|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Nie zalamujcie mnie, ze bedzie jeszcze gorzej... ja osiwieję do końca... albo nie zdążę bo bede wkrotce łysa
![]() U mnie po zmianie mleka na pepti jest troszke lepiej ale szału ni ma. Zezre 7x 100-130 ale z ociąganiem, wypluwaniem butli, rozglądaniem sie, takze jedzenie trwa nawet do godziny. Pocieszające jest to, ze po tym pepti nie ryczy jak opetana i nie wije sie jak piskorz. Ale zaczela znowu ulewac a raczej wrecz wymiotowac zaraz po odbiciu. Jak nie urok to... Cytat:
![]() Z chustą probujemy dalej, ale na miasto sie nie odwazylam wyjsc bo sie boje ze bedzie ryk. Musze gdzies do lasu sie wybrac niech tam wrzeszczy ile dusza zapragnie... ja sie zaopatrze w stopery ![]() A jutro Basia konczy 4 miechy. Z tej okazji bedzie pierwsze japco albo marchewka. Bilans na 4 miesiące 6510kg a dlugosc nie wiem bo nie umiem jej zmierzyc ale rosnie bo z pajacy mi powyrastala. Pogoda kiepska ale ide sie powloczyc bo swira dostaje 24/dobe w domu z dzieckiem. Tz wieczorem z pracy wraca a ja niedlugo zapomne ludzkiej mowy. Pojde do sklepu i zamiast : prosze kilo mąki powiem a gugugugu. Milego dnia kobietki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba kutfa własne ręce xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
A Ty chcesz przestać karmić w jakimś konkretnym czasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
witam
![]() my juz po spacerze , mała spała 1,5 godz a ja krążyłam z nią po okolicy . zresztą zauważyłam że coraz chetniej spi na spacerach chyba to ta pogoda jesienna tak na nią działa - potrafi przespac do 1,5 godz - warunek musze pchac wózek żeby czuła że ją telepie ![]() ![]() nie jest zle dawniej za cholere nie chciała spac na spacerze i od razu był marud. moja mama opuściła nas dziś - była tydz , mogłam na spokojnie ogarnąc wszystko po pobycie w szpitalu no i zrobiła małej na odchodne cudne buciki na szydełku- link podawałam do wzoru. a jutro przyjeżdża mąż - zostanie z nami tydzien ![]() prosiłam Gabryśke żeby dała mi z godzinke to upieke tacie ciasto - wyśmiała mnie ![]() byłyśmy wczoraj na szczepieniu i doopa - mała nie była szczepiona na Hib miało byc wczoraj ale okazało sie że za wczesnie - w szpitalu miała podawany jakiś tam antybiotyk i musi jeszcze poczekac . nastepny termin mamy na 23 wrzesnia i bedzie jedno kłucie wiecej. za to moja kruszyna waży już 6300g ![]() i jeszcze ciekawostka od tygodnia praktycznie za każdym razem kiedy sadzam małą na foteliku - mamy fisher price model z lwem - mała robi kupala ![]() ![]() chyba nie bedzie problemu z sadzaniem jej kiedys na nocnik ![]() ![]() no i ostatnio ślini sie juz na potege , musze czasem jej śliniak zakładac bo nie panuje nad tym - masakra - no i tyle tej śliny produkuje że dławi sie czasem - musze ciągle miec na nią oko. no i z zamiłowaniem ssie piąstki niedługo wsadzi sobie całe do buzi ![]() zresztą próbuje wszystko do tej buzi wkładac co akurat potrafi złapac.
#996 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jezuuuuuuu dzis powtorka z wczoraj wyyyyycieeeeee mialam isc umyc wlosy a ona sie obudzila i cycka chciala potem sie oplula i przy ubieraniu rozwyla i drze sie juz nie wiem co zrobic bo wscieka sie na maksa.... co jej jest? nigdy sie tak nie zachowuje,,,, a ja zaraz k....cy dostane |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co ci poradzić bo ja próbowałam wszystkiego i guzik, jakoś samo przeszło bo (tfu tfu tfu) od kilku dni mam dziecko anioła ![]() Ale w tamtym czasie to smoczek był standardem bo tylko to go deczko wyciszało.. no i spanie na moich kolanach ![]() Kurka.. mały kicha cały dzień dziś.. boję się że będzie jakiś katar.. jak go poznać? Bo chyba gile mu nie będą wyłaziły jak przeważnie leży ![]() I matka powie, że to napewno z braku czapki ! I będzie "mówiłam ci!" Jak mały się pochoruje to się u niej nie zjawię dopóki nie wyzdrowieje xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-10 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy też siedzę i czekam? ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Choć akurat w przypadku jedzenia jestem przeciwna zmuszaniu, to ta metoda mnie nie przekonuje z niżej wymienionych powodów: "Często, gdy dziecko odmawia spożycia czegoś, może po prostu być na ten składnik uczulone." Boskie. ![]() ![]() "Przy BLW maleje ryzyko zadławień, ponieważ dziecko ma pod kontrolą to, co ma w buzi i szybciej jest świadome „ruchu” jedzenia w ustach." A jak je najpierw łyżeczką, albo najpierw papkę, to potem nie kontroluje tego co ma w buzi i dławi się? "nie gotujemy niemowlęciu osobno, ale dzielimy się z nim tym, co mamy na swoim talerzu" Tym sposobem nie jem mizerii tylko siekam ogóra na talerz? A co z mielonym, schabowym? Też nie jem? Nie solę ziemniaków, nie używam przypraw... A co z zupą? Też jem tylko warzywa, jakie by się w niej znalazły? Zupy w odstawkę? "Żadnych słoików, specjalnych produktów żywnościowych, łyżek, butli i podgrzewaczy. 18-miesięczny maluch na BLW zwykle sam biegle posługuje się sztućcami ..." Chętnie bym się dowiedziała jakim cudem dziecko w wieku 18 miesięcy biegle posługuje się sztućcami, jeśli nigdy ich do ręki nie dostało? I jak to żadnych butli? To czym dziecko pije po tym 6 miesiącu mleko? Też palcami? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Będzie miał zapchany nos i będzie charczał. Może też płakać, bo mu to będzie przeszkadzało. Co jakiś czas coś wykicha, albo gila, albo śluzowatą wydzielinę. Może też mieć temp. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-10 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
poczekalam chwile i dalam jej jesc, umylam na szybko wlosy i zaraz susze poki lezy
w miedzyczasie dorwalam kota i wywalilam na balkon zeby sie wymiauczal bo w domu tylko miauuuu i do tego mala to na 2 glosy ciezko wytrzymac w domu nic nie zrobione a juz 14 mam nadzieje ze to na dzis juz koniec placzu idziemy poki predzej na spacer |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak inaczej sobie mnie wyobrażałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jemy po 15ej i też idziemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Wtajemniczenie
|
To jest normalne żeby mała płakała zawsze między godziną 11 a 14? W innych porach dniach jest cicho, najwyżej czasem sobie coś tam pojęczy..ale właśnie o tej porze jest non stop ryk...nie wiem już co mam próbować, żeby ją w miarę uspokoić...zabawa na macie i inne tym podobne jest dosłownie na 5 minut..... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziecko kwęka z nudów, albo coś mu dolega, to taka metoda zadziała. Ale jak marudzi ze zmęczenia, to takie zabawianie tylko odwleka porę spania, wtedy efekt odwrotny od zamierzonego. U nas po takich zabawach ryk był pięć razy większy. ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Mój syn ma właśnie piszczącą sesję.
![]() Chyba mu się to bardzo podoba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
O 9 rano zazwyczaj dostaje amciu, później po jedzonku sobie trochę pogada i robi małą drzemkę no i w okolicach 11 budzi się i się zaczyna...........
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Tak właśnie przestawić małego przed powrotem do pracy (w połowie grudnia mam wrócić) i chciałabym już być niezależna, bo wolałabym już nie prosić pracodawcę o nic, żadne 7h pracy bo karmię, nie chcę się narażać. Takie życie.
