3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 15:03   #331
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Mallinka byłaś dziś u gina?? co powiedział o tym bólu??

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:03   #332
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
jeszcze raz taka mina to ci w trzepie na gołą pupę

to choć dziś sobie posegreguj
bo napewno jest kilka prań

- lepiej?

nie dzisiaj, musze sie ubrac i jade zaraz do michałka, szczerze to nie mam nerwow macac jego ubranek, jak je dotykam i ogladam to jeszcze wiekszego dola lapie zamiast sie cieszyc ze maly jest caly i zdrowy i nic mu tam nie brakuje

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:10   #333
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Dzięki.
Jeżeli chodzi o obiad to ja bym zjadła każdą. Niestety od tyg jestem na diecie cukrzycowej i nic nie mogę jeść. Chodzę głodna i zapycham się wodą mineralną nie gazowaną Już chcę normalnie jeść, chodzić, żyć.
Ja miałam być na diecie cukrzycowej ale jem to co chcę. Mierzysz glukozę glukometrem po 2 h jedzeniu ? Podczas szkolenia, wyraźnie zaznaczono ze nie mamy głodować tylko jeść wartościowe produkty, częściej i mniejsze porcje. Musisz dostarczać dziecku ważne składniki najlepiej o niskiem indeksie glikemicznym, ja trzymałam sie diety przez tydzień i nie było tak źle. I tak jadam chleb razowy, duzo warzyw jedynie słodyczy sobie odmawiałam. Jesteś pewna ze nadal masz cukrzycę? Sprawdzasz to?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
współczuję ja w tym tygodniu idę na krzywą na 75 g, bo wyszło mi przy glukozie 50 g, że po godzinie mam przekroczoną normę no i obawiam się, czy jednak nie mam cukrzycy ciążowej a powiedz mi (bo już staram się przestrzegać diety) czy Ty byłaś u dietetyka? skąd czerpiesz wiedzę co i jak jesz?
Aliszcze na Polnej jest położna od tych kwestii i Cię zaproszą na spotkanie co i jak
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:10   #334
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
- lepiej?

nie dzisiaj, musze sie ubrac i jade zaraz do michałka, szczerze to nie mam nerwow macac jego ubranek, jak je dotykam i ogladam to jeszcze wiekszego dola lapie zamiast sie cieszyc ze maly jest caly i zdrowy i nic mu tam nie brakuje

zobaczysz przejdziesz to
dasz radę małymi kroczkami
prawa noga, lewa noga
i zobaczysz jak dni mijają

pomyśl że za kilka lat to będzie tylko wspomnienie

daj sobie czas
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:15   #335
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dziewczyny jak z tymi pępkami?? Bo nie dostałam odpowiedzi
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:16   #336
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
M25, tak, kupiłam z baldachimem, choć pewnie nie będę go używać. Zdecydowałam się, bo są tam wszystkie elementy, które chciałam - ochraniacz na szczebelki, rożek, przybornik
Ja też nie będę używała baldachimu, ale chciałabym drugi komplet pościeli kupić z rożkiem i przybornikiem, tak jak Ty
Stary 2010-09-11, 15:21   #337
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
- lepiej?

hormony Ci szaleje i samopoczucie do
masz zdrowe dziecko mimo, ze wczesniaka za tydzien lub dwa wezmiesz go do domu to czym sie tu martwic, Ty zamiast lapac doly to szykuj sie na jego przybycie do domu bo to juz lada moment
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:31   #338
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotek, aż takie niedobre, że przez okno cisnęłaś?
gorzej
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak z tymi pępkami?? Bo nie dostałam odpowiedzi
Jak to było to pytanie o body to ja odpisałam

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

zjadłam całą michę zupy, jabłko i jeszcze coś mi się chce
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:34   #339
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

W końcu jestem po wizycie
i tak: bolącą kość łonową zbadała i wygląda w porządku, zmierzyła też usg dowcipnym długość szyjki i ma 4,5cm-powiedziała że jest bardzo długa
Co nie zmienia faktu że chodzę jak pokraka i wstydzę się wyjść do miasta-dziś jest odrobinę lepiej
Ale powiedziała że jeśli będzie cały czas az taki uciążliwy ból że nie mogę chodzić to grozi to CC i pytałam czy rozchodzic ten ból czy leżeć to mówi że raczej rozchodzić ale skoro się nasila i nie dam rady chodzić to wtedy leżeć...
Na koniec przypomniałam sobie że 2 tygodnie temu zasłabłam i miałam ciśnienie 160-to powiedziała że to może byc większy problem... no i mam mierzyć 3 razy dziennie ciśnienie, zrobić jakieś badania z krwi-trochę inne niż zwykle i mam brać 2xdziennie nospe forte i magneB6. I za 2 tygodnie z tymi pomiarami przyjść na wizytę.
To z kolei może byc gestoza-stan przedrzucawkowy

Słabo mi na myśl o CC ale doszłam do wniosku że nie mogę się nastawiać tylko na SN bo nie będę umiała trzeźwo ocenić sytuacji w trakcie porodu. A nie ma co na siłę rodzić SN kiedy można zaszkodzić dziecku lub sobie... Już to dziś przepłakałam a teraz oswajam się

Bartek jest śmiesznie ułożony-ma główke pod moim sercem a nogi po przekątnej na dole brzucha
pomiarów dziś nie robiliśmy ale powiedziała że na tym etapie waży ok 900g.
i w końcu pokazał twarz co ginka sprytnie wykorzystała i cyknęła mu fotę w 3d skóra zdarta z ojca nawet teściowa i siostra TZta od razu zauważyły

Wszystkim chorym przesyłam fluidki i polecam w nieskonczonosc tantum verde do ssania-mnie już 3 razy pomogło i nic się nie rozwinęło

chyba Niebieskaaa pokazywała swój kolorek włosów-bardzo ładny

pępek mam wklęsły-i oby taki został

I dołączam 2 fotki Bartka

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:40   #340
kotek81
Zakorzenienie

mallinka - super, ze to jednak nie to spojenie ale z tym ciśnieniem to faktycznie nie ma zartów - pilnuj tego
Co do porodu to nic nie poradzisz jak trzeba będzie robić cc to trudno - najważniejsze aby maluszek był zdrowy

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

a no i śliczny jest
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:41   #341
Patrycja_1708
Zadomowienie

Pytałam jaki to pępek powinien być?? Bo ja mam w ogole nie zmieniony a duzo dziewczyn pisało że juz mają wypukłe.. Od czego to zależy??
Stary 2010-09-11, 15:42   #342
vikicullen
Zadomowienie

mallinka Bartuś sliczny

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:48   #343
mallinka
Zadomowienie

Dziękuję w imieniu Bartka

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cieszę się że odziedziczył nos po TŻcie bo ja mam strasznego kartofla mam nadzieję że wszystkie moje dzieci (ciekawe ile jeszcze ich będę miała ) będą do TZta podobne

A co z Anecką? nie odzywa się...pewnie mocno ją rozłożyło

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:50   #344
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Pytałam jaki to pępek powinien być?? Bo ja mam w ogole nie zmieniony a duzo dziewczyn pisało że juz mają wypukłe.. Od czego to zależy??
Pępek nie ma żadnego znaczenia poza estetyką, jak sie nie zmianił to super, a jaksie zmieni to co tego ? Z punktu widzenia medycznego nie ma to żadnego znaczenia

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
A co z Anecką? nie odzywa się...pewnie mocno ją rozłożyło
Ona coś wspominała, że nie będzie miała dostępu do neta przez ten remont.
Synek super, Wasz zdjęcia uświadamiają mi, że moje dziecię też ma już takie ludzkie rysy
Stary 2010-09-11, 15:58   #345
M25
Zadomowienie

mallinka, Bartuś jest śliczny
Stary 2010-09-11, 16:15   #346
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mallinka ale śliczny Bartuś I jak pięknie sie ułożył Mój synuś nie za bardzo chciał współpracować i mam tylko jedno zdjątko :/
Stary 2010-09-11, 16:30   #347
kretencja
Zakorzenienie

Jak już dziewczyny napisały - pępek wklęsły czy wypukły nie ma żadnego znaczenia

Mallinka, ja też biorę dwa razy dziennie no-spę forte i magnez z wit.B6 - witaj w klubie Duży ten Twój synek. Mój ważył w 23 tygodniu około 600g.
Ciekawe ile waży teraz

Ja się zdrzemnęłam. Z głową lepiej, choć nie idealnie. Ciągle mnie ćmi tak nieprzyjemnie, męcząco. Wezmę zaraz prysznic, może jeszcze pomoże. No i pojedziemy, wezmę ze sobą apap, a jak będę bardzo zmęczona się czuła, to wrócimy po prostu. Ale bardzo chcę się spotkać z tymi ludźmi, z większością z nich - przez nasz remont i moją małą mobilność, widziałam się dawniej niż pół roku temu Widzieli mnie w ciąży dotąd tylko na zdjęciach
Muszę się zrobić na bóstwo
Żartuję oczywiście, żeby się zrobić na bóstwo, trzeba się też na bóstwo czuć... No ale jakoś się ogarnę, muszę umyć włosy, odświeżyć się, troszkę umalować. Żeby nie pomyśleli, że się stałam zapuszczona kluchą

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 16:43   #348
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki. Zastanawiałam się czemu mi powiadomienia nie przychodzą o nowych postach, a tu po prostu powstał nowy wątek

Sysunia piszę specjalnie dla ciebie, bo pytałaś mnie na innym wątku też
... co do wizyty położnej, to dała mi wiele nadziei.

Obadała mój brzuch i stwierdziła, że mam sporo miejsca i powiedziała co robić. Powiedziała, że za tydzień mały powinien się już obrócić
Jeśli tego nie zrobi, to ma jeszcze inną metodę Tą co ja teraz mam robić, to metoda indyjska i nazywa się 'Indyjski most' a jak nie zadziała, to poda mi metodę chińską

Dla mnie te określenia są po prostu śmieszne, ale niech jej tam będzie

Chodzi o to, że ciężarna ma leżeć z nogami w górze. Tyłek ma być wyżej od głowy. I tak wytrzymać kilka minut, minimum 5, a najlepiej 15.
Mam to robić z mężem. Nie wiem jak to opisać. Mąż ma siedzieć na klęczkach. Na jego klęczące nogi mam wepchnąć mój tułów. A więc moja głowa ma leżeć na łóżku/podłodze, tak samo moje ramiona. A pośladki mają leżeć na jego nogach.
Moje nogi mam mu zarzucić na ramiona/szyję.
Myślę, że to samo można wykonać bez pomocy męża. Uważam, że leżąc na łóżku wystarczy podłożyć pod tyłek zwinięty koc, a nogi zarzucić na ścianę, tak jakby zrobić świecę.

Mam to robić kilka razy dziennie.

Dodatkowo dała granulki homeopatyczne o nazwie PULSATILLA, które mają sprawić, że mięśnie macicy będą bardzo rozluźnione, a to ma ułatwić cały obrót.

Poszukałam w necie, co to za lek i tak naprawdę nie znalazłam niczego ciekawego, co by wskazywało na potrzebę brania tego w ciąży. A więc jeszcze nie wiem czy w ogóle to wezmę.

Ale to zarzucanie nogami w górę będę wykonywać.
21.09 mam kolejną wizytę u gina, więc za 9 dni się dowiem, czy metoda działa.

Innych metod nie mam wykorzystywać. Bo pytałam ją o latarkę. Potwierdziła, że to zna. Jednak bardziej poleciła mi ten Indyjski Most

Kochana bardzo ci dziekuje za odpowiedz Latarke własnie praktykuje . Powiem ci ze ciekawa ta metoda tej twoje połoznej i zaczne ja stosowac moze akurat zadziała. Jak bedziesz po wizycie to oczywscie daj znac co i jak bo wrazie w ... chetnie poznam ta druga metode o ile tez ja mozna wykonac bez połoznej.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 17:09   #349
rypka85
Zakorzenienie

Kotek Kochana pocieszasz mnie ze dam rade Ty jesteś taka silna

Mam nadzieje ze jakoś w miare to cc przeżyje

A może dzidzia się na myśli i przekręci sie

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Jak już dziewczyny napisały - pępek wklęsły czy wypukły nie ma żadnego znaczenia

Mallinka, ja też biorę dwa razy dziennie no-spę forte i magnez z wit.B6 - witaj w klubie Duży ten Twój synek. Mój ważył w 23 tygodniu około 600g.
Ciekawe ile waży teraz

Ja się zdrzemnęłam. Z głową lepiej, choć nie idealnie. Ciągle mnie ćmi tak nieprzyjemnie, męcząco. Wezmę zaraz prysznic, może jeszcze pomoże. No i pojedziemy, wezmę ze sobą apap, a jak będę bardzo zmęczona się czuła, to wrócimy po prostu. Ale bardzo chcę się spotkać z tymi ludźmi, z większością z nich - przez nasz remont i moją małą mobilność, widziałam się dawniej niż pół roku temu Widzieli mnie w ciąży dotąd tylko na zdjęciach
Muszę się zrobić na bóstwo
Żartuję oczywiście, żeby się zrobić na bóstwo, trzeba się też na bóstwo czuć... No ale jakoś się ogarnę, muszę umyć włosy, odświeżyć się, troszkę umalować. Żeby nie pomyśleli, że się stałam zapuszczona kluchą
Kochana a moja córcia waży w 29 tygodniu i 3 dniach 1350 gram

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Kochane moje a taki śliczny komplecik wylicytowałam na allegro dla mojej dzidzi

W poniedziałek chyba juz listonosz przytaszczy

http://allegro.pl/sliczny-ocieplany-...212580854.html
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 17:42   #350
olajka
Zadomowienie

Witajcie nie nadrobiłam poprzedniej części, a tutaj już nowa nie próżnujecie
Wczoraj byłam na wizycie u dentysty, powyciągała mi nerwy i wreszcie zaleczyła tego kła-drania co był tyle razy zatruwany. Troszkę pobolewa w jednym miejscu, ale mam nadzieje, że to się zmieni. Moja dentystka nie dawała mi ani razu w ciąży znieczulenia, bo uważa, że lepiej nie ryzykować. Gin odwrotnie-mówił, że nie rozumie dlaczego inni lekarze w tym stomatolodzy tak boją się dawać znieczulenia, bo to nie szkodzi. No, ale tego najbardziej upraciucha zębca mam za sobą. Mówiła mi dentystka, że mam wypełnienia do wymiany, ale to spokojnie po porodzie.
Mam już zestaw startowy Aventu. Ten kolor tworzywa w buteleczkach wygląda jakby herbata tam była wcześnieju Was też taki żółtawy?
Materacyk jednak zakupujemy pianka-kokos, ogladaliśmy w sklepie, natomiast te zwykłe piankowe wydają się całkiem do bani, takie miękkie, że masakra

Jeśli chodzi o wklęsły pępek to ja mam, a kończyć będę 29 t.c. Nie każdy ma wyciągnięty na wierzch

Mam pytanie odnośnie tego spania dziecka w łóżeczku jak się urodzi.. Piszecie, że nie przykrywa się go kołdrą?? I co, najlepiej w rożku? Nie znam się, więc proszę o uświadomienie
Drugie pytanie: Czy kupujecie Oilatum do kąpieli? I czy jest w aptece, czy przez neta zamawiacie jak coś?

Wcinam sliwencje z bananeksem

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 17:47   #351
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Jeju, nie strasz. Ja mam taki bardzo krótkie twardnienia, mimo zażywania Fenoterolu. Strasznie się martwię tą szyjką, chociaż gin. ostatnio mówiła, że skróciła się minimalnie. Sama nie wiem co o tym myśleć, cały czas brzuszek ciąży, zwłaszcza na pęcherzu.

Mój będzie, ale mam wrażenie, że główną jego motywacją jest ciekawość , bo sam jeszcze nie wie na czym ta jego obecność będzie polegała.

Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
ja mam wklesły z daszkiem

Cytat:
Dziewczyny, podajecie wymiary tych swoich szyjek, a ja ani razu przez całą ciążę nie miałam takiej informacji podanej. Mój gin bada mnie tylko paluchami, usg w gabinecie nie ma. Mówi, że szyjka w porządku i ciasno zamknięta, ale o długości nic nie mówi
ja tz nigdy nie uslyszlaam od gina ile ma moja szyjka

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
-

my bedziemy rodzic razem. maz sam chce. choc mowielam mu, ze jak nie da rady przy koncowce i jak mu sie slabo zrobi to moze wyjsc. przeciez nie zmusze go by stal ze mna w partych i mdlal od widoku krwi.

I mam kolege, ktory tez jakos nie chcial rodzic z zona - i jak juz pojechala na porodowke to zmienil zdanie. i teraz nie wyobraza sobie ze mogloby go tam nie byc.
moj tz sie wahal bo on jest bardzo wrazliwy na widoki krwi bolu i wogole ale jak odwiedizlismy jego siostre w szpitalu po porodzie ktora rodzila sama stwierdzil ze on ze mna zostanie bo nie moglby mnie przywioezc do szpitala i zostawic samej

dziewczyny mnie to krocze boli coraz bardziej jakby mi ktos kopa dał.... i mam jakies zle przeczucia .... ze cos nie tak jest.... w poniedizalek wizyta .... boje sie

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 17:49   #352
olajka
Zadomowienie

Mój małż nie będzie przy porodzie i ja go też zmuszać nie będę do tego
Ostatnio moja mama się dowiedziała, od innych mam, żeby no-spy nie brać w ostatnim miesiącu ciąży, bo powoduje ona zatrzymanie czynności skurczowych i potem jest bardzo ciężkio urodzić. Ja dziś skończyłam Magnezin, i mimo że mój gin stwierdził, że sobie moge kupić jeszcze jedno opakowanie to postanowiłam że nie będę tego brała, a napewno zrobie przerwe. Mama mi też tak doradziła.

Zażywacie nadal swoje witaminy codziennie?

Stary 2010-09-11, 17:55   #353
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wklęsły pępek to ja mam, a kończyć będę 29 t.c. Nie każdy ma wyciągnięty na wierzch

Mam pytanie odnośnie tego spania dziecka w łóżeczku jak się urodzi.. Piszecie, że nie przykrywa się go kołdrą?? I co, najlepiej w rożku? Nie znam się, więc proszę o uświadomienie
Drugie pytanie: Czy kupujecie Oilatum do kąpieli? I czy jest w aptece, czy przez neta zamawiacie jak coś?
Olajka ja zamówiłam Oilatum przez internet. Powiedz mi jaki masz termin poroduu wg. OM, bo ja też konczę 29 tydzien, a na liście jesteśmy od siebie oddalone trochę
Stary 2010-09-11, 17:58   #354
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co do kąpieli noworodków to rozmawiałam z dwiema doświadczonymi mamuśkami i obydwie powiedziały zeby dziecko myć w samym mydełku najlepiej bambino albo inne typowe dla maluszków i po kapieli wysmarować oliwką a nie jakimis balsamami czy innymi kremami. A kremik na odparzenia poleciły Sudocrem wiec jak sie chyba bede trzymała tego co mówią bo juz wczesniej tez to samo slyszalam.
Stary 2010-09-11, 17:59   #355
olajka
Zadomowienie

Ja też nie wiem nic o długości swojej szyjki..
My do SR się nie zapisywaliśmy. Po nd idziemy na zakupy wyprawkowe
Jakie kupilyscie nożyczki do pazurków dla dzieciaków?
Pisze na raty, bo nadrabiam...
Macie słodkie brzuszki Dziewczyny

Stary 2010-09-11, 18:00   #356
Stokrotka_76
Raczkowanie

Olajka sprawdziłam, Ty masz termin o prawie 3 tygodnie wcześniejszy niż ja, więc jestes w 32 tygodniu a nie kończysz 29
Stary 2010-09-11, 18:02   #357
olajka
Zadomowienie

Ostatnio dowiedziałam się, że u mnie w szpitalu to jak najdłużej przetrzymują, aby nie dać zastrzyla na wywołanie, co jest niebezpieczne oszczędność chyba zwykła.. bo nie przy każdym personelu tak jest obecnym na dyżurze.

Stary 2010-09-11, 18:02   #358
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie nie nadrobiłam poprzedniej części, a tutaj już nowa nie próżnujecie
Wczoraj byłam na wizycie u dentysty, powyciągała mi nerwy i wreszcie zaleczyła tego kła-drania co był tyle razy zatruwany. Troszkę pobolewa w jednym miejscu, ale mam nadzieje, że to się zmieni. Moja dentystka nie dawała mi ani razu w ciąży znieczulenia, bo uważa, że lepiej nie ryzykować. Gin odwrotnie-mówił, że nie rozumie dlaczego inni lekarze w tym stomatolodzy tak boją się dawać znieczulenia, bo to nie szkodzi. No, ale tego najbardziej upraciucha zębca mam za sobą. Mówiła mi dentystka, że mam wypełnienia do wymiany, ale to spokojnie po porodzie.
Mam już zestaw startowy Aventu. Ten kolor tworzywa w buteleczkach wygląda jakby herbata tam była wcześnieju Was też taki żółtawy?
Materacyk jednak zakupujemy pianka-kokos, ogladaliśmy w sklepie, natomiast te zwykłe piankowe wydają się całkiem do bani, takie miękkie, że masakra

Wcinam sliwencje z bananeksem
ja przykrywalam koldra i nic dziecku nie jest, czemu koldra nie do kapieli kupie plyn z Hippa ,oilatum to raczej jak sa juz problemy ze skora
Cytat:
Mój małż nie będzie przy porodzie i ja go też zmuszać nie będę do tego
Ostatnio moja mama się dowiedziała, od innych mam, żeby no-spy nie brać w ostatnim miesiącu ciąży, bo powoduje ona zatrzymanie czynności skurczowych i potem jest bardzo ciężkio urodzić. Ja dziś skończyłam Magnezin, i mimo że mój gin stwierdził, że sobie moge kupić jeszcze jedno opakowanie to postanowiłam że nie będę tego brała, a napewno zrobie przerwe. Mama mi też tak doradziła.

Zażywacie nadal swoje witaminy codziennie?
a od kiedy taka no spa jest w stanie zatrzymac skorcze porodowe? a witaminy biore do konca ciazy
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 18:02   #359
Stokrotka_76
Raczkowanie

No chyba , że liczysz wg. kalendarza 38 tygodniowego ?
Stary 2010-09-11, 18:03   #360
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Olajka sprawdziłam, Ty masz termin o prawie 3 tygodnie wcześniejszy niż ja, więc jestes w 32 tygodniu a nie kończysz 29
To się nigdy nie zgadza. Mam 29 t.c. wg lekarzy czyli 28 skończony.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości