|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
moria juz sama nie wiem co do tych moich piersi, ja mam ogolnie male z natury i ciezko wyczuc
sutki w ogole mnie nie bola ani nie sa twarde. na szczescie bylo mi niedobrze dzisiaj od rana, dopiero teraz mi troche przeszlo. Ja wiem, ze kazda ciaza jest inna, ale wiesz jak to jest strasznie sie boje zobaczyc znowu znajomego obrazu na USG, dlatego pewnie panikuje. W tamtej ciazy wlasciwie wcale. wiem, jednak,.,ze niektorych kobiet piersi nie bola w ogole, wiec miejmy nadzieje, ze ze mna jest tak samo. poza tym robi mi sie ciagle slabo i tak tez mialam na samiuskim poczatku tamtej ciazy, zze az nie moglam pod prysznicem ustac, a lekarz mowil, ze to skoki hormonalne. No coz, ale nic mi nie zostaje tylko czekac.Na szczescie moja mama przyjedzie do Krakowa do mnie i pojdzie ze mna w czwartek do lekarza, wiec cokolwiek by sie nie dzialo nie bede sama
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wieczor
![]() ja znow na grzybach bylam troche sie poforsowalam bede odpoczywac jutro roczek chrzesniaka mezajedzenia tyle, ze szok a w poniedzialek o 20 usg aaaaaaa
|
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje rowniez . W koncu ciaza potwierdzona przez lekarza (6 tydz. 4 dzien) . Widzialam pecherzyk, jednego (upewnialam sie chyba 3 razy ) maluszka w nim, z malenkim migajacym punkcikiem Nastepna wizyta i USG juz w angielskim szpitalu, za ok. miesiac (dlugo trzeba czekac!), teraz bylam w polskiej przychodni, no i jestem bardzo zadowolona z wizyty, pan doktor przemily, wszystko nam cierpliwie wyjasnil i uspokoil. Tak jak juz ktoras z Was wspomniala, te bole to norma, macica/jej wiazadla sie rozciagaja, poki nie ma plamien, nie ma powodow do niepokoju... A teraz zmykam jesc, umieram z glodu (caly dzien meczyly mnie mdlosci, wiec jedzenie sobie darowalam do tej pory)... Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2010-09-12 o 17:54 |
|
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
meargo27jest taki stary sposób ale dla niektórych obrzydliwy.
trzeba woskowine z uszka na patyczku wyjac i posmarowac nia opryszczke.jesli nie masz woskowiny to chociaż patyczkiem z uszka.najlepiej jak zaczyna Cie juz swędzieć i nawet nie wyjdzie. wiem ze brzmi obrzydliwie ale działa a to mysle najważniejsze w naszej sytuacji ![]() Powodzenia i zdrówka życze bo opryszcza to znak ze wirus jest aktywny jakies osłabienie organizmu. |
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Camomile no to super!
![]() A jaka duża Twoja dzidzia?
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczne malenstwo!!! Juz sie nie moge doczekac, kiedy zobacze swoje! |
|
|
|
|
#577 |
|
Przyczajenie
|
Ratunku.....Czy któraś z Was cierpi na bezsenność?
To już trzecia noc i zaczyna mnie to męczyć Byłam wczoraj na grzybkach, nalatałam się jak głupa po lesie...zasnełam o 22, ale co z tego jak o 1.30 obudziłam się na pisiu....no i zero spania....nawet mi się nie chce i gazy ...tragedia...
