Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 10:30   #391
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Jak tam z Ł.?
A fajnie Zachowuje się zupełnie inaczej niż przed zerwaniem. No i zauważyłam, że w ogóle zmieniło się nasze podejście do siebie.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Niestety, nieubłagane prawa natury. Suczka znajomych miała 5 piesków z czego jeden taki śmieszny maleńki. Chciałam wziąć to maleństwo ale nie zdążyłam bo suka widocznie uznała że i tak nie przeżyje a łatwiej wykarmi 4 i gdzieś się biedaka pozbyła.
Typowe zachowanie w świecie zwierząt. Słabe osobniki zostają porzucane, albo celowo uśmiercane, żeby nie osłabiały całej populacji, a zostały tylko zdrowe i silne. Inaczej, niż w świecie ludzi...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:47   #392
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Typowe zachowanie w świecie zwierząt. Słabe osobniki zostają porzucane, albo celowo uśmiercane, żeby nie osłabiały całej populacji, a zostały tylko zdrowe i silne. Inaczej, niż w świecie ludzi...
Wiem, ale i tak mi smutno. Gdybym wiedziała to wzięłabym go od razu i spróbowała odkarmić butelką a tak to nie miał szansy.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

A co do świata ludzi to czasami się zastanawiam czy warto ładować kasę w operacje/rehabilitację dziecka z bardzo poważnymi wadami/chorobami ale z drugiej strony kto miałby decydować o prawie do godnego życia albo o tym czy warto czy nie warto jak w grę wchodzi człowiek i miłośc do niego.
Stary 2010-09-10, 11:16   #393
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:

A co do świata ludzi to czasami się zastanawiam czy warto ładować kasę w operacje/rehabilitację dziecka z bardzo poważnymi wadami/chorobami ale z drugiej strony kto miałby decydować o prawie do godnego życia albo o tym czy warto czy nie warto jak w grę wchodzi człowiek i miłośc do niego.
Myślisz że dzieci, które rodzą się chore powinny od razu być skazywane na śmierć? Patrząc na to z perspektywy osoby chorej masz racje, nie musiałyby się męczyć, cierpieć. Nikt nie musiałby cierpieć patrząc na ich cierpienie, nie mówiąc już o mega oszczędnościach na leczeniu, renatch. A miłość do takiego dziecka.... hmm czas leczy rany w końcu ....
Uwierz mi osoba chora nie raz zastanawia się po co się męczyć i cierpieć (pisze to z własnej perspektywy), a nawet zdarzyło mi się to (niestety nie udolnie) wprowadzić w czyn.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:29   #394
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dla piszącego to tanie. A tak swoją drogą mogłabym wydać więcej na cienie, puder, tusz ale na lakier jakoś nie. Też tak macie?
Ja jestem chora, jak mam wydać na lakier więcej, niż 8 zł

cuciola, przykro mi bardzo z powodu Twoich kociaków Moje mają się dobrze, mamuśka z nimi siedzi i pilnuje Młodsza kuzynka nie wie nic o małych, bo zaraz by przy nich siedziała i ciągle do nich zaglądała Generalnie jest ok

I jeszcze kilka słów w temacie odwyku Zrobiłam listę kosmetyków, które chcę (muszę! ) zużyć do końca września, zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Do zużycia:
* Joanna Naturia, peeling czarna porzeczka
* Family Body Cream, marketowy krem do ciała w zakręcanym pudełeczku
* Eva Natura, krem do stóp
* Perfecta EpiLady, krem do depilacji
* AA Ciało wrażliwe, malinowy krem do rąk
* Perfecta Oczyszczanie, płyn micelarny
* Dove GoFresh, mięta i lilia wodna, kulka

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:42   #395
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Myślisz że dzieci, które rodzą się chore powinny od razu być skazywane na śmierć? Patrząc na to z perspektywy osoby chorej masz racje, nie musiałyby się męczyć, cierpieć. Nikt nie musiałby cierpieć patrząc na ich cierpienie, nie mówiąc już o mega oszczędnościach na leczeniu, renatch. A miłość do takiego dziecka.... hmm czas leczy rany w końcu ....
Uwierz mi osoba chora nie raz zastanawia się po co się męczyć i cierpieć (pisze to z własnej perspektywy), a nawet zdarzyło mi się to (niestety nie udolnie) wprowadzić w czyn.
Nie, wcale tak nie myślę. Hodowanie idealnego społczeństwa kojarzy mi si z faszyzmem. Bardziej z punktu ekonomicznego się nad tym zastanawiam. Ale to są tylko takie teoretyczne rozważania bo nie uważam że ktoś ma prawo bawić się w Boga.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Aha i jeszcze jedno, nie piszę z perspektywy osoby zdrowej bo też mam swoje wady wrodzone. Na szczęście nie na tyle poważne żebym nie była w stanie żyć samodzielnie.
Stary 2010-09-10, 12:41   #396
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Czemu nikogo już to tutaj nie dziwi?

Byłam dziś w Rossmannie i kupiłam same potrzebne rzeczy: pędzelek do ust i dwie miniaturki na wyjazd: balsam do ciała Isany z mocznikiem i tonik Rival de Loop. Zapłaciłam za część kosmetyczną 4,98 zł
jaką pojemność ma ten balsam?
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

aleeee...mam też dużo zużyć na swoje usprawiedliwienie

Zużyte:
-Avon, Skin So Soft, Satin Glow Moisturer, 250ml
-Eveline, SlimExtreme3D, Aktywne Serum przeciw rozstępom, 200ml
-GR, Holographic color, lakier nr 101, 5,5ml
-Inside, Prebiotinem Prebiotyczny krem redukujący zmiany trądzikowe na dzień, próbka 2ml
-Linomag, Oliwka dla dzieci i niemowląt, 150ml
-Lirene Dermoprogram, Body Anticellulite Program, Intensywny żel-krem antycellulitowy (dzień), 200ml
-LRP, Hydreane Legere, Krem nawilżający do skóry wrażliwej, próbka 2ml(2x)
-LRP, Toleriane Riche-kojący krem ochronny, próbka 2ml(2x)
-Oriflame, Odżywczy krem do suchych dłoni (jumbo), 150ml
-Inglot, Bibułki matujące, 50szt
-Oriflame, Swedish Spa Minerals, Odnawiający krem do rąk na noc, 100ml

Oddane/Wyrzucone:
-Oriflame, Endless Lash Mascara, 8ml (oddana kuzynce-prawie cała)
-Oriflame, G&G, resztki 2 cieni z paletek poczwórnych, (pokruszyły się)

a dopiero 8my
dobry jest prawda?? mam jeszcze jeden w zapasie
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość

A ja miałam oszczędzać, a tymczasem cieszę na jutrzejszy wyjazd na szkolenie, bo... wieczorem po szkoleniu napadnę na centrum handlowe . Chwała im za długie godziny otwarcia . Trzymajcie kciukasy, żebym ominęła Rossmana
ja jak byłam na zakupach ciuchowych to nawet nie myślałam o wejściu do drogerii za to kupiłam adidasy i kurtkę

nie było mnie niecałe 3 dni a ciężko jest Was doczytać tym bardziej że jestem taka chora że głowa mała ledwo na oczy widzę od tego kataru
witam nowe odwykowiczki
Stary 2010-09-10, 13:19   #397
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Mąż niedostał tej pracy...Świetnie mu poszło..Ale Była masa chętnych
Za to ja mam rozmowę we wtorek.

(...)

Nie płacz..to nie pomaga..a tylko zepsuje Ci humor przed długo wyczekiwaną imprezą.Idź na nią i postaraj się świetnie bawić..Nie dla Tża tylko dla siebie. Skoro Tż nie miał pracy wcześniej i nie wziął by tej to może nie zarobiłby na wasz wyjazd ? Niech zarabia....Potem zachowuj się normalnie..bez wurzytów i dąsów a w między czasie zastanowisz się jeszcze raz nad całą tą sytuacją..
Przykro mi z powodu męża A Tobie życzę powodzenia. Musi się w końcu udać!
Co do drugiej części - no inaczej nie miałby tej kasy. Ale tak, jak pisałam wcześniej, oboje mieliśmy pracować całe wakacje. A on nie dość, że tego nie zrobił, to jeszcze teraz psuje mi imprezę i mnie wystawia... To boli

Cytat:
Nusia, ciężko coś doradzić. Może Twój TŻ powinien pójść do psychologa bo coś za nerwowo reaguje na byle bzdety? Niedawno chyba w nerwach zepsuł laptop, nie?

Pewnie dla piszącego to tanie. A tak swoją drogą mogłabym wydać więcej na cienie, puder, tusz ale na lakier jakoś nie. Też tak macie?
Niestety tak... Wiesz, ja też uważam, że on jest aż nazbyt nerwowy. I nawet mówiłam mu o psychologu, jego mama też. No ale to facet, on nie pójdzie, bo przecież problemu nie ma, "on taki już jest" i tyle. Powiedziałam mu wtedy, że teraz laptop, następnym razem ja... On się oczywiście broni, że w życiu by mnie nie udzerzył, ale kto wie?
Też Zawsze chciałam mieć choć jeden lakier OPI albo Orly, ale zwyczajnie żal mi kasy... A przynajmniej dopóki nie mam jej w nadmiarze.

Cytat:
A fajnie Zachowuje się zupełnie inaczej niż przed zerwaniem. No i zauważyłam, że w ogóle zmieniło się nasze podejście do siebie.
No to super To życzę Wam szczęścia i żeby wszystko się dobrze układało

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
I jeszcze kilka słów w temacie odwyku Zrobiłam listę kosmetyków, które chcę (muszę! ) zużyć do końca września, zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Do zużycia:
* Joanna Naturia, peeling czarna porzeczka
* Family Body Cream, marketowy krem do ciała w zakręcanym pudełeczku
* Eva Natura, krem do stóp
* Perfecta EpiLady, krem do depilacji
* AA Ciało wrażliwe, malinowy krem do rąk
* Perfecta Oczyszczanie, płyn micelarny
* Dove GoFresh, mięta i lilia wodna, kulka
Ambitny plan Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
jaką pojemność ma ten balsam?
To jest miniaturka i ma 50 ml.
Dużo zdrówka!

Zużyłam krem do rąk Kamill.

Mam zamiar trzymać się mojego planu nieodzywania się do TŻ do końca niedzieli. Wiem, że to nie jest najlepsze i najmądrzejsze wyjście. Tym bardziej, że już raz tak mieliśmy (wyszło ze strony TŻ-a, ja nawet nie zostałam o tej przerwie uprzedzona...) i wiem, jakie to uczucie i że oboje się będziemy męczyć... Ale z drugiej strony, może warto? Kłócimy się codziennie, więc po co znów się spotykać i w kółko to samo? Może jak się odetniemy od tego na kilka dni, to będzie lepiej? Już sama nie wiem Choć po cichu liczę na to, że jak jutro będę na imprezie i pójdę do klubu, gdzie TŻ będzie pracował, to tak się jakoś złoży, że jak on będzie kończył pracę o 2 w nocy, to ja akurat będę ze znajomymi wychodzić i happy end... Eh głupia jestem

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-10 o 13:21
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:55   #398
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak... Wiesz, ja też uważam, że on jest aż nazbyt nerwowy. I nawet mówiłam mu o psychologu, jego mama też. No ale to facet, on nie pójdzie, bo przecież problemu nie ma, "on taki już jest" i tyle. Powiedziałam mu wtedy, że teraz laptop, następnym razem ja... On się oczywiście broni, że w życiu by mnie nie udzerzył, ale kto wie?
No tak, jak człowiek ma problem ze zdrowiem to idzie do lekarza ale jak z emocjami to po co, bo "taki jestem". A przecież psycholog to żaden wstyd. Jest szansa poukładać sobie różne rzeczyw głowie itp.

Też o tym pomyślałam. Skoro wyzwala agresję na zewntrz to pewności nie ma że kiedyś mu ręka "nie poleci" na Ciebie.

Nie idź do tego klubu co on będzie. Skoro chciał przerwy to niech ma totalną. Jak będzie chciał Cię skądś odebrać albo dołączyć po pracy to ma telefon.
Stary 2010-09-10, 14:18   #399
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nie idź do tego klubu co on będzie. Skoro chciał przerwy to niech ma totalną. Jak będzie chciał Cię skądś odebrać albo dołączyć po pracy to ma telefon.
Ale on później powiedział, że wcale tej przerwy nie chcę. To ja w sumie teraz myślę, że może warto odpocząć, no i nie ukrywam - że poczuje jakieś ukłucie zazdrości czy coś, jak mnie zobaczy...
A co do psychologa - ja mu mówiłam o tym i nie tylko ja. Jego decyzja. Ale ja z nim jeszcze porozmawiam i jeśli się nie zmieni, to nie wiem, co z tego dalej będzie...

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-10 o 14:19
Stary 2010-09-10, 14:28   #400
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on później powiedział, że wcale tej przerwy nie chcę. To ja w sumie teraz myślę, że może warto odpocząć, no i nie ukrywam - że poczuje jakieś ukłucie zazdrości czy coś, jak mnie zobaczy...
A co do psychologa - ja mu mówiłam o tym i nie tylko ja. Jego decyzja. Ale ja z nim jeszcze porozmawiam i jeśli się nie zmieni, to nie wiem, co z tego dalej będzie...
Aha, widocznie źle zrozumiałam kto chciał tę przerwę.

Zobaczysz jak będzie dalej. Jeżeli nadal będzie okazywał agresję to ja bym mu dała ultimatum że albo pójdzie na terapię albo pa.

I może zacznij trenować jakieś sztuki walki żeby w razie czego mu przywalić jakby leciał z łapami do Ciebie.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2010-09-10 o 14:31 Powód: dopisek
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 14:45   #401
kotwilka
Wtajemniczenie

Nusia, zgadzam się z Koshatką. Takiej nerwowości (agresji?) można się oduczyć, a raczej nauczyć konstruktywnie wyrażać emocje, które powodują takie zachowanie: przy pomocy psychoterapii lub treningu opanowania agresji.
Cytat:
Ja ostatnio doszłam do wniosku, że to czym smaruję twarz, z moją niekończącą się walką z trądzikiem, jest warte wysokiej ceny (fluid, puder, róż). Żeby nie pozapychało etc. Za cienie, błyszczyk a tym bardziej lakier nie przepłacam, szkoda mi kasy
kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 15:56   #402
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
nowy początek
Cytat:
przepraszam z góry za to co napiszę...ale najpierw chce przerwy potem to odwołuje.. Niech dorośnie.... i albo zadecyduje o przerwie albo niech w ogóle takich rzeczy Ci nie mówi bo takie słowa strasznie bolą i ranią Eh ..nusia -trzymaj się tam jakoś..Może te zawirowania są chwilowe...Może ma problemy i jak miną to miną też kłótnie? W końcu każdy związek ma wzloty i upadki...A my się sprzeczamy średnio raz dziennie i co? I kochamy się mocniej niż w dniu ślubu
ja tam trzymam za Ciebie kciuki by Ci się ułożyło jak najlepiej!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:42   #403
Hosenka*
Zakorzenienie

Obkupiłam się w Essence :
- lakier Zulu (Desert Fox miałam wcześniej)
- kredka Zulu (śliczna!!)
- 2 lakiery Dimension: Spot On i Love of Pink

Odebrałam z poczty lakiery wygrane na blogu Sabbathy i nie wiem co najpierw testować

Instagram

Stary 2010-09-10, 19:31   #404
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
I może zacznij trenować jakieś sztuki walki żeby w razie czego mu przywalić jakby leciał z łapami do Ciebie.
Nie popadajmy znów w skrajność Zresztą pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy. Moja wina też w tym była, może inaczej w ogóle by się to nie zdarzyło... (nie bronię go)

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Nusia, zgadzam się z Koshatką. Takiej nerwowości (agresji?) można się oduczyć, a raczej nauczyć konstruktywnie wyrażać emocje, które powodują takie zachowanie: przy pomocy psychoterapii lub treningu opanowania agresji.
Agresją bym tego nie nazwała. Tak, jak napisałam wyżej, zdarzyło mu się to raz.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
przepraszam z góry za to co napiszę...ale najpierw chce przerwy potem to odwołuje.. Niech dorośnie.... i albo zadecyduje o przerwie albo niech w ogóle takich rzeczy Ci nie mówi bo takie słowa strasznie bolą i ranią Eh ..nusia -trzymaj się tam jakoś..Może te zawirowania są chwilowe...Może ma problemy i jak miną to miną też kłótnie? W końcu każdy związek ma wzloty i upadki...A my się sprzeczamy średnio raz dziennie i co? I kochamy się mocniej niż w dniu ślubu
ja tam trzymam za Ciebie kciuki by Ci się ułożyło jak najlepiej!
Nie musisz przepraszać, każda opinia jest dla mnie cenna I dziękuję za wsparcie.

Troszkę się pozmieniało. TŻ dziś zadzwonił, miałam nie odbierać tego telefonu, ale poczułam się jakoś źle z tą myślą i miałam dylemat. Szybko jednak dylemat zniknął, problem sam się rozwiązał, bo telefon mi spadł na podłogę i połączenie "samo" się odebrało W każdym bądź razie TŻ zadzwonił z przeprosinami, ale w trakcie rozmowy kilko jego źle dobranych słów znów mnie zabolało. Troszkę się posprzeczaliśmy, ja oczywiście się poryczałam (a zaraz miałam wychodzić na spotkanie z koleżanką i miałam później podpuchnięte oczy ). Potem jeszcze chyba pięć razu do siebie dzwoniliśmy Normalnie jakbyśmy mieli po 16 lat... Na koniec ja ochłonęłam i zaproponowałam spotkanie przed jego Playboy'ową pracą. Zobaczyliśmy się na ok. 30 minut i było tak... normalnie, miło. Pierwszy raz od dłuższego czasu bez sprzeczki. Mam już dość tych kłótni i przepychanek słownych. Powiedziałam mu, że fajnie, że chce dorobić, tylko szkoda, że kosztem tej imprezy. Ale nie chcę mieć już do niego pretensji. Wie, że jutro przyjdziemy do klubu, gdzie będzie pracował. Nie wiem jeszcze, o której znajomi będą się zbierać, ale jeśli przed 2 (wtedy TŻ kończy pracę), to poczekam na niego. I powiedziałam mu, że go wciągnę na parkiet Mało Wam pisałam w sumie o TŻ-cie i teraz pojawia się niezbyt dobry obraz, ale on taki nie jest. Ja też nie jestem idealna. On jest nerwowy, za to ja impulsywna. Często reaguję pochopnie, a dopiero potem, jak już ochłonę, to myślę, że mogłam czegoś nie robić/mówić. No ale kto jest idealny? W każdym bądź razie już jestem spokojna, nie chcę myśleć o tym, co było, tylko o tym, co jest i będzie. Czeka nas ten wyjazd, chcę się zrelaksować i odpocząć z TŻ i nabrać nowych sił. Dziękuję wszystkim, że czytałyście o moim życiowym dramacie i za szczere słowa Myślę, że już będzie dobrze, zwłaszcza po dziś. Oboje spuścimy z tonu i się ułoży. Wierzę w to Teraz się cieszę, że telefon się sam odebrał i że skończyło się na spotkaniu.

Kupiłam dziś kredkę do brwi Inglota.

Ahh i jak wracałam, to była mżawka. Jak miło było się tym nie przejmować, bo żadna kropla nie spadała mi na szkła od okularów Tylko, że nadal czuję tą soczewkę toryczną i często tracę ostrość obrazu A pani okulistka bardzo przejęła się moim losem, jak do niej wczoraj poszłam i powiedziała, że jak po miesiącu wciąż tak będzie, to zamówi mi próbne soczewki innej firmy, wzięła mój numer telefonu, itp.

Cytat:
Obkupiłam się w Essence :
- lakier Zulu (Desert Fox miałam wcześniej)
- kredka Zulu (śliczna!!)
- 2 lakiery Dimension: Spot On i Love of Pink

Odebrałam z poczty lakiery wygrane na blogu Sabbathy i nie wiem co najpierw testować
Lakiery, lakiery, lakiery... Nudna jesteś

Nie wiem, czy zetafon nas jeszcze dziś odwiedzi... Ale życzę Ci zet ślubu takiego, jaki sobie wymarzyłaś, udanej pogody i mnóstwa szczęścia

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-10 o 19:41
Stary 2010-09-10, 20:42   #405
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie popadajmy znów w skrajność Zresztą pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy. Moja wina też w tym była, może inaczej w ogóle by się to nie zdarzyło... (nie bronię go)

Agresją bym tego nie nazwała. Tak, jak napisałam wyżej, zdarzyło mu się to raz.
Agresją nazywam tylko to co zrobił z laptopem. Mój ex też od takich drobiazgów zaczynał a potem było rzucanie różnymi rzeczami itp. Ręką raz sięgnął do mnie ale już więcej tego nie próbował bo pożałował.

No ale u Ciebie wcale nie musi tak być. Tylko oboje musicie się uspokoić i pomyśleć PRZED otworzeniem buzi.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Hosenko daj fotkę.
Stary 2010-09-10, 20:49   #406
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Agresją nazywam tylko to co zrobił z laptopem. Mój ex też od takich drobiazgów zaczynał a potem było rzucanie różnymi rzeczami itp. Ręką raz sięgnął do mnie ale już więcej tego nie próbował bo pożałował.

No ale u Ciebie wcale nie musi tak być. Tylko oboje musicie się uspokoić i pomyśleć PRZED otworzeniem buzi.
Zdaję sobie z tego sprawę Gdyby jakikolwiek mój facet podniósł na mnie rękę, to z miejsca dostałby w pysk i już by moim facetem nie był. A tak z ciekawości, co Ty zrobiłaś ex-owi, że pożałował?
Stary 2010-09-10, 20:53   #407
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę Gdyby jakikolwiek mój facet podniósł na mnie rękę, to z miejsca dostałby w pysk i już by moim facetem nie był. A tak z ciekawości, co Ty zrobiłaś ex-owi, że pożałował?
Nic takiego. Złapałam za rękę i przytrzymałam pod odrobinę bolesnym kątem a że kawał konkretnej kobiety ze mnie i mam silny chwyt to szybko się uspokoił. Potem twierdził że miałam śmierć w oczach i się wystraszył.
Stary 2010-09-10, 21:03   #408
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc!

z tym kasynem sprawe wyjasnilam Zadzwonilam do dziewczyny tego kolegi i wyszlo na to ze ona i tak chce go zabrac do tego kasyna wiec i tak pojada a jakbysmy tez jechali to ok. Wytlumaczylam ze nie dolaczymy sie i dogadalismy sie. Jednak co rozmowa przez telefon to rozmowa a nie jakies tam pisanie na facebooku.

aktogimka to jak podrosna to wkleisz mi fotke!
za to weterynarz wyposarzyl mnie w puszke mleka w proszku dla kociat..tak na zapas jakbym jeszcze kiedys znalazla

odnosnie nerwusow...ja tez bylam strasznie nerwowa...potrafilam wkurzac sie o byle co,siasc i zaczac plakac bo np nie umialam znalesc sweterka w szafie. Tak widocznie wplywal na mnie nerwowy charakter mojego taty bo odkad sie wyprowadzilam "wydoroslalam" troche i umiem zapanowac nad soba nawet jak cos mnie bardzo denerwuje. No i lepiej sie czuje

Hosenko oddawaj ta limitowanke Essence! u mnie Into the wild pojawila sie na moment i od razu wszystko sprzedali a tak chcialam lakier Zulu

a gdzie zniknela Orlica?

Nusia a o co wy sie tak ciagle sprzeczacie?
Zobaczysz ze na pewno sie ulozy!!!

a jutro imprezujemy tutaj razem z naszym kochanym zetafonkiem

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:11   #409
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
aktogimka to jak podrosna to wkleisz mi fotke!
za to weterynarz wyposarzyl mnie w puszke mleka w proszku dla kociat..tak na zapas jakbym jeszcze kiedys znalazla
W tym miocie jest jeden rudzielec i jeden szylkretowy (to na pewno kotka, bo tylko kotki mają takie umaszczenie)

Wrzucę zdjęcia poprzednich kociaków - były dwa rude (kocurek i kotka) i jedna właśnie szylkretowa Poszły już w dobre ręce, po rudą kotkę przyjechał do nas pociągiem Pan z Poznania

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:28   #410
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ale sliczne!
to jak zrobilo sie kocio to pokaze kotke ktorej znalazlam dom rok temu i kotki znalezione na placu budowlanym,tez w szczesliwych domkach juz

Stary 2010-09-10, 21:45   #411
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cuciola, jestem jestem, podczytuję
Nic nie zużywam, nic nie kupuję, zastój
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:48   #412
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Nusiu przykro mi że się tak kłócicie, ale nie dziwi mnie to szczególnie, my z TŻ też mamy wybuchowe charaktery i czasami jest prawdziwa wojna, ale coraz rzadziej. Jesteście na takim etapie związku, kiedy to wszystko zaczyna się robić "bardziej serio" i dlatego niektóre kwestie jakoś się muszą rozwiązać. Wierzę, że będzie dobrze.

cuciola, aktogimka piękne kociaki

ja się pochorowałam - pierwszy wolny i spokojny tydzień i od razu gorączka 38,5 , katar, kaszel, zatoki ale wzięłam uderzeniową dawkę leków i się próbuję nie dawać.

a w ogóle to zaostrzam odwyk - muszę w tym miesiącu (i nie tylko) przyoszczędzić bo chce kupić nowy czajnik, fajny mikser bo nie mam i wreszcie zrobić rolety w salonie

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 22:02   #413
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Orlico no cale szczescie bo juz myslalam ze malujesz paznokcie zaraz wskocze na bloga

Tz pojechal na probe z zespolem. za 2 tygodnie w sobote graja 1 raz w pubie pewnie wroci pozno bo skocza jeszcze na piwko,a ja sobie w miedzyczasie skoncze czytac rozdzial no i popielegnuje sie troche

Stary 2010-09-10, 22:05   #414
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia: noooo tak na starość nudna się stałam

Koshatko: ale czego fotkę? Moich dzisiejszych zakupów?

Instagram

Stary 2010-09-10, 22:26   #415
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Koshatko: ale czego fotkę? Moich dzisiejszych zakupów?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Interesuje mnie przede wszystkim kredka.
Stary 2010-09-10, 22:28   #416
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nic takiego. Złapałam za rękę i przytrzymałam pod odrobinę bolesnym kątem a że kawał konkretnej kobiety ze mnie i mam silny chwyt to szybko się uspokoił. Potem twierdził że miałam śmierć w oczach i się wystraszył.
Twarda babka z Ciebie Aż się boję, co będzie, jak przyjedziesz do Krakowa

Cytat:
z tym kasynem sprawe wyjasnilam Zadzwonilam do dziewczyny tego kolegi i wyszlo na to ze ona i tak chce go zabrac do tego kasyna wiec i tak pojada a jakbysmy tez jechali to ok. Wytlumaczylam ze nie dolaczymy sie i dogadalismy sie. Jednak co rozmowa przez telefon to rozmowa a nie jakies tam pisanie na facebooku.

Nusia a o co wy sie tak ciagle sprzeczacie?
Zobaczysz ze na pewno sie ulozy!!!
To dobrze, że się wyjaśniła ta sprawa
O największe pierdoły I to jest właśnie najgorsze. No ale oboje przystopujemy i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
W tym miocie jest jeden rudzielec i jeden szylkretowy (to na pewno kotka, bo tylko kotki mają takie umaszczenie)
Ale słodki ten rudy

Cytat:
Ale sliczne!
to jak zrobilo sie kocio to pokaze kotke ktorej znalazlam dom rok temu i kotki znalezione na placu budowlanym,tez w szczesliwych domkach juz
I następne

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Nusiu przykro mi że się tak kłócicie, ale nie dziwi mnie to szczególnie, my z TŻ też mamy wybuchowe charaktery i czasami jest prawdziwa wojna, ale coraz rzadziej. Jesteście na takim etapie związku, kiedy to wszystko zaczyna się robić "bardziej serio" i dlatego niektóre kwestie jakoś się muszą rozwiązać. Wierzę, że będzie dobrze.
Dziękuję za opinię Na pewno masz rację. I dużo zdrowia życzę

Cytat:
Nusia: noooo tak na starość nudna się stałam
Ile już masz lakierów?

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-10 o 22:30
Stary 2010-09-10, 22:34   #417
Hosenka*
Zakorzenienie

Koshatko: kredka jest brązowo-szaro-liliowa Jaśniejsza niż na zdjęciu. Zrobię jeszcze jutro zdjęcie, w naturalnym świetle.
Różowy Love of Pink (z prawej) wyszedł przekłamany - jest ciemniejszy.

Nusia: nie wiem Ponad 60

Instagram

Stary 2010-09-10, 22:41   #418
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Koshatko: kredka jest brązowo-szaro-liliowa Jaśniejsza niż na zdjęciu. Zrobię jeszcze jutro zdjęcie, w naturalnym świetle.
Różowy Love of Pink (z prawej) wyszedł przekłamany - jest ciemniejszy.
Dzięki. Opis koloru kredki jest interesujący. Ona jest do strugania?

Jakoś nie wyobrażam sobie Ciebie z różowymi paznokciami.

Cytat:
Twarda babka z Ciebie Aż się boję, co będzie, jak przyjedziesz do Krakowa
Nic nie będzie. Agresor mi się włącza tylko jak się czuję zagrożona.
Stary 2010-09-10, 22:45   #419
Hosenka*
Zakorzenienie

Koshatko: tak, do strugania.

Dlaczego sobie nie wyobrażasz? Na blogu mam kilka zdjęć z różowymi paznokciami.

Instagram

Stary 2010-09-10, 22:48   #420
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie będzie. Agresor mi się włącza tylko jak się czuję zagrożona.
Uff A powiedz mi, można normalnie pływać w soczewkach i zmywać makijaż z oczu bez zdejmowania ich?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości