|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
tola3804 dopisałam Cię na liste.
Ostatnio jakoś nie miałam weny by siedzieć przy kompie. Teraz będę Was nadrabiać. Znowu czuje lekki ból głowy |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy dzisiaj paczkę body (7 sztuk)...ach,już czuję się szczęśliwa
|
|
#933 | |||
|
Zakorzenienie
|
śliczne zdjęcie
Cytat:
bo jak o coś zapytam, czy się wyżalę to ZAWSZE dostanę odpowiedź to bardzo ważne dla mnie że mogę się dzielić innymi kobietkami w takim samym stanie jak ja moimi przeżyciami i nabywać nowych informacji![]() Cytat:
Cytat:
ja też bo ja w ogóle nie mam takiego nawyku systematyczności, od zawsze tak jest że jak kupuję jakiś nowy krem to max 4-5 dni się nim systematycznie smaruję, tak samo jest z jakimiś ćwiczeniami naprzykład parę dni i zapał przechodzi
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
Tola witaj
![]() Subtelle, sliczny dziidzius i widac nosek..super ![]() Z tym smarowaniem to u mnie tez ciezko. Wiem, ze powinnam ale rano nie mam czasu bo lece do pracy, a wieczorem po kapieli oliwka dla dzieci i lulu spac. niewazne ze na polce stoja juz dawno zakupione kremy na rozstepy etc....stoja sobie i sie kurza
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakupiłam w Polsce oliwke baby dream i smaruję się tylko na noc,bo jak wstaję,to wole nie czuć tej śliskości :P Na razie nie zauwazyłam żadnych rozstępów,choc brzuszek poszedł mi do przodu...zobaczymy,jak będzie dalej...
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i wrocilam z zakupow iczywiscie znowu 2 siaty ciuszkow, ale trafilam na dostawe i babeczka pozwolila mi wybierac. Jutro jade jeszcze z mezem, bo odlozylam pare ciuszkow i chcial zobaczyc, wiec pewnie i jutro cos jeszcze dokupie Kurde a mialam tzrymac na Ikee, bo po komode jutro jade.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-09-10 o 17:58 |
|
|
|
|
#937 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
niutka, Tity, agaaga, śliczne brzuszki
ja jeszcze swojego nie będę cykać, bo dopiero początek 9 tygodnia i wiele nie widać, chociaż jak mu się dzisiaj przyjrzałam... próbowałam wciągnąć, żeby sprawdzić, ile go faktycznie jest, no ale coś zaczyna wystawać tak jakby chyba że to wzdęcia Cytat:
może się jeszcze przemogę; a na rowerze jeżdżę spokojnie, po ścieżkach, góra 45 min. dziennie (20 min do pracy i 20 min z powrotem) Cytat:
jokr, i co z pytaniem? Cytat:
Cytat:
a jakie, a jakie? weźcie przestańcie, ja jakieś 14 jeśli nie więcej do pierwszego usg, oszszaleję! Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2010-09-10 o 18:37 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ew będziesz za tydzień ale duży brzuszek! ![]() Cytat:
a skąd ta rozstępowa krecha? przecież brzuszek malutki jeszcze ![]() aaa w d* ostatni raz poszłam na NFZ nasiedziałam się 2h a nawet usg mi nie zrobili dowiedziałam się tylko ile ważę i jakie mam ciśnienie, wolę dac 80 zł, przyjść na umówioną godzinę i spokój...
|
|
#939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamietam jak się napaliłam kiedys na robienie 6Weidera, tydzien pocwiczylam i sie skonczyla moja przygoda z ty m zestawem cwiczen, albo kupilam Twistera tez jakos tydzien miał swoej 5 minut a teraz biedny sie kurzy za szafą![]() Cytat:
widać go i to bardzo wyraźnie, ale tak jak mówiłam nie mam aparatu żeby pstryknąć fote a z tel. to taka niewyraźna będzie. jak będę u kogoś to się obfotografuję dokładnie wzdłuż i wszerz![]() od kilku dni brzusio mnie swędzi niemiłosiernie, czyli skóra się rozciąga, na dupce mi już też widać kreseczki ![]() a ja jeszcze nic nie kupiłam dla naszego brzdąca. będę w niedzielę w smyku to może się na coś już skuszę
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-10 o 18:35 |
||
|
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
a propos brzuszków - a to widziałyście?
![]() http://video.google.com/videoplay?do...6880180142446# chyba taką dokumentację będę robić
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam nic a nic brzucha, no małe wybrzuszenie ale ciążowego to nie przypomina... oj bede w tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ja kupiłam dzisiaj body dla malucha w smyku, zielone z pieskiem
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy nadal kupujecie ciuszki dla maluszków a ja raczej rozglądam się za rzeczami dla mnie. Jestem na etapie jeansów i płaszczyka bo jesienny jak ostatnio ubrałam to w biuście było krucho
![]() dzisiaj zjadłam dwa jabłka - hehe muszę się pochwalić bo owoce to u mnie rzaaadkość ![]() a ogólnie to jest mi smutno bo z moją kicią coś jest nie tak. Byliśmy dzisiaj u weta i ma zapchane jelitka sierścią. Chuda już jest na całego bo nie je od tygodnia. Siedzi taka smutna. DOstała maści czy takie cuś na kupke ale od rana ciężko ![]() co Wy na to: typowo ciążowy http://moda.allegro.pl/swietny-plasz...224096623.html lub taki może też będzie potem na brzuszek http://moda.allegro.pl/571-piekny-pl...224258376.html Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-09-10 o 19:04 |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dla siebie nic nie kupuje bo wiem,że to wszystko tylko na chwilę, lubię dopasowane obcisłe rzeczy a tu coraz szersza
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie się ten drugi bardzo podoba, ale myślisz, że się brzuszek w nim będzie mieścił? tak jest ułożony na zdjęciach że trudno to sobie wyobrazić, hehe tak sobie właśnie myślałam, że zawsze chciałam w ciąży być zimą i rodzić wiosną, coby się latem nie męczyć, ale teraz sobie uświadomiłam, że więcej rzeczy dla siebie trzeba kupić na zimę, bo nie tylko spodnie jakieś i bluzki, ale jeszcze płaszcze, swetry (bo też mam dopasowane raczej...) tak źle i tak niedobrze |
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Plaszczyki cudne. Kurcze z porodami mamy fajnie, bo juz cieplo sie bedzie robic, spacerki z berbeciami itp, ale zima bedziemy mialy najwieksze brzuszki i trzeba sie bedzie jakos ubierac, a jak patzre na ceny to jakbym tak chciala spodnie, cos na swieta czy sylwka, plaszcz czy kurtke i jakis sweter by sie przydal to majatek, bo przeciez jako, ze ciazowe to musza byc drozsze.
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
w sprawie tego drugiego płaszczyka wysłałam pytanie, zobaczymy co odpiszą.
A co kici to ma jakiś lek doustny wygląda jak masć właśnie na włosy w brzuszku. Jutro z nią chyba pojedziemy na kontrole |
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Ktos pytal czy mi sie pytanie przypomnialo no wiec nie
Na pewno mialo zwiazek z dziecki, ale co, gdzie, jak
|
|
|
|
#948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak zacznę od 12 tygodnia świetny pomysł nie myślałam nigdy o tym ![]() Cytat:
jedz owoce jedz bo to same witaminki ![]() co do kici to smutne bardzo uwielbiam kotki ale na pewno wszystko będzie ok w porę zareagowaliście i będzie ok a co do płaszczyka to ten pierwszy bardziej mi się podoba ale ten drugi jest praktyczniejszy na potem i wybrałabym ten właśnie też ładny jest
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Black najwazniejsze, ze szybko zareagowaliscie i lekarz rozpoczal leczenie. Kotka bedzie pod stalym nadzorem i jaby sie cos dzialo to juz wiadomo co jej dolega. Maz mial kiedys kota, ktory jako maluch wyskoczyl przez okno z 1 pietra, bo muche gonil i spadl na glowe. Niby nic mu nie bylo, lekarz go obejrzal, opukal spoko, ale jak kotek mial jakies 5 lat bodaj to zaczelo sie najpierw od sikania. Zalatwial sie gdzie popadnie, a dorosly kocur potrafi narobic smrodku. Pozniej mocz mu sie zatrzymal i sikla coraz mnie, ale nadal po katach zamiast do kuwety. I na koncu cos zaczelo mu sie z glowa robic. Ostatecznie zdiagnozowano u niego padaczke i jakas maz w nerkach, ktora blokowala wyproznianie. Kot mial takie ataki, ze rzucalo go po calym domu i nie panowal nad tym. Jak byl za blisko sciany to walil glowa w sciane i za kazdym razem sikal. W koncu tesciowa nie wytrzymala i poszla go uspic. Tak wiec mozna powiedziec, ze zawinil lekarz, bo mogl jakies przeswietlenie zrobic zamiast tylko opukac i tym sposobem choroba rozwijala sie latami, a pozniej juz bylo po zawodach.
|
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
nudzi mi sięęęę
![]() leże na łózku z lapkiem i patrze jednym okiem na TV, zaraz Opole się zaczyna ![]() śmigam po allegro , chyba kupię sobie ten pas ciązowy jakiś. Aaaa zamówiłam jeansy ciązowe rozmiar M i sa na mnie sporo za duże ![]() ale zadowolona jestem, fajne są no ale tak myślę że w listopadzie będą w sam raz. narazie pomykam w geterkach póki pogoda na to pozwala ![]() Montii Ty jesteś bardzo szczuplutka dlatego brzuszka nie widać jeszcze bardzo, ja należę do osób takich nie szczupłych nie grubych i może dlatego już tak widać mojego brzdąca.Mam koleżankę która wychodzi za mąż i będzie w dniu slubu w tym samym tyg co ja teraz jestem i jest przerazona ze będzie miała taki bebenek ale ona też jest bardzo szczupła więc założe się że prawie nikt tego jej brzuszka nie zauwazy i nawet goście nie będa wiedzieć że ona w ciązy jest
|
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie będę raczej kupowac kurtek, czy płaszczy specjalnie na zimę, jesien mozna przechodzić w płaszczu rozpiętym, tylko pod spód gruby sweter, czy polar, z tymi akurat nie ma problemu , bo swetry sie rozciągają, a polarki takie ciepłe sa często szersze niż te letnie. Zimowe kurtki ja akurat mam takie puchowe, one sa dośc obszerne, wbrew pozorom, przynajmniej ja zawsze sobie kupuje rozmiar większe, bo wiadomo zimą trzeba sie ubrac na cebulke czasem... Poza tym ja jeżdżę raczej wszędzie autem, a do auta nie musze miec takich grubych ciuchów, moge miec kurtke rozpiętą
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
castia ja też raczej taka ni gruba, ni chuda, dzisaj waga pokazala 66 kg przy 173 wiec troszke tluszczu mam
ale brzuszka nic.. czekam bardziej szeroka sie robi niz mialoby isc do przodu hehe
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Blackrouse - Wy nadal kupujecie ciuszki dla maluszków a ja raczej rozglądam się za rzeczami dla mnie. Jestem na etapie jeansów i płaszczyka bo jesienny jak ostatnio ubrałam to w biuście było krucho
![]() dzisiaj zjadłam dwa jabłka - hehe muszę się pochwalić bo owoce to u mnie rzaaadkość ![]() a ogólnie to jest mi smutno bo z moją kicią coś jest nie tak. Byliśmy dzisiaj u weta i ma zapchane jelitka sierścią. Chuda już jest na całego bo nie je od tygodnia. Siedzi taka smutna. DOstała maści czy takie cuś na kupke ale od rana ciężko ![]() Jeśli chodzi o ciuchy, to ja też na razie patrzę za rzeczami dla mnie - głównie swetry, bo spodnie mam nisko zapinane i jeszcze trochę luzu jest ![]() Za kotka bardzo mocno trzymam kciuki!! Na pewno wszystko będzie dobrze! Koty uwielbiam, zawsze nazywali mnie kocią mamą, bo był czas, że miałam ich 8 Teraz moja Księżniczka śpi u Tatusia na kolanach (wyjechaliśmy na weekend do Rodziców w góry), ostatnio tez chorowała, tyle że na nerki, ale już jest ok. Koty to silne stworzenia i Twój na pewno sobie poradzi!!!!Jok3r - Plaszczyki cudne. Kurcze z porodami mamy fajnie, bo juz cieplo sie bedzie robic, spacerki z berbeciami itp, ale zima bedziemy mialy najwieksze brzuszki i trzeba sie bedzie jakos ubierac, a jak patzre na ceny to jakbym tak chciala spodnie, cos na swieta czy sylwka, plaszcz czy kurtke i jakis sweter by sie przydal to majatek, bo przeciez jako, ze ciazowe to musza byc drozsze. Też mnie przerażają te ceny ubrań ciążowych, dlatego chętnie podpatruję jakie tu cuda wyszukujecie na allegro i pewnie z jakichś skorzystam A to, że Dzidziusie będą na wiosnę jest świetne, bo już słoneczko, trawka, listeczki na drzewach itp![]() Gratuluję wszystkim Mamusiom dobrych wieści z usg - nie ważne czy 2D czy 3D, ważne że zdrowe i piękne ![]() Co do smarowania, to u mnie też kiepsko z systematycznością (dobrze, że Mąż wieczorem pamięta i smaruje, bo mi by się nie chciało ).Pozdrawiam już z łóżeczka - w górach niskie ciśnienie i pewnie dlatego już leżę
|
|
|
|
#955 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Cytat:
ja sobie dzisiaj zakupiłam Dziennik mojej ciąży - notatki, zapiski, wklejanie zdjęć i takie inne tam rzeczy, które też będą kiedyś fajnym wspomnieniem ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór moje kochane Ciężaróweczki
Tak jak Wam obiecałam zamieszczam zdjęcia mojego Dzidziolka Fiflaka i mojego Brzucholka. Zdjęcia Fiflaczka robiłam aparatem ze zdjęć USG, więc nie są one tak wyraźne jak na zdjęciu USG,ale trudno, lepsze to niż nic. Miłego oglądania.Dla sprostowania: 1 zdjęcie: robione w 3D Maluch w całej okazałości 2 zdjęcie: robione w 4D Maluch trzyma paluszek w buzi, pępowinę ma przełożoną przez ramię na dole nóżki po turecku, na żywo buźkę widać dużo wyraźniej, tu tak średnio3 zdjęcie: po prostu mój brzuchol w minionych 13 tygodniach i 2 dniach ciąży ![]() ![]()
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaaa,ale fajnie go widać!
Szczęśliwa mamuśka,co? Brzuszek też masz spory. Cieszę się,że nie jestem sama :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przed ciążą dużo ćwiczyłam regularnie i akurat brzuszek miałam przed ciążą idealnie płaściuteńki i umięśniony, a teraz już taki baniak;p rano jest oczywiście trochę mniejszy, a zdjęcie robione przed chwilą, więc wieczorem, ale tak czy siak rośnie duży okrąglutki;pA Mamuśka szczęśliwa i bardziej świadoma tego Fiflaka co fika w środku
|
|
|
|
|
#960 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z polozna mam spotkanie pod koniec 8 tygodnia, w przyszlym tygodniu a skan pewnie bede miec jak wroce z PL, to bedzie gdzies 13-14 tydzien. zobaczymy ![]() Cytat:
Bardzo sie ciesze, ze wszystko jest w porzadkuCytat:
Tez juz chce Ja jestem nie do zycia ![]() W pracy jestem polprzytomna, moge spac na stojaco... Po wejsciu na pierwsze pietro gdzie mamy lazienke pracownicza padam ze zmeczenia, jak po jakis biegach poldniowych... A jak przyjde do domu to musze jeszcze was nadrobic jakos i napisac, zebyscie w ogole mnie kojarzyly na watku no i padam juz normalnie... Dlatego ide juz spac...Trzymam kciuki za kolejne skany!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

bo jak o coś zapytam, czy się wyżalę to ZAWSZE dostanę odpowiedź

chyba że to wzdęcia
U nas np nie ma basenu, ani gimnastyki dla kobiet w ciąży, nawet nie wiem czy szkoła rodzenia jest organizowana w szpitalu
mimo oliwkowania
byłam w różnych drogeriach, ale wszystkie produkty do biustu są od 4 m-ca wzwyż... Macie jakiś sprawdzony preparat na tę chwilę?
pozniej z kasą będzie coraz gorzej...

tak źle i tak niedobrze
Tak jak Wam obiecałam zamieszczam zdjęcia mojego Dzidziolka Fiflaka i mojego Brzucholka. Zdjęcia Fiflaczka robiłam aparatem ze zdjęć USG, więc nie są one tak wyraźne jak na zdjęciu USG,ale trudno, lepsze to niż nic. Miłego oglądania.