|
|
|
|
#578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, i te gazy Ale wszystko przecierpię![]() Byłam wczoraj na becie wynik 464,9, jak na 4tc to ok?? Oceńcie kobietki
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieścisz się w normie, a najważniejszy jest tak naprawdę przyrost. |
|
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam zrobić jeszcze jedno badanie?? A za jaki czas?? Wizyty u gina jeszcze nie mam umówionej, jutro mam do niego dzwonić, myślałam tak koło 30.09 to będzie 7tc licząc od ostatniej @ Będzie już widać dzidzi?? |
|
|
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Planuję powtórzyć betę w środę, a w czw iść do gina. Chciałabym coś zobaczyć, ale nie ma reguły kiedy można. Czasami w 6 tygodniu, czasami dużo później. Zobaczysz, jak się będziesz czuła. Jak nie będzie żadnych niepokojących objawów może wystarczy wizyta w 7 tygodniu. Może po prostu dzwoniąc jutro do niego zapytaj. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Ale się dziś wyspałam, po 22 byłam już w łóżku a wstałam po 9 ![]() Cytat:
magdzia82 ja teraz śpię jak dziecko ale w początkowym stadium ciąży, tak na początku 4 tygodnia miałam 3-4 dni gdzie codziennie się budziłam w nocy na siku a później nie mogłam zasnąć i kładłam się na kanapie w salonie i oglądałam filmy do rana. Czasem zasypiałam przed 6 a budzik dzwonik o 7 do pracy więc znam ten ból. Cytat:
|
|
#583 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki
![]() Cytat:
i wogole chcialabym juz [powiedziec rodzicom i tesciom, bo ciezko mi tak ukrywac moje dzidzi..,ale chce miec pewnosc zanim im powiemCytat:
i te poranne mdlosci,ani do sklepu jechac nie moge bo mnie mdli, ale zauwazylam ze jak dzis po przebudzeniu wypilam wody kilkanascie lyczkow, i polecialam do kuchni, i wyskóbalam kilk gryzów bulki zwyklej bez niczego to ustapilo, moze to faktycznie dziala
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2010-09-12 o 11:58 |
||
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Wczoraj zobaczyłam dwie kreseczki na teście, ucieszyłam sie, ale byłam też zaskoczona bo myślałam że i tym razem sie nie udało. Robiłam pierwszy test w dniu spodziewanej @ 6 września i był negatywny, ale @ nadal nie było za to pojawiły się lekkie plamienia i krótkie bole brzucha jak na @. Postanowiłam wczoraj zrobić drugi test, chociaż wątpiłam że będzie pozytywny. Ale udało się!! to był 4 cykl starań. Kalkulatory ciążowe wyliczają, że jest teraz 2t 6d ciąży, tp 16.05.
Zastanawiam się kiedy pójść do lekarza, planuję za tydz w piątek, ale to raczej za wcześnie. jak mi radzice kiedy iść żeby nie było za wcześnie ani za późno bo chcę żeby learz założyl mi karte ciąży przed 10tyg, a pewnie na pierwszej wizycie mi nie założy, różnie to bywa. A czy na pierwszej wizycie zleci mi jakieś badania? |
|
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serdeczne gratulacje, co do lekarza nie wiem co i jak ja tez jeszcze nie bylam, ide w tym tygodniu
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wychodzi mi ta sama data porodu, co Tobie i wybieram się do gina w czwartek. Przy pierwszej ciąży lekarz założył mi kartę w 7 tygodniu. |
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja przepraszam, ze ciagle o tym samym, ale zamartwiam sie bo juz jestem po jednym okropnym # i wazna jest dla mnie kazda opinia na uspokojenie. Czy ktoras z was miala taka sytuacje, ze byla na pierwszym USG w 6t(ja mialam 6t1d) i widziala tylko pecherzyk i watpliwy zarodek,wlasciwie jego brak ... czy mam szanse? ciagle sie zamartwiam, bo lekarz nastawil mnie na najgorsze. pomozcie bo odchodze od zmyslow ![]() ale za to mam mdlosci, ktore naprawde mnie ciesza, bo moze to znak,ze jednak jest dobrze? |
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula
Tak naprawdę nie znasz ( pewnie dokładnej ) daty poczęcia i bejbik może być mniejszy, niż wychodzi z obliczeń. Nie wiesz też, jak dobrą aparaturę ma lekarz, u którego byłaś. Zdarzały się nieraz przypadki, że maleństwo szybko nadrobiło, to, że nie urosło na początku. Jestem w podobnej sytuacji, jak Ty, bo w marcu odszedł nasz aniołek. Staram się jednak myśleć bardzo pozytywnie i wiem, że takie niepotrzebne nerwy tylko szkodzą maleństwu. Będzie dobrze
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem, ze masz racje trzeba myslec pozytywnie, ale to takie trudne. Zaluje teraz ze w ogole poszlam wczesniej do lekarza, gdygby nie plamienie to poczekalabym i poszla dopiero w 8-9 tyg, a tak to sie tylko denrwuje, tobie Aniu tez zycze zeby wszystko teraz byklo dobrze
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mdłosci ,mimo,ze wstretne swiadczą otym,ze hormon się podnosi i dzidzia rosnie,bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!:cmok : |
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
***mnie mdlosci ciesza, martwia tylko bole jajnikow, niektore w sumie dosc mocne, ale co ma byc i tak bedzie. mam wzloty i upadki humoru, moze to tez hormony?!? |
|
|
|
|
#593 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
, fajnie, ze coraz nas wiecej.Cytat:
6 mm.Cytat:
Jestes juz w PL? Mam nadzieje, ze niedziela Wam milo mija .
|
||
|
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
postanowiłam się wtracić troszkę w wasz wątek mimo, że ja będę mamusia kwietniową Chciałam Cię pocieszyć, że jeszcze nie wszystko jest przesądzone. Ja na usg w 6t5d widziałam pęcherzyk i maleńką kropeczkę, i nie wiadomo było czy to zarodek czy nie. Czekałam na usg 3 tygodnie. I w 9t5d zobaczyłam moje maleństwo, które miało 2,2 cm i pięknie bije mu serduszkoJa miałam owulacje poźniej niż standardowo, bo ogólnie miałam nieregularne cykle, i u mnie na początku różnica w wieku ciąży z usg a z OM wychodziło 10 dni, a teraz dzidzia nadgoniła i jest tylko 5 dni różnicy. Trzymam mocno kciuki za Twoją dzidzię napewno będzie dobrze
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Camomile kochana ja sie tak martwie tylko dlatego, ze nie bylo zarodka jeszcze, dlatego kazdy znak interpretuje negatywnie, choc naprawde z calej sily staram sie byc pozytywna. nie wiem jak doczkekam tego czwartku... jutro lece do PL. bede wieczorkiem juz w krakowie.
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
*
|
|
|
|
|
#596 |
|
Rozeznanie
|
anula_81 wiem co przeżywasz bo ja też poroniłam pierwszą ciąże. A teraz z drugą też od początku były problemy, bo najpierw jak byłam na pierwszym usg w 5t5d to w ogóle nic nie było widać, i lekarz mnie nastraszył że to ciąża pozamaciczna, więc pomyśl sobie jak wariowałam. Poszłam na drugi dzień do innego lekarza z lepszym sprzętem i było widać pęcherzyk ciążowy 6mm, i wtedy wlaśnie lekarz powiedział że jest 10 dni różnicy i że może być wcześniejsza ciąża a może też dzidzia się źle rozwijać. No i następne usg to już mialam to o którym pisałam, ale nie wiem ile mial wtedy pęcherzyk bo lekarz nie mierzył bo tylko na chwilę zrobił usg sprawdzić czy się coś pojawiło w pęcherzyku. I coś niby było ale też nie wiedział czy się rozwinie dzidzia czy nie, więc żyłam 3 tygodnie w niepewności, ale mój TŻ bardzo mnie wspierał i jakoś dałam radę, a mdłości upewniały mnie w tym że będzie dobrze, i nie pomyliłam się
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego teraz chyba denerwje sie podwojnie. Wiem, ze moze byc dobrze i taki przypadek jak twoj potwierdza to. W glebi duszy wierze, ze bedzie dobrze, ale nerwy sa caly czas. Po prostyu chcialabym juz wiedziec cokolwiek nie mialoby sie stac. |
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
anula, nie możemy tracić wiary.
Sama straciłam bejbika, jestem już nienajmłodszą mamą, a do tego mam chorobę hashimoto ( która wcale ciąży nie sprzyja, a nawet wprost przeciwnie i muszę być pod stałą opieką endo ). Staram się jednak nie tracić wiary. Trauma, którą przeżyliśmy w marcu wzmocniła mnie mimo wszystko.Jestem silniejszą kobietką niż kiedyś i naprawdę wierzę, że wiara góry przenosi. I tym razem też tak się stanie ![]() Pozdrawiam mamuśki |
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sluchajcie, potrzebuje Waszej pomocy. Bo tak sie zastanawiam, co moge ze soba robic w ciazy i chcialam sie dowiedziec, czy slyszalyscie cos o szkodliwosci przedluzanych rzes lub akryli? Mam bardzo krotkie akryle, ale jednak, no i rzesy przedluzam juz dobrych kilka miesiecy. Czy to jest bardzo szkodliwe dla dziecka?
I jeszcze jedno - czy moge uzywac peelingu do ciala, oczywiscie nie na brzuch, ale takiego na celulit, czy to moze zbyt inwazyjny kosmetyk? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

sutki w ogole mnie nie bola ani nie sa twarde. na szczescie bylo mi niedobrze dzisiaj od rana, dopiero teraz mi troche przeszlo. Ja wiem, ze kazda ciaza jest inna, ale wiesz jak to jest strasznie sie boje zobaczyc znowu znajomego obrazu na USG, dlatego pewnie panikuje. W tamtej ciazy wlasciwie wcale. wiem, jednak,.,ze niektorych kobiet piersi nie bola w ogole, wiec miejmy nadzieje, ze ze mna jest tak samo. poza tym robi mi sie ciagle slabo i tak tez mialam na samiuskim poczatku tamtej ciazy, zze az nie moglam pod prysznicem ustac, a lekarz mowil, ze to skoki hormonalne. No coz, ale nic mi nie zostaje tylko czekac.

) maluszka w nim, z malenkim migajacym punkcikiem
Byłam wczoraj na grzybkach, nalatałam się jak głupa po lesie...zasnełam o 22, ale co z tego jak o 1.30 obudziłam się na pisiu....no i zero spania....nawet mi się nie chce
...tragedia...

napewno będzie dobrze