3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 08:28   #211
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Biejatka, jak to co robić? Da lekarza Dziewczyno, to może być zapalenie oskrzeli na przykład. Nie ma z tym żartów, a stan zapalny organizmu może źle wpływać na ciążę.

Szarlot, będzie dobrze

Dziewczyny, podajecie wymiary tych swoich szyjek, a ja ani razu przez całą ciążę nie miałam takiej informacji podanej. Mój gin bada mnie tylko paluchami, usg w gabinecie nie ma. Mówi, że szyjka w porządku i ciasno zamknięta, ale o długości nic nie mówi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 08:32   #212
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Biejatka, jak to co robić? Da lekarza Dziewczyno, to może być zapalenie oskrzeli na przykład. Nie ma z tym żartów, a stan zapalny organizmu może źle wpływać na ciążę.

Szarlot, będzie dobrze

Dziewczyny, podajecie wymiary tych swoich szyjek, a ja ani razu przez całą ciążę nie miałam takiej informacji podanej. Mój gin bada mnie tylko paluchami, usg w gabinecie nie ma. Mówi, że szyjka w porządku i ciasno zamknięta, ale o długości nic nie mówi
moja miala 4,5 cm ale to bylo miesiac temu ponad
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 08:44   #213
kretencja
Zakorzenienie

A ja nie wiem ile moja ma, nic a nic
Zawsze myślałam, że jak gin mówi, że zamknięta, to jest OK. No ale skoro nie ma usg, to nie może jej zmierzyć... Zmartwiłam się teraz.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-11, 08:51   #214
kretencja
Zakorzenienie

Za to pochwalę się brzuchem
Wczoraj, czyli 27tc+5d

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-11, 08:54   #215
apoolonia
Rozeznanie

Dziewczyny jestem chora

wczoraj szczypało mnie gardło i za miast od razu coś zrobić to zlekceważyłam
w nocy obudziłam się z bólu a dziś odrywa mi się już flegma

nie mam gorączki i nic po za tym mnie nie boli
pucze namiętnie solą piję świeżą miętę i natarłam się amolem
jak wieczorem będzie gorzej jadę na pogotowie

-----------------------------------------

Ani mój TŻ ani ja nie chcemy rodzic rodzinnie
pamiętam ze przed ciążą każdy mówił że zmienię zdanie itp.
jakoś to nie nastąpiło u TŻeta tak samo
więc nie widzę problemu

-------------------------------------------

moja szyjka niby ma 2cm z tego co pamiętam
ale mówił że wszystko jest ok

----------------------------------------
M25
jakie ładne rzeczy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 08:58   #216
kliwia
Zakorzenienie

Biejatka koniecznie idz do leakrza, wyglada na to ze Cie przewialo. Zeby angina sie z tego nie zrobila. pamietaj nie ma ludzi niezastapionych.

kretencja ja rozmiaru szyjki tez nie znam, bo tez zawsze mnie ginka paluchami bada na samolocie
ale teraz na usg w poniedzialek poprosze o jej dlugosc z usg.

Ja cierpie - tez sie przeziebilam.
az w nocy do sssania tabletke wzielam jak sie obudzilam oczywiscie meczylam sie godzine z zasnieciem, az w koncu tv wlaczylam i 40 minut ogladalam ASPCA az w koncu przysnelam z tv, ale jakos gopotem wylaczylam grubo po 5

Dzis chyba wysle meza po tantum verde, bedzie w domku a jak widac moze sie nadac.
Czy moge lykac rutinosckorbin i wit c [ktora do zelaza lykam] jednego dnia? bo nie chcialabym przedawkowac wit c - ajajajajjj

I do tego boli mnie skora na brzuchu - na pewno zrobi mi sie tam rozstep, smarowanie i masowanie nie pomaga, a to takie uczucie ciagniecia niefajne, i to w miejscu od pepka do lona tam gdzie ta ciemna krecha
Niedobzie

Sniadanko i herbatka z cytrynka ah moze to mnie ukoi na troche.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

my bedziemy rodzic razem. maz sam chce. choc mowielam mu, ze jak nie da rady przy koncowce i jak mu sie slabo zrobi to moze wyjsc. przeciez nie zmusze go by stal ze mna w partych i mdlal od widoku krwi.

I mam kolege, ktory tez jakos nie chcial rodzic z zona - i jak juz pojechala na porodowke to zmienil zdanie. i teraz nie wyobraza sobie ze mogloby go tam nie byc.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 09:11   #217
apoolonia
Rozeznanie

kliwia

to masz to samo co ja jakiś głupi okres chorubsk
dobrze że ciąże już są bardziej zaawansowane

co do porodu rodzinnego

to wątpię żeby ktoś nas przekonał
po prostu nie chcemy
nie chcę tez innej osoby z rodziny

przejmowała bym się gdyby jedno chciało a drugie nie
a my się w tej sprawie dogadujemy
i nie mam zamiaru przekonywać samej siebie albo TŻ że źle robimy
Stary 2010-09-11, 09:17   #218
kliwia
Zakorzenienie

apolonia no dokladnie, porod rodzinny to wybor kazdej pary
Stary 2010-09-11, 09:17   #219
Aliszcze
Zakorzenienie

kretencja, piękny brzusio jak gin mówi, że ok z szyjką to na pewno ok moja gin bada za pomocą usg i stąd zna wymiary. Jakby "ręcznie" sprawdzała to pewnie też by nie mogła jakoś precyzyjnie powiedzieć, jaka ta szyjka.

szarlot27, trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 09:20   #220
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, Dzięki.

Dziewczyny, czy Wy też widzicie teraz wszędzie kobitki w widocznej ciąży? Jakoś wcześniej nie zauważałam ich tyle Wczoraj w samej IKEI przez 3 godziny naliczyłam chyba ze 4 oprócz mnie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-11, 09:22   #221
apoolonia
Rozeznanie

Ja widzę same z wózkami

i te spojrzenia typu
nie wiesz co cię czeka
albo zobacz ja już mam dziecko

może dziwnie to odbieram ale tak mi się wydaje
Stary 2010-09-11, 09:27   #222
kliwia
Zakorzenienie

ja widuje duzo wozkow i duzo ciezarnych - i tak od lkutego jak mi sie instynkt wlaczyl
Stary 2010-09-11, 09:30   #223
melabn
Wtajemniczenie

kretencja piekny brzuszek
Stary 2010-09-11, 09:31   #224
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia mojej z mamą i synem wyprawy do lasu.
Byłoby więcej tylko miejsca w koszykach już nie było aż szkoda było wychodzić z lasu.
Ja miałam się wybrać na grzyby i jakoś nie mogę albo się licho czuję albo pogoda do Może jutro wreszcie wyjrzy słonko to bym tż-ta wyciągnęła do lasu
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jak jest ze znieczuleniem u dentysty?? Bo nawet sie nie pytałam czy można w ciąży???
Ja miałam rwanego zęba i miałam znieczulenie
Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
Teraz mi już wylazł, ale całą pierwszą ciążę miałam wklęsły
W obu przypadkach dziewczynki
Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Sama sobie sie nie za bardzo podobam ale tz jest zadowolony mowi ze teraz lepiej niz przed ciaza bo jest za co zlapac .
Hehe mój mi mówi to samo

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
mam banalne pytanie gdzie zaczyna sie pepowina u matki u dziecka wiadomo pepek a u matki wszedzie pisze doklejona do łozyska a musze miec fotke lub rysunke jak to jest bo sie załozyłam.
Niezbyt ładny ten obrazek ale za to nie pozostawia wątpliwości
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=576
Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Znowu mam doła pies mi dzis zdechl, nie mialam go u siebie ale u rodzicow i zdechl biedny juz chyba ze starosci
Jakies fatum wisi nademna najpierw kot teraz pies niech jeszcze rybki pozdychaja i wogole sie zdoluje

Wiecie co chyba za bardzo sie przywiazuje do zwierzat mam za miekkie serce i rycze jak glupia za nimi.....

To normalne - ja też zawsze ryczałam jak mi zwierzątko zdechło - nawet maleńki chomiczek czy biała myszka
Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Co mam robić??

Od paru dni dopadło mnie przeziębienia ... katar, kaszel, ogólne osłabienie. Ale dzisiaj rano obudziłam się z bulem ucha, gardła i połowy twarzy. Do tego wieczorem wymiotowałam i boli mnie ... ?? no własnie, co mnie boli ... płóca? serce? przełyk? nie wiem co mnie boli ...
W pracy dzisiaj i jutro mam urwanie głowy, a z racji mojego zawodu jestem niezastąpiona i jak się dowiedzą że nie przyjdę to będzie mega awantura, nie chce nawet o tym myśleć. Nie wiem co mam robić, przeczekać, przecierpieć czy zostać w domu. Pomijam fakt że za te dwa dni w pracy zarobek mam ok 300zł.
Ja wiem, że zdrowia nie idzie przyliczyć na pieniądze, ale kasa jest mi teraz potrzebna.
Jak to co??? Biegiem do lekarza albo na pogotowie niech ci dadzą jakieś leki bo to nie wygląda ciekawie
Cytat:
Napisane przez szarlot27 Pokaż wiadomość
też tak uważam, że trzeba walczyć,choć moja kolezanka twierdzila,ze do 3 miesięcy nie warto niczym podtrzymywać ciąży,gdyż skoro płód jest słaby to lepiej żeby go nie było
nie mogłam słuchać tych jej bredni

jestem w 29 tygodniu ,wychodzi chłopak i też mam wklęsły

Malinka co do twardnień brzucha to mam je od 23 tygodnia.brałam leki nospa, magnez ,luteina i nadal biorę.
na wizycie 29 sierpnia gin stwierdziła,że wszystko mimo to ok.szyjka zamknięta,twarda.kazała leżeć odpoczywać.
dodała, że może pozwoli powrócić mi do aktywności.
w poniedziałek poczułam coś dziwnego, bół a raczej ucisk dzidzi właśnie na pochwie,spojeniu łonowym.czułam tak dziwnie jakbym główkę dziecka miała tak nisko.
pojechałam do szpitala.
gin powiedziała, że szyjka jest trochę krótsza,wcześniejsze pomiary od 3,75 do 4,10cm a wychodziła od 3,24cm do 3,5
nadal była twarda
we wtorek ucisk na pochwę nie ustępował ,jak chodziłam choć chwilę nadal czułam dzidzię tak nisko.
pojechalam znowu do szpitala. ktg wykazało zero skurczy.
wróciłam do domu.
w czwartek moja gin powiedziała, żebym kontrolnie się pokazała. okazalo się że szyjka z twardej robi się miękka.
zostawila mnie od czwartku w szpitalu. dostałam leki na rozwój płuc płodu. trzeba je brać przez min 48 godzin, moja gin powiedziała, że robimy to wszystko profilaktycznie żebym się nie denerwowała gdyby coś...
twierdzi,że dzidziuś jest spory a teraz leki pomogą mu w rozwoju pęcherzyków i leżymy

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

wczoraj mierzyli mi szyjkę zamknięta była.
długość 3,24 do 3,4 cm
lekarz na obchodzie powiedział, że szyjka super jak na ten tydzień ciąży.więc mnie pocieszył,dodał, że często w tym okresie są już rozwarcia trzeba podszywać itp.
jestem więc dobrej myśli i cieszę się, że ten lek na płuca został podany
Trzymam aby maluszek jeszcze sobie grzeczniutko posiedział w brzuszku
Cytat:
Ja też nigdy nie miałam mierzonej Gin zawsze mówi, ze jest ok - więc jak jest ok to ja się nie przejmuję
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
co do porodu rodzinnego

to wątpię żeby ktoś nas przekonał
po prostu nie chcemy
nie chcę tez innej osoby z rodziny
Ja cię rozumiem bo też nie chcę nikogo - juz mam jeden poród za sobą i nie wyobrażam sobie po prostu obecności tż-ta, mamy, siostry czy kogokolwiek innego razem ze mną na porodówce
No ale wiadomo każdemu pasuje co innego i musi wybrać co będzie dla niego najlepsze
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 09:31   #225
kretencja
Zakorzenienie

Dziękuję
A Ty, mela, jak się czujesz?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-11, 09:35   #226
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
W srode zaczynam SR
Ja też.

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
A jaką masz długą? ja nie biorę żadnych leków tylko luteine. chchieli mi krążek założyc, ale nie moge w tym wystapić za bardzo za granicą.jak szybko ci się skraca? musisz leżeć?? wizyte mam w czwartek więc będę mogła coś więcej powiedzieć.mam nadzieje że chociaz po domu mi pozwoli sie normalnie poruszać bo to lezenie plackiem na psyche wchodzi

pępek wklęsły a bedzie dziewuszka
Nie wiem jaka jest długa. Moja gin też bada mnie tylko na fotelu. Zawsze w kartę ciąży wpisywała 2/0 a ostatnio wpisała 1,5/0. Nic się wcześniej nie działo i w sumie teraz też czuję się dobrze, o ile nie chodzę za dużo, nie przemęczam się. Mam nadzieję, że szyjka nie skraca się dalej, bo najbardziej czego się boję to szpital - oddział patologii ciąży.
Gin. powiedziała, że nie muszę leżeć plackiem, ale powinnam więcej odpoczywać. Staram się do tego stosować.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Moja dopiero za dwa tygodnie, chyba jajo zniosę do tej pory.

Kretencja, ja też mam te śmieszne "palczaste" zabawki z Ikei - i jeszcze Karmita takiego większego. Śmieszne są.
I śliczny brzusio, jaki kształtny.

Eliza, . Wiem co to znaczy stracić psiaka.

Biejatka, a gdyby - nie daj Boże - zaszkodzisz Jasiowi?? Marsz do lekarza. Teraz to nie tylko Ty jesteś chora - ale też Twój synek.

Szarlot, . Nieciekawa historia, ale może już teraz będzie tylko lepiej.

Dobra, spadam do Reala na zakupy a potem na działkę, więc nie wiem kiedy teraz będę.
Miłego weekendu!
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 09:37   #227
kliwia
Zakorzenienie

joanna ja tez mam jeszcze normklany pepek, jest plytszy niz przed ciaza, ale ciagle dziurka
Stary 2010-09-11, 09:43   #228
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
A Ty, mela, jak się czujesz?
dziekuje jak na razie jest ok, humor lepszy niz wczoraj bo skonczony kolejny tydzien, zawsze to o krok blizej Ty z tego co pamietam konczysz jutro 28?
Stary 2010-09-11, 09:55   #229
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
Ja mam a to już 28 tydzień i drugi dzień i też właśnie nie wiem co z tym pępkiem?? Sama nie wiem czym się przejmuje A teraz was doczytałam, że wklęsły to na dziewczynkę, ale jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć, bo mam wklęsły a na ostatnim usg mój synek ładnie pokazał całe przyrodzenie

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-09-11 o 10:14
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 10:02   #230
kliwia
Zakorzenienie

ale czym sie przejmujecie z tym pepkiem ? bo nie wiem ?
Stary 2010-09-11, 10:16   #231
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, dzięki Miłego działkowania!

Melabn, tak, jutro kończę 28tydz. - według moich obliczeń. Mój babyticker podaje, że ciąża jest o 1 dzień młodsza Ale ja dla wygody liczę tygodniami kalendarzowymi Ostatnią miesiączkę dostałam w poniedziałek, więc chyba można tak liczyć
Zresztą to wszystko tylko przybliżenia. I tak prawdopodobnie Tymek jest kilka dni starszy, niż wynika z OM

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-11, 10:16   #232
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
no wlasnie
przeciez nie musi wyjsc na wierzch
Stary 2010-09-11, 10:18   #233
ona1010
Raczkowanie

Joanna- idziesz do SR ze swoim TZ??? Bo moj chce byc raze ze mna przy porodzie, ale nie wiem, czy do SR tez ma isc? Gapa ze mnie, bo nie zapytalam
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 10:37   #234
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:

Martinixx, mówiłam o twardnieniach lekarzowi nie raz. Kazał brać magnez, no-spę, i sporo wypoczywać. Tak robię i po wypoczynku rzeczywiście zwykle przechodzi. I on powiedział, że jeśli nie ma ich bardzo dużo w ciągu dnia, nie są regularne, bolesne i po kilkunastu sekundach mijają, to nie są niczym niepokojącym, bo mogą być nawet odpowiedzią macicy na gwałtowną zmianę położenia dziecka. Także z tym skracaniem szyjki to chyba przesada - może towarzyszyć twardnieniom, ale w wielu przypadkach tak nie jest. Wydaje mi się, że wielu dziewczynom od nas z forum twardnieje/twardniał brzuszek przed 30 tygodniem, a szyjka w porządku

!
wczesniej jak byłam na 3d tez sie zapytałam o to twardnienie okazjonalne ( byłam w 24 tyg) i powiedział, ze póki nie zdarza sie czesto i nie powoduje bólu jest ok - wiecej wypoczywać. W szpitalu jak leżałam to myslałam ze szału dostane. Co obchód inny lekarz i cos innego gada. stwierdzili, ze jak ktg ok to jest ok. ordynator jak mnie badał przy przujeciu tylko stwierdził skrócona szyjkę i tyle. przez weekend nic (oprócz wymuszonego przez mnie ktg) a w pon przyszla inna i szalała, że za krótka,miękka, krazek zakładać zostaam do wtorku i po debacie 3 lekarzy kazali mi leżeć.
jeśli twój lekarz mówi ze jest ok to nie masz sie czym przejmować.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Martinitixxx, zgadzam się, że bez sensu brać nospę, gdy nie potrzeba. Z drugiej strony czasem lepiej wziąć lek niż nie. Ja sporo nałykałam się nospy (m.in nospy), bo miałam zagrożoną ciążę. A moja koleżanka, która jest w Anglii i zaszła w ciazę to powiedziałą, że tam można zapomnieć, zeby lekarz przepisał coś typu duphaston czy luteina, jak się plami. Jakby do 12 tygodnia nie uznawali,że to ciąża, nie przejmują się pacjentką do 12 tc. Jak dziecko ma wadę, to niezależnie od tego czy się leki bierze czy nie to i tak jest duże prawdopodobieństwo poronienia. A przecież poronić można nie tylko dlatego, że dziecko ma jakieś wady. Ja np miałam problemy z kosmówką przez 1 trymestr. Ja raz poroniłam i leki nie pomogły, ale bym sobie nie wybaczyła, gdybym nie próbowala walczyć o podtrzymanie ciąży. Poza tym warto pamiętać, że branie za dużo witamin to też źle a od środków przeciwbólowych to sie w ciaży trzymam z daleka.

Mi też pępek w ogóle się nie zmienił
ja też brałam duphaston do 14 tyg ciąży a u nas za garnicą to pewnie by mnie wyśmiali.dlatego chodzę do gin tu i tam

Cytat:
Napisane przez szarlot27 Pokaż wiadomość
też tak uważam, że trzeba walczyć,choć moja kolezanka twierdzila,ze do 3 miesięcy nie warto niczym podtrzymywać ciąży,gdyż skoro płód jest słaby to lepiej żeby go nie było
nie mogłam słuchać tych jej bredni

jestem w 29 tygodniu ,wychodzi chłopak i też mam wklęsły

Malinka co do twardnień brzucha to mam je od 23 tygodnia.brałam leki nospa, magnez ,luteina i nadal biorę.
na wizycie 29 sierpnia gin stwierdziła,że wszystko mimo to ok.szyjka zamknięta,twarda.kazała leżeć odpoczywać.
dodała, że może pozwoli powrócić mi do aktywności.
w poniedziałek poczułam coś dziwnego, bół a raczej ucisk dzidzi właśnie na pochwie,spojeniu łonowym.czułam tak dziwnie jakbym główkę dziecka miała tak nisko.
pojechałam do szpitala.
gin powiedziała, że szyjka jest trochę krótsza,wcześniejsze pomiary od 3,75 do 4,10cm a wychodziła od 3,24cm do 3,5
nadal była twarda
we wtorek ucisk na pochwę nie ustępował ,jak chodziłam choć chwilę nadal czułam dzidzię tak nisko.
pojechalam znowu do szpitala. ktg wykazało zero skurczy.
wróciłam do domu.
w czwartek moja gin powiedziała, żebym kontrolnie się pokazała. okazalo się że szyjka z twardej robi się miękka.
zostawila mnie od czwartku w szpitalu. dostałam leki na rozwój płuc płodu. trzeba je brać przez min 48 godzin, moja gin powiedziała, że robimy to wszystko profilaktycznie żebym się nie denerwowała gdyby coś...
twierdzi,że dzidziuś jest spory a teraz leki pomogą mu w rozwoju pęcherzyków i leżymy

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

wczoraj mierzyli mi szyjkę zamknięta była.
długość 3,24 do 3,4 cm
lekarz na obchodzie powiedział, że szyjka super jak na ten tydzień ciąży.więc mnie pocieszył,dodał, że często w tym okresie są już rozwarcia trzeba podszywać itp.
jestem więc dobrej myśli i cieszę się, że ten lek na płuca został podany
Jak płód jest słaby to i leki nie pomogą.Przecież ile poronień jest mimo leżenia i leków.

To i tak masz długą te szyjkę. moja ma 2,7. z tym, ze ja już zaczęłam 31 tydzien i to chyba też ma znaczenie.niemniej jest za krótka i tak sie stresuję.

Cytat:
A ja nie wiem ile moja ma, nic a nic
Zawsze myślałam, że jak gin mówi, że zamknięta, to jest OK. No ale skoro nie ma usg, to nie może jej zmierzyć... Zmartwiłam się teraz.
Jeśli lekarz mówi, ze wszystko jest zamkniete a szyjka jest długa i twarda nie masz absolutnie powodów do obaw.y przewznie mierzą po badaniu jeśli stwierdzą skrócenie, ponieważ są to wartości podawane w mm i trudno dokładnie określić długość. przedtem tez mi nikt nie mierzył, wpisywała tylko "szyjka długa".
Cytat:

Nie wiem jaka jest długa. Moja gin też bada mnie tylko na fotelu. Zawsze w kartę ciąży wpisywała 2/0 a ostatnio wpisała 1,5/0. Nic się wcześniej nie działo i w sumie teraz też czuję się dobrze, o ile nie chodzę za dużo, nie przemęczam się. Mam nadzieję, że szyjka nie skraca się dalej, bo najbardziej czego się boję to szpital - oddział patologii ciąży.
Gin. powiedziała, że nie muszę leżeć plackiem, ale powinnam więcej odpoczywać. Staram się do tego stosować.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Moja dopiero za dwa tygodnie, chyba jajo zniosę do tej pory.
Będzie dobrze. Ja też mam nadzieję, że sie nie skraca, czeka mnie jeszcze lot samolotem. Musimy być dobej myśli a wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ja też nie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 10:38   #235
Aliszcze
Zakorzenienie

Eliza, współczuję pieska, sama mam psa i jak tylko źle się czuje, to mi samej też smutno. A jak piesek zdycha to już w ogóle koszmar

Stary 2010-09-11, 10:40   #236
kliwia
Zakorzenienie

ona do szkoly rodzenia z tz

my chyba dzis sie przejdziemy zobaczyc do SR gdzie sie w ogole te zajecia odbywaja, a przy okazji spacer bedzie Niby w planie dzisiaj sa zajecia dla tych co pierwszy raz i tych przed ukonczeniem 34go tygodnia
zobaczymy
Stary 2010-09-11, 10:46   #237
lisek15
Zakorzenienie

Witam
JAk mogę to chciałabym się przyłączyć do Was. To już moje drugie podejście. Na początku wąteczku list-grud byłam,ale jakoś chyba nie umiałam się odnaleźć. a teraz mam nadzieję,że będzie lepiej.
Leżę więc na pewno będę miała czas na pisanie

Dzisiaj rozpoczęliśmy 29 tc i oczekujemy Aleksandra

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 10:49   #238
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witam
JAk mogę to chciałabym się przyłączyć do Was. To już moje drugie podejście. Na początku wąteczku list-grud byłam,ale jakoś chyba nie umiałam się odnaleźć. a teraz mam nadzieję,że będzie lepiej.
Leżę więc na pewno będę miała czas na pisanie

Dzisiaj rozpoczęliśmy 29 tc i oczekujemy Aleksandra
witamy mam nadzieję, ze zagościsz na dobre jak samopoczucie? wyprawka kupiona czyw trakcie kupowania?

Stary 2010-09-11, 10:52   #239
NUCHISIA
Raczkowanie

W końcu Was nadrobiłam ale miałam z tym problem, bo nie mogę długo przed kompem siedzieć, dupa boli i brzuszek twardnieje

Mallinka świetny tytuł nowej części klask i:

Co do tego bólu krocza, to jak leżałam w szpitalu, to dziewczyny które były w ok 8 miesiącu skarżyły się właśnie,że je krocze strasznie przy chodzeniu boli, tak więc jest to raczej normalny objaw.

W czwartek miałam wizytę, i niestety ale mam skróconą szyjkę o ile to nie wiem, ale luteine dalej mam brać no i dużo leżeć, chciała mi też ginka fenofterol na twardnienie brzucha przepisać, już się wystraszyłam, bo naczytałam się o skutkach ubocznych tego leku, ale na szczęście potem zrezygnowała z niego. Następną wizytę mam dopiero 5.10 bo ginka na urlop idzie :/ to już 35 tc będzie będziemy robić dokładne usg i test na paciorkowca. A i mój mały jak narazie to główkę ma pod moim lewym żebrem, nóżki na dole , chyba będę mu latarą świecić
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 10:55   #240
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
witamy mam nadzieję, ze zagościsz na dobre jak samopoczucie? wyprawka kupiona czyw trakcie kupowania?
Dzięki
Myślę,że będę już do końca
Jeżeli hodzi o wyprawkę to na razie mamy tylko,albo aż ciuchy. To nie to co Wy. Jak czytam ile już wszystkie macie to dochodzę do wniosku,że ja nic nie mam.
W tym tyg zamawiamy meble.
Niestety teraz raczej wszystko będę musiała kupować przez internet. Myślałam,że wszystko z moją ciążą będzie ok i stawierdziłam,że zacznę kupować jak pójdę na l4. Niestety jest inaczej. Na chwilę obecną musze leżeć i tak może zostać do końca ciąży. A mi wystarczą 2 d ni na kupienie wszystkiego Tylko 2 dni. Ale teraz mogę pomarzyć.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
W końcu Was nadrobiłam ale miałam z tym problem, bo nie mogę długo przed kompem siedzieć, dupa boli i brzuszek twardnieje

Mallinka świetny tytuł nowej części klask i:

Co do tego bólu krocza, to jak leżałam w szpitalu, to dziewczyny które były w ok 8 miesiącu skarżyły się właśnie,że je krocze strasznie przy chodzeniu boli, tak więc jest to raczej normalny objaw.

W czwartek miałam wizytę, i niestety ale mam skróconą szyjkę o ile to nie wiem, ale luteine dalej mam brać no i dużo leżeć, chciała mi też ginka fenofterol na twardnienie brzucha przepisać, już się wystraszyłam, bo naczytałam się o skutkach ubocznych tego leku, ale na szczęście potem zrezygnowała z niego. Następną wizytę mam dopiero 5.10 bo ginka na urlop idzie :/ to już 35 tc będzie będziemy robić dokładne usg i test na paciorkowca. A i mój mały jak narazie to główkę ma pod moim lewym żebrem, nóżki na dole , chyba będę mu latarą świecić
Ja biorę feneoterol z isoptinem. Da się przyzwyczaić. Mam tylko nadzieję,że nie ma to wpływu na dziecko.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości