Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 13:08   #4141
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

ja nie karmie małaj przed kąpielą może też dlatego że kąpiel to jej raj i o całym świecie zapomina nawet jeśli zostanie na nią obudzona
czasem się denerwuje jak ją się już z waniennki wyciąga.potem jest toaleta ubieranko i dopiero jedzonko

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:12
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:17   #4142
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

witam
u nas dzi cieplo i slonecznie
powiedzcie ze to skok rozwojowy i wroci moje dziecko
jakos kiepsko dzis jej szlo zasypianie, zasnela o 10.30 i spala godzinke, obudzila sie z placzem, przwinelam, nakarmilam, po kwekaniu zasnela, obudzila sie, zasnela i spi jakies prawie 2h. wczoraj tez spala jakos krotko i z przerwami i jakas marudna
a ja w kuchni dzisiaj, na szczescie juz widac koniec pichcenia, czekam na tz ze sklepu i musze jeszcze zrobic sosy do mies. potem sprzatanie
Stary 2010-09-11, 15:15   #4143
niezawsze
Zakorzenienie

Kurcze jakas trefna partie pampersow mam jakby tego wypelnienia z tylu nie bylo i przeciekaja jej pampki, porownalam z innym opakowaniem i roznica jest no trudno czesciej zmieniac musze m

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:18   #4144
scoobs
Rozeznanie

Niezawsze, a nie masz na paczce telefonu do obslugi klienta? Ja w Anglii, jak bylam niezadowolona, np znalazlam dwie pieluszki, ktore mialy klej na nich to zadzwonilam i mi przyslali pare kuponow.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 15:52   #4145
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

hey mamy

u nas w zasadzie wszystko ok nie wiem tylko wciąz jak pogodzić naukę z macierzyństwem... jakoś mi oba kiepsko idą w parze...

Mam tylko jeden problem ( jak entertete sugerowałaś poszłam do lekarza ) z alergią / wysypka.
Najpierw czerwone krosty pojawiły sie na czole, potem policzkach, szyi, uszach, zeszły na ramiona, dekolt i górę pleców... Poszłam do lekarza i usłyszałam, że to nic złego, że to zejdzie pewnie i mam odstawić wszelki nabiał ( bo a może skaza, chociaż nie do końca), zlikwidowac Cocolino z prania i surowa dieta. Minęły od tego czasu ze 3 dni i.. JEST GORZEJ. Wydaje mi się, że powinno być przeciez tak samo albo lepiej trochę...

Dzisiaj zauważyłam, że wyszło jej strasznie pod oczami. Krostki bledną np. w domu, natomiast na słońcu albo jak sie dziecie denerwuje / je ( generalnie ciepło) zaogniają wysypke i robi się czerwona.

Miałyście podobne doświadczenia ??? Albo wiecie co to jest ??? NIKT u nas w rodzinie nei jest alergikiem... ani my, ani dziadkowie i bliska rodzina...
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 16:49   #4146
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

anuszka - super ze mama sie zajmie to dobrze ze iga rosnie to milej zabawy

My dzis prawie caly dzien na dworzu, mala spala, bylismy u znajomych oddalam male ubranka i zabralam wieksze 2 torby fajny kombinezon i wogole

Teraz gotuje zupke, a i wypilam soczek marchowy z sokowirowki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 18:09   #4147
żabka19
Raczkowanie

Jaszczka Dzieki bardzo za ksiazke!

Czesc mamusie!

My dzis bylismy z malym w 3 marketach ..chcialam z jego pomoca kupic mu kilka zabawek ,ale 2 min. po wejsiu do sklepu i wlozeniu do fotelika w wozku maly zasnal i tak przespal nam cala wyprawe. Kupilismy mu 2 grzechotki,pluszaczka-uczniaczka (mowi po norwesku ),slimaka takiego gdzie sie wklada klocki (to juz na zas ) i pluszaka do powieszenia np.przy wozku. I widzielismy swietna spacerowke ,M. juz chcial kupowac ,ja musze jeszcze to przemyslec.

Misiulka jestes zadowolona ze swojego wozka Emmaljunga? Bo ta spacerowka co nam sie podoba jest wlasnie tej firmy. Sprawdzalas moze jak sobie daje rade w trudnych warunkach (nierowne chodniki,piasek,sciezki w lesie)? Bo mi zalezy na wozku "terenowym" bo tu warunki do jazdy sa dosc ciezkie.
Papi udanych chrzcin ,mam nadzieje ,ze maly bedzie grzeczniutki
Agravka Swietne to ubranko na chrzest ,ktore wybralas. W gole super ta strona mysle ,ze tez tam wybiore malemu ubranko.
Niezawsze a ja Ci wczoraj mialam napisac zebys nie przejmowala sie przedwczesna diagnoza lekarza ,tak tez myslalam ,ze na usg okaze sie ,ze wszystko dobrze. Nie wiem po co oni tak strasza.

Czy ktoras z was planuje wybrac sie na basen na zajecia z niemowklami ?

My w polowie listopada przyjezdzamy do Polski i wybierzemy sie na takie zajecia na basen "Muszelka" w Warszawie (niezawsze ty pewnie wiesz gdzie). Mozna chodzic z maluchami od 3 do 6 miesiaca. Fajna sprawa, ciekawe czy malemu sie spodoba

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-09-11 o 18:31
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 18:22   #4148
justynacz80
Rozeznanie

Agravko, mogłabyś jeszcze raz pokazać ubranko na chrzest i podać link, bo mi to umknęło
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 18:29   #4149
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Agravko, mogłabyś jeszcze raz pokazać ubranko na chrzest i podać link, bo mi to umknęło
http://www.zaczarowane-sny.pl/index....uct&prod_id=51 prosze bardzo
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 19:03   #4150
hd2005
Zakorzenienie

Witam,
nie było mnie kilka dni - krótki urlop. Niestety pogoda nie dopisała
Szymek + wózek + cały jego majdan+ nasze toboły + pies = wielka wyprawa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

A czemu nie można jeść cebuli? My praktycznie do wszystkiego dodajemy cebulę, czy to szkodzi dziecku czy o co chodzi??
Celula i czosnek zmieniają smak mleka a cebula może powodować wzdęcia u malucha

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja tez stosowałam dietę ale po wizycie połoznej, ktora mnie skrytykowała i powiedziała, że chowam małego alergika zaczęłam jeść wszystko tylko delikatnie przyrządzone
np. nie bigos a kapustkę na słodko z masełkiem lub kalafiora w małych ilościach ale tylko różyczki i bez okrasy..
jadłam śliwkę, dżem z truskawek, kotleta mielonego z cebulą ale pieczonego w piekarniku a nie smazonego itp.
na razie z małym wszystko ok...

mój maly nie ma kolek, nie meczą go bąki, kupki robi ładne, je tylko cyca ale mało spi i chce być cały czas na rączkach - już się śmieję, że zaraz Go do kibla bede brała...
nazywam to dietą bo jest to pewnego rodzaju ograniczenie
Od początku dokładałam do mojej diety rożne produkty tylko w małych ilościach. Jadłam nawet gruszkę
W tej chwili nie jem tylko czosnku, cebuli, cytrusów (ale piję soki z cytrusów), brokułów, papryki, czekolady (ale pozwalam sobie na produkty z czekoladą np. batoniki czy ciasto z polewą czekoladową), fasoli, grochu, kapusty, orzeszków ziemnych i pistacji.

Podobnie do Ciebie nie chcę małego trzymać pod kloszem dlatego jem produkty na które mówi się, że trzeba uważać. Powoli wprowadzałam je do jadłospisu

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie bo kiedys zadalam i nie doczekalam odpowiedzi...dlaczego nie powinno sie karmic przed kapiela
kąpiel bezpośrednio po jedzeniu może spowodować wymioty lub co najmniej ulewanie. Maluch ma pełny brzuszek a my go tu w wodzie przekręcamy, bujamy itd.
Staram się troszeczkę odczekać po karmieniu

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Mam również pytanie do mamuś karmiących piersią- czy podajecie dziecku herbatki?
Siostra kupiła Igusi rumiankową hippa (jest od 1 tygodnia) i zastanawiam się czy można?
nie daję Gdyby były upały to pewnie bym dawały aby zabić pragnienie małego ale teraz nie ma takiej potrzeby.
Nie oszukujmy się - mleko wystarczy

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Co do cebuli to ja wczoraj zjadłam serek z ziołami, w którym później się okazało jest cebula i czosnek, ale na szczęście też nic mu nie było.
W takich serkach jest aromat cebuli czy czosnku i tak naprawdę ma niewiele z prawdziwą cebulą i czosnkiem Spokojnie jem takie produkty.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
wysłałam

co do "Języka niemowląt" to ja też wszystkiego nie stosuję, ale podobnie jak Entertete nauczyłam się sporo rzeczy (np rozróżniać płacze, czy to że ze zmęczenia czy nadmiaru wrażeń też można tak bardzo marudzić...), no i u nas kwestia zasypiania bardzo się sprawdziła - odkładam małego jak jeszcze nie zasnął do końca, dzięki temu zasypia tam gdzie powinien (np w łóżeczku) i ma tego świadomość i unikam sytuacji gdzie dziecko się budzi i z przerażeniem w oczach rozgląda dookoła "gdzie ja do cholery jestem?!" - bo tak było
och... to ja również proszę haart.kontakt@gmail.com
DZIĘKUJĘ

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
A propos spania to żadna z Was się nie złamała i nie bierze dziecka do swojego łóżka?
Ja na początku postanowiłam, że Agata będzie spać w swoim łóżeczku obok naszego, ale od paru dni tylko tam zasypia, a po pierwszym karmieniu zostaje obok mnie. Ona zasypia przy karmieniu, a gdy ją odkładam to często się budzi, a tak to śpi do następnego karmienia, które robie w półśnie... teraz wygodnie bardzo, zobaczymy co będzie później
Miało byc inaczej a jest jak jest
Szymek zasypia ok. 21 :00. Kładę go do łóżeczka. Śpi do 3 -4:00. Karmię, mały zasypia i kładę go ponownie do łóżeczka. Kolejne karmienie o 6:00 i mały już nie chce spać. Wówczas zostaje z nami w łóżku. Przysypia, marudzi i tak do 10:00
potem znowu sen

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 19:20   #4151
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Mały już lepiej. Okazało sie, że ten kaszel to przez katar, który mu spada do gardełka. Przepisał nam maść majerankową, nasivin i syrop drosetux. Jak mu przejdzie to pojedziemy na wakacje we wtorek

Czy Wasze dzieci tez tak pakują rączki do buzi? Franek tam maska, że masakra. Do tego sie zaczął slinic. Czy ida mu zeby?
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 20:36   #4152
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Mały już lepiej. Okazało sie, że ten kaszel to przez katar, który mu spada do gardełka. Przepisał nam maść majerankową, nasivin i syrop drosetux. Jak mu przejdzie to pojedziemy na wakacje we wtorek

Czy Wasze dzieci tez tak pakują rączki do buzi? Franek tam maska, że masakra. Do tego sie zaczął slinic. Czy ida mu zeby?
super, że to nic poważniejszego
co do łapek, to Patryk też pakuje piąstki do buzi cały czas... nawet zarzucił smoczek i wcale go nie chce ssac, w sumie nie mam nic przeciwko bo nie marudzi jak mu łapka wypadnie tylko sam sobie pakuje do buźki powtórnie
ktoś pisał (chyba Entertete), że jakoś teraz ślinianki zaczynają normalnie pracować stąd ten nagły ślinotok mój też to ma... no i chyba dzidzie muszą się powoli nauczyć tą ślinę łykać bo na razie to wszystko wycieka w sposób niekontrolowany

Niezawsze - mała prośba: mogłabyś mnie dodać do znajomych na farmie na FB? pewnie i tak nie grasz, a mnie brakuje 2 osób jeszcze
Stary 2010-09-11, 20:50   #4153
itakasia
Zakorzenienie

niezawsze
bardzo sie ciesze ze bioderka ok
marta
zdrowka dla malego
Siala
chyba mamy takie same bujaczki

zrobila sie piekna pogoda i nie wiem co mam jutro ubrac na chrzciny, myslalam ze bedzie zimno

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-09-11 o 21:06
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:13   #4154
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

jaszczka a ja myślałam, że małemu już zabki idą

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

zrobila sie piekna pogoda i nie wiem co mam jutro ubrac na chrzciny, myslalam ze bedzie zimno
A u nas leje. My mamy chrzciny 3 października i mam nadzieje, że bedzie ładnie, bo mam dość cienką sukienkę. 3mam kciuki za pogode i oby wszystko ładnie sie udało.
Stary 2010-09-11, 21:22   #4155
itakasia
Zakorzenienie

dzieki Marta, u nas juz dzis bylo cieplutko, jutro ma byc podobnie. oby taka pogoda sie utrzymala do 3 pazdziernika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 21:35   #4156
karolcia228
Zakorzenienie

jaszczka - ja tez poprosze karolcia228@wp.pl

itakaska - udanych chrzcin i ladnej pogody

Dzis mala wymeczylismy wieczorkiem, wykapana, zjadla i zasypiala pod koniec butli, odbilo jej sie i usnela, nawet sie nie obudzila jak ja do lozeczka kladlam zasnela jakos o 21 Zobaczymy do ktorej po spi

U nas dzis tez pieknie bylo

Stary 2010-09-11, 21:40   #4157
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
dzieki Marta, u nas juz dzis bylo cieplutko, jutro ma byc podobnie. oby taka pogoda sie utrzymala do 3 pazdziernika
Oby, oby
Stary 2010-09-11, 21:48   #4158
Siala_Bala
Zakorzenienie

itakasia - pokaż bujaczka

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:56   #4159
jaszczka
Zadomowienie

Hd, Karolcia - wysłane

A ja siedzę i się nudzę (tzn męczę farmę na Facebooku ) i czekam aż moje dziecię raczy się obudzić miał wstać koło 20, jest już prawie 22 a on śpi... a nawet nie wykąpany jeszcze jest! wszystko gotowe a ten śpi i tylko bąki puszcza... no i ze względu na te bąki go nie budzę, śpi sobie na brzuszku i jak się teraz nie wybączy to będzie go w nocy męczyło, a na wznak już tak łatwo nie będzie ich wydusić...
no to sobie czekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 21:58   #4160
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
itakasia - pokaż bujaczka
nie chce mi sie pstrykac fotki fisher price. dostalam od szwagierki po jej synkach. ma melodyjki i 3 czy 4 predkosci bujania, i smart sensor, czyli wlacza bujanie kiedy dziecko placze. a kolor szaro buro granatowy. ale dziala superteraz tz opracowuje jak go zasilic pradem
Stary 2010-09-11, 22:05   #4161
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce mi sie pstrykac fotki fisher price. dostalam od szwagierki po jej synkach. ma melodyjki i 3 czy 4 predkosci bujania, i smart sensor, czyli wlacza bujanie kiedy dziecko placze. a kolor szaro buro granatowy. ale dziala superteraz tz opracowuje jak go zasilic pradem
Łeeee to ja nie mam takich bajerów
5 melodyjek, 2 prędkości bujania, dwie zebry/koniki na pałąku... no i można z huśtawki zdjąć to krzesełko i może ono być fotelem bujanym dla większego dziecka albo jak się podniesie stópkę to leżaczkiem dla malucha.. szkoda że wibracji nie ma

takie:
http://www.ya-yo.ru/files/large/17908_1.jpg

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-11 o 22:08
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 22:15   #4162
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a co do ciuchow to ja w swoje wchodzilam zaraz po porodzie, teraz mam na plusie jakies 4 kg, chociaz nie mam jak teraz sprawdzic bo w domu brak wagi

wstawiam jeszcze moja zlosnice
ja też

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ola_k11 wysłane daj znać czy doszło
dziękuję

Cytat:
vette a ta pizza to z czym była? I małej nic nie dolegało? To może ja też się skuszę
a ja też jadłam pizzę tylko margerithę z podwójnym serem i małemu nic nie bylo

Chwalę się Mały zasypia sam w łóżeczku, tylko wkurza się jak mu
smoczek wypada i wtedy się budzi, bo bez smoka ani rusz :/

Kupilismy mu leżaczek fisher price
Wczoraj w nocy nam takie kupsko walnął, że wyszło bokiem i z tyłu hehe musięliśmy Go w nocy myć
Moj mały tak dużo sika, że pielucha nie wytrzymuje 3-4h między jednym karmieniem a drugim i przesiąka :/ Więc często muszę Go w nocy przebierać, bo cały mokry.
Dziś zasnął o 21 i śpi, ciekawe o której się obudzi...
A oto mój krolewicz
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 22:18   #4163
itakasia
Zakorzenienie

Siala
cykne fotke w poniedzialek i wstawie

ide sie wyspac
Stary 2010-09-12, 00:38   #4164
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Niezawsze, a nie masz na paczce telefonu do obslugi klienta? Ja w Anglii, jak bylam niezadowolona, np znalazlam dwie pieluszki, ktore mialy klej na nich to zadzwonilam i mi przyslali pare kuponow.
zadzwonie w takim razie do biura obslugi w poniedzialek
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

My w polowie listopada przyjezdzamy do Polski i wybierzemy sie na takie zajecia na basen "Muszelka" w Warszawie (niezawsze ty pewnie wiesz gdzie). Mozna chodzic z maluchami od 3 do 6 miesiaca. Fajna sprawa, ciekawe czy malemu sie spodoba
no wlasnie tam i my sie wybieramy ja na balkonowej sama sie uczylam plywac
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Niezawsze - mała prośba: mogłabyś mnie dodać do znajomych na farmie na FB? pewnie i tak nie grasz, a mnie brakuje 2 osób jeszcze
mowisz i masz

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A u nas leje. My mamy chrzciny 3 października i mam nadzieje, że bedzie ładnie, bo mam dość cienką sukienkę. 3mam kciuki za pogode i oby wszystko ładnie sie udało.
tez mamy 3 chcrezst

Ola slodziak Robert a jaki usmiech!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 07:15   #4165
karolcia228
Zakorzenienie

jaszczka - dziekuje

Nocka okki nastka zjadla o 7.30 i teraz lezy w lezaczku i gada do mamy
TZ spi, a ja zjadlam juz sniadanko
Na dworze ladnie

Ciekawe jak Anuszka po zabawie??
Itakaska pewnie szaleje miedzy lazienka pokojem przygotowania pewnie trwaja

A Lazurowa dawno sie juz nie odzywala, ciekawe co u niej??
Kashha tez...

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-12 o 07:16
Stary 2010-09-12, 07:59   #4166
glooria
Raczkowanie

dzieńdoberek dziewczyny
mam pytanko czy wam też tak wypadają wlosy
szok normalnie zakolam mi się powoli robią muszę poszukać w bootsie jakiś dobrego szamponu odżywki lub jakiegoś suplementu bo będę łysa

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

dzisiaj niedziela, pięknie słoneczko świeci mój w pracy kase zostawił więc idę na poszukiwania czegoś dla małej na bootfair
ciekawie co kupię?

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

A co do chrzcin to moja miała jak w 13 dniu po narodzinach (12 urodzona 25 czerwca chrzest) wszystko poszło szybko mamusie pomogły trochę (gołąbki i 2 placki) i jestem zdania że im szybciej tym lepiej tzn nie chrzciłabym jak dziecko ma pół roku ponieważ taki maluszek już nie usiedzi na rączkach a noworodek jak zje to śpi śpi śpi i nawet ksiądz lejąc wodę nie obudzi
I jak będę miala drugie i nie będzie problemów z poruszaniem się to do plebana
A mamom które dzisiaj mają chrzciny to udanej imprezyi relaksu po niej
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 09:49   #4167
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
My juz po chrzcinach.Bylo 9 dzieci , nasz słodko spał, przebudził sie 2 razy ale smok nas uratowal Poniej na imprezce robil wielkie wystraszone oczy i buzia w podkowke bo taki chaos byl kazdy na rece go chcial brac i wogole duuuzo wrazen, ale dzieki temu nie bylo az tak strasznie z bolami brzuszka.Dzis po raz pierwszy mialam w nocy tak duze odstepy czasowe bo wstawal co 3 godziny (moj maly czesto sie budzil w nocy i nieregularnie np co godzina takze nawet nie marze o tym ze bedzie pieknie przesypial noce jak niektore wasze dzieciaczki w zupelnosci wystarcza mi te pobudki co 3 h )

Cytat:
kochana a na jakie jest baterie ??? bo ja mam TAKIE cos i potrzeba bylo az 4 grube baterie.poszlibysmy z torbami jakbysmy mieli kupowac co chwila baterie a TZ tez myslal przerobic , ale znalazl TAKIE cos i do tego sie wklada np TAKIE akumulatorki...super sprawa , polecam

ola super smieszek
agravka kupilam ten olejek zobaczymy
Poczatkowo chcielismy w lokalu bo my mamy male mieszkanko , ale szwagierka sie zaoferowala ze u nich w domu mozemy zrobic i zamowilismy catering i bylo super z racji tego ze sa az 4 male dzieci i 3 matki karmiace , warunki mialysmy ekstra
Cytat:
papeteria jak podajesz ten Cebionmulti bo ja też mam podawać, a tam pisze żeby z mlekiem rozcieńczyć, to co ja mam z cyca na łyżeczkę ściągać?
bezposrednio z kroplomierza do buzi i zaraz po tym karmie
kardia sliczny dzidzius
Cytat:
anuszka a jak podajesz na noc modyfikowane, to jak twoje cyce? Nie eksplodują? Bo mi by wybuchły, a też chcę spróbować sztucznego na noc może wtedy dłużej by spał.
Ja na razie nie podaję żadnych herbatek, ale zastanawiam się czy sama nie będę piła rumianku bo ponoć działa cuda
pokarm nocny jest podobno najbardziej wartosciowy, takze jak masz wybór to nie rezygnuj z tego
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Mi kazala tylko 1kropelke ze wzgledu na jej wage, 3 kg kilka dni po wypisie ze szpitala to nie duzo. Dr stwierdzila, ze jest drobna i wiecej jej nie trzeba.
ja od 3 tyg mam zalecone jak wiolek 5 kropli
a moj maly przy wypisie wazyl 2860g.
Faktycznie co lekarz to opinia.
wiolek pewnie fajne ciuszki, ale cos mi zdjec nie wyswietla
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Papi - a to czemu nie można karmić przed kąpielą? Nie rozumiem. Przeciez to nie ma nic do rzeczy.
No to przeca ja sie pytam czemu
Ja akurat od poczatku karmie przed kapiela ,pierwszy tydzien w domu nie karmilam i bylo mega darcie a teraz maly zadowolony i rodzice tez
Moja mam stwierdzila ze nie mozna karmic przed bo tak jak do basenu nie powinno sie po jedzeniu wchodzic
a ulewa mu sie faktycznie niekoniecznie w trakcie kapieli....myslalam ze moze cos innego moze sie dziac jakies kolki , paralize czy cus........
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kurcze jakas trefna partie pampersow mam jakby tego wypelnienia z tylu nie bylo i przeciekaja jej pampki, porownalam z innym opakowaniem i roznica jest no trudno czesciej zmieniac musze m
kurcze nigdy nie porównywalam tego ....miałam 2 premium care i byly git, potem dostalismy baby active 3 i tez git a teraz kupilam 3 premium care i kazda jedna przeciek ciekawe czy roznia sie czyms od 2 wiec kupilismy zas baby active 3 i jest bez przecieku , musze sie przyjrzec tym pampkom moze faktycznie rozne robia

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 10:01   #4168
karolcia228
Zakorzenienie

papeteria - ja mam pampers active i play sleep i sa oba dobre

Fajnie ze chrzciny udane, prosze o fotki

Stary 2010-09-12, 11:15   #4169
jaszczka
Zadomowienie

niezawsze - dzięki

ale mi się dziecię rozgadało! takie świetne dźwięki z niego wychodzą! mam ubaw po pachy i widać (a raczej słychać) że on sobie eksperymentuje z gardłem i też mu się to podoba a jak zapoda jakiś nowy odgłos to robi wielkie oka i w śmiech! kochane stworzonko

a tak wogóle to Dzień dobry Babeczki! piękną pogodę mamy
Stary 2010-09-12, 11:18   #4170
violisia
Zadomowienie

czesc Kobitki, nie wiem czy mnie pamietacie,ale odwiedzialm was kilka razy jestem ta co narzekala, ze chyba nie poradze se z dzieckiem ze to jakas masakra jest , no i stalo sie moje staranka doszly do skutku

ale ja w sprawie tej ksiazki pisze chetnie bym sobie ja poczytala i jak mozna prosic o wyslanie to bede wdzieczna

to moj mail: viola_88@op.pl
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości