|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
o kurde nie strasz:/ wsumie mnie boli jakos od 2 tygodni ale ciagle tak samo, w nocy tlkyo jak chce wstac nagle to boli mocniej. to daj jutro znac co lekarz powiedzial bo ja mam wizytę dopiero za tydzien.
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
oby to było chwilowe malinka
odpocznij teraz sobie...
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka - dobrze, ze jutro masz wizytę u gina to może cos zaradzi - a teraz leż i nie wstawaj i postaraj się choć troszkę mniej stresować
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
a co to jest wogole te rozejscie spojenia łonowego? czym to sie objawia i jakie powoduje skutki?
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieskaa, ja przez wiele lat mieszkalam w Zdrojach a potem w okolicah Podjuch.
Kootekk, pomysl z welness, wanna i zadbaniem powinnas sobie wziac do serca. Maly ma tam opieke i potrzebna mu jest teraz tylko szczesliwa i wypoczeta mama. Kotek- zazdroszcze tak szybkiego porodu.Pare parc i bylo po wszystkich?Tez tak chce ![]() Wlasnie pochlonelam wielka miche owocow- nektyrynki, melony,kiwi na to lody waniliowe. Pekne ![]() Uciekam na wycieczke do Dax. W kroczu mnie czasem boli jakby mi ktos tam kopa dal, a tak wogole czuje sie dobrze. Lykne chyba zaraz magnez. Ahh, ja bede juz miala KTG 20 wrzesnia. Bede wtedy prawie w 30 tygodniu. |
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i prowadzi do leczenia-rehabilitacji nawet 6-miesięcznej. szczegóły są nieprzyjemne-to nie będę tu pisać ale w ciąży taki ból jest normalny-tylko zaniepokoić powinno to jak ból nie daje chodzić-ale to w skrajnych wypadkach-tak napisano i lekarz powinien ocenić czy trzeba iść do ortopedy czy to tylko rozciąganie związane z ciążą.dziękuję za miłe słowa-dziś już się nie ruszam, a jutro zaciągne TZ ze mną do lekarza, bo już się stresuję...
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej jest kilka godzin normalnych skurczy które u mnie akurat nie były tak znowu bardzo bolesne - najbardziej bolało przez ok 2 godziny - czyli odkąd trafiłam do szpitala. Ja wylądowałam w szpitalu ok. 23 a o 1.15 było już po wszystkim - oby teraz tez poszło tak szybko My wszystkie będziemy miały zresztą szybkie i bezbolesne porody
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tak samo plus jakies ciagniecia w pachwinach - musze powiedziec ginowi o tym |
|
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
mallinka nie denerwuj się zobaczysz że lekarz powie że ot normalne
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się posłusznie w kolejnej czesci wątku
![]() Kootek wspaniałe wieści, to Michałek szybko wróci z mamusia do domu a ty dbaj o siebie i się dobrze odżywiaj ![]() Lece nadrabiac wasze posty bo zdążyłam poki co tamten watek doczytać
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedz czy te skurcze to podobne do takich np. w łydce? czy mocniejsze? ![]() Już widzę jak dzwonie do zapracowanego TŻta i mówię rodzę a on na to że za kilka godzin przyjedzie on jest tak spóźnialski że aż się zdziwiłam jak na ślub przybył punktualnie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam na malych zakupach i juz sie brzuszek twardy robi
![]() az starch isc na wizyte ![]() kupilam sobie torbe do szpitala - tak na poczatek
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobne są te bóle do bóli okresowych tylko mocniejsze ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- no to witaj w klubie ![]() tez ostatnio kupiłam sobie torbę - gorzej z zawartością |
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam Anecka....? mam nadzieję że lepiej, a meble już złożyli?
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy!! Tak mnie zaczął boleć ząb że masakra!! Wyleciała mi plomba a wizyte mam dopiero we wtorek a teraz wsciec sie idzie z bólu!!!!!!!
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja znajdz numer dyżurnego dentysty i jedz od razu-po co masz sie meczyc
|
#169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze zrozumiecie o co chodzi nasila sie przy podnoszeniu nogi albo zmiany pozycji na drugi bok
|
||
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Juz sie ubrałam i jade do dwóch prywatnych gabinetów, moze mnie przyjmą bo już z bólu wysiedziec nie moge
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za rady, zrobie sobie zaraz welness, przyjechalismy z tż od michałka i idziemy pod prysznic, tz mnie wymasuje i bedzie ok
do wanny nie moge, polozne mowily ze caly polog nie mozna do wanny bo krwawienie moze byc, ale w zasadzie mozna isc, tylko ten problem ze nie wejde i nie wyjde z tej wanny bo jeszcze cala obolała jestem Michałek ma sie dobrze, poprzytulalismy sie, potem ładnie wypił mleczko i padł jak pies pluto, smial sie ladnie do nas i juz widac wyraznie ze przybrał, pani dr powiedziala ze jak tak dalej pojdzie to w nastepnym tyg osiagnie 2kg ![]() nic tylko sie cieszyc, powoli sie rozkrecam z tym cieszeniem sie, bo co tu plakac, przeciez juz mam synka na ktorego tak dlugo czekałam ![]() tz byl u gina z prezentem zeby mu podziekowac za wszystko, i gin powiedzial ze to jest dziecko cud i ze on juz sam watpił ze sie uda, ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo i powiedzial ze on mnie nie mial puszczac do domu tylko mialam cala ciaze przesiedziec w szpitalu... ale na szczescie nie byla to moja wina ze sie tak stalo jak sie stalo, wszystko wina macicy, a pozatym michalek ma sie na zewnatrz lepiej niz w brzuchu bo byl wygłodzony (!!!) - nie moge tego pojac, ja tu jadlam wszystko na co mialam ochote, dobrze sie odrzywialam zeby mu nic nie brakowalo a tu moje biedne dziecko niedozywione!!! TERMOMETR pisalyscie jaki kupic, tak naprawde to wszystkie sa po jednych papierach, my mamy firmy beurer, sprawdza sie rewelacyjnie, wzielam go w aptece za punkty bo ogolnie drogi ale juz ponad rok go mamy i zawsze dobrze mierzy http://www.beurer.pl/beurer-termometr-skroni-p-210.html ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- mallinka nie denerwuj sie na zapas, napewno jest wszystko wporzadku pozatym dziewczyny odpoczywajcie jak najwiecej, zbierajcie siły i dbajcie o siebie, duzo wam do konca nie zostalo |
|
|
|
#172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
co do atrakcyjności po porodzie.... zgadzam się z tym, że to my wiecej wad w sobie widzimy niż faceci, ja pamiętam, jak jeszcze małżeństwem nie byliśmy, ja dostałam @, zero makijażu, czułam się fatalnie, włosy potargane, ubrana w zwykły dres, mój TŻ wpadł do mnie i od progu powiedział: ale ładnie wygladasz
i to tak spontanicznie, nie wiedział, że się źle czuję bo nie zdażyłam mu powiedzieć. Nie wie, jak wygląda cellulit (i go nie uświadamiam w tym względzie ) i w ogóle dla niego jestem najseksowniejsza, kiedy po prostu mam ochotę na sex a czy jestem rozmemłana, czy elegancka to ma w nosie![]() co do porodu to nie wiem, czy bym chciała, by był przy samej akcji porodowej, z reszta wiem, że on sam się waha. Chce być przy mnie ale nie jest pewien samego porodu. Ja zmuszać nie zamierzam, pewnie będzie mi to obojetne jak zacznę rodzić
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
ide sie polozyc bo cos mi cieknie
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
o rany, Mela, a co to?
to ja też już uciekam-odezwę się jutro po wizycie ![]() papa
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakaś wydzielina? czy plamienie? połóż się, wypocznij
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Przeginacie dziewczyny z ta prędkością zkładania nowych wątków
. Oczywiście,że prz ilości prawie setki ciężarówek ruch tutaj jak na autostradzie,ale z litujcie się trochę. Ja dopiero teraz zauważyłam,że wy już nową część założyłyście,a jeszcze poprzedniej nie nadrobiłam Najpierw o sobie egoistycznie. Byłąm wczoraj na wizycie u położnej i wraz z córą słuchałyśmy serduszka Aaronka. Gdy mała usłyszała je to się do mnie przytuliła,to było takie rozczulające Przyznam sie wam,że pomału zaczynam bać się porodu i coraz żywsze są wspomnienia poprzedniego,a szczególnie bólu. Mam cichą nadzieję,że prawdą jest to iż drugi poród jest łatwiejszy. Dodam,że dizś zaczynamy 30 tydz Co do termometrów ja używam tego do uszu i jestem bardzo zadowolona. Kiedyś kupiłam w Tesco za 39 zł w promocji,żadna tam firmówka,a działa bez zarzutu Mallinka super tytuł . Idź dziewczyno do lekarza,a nie czytaj mądrości w necie,bo tylko się nakręcasz i niepotrzebnie denerwujesz. Na pewno wszystko będzie dobrze Priety śliczny kombinezonik Kootekk nie smutaj,pomyśl,że ty poród masz już za sobą,a nas to dopiero czeka . Cieszę się,że Michaś tak super się rozwija i przybiera na wadze,Dzielny chłopak ![]() niebieska łączę się z tobą w bólu "niespokojnych nóg",mi niestety też dokuczają i kompletnie nie mogę znaleźć na to sposobu mimiiskierka piękny i spory brzusio i słodki misio melabn fajne zakupy,szczegolnie ten śpiworek ![]() rptrbj śliczne łóżeczko,ciekawy kolor i zdobienia sysunia ja niczym nie smarowalm krocza,ale też nie byłam ani nacinana,ani nie popękałam. Słyszałam,że właśnie tatum rose jest super na te sprawy,ale w UK nie ma myszka-maj twoje łóżeczko tez super,takie dostojne,pewnie przez ten mahoniowy kolor lutien nie dołuj,to normalne,że przy końcówce ciąży kobieta ma już dość i marzy o końcu. Będziesz najlepszą mamą na świecie Kretencja ja mam 4 prześcieradła i żadnej poszewki na kołdrę,bo po co? Moja córka ma 16mc,a nadal nie śpi pod kołdrą. patrycja_1708 wiadomo,ze po porodzie przez jakiś czas boginią seksu to nie będziesz,ale wygląd szybko sie poprawia i to dośc szybko. Na początku i tak prawdopodobnie nie będziesz miała ochoty na seks,a zresztą przy połogu to zabronione. Będize także z TŻ zbyt zajęci dzieckiem,aby myśleć o tym czy jesteś pociągająca dla niego czy nie . W dość szybkim czasie to się unormuje i znowu zaczniecie szaleć w łóżeczku . Nie martw się na zapas Gustawek,vickycullen i apoolonia a jak na poród rodzinny zapatrują się wasi TŻ? To jest bardzo ważne. Z mojego doświadczenia powiem wam,że ja nie wyobrazma sobie porodu bez męża. Podczas pierwszego bardzo mi pomógł,masował,podtrzymyw al na duchu,podawal wodę etc. W ostatniej fazie pomógł najbardziej. Przypominał o parciu,głaskał,chwalił,by ł cudowny i jestem mu za to bardzo wdzięczna. A widok jego oczy,gdy ujrzał głowkę małej-bezcenny. Dla facetów to także jest bardzo ważna chwila i nie odbierajci eim tego,jeśli oni bardzo chcą brać w tym udział. Same zobaczycie,że poród rodzinny to niezapomniane przeżycie 79marta a ja nawet nie wiem,kiedy mi odeszły wody. Prawdopodobnie w basenie,gdy miałam już rozwarcie na 5cm. |
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo się cieszył że pierwszy zobaczył naszego syna. Teraz nie może się już doczekać aż nasze dziewczyny przyjdą na świat. Bo brakuje nam takiego bzykanka jak przed ciążą
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do pisania postów to naprawdę przeginacie.
Parę godzin i już tyle stron. Skąd wy bierzecie tyle czasu na to skrobanie. Pokarzę wam moją kolekcje bucików i moje łowy w lumpku. Do bluzy sa jeszcze kremowe spodenki i koszulka tylko fotka mi zamazana wyszła. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

odpocznij teraz sobie...

ale w ciąży taki ból jest normalny-tylko zaniepokoić powinno to jak ból nie daje chodzić-ale to w skrajnych wypadkach-tak napisano
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

a ty dbaj o siebie i się dobrze odżywiaj 

mam nadzieje, ze zrozumiecie o co chodzi