|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
ja nie karmie małaj przed kąpielą może też dlatego że kąpiel to jej raj i o całym świecie zapomina nawet jeśli zostanie na nią obudzona
![]() czasem się denerwuje jak ją się już z waniennki wyciąga.potem jest toaleta ubieranko i dopiero jedzonko ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-09-11 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
witam
u nas dzi cieplo i slonecznie ![]() powiedzcie ze to skok rozwojowy i wroci moje dziecko ![]() jakos kiepsko dzis jej szlo zasypianie, zasnela o 10.30 i spala godzinke, obudzila sie z placzem, przwinelam, nakarmilam, po kwekaniu zasnela, obudzila sie, zasnela i spi jakies prawie 2h. wczoraj tez spala jakos krotko i z przerwami ![]() ![]() a ja w kuchni dzisiaj, na szczescie juz widac koniec pichcenia, czekam na tz ze sklepu i musze jeszcze zrobic sosy do mies. potem sprzatanie ![]()
#4143 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jakas trefna partie pampersow mam jakby tego wypelnienia z tylu nie bylo i przeciekaja jej pampki, porownalam z innym opakowaniem i roznica jest no trudno czesciej zmieniac musze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
Niezawsze, a nie masz na paczce telefonu do obslugi klienta? Ja w Anglii, jak bylam niezadowolona, np znalazlam dwie pieluszki, ktore mialy klej na nich to zadzwonilam i mi przyslali pare kuponow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
|
hey mamy
![]() u nas w zasadzie wszystko ok ![]() Mam tylko jeden problem ( jak entertete sugerowałaś poszłam do lekarza ) z alergią / wysypka. Najpierw czerwone krosty pojawiły sie na czole, potem policzkach, szyi, uszach, zeszły na ramiona, dekolt i górę pleców... Poszłam do lekarza i usłyszałam, że to nic złego, że to zejdzie pewnie i mam odstawić wszelki nabiał ( bo a może skaza, chociaż nie do końca), zlikwidowac Cocolino z prania i surowa dieta. Minęły od tego czasu ze 3 dni i.. JEST GORZEJ. Wydaje mi się, że powinno być przeciez tak samo albo lepiej trochę... Dzisiaj zauważyłam, że wyszło jej strasznie pod oczami. Krostki bledną np. w domu, natomiast na słońcu albo jak sie dziecie denerwuje / je ( generalnie ciepło) zaogniają wysypke i robi się czerwona. Miałyście podobne doświadczenia ??? Albo wiecie co to jest ??? NIKT u nas w rodzinie nei jest alergikiem... ani my, ani dziadkowie i bliska rodzina... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
anuszka - super ze mama sie zajmie
![]() ![]() ![]() My dzis prawie caly dzien na dworzu, mala spala, bylismy u znajomych oddalam male ubranka i zabralam wieksze 2 torby ![]() ![]() Teraz gotuje zupke, a i wypilam soczek marchowy z sokowirowki ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
Jaszczka Dzieki bardzo za ksiazke!
Czesc mamusie! My dzis bylismy z malym w 3 marketach ..chcialam z jego pomoca kupic mu kilka zabawek ,ale 2 min. po wejsiu do sklepu i wlozeniu do fotelika w wozku maly zasnal i tak przespal nam cala wyprawe. Kupilismy mu 2 grzechotki,pluszaczka-uczniaczka (mowi po norwesku ![]() ![]() Misiulka jestes zadowolona ze swojego wozka Emmaljunga? Bo ta spacerowka co nam sie podoba jest wlasnie tej firmy. Sprawdzalas moze jak sobie daje rade w trudnych warunkach (nierowne chodniki,piasek,sciezki w lesie)? Bo mi zalezy na wozku "terenowym" bo tu warunki do jazdy sa dosc ciezkie. Papi udanych chrzcin ,mam nadzieje ,ze maly bedzie grzeczniutki Agravka Swietne to ubranko na chrzest ,ktore wybralas. W gole super ta strona mysle ,ze tez tam wybiore malemu ubranko. Niezawsze a ja Ci wczoraj mialam napisac zebys nie przejmowala sie przedwczesna diagnoza lekarza ,tak tez myslalam ,ze na usg okaze sie ,ze wszystko dobrze. Nie wiem po co oni tak strasza. Czy ktoras z was planuje wybrac sie na basen na zajecia z niemowklami ? My w polowie listopada przyjezdzamy do Polski i wybierzemy sie na takie zajecia na basen "Muszelka" w Warszawie (niezawsze ty pewnie wiesz gdzie). Mozna chodzic z maluchami od 3 do 6 miesiaca. Fajna sprawa, ciekawe czy malemu sie spodoba ![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-09-11 o 18:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 |
Rozeznanie
|
Agravko, mogłabyś jeszcze raz pokazać ubranko na chrzest i podać link, bo mi to umknęło
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam,
nie było mnie kilka dni - krótki urlop. Niestety pogoda nie dopisała ![]() Szymek + wózek + cały jego majdan+ nasze toboły + pies = wielka wyprawa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() Od początku dokładałam do mojej diety rożne produkty tylko w małych ilościach. Jadłam nawet gruszkę ![]() W tej chwili nie jem tylko czosnku, cebuli, cytrusów (ale piję soki z cytrusów), brokułów, papryki, czekolady (ale pozwalam sobie na produkty z czekoladą np. batoniki czy ciasto z polewą czekoladową), fasoli, grochu, kapusty, orzeszków ziemnych i pistacji. Podobnie do Ciebie nie chcę małego trzymać pod kloszem dlatego jem produkty na które mówi się, że trzeba uważać. Powoli wprowadzałam je do jadłospisu ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Staram się troszeczkę odczekać po karmieniu ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Nie oszukujmy się - mleko wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() DZIĘKUJĘ ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Szymek zasypia ok. 21 :00. Kładę go do łóżeczka. Śpi do 3 -4:00. Karmię, mały zasypia i kładę go ponownie do łóżeczka. Kolejne karmienie o 6:00 i mały już nie chce spać. Wówczas zostaje z nami w łóżku. Przysypia, marudzi i tak do 10:00 potem znowu sen ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Mały już lepiej. Okazało sie, że ten kaszel to przez katar, który mu spada do gardełka. Przepisał nam maść majerankową, nasivin i syrop drosetux. Jak mu przejdzie to pojedziemy na wakacje we wtorek
![]() Czy Wasze dzieci tez tak pakują rączki do buzi? Franek tam maska, że masakra. Do tego sie zaczął slinic. Czy ida mu zeby? |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do łapek, to Patryk też pakuje piąstki do buzi cały czas... nawet zarzucił smoczek i wcale go nie chce ssac, w sumie nie mam nic przeciwko bo nie marudzi jak mu łapka wypadnie tylko sam sobie pakuje do buźki powtórnie ![]() ktoś pisał (chyba Entertete), że jakoś teraz ślinianki zaczynają normalnie pracować stąd ten nagły ślinotok ![]() ![]() Niezawsze - mała prośba: mogłabyś mnie dodać do znajomych na farmie na FB? ![]() ![]()
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
bardzo sie ciesze ze bioderka ok ![]() marta zdrowka dla malego ![]() Siala chyba mamy takie same bujaczki ![]() zrobila sie piekna pogoda i nie wiem co mam jutro ubrac na chrzciny, myslalam ze bedzie zimno ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-09-11 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
jaszczka a ja myślałam, że małemu już zabki idą
![]() A u nas leje. My mamy chrzciny 3 października i mam nadzieje, że bedzie ładnie, bo mam dość cienką sukienkę. 3mam kciuki za pogode i oby wszystko ładnie sie udało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
dzieki Marta
![]() ![]()
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
jaszczka - ja tez poprosze karolcia228@wp.pl
itakaska - udanych chrzcin i ladnej pogody ![]() Dzis mala wymeczylismy wieczorkiem, wykapana, zjadla i zasypiala pod koniec butli, odbilo jej sie i usnela, nawet sie nie obudzila jak ja do lozeczka kladlam zasnela jakos o 21 ![]() ![]() U nas dzis tez pieknie bylo ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
itakasia - pokaż bujaczka
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
Hd, Karolcia - wysłane
![]() A ja siedzę i się nudzę (tzn męczę farmę na Facebooku ![]() ![]() no to sobie czekam ![]()
#4160 |
Zakorzenienie
|
nie chce mi sie pstrykac fotki
![]() ![]() ![]()
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 melodyjek, 2 prędkości bujania, dwie zebry/koniki na pałąku... no i można z huśtawki zdjąć to krzesełko i może ono być fotelem bujanym dla większego dziecka albo jak się podniesie stópkę to leżaczkiem dla malucha.. szkoda że wibracji nie ma ![]() takie: http://www.ya-yo.ru/files/large/17908_1.jpg
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-11 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Chwalę się ![]() smoczek wypada i wtedy się budzi, bo bez smoka ani rusz :/ Kupilismy mu leżaczek fisher price ![]() Wczoraj w nocy nam takie kupsko walnął, że wyszło bokiem i z tyłu hehe musięliśmy Go w nocy myć ![]() Moj mały tak dużo sika, że pielucha nie wytrzymuje 3-4h między jednym karmieniem a drugim i przesiąka :/ Więc często muszę Go w nocy przebierać, bo cały mokry. Dziś zasnął o 21 i śpi, ciekawe o której się obudzi... A oto mój krolewicz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
Siala
cykne fotke w poniedzialek i wstawie ![]() ide sie wyspac ![]()
#4164 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ola slodziak Robert a jaki usmiech!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
jaszczka - dziekuje
![]() Nocka okki ![]() ![]() TZ spi, a ja zjadlam juz sniadanko ![]() Na dworze ladnie ![]() Ciekawe jak Anuszka po zabawie?? Itakaska pewnie szaleje miedzy lazienka pokojem ![]() ![]() A Lazurowa dawno sie juz nie odzywala, ciekawe co u niej?? Kashha tez...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-12 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Raczkowanie
|
dzieńdoberek dziewczyny
mam pytanko czy wam też tak wypadają wlosy ![]() szok normalnie zakolam mi się powoli robią muszę poszukać w bootsie jakiś dobrego szamponu odżywki lub jakiegoś suplementu bo będę łysa ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- dzisiaj niedziela, pięknie słoneczko świeci mój w pracy ![]() ![]() ![]() ciekawie co kupię? ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- A co do chrzcin to moja miała jak w 13 dniu po narodzinach (12 urodzona 25 czerwca chrzest) wszystko poszło szybko mamusie pomogły trochę (gołąbki i 2 placki) i jestem zdania że im szybciej tym lepiej tzn nie chrzciłabym jak dziecko ma pół roku ponieważ taki maluszek już nie usiedzi na rączkach a noworodek jak zje to śpi śpi śpi i nawet ksiądz lejąc wodę nie obudzi I jak będę miala drugie i nie będzie problemów z poruszaniem się ![]() ![]() A mamom które dzisiaj mają chrzciny to udanej imprezy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
My juz po chrzcinach.Bylo 9 dzieci , nasz słodko spał, przebudził sie 2 razy ale smok nas uratowal ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ola super smieszek agravka kupilam ten olejek zobaczymy ![]() Poczatkowo chcielismy w lokalu bo my mamy male mieszkanko , ale szwagierka sie zaoferowala ze u nich w domu mozemy zrobic i zamowilismy catering i bylo super z racji tego ze sa az 4 male dzieci i 3 matki karmiace , warunki mialysmy ekstra ![]() Cytat:
kardia sliczny dzidzius Cytat:
Cytat:
a moj maly przy wypisie wazyl 2860g. Faktycznie co lekarz to opinia. wiolek pewnie fajne ciuszki, ale cos mi zdjec nie wyswietla Cytat:
![]() Ja akurat od poczatku karmie przed kapiela ,pierwszy tydzien w domu nie karmilam i bylo mega darcie a teraz maly zadowolony i rodzice tez ![]() Moja mam stwierdzila ze nie mozna karmic przed bo tak jak do basenu nie powinno sie po jedzeniu wchodzic ![]() a ulewa mu sie faktycznie niekoniecznie w trakcie kapieli....myslalam ze moze cos innego moze sie dziac jakies kolki , paralize czy cus........ Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
papeteria - ja mam pampers active i play sleep i sa oba dobre
![]() Fajnie ze chrzciny udane, prosze o fotki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
niezawsze - dzięki
![]() ale mi się dziecię rozgadało! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak wogóle to Dzień dobry Babeczki! piękną pogodę mamy ![]()
#4170 |
Zadomowienie
|
czesc Kobitki, nie wiem czy mnie pamietacie,ale odwiedzialm was kilka razy
![]() ![]() ![]() ale ja w sprawie tej ksiazki pisze ![]() ![]() ![]() to moj mail: viola_88@op.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.