|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Lisek, na pewno waga Twojego dziecka jest prawidłowa
Nie wiem wlasnie, co tyle tyle tych skróconych szyjek ostatnio i skurczów... Moja przyjaciółka, która jest w 32tyg też ma skróconą i musi leżeć. A przecież chyba tak się nie przemęczamy znowu, większość z nas dba o siebie, nie forsuje się... Wygląda na to, że w tych czasach przeciętny czas trwania ciąży się skraca ![]() Anecka, nawet nie wiesz, jak bardzo Cię rozumiem. U nas jeden wielki syf, totalnie końca nie widać, a co ze sprzątaniem, meblowaniem? Załamuje mnie to
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
lisek dla mnie w kremach do pupy nie widze roznicy w konsystencji. I zawsze nakladasz mniej wiecej taka sama ilosc.
![]() no zobaczymy w praniu jak to bedzie. Anecka Twoj ojciec to porazka, ![]() wspolczuje takich warunkow
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-12 o 14:55 |
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki,
ja dwa dni z rzędu na imprezach. W piątek baby shower u koleżanki wkrótce rodzącej- było super, babskie towarzystwo i swoboda gadania o porodach, ciążach i dzieciach. A wczoraj na weselu bawiliśmy się z tż, było bardzo elegancko, ale zmęczona się dziś czuje- tzn niedospana. I miałam nadrabiania ponad 10 str. Odpiszę na te posty, o których pamiętam. Lisek- ja pamiętam Ciebie, chociaż wtedy nie ujawniłam się jeszcze tylko czytałam. Co do brzucha po porodzie, to nie jest tak strasznie. Od razu po jest jak balon, który był mocno napompowany, a potem z niego zeszło powietrze i jest taki pomarszczony i w dotyku taki " zamszowy", ale skóra z dnia na dzień sama się napina, nawet, gdy się nie smaruje. Któraś pytała o dolargan na znieczulenie, małą dawkę, ale zawsze to coś. Ja miałam zzo przy poprzednim porodzie, ale zanim mi je podali to czekałam trochę na anestezjologa, bo był przy operacji i położne dały mi dolargan- u mnie było tak, że trochę mnie otumanił w głowę, czułam się jak pijana, ale w bólu pomógł mizernie i dopiero zzo dało mi pełen komfort. To nieprawda, że przy znieczuleniu nie ma się czucia od pasa w dół. Tak jest przy znieczuleniu do cc- ono musi byc mocniejsze, bo tnie się powłoki brzuszne i wtedy nie czuje sie nic od pasa w dól. To jest logiczne, ze to musi być inne znieczulenie- nawet RAmbo nie wytrzymałby skalpela na brzuchu, a porody SN od wieków kobiety wytrzymują na żywca, wiec to jest inny ból niż przy operacji. Nie namawiam na zzo , ale i nie zniechęcam. Sa kobiety, którym znieczulenie nie jest potrzebne, bo maja lekkie porody, a sa takie, dla których ten bol jest niewyobrazalnie mocny. Moja mama słowo poród utożsamia z bólem najgorszym na świecie, a ja w ogóle nie kojarzę porodu z bólem, raczej z wysiłkiem, a to dzięki zzo. Ja mam tyłozgięcie macicy i zdaniem kilku gin taka budowa macicy przysparza więcej bólu przy porodzie niż normalna macica. JA chcę wziąć zzo i teraz, mam tylko stracha, że dojadę do szpitala i będzie za późno i mi nie dadzą już. Ale staram się być dobrej myśli. Pępek mam nadal wklęsły w 33tc i będzie dziewczynka. JA nie wierzę w te przesądy o rozpoznawaniu płci po brzuchu, pępku, cerze. Zawsze można trafić w płeć- szanse są jak 1:1. Dużo też zależy od samego pępka, jaki był przed ciążą- większy, mniejszy, bardziej schowany czy bardziej na wierzchu. Żelazo kupiłam za 13 zł Hemofer prolongatum. 40 zł to bardzo dużo, jak pisała Apoolonia. Ishka, Vcelka - dbajcie o siebie, a będzie super. |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
ehh trochę człowieka nie ma i już nowa część
a ja wróciłam właśnie ze szpitala później bedę musiała znaleźć chwilkę żeby Was podczytywać. pojechałam w czwartek wieczorem - naciągnęłam się dosyć mocno ![]() na razie mykam się położyć |
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Sylwia, za informacje nt. zzo
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka zdrówka i mniej stresów
Ishka powodzenia ![]() Co do kosmetyków t J&J faktycznie mają opinię, że mogą uczulać (dlatego zaleca się kupowanie -jeśli już ktoś je wybiera- mniejszych opakowań) Oilatum są pierwsza klasa zwłąszcza dla dzieciaczków, które mają problemy ze skórą. Przy pierwszym maluszku korzystaliśmy z J&J oraz innych firm. Na Oilatum się nigdy nie skusiliśmy ![]() Teraz pewnie zainwestujemy w coś bardziej organicznego, co będzie odpowiednie i dla maluszka i dla przedszkolaka (żeby synek straszy mógł skorzystać). A nam się chyba dziś uda skompletować część pościelowo- ubrankową wyprawki dla małej ![]() I świetnie, bo jak was tutaj czytam to mam wrażenie, że niewiele czasu nam zostało ![]() Jak dla mnie byle do końca listopada, gdy w końcu pójdę na urlop. ![]() W nocy ostatnio, gdy przewracam się z boku na bok, budzę się z bólu (w okolicy kości łonowej) i mam wielką nadzieję, ze mała nie będzie się pchała na świat o wiele za wcześnie. Wizytę u gina mam 5 października, to sobie porozmawiam na ten temat.
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez tak czytam o tym lezeniu i skracaniu sie szyjki, ze az mam wyrzuty sumienia, ze jakos szczegolnie sie nie oszczedzam. Tzn. robie wszystko co do tej pory ale baaardzo powoli, bo zaraz dostaje zadyszki. Az nie moge doczekac sie wizyty u gina, bo ostatnio tez mnie pobolewa ale w sumie pewne bole w ciazy sa normalne. Dzis sie niezbyt dobrze czuje.Pewnie przez nieprzespana noc. Co chwile kladlam sie choc na troche choc myslalam ze wytrzymam do wieczora, bo moze wtedy przespalabym cala noc. Ale chodze jak zjawa, boli mnie glowa i nawet oczy, do tego rwa kulszowa i bole w kroczu.Juz dawno sie tak beznadziejnie nie czulam.
Po spacerze chociaz bol glowy sie zmniejszyl.Przykro mi jednak bo maz chcial grac w golfa a ja dzis jestem do niczego.A to ostatnie dwa dni urlopu.
|
|
|
|
#458 | ||
|
Zadomowienie
|
kotek81 o tej kołderce to min. kretencja pisała, że jej maluch spać będzie bez niej, a w rożku itp..i któraś jeszcze dziewczyna, ale nie pamiętam która
.Ja dziś nie mogłam spać pół nocy, myślałam że wścieklizny dostanę, tak mnie ta bezsenność męczyła. Aż w końcu usnęłam nawet nie wiem o której, chyba z tego zmęczenia. Mam ochotę na coś słodkiego i trzeba iść czegoś poszukać ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Byłam kilka razy odkąd jestem w ciąży w jakimś lokalu, ale w wakacje to raczej na zewnątrz się siedziało pod parasolem. kretencja ja też tak uważam jak Ty co do terminu ciąży, że w tym planowanym to mało dzieci się rodzi. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A chciałam wrócić do pępka jeszcze, bo mój czasem leciutko wystaje z jednej strony, a potem się chowa ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Noszę już kilka lat naturalne, bo wcześniej farbowałam na machoniowy, blond, pasemka.. ale teraz zmiane zaczne od cięcia, bo do tej pory ścinalam końcówki, cieniowałam boki czy grzywkę robiłam. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
. Dbaj o siebie i wypoczywaj. Zaglądaj czasem jak dasz rade i napisz co u Ciebie
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi dziewczyny jak to tak naprawde jest z farbowaniem włosów w ciąży. Bo jak byłam wczoraj u fryzjera to mi mówi że można ale szamponem :/ A jak kazda farbująca wie za długo to sie nie bedzie szampon na włosach trzymał :/ Ja juz mam takie odrosty bo nie farbowalam od poczatku ciazy i myslalam zeby teraz rzucic jakis kolorek bo pozniej to juz w ogóle odpada. Bo jak sie karmi piersią to juz napewno nie wolno farbowac??
|
|
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
A ja jednak zakupiłam drugie pudlo Magnezinu i będę jednak brała,
Zmykam do kościółka ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam w czasie ciazy 3 razy robione pasemka. Gin nic nie mowil, ze nie wolno.Ale pasemka to nie farba na cala glowe
|
|
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
mozna farbowac wlosy farbabmi bez amoniaku.
farbuje sie martwe wlosy a nie je ta farbe. wiec nie widze zwiazku ze szkodliwoscia. predzej chodzi o wdychanie tego smrodku.
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Dziękujemy za kolejne komplementy Cytat:
póki co próbuję jednak rozchodzić i zobaczę też czy basen pomoże-idę we wtorek. Vcelka trzymam kciuki za Was ![]() ![]() zaciskaj mocno nogi i w miare możliwości pisz co tam u Was będzie dobrze Cytat:
Anecka wracaj do zdrowia My wczoraj wyszliśmy na urodziny koleżanki do dyskoteki mimo wszystko cieszę się że spotkałam się z ludźmi chociaż prawdę mowiąc to nie czuję się komfortowo w ciąży-tak nieatrakcyjnie, mimo iż TŻ stara się mnie komplementować...A dziś rano mieliśmy porządny spacer na giełdzie samochodowej i teraz to dopiero mamy mętlik w głowie... zupełnie nie wiemy jaki samochód kupić...![]() Witaminy-ja staram się łykać codziennie-ale zdarza mi się zapomnieć miałam przerwę ok3 tygodnie w braniu witamin ale trochę gorzej się czułam. A teraz to już mam mase leków do łykania: 2xnospa forte, 2xmagneb6, 1xwitaminy i 1xprovag bo inaczej wciąż jakaś infekcja mi wraca ![]() No i kupiliśmy dziś aparat do mierzenia ciśnienia bo mam mierzyć 3xdziennie a takim zwykłym TZ nie mógł usłyszeć i nie dał rady zmierzyć...
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
vcelka trzymaj nogi skrzyzowane i nie wypuszczaj maluszka, swoja droga wiem co przezylaś, badali ci rozwarcie? bo dl mnie to był okropny ból, dobrze ze gin to tylko raz badał bo inaczej bym go skopala, a to plamienie to faktycznie po badaniu, tez tak mialam i inne dziewczyny co na patologii ze mna lezaly to po badaniu rozwarcia plamily
ishka z tym fenoterolem tak moze byc ze jak odstawisz to urodzisz, dziewczyna co ze mna lezała, tydzien dalej odemnie była, to brała ten fenoterol, odstawiła, i tydzien pozniej urodziła czyli wczoraj tez wczesniaczek, lezy w inkubatorze obok michałka wiec uważaj i pilnuj zebys w dokladnej godzinie wziela tabletki aha i michałek po tym fenpterolu tez jak sie urodzil to pierwszy dzien byl nerwowy, ale lekarz nie wie dokladnie czy to po tym leku czy to dlatego ze taka stresujaca sytuacja i nowe otoczenie |
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Kootekk a w domku juz pewnie wszystko naszykowałaś na przybycie SYNUSIA???
A co do sprawnosci fizycznej to już wszystko ok u Ciebie??
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja mam juz wszystko kupione ale dopiero w nastepnym tygodniu chyba bede prała zeby nie bylo zakurzone
a ze sprawnoscia fizyczna to roznie, w dzien jak jestem w ruchu to troche boli ale jest ok, ale wieczorem jak sie poloze na kanape to stac nie moge bo tak boli ![]() wlasnie teraz sie polozylam i chce isc pod prysznic i zbieram sie juz pol godziny zeby wstac a nie idzie bo boli masakrycznie, maz biedny chce pomoc ale to jeszcze pogorszy sytuacje wiec sie ruszam po milimetrze moze wstane za chwile |
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Heh nowa część z pięknym tytułem brawo Mallinko
![]() a ja dalej z tymi opuchnieciami dłoni mam problem to znaczy tylko w nocy w pięśc dłoni nie scisne.(wygladaja jak napąpowane) nogi lekko spuchniete w kostkach,rano ok.godz.9 wszystko przechodzi. ciśnienie ok.więc to chyba zwykłe obrzęki. ma tak ktoś bo panikuje troche żeby zatrucia ciążowego nie było. Vcelka-
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
melabn tak przytulalismy sie
![]() ide do lozka sie do tz przytulic bo w tym stresie to juz zapomnialam jak maz wyglada
|
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Kootekk - szybkiego powrotu do formy Ci życzę i przytulaj Michałka ile wlezie ![]() vcelka - zaciskaj, zaciskaj, jeszcze troszkę niech maluszek w brzuszku posiedzi bela14 - a konsultowałaś z lekarzem te obrzęki oby to nie zatrucie ![]() witaminy - łykam jak pamiętam nic innego brać nie muszę - tfu tfu odpukać ![]() farbowanie włosów - robiłam pasemka w czerwcu, a teraz wybieram się na początku listopada, ja słyszałam, że nie ma przeciwskazań ![]() mallinka - oj ja coś wiem o cotygodniowych spacerach po giełdzie, po miesiącu ludzi poznawałam ![]() sereniti - dobrze, że już jesteś w domu jakieś przeziębienie się przyczłapało do mnie, wrrr...
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie spimy, zwiedzamy
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie dzis kosc ogonowa jak siedze boli aaaaaaaaaaaaał
moge siedziec na krzesle lekko pochylona do przodu to sie nazywa super pozycja i tak 6h wytrzymac
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
ja już tez od dawna na nogach, męża wyprawiłam do pracy i ja za chwile biorę się za swoje zaległości
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Ehh jakoś spać nie moge...wyprawiłam męza do pracy o 6stej i nie mogłam juz usnąc...aaa od wczoraj mamy netka tata nam dał bezprzewodowego heh ale nie wiem na ile...no ale narazie korzystam i zaglądam tu cześciej jak wczesniej ![]() aaa wczoraj od popołudnia jakos zaczęłam dziwnie sie czuc...juz nawet nie miałam ochoty na obiad niedzielny....po poludniu zaczęło mi sie znowu cos tam sączyć ale po trochu...jak poszłam do kibelka to zobaczyłam na majtach wielgachną mokrą plame!! Miała chyba z 15cm średnicy...wyglądało to tak jakby ktos wylał mi na majty szklanke wody...zaczęło mnie bolec podbrzusze...jak na okres ale tak jakos inaczej niz ostatnio mnie bolało i nie przechodziło...aż mnie to troche ćmiło w głowie i wogole sie czułam przez ten ból jak naćpana....przyjechaliśmy wieczorem do domku i zaczęłam pakować zaś tą moją torbe słynną (tą która niedawno wypakowywałam jak wróciłam ze szpitala) dziś wrzuce do pralki reszte kocyków i pościel małego i bede koło 10:00 dzwonić do mojego gina musze sie zapytać co mam robic...ciekawe co mi powie...pewnie bede musiała podjechac do jego gabinetu albo do szpitala zeby nas obejrzał...nie chce schizować ale szykuje sie psychicznie że mogą mnie znowu zostawić w tym szpitalu...no zobaczymy mam nadzieje że nie! Także napewno Was poinformuje co u nas jak juz bede cos wiedziała...jak nie na forum to wysle smska Mallince ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Oooo i znowu mam mokro w kroku masakra....eh to chyba nie jest normalne...i cos co chwile mnie na kibelek ciśnie ale to juz chyba z nerwów...mam nadzieje że juniorowi nic nie ma...
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
ishka to wyglada na wody plodowe! ojojjojojjjjj moze od razu jedz do spzitala, nie czekaj na telefon do gina ?
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Ishka zasuwaj do szpitala! To są objawy zbliżającego się porodu-wody się sączą, ból jak na @ i ciśnienie na kibelek! Bo się rozkręci i nie zatrzymają a tak jest jeszcze szansa!
Zaciskam kciuki za Was ale nie zwlekaj! ![]() ![]() : kciuki:---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- A w ogóle to dzień dobry Ładny dzien u mnie się zapowiada ale nadal mam trudności z chodzeniem.... TŻ będzie dziś ubijać podwórko specjalną maszyną, to wszystko się będzie trzęsło cały dzień... ![]() i muszę jakąś zupkę ugotować
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
ishka nie bede cie straszyc ale ta wielgachna mokra plama mi wyglada znajomo....
pedem do gina albo na izbeprzyjec, a daj zanac co to jest i trzymam kciuki oby nie to co mysle ![]() ja jem sniadanko i szykuje sie do szpitala do mojego skarba najsłodszego co dziennie mi sie michałek sni, on ma taka słodką buźke |
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
Kootek smacznego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

Załamuje mnie to 

Po spacerze chociaz bol glowy sie zmniejszyl.Przykro mi jednak bo maz chcial grac w golfa a ja dzis jestem do niczego.A to ostatnie dwa dni urlopu.

.

mimo wszystko cieszę się że spotkałam się z ludźmi
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm