Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 20:38   #3871
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Dzisiaj chyba mnie trafi z Julką... pierwsza sprawa, że ogólnie mało przez dzień spała, druga sprawa, że coś nie zapowiada się by poszła spać teraz... a chcieliśmy skorzystać z tego, że Łucja jest u dziadków... i nacieszyć się trochę soba... ale coś widzę, że dziecko nam nie pozwoli. Jest zmęczona jak cholera, a spać coś nie może. Na rękach narazie nie chcę nosić, łudzę się, że padnie w swoim łóżeczku...

wcześniej jak do niej mówiłam, że mnie denerwuje, że przez dzień jeszcze jako tako śpi, a przychodzi wieczór i jest masakra... a tak uśmiech numer trzy, numer pięć, numer dziesięć. Aż w głos się zaśmiała... ciekawe jak to się stało, że idealnie wstrzeliła się w moment, jakby dobrze wiedziała co do niej mówię i się ze mnie śmiała

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:59   #3872
glooria
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Zeby dzidziuś nie płakał na przewijaku to wlączam czasami suszarkę jak jest zimno w pokoju np.po wietrzeniu i mała sama się wypina i podnosi nogi do góry to samo jak ma leżeć na brzuszku a ma chimery i jej coś nie pasuje to suszara i sama sie wypina i ćwiczy brzuszek
Polecam tylko uwaga żeby suszarka nie była zbyt blisko

A moja ma jakis skok chyba w 3 miesiącu zaczęła żadziej jeść jak jadła co 2-3 godziny tak teraz co 4 i nie jest głodna szoook
ale nocka jest normalna 22.30 3.30 zobaczymy jak długo wytrzyma
na początku się martwiłam, więc wciskałam cyca ale był ryk próbowałam nawet sztuczne i też ryk więc już nie wpycham na siłę jak nie chce i tak przeszła na jedzenie co 4 godziny
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:10   #3873
jaszczka
Zadomowienie

Misiulka, Karolcia - dzięki za odp. rzeczywiście chyba lepiej mi wyjdzie kupować tutaj... dziś wyhaczyłam kilka rzeczy na wyprzedaży i zaszłam do pracy a tam czekało na mnie parę prezentów od klientów miło tak zaraz zrobię zdjęcia i wkleję się pochwalić

Glooria - mój teraz miał skok ósmego tygodnia i od wczoraj jest już ok, ale też zaczął jakby rzadziej jeść, dłużej na cycu ale rzadziej w sumie mi to pasuje
jak się zaraz mały nie obudzi to mi chyba cyc eksploduje! bo jadł ostatnio o 16, zasnął o 17.30... jest 21 a on ani myśli wstawać! possał chwilę piąstkę jakąś godzinę temu i myślałam, że to już, nawet kąpiel zaczęłam przygotowywać, a on dalej śpi... a tak słodko sobie zasnął na brzuszku, że żal mi go budzić...
Stary 2010-09-08, 21:11   #3874
itakasia
Zakorzenienie

jusdan
slicznie wygladaliscie
basienkaw
fajne zakupy, i jak Julcia? dzieci im bardziej sie zmecza tym ciezej im zasnac
kropka
dzieki
jaszczka
super ze juz ok u was

kupilam Zosi rajstopki i body na chrzest, bedzie ubrana skromnie bo ja nie lubie tych ozdobnych sukienek. mamy taka zwykla. poza tym w smyku kupilam kurtke na zime dla Agatki i prezent na jutro dla mojej chrzesniaczki. dzien udany, tylko dla siebie nic nie znalazlam
Stary 2010-09-08, 21:34   #3875
jaszczka
Zadomowienie

no, mały zaczyna się coś kręcić... mój cyc się chyba ostanie w całości

wklejam moje łupy część kupiona, część podarowana, no i mój mały śpiący królewicz
Stary 2010-09-08, 21:42   #3876
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka maly jest slodki a zakupy rewelacyjne bluza swietna i ten sweterek na guziczki w paski nieziemsko mi sie podoba gdzie zakupione (oczywiscie wiem ze w irlandi ale chodzi mi o sklepy )
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:44   #3877
FraniaPirania
Rozeznanie

Basienka wiesz jak to mowia, najlepsza antykoncepcja po porodzie to... dziecko one to chyba wyczuwaja i sa czujne
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 21:51   #3878
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jaszczka maly jest slodki a zakupy rewelacyjne bluza swietna i ten sweterek na guziczki w paski nieziemsko mi sie podoba gdzie zakupione (oczywiscie wiem ze w irlandi ale chodzi mi o sklepy )
dziękuję za komplement
te ciuszki z pierwszego zdjęcia są z Debenhams z serii BlueZoo Baby mają teraz fajne przeceny

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Alguien widzę cię! pisz co u ciebie! strasznie dawno się nie odzywałaś!!!
Stary 2010-09-08, 21:51   #3879
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
u mnie jest trochę podobnie tyle że nie ma aż takiego strasznego paczu a raczej widać że sie zaczyna denerwować.
sprostowanie: dziś był placz ale to chyba dlatego że nie chcial juz jeść tylko ssać jak smoczka a mu nadal lecialo i brzuszek bolał...

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
jadła co 2-3 godziny tak teraz co 4
ale super ... mój jak nie spi to je co godzinę a dziś to nawet czasem co 15 min...

najgorsze jest to ze moj TZ przyzwyczaił malego do noszenia na rączkach i teraz mały nie chce sam leżeć w łózeczku... zasypia lulany na rękach ale nawet jak nie spi to polezy tylko 5 min i wzywa do noszenia...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:08   #3880
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja popadłam w zakupocholizm chyba :/
W ciągu ostatnich 3 dni wydałam podnad 200zł na pierdółki.. i to brałam wszystko dosłownie.. wracając do domu już nie pamiętałam co mam w siatce i nie było to kilka sztuk tylko kilkanaście tańszych ale w sumie żadnego bubla nie kupiłam bo jak do tej pory wytestowałam wszystko i są okej.. nooo poza jednym pilingiem, który mi twarz wypala ogniem

A dziś dziecko jak złoto! Zero płaczu, jedzenie (15 minut), aktywność ok 1,5-2h a potem spanko do kolejnego jedzonka czyli ok 1-1,5h
Po prostu jak nigdy! Żeby mu już tak zostało

jutro o 15:15 wizyta u okulisty bojem siem
80zł jedna wizyta.. ciekawe ile ich będzie i co lekarz zaleci.. i czy zdecyduje o udrażnianiu kanalika łzowego i ile to kosztuje
Może zabieg jest ramach wizyty.. a jak nie to zedrze dinary
Ale co.. na kosmetyki rozfurmaniłam to dziecku nie pożałuję.. tym bardziej, że to dla zdrowotności

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:22   #3881
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja właśnie wrzuciłam muffinki do piekarnika,tzn 10minut temu. Że śliwkami. Mąż miał ochotę,a że śliwki dziś przyniósł to niech ma. Miałam jutro robić ale ładnie poprosił dzisiaj. No to przecież mu nie odmowie.

Sporo udało mi się też zrobić. Furę ciuchow wyprasowałam, zrobiłam sobie porządek w jednej szafce, obfotografowałam rzeczy co do sprzedania mam, zrobiłam dwa prania, posprzątałam trochę w kuchni,tzn porządek w szafce jednej plus zlewy do mycia. Długi prysznic wzięłam,przy sobie trochę zrobiłam i jakoś tak mi dobrze

Julia wkońcu padła trochę po tym jak tata z pracy wrócił,chyba na niego czekała. Narazie śpi,ale wierci się bardzo

Możliwe że w tym miesiącu Damian będzie leciał do Walii,ale to do tygodnia,dwóch powinniśmy wiedzieć... I teraz nie wiem jak rozwiązać sprawę chrztu,bo mamy termin na 26września...

Wrzuce potem zdjęcia zakupów i może muffinek gratis hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 22:39   #3882
bassienkaw
Zakorzenienie

Dobra... wrzucam moje ciuchlandowe zakupy...
5 bluzeczek - każda za 5zł
jeansy - 5zł
sukieneczka dla Julci będzie (12-18 miesięcy) - 5zł
bluzeczki dla Łucji - 3,5zł za sztukę
tuniczka z cekinami srebrna dla Łucji (zdjęcie do bani, nie odzwierciedla rzeczywistości) - 5zł
i czarna sukieneczka moja - 7zł

Stary 2010-09-08, 22:57   #3883
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
alisa Witaj w klubie, ja też mam braki mleka wieczorami, moze faktycznie dopadł nas ten kryzys laktacyjny w 3 tygodniu...
Anuszka ja tez przechodzilam ten kryzys - to chyba normalne jest..
przystawiaj czesto mala wieczorem i bedzie OK
mi przyjaciolka powiedziala - jak przetrzymasz na cycu to bedziesz karmic.. i karmie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam kaarmiących piersią czy jadłyście moze oliwki bo nie wiem czy można????
ja nie wiem czy wolno ale jadlam
nie za duzo bo w salatce greckiej, ale Mlodej nic a nic po nich nie bylo

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a dziś w nocy mieliśmy najlepsze spanie od urodzenia zjadł o 21.30, pobawiliśmy się do 23, zasnął i spał prawie do 4, zjadł i spał do 8 normalnie spałam jakieś 7 godzin z jedną tylko przerwą! tyle to się nie naspałam od 8 tygodni

tylko takie małe pytanko:
ile w Polsce kosztuje przykładowo taki komplecik dla dzidzia: spodenki (jeans/sztruks) + koszulka/body z długim rękawem + sweterek? jakiejś takiej przyzwoitej jakości, powiedzmy że H&M czy coś w tym stylu? bo nie wiem czy kupować małemu tutaj czy poczekać te półtora tygodnia i nakupować w PL

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Misiulka - ja jadłam oliwki wczoraj i nic się nie działo (nic więcej niż normalnie )
oby mu z tym spaniem tak zostalo

a co do ciuszkow patrzylam w H&Mie na taki zestawik wczoraj - 79 zl kosztowal

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
kupilam Zosi rajstopki i body na chrzest, bedzie ubrana skromnie bo ja nie lubie tych ozdobnych sukienek. mamy taka zwykla. poza tym w smyku kupilam kurtke na zime dla Agatki i prezent na jutro dla mojej chrzesniaczki. dzien udany, tylko dla siebie nic nie znalazlam
Kasiua zdaje sie pokazywalas super butki ostatnio, wiec nie jest zle z zakupami

Cytat:
wklejam moje łupy część kupiona, część podarowana, no i mój mały śpiący królewicz
piekne! i ten misio z uszkami

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dobra... wrzucam moje ciuchlandowe zakupy...
5 bluzeczek - każda za 5zł
jeansy - 5zł
sukieneczka dla Julci będzie (12-18 miesięcy) - 5zł
bluzeczki dla Łucji - 3,5zł za sztukę
tuniczka z cekinami srebrna dla Łucji (zdjęcie do bani, nie odzwierciedla rzeczywistości) - 5zł
i czarna sukieneczka moja - 7zł
Basiu Ty masz super oko do tych ciuszkow

dziewczyny, gdzie mozna kupic jakies bluzki nadajace sie do karmienia (dlugi rekaw i dekold) bo zimno mi jak podciagam koszulki do gory:/
przeszalam sie wczoraj z Mloda po naszej galerii i nic mi w oko nie wpadlo :/ chcialabym jakas taka bawelnianą moze byc na guziczki z przodu
(ale nie koszule elegancka - bardziej cos sportowego...)
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 23:24   #3884
Siala_Bala
Zakorzenienie

pilotka.. jak sportowego to bluza z zamkiem błyskawicznym

Stary 2010-09-08, 23:46   #3885
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
pilotka.. jak sportowego to bluza z zamkiem błyskawicznym
haha no wlasnie :P
tylko ze bluze nosze na wierzch a raczej polar na zamek
a ja zmarzluch jestem i musze cos pod spodem jeszcze miec
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 00:08   #3886
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
haha no wlasnie :P
tylko ze bluze nosze na wierzch a raczej polar na zamek
a ja zmarzluch jestem i musze cos pod spodem jeszcze miec
Drugą bluzę
Albo pod polar zwykłą koszulkę i wytniesz w niej dziury na cycki A cycki nie zmarzną bo se założysz stanik do karmienia
Patrz Pani jaka oszczędność będziesz tam kupowała nowe jak nie ma po co

Stary 2010-09-09, 00:29   #3887
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Czy wy szczepicie na rotawirusy i pneumokoki? Bo ja nie wiem czy szczepić z tego co słyszałam to jak dziecko pójdzie do żłobka to warto, a Szymek na pewno nie pójdzie, jak już to dopiero do przedszkola. I ile płaciłyście? I czy dopłacałyście do szczepień obowiązkowych żeby zmniejszyć ilość ukłuć, chyba to się nazywa szczepionka skojarzona ileś tam w jednym?
szczepilam na rotawirusy, szczepi sie w 2 dawkach do 6 miesiecy ja placilam za dawke 340zl, pneumokoki 300zl kosztuja i za 6 w1 200zl:/
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam obiecane zdjęcia z chrzcin:
oj swietne zdjecia!!! super rodzinka i Martynka jaka ladna a Pati stroj jaki sliczny no i ten tort...
Cytat:

ale fantastyczne rzeczy!!!i bluza i sweterki i ten zestaw elegancki swietny.

Moja Maje wam wrzuce wybralam to foto na zaproszeniana chrzest o takie : http://allegro.pl/zaproszenia-chrzes...199466559.html

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 07:28   #3888
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam
Jaszczka - super ubranka
Siala - czemu tak wczesnie do okulisty??Mi kazali isc miedzy 3 a 4 miesiacem. A lzy malej juz leca
basia - ty to masz oko
niezawsze - a ja mialam takie, pieknie zrobione, http://allegro.pl/item1145699285_zap...st_roczek.html

Mala dzis pieknie spala jak zjadla o 19.30 to pobudka o 4:30, zjadla i po tem o 7:30 wstala
Ubralam ja i lezy sobie a to moj skate
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:21   #3889
agravka
Wtajemniczenie

wow,karolciu, Twoja Nastka jest calkiem duza!!! patrze , bo moja tez wlasnie w lezaczku i siega do oczu slimakaile Nastka mierzy i wazy teraz?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 08:24   #3890
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wow,karolciu, Twoja Nastka jest calkiem duza!!! patrze , bo moja tez wlasnie w lezaczku i siega do oczu slimakaile Nastka mierzy i wazy teraz?
Wczoraj Tz ja wazyl razem z soba to wazy mniejwiecej 6,4 kg, a ten dresik to rozmiar 68cm, niektore troche zadusze z 68, inne dobre, 62 juz przymalawe, ale zalezy jakiej firmy ale przewaznie 68

Stary 2010-09-09, 08:38   #3891
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

jaszczka, pilotka dziękuję za odp. odnośnie oliwek
Cytat:
łoooo ale fajowe te bluzy, a królewicz przesłodki

Basiu podziwiam Cię za to, że zawsze upolujesz jakieś fajne ciuchki w ciuchaczy, ja jak tam wchodze to nigdy nic ciekawego nie wyszukam

karolcia228 pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło do głowy jak zobaczyłam Nastkę w tym dresiku to, że wyglądfa jak mały Elfik i do tego jeszcze jaka już duża

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:49   #3892
karolcia228
Zakorzenienie

Misiulek - mam 2 takie podobne do siebie dresiki Kupialm troszke dresow i kompletow, jedne sa jeszcze za duze spodenki, takie bez sciagaczy wiec jeszcze poczekaja troszke no ale fakt ze duza z niej dziewczynka

Stary 2010-09-09, 08:55   #3893
alisa32
Raczkowanie

hej dziewczyny wypiłam karmi pojakim czasie moge podac małej cyca bo czytałam że to dobre na lakatacje a u mnie nadal całkowity kryzys a boję się żeby jej coś niezaszkodziło jak za szybko jej dam poradzcie

niezawsze śliczne te zaproszenia zresztą dzidzia też słodka

basienka jak zwykle super ciuszki upolowałas

karolcia towoja córcia już taka duza I DO TEGO JAKA ŚLICZNA

a my dziś nawet po fajnej noc jak nigdy dziś konczymy 3 tygodnie i spałyśmy do 9.30 z tym że był przerwy na karmienie
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 09:16   #3894
katkab
Raczkowanie

Jako, że jestem laikiem, jeśli chodzi o wielocytowanie, to piszę normalnie
Alisa- ja piłam karmi, małej nic nie było, piłam ok. 1,5 godz. przed karmieniem.
Basienkaw- moja Nela urządza mi dokładnie takie same cyrki, jak Twoja Julia. W dzień anioł nie dziecko, natomiat po kąpieli się zaczyna Nelinka potrafi nie spać do 24-tej, a kiedyś zdażało się i do 3, 4... a ja ledwo chodzę. Mąż wyjeżdża w delegacje na 5 dni w tyg, a ja z dwiema córeczkami jestem w domu, przy czym starszą odprowadzamy do przedszkola na 8:30, w związku z czym małą pakuje do wózka na śpiocha i idziemy. A ja wolę rano się nie zastanawiać ile spałam w nocy, co by się nie zdołować
ogólnie wieczory wyglądaja tak, że po kąpieli o 20 karmię Nelę, ona przysypia na 15 minut, budzi się i domaga się maksimum uwagi. Tak więc probuje ją wyciszyc, bujam w lezaku, przystawiam do piersi, tule obok siebie, ale ona ma to w głebokim poważaniu i smieje się od ucha do ucha do naiwnej matki... w koncu coja trafia i zaczyna pokrzykiwać swoim eeeee, później krzyczy giiiii i wtedy już wiem, że nici ze spania, wiec bujam w lezaku do opoiru, ale to i tak nic nie daje w miedzyczasie budZi starsza córeczka, obudzona przez mlodsza i ja latam jak potluczona miedzy pokojami uciszajac jedna i drugą, bo jak probuję je miec w 1 pokoju to się wzajemnie nakrecają. I tak co noc ps. piałam to ja, podczytywacz, mało aktywna uzytkowniczka
katkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:49   #3895
bassienkaw
Zakorzenienie

Katkab
wiesz co nie wiem w jakim wieku masz starszą córkę, przedszkolaczka ale nie wiem ile lat... moja w grudniu skończy 3 lata... w każdym bądź razie u nas Julia teraz pada ok 22... może chwilę później, co cieszy ogromnie. Ale mam możliwość porobić coś przy starszej na szczęście. Bo wcześniej to Julka po kąpieli wymagała cały czas by ją nosić, lulać, nigdzie nie zostawiać, by sama leżeć nie musiała. Cycka co chwilę chciała, traktowała go jak smoczka. Ogólnie przysypiała, za chwilę oczy jak 5zł, myślę, że wiesz dobrze co mam na myśli. Jak już przysnęła ładnie na rękach, tak po odłożeniu do łóżeczka 2 minuty i się budzi... i od nowa. Najwczesniej chodziła spać o północy, ale nieraz i o wiele później to wszystko było. Próbowaliśmy tysiąca rzeczy. Nawet TŻ wymyślił by wsadzić ją do fotelika samochodowego, bo w dzień jak się ja włoży to dwa bujnięcia i śpi... ale w nocy gdzie tam, pół godziny tak machał i nic...
aż wkońcu
wkońcu pomógł nam smoczek...
podejść było tysiące... nie chciała, nie chciała, nie chciała. Dźwigało ją, dusiła się, oczy aż jej wychodziły. Wkońcu TŻ się wkurzył i powiedział, że będzie sama w łóżeczku usypiać. Odłożył ją, podarła się trochę... po tym krzyku dał jej smoka, trochę wymuszała, dźwigało ją, przetrzymał ten moment... i chwyciła... 2 minuty - spała! Byłam w szoku. Nie sądziłam, że się uda.

Do teraz ją dźwiga jak daje smoczek... ja na początku nie mogłam na to patrzeć, ale teraz odwracam głowę na chwilę i zaraz chwyta... nie widzę jak ją podnosi i wogóle. Wiem, może i zła matka jestem, ale co mi tam. Od czasu jak daję smoczek jest spokój... nie ma noszenia, lulania, kombinowania... nieraz jest tak, że kilkanaście razy wypluje, ale daję na nowo... wkładam, aż wkońcu usypia.

Dzisiaj jak zjadła o 21... bawiłyśmy się od kąpieli od 19, co chwilę cycek, kombinowanie... po 21 dostała po dwóch cyckach jeszcze 60ml butli bo jej mało było... tak usnęła gdy tata z pracy wrócił czyli ok 22:20...
spała do 3:30 - zjadła, trochę pogrymasiła, trochę smok powypluwała i padła godzinę później
i uwaga uwaga spała do 8:50

Stary 2010-09-09, 09:51   #3896
caprica6
Wtajemniczenie

Katkab - wspolczuje!
Basienka widze ze troche lepiej, oj bez smoczka to u mnie tez bylaby lipa...
U mnie nocki byly eleganckie, ale dzis Malutka wstala o 12 w nocy i nie chciala spac do 2 , ciagle marudzila i stekala... zasnela dopiero przy mnie w lozku Potem pobudka o 5.30 i o 7.30 - jestem dzis nieprzytomna... Nie wiem co sie dzieje, od wczoraj marudzi prawie po kazdym posilku, wierci sie przy cycu, wypluwa go... Dzis bede probowac z boboticiem i infecolem, zobaczymy, cos moze to da.

Mi tesciowa polecila Karmi wlasnie na jej problemy z brzuszkiem, myslicie ze to cos da??

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-09-09 o 09:53
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:58   #3897
itakasia
Zakorzenienie

witam
jaszczka
super te ciuszki, musisz kiedys pokazac w nich przystojniaka
pilotka
a kupilam kupilam, i nawet 2 sweterki ostatnio, chcialam wczoraj cos kupic ale sie nie dalo. najwyzej na chrzciny bede musiala cos z szafy zarzucic

za nami najlepsza chyba nocka. 8h snu, jedzenie i dalej sen. dzis Zoska nie stekala nad ranem (spi i stęka), jesli to nie przypadek i tak podzialal na nia rumianek to bede musiala kogos ozlocic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 09:58   #3898
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja Karmi pije na laktacje...
poza tym po dzisiejszej nocy, kiedy cycka ostatni raz jadla o 20... o 21 dostala butelke na dokladke... z jednego cycka w nocy tzn o tej 3:30... a drugi nieużywany od 20... tak o 9 rano myślałam, że wybuchnie
a wieczorem Karmi wypiłam,ale i też całą noc jeden nieużywany był

Stary 2010-09-09, 10:16   #3899
itakasia
Zakorzenienie

mam dzisiaj wielkiego gloda o 7 zjadlam kanapke, o 9.30 dwie bulki z wedlina i serem a teraz kawa i paczka herbatnikow to chyba emocje bo moja kolezanka pojechala urodzic 3 dziecko i czekam niecierpliwie na wiesci
Stary 2010-09-09, 10:20   #3900
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej, ja tylko chciałam powiedzieć, że jestem i podczytuję, ale czasu za bardzo nie mam, bo Iga WCALE nie śpi w dzień. Nawet na spacerze! Jedyny plus tej sytuacji taki, że nie drze się wniebogłosy tylko lezy ze smokiem, a jak jej się znudzi to musi być na rękach noszona i miele sobie języczkiem Za to już przed dwudziestą mam z nią spokój, bo kąpię o 19-tej, zje i zasypia, spi do 2-3 Najważniejsze, że się wysypiam

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

itakasia kciuki za koleżankę

Aaa i jutro idziemy z Igusią do lekarza na kontrolę, ciekawe co tam powie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Iga dziś kończy 4 tygodnie, ale ten czas leci
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości