|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
A fajnie
Zachowuje się zupełnie inaczej niż przed zerwaniem. No i zauważyłam, że w ogóle zmieniło się nasze podejście do siebie.---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Typowe zachowanie w świecie zwierząt. Słabe osobniki zostają porzucane, albo celowo uśmiercane, żeby nie osłabiały całej populacji, a zostały tylko zdrowe i silne. Inaczej, niż w świecie ludzi...
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A co do świata ludzi to czasami się zastanawiam czy warto ładować kasę w operacje/rehabilitację dziecka z bardzo poważnymi wadami/chorobami ale z drugiej strony kto miałby decydować o prawie do godnego życia albo o tym czy warto czy nie warto jak w grę wchodzi człowiek i miłośc do niego.
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi osoba chora nie raz zastanawia się po co się męczyć i cierpieć (pisze to z własnej perspektywy), a nawet zdarzyło mi się to (niestety nie udolnie) wprowadzić w czyn. |
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cuciola, przykro mi bardzo z powodu Twoich kociaków Generalnie jest ok I jeszcze kilka słów w temacie odwyku Zrobiłam listę kosmetyków, które chcę (muszę! ) zużyć do końca września, zobaczymy co mi z tego wyjdzie ![]() Do zużycia: * Joanna Naturia, peeling czarna porzeczka * Family Body Cream, marketowy krem do ciała w zakręcanym pudełeczku * Eva Natura, krem do stóp * Perfecta EpiLady, krem do depilacji * AA Ciało wrażliwe, malinowy krem do rąk * Perfecta Oczyszczanie, płyn micelarny * Dove GoFresh, mięta i lilia wodna, kulka
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej z punktu ekonomicznego się nad tym zastanawiam. Ale to są tylko takie teoretyczne rozważania bo nie uważam że ktoś ma prawo bawić się w Boga. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Aha i jeszcze jedno, nie piszę z perspektywy osoby zdrowej bo też mam swoje wady wrodzone. Na szczęście nie na tyle poważne żebym nie była w stanie żyć samodzielnie.
|
|
#396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to kupiłam adidasy i kurtkę nie było mnie niecałe 3 dni a ciężko jest Was doczytać tym bardziej że jestem taka chora że głowa mała witam nowe odwykowiczki
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiej części - no inaczej nie miałby tej kasy. Ale tak, jak pisałam wcześniej, oboje mieliśmy pracować całe wakacje. A on nie dość, że tego nie zrobił, to jeszcze teraz psuje mi imprezę i mnie wystawia... To boli ![]() Cytat:
![]() Też Cytat:
To życzę Wam szczęścia i żeby wszystko się dobrze układało Cytat:
To jest miniaturka i ma 50 ml. Dużo zdrówka! Zużyłam krem do rąk Kamill. Mam zamiar trzymać się mojego planu nieodzywania się do TŻ do końca niedzieli. Wiem, że to nie jest najlepsze i najmądrzejsze wyjście. Tym bardziej, że już raz tak mieliśmy (wyszło ze strony TŻ-a, ja nawet nie zostałam o tej przerwie uprzedzona...) i wiem, jakie to uczucie i że oboje się będziemy męczyć... Ale z drugiej strony, może warto? Kłócimy się codziennie, więc po co znów się spotykać i w kółko to samo? Może jak się odetniemy od tego na kilka dni, to będzie lepiej? Już sama nie wiem Choć po cichu liczę na to, że jak jutro będę na imprezie i pójdę do klubu, gdzie TŻ będzie pracował, to tak się jakoś złoży, że jak on będzie kończył pracę o 2 w nocy, to ja akurat będę ze znajomymi wychodzić i happy end... Eh głupia jestem Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-10 o 13:21 |
||||
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym pomyślałam. Skoro wyzwala agresję na zewntrz to pewności nie ma że kiedyś mu ręka "nie poleci" na Ciebie. Nie idź do tego klubu co on będzie.
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do psychologa - ja mu mówiłam o tym i nie tylko ja. Jego decyzja. Ale ja z nim jeszcze porozmawiam i jeśli się nie zmieni, to nie wiem, co z tego dalej będzie... Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-10 o 14:19 |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz jak będzie dalej. I może zacznij trenować jakieś sztuki walki żeby w razie czego mu przywalić jakby leciał z łapami do Ciebie.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2010-09-10 o 14:31 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nusia, zgadzam się z Koshatką. Takiej nerwowości (agresji?) można się oduczyć, a raczej nauczyć konstruktywnie wyrażać emocje, które powodują takie zachowanie: przy pomocy psychoterapii lub treningu opanowania agresji.
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Eh ..nusia -trzymaj się tam jakoś..Może te zawirowania są chwilowe...Może ma problemy i jak miną to miną też kłótnie? W końcu każdy związek ma wzloty i upadki...A my się sprzeczamy średnio raz dziennie i co? I kochamy się mocniej niż w dniu ślubu ja tam trzymam za Ciebie kciuki by Ci się ułożyło jak najlepiej!
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Obkupiłam się w Essence
:- lakier Zulu (Desert Fox miałam wcześniej) - kredka Zulu (śliczna!!) - 2 lakiery Dimension: Spot On i Love of Pink ![]() Odebrałam z poczty lakiery wygrane na blogu Sabbathy i nie wiem co najpierw testować
|
#404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy. Moja wina też w tym była, może inaczej w ogóle by się to nie zdarzyło... (nie bronię go)Cytat:
Cytat:
Troszkę się pozmieniało. TŻ dziś zadzwonił, miałam nie odbierać tego telefonu, ale poczułam się jakoś źle z tą myślą i miałam dylemat. Szybko jednak dylemat zniknął, problem sam się rozwiązał, bo telefon mi spadł na podłogę i połączenie "samo" się odebrało W każdym bądź razie TŻ zadzwonił z przeprosinami, ale w trakcie rozmowy kilko jego źle dobranych słów znów mnie zabolało. Troszkę się posprzeczaliśmy, ja oczywiście się poryczałam (a zaraz miałam wychodzić na spotkanie z koleżanką i miałam później podpuchnięte oczy ). Potem jeszcze chyba pięć razu do siebie dzwoniliśmy Mało Wam pisałam w sumie o TŻ-cie i teraz pojawia się niezbyt dobry obraz, ale on taki nie jest. Ja też nie jestem idealna. On jest nerwowy, za to ja impulsywna. Często reaguję pochopnie, a dopiero potem, jak już ochłonę, to myślę, że mogłam czegoś nie robić/mówić. No ale kto jest idealny? W każdym bądź razie już jestem spokojna, nie chcę myśleć o tym, co było, tylko o tym, co jest i będzie. Czeka nas ten wyjazd, chcę się zrelaksować i odpocząć z TŻ i nabrać nowych sił. Dziękuję wszystkim, że czytałyście o moim życiowym dramacie i za szczere słowa Kupiłam dziś kredkę do brwi Inglota. Ahh i jak wracałam, to była mżawka. Jak miło było się tym nie przejmować, bo żadna kropla nie spadała mi na szkła od okularów Tylko, że nadal czuję tą soczewkę toryczną i często tracę ostrość obrazu A pani okulistka bardzo przejęła się moim losem, jak do niej wczoraj poszłam i powiedziała, że jak po miesiącu wciąż tak będzie, to zamówi mi próbne soczewki innej firmy, wzięła mój numer telefonu, itp. ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy zetafon nas jeszcze dziś odwiedzi... Ale życzę Ci zet ślubu takiego, jaki sobie wymarzyłaś, udanej pogody i mnóstwa szczęścia Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-10 o 19:41 |
||||
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale u Ciebie wcale nie musi tak być. Tylko oboje musicie się uspokoić i pomyśleć PRZED otworzeniem buzi. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Hosenko daj fotkę.
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby jakikolwiek mój facet podniósł na mnie rękę, to z miejsca dostałby w pysk i już by moim facetem nie był. A tak z ciekawości, co Ty zrobiłaś ex-owi, że pożałował?
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
z tym kasynem sprawe wyjasnilam Zadzwonilam do dziewczyny tego kolegi i wyszlo na to ze ona i tak chce go zabrac do tego kasyna wiec i tak pojada a jakbysmy tez jechali to ok. Wytlumaczylam ze nie dolaczymy sie i dogadalismy sie. Jednak co rozmowa przez telefon to rozmowa a nie jakies tam pisanie na facebooku.aktogimka to jak podrosna to wkleisz mi fotke! za to weterynarz wyposarzyl mnie w puszke mleka w proszku dla kociat..tak na zapas jakbym jeszcze kiedys znalazla ![]() odnosnie nerwusow...ja tez bylam strasznie nerwowa...potrafilam wkurzac sie o byle co,siasc i zaczac plakac bo np nie umialam znalesc sweterka w szafie. Tak widocznie wplywal na mnie nerwowy charakter mojego taty bo odkad sie wyprowadzilam "wydoroslalam" troche i umiem zapanowac nad soba nawet jak cos mnie bardzo denerwuje. No i lepiej sie czuje ![]() Hosenko oddawaj ta limitowanke Essence! u mnie Into the wild pojawila sie na moment i od razu wszystko sprzedali a tak chcialam lakier Zulu ![]() a gdzie zniknela Orlica? Nusia a o co wy sie tak ciagle sprzeczacie? Zobaczysz ze na pewno sie ulozy!!! a jutro imprezujemy tutaj razem z naszym kochanym |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucę zdjęcia poprzednich kociaków - były dwa rude (kocurek i kotka) i jedna właśnie szylkretowa Poszły już w dobre ręce, po rudą kotkę przyjechał do nas pociągiem Pan z Poznania
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sliczne!
to jak zrobilo sie kocio to pokaze kotke ktorej znalazlam dom rok temu i kotki znalezione na placu budowlanym,tez w szczesliwych domkach juz
|
|
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
Cuciola, jestem jestem, podczytuję
![]() Nic nie zużywam, nic nie kupuję, zastój
|
|
|
|
#412 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nusiu przykro mi że się tak kłócicie, ale nie dziwi mnie to szczególnie, my z TŻ też mamy wybuchowe charaktery i czasami jest prawdziwa wojna, ale coraz rzadziej. Jesteście na takim etapie związku, kiedy to wszystko zaczyna się robić "bardziej serio" i dlatego niektóre kwestie jakoś się muszą rozwiązać. Wierzę, że będzie dobrze.
cuciola, aktogimka piękne kociaki ja się pochorowałam - pierwszy wolny i spokojny tydzień i od razu gorączka 38,5 , katar, kaszel, zatoki ale wzięłam uderzeniową dawkę leków i się próbuję nie dawać.a w ogóle to zaostrzam odwyk - muszę w tym miesiącu (i nie tylko) przyoszczędzić bo chce kupić nowy czajnik, fajny mikser bo nie mam i wreszcie zrobić rolety w salonie
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico no cale szczescie bo juz myslalam ze malujesz paznokcie
zaraz wskocze na blogaTz pojechal na probe z zespolem. za 2 tygodnie w sobote graja 1 raz w pubie pewnie wroci pozno bo skocza jeszcze na piwko,a ja sobie w miedzyczasie skoncze czytac rozdzial no i popielegnuje sie troche
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia: noooo tak na starość nudna się stałam
![]() Koshatko: ale czego fotkę? Moich dzisiejszych zakupów?
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Interesuje mnie przede wszystkim kredka.
|
#416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję, co będzie, jak przyjedziesz do Krakowa ![]() Cytat:
O największe pierdoły I to jest właśnie najgorsze. No ale oboje przystopujemy i będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ile już masz lakierów?
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-10 o 22:30 |
|||||
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatko: kredka jest brązowo-szaro-liliowa
Jaśniejsza niż na zdjęciu. Zrobię jeszcze jutro zdjęcie, w naturalnym świetle.Różowy Love of Pink (z prawej) wyszedł przekłamany - jest ciemniejszy. Nusia: nie wiem Ponad 60
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie wyobrażam sobie Ciebie z różowymi paznokciami. ![]() Cytat:
Agresor mi się włącza tylko jak się czuję zagrożona.
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatko: tak, do strugania.
Dlaczego sobie nie wyobrażasz? Na blogu mam kilka zdjęć z różowymi paznokciami.
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

Zachowuje się zupełnie inaczej niż przed zerwaniem. No i zauważyłam, że w ogóle zmieniło się nasze podejście do siebie.
Suczka znajomych miała 5 piesków z czego jeden taki śmieszny maleńki. Chciałam wziąć to maleństwo ale nie zdążyłam bo suka widocznie uznała że i tak nie przeżyje a łatwiej wykarmi 4 i gdzieś się biedaka pozbyła. 

A tak swoją drogą mogłabym wydać więcej na cienie, puder, tusz ale na lakier jakoś nie. Też tak macie?

Generalnie jest ok
Zrobiłam listę kosmetyków, które chcę (muszę!
) zużyć do końca września, zobaczymy co mi z tego wyjdzie 

na swoje usprawiedliwienie
za to kupiłam adidasy i kurtkę 

Niedawno chyba w nerwach zepsuł laptop, nie? 

W każdym bądź razie już jestem spokojna, nie chcę myśleć o tym, co było, tylko o tym, co jest i będzie. Czeka nas ten wyjazd, chcę się zrelaksować i odpocząć z TŻ i nabrać nowych sił. Dziękuję wszystkim, że czytałyście o moim życiowym dramacie i za szczere słowa 

Ponad 60