|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
ruciak- innej opcji nie ma
![]()
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
edytowalam posta, bo zdenerwowalam sie ta praca magisterska, zanim znalam okolicznosci
a to takie cos. u mamy w szkole taki chlopak byl. mial super prace, a mial mature tylko. swietny pracownik, ale dla awansu (chyba) musial miec dalsza edukacje. moge spytac, ile dostaniesz pieniedzy za to? a nie dostalas poduszki od nich? ja mialam ale to ludzie az z rosji jechali. to niezly zart! ![]() a sluchaj, ile godzin jechalas? bo ty w wawie, wiec ja bym jechala tylko 3 dluzej ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- dobranoc juz teraz na serio
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
good morning!
czas zacząć pracę
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Jest ranek a ja mam depresje przedpracową. Dziś od 6 na nogach,bo mi się już spać nie chciało.
Dobrze,że to czwartek. |
|
|
|
#3305 | ||
|
Konto usunięte
|
rucia pokaze pokaze
![]() polskiego sie uczy smiechowo jest ![]() umie juz tak nie dobra dziendobry kielbasa ![]() tłumacz ![]() samochod jestes glupi ![]() ![]() wczoraj tak mowi powazna mina 'NIE' i pokazuje pokazuje na siebie 'GŁUPI, NIE' i kiwa na nie glowa ![]() i pisze se jak sie wymawia hah np. dziendobry - Gin-dobry najlepsze. w empiku uparl sie ze mi ksiazke kupi Tłaljalt no nie zacmienie bo nie czytalam uparl sie poszedl do kasy i mowi "dziendobry" zaplacil ona mu reszte daje a on "dobra" a potem na mnie no mowilas ze to fine,ok tez znaczy a ja no tak ale smiechwo zabrzmialo to ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() a TZ powiedzial ze jak sie troche alkoholu napije heheh to moze nawet zatanczy jak mu pokaze jak a wiecie co mowil predziej nieee i nołłłł łej ![]() ogladalismy 2 wesele na dvd i zmienilo sie mu ![]() bo zobaczyl ze beka jestboje sie zeby mi go tylko wujkowie nie schlali hahhaa |
||
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie pada dzisiaj to chciałam z małą iść o 10tej na spacer, ale nie ma butów Ma jedną parę, ale są mokre. Uwierzycie w to ?
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
tylko jedne
zenada przeciez tanie sa
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma jeszcze kalosze, a reszta to jakieś za małe
![]() Buty jej kupię na urodziny i skarpetki, bo ich też ma mało
|
#3309 |
|
Konto usunięte
|
matko
![]() ide TZ obudzic
|
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
po co ?
![]() Niech śpi chłopak
|
#3311 |
|
Konto usunięte
|
do dentysty+uczelnia i potem lakarz jade a on no chce jechac ze mna wszedzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- papiery z uni odbieram dzis |
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Chce poznać PL i nie chce żeby Cię mu ktoś poderwał
![]() No i dobrze, że zabierasz te papiery. Tak odżyłaś w tym Londynie, że aż się miło czyta Twoje posty ![]() A co do znajomości internetowych to też się z kimś spotkałam jakiś czas temu
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha zazdroszcze chlopaka,wesela i zycia w Ldn
Ale z tym " dobra" byl mega Malenstwo booze ,niektorzy ludzie sa tutaj naprawde dziwni ja tez cos takiego zauwazylam u moich hostow ale musze sobie przypomniec co... |
|
|
|
#3314 |
|
Konto usunięte
|
zabieram a baby jescze niemile takie w dziakanacie 'a co,filologia, niezdala pewnie co?' a co to je
siedzi kolo mnie hehe herbatke pije ![]() btw nie ma czego zazdroscic mam nadzieje ze bedzie ok oczywiscie i sie wreszcie pouklada ale nie zapeszajmy tfu tfu
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
ja to pamietam tylko, jak poszlysmy z hostka i mala do centrum handlowego.
3 rzeczy kosztowaly wiecej niz moje kieszonkowe. sobie wtedy pomyslalam,ze zarabiamy grosze. az zatesknilam.haha. uwielbialam to: kuchnia. ja juz na nogach, robie sniadanie dzieciom. one jeszcze spia. H przychodzi i po polsku:dzien dobry karolina albo witam karolina! i CODZIENNIE pytal sie,czy wszystko ok, bo zawsze mam poker face i wygladam na nieszczesliwa.ale to nieprawda- bo ja tak chyba mam. wstydzilam sie pokazywac swoje emocje, wiec jak bylam szczesliwa to i tak tego nie pokazywalam. brakuje mi tych rozmow z hostami w liv i stu. oni byli tak rozni- sporo sie dowiedzialam o zyciu od nich.
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie starszy(6l) ma za 2 tygodnie urodziny i wczoraj hosci pytaja co chce na te urodziny,on ze kolejke no to mu host pokazuje na stronie i tam kolejki i mlody sobie wybiera,host mowi okej,hostka patrzy a ta kolejke Lego-145funtow
To powiedziala ze co,ze tyle za kolejke itd. ale to chyba powiedziala dlatego ze ja stalam obok ,pewnie i tak ja dostanie(oprocz innych rzeczy).
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam gdzie oni chcą umieścić Marty...
Bo w jej pokoju nadal urzęduje host i ogólnie panuje tam bałagan. Pewnie jak zwykle wszystko będzie na ostatnią chwilę i wieczorem będzie wielkie sprzątanie
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
ruciak wpadaj na Ldn
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
mnie denerwuje to.
np. moja siostra mowi,ze dostanie komorke na komunie, bo ponoc mama tak powiedziala, a w dodatku dzieciaki w klasie (serio!) maja. ja sie nie zgadzam.co z tego,ze to nie moje dziecko. nie potrzebuje kolejnego rozpieszczonego dziecka na swiecie. albo w anglii dzieciaki pisaly liste do rodzicow, co chca dostac i mowia,ze dostawaly wszystko z listy. mnie to denerwuje, bo teraz jest tak,ze komunia-prezenty, swieta-prezenty. ja nie lubie swiat, (nie tyle,ze nie lubie, ale jakos nie skacze z radosci.tylko muzyke w sklepach lubie sluchac) prezentow tez nie lubie- wkurza mnie to, jak slysze babcie: o jeju, co ja kupie wnukom, jak nie mam pieniedzy. albo rozdaja prezenty i : no taki drobiazg (ta) wkurza mnie to. moim zdaniem nie powinno sie dawac prezentow na swieta. upominki? prosze bardzo. ale nie tone prezentow- a pozniej plebiscyt w szkolach- kto ma lepszy. swieta to dla mnie fajne spotkanie z rodzinka. nie wiem, moze jestem dziwna. (znaczy- raczej na pewno. ) podsumowujac- jest mi przykro, ze rzeczy materialne przeslaniaja w tym swiecie wszystko. kacha- no wpadam, wpadam wiesz,ze mam bilety na Boltona? ![]() ![]() bede spedzala cale dni machajac i zatrzymujac autobusy ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- http://www.gumtree.com/london/26/65324426.html o tak wlasnie widze prace niani. dobre pieniadze za duzo godzin pracy. zadnych prac domowych- tylko opieka nad dziecmi. tak powinno byc. dlatego zalamuje sie, jak poczytam nasze obowiazki, nasze kieszonkowe. czasem pracujecie duzo wiecej i dostajecie duzo mniej za caly miesiac niz niania za tydzien. wtedy zaczynam watpic.. ale i tak jade tez
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Kachaa - taaa, wiem o co chodzi z babkami z dziekanatu:/ One potrafią być czasem po prostu *&*&^((& Jakieś sfrustrowane zawsze. Syndrom babki z dziekanatu.
Rucia - jechałam 22-23 h. I naprawdę nie wiem, czemu ci wszyscy ludzie nie jeżdżą ecolines, przecież jak ja wyszukiwałam sobie połączenie to ich ceny są normalnie najtańsze. Nie wiem czemu tak się dzieje... no ale nie narzekam, bo dla mnie to było super Ale poduszki nie dostałam A stewardessa mówiła tak kiepskim ang, tak niewyraźnie że aż nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać... po rosyjsku też nie bardzo. W porównaniu z poprzednia stewardessą to niebo a ziemia, tamta była super profesjonalna. Swoją drogą ciekawe ile one zarabiają.hahaha pamiętam jaka była sytuacja, raz miałam wolne popołudnie, poszłam jak zwykle na łowy do charity shopów i kupiłam sobie kilka rzeczy za jakieś 12Ł łącznie. A S w tym czasie też była na zakupach dla siebie no i jak wróciłam to pomagałam jej rozpakować torby. Kupiła ubrania tych samych firm co ja w charity shopach (dorothy perkins, next, zara itp) tyle ż eja wydałam te 12Ł, a ona 115 Ł Na 4 rzeczy To ja sobie pomyślałam hahaha ja PIER@$$%
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeżdżenie autokarem to wcale nie jest taki głupi pomysł
![]() Zastanowię się nad tym następnym razem ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Lucy, Ty musisz też tu wrócić bo kto mi będzie babeczki bananowe piekł?
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha, K666 a to by była imprezka z Tobą na pokładzie autokaru
hahahaMnie tam po prostu nie było za bardzo stać na samolot, bo na ten dzień akurat było drogo. A że autokary lubię to.. spoko ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- K666, skoro tak to wracam w następnym tygodniu Z kiściem bananów ![]() A dowiozłaś te zgniecione do cioci? |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy, dowiozłam
Jeszcze się zajadałyśmy
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a takie autokary kursuja w okresie swiatecznym?
Kurce Ruciak no taka niania tyle zarobi, robi o polowe mniej niz my i na dodatek ma tylko jedno dziecko pod opieka |
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę do Pl w październiku
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- windy, jakby autokarem wyszlo duzo taniej, to mozemy jechac razem
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
kacha- noo mówiłam,że będzie dobrze
najzabawniejsze jest jak stara się mówić po polsku ... bo się stara! weselisko już blisko![]() a co do tych butów dziecka to przykre. bo rodzice wydają kupe kasy na wszystko, a tak na prawdę nie zwracają uwagi na najpotrzebniejsze wydatki.. a przecież dziecko się same nie upomni..
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Hostka wzięła mała na spacer z psem w mokrych butach teraz
![]() A ja z nią pójdę o 15.30.
|
#3329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kacha ty i twój Charlie normalnie wygraliscie e. zaczynam sie denerwowac ... wogole byłam u fryzjerki i mam calkiem nową fryzure ![]() tylko, że troche wyglądam jak Lord Farquaad :P ide sie pakować ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Marty, nie żartuję
![]() Stwierdziła, że już prawi suche Dla mnie były mokre i nigdy bym dziecku ich nie ubrała, na gołe stopy w dodatku ![]() Kiedy masz wyniki matmy ?
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

Ale poduszki nie dostałam