|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Wróciłam własnie od dentysty. Jejuuuu jaka ulga
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Mi wczoraj wypadły aż 2 blomby
Dobrze że wizytę mam we wtorek to od razu mi je zrobi. A chciałam zrobić taką malucieńką po boku na zapas aby się nie rozrosła. Jak pech to pech. To będą już 3 blomby jak wypadły mi w ciąży . Nie wiem co jest z tymi moimi zębami . Jem dużo serów , piję mleko. Masakra . Wklejam zdjęcia mojej z mamą i synem wyprawy do lasu. Byłoby więcej tylko miejsca w koszykach już nie było aż szkoda było wychodzić z lasu. |
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi jak jest ze znieczuleniem u dentysty?? Bo nawet sie nie pytałam czy można w ciąży???
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Nie bolały Cię plecy od schylania się po nie ?
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już jadłam z 3 razy w sosie śmietankowym.
Plecy nie bolą tylko jutro zakwasy będą w udach zapewne. A;e po kolanach tez troszkę nazbierałam . W jednym miejscu 20 sztuk. To nie schylałam się tylko raczkowałam. Gdyby mnie ktoś widział to by się usmiał
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
|
||
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
No i nowy watek...
![]() Fajny tytul Co do dentysty to ja mam narazie spokuj wszystkie zrobione ![]() Porod chciala bym z tz-em ale zmuszac go nie bede chociaz on jest taki ciekawski ze sam sie wepcha Moj facet nie oczekuje ze bede miss po porodzie bo wkoncu dziecko urodze. Sama sobie sie nie za bardzo podobam ale tz jest zadowolony mowi ze teraz lepiej niz przed ciaza bo jest za co zlapac .Mimiiskierka sliczny brzusio ![]() Kotekk super ze juz jest ok ![]() Mila25 wow ile grzybkow gdzie zbieraliscie ![]() Mela are you ok???
|
|
|
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A czy to ma jakies znaczenie
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
mam banalne pytanie gdzie zaczyna sie pepowina u matki u dziecka wiadomo pepek a u matki wszedzie pisze doklejona do łozyska a musze miec fotke lub rysunke jak to jest bo sie załozyłam.
|
|
|
|
#193 | |||||
|
Rozeznanie
|
Kurcze od 15 mnie nie było i zaległości na 5stron....
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
----------------------- wklejam zdjęcie z fryzjera, nie cięcia samego ale koloru, bo mam naturalne takie mysie i zrobiłam sobie takie niby refleksy jakby od słońca, zeby było naturalnie, nie wiem czy to widać na zdjęciach.Ogólnie wizytę dało się przezyc, facet ma humor i ciagle rozśmiesza, do tego rzuca palenie, więc gadał o jedzeniu i zachciankach do ciezarnej o jedzeniu, lepszego tematu nie mogl mieć hehe az wyszłam stamtąd głodna
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pępek zaczyna powoli sie wychylać ale to dopiero 25 tydzień.
A grzybki zbieraliśmy niedaleko Wolsztyna. Jest u nas zatrzęsienie grzybów. Wczoraj mój wuja znalazł aż 100 prawdziwków. Ludki u nas wiadrami wynoszą je z lasu. |
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Podobno wklęsły na chłopaka, a u mnie dziewczyna.
Uwielbiam zbierać grzybki. |
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej na odwrót wklęsły na dziewczynke a wystajacy na chlopca własnie wyczytałam w necie. Ja mam wklesly i narazie lekarz mowi ze dziewczynka ale nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego.
|
|
#197 |
|
Dragonfly
|
a u mnie 30 tydzien i mam wklesly pepek,choc sie mocno splycil:P
M25 podziel sie grzybkami,bede miala do gulaszu U babki w szafie znalazlam nowiutki,niesmigany czerwono-srebrny ekspres do kawy,przyslany z Niemczech pare lat temu przez tesciowa A ja jakis czas temu chcialam kupic bo mi sie podobaja i sobie kiedys nawet herbate w takim parzylam,bo szybko i czajnik stoi na grzalce wiec napoj dlugo cieply i dobrze ze akurat wtedy nie mialam kasy bo mialabym trzy w domu ach ci starzy ludzie,zamiast uzywac to schowaja i lezy i sie kurzy i jak sie uszkodzi to wtedy nadaje sie do wyrzucenia.Tesciowa oczywiscie nam go teraz pozwolila sobie wziac,a ja potraktowalam to jako rekompensate za meki przy tym paskudnym segmencie
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To kolejny mit. Ja już w nic nie wierzę, bo mi WSZYSCY - absolutnie wszyscy przepowiadali chłopca. Spadam do łóżka, bo mnie d... boli od siedzenia przed kompem. No i pęcherz znowu nie wytrzymuje. ![]() Dobranoc. |
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny na watku wrzesniowo- pazdziernikowym rozpakowuja sie jedna za druga... a nastepne my jestesmy....
macie czasami takie regularne pukania w brzuszku, prawie codziennie wieczorem mam cos takiego, szczegolnie po kolacji, wydaje mi sie, ze to czkawka, ale czy to normalne ze tak czesto ??? W srode zaczynam SR |
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Ona, tez mam takie pukania, nie wiem co to
![]() Martinixx, mówiłam o twardnieniach lekarzowi nie raz. Kazał brać magnez, no-spę, i sporo wypoczywać. Tak robię i po wypoczynku rzeczywiście zwykle przechodzi. I on powiedział, że jeśli nie ma ich bardzo dużo w ciągu dnia, nie są regularne, bolesne i po kilkunastu sekundach mijają, to nie są niczym niepokojącym, bo mogą być nawet odpowiedzią macicy na gwałtowną zmianę położenia dziecka. Także z tym skracaniem szyjki to chyba przesada - może towarzyszyć twardnieniom, ale w wielu przypadkach tak nie jest. Wydaje mi się, że wielu dziewczynom od nas z forum twardnieje/twardniał brzuszek przed 30 tygodniem, a szyjka w porządku ![]() Joanna, pępek w ogóle nie musi wyjść Mnie zaczął wychodzić jakiś tydzień temu, czyli w skończonym 26tc, ale nie jest to zbyt wyraźne, ma tylko takie lekko odstające krawędzie ![]() No, a ja byłam z mężem w IKEI, popodejmować decyzje dot. mebli, bo za 2 czy 3 tygodnie, jak już będą panele położone, to ja nie będę miała siły, więc pojechaliśmy dziś wszystko obejrzeć i mąż tylko dostanie listę zakupów i sam wszystko załatwi Jesu, łaziliśmy 3 godziny Jestem skonana. O dziwo - brzuszek raczej spokojny, spiął się może ze dwa razy, za to krzyż mnie boli niemiłosiernie. Chyba męża namówię na jakiś masaż Dopiero niedawno wróciliśmy Ale cieszę się, że mam to z głowy. Wygląda na to, że wydamy więcej, niż planowałam (choć zmieścimy się w limicie ). Kupiłam zestaw kukiełek na palce http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10159278 Będę Tymkowi robić przedstawienia ![]() No, to ja idę się myć, a potem męża wołam do masażu. I będę chyba spac jak dzidzia dziś, bo jestem SKONANA ![]() Dobrej nocki!
|
#201 |
|
Dragonfly
|
ja poczulam czkawke tylko pare razy i to bylo takie regularne puk puk,biedna podskakiwala,a mnie po 15 minutach bylo jej zal
|
|
#202 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
sporadycznie na pewno nie zaszkodzi, ale wiadomo to jest chemia.Cytat:
Cytat:
![]() pępek wklęsły a bedzie dziewuszka
|
||||
|
|
|
#203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tez to sobie wmawiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
E tam, niemieckiego bys sie w mig nauczyla. A gdzie mieszkasz w Zdrojach?Ja mieszkalam przez wiele lat na Piechoty.Moj maz chce brac udzial w porodzie i ja tez to popieram. W ostatniej fazie oczywiscie tylko przy glowie. Nie wyobrazam sobie tyle godzin sama przez to przechodzic, to w sumie nasze wspolne dziecko. Dziewczyny nie przejmujcie sie tym, jak bedziecie wygladac po porodzie. Dbajcie o siebie tak jak do tej pory i bedzie ok. Faceci naprawde nie sa tacy jak my.Np. specjalnie nie ogladaja sie w profilu w lustrze by nie widziec rosnacego brzuszka Byle sie nie zaniedbac, a jakies dodatkowe kg. nie robi roznicy.Wlasnie wrocilam z restauracji i poraz kolejny musze stwierdzic, ze we Francji oplaca sie zamawiac ryby ale stekow to oni nie umieja robic No i kupilam ramki na obrazki do pokoju dzieciecego Bylismy po jedzonku nad jeziorem ogladac zagwiezdzone niebo. Juz dawno takiego nie widzialam, romantycznie bylo
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-10 o 22:56 |
||
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od środków przeciwbólowych to sie w ciaży trzymam z daleka.Mi też pępek w ogóle się nie zmienił
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Znowu mam doła
![]() Jakies fatum wisi nademna najpierw kot teraz pies niech jeszcze rybki pozdychaja i wogole sie zdoluje ![]() ![]() ![]() Wiecie co chyba za bardzo sie przywiazuje do zwierzat mam za miekkie serce i rycze jak glupia za nimi..... I do tego spac nie moge ![]() A pepuszek mam wystajacy i niby ma byc dziewczynka. Ostatnio przeczytalam ze ktoras z was ma miec corcie a niby mial byc chlopiec i zaczelam sie zastanawiac czy aby u mnie jest dziewuszka? Bo kupilam ciuszki dla dziewczynki...
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Co mam robić??
Od paru dni dopadło mnie przeziębienia ... katar, kaszel, ogólne osłabienie. Ale dzisiaj rano obudziłam się z bulem ucha, gardła i połowy twarzy. Do tego wieczorem wymiotowałam i boli mnie ... ?? no własnie, co mnie boli ... płóca? serce? przełyk? nie wiem co mnie boli ... W pracy dzisiaj i jutro mam urwanie głowy, a z racji mojego zawodu jestem niezastąpiona i jak się dowiedzą że nie przyjdę to będzie mega awantura, nie chce nawet o tym myśleć. Nie wiem co mam robić, przeczekać, przecierpieć czy zostać w domu. Pomijam fakt że za te dwa dni w pracy zarobek mam ok 300zł. Ja wiem, że zdrowia nie idzie przyliczyć na pieniądze, ale kasa jest mi teraz potrzebna. |
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tego co mi pocieklo wczoraj, nie wiem co to bylo, ale ustalo jak sie polozylam,przed cala wkladka mokra, no ale pszeszlo to nie panikuje w srode mam wizyte to zapytam co to
|
|
|
|
|
#209 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mogłam słuchać tych jej bredni Cytat:
Cytat:
na wizycie 29 sierpnia gin stwierdziła,że wszystko mimo to ok.szyjka zamknięta,twarda.kazała leżeć odpoczywać. dodała, że może pozwoli powrócić mi do aktywności. w poniedziałek poczułam coś dziwnego, bół a raczej ucisk dzidzi właśnie na pochwie,spojeniu łonowym.czułam tak dziwnie jakbym główkę dziecka miała tak nisko. pojechałam do szpitala. gin powiedziała, że szyjka jest trochę krótsza,wcześniejsze pomiary od 3,75 do 4,10cm a wychodziła od 3,24cm do 3,5 nadal była twarda we wtorek ucisk na pochwę nie ustępował ,jak chodziłam choć chwilę nadal czułam dzidzię tak nisko. pojechalam znowu do szpitala. ktg wykazało zero skurczy. wróciłam do domu. w czwartek moja gin powiedziała, żebym kontrolnie się pokazała. okazalo się że szyjka z twardej robi się miękka. zostawila mnie od czwartku w szpitalu. dostałam leki na rozwój płuc płodu. trzeba je brać przez min 48 godzin, moja gin powiedziała, że robimy to wszystko profilaktycznie żebym się nie denerwowała gdyby coś... twierdzi,że dzidziuś jest spory a teraz leki pomogą mu w rozwoju pęcherzyków i leżymy ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- wczoraj mierzyli mi szyjkę zamknięta była. długość 3,24 do 3,4 cm lekarz na obchodzie powiedział, że szyjka super jak na ten tydzień ciąży.więc mnie pocieszył,dodał, że często w tym okresie są już rozwarcia trzeba podszywać itp. jestem więc dobrej myśli i cieszę się, że ten lek na płuca został podany
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za Was
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

.

normalnie nie mam siły stanąć na nogach-tak boli-a już stawiać kroki to jakas masakra... od rana nastąpiło takie pogorszenie-już w dzień było mi ciężko doczlapać się do samochodu-chodzę jak kaczka
ale nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego.

za Was