3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 10:59   #241
NUCHISIA
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Na dziecko raczej chyba nie ma wpływu, gorzej z naszymi sercami
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:01   #242
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Na dziecko raczej chyba nie ma wpływu, gorzej z naszymi sercami
Do kołatania idzie się przyzwyczaić. Na początku jest duży dyskomfort.Ręcę mi drżą jakbym była na odwyku. A tak to nie mam żadnych innych objawów.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:01   #243
melabn
Wtajemniczenie

lisek pisz jak najwiecej, fajnie razem przezywac po kolei jak kazda z nas sie rozpakowuje
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:04   #244
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
lisek pisz jak najwiecej, fajnie razem przezywac po kolei jak kazda z nas sie rozpakowuje

Witam
Już się nie mogę doczekać jak zacznie sięto wszystko i będziemy czytać jak kolejna idzie na porodówkę
Choć ja cholernie się tego boję. Tż o tym wie i ostatnio mi powiedział,że zna zna dziewczynę,która okropnie boi się porodu Mi jakoś mniej wesoło.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 11:04   #245
kretencja
Zakorzenienie

Lisek, no oczywiście, że ja Cię pamiętam, nawet niedawno się zastanawiałam co się z Tobą dzieje i czemu nie piszesz

Martinixx, mój nic nie pisze o szyjce, przynajmniej w karcie ciąży. Tylko mówi mi, że jest OK I też żeby wypoczywac dużo i brać no-spę. Niechętnie na to się zgodziłam, ale wolę pobrać, niż mieć niepotrzebne skurcze.
A z tymi lekarzami to można kota dostać - każdy mówi c o innego

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:05   #246
kotek81
Zakorzenienie

Ja się dobrałam przed chwilką do szafy i znalazłam szlafrok i dwie koszule nocne - no ale jedna jest poplamiona trochę, wrzuciłam do kosza na pranie co by nie zapomnieć o nich przy kolejnym praniu. Więc coś na poczatek do torby już mam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:05   #247
NUCHISIA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Do kołatania idzie się przyzwyczaić. Na początku jest duży dyskomfort.Ręcę mi drżą jakbym była na odwyku. A tak to nie mam żadnych innych objawów.
Ja już po cordafenie się źle czułam, ciśnienie mi leciało w dół, więc fenof. boję się okropnie, mam nadzieję,że da się go uniknąć. Ale jak ogólnie czujesz się po nim dobrze to oki, a brzuszek mniej Ci twardnieje? Czujesz, że pomaga???
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:07   #248
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość

Witam
Już się nie mogę doczekać jak zacznie sięto wszystko i będziemy czytać jak kolejna idzie na porodówkę
Choć ja cholernie się tego boję. Tż o tym wie i ostatnio mi powiedział,że zna zna dziewczynę,która okropnie boi się porodu Mi jakoś mniej wesoło.
no fajnie bedzie, ale gdzie tu do listopada jeszcze
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:07   #249
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Widze ze sie martwicie pepkami ze macie wklesly.....nie ma sie czym martwic bo pepek WCALE nie musi byc wypukly, nie musi wyjsc na zewnatrz, ja w pierwszej ciazy do samego konca mialam normalny pepek czyli dziurke, obecnie w 28 tyg mam taki sam, nie kazdej kobiecie wyciska pepek na zewnatrz! Tak samo nie kazda kobieta ma ta brazowa linie widoczna, biegnaca od pepka w gore lub w dol, ja i wczesniej i teraz mam ja bardzo slalo widoczna, prawie niezauwazalna i biegnie od pepka w gore

A szyjka nie powinna byc krotsza niz 3 cm, jesli jest krotsza to juz jest problem ktory trzeba pilnowac i obserwowac, jesli jest dluzsza to jest wszystko ok, moja ma 4,3 cm bo wlasnie pare dni temu mialam mierzona i ogladana poprzez usg dowcipne bardzo dokladnie (palcem nie da sie jej zmierzyc dokladnie)

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-09-11 o 11:10
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:08   #250
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Joanna- idziesz do SR ze swoim TZ??? Bo moj chce byc raze ze mna przy porodzie, ale nie wiem, czy do SR tez ma isc? Gapa ze mnie, bo nie zapytalam
ona1010, najlepiej chodzić razem. Mój mąż uwierzył w pewne rzeczy dopiero jak mu to położna powiedziała, jakoś mi się nie udało go wcześniej przekonać
Stary 2010-09-11, 11:08   #251
ursull
Zakorzenienie

lisek15 witaj ponownie ,między nami tylko tydzień róznicy,więc pewnie będziemy razem rodziły .

Pytanie czy zdecydowałyście się już na jakiś rodzaj znieczulenia,jeśli tak to jaki? I czy któraś z wieloródek była znieczulana dolarganem lub dolcontralem?
Pytam,bo chcę wiedzieć jak się odczuwa to znieczulenie,jak bardzo znieczula i jaki miało wpływ na dziecko? W niecie jest mnóstwo sprzecznych informacji

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:10   #252
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Widze ze sie martwicie pepkami ze macie wklesly.....nie ma sie czym martwic bo pepek WCALE nie musi byc wypukly, nie musi wyjsc na zewnatrz, ja w pierwszej ciazy do samego konca mialam normalny pepek czyli dziurke, obecnie w 28 tyg mam taki sam, nie kazdej kobiecie wyciska pepek na zewnatrz! Tak samo nie kazda kobieta ma ta brazowa linie widoczna, biegnaca od pepka w gore lub w dol, ja i wczesniej i teraz mam ja bardzo slalo widoczna, prawie niezauwazalna i biegnie od pepka w gore

A szyjka nie powinna byc krotsza niz 3 cm, jesli jest krotsza to juz jest problem ktory trzeba pilnowac i obserwowac, jesli jest dluzsza to jest wszystko ok, moja mam 4,3 cm bo wlasnie pare dni temu mialam mierzona i ogladaja poprzez usg bardzo dokladnie
A mój pępek nie jest ani wklęsły ani wypukły, zrównał się z brzuchem :P
Stary 2010-09-11, 11:10   #253
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
ja w pierwszej miałam wypukły i teraz też mam wypukły od jakichś 2-3 tygodni A co do pręgi,to miałam w pierwszej ciąży,a teraz nie mam

Stary 2010-09-11, 11:11   #254
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
.........Dzis chyba wysle meza po tantum verde, bedzie w domku a jak widac moze sie nadac.
Czy moge lykac rutinosckorbin i wit c [ktora do zelaza lykam] jednego dnia? bo nie chcialabym przedawkowac wit c - ajajajajjj.....
Kliwia jak byłam u lekarza i pytałam czy na krwawienia z nosa (nigdy wcześniej ich nie miałam) mogę brać rutinoscorbin to powiedział, że lepiej nie bo fakt uszczelnia naczynia ale nie tylko te w nosie czy koło ale wszystkie i te koło dzidziusia też a to nie jest już za dobrze -znaczy on mówił to dokładniej i lepiej wyjaśnił ale nie potrafię powtórzyć

Lisek witamy mamusię i kolejnego synusia

pępek mam strasznie wypukły od kilku tygodni (aż się go wstydzę:/)
u mnie dziś pochmurno i zamglone wiecie coraz ciężej chodzi mi się po schodach -najgorsze jest to, że sypialnie mamy na górze a wc na dole
mieliśmy jechać dziś do miasta ale tż kładzie płytki na balkonie i chyba nic z tego nie wyjdzie
ja też mam takie bóle jak opisujecie (pisałam już wcześniej), że na nogę nie mogę stanąć choć dziś odpukać mi lepiej -ale brzuch mi zaczyna twardnieć jak dużo chodzę -ostatnio myślałam, że z zakupów nie wrócę -cieszę się, ze mam już tyle rzeczy dla małego bo teraz to bym nie dała rady za tym wszystkim chodzić
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:11   #255
Aliszcze
Zakorzenienie

ja nie mam ani wypukłego pępka, ani tej linii. Za to dziś zauważyłam, że robią mi się przebarwienia na biuście, w okolicach brodawek, ale nie na samych brodawkach, skóra jakby mi brązowieje. Ciekawe, jak ja dojdę do ładu ze swoim ciałem po porodzie a na podbrzuszu zauważyłam coś jakby pęknięte naczynka, siniak czy coś w tym w stylu myslałąm, że to moze rozstęp, ale raczej nie

a co do szyjki, to moja koleżanka, której szyjka skróciła się do 3 cm musi bezwarunkowo leżeć, może jedynie wstawać do wc i na posiłki. Dlatego trochę mnie dziwi, że przy szyjce krótszej niż 3 cm niektórzy lekarze każą po prostu wiecej odpoczywać, ale nie trzeba leżeć plackiem. No ale już dawno zauważyłam, że co lekarz to inna opinia

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-09-11 o 11:14
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:12   #256
kliwia
Zakorzenienie

ursull w moim szpitalu nie podaja zadnego znieczulenia. nie mozna sobie nawet zzo za oplata zafundowac. wiec sie nie orientowalam nawet co jest.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:13   #257
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ja widzę same z wózkami

i te spojrzenia typu
nie wiesz co cię czeka
albo zobacz ja już mam dziecko

może dziwnie to odbieram ale tak mi się wydaje
A mi się wydaje, że wszyscy ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzą. Jakby ciąża była czymś nienormalnym, albo jakbym miała 15 lat i chodziła z brzuchem :/
Stary 2010-09-11, 11:14   #258
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja nie mam ani wypukłego pępka, ani tej linii. Za to dziś zauważyłam, że robią mi się przebarwienia na biuście, w okolicach brodawek, ale nie na samych brodawkach, skóra jakby mi brązowieje. Ciekawe, jak ja dojdę do ładu ze swoim ciałem po porodzie a na podbrzuszu zauważyłam coś jakby pęknięte naczynka, siniak czy coś w tym w stylu myslałąm, że to moze rozstęp, ale raczej nie
Aliszcze nie chcę cię straszyć,ale rozstępy bardzo często robią sie dopiero po porodzie . Ja też mam sporo malutkich,pękniętych naczynek,ale rozstępów narazie nie widać. Po porzednim porodzie miałam trochę,ale zeszły. Ciekwe jak będzie teraz .

Stary 2010-09-11, 11:16   #259
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Ja już po cordafenie się źle czułam, ciśnienie mi leciało w dół, więc fenof. boję się okropnie, mam nadzieję,że da się go uniknąć. Ale jak ogólnie czujesz się po nim dobrze to oki, a brzuszek mniej Ci twardnieje? Czujesz, że pomaga???
Tak pomaga. Dostałam jeszcze do tego magnez 500 mg i nospę forte. A prócz tego wszystkiego teraz mam antybiotyk, bo w wymazie szyjki wyszły mi bakterie. Podobno dodatkowo działa też na te skurcze. Teraz mam skurcze jak idę do wc i sie położę. To twardnieje mi. I znacznie rzadziej mam twardnienie brzucha. Także myślę,że dobrze mi te leki robią. Nawet jak mam to kołatanie i drżenie dłoni.
Byle by szyjka się nie skracała.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja się dobrałam przed chwilką do szafy i znalazłam szlafrok i dwie koszule nocne - no ale jedna jest poplamiona trochę, wrzuciłam do kosza na pranie co by nie zapomnieć o nich przy kolejnym praniu. Więc coś na poczatek do torby już mam
Tawie wiadomości coraz bardziej utwierdzają mnie,że jeszcze nic nie mam. Dopiero czekam na koszulę nocną z all.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Lisek, no oczywiście, że ja Cię pamiętam, nawet niedawno się zastanawiałam co się z Tobą dzieje i czemu nie piszesz

Martinixx, mój nic nie pisze o szyjce, przynajmniej w karcie ciąży. Tylko mówi mi, że jest OK I też żeby wypoczywac dużo i brać no-spę. Niechętnie na to się zgodziłam, ale wolę pobrać, niż mieć niepotrzebne skurcze.
A z tymi lekarzami to można kota dostać - każdy mówi c o innego

My od 2 tyg leżymy, bo miałam skurcze. Mam masę leków. Mam nadzieję,że dzięki nim nie będzie mi się skracała szyjka. Ostatnio miałam robione usg i szyjka miała 23 mm i była zamknięta. Teraz w środę mam wizytę i na niej mamy ustalić termin pójścia do szpitala na kroplówkę ze sterydem dla młodego. Tak mam być 4-5 dni. Przygowtowywuje się chyba do wcześniejszego porodu, bo mam dwunaczyniową pępowinę i przy takich pępowinach lubia być wcześniejsze poroby. Nasz cel to przekroczyć 32 tc i waga minimum 2 kg A tu nie ma żadnych sposobów na podtuczenie dzieciątka

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 11:16   #260
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ursull w moim szpitalu nie podaja zadnego znieczulenia. nie mozna sobie nawet zzo za oplata zafundowac. wiec sie nie orientowalam nawet co jest.
dzięki,że mnie zauważyłas Ja nie mam możliwości wziąść zzo,dlatego zastanawiam się nad innymi opcjami. Jesli ten poród będzie tak bolesny jak poprzedni to zdecydowanie chcę znieczulenie,chociaż po to,żeby móc chwilę odpocząć

Stary 2010-09-11, 11:16   #261
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

Pytanie czy zdecydowałyście się już na jakiś rodzaj znieczulenia,jeśli tak to jaki? I czy któraś z wieloródek była znieczulana dolarganem lub dolcontralem?
Pytam,bo chcę wiedzieć jak się odczuwa to znieczulenie,jak bardzo znieczula i jaki miało wpływ na dziecko? W niecie jest mnóstwo sprzecznych informacji
ja nie miałam żadnego znieczulenia i teraz też nie chcę
Stary 2010-09-11, 11:20   #262
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że wszyscy ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzą. Jakby ciąża była czymś nienormalnym, albo jakbym miała 15 lat i chodziła z brzuchem :/
też tak mam,a chyba nawet gorzej,bo nie dość,że wysoko w ciąży z wielkim brzuchem,to jeszcze prowadzę wózek z małym dzieckiem. Normalnie robię za sensację w moim mieście,jakbym była kosmitką

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
ja nie miałam żadnego znieczulenia i teraz też nie chcę
ja tez nie miałam,ale po 12 godzinach porodu,poprostu brakło mi sił i parte trwały bardzo długo. Do tego nie spałam 24 godziny. Teraz też chcę rodzic bez,ale nie wykluczam,że w przypływie desperacji poproszę o jakieś. Dlatego najpierw wolę się dowiedzić o nich jak najwięcej.
Ostatnio coraz bardziej przypomina mi sie poprzedni poród i troszke zaczynam się cykać,a jak u ciebie?

Stary 2010-09-11, 11:24   #263
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
no fajnie bedzie, ale gdzie tu do listopada jeszcze
Szybko minie.

Cytat:
A szyjka nie powinna byc krotsza niz 3 cm, jesli jest krotsza to juz jest problem ktory trzeba pilnowac i obserwowac, jesli jest dluzsza to jest wszystko ok, moja ma 4,3 cm bo wlasnie pare dni temu mialam mierzona i ogladana poprzez usg dowcipne bardzo dokladnie (palcem nie da sie jej zmierzyc dokladnie)
Ja mam 23 mm i mam dużo leżeć. Prawie cały czas. I tak wstaję tylko do wc i jak mam sobie zrobić coś do picia.

Cytat:
lisek15 witaj ponownie ,między nami tylko tydzień róznicy,więc pewnie będziemy razem rodziły .

Ja niestety jeszcze o tym nie myślałam. Ale jak będę tutaj częściej to chyba zacznę

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A mój pępek nie jest ani wklęsły ani wypukły, zrównał się z brzuchem :P
Mój jeszcze wklęsły. Ale nie musi sie uwypulać

Cytat:
ja w pierwszej miałam wypukły i teraz też mam wypukły od jakichś 2-3 tygodni A co do pręgi,to miałam w pierwszej ciąży,a teraz nie mam
A już się stresowałam,że nie tylko ja nie mam pręgi. Bo już myslałam,że duży brzuch i mały człowieczek w nim to nie ciąża

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Lisek witamy mamusię i kolejnego synusia

pępek mam strasznie wypukły od kilku tygodni (aż się go wstydzę:/)
u mnie dziś pochmurno i zamglone wiecie coraz ciężej chodzi mi się po schodach -najgorsze jest to, że sypialnie mamy na górze a wc na dole
mieliśmy jechać dziś do miasta ale tż kładzie płytki na balkonie i chyba nic z tego nie wyjdzie
ja też mam takie bóle jak opisujecie (pisałam już wcześniej), że na nogę nie mogę stanąć choć dziś odpukać mi lepiej -ale brzuch mi zaczyna twardnieć jak dużo chodzę -ostatnio myślałam, że z zakupów nie wrócę -cieszę się, ze mam już tyle rzeczy dla małego bo teraz to bym nie dała rady za tym wszystkim chodzić

Jak twardnieje to trochę trzeba odpocząć i możesz wziąć nospę.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a co do szyjki, to moja koleżanka, której szyjka skróciła się do 3 cm musi bezwarunkowo leżeć, może jedynie wstawać do wc i na posiłki. Dlatego trochę mnie dziwi, że przy szyjce krótszej niż 3 cm niektórzy lekarze każą po prostu wiecej odpoczywać, ale nie trzeba leżeć plackiem. No ale już dawno zauważyłam, że co lekarz to inna opinia
Mój jest zdania,że mam bardzo dużo odpoczywać.I tak robię. Z lekami jest lepiej.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 11:25   #264
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, w szpitalu gdzie chcę rodzić nie ma możliwości otrzymać znieczulenia

Lisku, ciekawe, jak bardzo opiniami różnią się lekarze. Mnie też brzuszek twardnieje, a tylko mam brać no-spę i się nie forsować

Ja właśnie zrobiłam kolejne zamówienie na all, w sumie poszło 350zł Przede wszystkim zamówiłam pościel i jednak zmianę pościeli też. W końcu kiedyś się przyda, a jak będę chciała dokupić kiedyś pasującą do tego ochraniacza i przybornika, to może już nie być Poza tym zamówiłam takie duperele jak aspirator do nosa, jeszcze jeden kocyk (polarowy), termometr do wanienki, ceratki na łózko, wkłady poporodowe (Absorgyn), szczotkę do włosków, szczoteczkę do masażu dziąseł, patyczki do uszu dla dzieci, żel do ciała i włosków Nivea Baby i jeszcze jakieś parę drobiazgów. W przyszłym tygodniu będę chyba sporo kurierów przyjmować bo jeszcze Rodzice zamówili łóżeczko i wysłali na mój adres

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-11, 11:27   #265
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez nie miałam,ale po 12 godzinach porodu,poprostu brakło mi sił i parte trwały bardzo długo. Do tego nie spałam 24 godziny. Teraz też chcę rodzic bez,ale nie wykluczam,że w przypływie desperacji poproszę o jakieś. Dlatego najpierw wolę się dowiedzić o nich jak najwięcej.
Ostatnio coraz bardziej przypomina mi sie poprzedni poród i troszke zaczynam się cykać,a jak u ciebie?
Też zaczynam sie coraz bardziej bać no ale mój poród to trwał ok. 5 godzin - 2 godziny mocnych skurczy w szpitalu a wcześniej jakieś 3 godziny takich znośnych, skurczy partych tylko kilka było - więc mnie się akurat udało Oby teraz było podobnie Pewnie nie bez znaczenia był fakt, że Kinga była malutka, pomimo, ze ciąża donoszona to ważyła tylko 2700gr ale szybko nadrobiła zaległości

A co do samego znieczulenia to ja nie wiem o nich w sumie nic bo nigdy się tym nie interesowałam ale bałabym się o jakiś szkodliwy wpływ na dziecko - wiem, wiem, jakby szkodziło to by nie podawali - ale we mnie jest jakiś taki irracjonalny lęk
Stary 2010-09-11, 11:27   #266
ursull
Zakorzenienie

Cytat:

Lisku, ciekawe, jak bardzo opiniami różnią się lekarze. Mnie też brzuszek twardnieje, a tylko mam brać no-spę i się nie forsować

Ja właśnie zrobiłam kolejne zamówienie na all, w sumie poszło 350zł Przede wszystkim zamówiłam pościel i jednak zmianę pościeli też. W końcu kiedyś się przyda, a jak będę chciała dokupić kiedyś pasującą do tego ochraniacza i przybornika, to może już nie być Poza tym zamówiłam takie duperele jak aspirator do nosa, jeszcze jeden kocyk (polarowy), termometr do wanienki, ceratki na łózko, wkłady poporodowe (Absorgyn), szczotkę do włosków, szczoteczkę do masażu dziąseł, patyczki do uszu dla dzieci, żel do ciała i włosków Nivea Baby i jeszcze jakieś parę drobiazgów. W przyszłym tygodniu będę chyba sporo kurierów przyjmować bo jeszcze Rodzice zamówili łóżeczko i wysłali na mój adres
ale zaszalałaś z zakupami

Wogóle nie ma u was znieczulenia? Nawet za dopłatą?

Stary 2010-09-11, 11:31   #267
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez bym tylko odpoczywała, ale że szyjka króciutka i musze leżeć.

A jeżeli chodzi o zakupy to ja zacznę je porządnie robić od poniedziałku. A w środę wykorzystam to,że idę do lekarza i cosik kupię dla Młodego.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 11:33   #268
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Też zaczynam sie coraz bardziej bać no ale mój poród to trwał ok. 5 godzin - 2 godziny mocnych skurczy w szpitalu a wcześniej jakieś 3 godziny takich znośnych, skurczy partych tylko kilka było - więc mnie się akurat udało Oby teraz było podobnie Pewnie nie bez znaczenia był fakt, że Kinga była malutka, pomimo, ze ciąża donoszona to ważyła tylko 2700gr ale szybko nadrobiła zaległości

A co do samego znieczulenia to ja nie wiem o nich w sumie nic bo nigdy się tym nie interesowałam ale bałabym się o jakiś szkodliwy wpływ na dziecko - wiem, wiem, jakby szkodziło to by nie podawali - ale we mnie jest jakiś taki irracjonalny lęk
Wszyscy wokoło pocieszają mnie,że drugi poród z reguły jest łatwiejszy i staram się własnie tak o tym myśleć. Faktycznie mialas szybciutki pierwszy. Moja milucha też wielgachna nie była tylko 3240 i mam nadzieję,że Aaronek też będzie mniej więcej taki .

Moja córka właśnie rozrzuciła wszystkie płyty cd i dvd po pokoju . Opuszczam więc was,aby trochę posprzątać

Stary 2010-09-11, 11:33   #269
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, podajecie wymiary tych swoich szyjek, a ja ani razu przez całą ciążę nie miałam takiej informacji podanej. Mój gin bada mnie tylko paluchami, usg w gabinecie nie ma. Mówi, że szyjka w porządku i ciasno zamknięta, ale o długości nic nie mówi

u mnie tak samo, i wiem ze kolezanki chodza do innych lekarzy to tez tak mają.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:33   #270
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, nie, w ogóle nie ma. A jednak zależy mi na tym szpitalu właśnie. Ponieważ jest nastawiony na poród aktywny (pierwsza faza i większa część drugiej w dowolnej pozycji), ochronę krocza i naturalne metody łagodzenia bólu. Mogłabym rodzić w takim, gdzie dają znieczulenie (w Łodzi są 4 publiczne porodówki), ale wolę móc chodzić przez cały poród i przeć w wygodnej dla siebie pozycji bez znieczulenia, niż móc dostać znieczulenie, ale być zmuszoną do wypierania dziecka na leżąco Przemyślałam to dobrze i wierzę, że dam radę. Jestem raczej odporna na ból. jedyne czego się boję, to że będę świrować (tzn. dostanę napadu paniki) ze względu na dziwne objawy typu przyspieszone tętno. Ale na to znieczulenie i tak by mi nie pomogło

Co do zakupów, to ja tak lubię - dużo na raz Poza tym chodzenie po sklepach coraz bardziej mnie męczy, a do tego potrzebuję towarzystwa (w związku z lękami nie poruszam się sama po mieście), więc byłoby to dla mnie kłopotliwe. Allegro to dla mnie wybawienie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości