|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
Cytat:
![]() ja obrzarlam sie dzis na obiada 5 golabkow wfrutowalam ale wrocilam starsznie glodna z miasta, zachcialo mi sie spodni przymierzac, rozm 12 za duzy a 10 za mala, a rozmiary pomiedzy sa rzadkoscia wiec problem z zakupami mam z glowy na razie zobaczymy za 5kg
|
|
#2312 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
![]() http://www.dukandiet.co.uk/ |
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą, kiedyś już mówiłam, że gdybym była władna, gdzieś na wysokim stołku od spraw praw konsumenta i nie wiem jeszcze czego, to zleciłabym, aby wszystkie firmy czerpały z tej samej rozmiarówki, nie chodzi mi o rózne numery w różnych krajach, ale tu u nas, wkurza mnie, że rozmiar rozmiarowi nie równy. W jednym sklepie 38 to takie jak 42 w innym. I trzeba za każdym razem mierzyć. Sama w domu mam np. kilka żakietów w rozmiarach 38, 40, 42 i 44 i wszystkie były na mnie dobre gdy ważyłam 80 kilo, bo każdy był z innej firmy i dana firma sobie sama tak okresliła numer. Nie wiem czy mnie ktoś zrozumiał. To mnie frustruje. Chciałabym kupić sobie ciucha np. na allegro i bez pomiarów centymetrowych na samej numeracji nie można sie oprzec. WRRRRR... |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli tak to dziękuję za miłe słowa w kierunku mojej osoby ![]() co do Twojej wypowiedzi to zgadzam się z tym co napisałeś, niestety niektórzy tak mają że muszą zabłysnąć "inaczej" aby ktokolwiek zwrócił na nich uwagę, takie moje luźne przemyślenia
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie
|
|
|
|
#2317 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
jakos nie moge sie wbic z powrotem w forum jak tez slabo mi idzie powrot na II faze Na wakacje wyjezdzalam z waga 60, wrocilam po 6 tyg z nadwyzka +4 i nadal walcze aby to spadlo ![]() Oczywiscie nikt mnie nie komplementowal, a nawet uslyszalam na odwrot: "Ladnie wygladasz, poprawilas sie..." lub nawet "ooo, chyba przytylas troszke!!!" - a ja na to, a dziekuje wlasnie schudlam 9 kilo Potrzeuje motywacjiiiiiiiiiiii....: mad: Cytat:
![]() Podrzućcie pomysla ![]() Twinsplus1 ja mam pdobnie z ciuchami - myslalam ze sie obkupie ale musze jeszcze poczekac- a promocje mijaja(na szczescie beda nowe) jak sobie powiem ,ze nic na dupe nie kupie nowego dopóki nie schudne -to moze to jakos zadziala na mnie Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-09-10 o 20:13 |
|
|
|
|
#2318 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Piękny wynik, tak swoją drogą. Nie nudzi się już II faza? A ja wczoraj mierzyłam dżinsy. Wzięłam do przymierzalni rozmiar 40 oraz 38. Stwierdziłam: a spróbuję najpierw 38. I co? Były trochę za luźne w pasie! Ale 36 już były za małe. ![]() W każdym razie dżinsów nie kupiłam bo primo: były za duże, secundo: schudnę do rozmiaru 36 i wtedy zacznę kupować spodnie, tertio: miały idiotyczny biały szef po wewnętrznych stronach nóg (a całe były ciemnogranatowe). A spodnie chciałam kupić, gdyż moje spodnie prawdy już mi z tyłka lecą.
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kobitki takie rozne
|
|
#2320 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
|
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do wyp. mose tak właśnie myślałam a spodnie to wolę nie myśleć że po zakupie mija miesiąc i z tyłka lecą, więc póki co to kupuję najtańsze z najtańszych
|
|
#2322 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() życzę abyś jak najszybciej osiągnęła swój cel, ja jakieś 15 do celu, no 20 jak mi starczy zaparcia , doktorek mi wyliczył że do 30 grudnia mam mieć 75 kg ale nie wziął pod uwagę moich grzeszków , ale jak tak długo się dietkuje to czasami dla lepszego samopoczucia lepiej zgrzeszyć niż rzucić to w cholerę, zresztą mamy chyba podobne podejście do dietki z tego co pamiętam
|
|
#2324 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do rozmiarowki, to tu tak samo, kazdy sobie i potem takie jaja, ja sobie jeansy kupuje z 3 firmach (Next, Lee i Bench) te najlepiej na mnie leza inne to porazka ja mialam problem kiedys w Polsce z kupnem spodni ze wzgledu na dlugosc nogawki, no teraz jest o niebo lepiej. A i jeszce denerwuja mnie tez te bluzki, mam bujny biust i przez to musze miec wiekszy rozmiar - a ja sie pytam DLACZEGO? Cytat:
chyba i u mnie pomyslu brak ![]() Cytat:
ale na zakupy wzielam mojego M (dzis ma wolne) a to dlatego, ze mi marudzi zem szczypior i powiedzialam mu ze jak zmieszcze sie w 10 to przechodze na III faze (oczywiscie pare dni wczesniej juz te 10 przymiezalam ) ale on byl strasznie pewny ze ja sie w ten rozmiar jednak zmieszcze ![]() Cytat:
![]() boze tak sie obzarlam na obiad ze bede musiala wmusic w siebie kolacje
|
|
#2325 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Tobie również życzę spektakularnych spadków, nawet się nie obejrzysz, jak zleci.
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Raczkowanie
|
o, mam to samo z ciuchami :d ale! ostatnio polazlam do reportera i mierzylam spodnie bo byla wyprzedaz.. nie byly to jeansy, bo od nich poki nie skoncze diety na razie stronie, tylko zwykle materialowe proste bojowki
no i patrze na wieszaku a tu w wiekszosci 'M'. jeszcze dwa miesiace temu odeszlabym zniesmaczona ale pomyslalam sobie - moze .. i przymierzylam - wlazlaaam!nigdy nie sadzilam ze umiejscowie sie w m-ce, po prostu magia a co do jeansow to ciekawa jestem do czego teraz wejde.. mialam taki ulubiony model levisow i chcialam je kupowac na allegro bo znalam rozmiar a mozna kupic taniej.. no ale z tylka ladnych kilka centymetrow ubylo i teraz nie wiem.. chyba pojde do sklepu i sprawdze jaki mam rozmiar w praktyce a pozniej zamowie na allegro ;P |
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A po grzeszkach pewnie chwilę potrwa, aż spadnie nadwyżka, ale nie możesz się poddać. Te 9 kilogramów na pewno dużo znaczą. Ja mam ponad 7 i czuję sama ogromną różnicę. Uwierz w siebie. Zapomnij o tamtych odzywkach i trwaj dalej. Mój sernik zrobiony z chudego kostkowego sera jest jak podeszwa, ale i tak go jem. Ja zaczełam dziś PW i zjadłam nie tak jak powinnam, bo akurat rybki nie miałam pod ręką i zjadłam kuraka z warzywami horteksowymi na patelnię z odrobinką przyprawy włoskiej, gołabki dukanowe też za mną chodzą, albo klopsy w sosiku z potrawką cukiniowo paprykową, albo leczo na kuraku. A ciuchów starych mam mało, bo część oddałam kuzynce jak w nich nie chodziłam. Nie przyszło mi do głowy, że dam radę wziąć się za siebie i schudnąć. Ostatnie 7 lat 3 ciąże i okresy pociążowe, to wagowo było raczej obficie, a te sprzed 7 lat, to niektóre już nie modne. Mam 2 pary dżinsów, w które chciałabym wejść. Jak je ubiorę to kończę dwójkę. |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
oj ja ma 2 pary jeansow jeszcze zostawione, 1 kupilam w rok po 1 porodzie rozmiar 27W/34L ale wtedy wazylam 50 kg
2 kupilam 1 miesiac przed tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy rozmiar 29W/34L i te sa tymi do ktorych darze w sumie wcisne je na siebie, ale nie do konca, bo opona ratunkowa mi wszystko blokuje
|
#2329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzy mi sie znowu byc w ciazy.... ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() marzenie moje
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
dzis zagralam sobie w angielskiego totka, pula 12 mln
jakbym wygrala to najpierw serwuje sobie operacje plastyczna na brzuch
|
#2331 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Dobry wieczór dukaneczki
![]() ja dziś zaliczyłam mega spadzior -100g musi byc dobrze ![]() chociaż mi spadło niewiele to dziś moja endokrynolog jak na mnie popatrzyła to mówi: pani chyba trochę schudła przyznałam się, że zaczęłam Dukana i powiedziała, że ok tylko mam kontrolować wyniki
|
|
#2332 |
|
404 Not Found
|
Też mi się zawsze marzyła parka za jednym zamachem.
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem tak, na poczatku bylo baaardzoooo ciezko, szczegolnie ze juz na emigracji wiec i sami bylismy,a teraz .... maluchy maja za soba pierwsze 3 dni przedszkola a ja wkoncu odpoczywam czas leci bardzo szybko, szczegolnie przy takich pociesznych istotkach, sa po prostu boscy, a moj starszak jak sie przylaczy (ma 7 lat) to sie smiejemy ze mamy trojaczki stad wlasnie twinsplus1
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odsysanie tluszczu nie jest takie drogie ide juz na wieczorne rytualy.... a potem szybko spac, bo jak nie to napewno zezre cos niedozwolonego... tak mnie nosi dzis.... pewnie przez Grześka.... swintuch jeden no.... Agnese... mam nadzieje ze tylko wode albo cole pijesz!!! ![]() DUKANOC
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
nie żartuj
![]() podziwiam jak ktoś daje radę z bliźniakami, a szczególnie takimi maluszkami jeszcze, u mnie była różnica 3 lat i to czasami było ciężko, bywały chwile że nie wiadomo było w co ręce włożyć i jak się nazywam, a spałam wszędzie gdzie siadłam ![]() a teraz to człowiek tylko czeka o której do domu ściągną małolaty
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec przy Majce sama wszystko robilam od pierwszego dnia i jestem z tego dumna... tobie tez ze dalas rade ![]() super nicka wymyslilas
|
|
#2337 | |
|
404 Not Found
|
Aaaa, dobre.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje za duze juz, a jeszcze nie noszone ciuszki wyprzedaje na eBay'u
Dzis pierwsza sukienka sie sprzedala.. To nic, ze kupilam ja za 40 funtow a sprzedalam za 15... Przynajmniej nie wisi w szafie
|
#2339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z wielkim rozrzewnieniem wspominam nasze słowne potyczki Na szczęście nie trafiłaś na jakiegoś "tłustego i szowinistycznego informatyka", który "wcale nie jest tak przystojny, za jakiego się uważa"(zainteresowani wiedzą, o co chodzi ), ale na mnie. Czyli na moose'a Na szczęście oboje potrafimy się z tego pośmiać i nie wysyłasz mi "uprzejmości" w prywatnych wiadomościach
Edytowane przez moose1979 Czas edycji: 2010-09-10 o 21:40 |
|
|
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dukaneczki
Dżizas, ale mam zakwasy po tych 8 minutach abs
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

ale postanowiłam że do końca roku zostanę na dukanku a później zacznę działać ... jeszcze 3 miesiące więc szybko zleci 
pięknie lecimy - oby tak dalej 
ale wrocilam starsznie glodna z miasta, zachcialo mi sie spodni przymierzac, rozm 12 za duzy a 10 za mala, a rozmiary pomiedzy sa rzadkoscia wiec problem z zakupami mam z glowy

Ale w realu wczesniej tez widzialam, tylko nie tykałam etykietki bo spieszylam sie ku półce z nabiałem. U mnie kosztowal 2zł/2l
?

chyba i u mnie pomyslu brak