![]() Siala miałam Ci napisać, że jak się boisz to idź z tą laską na spacer i z małym. Coś tam nawiń, że pogoda fajna, Tobie się nie chce w domu siedzieć, się dotlenić potrzebujesz i pójdziesz. W końcu po co się martwić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też tak miał, po śniadaniu drzemka i marud. Im krótsza drzemka, tym większy marud. Ale od jakiegoś czasu jak się budzi i stęka, ja od razu flachę z ciepłą wodą/herbatką pcham, napije się i odjazd... Teraz jest tak, że ma takich przerw kilka, ale napije się i odpada znowu. Dziś np. zasnął o 8 i do następnego amu o 11:30 spał z jedną przerwą na pić. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- To ja bym najpierw wprowadzała inne posiłki, a potem odstawiała od piersi. Skoro już karmisz, to karm jak najdłużej do tego grudnia dasz radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak jak pisałam wczoraj nie zdożyłam się położyc a Ola już sie obudziła.Była 22.30.Na szczęście umyłam ją,przebrałam zjadła i spała znowu do 4.00 a potem wstała o 7.30.Może takie puźna usypianie ma sens bo ja i tak puźno ide spać. Jeszcze dziś rano mąż wziąl ją do kuchni a ja się zdrzemłam 1,5 godzinki. Co do tego ulewania to zauważyłam jednak, że ona ulewa po charcach pod karuzelą lub na macie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Wtajemniczenie
|
kropka - bede musiała spróbować podać jej herbatki czy tam wody...
Słuchajcie czy to jest coś nie tak, jeśli mała przy jedzeniu np. marchewki albo jabłka charczy? tak jakby coś jej siedziało w płuckach...nie wiem czy to kwestia złego połykania? czy czegoś innego? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
a nie myślałaś by wtedy odciągać pokarm, mrozić i ktoś kto zostaje z maluchem by podawał z butli ?
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
Nie mam laktatora, a nawet jakbym miała to w pracy nie mam warunków, żeby spokojnie ściągać i przechowywać. W biurze nawet małej lodówki nie mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj sprzedalam na Allegro moja chustę Lulu- jestem na niej 20 zeta do przodu. ![]() Cytat:
![]() U nas dzis pogodnie, cieplutko. Zaliczyłam 3-godzinny spacer z Tymkiem, nogi mi do ... wchodza. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
a jednak dałam rade placek zrobic juz sie piecze
![]() szarlotka ![]() podczas jednej drzemki zrobiłam ciasto , podczas drugiej jedna nogą bujałam wózek i obierałam jabłka ![]() mała sie obudziła - powiesiłam osioła zawieszke - zajeła sie a ja dokonczyłam ![]() teraz jest mega czkawka ide ratowac dziewcze - u nas cytryna pomaga ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-09-10 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21980537]
Zaliczyłam 3-godzinny spacer z Tymkiem, nogi mi do ... wchodza. ![]() A mnie już łeb boli od siedzenia w domu. A ze spaceru dupa. Młody w wózku taki cyrk odwalił, że szok, odczekałam chwilę, nic, wyjęłam z wózka, nic, to rozebrałam i jego i siebie, i po spacerze. :/ Leży na wyrku teraz, szuszenie z kompa mu zapodałam i gapi się gdzieś w dal zmęczony. Ja nie wiem co z nim jest, że zawsze po ubraniu musi drzeć tą mordę. Już cały blok wie, kiedy na spacer idziemy. Dopiero za blokiem w parku cisza. ![]() Dziś się poddałam, mam dość takiego wychodzenia z domu, już mi wstyd jest. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- A ja miałam upiec i figa, zapomniałam jajek kupić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() no poszlysmy, mala zasnela w chwili gdy przekroczylysmy próg ![]() ale po pol godzinie juz sie obudzila ale nei plaksala wiec bylo oki poz tym ze znowu jakas stara kobieta nas zaczepila i zadawala takie pytania ze az nie wiedzialam czy ją pogonic czy co... najpierw ooo jakie ladne ile ma? a pani karmi piersią? ![]() a czym pani dopaja? rumiankiem? ojej to dziewczynka? ladna. do pani podobna widac po oczach( mialam ciemne okulary,ciekawe jak dostrzegla podobienstwo przez ciemne szkla..) a co ona ma tak uszko odkryte, ni za zimno? tylko taki kocyk cienki? jednak widzac moje uzacisniete usta mowi-aa rozumiem ze tak ma byc? potem opowiedziala mi mrozaca krew w zylach historie jak ja napadli w parku i polazla....matko...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.