie teraz są ceny w Łodzi Może już podobne

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 07:36   #4667
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kurde, masakra faktycznie.
Nie wiem jakie teraz są ceny w Łodzi Może już podobne
no niestety, jak samopoczucie? ja malo spie w nocy i kregoslup mnie boli przy chodzeniu wizyte mam 15 ,dluzy mi sie a juz bym chciala zobaczyc babelka
Stary 2010-09-09, 07:40   #4668
kretencja
Zakorzenienie

W sumie dobrze się czuję, jakoś mój organizm się przyzwyczaił do tego skróconego snu. Już od dwóch miesięcy budzę się bardzo wcześnie, niezależnie od tego, o której poprzedniego dnia się położyłam... Może mój organizm już się przystosowuje do nieprzespanych nocy?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 07:59   #4669
kootekk
Zakorzenienie

hej dziewczyny

boze jak super dzisiaj spalam, pierwszy raz od 2 tygodni tak dobrze spałam, bardzo odpoczelam psychicznie jak wrociłam do domu, na dodatek wczoraj pani dr mnie bardzo pocieszyła no i jeszcze to przytulanie michalka to juz wogole

wczoraj odniosłam sukces, to był pierwszy dzien co NIC nie płakałam
jestem teraz bardzo pozytywnie nastawiona i wiem ze to juz dlugo nie potrwa zanim zabiore małego do domciu

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:01   #4670
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, aż miło czytać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 08:06   #4671
kliwia
Zakorzenienie

kootek pozytywne nastawienie! oby tak dalej.

Ja dzis obudzilam sie o 3,20 i zasnac nie moglam yhy
poszlam siku bo co bede lezec - przylazlam przytulilam sie do meza, leze leze i nic. w koncu przeturlalam sie na swoje miejsce, by maz mogl mnie przytulic jak leze na lewej stronie i dziecie moglo pokopac w dlon i jakos zasnelam.
w dodatku kaszel mnie meczyl i to taki dudniacy ze nie wiem. Nie wiem skad ten kaszel, lekarz ostatnio nic nie uslyszal.
Syropek dzis w ruch poszedl
Stary 2010-09-09, 08:16   #4672
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, też tak często zasypiam - kładę się na lewym boku i dłoń na bok brzucha - wtedy mały mnie szturcha w nią

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 08:18   #4673
melabn
Wtajemniczenie

kotekk z dnia nadzien coraz lepiej
Stary 2010-09-09, 08:18   #4674
kliwia
Zakorzenienie

kretencja ja meza dlon przykladam dzieki temu ja sie czuje bezpiecznie i on ma radoche z kopania hahahah
Stary 2010-09-09, 08:46   #4675
apoolonia
Rozeznanie

co dziś tak cicho???

ja idę wykupić tabletki

i mam nadzieję że żelazo pomoże na to moje ciągłe zmęczenie
już miałam tego dosyć jestem w stanie funkcjonować 3-4 godziny dziennie

a po drodze zakupy
muszę kupić małej coś do ubrania hahah
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:51   #4676
mallinka
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki

Kootek
super wieści, teraz będzie już tylko dobrze

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Hejka
A martwisz się że za mało czy za dużo ? ja, na tym samym etapie ciąży przytyłam dotąd 1,5kg wcale mnie to nie martwi

Kretencja to już można powiedzieć że widać koniec remontu

Zaraz jadę na zakupy, z teściową jest ponoc jakaś promocja w realu że można kupić 2 produkt za 1zł ale nie wiem dokładnie jakie produkty w to wchodzą

U mnie dziś świetna pogoda-mam nadzieję że będzie tak jak najdłużej

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:03   #4677
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!

Ale mam zimno w mieszkaniu matko kochana!
Do tego najadłam się od rana czekolady i jest mi niedobrze. A mały coś dzisiaj w ogóle nieruchliwy. A ajk tak będzie mi dalej robił to pewnie kole wieczora zacznę panikować.
Ale ja mam łożysko na przedniej ścianie i z tego co czytałam ruchy czuję się słabiej. Co by się zgadzało bo po USG lekarz mówił, że mały bardzo ruchliwy a jak czuję że wręcz przeciwnie. Ma któraś też łożysko na przedniej ścianie?
W poniedziałek mam USG,ufff byle do poniedziałku...

Kotek
absolutnie fantastyczne wieści. Nawet nie umiem sobie wyobrazić tego szczęścia, które musiałaś wczoraj czuć po tym wszystkim. Wszystko dzieje sie tak szybko, że aż trudno uwierzyć. Niedługo będziecie w domu, a teraz możesz się jeszcze ostatecznie zorganizować. Bardzo się cieszę i czytam wszystkie Twoje posty ze łzami w oczach. To co piszesz jest piękne szczególnie, w naszej sytacji-samych zapakowanych.

A co do kredytów...
My wynajmujemy mieszkanie. Mieliśmy możliwść zamieszkania z teściami w domu(mielibyśmy 20m pokój) lub u moich rodziców. Podziękowalismy za to pięknie i wynajeliśmy kawalerkę ok 25 m. Płacimy za nią niecały 1000 zł ze wszystkimi opłatami. Małe ciasne, ale własne. Nie mogę narzekać na rodziców ani teściów, ale nie zniosłabym bycia w pozycji "dziecko"cały czas. Tak jestem u siebie i nie zrezygnowałabym z tego za nic. Chociaż rodzinka się burzyła, bo budujemy dom z naszych oszczędności z UK, z pomocy rodziców oraz z kredytu. O kredyt występujemy lada dzień. I teoretycznie byłoby lepiej do czasu wykończenia domu mieszkać z rodzicami a kasę którą wydajmy na wynajem odkładać na kredyt. Ale tyle teoria...osobiście uważam że jeśli jest cień szansy to trzeba uciekać na swoje. Samemu być sobie panem po prostu.
A czy się nie boję?Boję się strasznie. rata co prawda będzie nie tak wysoka jak u Kretencji bo 600 zł, ale koszty utrzymania domu znacznie wyższe nież mieszania. Samo ogrzewanie to 4500-500 rocznie. A gdzie reszta. Więc wyjdzie na to samo. Mój móż ma stałą posadę, średnio-płatną. Ja nie jestem w ogóle stabilna na dzień dzisiejszy. Na pewno będę zmieniać pracę, może i zawód. Do tego utrzymanie samochodu, jak wrócę do pracy będzie potrzebny też drugi dla mnie żeby dojechać do Łodzi. Pewnie przejdzie nam opłacać prywatny żłobek bo państwowy czynny tylko do 16. Jak my na to zarobimy?Nie mam pojęcia. Ale pracy się nie boimy, jesteśmy razem, zdrowi, młodzi. Trzeba myśleć że będzie dobrze.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:03   #4678
kretencja
Zakorzenienie

No niby koniec widać, ale świadomość ile drobiazgów jeszcze jest do zrobienia i ogrom sprzątania, które nas czeka - nie nastrajają mnie póki co optymistycznie

U mnie dziś pogoda taka sobie. Niby nie pada, ale jest jakoś szaro i nieprzyjemnie..

Edzia, ładnie to napisałaś Najważniejsze jest to, że jesteśmy razem, jakoś sobie radzimy, a kredyt... Jakoś to będzie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-09 o 09:05
Stary 2010-09-09, 09:05   #4679
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dzien doberek Znowu od 5 dzisiaj nie śpie, przewalam sie na łóżku z boku na bok, ale tak deszcz leje ze po popoludniu bede chciala sie zdrzemnąc może troszke bo takie juz mam since pod oczami ze masakra Głodna jestem ale zaraz wychodze na glukoze Jak tylko sobie pomysle to az mnie trzesie brrrrrrrr. Juz to mialam robione kiedys i wiem co za okropienstwo!! Ale trudno. No i mam oprocz tego jeszcze marfologie i jeszcze cos tam co nie wiem co oznacza. Odezwe sie jak wróce
Kootekk, super wieści. Teraz juz z dnia na dzien bedzie wszystko lepiej
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:07   #4680
EdziaO
Zakorzenienie

o zaraz następna część widzę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości