|
|
#451 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
ojj oby to byla dwójeczka,ze sie tak męcze![]() Cytat:
no w sumie z Juką nie miałam takich torsji i żarłam słodkie az mi cały dekolt w pryszcze wysypało,teraz nie mam nawet jednego
|
||
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwóch na raz, bliźniaków. A TŻ marzył i małej słodkiej blondyneczce. Teraz absolutnie nie mamy żadnych preferencji. Zarówna chłopiec jak i dziewczynka będzie spełnieniem naszego marzenia i będziemy się tak samo cieszyć z siusiorka i cytrynki A wiecie, że właśnie u mnie, t.j. w 7 tyg. wykształcają się organy płciowe
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#454 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas było widać w 16 tyg - pięknie jak na tacy!
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadałam trzy kolacje i nadal jestem głodnaCytat:
. I do tego strasznie się przesuszają |
||
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
asiak czy to było twoje pierwsze USG, bo nie mam siły przeszukiwać forum?wydawało mi się,że mamy podobne terminy. Ja wprawdzie byłam 2 tyg temu na pierwszym USG I wtedy wskazało na 5 tydz 6 dzień. Kazał mi wtedy przyjść za 3 tygodnie (tj.20.09), mówił że powinny być już widoczne narządy no i serce oczywiście, bo na I USG był pęcherzyk ciążowy 0.97 cm.
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
hej sloneczka.
juz jestem po wizycie, lekarz mi wyliczyl 6t1d odnosnie cykli i widac bylo na razie pecherzyk ciazowy 12 mm, zarodka w sumie nie bylo widac, cos tam majaczylo, ale nie bylo serduszka, wiec lekarz nie stwierdzil, ze to na 100 procent zarodek. Zmartwil sie moimi piersiami, ale powiedzial, ze moze jeszcze nie wszystko stracone, i zeby przygotowac sie na wszystko. Pecherzyk w macicy w dobrym miejscu, ale brak 100 procentowej pewnosci co do zarodka. Moze jest za wczesnie, moze nie. Mam przyjsc za poltora tygodnia. Ale powiedzial,zeby byc gotowym na wszystko bo moj organizm bardzo ucierpial ostatnio i jest obciazony. Sama nie wiem co myslec. poryczalam sie jak szlam do pracy. Myslicie ze naprawde jest ejszcze szansa? |
|
|
|
#458 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() No i tż pojechał pożegnałam go dzisiaj o 2 w nocy, miał jechać dzień wcześniej czyli we wtorek późnym wieczorem, ale jednak został dzień dłużej, nie chciało mu się jechać po wiadomości o bliźniakach No, ale nie było wyjścia i dzis już w nocy pojechał Szkoda mi bardzo i smutno, ale nie ma innego wyjścia, muszę przywyknąć ponownie, ponieważ widzieliśmy się 1,5 miesiąca, my bylismy we Francji u niego miesiąc i on przyjechał z nami na urlop do PL na ponad dwa tygodnie, ale już zleciało i trzeba było się pożegnać![]() Czuję się dobrze, choć mdłości dalej dokuczają, ale nie wymiotuję, mam kupę badań do zrobienia i kilka spraw do zalatwienia. Synal w szkole a ja jak na razie odpoczywam sobie Trzeba będzie się zabrać za porządki w domku. Pogoda nie rozpieszcza, zimno, pochmurno i leje od samego rana :/Pozdrawiam i miłego dnia życzę ![]() Anula to ja jestem w tym samym tygodniu i dniu ciąży, jak byłam u lekarza na wizycie był 5t6d, więc dziś mam 6tydz i 1 dzień. Nie martw się na zapas kochana, wszystko będzie dobrze, dbaj o siebie
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-09 o 10:13 |
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
![]() wczoraj umowilam sie na badanie prenatalne (07.10).juz nie moge sie doczekac.mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.trzymajcie kciuki. Dzis pogoda barowa.glowa mnie boli codziennie.na szczescie mdlli mnie tylko czasami i nie mam wymiotow.najczesciej mam zgage no i kregoslup mnie boli. juz mi widac troszke brzuszek (koniec 8 tyg)i nie mieszcze sie do dzinsow .najgorzej w pracy bo jeszcze nie powiedzialam szefowi a dziewczyny juz zaczynaja sie domyslac. na razie mam wymowke bo rzucilam palenie i mowie ze przytylam z tego powoduTrzymam za Was Kochane kciuki i za Wasze fasolki.życze spokojnego czwartu ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
eweska gratuluje blizniakow!dbaj o siebie. czy w waszej rodzinie sa tez blizniaki? nasze marzenie z TŻ.ale u mnie bije jedno serdeszko.ale co tam najwazniejsze ze bije i rosnie zdrowo nasza fasolka. Edytowane przez wiewka Czas edycji: 2010-09-09 o 10:33 |
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81 no to musisz się uzbroić w cierpliwość i przeczekać te 10 dni. Skoro lekarz mówi, że nie wszystko stracone to nadzieja na pewno jest. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Więc myślałam, że nas ominą, a jednak nie. Ja mam siostrę dwujajową i moje fasolinki też będą dwujajowe
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zależy od aparatury ( usg tego samego dnia na różnych urządzeniach pokazywało różne obrazy ), a po drugie bejbik zawsze może podgonić i urośnie. Mnie się w marcu nie udało, ale Tobie życzę powodzenia i trzymam kciuki, aby było ok. Nie trać wiary Pozdrawiam. Zrobiłam rano betę, jutro o 9 wynik
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc wszystko jeszcze sie zmieni ,z dnia na dzien się powiększa i rozwija,więc jeszcze było za wczesnie,prosze usmiechnij się,bedzie dobrze |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za wsparcie dziewczyny!
Mazianka mam nadzieje, ze u mnie bedzie tak jak u ciebie! u mnie dmuchaja na zimne i sie boja, bo to nie tylko ze poronilam w styczniu, ale mialam komplikacje ogromne, duzo by opowiadac, w kazdym razie boja sie jak moj organizm zareaguje na ciaze teraz. Ale musze myslec pozytywnie choc to trudne
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale paskudny dzień dzisiaj...Aż się z łóżka nie chce wyjść:PW ogóle im więcej czytam o ciąży tym bardziej się stresuję:P Zwł jak żem się naczytała o "przytulaniu" w ciąży Myślałam że jak ktoś się dobrze czuje to można, a tu że orgazm może poronienia powodować?! Słyszałyście o czymś takim? Czyli nawet uprawiając miłość francuską, a unikając pełnych zbliżeń, i tak można zaszkodzić w początkowej ciąży? To się załamałam i nie wiem czy już sie martwić Aż jestem zła że ta wizyte u gin mam dopiero za 2 tyg, nic przez to nie wiem
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja dzisiaj od ramna mam tyle klientow, ze az mi sie w glowie teraz kreci normalnie szok boli was pępek ?? bo mnie tak od paru dni kluje pępek, on sami w jego okolicach a dzisiaj mam duzo bialego sluzu bo z tym sluzem to czytalam, ze dziewczyny maja go bardzo duzo a ja raczej skapo nie wiem czy tak powinno byc
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis pierwszy raz rano miala takie mdlosci ze szok, myslalm ze do dentsty ne dojade,ale zjadlam kromke chleba wypilam herbatke i jakos przeszlo.. Cytat:
a sluz tez mam bialy,ale tak nie za duzo.. ..rano mialam wizyte u dentysty, n i sie stresowalam bo mam osemke do wyleczenia lub wyrwania, no i niezdarzylam z racj garfika mojej p. doktor przed zajsciem w ciaze, no i cala zestresowala jechalam, powiedzialam jej ze jest maly problem bo m sie zaciazylo, no a ona na to ze to nie prolem i ze gratuluje, i ze musimy poczekac z leczeniem pod znieczuleniem bo jako tako trzeba dbac, ale po I trymestrze, chyba ze faktycznie boli i przyszla am sie stresuje to lepsze jest dac znieczulenie, no i podleczyla mi ta osemke moja dala takie lekarstwo co sie dzieciom daje jak maja mleczne zabki i powiedzial ze nastepna wizywa po nowym roku:/ po skonczonym 3 miesiacu, wiec mi sie zdajeze ja juz moge isc do lekarza w polowie listopada, bo wtedy beda 3 mies skonczone, no ale ona chyba zle policzyla a na koniec jak sie zegnalysmy to zapytala czy moze przytulic mamusie hehe i mnie wysciskala i normalnie jej lezki poszly do oczu hihi, ale milo mi sie zrobilo, ze ktos tak dobrze zyczy i cieszy sie czyims szczesciem.. chodze do niej regularnie juz 3 rok, bo mam slabe zabki, no i czuje sie tam juz jak u siebie..aaa no i sory za taki wywod ale glownie mi chodzilo o to ze powiedzial ze dobrze ze dbam o zabki i ze podleczylam zanim zaszlam w ciaze, bo kobiety nie zdaja sobie sprawy jak bardzo higiena jamy ustnej wplywa na przyszle dzieci, powiedzila ze moze nawet dosc do przedwczesnego porodu jak da sie jakies zapalenie.. wiec dbajcie o to kochane![]() ja to mam manie opisywania zeszczegolami.. moi bliscy sie smieja ze ja z 30 minutowego odcinka telenoweli zrobie 3 godzinny odcinek:P |
||
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane!!!
listopadowa80, siasiek, agus87, thexanthippe, meggie7, camomille, violisia, asiak1981, moria44, spice1985 zapisałam wasze @. Która się przyłączy jeszcze? Siasiek podobnie jak ty nie mam ochoty na słodycze, tylko serki, ryby, mięso i coś kwaśnego ![]() czyżby chłopczyk????asiak1981 byłam dzisiaj u gina, powiedziała mi że to 7tc. od zapłodnienia. Usg mam w przyszłym tygodniu, tak jak i inne badania. Na razie mam małą nadżerkę, a tak wszystko ładnie się rozwija ![]() moria44 karolew, ul. wróblewskiego ![]() spice1985 moi rodzice i Tż-ta też już wiedzą odkąd na teście pojawiły się dwie kreski cieszą się strasznie- to ich pierwszy wnuk/wnuczka....ogólnie u mnie ok, do końca września jeszcze popracuje ( nie lubie tej roboty- stoje na info w IKEA -ciągle te same pyt.klientów i 13h na nogach ) zapomniałam się pani gin zapytać co z bólami na dole, nie są mocne ale dokuczają-macie jakiś pomysł?? no i plecki z tyłu, a cycki to mnie w nocy budzą ałłłłłaaaaa ale moje maleństwo najważniejsze![]() pozdrawiam wasze fasolki. Macie pomysł na jakieś fajne imię dla dziecka?....
|
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chce Bartusia jak bedzie chlopczyk, a dziewczynka to Ania, albo Kasia albo , Paulinka a co do jedzienia kwasnego, to wcale ne musi byc chlopczyk, moja znajoma wlasnie urodzila 2 mies temu i co nie zjadla nic slodkiego same ogorki itp, a tu dziewczynka sie urodzila
|
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
nom może i dziewczynka będzie-byle by było zdrowe ... ja jestem Kasia mam siostrę Anię od strony mojego Tż-ta są 3 siostry i ja też mam 3 siostry...mógłby być synuś bo by się dziadki cieszyły hehe ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- teraz mam weekend pracujący- 3 dni po 13h nie będzie mnie na forum, więc życzę wam miłego weekendu. A ja mam nadzieję, że wytrzymam buzialki
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wole kwasne...
ale owoce na przyklad bardzo mnie ciagną ale oprocz tego jakies parowki w ciescie za mna chodza juz tydzieni w przyszlym tyg ebde robic, albo naleśniki na ostro jakies jeszcze 4 dni do usg jak ja do tego poniedzialku wytrzymie to nie wiem.. |
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
a i mam małe pytanko, której z was to pierwsza ciąża, a której nieplanowana?...a te które już rodziły widzą różnicę między odczuciami przy pierwszej a drugiej bądź trzeciej ciąży? Podobno ta pierwsza jest wyjątkowa...
|
|
#474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do usg wytrzymasz nie martw sie ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- za mną też chodzą owoce, teraz właśnie zjadłam gruszkę-pyszna była... i gotuje sobie rosół bo uwielbiam wręcz, jest taki dobry gdy gorący i to mięsko gotowane i warzywa- mogłabym go jeść codziennie
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mialam na obiad ruskie pierogi z kapusta kwaszona zasmazana z boczkiem jezuuuuuuuu ale mi teraz znowu narobuilas ochoty ![]() ej ale na fakcie o 13 mialam obiad i juz jestem glodna..... mojap pierwsza ciąża, planowana i nareszcie wyczekana |
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
moja też pierwsza, nieplanowana ale jak najbardziej się cieszymy z Tż
w końcu zawsze myśleliśmy o tym...dlatego ponad 2 lata bez zabezpieczenia![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- ale się najadłam-masakra
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
To także jest moja pierwsza ciąża i również nieplanowana. Bardzo byliśmy z Mężem zaszokowani i do tej pory jesteśmy, chociaż powoli się przestawiamy na fakt, że będziemy Rodzicami
Proszę również o dopisanie do listy: kaorlak (Karolina, lat 24, tp. 1.05.2010) |
|
|
|
#479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, zresztą pierwsza też nie była planowana . Czy pierwsza ciąża jest wyjątkowa? Jest na pewno inna ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh no co obiad z mezem zjadlam ok 11:50, wiec glodek mi doskwieral, a wogole zawsze slodzilam kawe np kubek 350ml,a ja tam do kawy dawalam 4 lyzeczki cukru, a teraz jedna poltora gora i taka pije rozpuszczalna.. masakra, to niemozliwe jak wszystko sie zmienia, i to w momeencie, poprostu czuje ze zwymio***e jak wypije slodsza, masakraaa a mnie rozbroil dzis tekst meza, bo on jest wniebowziety ze dzidzia bedzie ale do niego nie dociera, i mowi mi, "widzisz jakbys faktycznie byla w ciazy to dobrze ze mamy duzy samochod teraz nowy bo wozek by sie do tamtego nie zmiescil" a ja na to" nie jakbym byla, tylko ja FAKTYCZNIE JESTEM W CIAZYYYYY!!!!" :h ahaha: albo wczoraj wparowal do domu po pracy i jakos zle sie czul wy***towal i wogole, i mowi do mnie:" kurdeee, ja wszystko rozumie ale czemu Ty jestes w ciazy a ja ży**m..?!" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Wiem wcale nie jestem pocieszna ale taka jest prawda
I w sumie jak tam u Ciebie dwójeczka może być to pomyśl sobie, że będziesz przechodziła takie katusze tylko raz, a od razu będziesz cieszyć się podwójnie 

A wiecie, że właśnie u mnie, t.j. w 7 tyg. wykształcają się organy płciowe
, urodziłam w połowie lipca - gorąco jak diabli, nogi obrzęknięte

Szkoda mi bardzo i smutno, ale nie ma innego wyjścia, muszę przywyknąć ponownie, ponieważ widzieliśmy się 1,5 miesiąca, my bylismy we Francji u niego miesiąc i on przyjechał z nami na urlop do PL na ponad dwa tygodnie, ale już zleciało i trzeba było się pożegnać

( nie lubie tej roboty- stoje na info w IKEA -ciągle te same pyt.klientów i 13h na nogach