|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
to by ciocia Zuza cie troche odciazyla. A tak ani auta, a tramwaje tez sobie odpuscilam bo ciezkawo walczyc z ludzmi.Dziewczyny tak was czytam i w szoku jestem, ze to sie jednak dzieje. Ze te nasze brzucholki ozywaja pozniej i sie do nas usmiechaja lub daja powod do placzu. Ja ciagle nie moge sobie tego wyobrazic, jak i tego ze za maks 2-3tygodnie moj brzuchOlek na mnie popatrzy.Oj, bo sie wzrusze zaraz ![]() Podziwiam Was wszystkie Mamusie, naprawde. Wiem ,ze sa problemy, ale to przez najblizsze iles lat sie nie zmieni, wic chyba trzeba sie oswoic po prostu. Ja sie tylko modle, by moj Maly byl zdrowy, bardzo sie boje.
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Moje złote dziecko właśnie dało czadu
Cytat:
![]() Martucha, ja karmię z odbijaniem ok. 40min. (chyba, ze między opróżnianiem piersi się skupka, to jeszcze przewiniecie trzeba doliczyć). Ale u mnie lecą obie piersi, dlatego tak długo. Cytat:
Ale położna powiedziała, ze do niedzieli powinien odpaść, nie mogę się doczekać!My kąpiemy Tymka między 18 a 19, wtedy już karmię w sypialni przy małej lapce. A potem, jak Tymek da, mamy wolny wieczór I kładziemy się spać koło 22-23, to wtedy karmię ostatni raz przed nocą i mam spokój do 3 nad ranem, a potem do 7-8 My już chodzimy na godiznne spacery A czemu wy tak późno na pierwszy spacer idziecie? Jakieś przeciwskazania były?Cytat:
Jak cię to pocieszy, to mimo tego, ze mam Tymka w domu, też czasem w to nie wierzę, że już jestem mamą
|
|||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahaha a to co pogrubione to jakbym o sobie czytala tylko wstawila bym jak Patrol da hahah
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
Zuza nie martw się, będzie wszystko dobrze
Zobacz, ile już za Wami, teraz pójdzie z górki, a Oluś na bank jest zdrowy![]() Co do czekolady, to jedz teraz jak masz apetyt, bo bardzo uczula podczas karmienia piersią to jeden z silniejszych alergenów, więc objedz się na maksa ( jezu ile bym za milczastą dała, albo kinderkę, albo bąboladę och!). Czy kupujesz jakieś butelki dla dziecka? jeśli tak, to jakiej firmy Alkowi serwujesz? martucha dzięki kochana Masz dobrze z tymi cycami mleczarenko Ja sądzę, że w Twoim przypadku- każdy laktator będzie dobry, skoro masz taką swobodę w opróżnianiu cyca.Mpiczku nie kupuj tylko babyono ręcznego, masakra! wydałam 80zł i nie korzystam z niego wcale...To byłby laktator dobry dla martuchy, a nie d=kogoś, kto ma problemy z ilością pokarmu... Kasiek ja się tak wciąż zastanawiam, dlaczego Ty budzisz Tymka na jedzenie? Ja pierwsze słyszę o takim sposobie, wszędzie mówią, żeby dziecko karmić na żądanie, ale na Jego żądanie a nie nasze w szpitalu też przynosili nam dzieci jak się budziły, a nie wszystkie razem o stałej porze. Czy nie lepiej dać Mu spać, czy po prostu nie możesz już bez Niego wytrzymać? przyznaj no się ino
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę takiego śpiocha ![]() A na spacer jeszcze nie poszliśmy, bo Łukasz ciągle w pracy siedzi, a nie chciałam iść sama czy tam z babcią, tylko mama, tata i Asia A od piątku ma urlop, więc wtedy zaczniemy już chodzić
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś się mówiło "Jak Bóg da..." Cytat:
|
||
|
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa o czekoladzie to ja mysle ciagle hahaha Cytat:
jak Bog da hahaha juz wyobrazilam sobie jak spisz i nagle strzelaja ci cyce i cale sciany sa ochlapane mlekiem hahahahahaha ehss ma wyobraznia
|
|
|
#158 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No tak. Pawcio sie budzi co 3- 4 godziny na karmienie, na żarciu się oszukać nie da Chcicałabym, żeby mi cyce pękały a masz może "język niemowląt" na kompie do przesłania? ktoś miał swego czasu, nie pamiętam kto ?
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Mpiku- ja zakupilam taki laktator (przed chwila)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1209458355 Najtaniej jak znalazlam z pojemnikami. Cytat:
Co do butelek to kiedys kupilam dwie aventowe (mala i duza w zestawie) i teraz laktator avent. Wiecej nie mam Licze, ze moje cycuchy tez beda niezlymi pojemnikami. Fakt,ze nie sa duze, ale "smoczki" maja rewelacyjne. (moja mama mowila, ze nie powinnam miec problemu, zobaczymy) Wlasnie wrąbałam 6ciastek z kremem Ja myslalam, ze bede Malego wyprowadzac na spacer po tygodniu bez wzgledu na pogode. Mam nadzieje, ze sie uda
|
|
#160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wyobraźnię masz niezłą, już widzę moje pomarańczowe ściany w sypialni obryzgane mlekiem Cytat:
Ja mam na kompie "Język niemowląt" - podaj na pw adres to ci prześlę. Cytat:
Teraz tylko jesteśmy uwiezieni na tym 4 piętrze, bo ja jeszcze wózka nie zniosę, bo rana za bardzo rwie i muszę czekać, aż ktoś przyjedzie mi pomóc ![]() Bordowa, rozumiem cię doskonale - ja też czekałam na wolny weekend P., żeby nasz pierwszy spacer był wspólny
|
|||
|
|
|
#161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do czasu, to tylko zimą i zimną jesienią stosuje się stopniowe przyzwyczajanie z dworem typu otwarte okno, balkon i dopiero spacer
|
|
|
|
|
#162 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.nokaut.pl/oferta/odciagac...lus-1-szt.html Cytat:
też patrze za takim, tylko troche drogi jest ,, moze kupie używany.. w koncu przeciez się wysterelizuje..
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika, Ja mam już trochę więcej pokarmu, ale na poczatku nie miałam prawie wcale, odciągałam po prostu ręką i się rozchulało
Do tej pory nie używam laktatora, ręką idzie nieźle i z dnia na dzień ściągam o parę ml więcej ![]() A moja mama jak przychodzi to Asię wystawia w wózku koło balkonu, nie dała się przekonać, że od razu można wyjść na spacer
|
#165 | ||
|
Rozeznanie
|
Pomi- ja mieszkam na II pietrze bez windy, wiec u mnie tez nie bedzie lekko jak TZ wroci do pracy. Choc mam nadzieje, ze sie juz wygoje po cc do tego czasu.
Cytat:
![]() Napoleonki znam (moja mama robi rewelacyjna!), ale Kandulskiego nie probowalam. Musze gdzies dorwac ![]() Moni- moze te TT opchnij na allegro co z odbiorem osobistym w P. powinny pojsc Ja chyba tez przy avencie zostane.Cytat:
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Ile za jednym razem ściągacie? I jeszcze pytanie do mam po SN, ile goiło wam się krocze? bo ja już mam dosć czasami boli jak jasna cholera...byłoby tak pieknie jakby to już przeszło
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun Ja za jednym razem z jednej piersi ściągam od 30 do 70 ml, nie wiem od czego to zależy.
Mamuśki, co o tym sądzicie? ![]() http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Prod...-kontrola.html
|
#168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do krocza to dalej pobolewa krwawie jeszcze... dopiero wczoraj bylam na sciaganiu szwów bo tak krwawilam ze się wstydziłam.. czyli po 18 dniach........wiem- póznoooo!
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-09-09 o 14:53 |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa dzięki
Mpik to mnie nie pocieszyłaś myślałam, że niedługo minie.. najgorzej jest jak siedzę i mam wstać a ty miałaś normalne szwy? bo ja mam niby rozpuszczalne
|
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale trzymam się tego, żeby łączyć mleko z jednego dnia, żeby miało nie więcej jak 24h i trzymam je w lodówce. Codziennie biegam do położnej i wtedy mama karmi Małą butelką, więc zawsze to mleko schodzi chociaż częściowo, resztę najwyżej wylewam. Ale wiem, że niektóre kobitki zamrażają
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w szpitalu mówili aby pójśc do swojego gina na ściągnięcie w 8-10 dobie.
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak Was na razie podczytuje bo nie mam jeszcze dzidziusia przy sobie ale jakbys Pomi mogla to tez bym poprosila o ten Jezyk Niemowlat
|
#173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) a drugi podobno zaczal sie wrastac i mi go wyciagnela na wizycie czyli w 7 dniu albo 8 no i mnie krocze bolalo tylko w szpitalu bo bylo napuchniete, ale wiem ze po nacieciu krocza goi sie dluzej - mysle ze po sciagnieciu szwow bedzie duzooo lepiejCytat:
a laktator pewno bedzie w poniedzialek ale sie ciesze bede mniej uwiazana
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bolało jak wczoraj próbowałam ściągać laktatorem bo mi tak rozciągało jakoś brodawkę ... Ręką też trochę boli od ciągłego naciskania, ale jakoś się boję znów po laktator sięgać jak ma boleć.
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec Gabi nie martw sie szybko minie ten bol
|
|
#176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do krocza, u mnie już 2 tyg i nadal bardzo boli, ale ja dużo śmigam i sprzątam w domu, bo mnie energia rozpiera :d A jeszcze co do karmienia... Ile taki maluch na raz zje?? Bo nie wiem na ile właśnie to 60 ml starczy:/ PS. Jecie paprykę? Zrobiłam duszoną z kurczakiem, tak myślę czy nie zaszkodzi.
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Tak was dziewczyny podczytuję z trym karmieniem i już zgłupiałam.Jedni mówią,że każde karmienie powinno być z innej piersi,czyli przy jednym karmieniu,jedna pierś opróżniona.A co z drugą?Jak jest taka pełna,nie opróżniona,to jak jej nie rozwali
A drudzy gadają,ze 20min. jeden cyc, 20 drugi.No,ale wtedy to znowu nie wiadomo jaki ten pokarm dziecko dostało...ech,czarna magia
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki Cytat:
w ogóle chyba nawału nie miałam ale tż jest pod wrażeniem jeśli chodzi o wielkość moich mleczarni czasami jak je krótko z jednej i za pół godziny dalej chce to jej daję jeszcze z tej samej
|
|||
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorko- coś się chyba żaliłaś na poczekalni, że dziewczyny Ci nie odpisują albo mały odzew (przyznam się, że ja też nie odpisywałam chyba
|
|
|
|
#180 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

No nic, nie będę już naszym brzuchatkom głowy zawracać
Ale nie zamieniłabym tej przygody na żadną inną
to by ciocia Zuza cie troche odciazyla. A tak ani auta, a tramwaje tez sobie odpuscilam bo ciezkawo walczyc z ludzmi.
Ze te nasze brzucholki ozywaja pozniej i sie do nas usmiechaja lub daja powod do placzu. Ja ciagle nie moge sobie tego wyobrazic, jak i tego ze za maks 2-3tygodnie moj brzuchOlek na mnie popatrzy.

Także potem możemy się na krótkie spacerki już umawiać
Ale położna powiedziała, ze do niedzieli powinien odpaść, nie mogę się doczekać!
Masz dobrze z tymi cycami mleczarenko 

boli jak jasna cholera...byłoby tak pieknie jakby to już przeszło
A drudzy gadają,ze 20min. jeden cyc, 20 drugi.No,ale wtedy to znowu nie wiadomo jaki ten pokarm dziecko dostało...ech,czarna magia