Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 10:57   #4981
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kliwa aha to nie wiedzialam, biore dalej feminatal to jakies witaminy tam mam ?
Pewnie ze masz , a ze łykasz witaminy to bardzo dobrze. Femintal jest bardzo dobry i sa rózne rodzaje teraz powinnas łykac ten femintal dla kobiet ktore juz urodzily i karmia.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:59   #4982
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

melabn mam laktator z aventu normalny reczny, jest ok, myslalam ze bardziej sie bede musiala przy tym napracowac ale rece nie wiedna jak sie macha ta gałka, troche żaluje ze nie dolozylam na elektryczny ale jest ok

sysunia moj maly nie chce cyca, za bardzo sie musi przy tym napracowac, woli butle i szczerze nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak bede w domu u maly bedzie wiecej wypijal, to bede musiala pol dnia z laktatorem siedziec i machac mysle ze jesli bede miala pokarm dalej to pojde do gina po bromergon bo nie wiem jak to zrobie z malym dzieckiem sama w domu plus non stop odciagac mleko, nie ma szans jesli nie bedzie chcial cyca

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:59   #4983
vikicullen
Zadomowienie

Dzis znowu nie moglam spac do 4:30 :// cos strasznego, meczyłam sie ,przewracałam z boku na bok:/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:59   #4984
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja tradycyjnie nie śpie od 6 No masakra. Ale słoneczko świeci od rana więc inny dzionek jak nie pada Zjadłam już śniadanko i musze się wziąśc za porządki w szafach :/ Bo teraz po Nowym Roku dopiero przyjedziemy do Polski wiec trzeba pobrać teraz więcej ciuchów :/ Jak cygany bedziemy teraz jechać Zapakowani że hoho.
Zamówiłam łóżeczko w końcu Mam nadzieje ze szybciutko przyjdzie
pochwal nam się jakie zamówiłaś

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam USG i nadal dziewczynka na 100% widać było wargi sromowe i szparkę

W zasadzie wszystko było ok, tylko lekarz mi powiedział, że jedna nóżka jest wciśnieta w macicę i nie widzi stopki i może to być stopa szpotawa USpokajał mnie, że druga stopa jest ok, więc jest male pp, że to szpotawość, bo zwykle jest w obu i że na poprzednim USG nie dostrzegł tam nieprawidłowości, ale mi mówi, żebym przy następnym USG zwróciła na to uwagę. On jest taki bardzo dokładny i precyzyjny, a ja jestem panikara i już widzę najgorsze. Mój mąż po wyjściu z gabinetu powiedział, że następnym razem powie temu lekarzowi, żeby przy mnie nie mówił o żadnych wątpliwościach, bo ja się bedę zamartwiać... I właśnie się zamartwiam
gratuluje dziewczynki i nie przejmuj się tym co on mówił, sam twierdzi że to mało pp poprostu wcisnęła nogę tam gdzie nie powinna niedobrota a teraz mama się musi martwić. Zobaczysz że napewno będzie ok

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Biejatka serce rosnie,ze obca dziewczynka tak bardzo do Ciebie przywykla i traktuje Cie jak swoja prawdziwa matkeA z tymi samochodami bylo dobreskoro jestes taka nerwowa przez nich wszystkich i odbija sie to na dziecku-graj i spiewaj jak najwiecej,moze bedzie mniej nerwowe

Jak wczoraj tz przygadal babce,bo ona zaczela gadac,ze musi sie wyprowadzic a sciany w domu jeszcze mokre i ze ona zostawia nam mieszkanie,ze to jej itp a moj na to,ze jakby ona sie nie wyprowadzila to my bysmy sie wyprowadzili i to na wieksze i ladniejsze,ktorego njie trzebaby bylo remontowac,wiec co to za roznica kto sie wyprowadzazreszta i tak jej rzeczy sa w naszym pokoju bo ja przeciez nikogo nie wyganiam,chodzi o to zebysmy mogli tutaj sciany odnowic bo przeciez w takim brudzie malutkiego dziecka trzymac nie bedeale tak fajnie ze on uparcie nas broni
dla tż

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dziękuję za porady w sprawie mdłości. Nikomu nie życzę takiego samopoczucia I pomyśleć, że mnie złapało, a do tej pory było tak lajtowo
Odebraliśmy klucze, wpuściliśmy majstrów, czas na luz. Wybieramy się nad morze na weekend Mam nadzieję że nie bedzie padać i że pojedziemy, bo jak na razie TŻ siedzi przed kompem i gra
miłego odpoczynku nad morzem obyście mieli dobrą pogodę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:01   #4985
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
kurde dziewczyny szanujcie sie bo widze co chwile ktos w szpitalu laduje, a naprawde nie chciałabym zeby ktoras z was musiala przez to przechodzic co ja!!!

dopiero teraz mi sie przypomnialo ze maly juz na swiecie a ja jeszcze nic poprano nie mam, nawet poscieli nie wyprałam, o ubrankach nie mowie bo jeszcze nie mam
Kootekk - ty też się szanuj!! Musisz jeść, musisz jeść wartościowe rzeczy, żeby i twój organizm mógł wrócić szybko do normy. Nie możesz pozwalić, żebys teraz ty sie rozchorowała, a witaminy i mineraly są tezpotrzebne do gojenia sie rany. A przecież chcesz być "na chodzie" żeby nadal opiekowac sie Michałkiem i przyczyniac sie do jego szybkiego rozwoju i wypisania ze szpitala...
Gratulacje z okazji pierwszej okrągłej daty Michałka
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:01   #4986
kliwia
Zakorzenienie

koootek to bedziesz karmic pol na pol. pol twoje i pol modyfikowane. przeciez zajedziesz sie tym laktatorem
a moze w domku cycusia by possal. warto probowac, choc wtedy dziecko sie wkurza ze mleko nie leci tak latwo.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:02   #4987
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
melabn mam laktator z aventu normalny reczny, jest ok, myslalam ze bardziej sie bede musiala przy tym napracowac ale rece nie wiedna jak sie macha ta gałka, troche żaluje ze nie dolozylam na elektryczny ale jest ok

sysunia moj maly nie chce cyca, za bardzo sie musi przy tym napracowac, woli butle i szczerze nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak bede w domu u maly bedzie wiecej wypijal, to bede musiala pol dnia z laktatorem siedziec i machac mysle ze jesli bede miala pokarm dalej to pojde do gina po bromergon bo nie wiem jak to zrobie z malym dzieckiem sama w domu plus non stop odciagac mleko, nie ma szans jesli nie bedzie chcial cyca
moze wypozycz sobie elektryczny z medeli ,taki jakby walizka niebieska ,ma duza sile ssania i jest bardzo dobry
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 11:07   #4988
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Dziendoberek.
Dopoki nie wstalam mialam humor nawet nawet ale weszlam do lazienki zobaczylam swoj tylek i sie przerazilammam mase rozstepow.....

Malinka moj tz na nocce byl takze teraz spi....ale ide juz go budzic bo mi sie nudzi

Kotekk pij herbatke z mleczkiem i cos zawsze przegryz i bedzie gitklaski :dla michalka juz tydzien!!! Good Boy

Jade na zakupki do magnoliiz mamusia

Do pozniej

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:08   #4989
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
koootek to bedziesz karmic pol na pol. pol twoje i pol modyfikowane. przeciez zajedziesz sie tym laktatorem
a moze w domku cycusia by possal. warto probowac, choc wtedy dziecko sie wkurza ze mleko nie leci tak latwo.

Jak sie odpowiednio przyłoży dziecko do piersi to i mu sie łatwo ssie - mleko leci bez jakiegos wiekszego wysiłku. Wczoraj ogladałam na mojej płycie własnie o karminiu piersia. Praktyka czyni mistrza.

Kotek moze Michałek bedzie chciał cycac choc moze byc i tak ze jak pije z butelki to juz cycusia nie bedzie chcial . A smoczek masz ten taki który przypomina sutek kobiety ??

Cytat:
Napisane przez sylwia01485
Ja wczoraj miałam USG i nadal dziewczynka na 100% widać było wargi sromowe i szparkę

W zasadzie wszystko było ok, tylko lekarz mi powiedział, że jedna nóżka jest wciśnieta w macicę i nie widzi stopki i może to być stopa szpotawa USpokajał mnie, że druga stopa jest ok, więc jest male pp, że to szpotawość, bo zwykle jest w obu i że na poprzednim USG nie dostrzegł tam nieprawidłowości, ale mi mówi, żebym przy następnym USG zwróciła na to uwagę. On jest taki bardzo dokładny i precyzyjny, a ja jestem panikara i już widzę najgorsze. Mój mąż po wyjściu z gabinetu powiedział, że następnym razem powie temu lekarzowi, żeby przy mnie nie mówił o żadnych wątpliwościach, bo ja się bedę zamartwiać... I właśnie się zamartwiam

To jakas choroba ?? Nie słyszałam o czyms takim.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:10
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:13   #4990
kootekk
Zakorzenienie

smoczek ma dla wczesniaczkow, taki troche dziwny ale probowalam chyba z 7 roznych smoczkow kazdej firmy i ksztaltu i zaden mu nie pasowal, dopiero ten dla wczesniaczkow mu sie spodobal a on taki dziwny ksztalt ma, a cyca to on nie chce, sekunde pociagnie i koniec, za to butelke to ze smakiem

Stary 2010-09-10, 11:18   #4991
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ble
Pokłóciłam się z mężem godzinę temu i przeryczałam ten czas
Nawet mi się nie chce o tym gadać...

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie popiszę sobie z Wami bo źle się czuję, słabo i do tego boli mnie kręgosłup i lewa noga. Idę spać. Będę dziś wegetować do póki nie wrócę do życia. Szkoda tylko że jest mi tak zimno

Kretencja w poniedziałek mam USG u p. Perenc uff łatwo nie było się do niej dostać.
odpoczywaj sobie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

ja wczoraj ze szpitala wyszlam. poszlam pod koniec tyg i znów chyba bede szla bo mi sie szyjka skraca i jakies rozwarcie jest czy coś.

no i widze mamusie juz rozpakowana gratki i niech malenstwo ladnie rośnie
ojej... żeby było dobrze i obyło się bez przedwczesnego porodu

Cytat:
hej dziewczyny
u nas wszystko dobrze, pani dr powiedziala ze maly idzie jak burza i jak tak dalej to w nastepnym tyg osiagniemy te 2kg

znowu sie przytulaliśmy, cudowne przezycie michalek sobie łanie postękuje i usmiecha, widac ze bardzo mu sie to podoba, mi zreszta tez najlepiej bym go juz nie oddala ale musze sie uzbroic w cierpliwosc

ja ogolnie nie czuje sie najlepiej, wczoraj nie moglam wstac z łozka bo tak mnie bolal brzuch, przez pol godziny proboalam wstac i nie bylo szans

na dodatek cos mnie w klatce piersiowej uciska, jak oddycham czy cos to boli, podejrzewam ze to jakas nerwica, z nerow kiedys tez tak mialam, a do lekarza to niawet nie mam czasu ani sily isc

z pokarmem to mialam przed wczoraj nawał, ale najpierw ciepla kompiel, rozmasowalam piersi i odciagnełam i pozniej liscie z kapusty i jak nowo narodzona ale szczerze to po tej akcji cos pokarm zanika, polozna powiedziala ze tak moze byc jesli tylko laktatorem odciagam a dziecko nie jest przy piersi,
poki mam pokarm to cos tam odciagam ale podejrzewam za kilka dni nic z tego juz nie bedzie, w sumie nie wiem sama czy dobrze czy zle bo boje sie ze malemu moim pokarmem tylko zaszkodze, nic nie jem to raczej nic wartosciowego w tym pokarmie nie ma a nawet jak sie zmuszam do jaedzenia to nie moge i koniec ;(

Cytat:
aaa i Michałek ma dzisiaj tydzien !!!!!!!!!!!!
super że rośnie i że już niedługo będziesz mieć go dla siebie kotku. Tylko Ty tam dbaj o siebie jak się tak kiepsko czujesz domyślam się jakie to musi być wykańczające... i oby pokarm nie zanikł

jejuuuuuuuuuuu ja mam na suwaczku już 30 tc

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
smoczek ma dla wczesniaczkow, taki troche dziwny ale probowalam chyba z 7 roznych smoczkow kazdej firmy i ksztaltu i zaden mu nie pasowal, dopiero ten dla wczesniaczkow mu sie spodobal a on taki dziwny ksztalt ma, a cyca to on nie chce, sekunde pociagnie i koniec, za to butelke to ze smakiem

wybredny mi kotku moja mama mówiła, że jak ja dostałam butelke to z cyca już nie chciałam jeść i jej akurat zanikł pokarm po miesiącu :/

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:21   #4992
kootekk
Zakorzenienie

no polozne tez mi radzily ze poki jest w szpitalu i mam czas to mam odciagac co tam jest, ale jak przyjde do domu to on na 100% cyca nie wezmie to mam ten pokarm zasuszyc bo to nie ma sensu sie meczyc i jak to tez zrobic - tu male dziecko, a tu bede non stop przy laktatorze wisiec

Stary 2010-09-10, 11:28   #4993
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Malinka już założyła nowy wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21976324

A ja akurat skończyłam nadrabiać ten bo od kilku dni nie mogłam za Wami nadążyć
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:34   #4994
kretencja
Zakorzenienie

Mąż mnie przeprosił za kłótnię, ale kaloryfer zdążył już pomalować Okna pootwierane w całym mieszkaniu na oścież, na szczęście już przestaje śmierdzieć.

Widzę, że Priety juz mnie uprzedziła, ale żeby prośbie Mallinki stało się zadość
Zapraszam na nową część naszego wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=466186

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:37   #4995
Gustawek
Rozeznanie

Kootekk, super że Michałek ładnie rośnie, może w domu uda się przestawić go na pierś a jak nie to trudno, mleko modyfikowane też jest wartościowe i masa dzieci zdrowo na nim rośnie
Sanderinka trzymam kciuki
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 11:37   #4996
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Dziendoberek.
Dopoki nie wstalam mialam humor nawet nawet ale weszlam do lazienki zobaczylam swoj tylek i sie przerazilammam mase rozstepow.....

Malinka moj tz na nocce byl takze teraz spi....ale ide juz go budzic bo mi sie nudzi

Kotekk pij herbatke z mleczkiem i cos zawsze przegryz i bedzie gitklaski :dla michalka juz tydzien!!! Good Boy

Jade na zakupki do magnoliiz mamusia

Do pozniej

ja tez mam,ale kupie sobie po ciazy No-scar na blizny i moze pozlaza,
teraz mam tylko oliwke i ziaje bo mustela jednak srednio sie sprawdzila
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:39   #4997
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dzisiaj juz wyjezdzam od mamy
Juz czas chyba bo 34 tydzien zaczynam od jutra ...

no i tak naprawde za 2-3 tygodnie moze sie wszystko zdarzyc
Irsin nie strasz

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:41
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:45   #4998
vikicullen
Zadomowienie

jeszcze tylko 3 posty:P
A u nas jutro malowanie, jak ja nienaiwdze tego smrodu farby blee, apotem balagan i sprzatanie, eh

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:45   #4999
Beata_Batumi
Zadomowienie

Kretencja- nie rozumiem cie- facet remontuje mieszkanko, maluje kaloryfer żebyś ładnie mieszkała a Ty jeszcze marudzisz? Samo sie nie zrobi to ciesz się że takiego męża masz a nie narzekaj. Czemu sama nie wychodzisz?

Co do wody morskiej to wczoraj kuzynka mi powiedziała, że jej powiedziała położna żeby kupić w ampułkach a nie w spreyu bo to jest pod ciśnieniem a nosek malutki i delikatny i lepiej zakraplać.
Ja wróciłam z badań o 12...Wyszłam z domu po 8. Mam doła, wszystko dla dzieci strasznie drogie a ja trochę sknera jestem, byłam w pru lumpkach i oczywiście dla mnie nic nie ma, dla małej coś tam kupiłam ale i tak jestem zła. Nie mam w czym chodzić...
Kupiłam w tesco za 7 zł dwie paczki chusteczek huggies pure (bezzapachu ;( ), płyn do kapieli z oliwką bella baby delfi za 4,5 zł (ale widze że ma kiepskie opinie na kwc więc dobrze że tylko 1 wzięłam), sudocrem duzy za 12 zł (!!!) i krem przeciwko odparzeniom ziaja.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:47
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 11:47   #5000
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

ja wczoraj ze szpitala wyszlam. poszlam pod koniec tyg i znów chyba bede szla bo mi sie szyjka skraca i jakies rozwarcie jest czy coś.

no i widze mamusie juz rozpakowana gratki i niech malenstwo ladnie rośnie
Sanderinka a bierzesz jakieś leki na tę szyjkę? i co lekarze mówią?

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

malinka a wiesz już jaki kupujesz laktator ?
laktator mam nadzieję że dostanę od bratowej-ale muszę to jeszcze uzgodnić...wiem że kupiła jakiś dobry, mam nadzieję że medelę

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Malinka już założyła nowy wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21976324

A ja akurat skończyłam nadrabiać ten bo od kilku dni nie mogłam za Wami nadążyć
a kto pozwolił informować o nowym wątku przed 5000 postem? będzie lanie

jeździłam pokazać moj samochod zainteresowanemu kolesiowi i założyłam troszkę wcześniej

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Widzę, że Priety juz mnie uprzedziła, ale żeby prośbie Mallinki stało się zadość
Zapraszam na nową część naszego wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=466186

Dziękuję

to oficjalnie informuję o kolejnej już 5 części naszego wątku!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21975111

A tu już konczymy pisanie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

Edytowane przez AgaZ
Czas edycji: 2010-09-13 o 13:54
mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości